Henk Fraser onthult: ‘Louis van Gaal kon mij zich niet herinneren’

Zaterdag, 24 juli 2021 om 06:29Jeroen van Poppel • Laatste update: 07:35

Henk Fraser beschouwt het als een eer dat Louis van Gaal hem heeft gevraagd om zijn assistent te worden bij het Nederlands elftal. De trainer van Sparta Rotterdam zei afgelopen week met een knipoog 'met een kleurtje' in het gezochte profiel te passen, maar vindt dat eigenlijk totaal geen issue. "Ik denk niet in kleur, afkomst, geloof of gender", zegt Fraser in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ecke)

Het is een eer maar zoals Johan Derksen het zegt als je gekozen wordt omdat je een 'kleurtje' hebt dan zou ik die baan niet nemen.

Ik hoorde trouwens dat hij ook nog de kans krijgt om het daarna over te nemen als bondscoach. Ook apart. Want hij is gewoon een middenmoot trainer, niks mis mee. Maar nu wordt hij ineens gepromoveerd als bondscoach omdat dat van de commissie Meiland moet. Apart ;-)

23 juli 2021 om 20:44

Als je de jongens achter je hebt, vechten ze voor je. Henk is een people manager, kom je al veel verder mee dan de Boer, Danny Blind etc etc

23 juli 2021 om 21:40

Precies CampNou84. Hij is een peoplemanager en dat wordt altijd enorm onderschat. Kennis van het spelletje hebben de meesten wel, maar je moet het kunnen overbrengen en de spelers achter je krijgen. Ik zou heb wel graag eens als bondscoach of bij een topclub willen zien.

23 juli 2021 om 21:03

Ik vind hem geen middenmoot trainer, maar trainer van middenmoot clubs. Dat is toch iets anders. Denk dat Fraser een goede opbouw in zijn carrière heeft. Zou hem wel eens bij een grotere club willen zien. Denk wel dat hij dat aan kan.

24 juli 2021 om 00:37

Ik denk dat we dat pas kunnen concluderen als hij iets gaat presteren bij een relevante club. Dat je met spelers van Vitesse, Sparta of ADO om kunt gaan, dat zegt natuurlijk nog vrij weinig. Vitesse is dan enigszins relevant, maar daar is hij wel ontslagen. Bovendien hebben ze daar ook geen spelers rondlopen die groter zijn dan de voetballer en persoon Fraser in de voetbalwereld. In het Nederlands elftal hebben zelfs veel bankzitters eigenlijk meer gepresteerd en zijn relevanter in met name het buitenland. Dat zijn wel factoren die mee kunnen spelen. Nu ben ik overigens wel gecharmeerd van Henk Fraser hoor, daar niet van.

25 juli 2021 om 11:29

@Meneertje1972:Dus omdat anderen zeggen dat hij de baan krijgt, omdat hij een kleurtje heeft, moet hij de baan niet nemen. Wat een onzin, maar die kraamt Johan Derksen wel vaker uit. Toevallig vind ik Fraser een goede trainer, die kwaliteiten heeft, en dat heeft helemaal niks te maken met zijn kleur. Er zijn meerdere trainers geweest die in het verleden assistent bondscoach zijn geweest en van een middelmatige club kwamen. Dat is ook helemaal niet van belang. Het gaat erom dat hij de kwaliteiten heeft in de technische staf te passen die Louis van Gaal voor ogen heeft. Je kunt pas zeggen of hij de kwaliteiten wel of niet heeft, als hij de functie heeft bekleed, maar dan moet iemand wel de kans krijgen om het te laten zien, anders zal je het ook nooit weten. Het is kort door de bocht om te zeggen:” Hij is trainer van een middenmoter, dus is hij een middenmoot trainer”. Als jij boven gemiddeld presteert met meerdere selecties die middelmatig zijn, ben je voor zover een goede trainer. Daarnaast heeft hij bij topclubs en jong Oranje gewerkt, dus heeft al eerder gewerkt met spelers die groot waren of inmiddels grote spelers zijn. Hij is zelf nooit een hele grote speler geweest, internationaal gezien, maar het is ook al vaker gebleken dat niet alle grote internationale voetballers, ook grote trainers zijn.

Lekker Henk! Ik ben blij dat je afstand neemt van dat slachtoffer gedrag en hoop dat je NL ver brengt!

23 juli 2021 om 21:38

Ik denk (persoonlijke overtuigen) dat ondernemende mensen hun kansen pakken. Ik ken volop mensen van Surinaamse, Antilliaanse, Chinese, Marokkaanse en Turkse afkomst die dat doen. Misschien vergeet ik wat nationaliteiten. Die hoor ik nooit over dergelijke zaken, hoewel ze echt wel eens een opdracht missen die misschien terug te voeren is op hun afkomst. Ik gun het hem van harte. Of hij nou bruine of blauwe ogen heeft, ik oordeel over de persoon.

23 juli 2021 om 21:41

overtuigen = overtuiging ...

Het herstellen van je tekst heeft weer eens kuren. Anderen hier ook last van?

23 juli 2021 om 23:12

Studies hebben aangetoond dat een cv vaker wordt geselecteerd voor interviews als er een witte Nederlandse naam op staat, in tegenstelling tot exact hetzelfde cv met een niet Nederlandse naam. Uitzendbureaus zijn ook vaak genoeg betrapt geweest op het selectief selecteren van kandidaten op basis van ras en afkomst, soms omdat bedrijven het zo wilden en soms omdat ze het zelf zo goed vonden. Vaak wordt aangenomen dat vrouwen verpleegster zijn als ze arts zijn, assistente als ze advocaat zijn, stafmedewerker als ze politicus zijn, of secretaresse als ze een leidinggevende zijn, en de persoon die de aanname doet, staat erop om met de "echte" (dwz mannelijke) arts, advocaat, enz te spreken. Allemaal slachtoffergedrag voor jou als mensen daar over klagen natuurlijk want jij ondervind hier geen hinder maar het is belangrijk om naar anderen te luisteren en je te verplaatsen in hun schoenen en mss begrijp je dan wrom diversiteit zo’n grote topic is.

24 juli 2021 om 07:36

eindelijk iemand die niet klaagt over kansen en dan vind jij dat hij daarin toch mee moet gaan. In t Nederlands elftal spelen soms nog meer donkere spelers als blanken
Hoor ik nooit donkere mensen over. Als je goed genoeg bent speel je
Zo is t ook als trainer en bij andere banen. Heb met veel verschillende culturen gewerkt als operator. Ook daar heb je net als bij Nederlanders goeie en slechte tussen zitten
Degene die echt van goeie wil is komt er maar er heerst ook veel gemakzucht en geen gedrevenheid en die werden weer weggestuurd.
Henk gun ik in ieder geval veel succes en hopelijk kan hij zijn mentaliteit en manier v denken overbrengen op deze groep!!

24 juli 2021 om 11:02

Ik weet niet waar jij geboren bent of in welke cultuur jij bent opgegroeid? Je ziet weinig mannelijke verpleegsters, net zo goed dat je weinig vrouwen in de bouw ziet. Maar bij een arts ga ik niet uit van een man. In NL zijn ontzettend veel vrouwelijke (huis)artsen, dus dat is gewoon gelul. En dat geldt ook voor de advocatuur, fiscaliteit, accountancy etc. En al helemaal in de politieke bestuursfuncties.

Maar aangezien jij wel thuis bent in de wereld van discriminatie / slachtoffer, waarom krijgen Turkse en Marokkaanse vrouwen wel volop kansen en de mannen een stuk minder? Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met de reputatie van deze mannen in het criminele milieu en dat ze gebrekkig NL’s praten, terwijl de vrouwen met dezelfde etnische achtergrond vloeiend NL’s spreken?

24 juli 2021 om 11:50

Daar hebben we het legioen racisme ontkenners weer. Je kunt dingen blijven ontkennen tot je een ons weegt maar vooruitgang zal je niet boeken en door mensen zoals jullie is er heel lang niks veranderd. Als witte mannen is het hoogst irritant om constant over diversiteit te horen maar vergeet niet dat er een legio aan hoogopgeleide minderheden zijn die moeilijk aan een baan kunnen komen door wat ik aankaart. De meeste van jullie spreken uit een hoek van witte privilege dus spreek aub niet voor de slachtoffers. Ik heb het hier over mensen die daadwerkelijk iets toevoegen aan de maatschappij maar wetend worden uitgesloten door discriminerende blokkades.

Ik gun het Fraser wel. Imo echt een uitstekende coach. Als je tegenwoordig niet heel wiskundig en professorisch over voetbal praat in interviews heb je zogenaamd geen visie. Daarom heeft de nuchtere Fraser denk ik nog geen kans gehad bij een grote club maar die zal nu wel gaan komen in de toekomst verwacht ik. Heb je bij Oranje gezeten heeft dat vaak een goede invloed op je CV hebben we in het verleden gezien met assistent coaches als Gio en FdB

23 juli 2021 om 21:23

Oprechte vraag: Hoe vaak plaats jij dezelfde comments? Deze heb ik ook al weer 5 keer gezien ofzo. Over Ihatarren ook stuk of 10 dezelfde comments.Niet elke trainer heeft een visie. Fraser kijkt wellicht wat het beste is voor zijn selectie. Als je altijd aanvallend voetbal wil spelen op een bepaalde manier zoals Bosz, dan heb je een duidelijke visie.

23 juli 2021 om 21:48

Japie staat gewoon met een mond vol tanden en heeft geen weerwoord ...

Hoe is dat mogelijk?

23 juli 2021 om 21:52

Je moet wat als je per comment betaald word per x aantal comments per dag, doet af van de creativiteit, kan je vlugge Japie niet kwalijk nemen.

Ontopic: Fraser is een van de beste assistent atm, mooi meegenomen dat iemand met geweldige kwaliteiten toevallig een kleur heeft. Vind t zelf absurd dat er überhaupt over gesproken word. Fraser verwoord dit uitstekend.

23 juli 2021 om 22:00

Ik kan er wel op reageren hoor. De mensen die met dit soort verwijten komen zijn vaak de mensen die constant dezelfde reacties plaatsen onder een Memphis, Driessen of Raiola topic maar ik wilde mezelf de moeite besparen

23 juli 2021 om 23:02

Lol, Japie ... hij heeft wel een beetje gelijk.
Het is vaak voorspelbaar, maar aan de andere kant kan je zeggen dat het consistent is.

24 juli 2021 om 01:44

Ik plaats sowieso eigenlijk nooit een comment, vooral niet onder topics van Raiola of Driessen. Ik reageer alleen vaak. Dus je reactie heeft geen betrekking op mij. Het valt mij gewoon op dat je vaak dezelfde comment plaatst en ik vraag mij af waarom.

24 juli 2021 om 09:46

Japie Krekel snapt uberhaupt niet heel veel van het spelletje. Meestal zegt die een beetje lukraak subjectieve dingen, waar in principe geen touw aan vast te knopen is.

Ik vind dit toch heerlijk hoor het past niet in mijn leven.
Moet je heerlijk zeggen bij mij ook niet de beste moet gewoon gekozen worden al ben je groen geel paars of geel.
Als de beste maar gekozen word voor zijn positie en die denken ze nu te hebben dan is het toch primA

Uiteindelijk spreken prestaties en kwaliteit voor zich, denk ik."
en daarom snap ik niet wat de KNVB doet. Niets gepresteerd
Bovendien is hij niet full time beschikbaar en vele anderen wel

Wat ik ook niet begrijp is waarom Blind. Hij is al lang geen trainer meer EN heeft als trainer gefaald.

Plus, waarom zo vaak een trainer met een Ajax achtergrond en wedstrijden bijna altijd in Amsterdam

En dit allemaal van een Ajax fan

23 juli 2021 om 21:32

als je 8e wordt met dit materiaal van Sparta vind ik dat toch wel een uitstekende prestatie. waarom zou je dan niet als assistent kunnen fungeren?

23 juli 2021 om 21:56

Haha dat slaat echt als kudt op Dirk. Met dat argument zijn er nog 10 trainers die volgens jou prima als assistent zouden functioneren. Totaal los daarvan is Fraser idd een prima (assi.)trainer.

23 juli 2021 om 22:02

Was het een hoofdcoach is het een ander verhaal maar als assistent coach hoef je niet één of andere elite coach te zijn. Die willen verder ook geen tweede viool spelen dat soort coaches. Daarom vind ik Fraser een uitstekende keuze. Het is een talentvolle coach in opkomst

24 juli 2021 om 07:00

Danny Blind had bij Ajax contractueel vast laten leggen dat hij beschikbaar zou zijn als Van Gaal weer ergens een functie als coach zou krijgen. Vandaar dat hij nu opnieuw assistent is. Het “scholletje” Blind is dus het holmaatje van Van Gaal.

Het blijft bij mensen in hun hoofd spelen. Afstand nemen van slachtofferrol, De beste man moet gekozen worden.

Aandoenlijk sommige mensen. Iedereen is tevreden met Fraser en de beste man neemt er afstand van en dat mag. Maar zonder die commissie was hij misschien nooit assistent geweest. Van Gaal herkend hem niet eens tien ze samen in 1 ploeg speelden dat zegt genoeg.

23 juli 2021 om 21:53

Gullit noemde Fraser hem ooit "het Spook" toen Fraser enkele wedstrijden bij het Nederlands elftal was geselecteerd. Dat was omdat Fraser zo bescheiden, onzichtbaar, op de achtergrond aanwezig was (kies wat je het beste uitkomt). dat je niet in de gaten had dat hij er überhaupt bij was. Dat zal op jonge leeftijd helemaal het geval geweest zijn. Dat zegt hooguit iets over iemands karakter, maar niet over diens kwaliteiten.

24 juli 2021 om 09:26

Helemaal mee eens, de negativiteit van sommigen is om te janken.

Waren er maar die zo dachten als Henkie Fraser!! Ik ben het ook helemaal beu dat gejank over gender, huidskleur en al dat andere gejank en aandacht vragen.. We zijn allemaal mensen. Zo gaat het bij de knvb wel een witte man, zwarte man, homo of lesbienne, transgender en een vrouw in de staf.. Waar gaat het naartoe met deze tijd.. Het lijkt wel een circus tegenwoordig.. Maar ik ben blij dat ik er net zoals Henk over denk.

Voor iedereen die vindt dat Fraser te weinig heeft laten zien. Mag ik even in herinnering brengen wat Frank Rijkaard met Sparta heeft gepresteerd? 1e keer degradatie ooit! En daarna kwam niet onverdienstelijk Oranje en Barcelona. Fraser kan je er prima bij hebben bij Oranje. Daarbij, hij wordt assistent van de 'grote leider'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

18 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland
Laatste voetbalnieuws

NEC verrassende nummer drie van Eredivisie na duel met Sparta

De Eredivisie-wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NEC heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. De confrontatie op Het Kasteel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Door de remise komen de Nijmegenaren op acht punten...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren