Tottenham Hotspur bevestigt vertrek Toby Alderweireld richting Qatar

Dinsdag, 27 juli 2021 om 13:05Dominic Mostert • Laatste update: 13:16

Toby Alderweireld vervolgt zijn carrière definitief in Qatar. Tottenham Hotspur meldt dinsdag via de officiële kanalen dat een bod van Al-Duhail SC geaccepteerd is, waardoor er een voortijdig einde komt aan de samenwerking met de 32-jarige Belgische verdediger. Alderweireld werd medio 2015 voor zestien miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid en de voormalig Ajacied stond in totaal zes seizoenen onder contract in Noord-Londen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door jeroenimo8)

Lijkt me dat zijn interlandcarrière dan ook wel voorbij is. Niveau van Qatar is immers niet hoogstaand. De Belgen hadden op WK van 2018 moeten oogsten, dat is nu wel duidelijk.

24 juli 2021 om 11:17

Zegt niet zoveel. Vermaelen wordt ook nog opgeroepen en die speelt al jaren in Japan.

24 juli 2021 om 11:26

Was dan ook gewoon de beste verdediger van het afgelopen EK van België. Intrinsieke kwaliteit zegt meer dan waar je speelt.

24 juli 2021 om 11:54

was Vermaelen hoor

24 juli 2021 om 12:03

Dat zeg ik toch?

24 juli 2021 om 14:39

Maar meestal trekken de beste clubs de beste spelers aan. Vermaelen heeft dan ook wel erg veel pech gehad met blessures in de tweede helft van zijn carriere..

24 juli 2021 om 11:18

De keuze in de defensie bij de Belgen is ook weer niet zo heel groot dus denk dat hij sowieso wordt opgeroepen om te kijken of hij nog steeds de beste achterin is bij de Belgen..

24 juli 2021 om 11:18

Vermaelen speelt in Japan en wordt ook nog opgeroepen. Ik sluit niet uit dat Toby ook opgeroepen blijft worden.

24 juli 2021 om 11:20

Als je met Thomas Vermaelen uit de Japanse competitie achterin gaat spelen zul je ook weinig moeite hebben om Alderweireld als hij bij zo'n club speelt 'gewoon' op te stellen. Martinez heeft daar altijd minder problemen mee gehad. De Belgen hebben verder ook gewoon niet veel opties achterin. Maar inderdaad, rond 2016/2018 hadden ze moeten oogsten. Maar ze kwamen gewoon alsnog tekort. Voor Belgische normen een Gouden generatie, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ze a la Nederland rond 1998/2000 écht recht hadden op een hoofdprijs. Van dat kaliber waren ze dan weer niet.

Tottenham kan nu nog een redelijk bedrag rekenen voor Alderweireld.
Juiste moment lijkt me, hij is 32 en over twee of drie seizoenen veel minder waard, mogelijk transfer vrij.
Voor beide partijen een zeer verstandige zet.

24 juli 2021 om 14:40

Het gaat om ongeveer 5 miljoen euro hoor, wanneer de Qatari´s er zijn dan gaat het meestal niet over een transfersom maar vooral over salaris.

25 juli 2021 om 08:54

Dat denk ik ook. 13 miljoen is een heel aardig bedrag en het niveau ligt natuurlijk lager dan in de PL. Daar kan hij moeiteloos nog 5 jaar mee denk ik

Nog ff cashen. Ik had hem graag nog eens in Nederland zien spelen, jammer maar helaas

24 juli 2021 om 13:12

Denk niet dat Ajax/PSV even 15 miljoen gaan betalen voor een 32 jarige verdediger die vervolgens geen restwaarde meer vertegenwoordigd. En België zit er denk ik ook niet in voor hem want geen enkele club daar zal hem kunnen betalen. Maar vind het inderdaad wel zonde dat hij zo (relatief) vroeg al naar het Midden Oosten vertrekt.

24 juli 2021 om 13:17

Ik snap het oprecht niet, alsof die (bijvoorbeeld) 3 miljoen per jaar die je van Ajax kan krijgen zo'n hongerloontje is. Dan speel je nog in leuke competities, in een stad waar hij van houd en met de taal die hij spreekt. Natuurlijk snap ik de aantrekkingskracht van een buitenlands avontuur, maar er zijn toch leukere landen te bedenken? Als je het in het in die contreien perse wil zoeken dan zou ik eerder naar Turkije gaan.

24 juli 2021 om 14:37

In Turkije wil je ook niet zitten met clubs die salarissen pas 4 maanden later na een hoop gedoe pas uitbetalen..

27 juli 2021 om 13:52

Ik snap de aantrekkingskracht van het buitenland (heb zelf ook in meerdere landen gewoond en woon nog steeds in het buitenland) maar de keuze van Qatar snap ik totaal niet. Die gast heeft al veel geld en dat is de enige drijfveer die ik kan bedenken om naar Qatar te gaan, geld. Niets mis mee als dat zijn drijfveer is maar ik zou liever een buitenlands avontuur opzoeken in Amerika of Australia als voetballer in de herfst van mijn carriã¨re met genoeg poen op de bankrekening. Ieder zijn ding natuurlijk.

24 juli 2021 om 14:28

Had hem graag bij Ajax gezien, dit is echt een jongen die wat toe kan voegen. Maar helaas vindt het ook jammer dat hij wellicht niet haalbaar is

27 juli 2021 om 14:55

Alleen zou ik timber niet graag naar de bank zien vertrekken. En Alderweireld zal ook niet als stand-in in de schuur-rol willen fungeren.

Is al wat ouder maar nog steeds onze huidige beste verdediger. Ik ging er vanuit dat hij zou vertrekken maar dan naar België gezien hij daar voor zijn kinderen en familie weer in de buurt wilde wonen. Dit zou dus een vreemde stap zijn. Misschien om nog een jaartje te cashen? 😂 Voor Tottenham begrijp ik het wel omdat dit de laatste kans is om nog een degelijk transferbedrag binnen te krijgen. Hoe dan ook was hij een topverdediger voor ons, vooral samen met zijn maatje Vertongen

24 juli 2021 om 11:34

Inderdaad de beste verdediger en dat was nou juist ook het probleem. De achterhoede was onze absolute achilleshiel. Ik riep al lang dat de achterhoede moest worden vervangen en dat we er ook wel een paar nieuwe middenvelders bij mochten hebben aangezien we daar ook voornamelijk middelmaat hebben.

24 juli 2021 om 11:44

Zeker, de verdediging is al een lange tijd ons zorgenkindje. Alderweireld zou nog steeds heel goed bij ons zijn met capabele verdedigers naast zich maar die hebben wij (nog) niet. Het is wel een beetje zonde maar ik vind dat wij hem wel een stap mogen gunnen ook omdat het ons nu nog wat geld op kan leveren. Er zullen dan wel 2 centrale verdedigers binnen moeten komen anders schiet je er niet veel mee op.

24 juli 2021 om 11:43

In belgie kunnen ze hel niet betalen, brugge wel maar dat is veel geld voor een 32jarige 13mil. En zeker voor belgische begrippen. Moest hij nu 6 a 7 mil gekost hebben hadden ze het wel geprobeerd

24 juli 2021 om 11:48

Dat is wel waar inderdaad maar Alderweireld kan nog wel wat jaartjes mee gezien hij nooit echt snel is geweest en dat dus niet echt veel verliest. Overigens is het 15miljoen, dus ja zou een beetje onverstandig zijn voor een Belgische club.

Het zou kunnen dat hij daar een jaartje gaat cashen en dan terugkomt naar België want dat was een duidelijk doen van hem.

24 juli 2021 om 13:24

@mcfc

Denk je serieus dat de transfersom het grootste obstakel is? Wat denk je dat hij in de PL of Qatar nog kan verdienen.

Zo'n salaris betaalt Club Brugge of Ajax niet.

24 juli 2021 om 14:16

Hij wil terug naar belgie, heeft hij genoeg te kennen gegeven. Hij wil dichter bij zijn familie zijn, maar natuurlijk ligt de verdienste daar hoger. Maar voor belgische normen is 15mil hoog en zeker voor een 32jarige.

27 juli 2021 om 13:45

@medellin, toch denk ik dat het verschil tussen Qatar en Ajax nog niet eens zo heel groot is. Ajax zal 3m netto aan hem kunnen betalen, in Qatar zal dat waarschijnlijk zo rond de 5m zijn denk ik.
Vind wel dat de meesten het leven in Qatar beetje onderschatten. China zou ik echt niet willen wonen, maar voetballen in Qatar lijkt me heerlijk. Na het trainen lekker naar je villa met prive zwembad buiten waar het altijd weer voor is. Alles wordt tip top geregeld voor je met prive chauffeurs etc die je overal naartoe brengen. Is nog niet zo verkeerd als men wil doen lijken.

24 juli 2021 om 11:49

@mothespur, zijn kinderen zijn nog zo jong dat ze niet naar school hoeven, lijkt me ideaal voor een laatste avontuur

Nu al ?
Waarom niet eerst naar bv Ajax/Anderlecht ?
Daar krijg je ook een dik salaris plus een club met uitstraling.
Veel te vroeg dit nu zal het wel over zijn ook bij de nationale ploeg.

24 juli 2021 om 11:31

Omdat Ajax nooit 15 miljoen gaat betalen voor een 32-jarige die toch wat op retour is en Anderlecht nooit 15 miljoen kan betalen.

24 juli 2021 om 11:34

Waarom niet naar Ajax lijkt mij duidelijk, men heeft al een paar ervaren spelers (tadic, Blind, Berghuis om er maar een paar te noemen). Waarom zou je Toby er dan nog bij willen hebben? Vanwege een Ajax verleden? Tja, als je echt alle oud Ajacieden van boven de 30 wil terug halen, zit je met een selectie van meer dan 50 man, dat kost een klap geld en heeft geen enkele restwaarde

24 juli 2021 om 11:37

Ajax moet het niveau van Alderweireld niet nastreven. Prima jongen, die zeker geliefd is in Amsterdam, maar hij is duidelijk op z'n retour. Ik ben blij dat ik dit verhaal lees, want ik was bang voor z'n terugkomst (net als bij Vertonghen vorig jaar). Maar ze zag ook op het EK dat de heren niet meer het niveau hebben van een paar jaar terug.

24 juli 2021 om 12:01

Lijkt mij niet dat Ajax interesse heeft. Alderweireld zou Timber, Rensch, Schuurs en Martinez direct of indirect alleen maar in de weg zitten. Zeker omdat je met Blind, Nico en Mazraoui achterin ook al redelijk tot zeer ervaren krachten hebt. Goede keuze van Ajax om dit aan zich voorbij te laten gaan

Die Belgen weten China of de zandbak wel goed te vinden de laatste jaren! Witsel, Fellaini, Carrasco, Dembele, Vermaelen en nu dan misschien Alderweireld er nog bij.

24 juli 2021 om 11:44

Ik denk dat hun bankrekening er heel blij mee is. Het is nu niet dat vermaelen nu nog basis is bij een topploeg.

24 juli 2021 om 11:58

Ik neem het ze ook zeker niet kwalijk hoor! Heerlijk als je vooral later in je carrière waarbij je wellicht al mooie dingen hebt gedaan, je alsnog even je bankrekening kan spekken.

24 juli 2021 om 12:28

Zou jij dat ook doen in een land waar men anders denkt over mensenrechten?

24 juli 2021 om 13:17

Vind ik lastig om te zeggen. Ik denk eerlijk gezegd dat ik te egoïstisch zou zijn om niet nog een paar extra miljoen te verdienen.

Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd. En in je eentje kan je weinig veranderen, maar als iedereen dat denkt gebeurt er niks, daar ben ik mij zeker van bewust. Echter denk ik nogmaals dat mijn egoïsme toch voor die extra paar miljoen kiest omdat we aan het einde van de dag allemaal het beste voor ons zelf willen.

Kan het alle voetballers die nog even voor die extra miljoenen kiezen ook niet kwalijk nemen. Alleen wees gewoon eerlijk waarom je naar zo’n land toe gaat en maak er niet zo’n mooi verhaal van. Rayhi is een mooi voorbeeld van iemand die gewoon eerlijk is.

24 juli 2021 om 13:52

Ik zou de Emiraten zo inruilen voor West Europa. Het is dat ik financieel niet in staat ben om daar te wonen. Veilig, zon, zee, strand, excellente zorg en scholen. Salarissen zijn extreem hoog, belasting 0,0. Criminaliteit? Wat is dat? Blijf jij maar leven in de bubbel “wij zijn beter dan iedereen”. Geloof me, de expats daar, (waaronder Nederlanders) lachen zich vierkant over mensen die het hebben over “mensenrechten”. Alsof Europa zo perfect is.

24 juli 2021 om 14:11

Ja, want als je veel geld hebt en schijt hebt aan minder bedeelden ben je echt supergoed. Haha stinkpaupers met hun "mensenrechten", haal m'n Ferrari.

24 juli 2021 om 14:45

Ja omdat het rijkelui zijn die sowieso al niets gaven om mensenrechten toen ze nog in Europa woonden. Zij zien het niet, dus ze zijn er coulant over.

27 juli 2021 om 13:16

Ja! 100% je bent alleen op deze wereld uiteindelijk. Als ik het niet doe, doet iemand anders het wel. Het troste gevoel na het afwijzen van zo'n aanbieding is van korte duur en kan niet open tegen die 7 nullen die je meepikt. Voor mij zou de keuze makkelijk zijn.

27 juli 2021 om 14:09

Makkelijk roepen vanaf de zijkant, maar wat als je zelf een monstersalaris krijgt aangeboden?

27 juli 2021 om 14:13

@ziyechgoat22 - Als jij oprecht denkt dat daar geen criminaliteit is, moet je misschien toch eens wat verder kijken dan de allerrijkste steden daar. Dat neemt overigens niet weg dat wij nu lekker moreel verheven kunnen doen, maar stiekem zal het overgrote deel voor de miljoenen in landen als Qatar en de VAE kiezen.

27 juli 2021 om 14:21

@kyle66 - Ten eerste denk ik dat mensen heel anders piepen als ze zelf ineens vijf keer zoveel kunnen gaan verdienen. Je hebt natuurlijk een punt, maar laten we eerlijk zijn; in welk land worden er geen mensenrechten geschonden? Het enigste verschil is misschien dat het hier niet expliciet in de wet staat.

24 juli 2021 om 11:46

Ook minder risico aangezien je met Martinez als bondscoach dan nog steeds opgeroepen kunt worden. Ergens wel mooi dat hij gewoon de beste spelers oproept ookal spelen die ergens in Azië. Daardoor zal nieuw talent wel overgeslagen worden maar toch.

24 juli 2021 om 13:56

Bwa ik zie dan liever Vermaelen op dit EK dan bijvoorbeeld een Bornauw of Vanheusden om nu maar twee namen te noemen. Ook grote talenten maar leggen het qua ervaring en kwaliteit nog af tegen Vermaelen , iets wat toch doorslaggevend is op een eindronde.

De tijd van de nieuwe talenten komt er sowieso wel aan aangezien we op dit moment een vrij oude ploeg hebben. Wellicht geen nieuwe “gouden generatie” maar dat is dan ook niet vanzelfsprekend.

24 juli 2021 om 14:21

Vermaelen speelt in Kobe, Japan.

25 juli 2021 om 01:46

Zandbak? Volgens mij weet je Qatar eens niet liggen. Je zou achterover vallen als je Qatar zou bezoeken. Ik gun Toby zeker een transfer naar Qatar

27 juli 2021 om 13:30

Waarom kan je gewoon niet het Midden-Oosten zeggen? Puur uit nieuwsgierigheid.

Dat is een stevig bedrag voor een 32-jarige. Wat is nou ook het plan op de lange termijn van zulke landen/clubs?

Waarom zijn er geen andere PL clubs die een bod doen. Dit kunnen ze makkelijk betalen.

Geen idee wat hij zelf wil doen en of hij hier wel open voor staat.

27 juli 2021 om 14:14

Tja, waarom gaat Alderweireld daar voetballen? Die betalen zeer waarschijnlijk salarissen die zelfs Premier League clubs niet willen betalen.

27 juli 2021 om 14:22

2 jaar Aston Villa en dan 2-3 jaar Qatar kan altijd.

Alderweireld gaat nu lekker met Benatia voetballen in Qatar. Niks mis mee

En de zoveelse die zeker naar ajax zou terugkomen die toch nog ergens anders heen vertrekt. Die getatoeëerde kruizen betekenen zeker helemaal niks als je nog even je zakke kan vullen.

27 juli 2021 om 16:52

Ajax gaat nu geen 15 miljoen betalen voor Toby als ze met Timber en Martinez een prima centrum hebben. Beter laat je Timber alles spelen want daar kun je nog veel geld voor krijgen in de komende jaren.

Toch zonde om nu al naar Qatar te gaan voor het geld en niet alleen een jaar later voor het WK. Je zou zeggen dat Alderweireld nog wel het niveau heeft voor de subtop van Europa.

27 juli 2021 om 14:08

Wie weet gaat hij nu een jaartje cashen in het Midden-Oosten en keert hij volgende zomer al weer naar Europa, wie zal het zeggen. Maar het WK is op dit moment nog geen struikelblok aangezien dat pas in November 22 doorgaat.

Ben benieuwd naar de stappen van Spurs op de transfermarkt. Die achterhoede is nu wel erg zwak en het gevaar hangt in de lucht dat Kane vertrekt. Op Son en Ndombele (in vorm) na een vrij beperkt team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. BergwijnAanvaller30
H. KaneAanvaller30
Bryan GilAanvaller10
H. LlorisKeeper40
P. GolliniKeeper00
B. DaviesVerdediger10
M. DohertyVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren