Galatasaray presenteert Patrick van Aanholt kort voor duel met PSV

Woensdag, 28 juli 2021 om 19:10Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:18

Patrick van Aanholt vervolgt zijn loopbaan bij Galatasaray, zo maakt de Turkse topclub via de officiële kanalen wereldkundig. De dertigjarige linksback, die transfervrij vertrok bij Crystal Palace, heeft na moeizame onderhandelingen een akkoord bereikt over een driejarige verbintenis. Nadat het nieuws afgelopen week al door verschillende media gemeld werd, is Van Aanholt nu ook gepresenteerd in Istanbul.

Aanvankelijk leken Van Aanholt en Galatasaray er niet uit te komen, maar de laatste dagen werden de onderhandelingen hervat. Nu ligt er een persoonlijk akkoord, waardoor Van Aanholt bij Cinbom aan de slag gaat. De Turken hadden voor de linksbackpositie alleen de beschikking over Ömer Bayram, die in het tweeluik in de tweede voorronde van de Champions League tegen PSV dan ook in de basis stond. Van Aanholt is woensdag in de returnwedstrijd in Istanbul nog niet inzetbaar zijn.

Galatasaray had behalve Van Aanholt, die in Italiaanse media ook gelinkt werd aan AS Roma, andere opties op het oog. Zo leek de Turkse topclub dicht bij de komst van Ezgjan Alioski. De 29-jarige Noord-Macedoniër zit na zijn vertrek bij Leeds United zonder club. Ook probeerde Galatasaray om Mario Rui te huren van Napoli, maar een akkoord werd niet bereikt.

Voor Van Aanholt wordt Turkije het derde land waar hij als voetballer actief zal zijn. De linkervleugelverdediger bracht bijna zijn volledige spelerscarrière door in Engeland. Hij ging op jonge leeftijd van PSV naar Chelsea, waar hij uiteindelijk tot acht officiële wedstrijden kwam. Na uitleenbeurten bij vijf verschillende clubs, waaronder Vitesse, werd Van Aanholt in 2014 verkocht aan Sunderland. Drie jaar later verkaste hij naar Crystal Palace, waar hij tot 1 juli onder contract stond. Van Aanholt had op het EK in alle vier de wedstrijden van Oranje een basisplaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Een echte galatasaray-transfer. Een 31-jarige linksback die er bij Crystal Palace op het laatst al niet eens meer aan te pas kwam. Iemand die z'n hele carriere op z'n snelheid moest rekenen en nu tot z'n 34e onder contract staat daar. Bizar. Weetje, als je het geld hebt, kun je ook eens proberen jongere talenten uit lager geklasseerde divisies te halen, in plaats van totaal uitgebluste voetballers.

23 juli 2021 om 21:37

Alhoewel ik ook niet echt akkoord ben met deze transfer, moet ik wel toegeven dat de nieuwe voorzitter toch wel denkt aan de lange termijn. Ze hebben een heel jonge Turk gekocht, Stanciu (24) tekent ook binnenkort en Sacha Boey (20) is ook net binnen. Daarop zal Gedson Fernandes (22) ook normaal gezien overgenomen worden van Benfica. Van Aanholt is tot nu toe de enige oudere speler dat ze hebben gekocht. Zoals ik al zei vind ik hem ook niet super maar GS heeft echt dringend een linksback nodig die er meteen staat. Misschien kunnen ze iemand jong met potentie binnenhalen als zijn reserve.

23 juli 2021 om 21:49

Naja opzich is dit natuurlijk geen slechte transfer wetende dat Gala momenteel geen linksback heeft en nog belangrijker bijna geen geld. Wanneer AS Roma hem had vastgelegd had niemand zo´n opmerking gemaakt want dan was het een goede en ervaren kracht geweest.

Er is ook niks mis mee om ook wat ervaren spelers in de selectie te hebben zo lang dit in combinatie is met jongere talenten.

Dit lijkt Galatasaray ook te willen doen want vandaag zijn een 20 jarige Franse rechtsback: Boey en 24 jarige Roemeense middenvelder: Cicaldau vastgelegd.

23 juli 2021 om 22:38

Met een land van 80 miljoen is dit gewoon slecht. Turkije is een voetbalgek land, maar zolang ze niet gaan denken om spelers op te leiden, dan blijft het allemaal middelmaat en dit compensereb ze vaak met veel te dure en te oude spelers.

23 juli 2021 om 22:17

Nja zo'n slechte speler is het ook weer niet. Beter dan een Wijndal en kan nog prima een jaar of 3 mee. Zou voor Ajax of PSV ook een prima versterking zijn.

23 juli 2021 om 22:56

Voor Ajax en PSV zijn dit uitzonderingen. Echter halen die ook alleen vedettes terug als ze willen komen. Bij Gala verdient ie wss nog meer dan Palace.

24 juli 2021 om 00:23

Dat dacht ik inderdaad ook. Ik moet zeggen dat ik overigens sowieso niet heel gecharmeerd ben van Van Aanholt. Hij rendeert redelijk in een ploeg die op de omschakeling speelt, maar aan het einde van de dag vind ik 'm voor Europese en internationale begrippen maar weinig impact hebben.

Weer een 30+ speler die jaarlijks zeker tegen de 2/2.5 miljoen gaat verdienen en een mooie tekenbonus van enkele miljoenen man man man ze leren het in Turkije ook nooit terwijl ze op tv elke keer zeggen dat ze het anders willen aanpakken

24 juli 2021 om 10:41

Hij gaat 1,7 miljoen jaarlijks verdienen

Dat is dan een matige stap voor de LB van Oranje, als je hoorde wat de opties vorig jaar aaren: Ajax, PSV. Als je ziet dat PSV ze al met 5-1 weg tikt.

23 juli 2021 om 21:37

Denk niet dat Ajax en PSV heel erg warmlopen voor hem op dit moment. Is niks meer dan een prima speler, die zeker niet beter is dan Max of Tagliafico. Verder zal Galatasaray met een versterking in iedere linie ook wel beter presteren, maar ben het met je eens dat het niveau van meeste wel erg zwak was.

23 juli 2021 om 21:41

Ik snap je reactie 100% maar je moet begrijpen dat Galatasaray helemaal niet klaar was voor de wedstrijd tegen PSV. Natuurlijk is dat hun eigen schuld, maar het is nog maar juli he. Veel van de spelers die speelden tegen PSV zullen back-ups worden. Ze hebben al 4-5 nieuwe transfers binnen sinds de wedstrijd tegen PSV. Denk dat als deze wedstrijden over 2 weken pas gespeeld werden het er toch wel anders uit ging zien (denk wel dat PSV nogsteeds de betere geweest was over 2 wedstrijden, daar niet van).

23 juli 2021 om 21:45

Deze viel op het EK zwaar door de mand, wat een simpele back zeg.. Tikkie terug United!

Jammer dat PSV hem niet genomen heeft om te concurreren met Max, is toch een jongen van de club en transfervrij. Nu heeft PSV een jonge speler als stand in voor Max, stel je voor dat Max langdurig geblesseerd raakt.

23 juli 2021 om 21:53

Hij vangt bij Crystal Palace tegen de 4 miljoen salaris. Hij zal bij Galatasaray geen 4 miljoen verdienen maar 1.5-2.5 miljoen zal mij niet verbazen. Dat is prijzig als back-up, al helemaal met Mwene in de selectie. En in echte nood ook nog Viergever en Boscagli.

23 juli 2021 om 22:00

@Hawky. Dat snap ik en denk inderdaad dat het geld ook de reden zal zijn, plus hij zal vast wel speelgaranties willen en krijgt hij bij PSV niet en bij Gala wel denk ik. Zie PSV liever wel een linksback halen ipv van de namen die jij noemt.

23 juli 2021 om 23:44

Ook Oppegard heeft potentie mijn inziens!

23 juli 2021 om 22:00

Jongen van de club? Heeft maar 2 jaar in de jeugd van PSV gespeeld.

23 juli 2021 om 22:16

Ja klopt hij heeft 2 jaar in de jeugd gespeeld dus? Het gaat erom dat hij een verleden heeft bij PSV en het wel mooi was geweest als hij terug was gekeerd.

23 juli 2021 om 22:43

Gezien het feit dat je een kenner bent van Azerbedjaanse voetbal. Mijn complimenten aan Neftchi Baku die goed overeind bleef tegen Olympiakos en zelfs een goede kans heeft in de return. Mocht dat ook niet lukken dan heb je in de EL tegen Helsinki een leuke tegenstander om door te stoten naar de EL playoffs. Alleen jammer dat Qarabag gisteren slordig bezig was

24 juli 2021 om 01:14

“een jongen van de club”. Omdat ie op zijn 15e amper 2 jaar in de jeugd heeft gespeeld? Dat klinkt mij toch iets te veel als…vals sentiment? Nee joh, echt dr is helemaal niks aan van aanholt dat psv ademt. Zelfs als psv hem zou halen als backup, wat ik op zich geen slecht idee vind, dan nog zou ik niet het gevoel hebben dat we hier met een oud psv speler te maken hebben

Voor het EK had ik hem wel bij Ajax willen zien als eventuele backup en misschien zelfs opvolger van Tagliafico. Maar man wat is hij tegengevallen zeg. Ik begrijp het gewoon echt niet, want bij Palace was hij aanvallend toch wel altijd goed en scoorde hij voor een back redelijk veel. Maar op het EK heb ik hem nauwelijks op een aanvallende intentie kunnen betrappen. Misschien dat het aan de laffe tactiek van de Boer kan liggen, en dat van Aanholt bewust zo terughoudend speelde.

Toch wel raar dat onze eerste linksback van het afgelopen EK bij dit zooitje gaat spelen. Uitcashen lijkt me.

23 juli 2021 om 23:48

Volgens Frank de Boer ja… Dus helemaal niet zo zeker

Twee jaar terug werd hij nog genoemd als potentiële versterking bij PSV, maar vroeg Palace een te hoge transfersom, zo is het verhaal. Blijkbaar is het beste er bij hem af, als er ook geen andere Engelse club geïnteresseerd is.

Dit is toch wel slecht nieuws na wat er allemaal is gebeurd vandaag. 2 goeie jonge transfers en dan ook nog van aanholt... typisch helaas.

23 juli 2021 om 22:01

Zolang ik Omer Bayram niet meer in de basis zie staan ben ik blij met van Aanholt!

23 juli 2021 om 22:14

Alleen jammer dat hij een assist heeft gemaakt afgelopen week. Moet je net maar zien dat hij weer in de basis staat.

23 juli 2021 om 22:21

We hebben niks anders op de LB positie dus het zal wel moeten helaas, en idd uitgerekend hij geeft een assist…

23 juli 2021 om 22:27

Begrijp niet waarom ze de contract van Omer Bayram verlengd hebben

23 juli 2021 om 22:30

Dat begrijpt werkelijk niemand, laat dan een LB uit de jeugd zijn kans pakken zoveel slechter dan Omer zal hij niet kunnen zijn, Besiktas heeft dat met Ridvan gedaan en pakt goed uit waarom durft Gs het niet, vermoeiend…

23 juli 2021 om 22:39

Denk niet dat het specifiek met GS te maken heeft. Een goede Turkse linksback hebben wij simpelweg niet in Turkije. Zeker als je nagaat dat onze elftal een linksback uit de Ligue 2 moet opstellen bij gebrek aan beter.

23 juli 2021 om 22:53

Haha Omer Modric. Ja oke zo gaan we er natuurlijk wel op vooruit, maar had wel gehoopt op alioski. Iets jonger en ook beter. Maar alles beter dan Omer ja.

GS be like, Rosier komt naar ons -> Rosier, ik ben een kind van Besiktas.

GS be like, Ghezzal komt naar ond -> Ghezzal tekent voor 3 jaar bij uiteraard Besiktas

Allereerst dit om even te dollen met de GS fans.
Nu over Patrick, ik weet het niet zo goed. Heeft wel een gigantische drijfveer en kan ook gewoon goed ballen maar denk dat dit gewoon een niveautje Sarrachi is. Ik moet het nog maar even zien of dit wat wordt. 31 jaar ook alweer maar wel aardig wat PL ervaring.

Hoe is die Roemeen btw? Ken hem niet, iemand wat info?

23 juli 2021 om 22:05

Die Roemeen staat bekend als een technische slimme jongen, voor wat ik heb begrepen is het een nummer 10 die naar voren wilt spelen met een uitstekende trap en overzicht, Terim kennende Zal hij met Arda en Feghouli op de flanken spelen met Babel in de spits, 0 diepgang deze Roemeense dribbelaar weet niet waar hij aan begint.Ghezzal wachte rustig af op de uitslag van PSV - GS, won GS ruim had hij getekend voor ons met zijn Leeuwen emoji op zijn insta hehehe, Hebben jullie Gedson en Bruma al? 🤭

mooie club voor Van Aanholt, lekker cashen en mooi weer, wat wil je nog meer...

Ik vond van Aanholt zo zwaar tegen vallen bij het Nederlands elftal op het EK. Ballen stuiterde continue van zijn voet af, slechte aannames, zeer slechte passes die zelden aankwamen.
Galatasaray zal het ook nooit leren he? Oudere spelers kopen bij clubs die er niet meer aan te pas komen. Puur kapitaalvernietiging.

23 juli 2021 om 21:48

Snap het gezeur niet zo goed. Prima speler en duidelijk een versterking voor deze matige selectie. iemand van 31 kan prima een paar jaar mee.

23 juli 2021 om 22:11

Tegenwoordig mag je geen spelers van 30 jaar halen anders zijn ze te oud, als ik de reacties zie moeten 30 jarige allemaal met pensioen gaan.

23 juli 2021 om 22:21

Naar mijn mening komt van Aanholt tekort voor een topclub in elke competitie.

Het is overigens niet onbekend dat Gala en Fener spelers halen die al over hun top zijn. Daarbij vind ik Van Aanholt een matige spelers, die al op leeftijd begint te raken en die uiteindelijk niet toe gaat voegen aan Galatasaray.

23 juli 2021 om 22:24

Vorig jaar wilden zowel Ajax als PSV van Aanholt hebben toen was hij zeker wel van een ontzettend hoog niveau? Ik zou je glazenbol wel willen lenen de volgende keer aangezien jij al weet dat van Aanholt gaat falen zonder zijn eerste training te hebben gehad bij GS.

Natuurlijk kan je zonder naar de comments te kijken al raden wat er geschreven wordt: "o weer een 30+'er die 5 miljoen per jaar gaat verdienen". Dit is pas onze eerste (en misschien wel de enige) "oude" aankoop en als t goed is verdient hij maar 1.8 miljoen. Echter zijn onze andere aankopen een stuk jonger: een Roemeen van 24, een speler van 20 uit de Ligue 1 en daar komt Gedson Fernandes van 22 ook bij kijken. In ieder geval een mooie basis voor toekomstige wedstrijden na PSV.

23 juli 2021 om 22:38

Klopt. Daarnaast hebben we Turkse talenten als Alpaslan en Aytac gekocht.

23 juli 2021 om 22:45

De beste mannen zijn in hun prime met 27/28 jaar oud. Denk dat je eerder Baris Alper Yilmaz van 21 kunt benoemen. De scouting weet ze wel te vinden in ieder geval

23 juli 2021 om 22:46

Terim durft hen in elk geval wel speeltijd te geven. 25-jarige talent Taylan moest een jaar wachten, omdat hij nog te jong was.

23 juli 2021 om 22:49

Taylan heeft vorig jaar meer gespeeld dan verwacht, omdat Terim zijn zin niet kreeg om Seri opnieuw te huren. Achteraf maar goed ook. Die kerel was me toch een partij inconsistent.

24 juli 2021 om 07:40

Wacht, is Gedson die gast die even bij Tottenham mocht rondhangen?

24 juli 2021 om 10:45

Ja

24 juli 2021 om 14:36

Best een knappe aankoop dan.

Eerst word er door Fatih Terim gezegd wij gaan de komende 3 jaar aan een jeugdig Galatasaray bouwen.. Halen ze een 31 jarige linksback die reserve was bij Crystal Palace en die tijdens het afgelopen EK geen pepernoot heeft geraakt. Wat een niveau weer... En dan ook nog een 3 jarig contract. Eind volgend jaar zullen we weer opzoek gaan naar een nieuwe linksback en manieren proberen te vinden om van Aanholt te verkopen.

Helaas zit er totaal geen gedachte achter de transfers die worden gedaan.. Dit is typisch een transfer om de dag te redden zodat de 5-1 nederlaag zsm door de supporters word vergeten.

Ik ben gewoon blij. We zetten echt waar de juiste stappen op transfergebied. We krijgen een jonge selectie, met een mix van ervaren rotten. De Nederlanders hier zijn misschien nog onbekend met onze spelers, maar we hebben echt jonge gasten nu. Hopelijk komt Gedson Fernandes en Berkan Kutlu nog en een back-up keeper. Onyekuru mag ook.

23 juli 2021 om 22:36

Blij ? Sekidika die de bal niet in kan gooien, Aytac en Emre die broekpoepen bij elke press. Al doen ze 100 transfers, die schaamtevolle dag ga ik nooit meer vergeten.

23 juli 2021 om 22:42

Bro die dag is in mijn ogen niet gebeurd. Hebben wij tegen PSV gespeeld? Huh? Kan ik mij niet herinneren. Zonder dollen, onze selectie was natuurlijk volledig incompleet. Ik zie die wedstrijd niet als een graadmeter.

23 juli 2021 om 22:47

Die ingooi was echt amateuristisch inderdaad, maar buiten dat vond ik Sekidika niet slecht spelen met zijn dribbels en een-tweetjes (wat ik in een eerdere nieuwsartikel aangaf)

23 juli 2021 om 22:51

Ik denk niet dat we Onyekuru opnieuw moeten halen. Zie Kerem dit jaar wel doorbreken en daarnaast hebben we Baris die op de vleugels kan.

23 juli 2021 om 22:55

Ik ben het hier zo mee oneens. Van Baris kan je niet verwachten dat hij nu al niveau van Gala is, hij komt nota bene van een middenmotor van de tweede league. Kerem was meer een uitzondering. Van Onyekuru weet je wat je van hem kan verwachten, en als ik zie dat we 3 mil bieden voor Berkan en geen 4 voor Onyekuru vind ik het maar raar.

23 juli 2021 om 23:01

Van dat laatste heb je zeker een punt, maar je moet ook denken met de buitenlanderslimiet in je achterhoofd: Met Kerem, Taylan en Aytac kunnen we die gaten wel vullen. Als je Onyekuru erin gooit dan ben je genoodzaakt om met Arda op het veld te staan

23 juli 2021 om 23:05

Het beste is om Arda zijn contract tr verscheuren die man kan helemaaaaal niks meer

Zeker joh, laat ons eerst maar keihard afgaan en dan opeens transfers gaan doen. Rot beleid.

Er wordt nog nergens gesproken over een bedrag of termijn. Het zal wel waarschijnlijk 3 zijn 2 +1 of 3 +1 maar dit is niet bevestigd. Ook moeten ze er officieel nog uitkomen. Bovendien heeft gala vandaag bekend gemaakt met drie spelers in gesprek te zijn. Ik ken er geen van dus geen commentaar.

Sorry dat ik het zeg, maar een dik of beter gezegd, lang contract geven aan een uitgerangeerde Premier League-speler uit meestal de middenmoot klinkt als iets wat een Turkse SuperLig-club zou doen en dan vooral Galatasaray. Leuk om te zien dat er toch iets bij het oude blijft in deze gekke wereld.

Dit lijkt mij nou niet echt een versterking. Bij oranje kon hij niet overtuigen, bij chrystal palace niet....dus nu denkt Galatasaray een versterking aan te trekken?

Zou hij al spijt hebben als hij dit zooitje ziet spelen? Daar valt toch geen eer mee te behalen?

28 juli 2021 om 21:30

8 van de 11 worden wisselspelers, competitie is prioriteit wat van Aanholt ook wel zal weten, dus er is degelijk eer te behalen met het kampioenschap.

28 juli 2021 om 22:15

Welke 8 spelers zijn dan wisselspeler vertel mij? Omerinho ? Aytac? Mostafa? Sekidika? Alsof de basisspelers beter zijn kom op man pure middelmaat. Met zo’n trainer en selectie eindigen wij niet eens in de top 5 in de competitie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1148 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. van AanholtVerdediger60
K. AktürkoğluMiddenvelder61
T. AntalyalıMiddenvelder60
F. MusleraKeeper60
A. CicâldăuMiddenvelder52
S. FeghouliMiddenvelder51
B. KutluMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

13 fans
Verdediger, 31 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren