Jörgensen verlaat Feyenoord en tekent contract bij Kasimpasa

Zaterdag, 24 juli 2021 om 17:06Dominic Mostert • Laatste update: 17:31

Nicolai Jörgensen ruilt Feyenoord in voor Kasimpasa. De nummer veertien van het afgelopen seizoen in Turkije maakt zaterdagmiddag melding van de komst van de dertigjarige spits. Hij tekent een driejarig contract bij de club die met Dogucan Haspolat één Nederlandse speler onder contract heeft staan. Kasimpasa heeft ook belangstelling voor Leroy Fer, al lijkt een vertrek van de aanvoerder van Feyenoord nog niet concreet.

Jörgensen had geen toekomst bij Feyenoord en trainde in de voorbereiding niet mee met de selectie. De Deen drukte met een salaris van naar verluidt 1,7 miljoen euro per jaar zwaar op de begroting, dus de deal met Kasimpasa komt als geroepen voor Feyenoord. Jörgensen, die na vijf jaar in Rotterdam zelf ook toe is aan een nieuwe uitdaging, mag volgens eerdere berichtgeving ondanks een tot medio 2022 lopend contract transfervrij vertrekken. Dat wordt door Feyenoord niet bevestigd.

Feyenoord heeft nog geen vervanger voor Jörgensen aangetrokken en startte donderdag met Naoufal Bannis als spits in het Conference League-duel met FC Drita (0-0). Wel trok de club met Alireza Jahanbakhsh een vervanger aan voor Steven Berghuis, maar de Iraanse aanvaller was nog niet speelgerechtigd in de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de Conference League. "Alireza heeft vier weken vakantie gehad, je kan niet verwachten dat hij over drie dagen al zo'n wedstrijd speelt", zei Slot deze week al. Donderdag kan hij tijdens de return wel in actie komen.

Jörgensen werd in de zomer van 2016 aangetrokken door Feyenoord. Hij kwam voor een bedrag van circa 3,5 miljoen euro over van FC Kopenhagen en speelde in zijn debuutseizoen een cruciale rol bij het veroveren van de landstitel, door 21 keer te scoren. Daarmee werd Jörgensen topscorer van de competitie. In de winter van 2018 weigerde Feyenoord een bod van naar verluidt zeventien miljoen euro van Newcastle United. Het bleek een kostbare vergissing, want Jörgensen hervond nooit meer de vorm van zijn eerste seizoen. In totaal was hij namens Feyenoord goed voor 58 goals in 151 officiële duels.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, gunt Jörgensen de stap. "Nicolai is een geweldige voetballer die heel veel voor de club betekend heeft, niet in de laatste plaats vanwege zijn essentiële rol in het kampioensjaar", weet Arnesen. "Toen hij deze zomer aangaf dat hij verder wilde kijken, hebben we samen gezocht naar een goede oplossing. Die heeft zich aangediend in de vorm van Kasimpasa. Feyenoord wenst hem daar heel veel succes."

Bij Jörgensen overheerst de trots, als hij terugkijkt op zijn dienstverband in De Kuip. "Ik heb hier prachtige jaren meegemaakt en successen geboekt. Maar de herinneringen die me vooral bij zullen blijven zijn die aan de supporters, die me door dik en dun hebben gesteund. Ik zal hen, de organisatie en de stad ongelooflijk missen. Rotterdam en Feyenoord hebben een speciaal plekje in mijn hart."Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door carsi_1)

Voor beide partijen een goede deal. Hij had toch geen toekomst meer bij Feyenoord

24 juli 2021 om 17:11

Hmm lees nu dat hij tranfervrij mag vertrekken, dat is toch wel een aderlating voor feyenoord. Ja zn salaris valt nu weg, maar je houd er nu alleen maar schulden aan over

24 juli 2021 om 17:35

Scheelt 2 miljoen salaris

24 juli 2021 om 17:37

@voetbalHumor, Het alternatief was nog een jaar 1.7 miljoen betalen en daarna gratis de deur uit. Dat verlies hadden ze hoe dan ook gemaakt. Nu druk je dat nog met 1.7 miljoen.

24 juli 2021 om 17:22

Je hoopte toch altijd dat hij zijn oude vorm weer terug kreeg. In het kampioensjaar van Feyenoord was hij echt een super spits. Daarna heeft hij het helaas bijna nooit meer laten zien.

24 juli 2021 om 17:24

Is toch gewoon lachwekkend dat deze gast transfervrij is vertrokken? Op zijn hoogte punt had hij Feyenoordminimaal tussen de 10-15 miljoen op kunnen leveren, dit is gewoon verbranden van geld. Andere kant is het wel logisch dat ze hem transfervrij laten vertrekken omdat hij bakken met geld verdiend en Feyenoord dat geld beter in bruikbare spelers kan investeren. Hopelijk trekt Feyenoord leering hieruit.

24 juli 2021 om 17:29

Tsja, op dat moment wilde Feyenoord 25 en werd er 18 geboden. Op zich was dat op dat moment helemaal niet zo gek. Alleen heeft hij daarna geen pepernoot meer geraakt. Ik vind het echt jammer, want ik vind de Jorgensen in het kampioensjaar beter dan Pelle en Guidetti. Ik denk dat als hij de afgelopem jaren zijn potentie had gehaald, Feyenoord er een stuk beter voor had gestaan.

24 juli 2021 om 17:30

Tja dat is achteraf makkelijk praten. In een ander scenario had hij op een EK of WK met Denemarken 4 goals gemaakt en was hij 50 miljoen waard geweest. Het is nu slecht uitgepakt. Feyenoord zag er meer potentie in, gegokt maar verloren.

24 juli 2021 om 17:40

Ja ik vindt het echt belachelijk, feyenoord had hier toch nog wel 2/3 miljoen voor kunnen krijgen?

24 juli 2021 om 17:40

@caribbean, achteraf kijk je een koe in z’n kont. Feyenoord (en ook Ajax en PSV) wordt/ werd vaak verweten dat ze hun goede spelers (te) makkelijk laten gaan. Feyenoord heeft hier gegokt en verloren.

24 juli 2021 om 17:43

Ach dat heb je altijd. Ik herinner mij de geruchten bij Ajax nog. Dat dolberg verkocht kon worden aan Monaco voor 50 miljoen na dat super seizoen. Toen had hij er al 2 goede seizoenen opzitten. Hebben ze niet gedaan en is daarna gelijk ingestort en voor veel lager bedrag via de achterdeur verkocht aan Nice...Als Jorgenson z'n vorm had behouden hadden ze meer kunnen vangen en extra seizoen kampioen geworden misschien. You win some and lose some.

24 juli 2021 om 17:59

Verschil alleen is dat Ajax dat wel kan hebben die bulken toch van het geld.

Feyenoord was (en is) helemaal niet in de financiele positie om te gaan gokken op een goed EK.

24 juli 2021 om 18:01

Een one season wonder die niet werd verkocht toen het tijd was om te cashen. Helaas maar dat was het beleid van Van Geel

24 juli 2021 om 18:09

Dat heeft wel elke club ja. Dolberg en neres vergeten? Elke club heeft er last van hoe pijnlijk het ook is.

24 juli 2021 om 18:22

@japie; dat was met kongolo en karsdorp daarentegen wel gewoon het geval. Seizoentje goed draaien en flink cashen. Dit beleid was dus niet de standaard. Ben het er wel altijd mee eens geweest dat feyenoord niet moest gokken op een stijging. 16 miljoen was al een prachtig bod en feyenoord streed al niet meer mee om de titel

24 juli 2021 om 19:01

Lekker makkelijk kletsen Japie. Je weet niet of het een one season wonder is of structureel is. Kijk naar Haaland die laat het nu ook al 2 seizoenen op z'n minst zien.

Ze hebben de ligt en frenkie ook niet na 1 seizoen verkocht. Pas na 2 a 3 goede seizoenen. Anders hadden ze nooit zoveel gekregen. Al verkochten ze die wel op het goed moment. Meer hadden ze toch niet opgeleverd.

Maar volgens jou moet je gravenberg nu ook verkopen? Want stel je voor dat ie vorig seizoen al gepiekt heeft...

24 juli 2021 om 19:31

@fmkoning; verschilletje is natuurlijk wel dat er bij ajax financieel geen noodzaak is om gravenberg te verkopen, terwijl dat bij feyenoord wel het geval was.

25 juli 2021 om 00:01

@arsenal890 - niet vergeten, maar Dolberg heeft Ajax nog 20 miljoen opgeleverd, dat is niet misselijk. En wat Neres betreft, ja die is qua niveau teruggevallen, maar ik verwacht toch niet dat hij transfervrij de deur uit gaat lopen.......

Heeft een uitstekend eerste jaar gehad bij Feyenoord , maar daarna was het helemaal niks meer mede door blessureleed. Achteraf had Feyenoord natuurlijk in moeten gaan op die 20 miljoen van Newcastle, maargoed dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten. Hopelijk gaat het bij Kasimpasa wat beter met hem. Veel geluk daar.

24 juli 2021 om 17:14

Na dat jaar kon die weg voor 25milj ......

24 juli 2021 om 17:16

Nee dat wilde Feyenoord voor hem hebben. Newcastle wilde dat niet betalen en daarom is de deal niet doorgegaan.

24 juli 2021 om 18:31

Feyenoord kon hem verkopen in de winterstop van een seizoen waar ze niet mee deden voor de titel en Europees al uitgeschakeld waren. Maar Van Geel was Van Geel weer en de rest is dus geschiedenis.

24 juli 2021 om 17:21

Oh ja, joh? Was er een club die ooit veel geld voor hem over had? Jammer eigenlijk dat niemand hier op het forum dat ooit gezegd heeft...

Maar goed, fijn dat hij weer kan spelen en het scheelt Feyenoord bijna twee miljoen aan salaris. Het is verder niet anders...

24 juli 2021 om 17:46

Ja, da's inderdaad makkelijk praten. En na 1000x wordt het ook wel saai om te vermelden.

24 juli 2021 om 18:32

Het was destijds een absolute no brainer om hem te verkopen. Er waren geen legitieme argumenten om hem te behouden.

Toch jammer dat ie nooit meer zijn vorm heeft aangetikt zoals zijn eerste seizoen. Komt mede door blessures denk ik. Maar blijft een sympathieke vent en gun hem t allerbeste.

24 juli 2021 om 17:20

Is inderdaad wel waar en dat dachten er meer binnen Feyenoord. Dachten we eindelijk eens een goede spits te hebben, komen we toch bedrogen uit.
Jammer voor deze sympathieke Deen ....

24 juli 2021 om 17:32

Doodzonde en heel bizar eigenlijk dat hij van top naar flop ging. Tis toxh bijzonder dat het van alles naar niks is gegaan.
Goede gozer niks kwaad over wens hem ook succes

24 juli 2021 om 17:37

Zo zie je maar wat een blessure met een speler kan doen. Erg vervelend voor Feyenoord en Jorgensen. Ben benieuwd of die bij een eventuele stap hogerop ook geslaagd was.

24 juli 2021 om 18:00

Daarentegen is het ook een beetje van niks naar alles gegaan. Uiteindelijk heeft Jorgensen meer matige seizoenen voetbal gespeeld, ook al voor Feyenoord, dan dat hij goede seizoenen heeft gespeeld. Zo slecht als de afgelopen 2 jaar komt wel mede door die blessures, maar het goede seizoen had ook zonder die blessures een eendagsvlieg kunnen blijken. Dat goede seizoen was hij overigens wel een spits waar ik als Ajacied jaloers op was, scoren en meevoetballen, hij deed t allemaal.

24 juli 2021 om 18:14

Misschien toch ook een one season wonder, shorty. Ik dacht echt dat we eindelijk eens de jackpot hadden. Om hem niet te verkopen aan Newcastle lijkt achteraf een enorme fout, maar (ook) ik had liever eindelijk eens een topspits ... helaas... de kunst an tijdig verkopen is helaas niet aan mijn cluppie besteed.

24 juli 2021 om 18:19

Ach NJ dat houd je altijd wel, alle clubs hebben van die spelers die ze ooit voor het dubbele hadden kunnen verkopen. Ik was destijds ook wel blij dat ie voor onze competitie behouden werd en op dat moment was er ook geen reden om te denken dat ie het volgende seizoen niet alsnog voor minimaal 10 miljoen verkocht had kunnen worden. Paar doelpuntjes in de CL en hij was zelfs gestegen in waarde. Maar helaas liep het anders..

Belangrijk aandeel gehad in het kampioensjaar. Helaas daarna (mede door veel blessures) nooit meer gepresteerd.

Goeie kerel, belangrijke meerwaarde in kampioensjaar, daarna kwakkelen met blessures en sloffen over t veld. Nog wel altijd meer spits dan alle anderen. Maar straalde geen energie uit. Goed voor iedereen. Aantrekken van spits en creatieve spelers is wel van wereldbelang!

Hoe slecht je ook speelt, in Turkije ligt er altijd een (dik) contract klaar!

24 juli 2021 om 21:24

Is dat zo? Wat gaat hij dan verdienen? Ik lees nergens in de artikel iets over zijn nieuwe salaris.

24 juli 2021 om 22:03

Daarom staat dik tussen haakjes.

25 juli 2021 om 10:11

Lekker makkelijk he, reageren zonder van iets af te weten.

25 juli 2021 om 15:47

Nee het gaat om heel Turkije, om maar even alles over 1 kam te scheren. Dus een Galatasaray wat weinig geld heeft maar van Aanholt 1.7 miljoen netto geeft. Spelers als Arda Turan en Babel die het vuur niet meer in hen hebben die langdurige contracten krijgen. Dat bedoel ik.

25 juli 2021 om 16:07

Denk dat je je dan toch even verder moet verdiepen in de Turkse competitie. De clubs zijn gieriger dan ooit, wat in principe voordeliger voor hun zelf uitkomt. Alsof V. Aanholt ooit voor onder de miljoen zou tekenen. Van wat ik begreep verdiende hij alleen bij CPF al dik boven de 2 miljoen. Voorts hebben de Turken concurrentie voor de (oudere) ster spelers uit China en Midden-Oosten. Zij weten ook dat zij die concurrentie nooit winnen. Dus die dikke contracten zijn verleden tijd, op incidentele namen na (die heb je in elk competitie).

1 seizoen waar het het geld. De rest echt beschamend wat hij heeft laten zien voor dat salaris. Veel succes Nicolas. Het was 1 mooi seizoen.

24 juli 2021 om 17:28

Klopt maar dat ene seizoen heeft onder andere hij Feyenoord wel het kampioenschap gegeven. Ik denk dat dat die 3,5 miljoen wel waard is geweest uiteindelijk.

Een mooie match in het kampioensjaar, eindigend in mineur voor beide partijen waar beide schuld droegen.
Feyenoord had hem moeten verkopen, daar waren beide partijen beter van geworden, en Jörgensen tikte nooit mijn zijn niveau van het kampioensjaar aan.
Succes Nicolas ....

24 juli 2021 om 18:25

Feyenoord heeft wel heel hard een nieuwe spits nodig nu. Op meerdere posities wel spelers nodig, maar Bozenik, Vente en Bannis kan echt niet.

24 juli 2021 om 18:33

je hebt 100 procent gelijk ...

Nicolai bedankt! Toch een prachtig seizoen gedraaid en kampioen geworden. Geschiedenis geschreven in Rotterdam en daarna helaas ver teruggevallen, mede door vervelende blessures. Succes in Turkije

24 juli 2021 om 17:26

Klopt hij heeft een groot aandeel gehad in het kampioenscha. Al met al dus uiteindelijk nog wel een geslaagde aankoop!

Nico bedankt voor alles kampioenmaker!

Vente is ook bijna rond met Roda dus er gaat zeker een nieuwe spits komen.

Nu nog Fer, Texeira, Haps en Diemers wegdoen.

Trauner en Bjørkan komen nog voor de verdediging.
Kitolano en andere controleur voor het middenveld.
En dan nog een nieuwe spits.

Maar echt directe versterkingen zoals Zeballos of Vuskovic komen denk ik pas als Bijvoorbeeld Senesi of Kokcu worden verkocht.

Bedankt voor de schaal, Nico. Zonder jou was het niet gelukt. Zonde dat het in de jaren erna stokte, maar wat mij betreft gaat hij door de voordeur naar buiten.

24 juli 2021 om 17:34

Ja klopt hij heeft volgens mij altijd zijn best gedaan dus kan idd door de voordeur. En hij heeft natuurlijk oo kgewoon bijgedragen aan het kampioenschap.

Wat zullen ze balen in Rotterdam dat ze destijds die 18 miljoen niet hebben geaccepteerd. Daarna niks meer laten zien. Raar dat Feyenoord niet geprobeerd heeft er nog aan klein bedrag aan over te houden. Zo goed gaat het daar financieel ook weer niet. Benieuwd welke nieuwe spits ze gaan halen.

24 juli 2021 om 17:35

Naja ik denk dat Feyenoord allang blij is dat ze die 1.7 miljoen salaris niet hoeven te betalen. Met dat geld heb je al de helft om een redelijke nieuwe spits te halen.

24 juli 2021 om 18:16

Nieuwe spits zal ook salaris krijgen. Een beetje spits zal ook wel zoiets verdienen verwacht ik.

Ik zou Zierikzee halen van Bayern, die zal daar geen rol van betekenis kunnen spelen.

24 juli 2021 om 18:27

Ik zou als ik Feyenoord was wel een iets stabielere spits willen dan Zirkzee. Als je Zirkzee voor een leuk prijsje kan kopen, dan moet je het wel doen, maar huren zou ik niet doen. Voordat die jongen een beetje waardevol is, kan ie alweer terug naar Bayern.

Nu gratis weg terwijl je er 2 jaar geleden 20 mil voor kon vangen. Well played Feyenoord, well played.

24 juli 2021 om 19:08

Al moet ik er wel bij zeggen dat ze na het kampioenschap het team intact wouden houden, en dat er al wat sleutelspelers vertrokken kan ik Feyenoord aan de ene kant wel begrijpen. Alleen wat je zegt, achteraf was dit gewoon een fout en hadden ze tevreden moeten zijn met het bedrag.

We konden flink cashen op hem vervolgens gaat hij gratis de deur uit, ach altijd achteraf he maar wat heeft hij het verpest zeg, begon veelbelovend en eindigt helaas zo. Succes daar Jorgensen!

Fer weg? Van mij mag het. Komt nu een ervaren centrale Rcv van Linz, dus daar hebben we Fer niet meer nodig. Is Veerman van Heerenveen nog beschikbaar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kasimpasa Istanbul


5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. ErdoğanMiddenvelder142
H. HajradinovićMiddenvelder140
T. SerbestMiddenvelder140
U. BozokAanvaller145
M. TrávníkMiddenvelder132
L. SadikuMiddenvelder111
N. JørgensenAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Kasimpasa Istanbul.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren