Barcelona heeft opnieuw keiharde mededeling voor Iliax Moriba

Vrijdag, 23 juli 2021 om 18:48Rian Rosendaal

De situatie bij Barcelona lijkt met de dag zorgelijker te worden voor Ilaix Moriba. AS onthult vrijdag namelijk dat de achttienjarige middenvelder ook niet welkom is in het B-elftal van Barcelona. Onlangs werd Moriba door trainer Ronald Koeman vanwege diens contractsituatie tijdelijk verwijderd uit de A-selectie van de Catalanen. Barcelona hekelt volgens berichtgeving in Spanje vooral de rol van de zaakwaarnemer van het toptalent in het hele gebeuren.

Volgens AS stellen de belangenbehartigers van Moriba zich tijdens de besprekingen met de Barcelona-leiding op als zeer taaie onderhandelaars, waardoor er geen schot in de zaak zit. Voor de middenvelder ligt in het Camp Nou een vijfjarig contract klaar, maar daar gaat het kamp-Moriba niet mee akkoord. Er is naar verluidt teleurstelling bij de speler uit de eigen opleiding over het feit dat het salaris gelijk is aan dat van een speler uit Barcelona-B. Wat wellicht meespeelt is dat Moriba jaarlijks een miljoen euro opstrijkt, het hoogste bedrag dat ooit is toegekend aan een speler uit de jeugdopleiding.

‘Barcelona legt schuld van impasse in gesprekken bij Real Madrid neer’

De middenvelder werd vorige week nog genoemd bij Real Madrid, al lijkt de kans op een overstap niet groot.Lees artikel

Barcelona wil ondertussen van geen wijken weten en weigert om Moriba voorlopig mee te laten doen tijdens trainingen en wedstrijden van Barcelona-B. 'De club legt hiermee de vinger op de zere plek van de speler', zo analyseert AS vrijdag. Men sluit zelfs niet uit dat de jonge middenvelder op termijn terugkeert naar de jeugdafdeling van Barcelona, mocht er binnen afzienbare tijd geen akkoord worden bereikt over een nieuwe verbintenis. Een en ander kan zelfs leiden tot een definitieve breuk tussen beide partijen.

AS denkt dat Barcelona bereid is om Moriba voor minimaal dertig miljoen euro te laten vertrekken. Een bedrag dat een stuk lager ligt dan de honderd miljoen euro die als ontsnappingsclausule in zijn huidige contract staat. Chelsea en Manchester City houden ondertussen de situatie rondom de middenvelder nauwlettend in de gaten. Bij de club van manager Josep Guardiola kan hij naar verluidt een jaarsalaris van zes miljoen euro tegemoet zien.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door msn10)

Wel een beetje gijzelen van je speler zo. Ik kies overigens geen kant want weet de ins en outs niet.

23 juli 2021 om 18:58

Nou, deze jongen begint aan te haken bij het eerste elftal van Barcelona. Dan krijg je een contractverlenging voorgeschoteld; Lager dan wat je verdiende als jeugdspeler. Ja dan snap ik Moriba wel, opwaardering zit er niet in sterker nog hij moet inleveren. Rare club af en toe daar.

23 juli 2021 om 19:00

Normaal gezien zou ik het met je eens zijn. Maar de financiële situatie van de club zal ook jou niet onbekend zijn. Of deze acties er voor gaan zorgen dat die jongen wel gaat bijtekenen betwijfel ik.

23 juli 2021 om 19:01

Van wat ik overal lees is van een verlaging geen sprake. Maar we zitten allemaal niet bij de onderhandelingen. Het blijft gissen.

23 juli 2021 om 19:12

Maar MessiBazoer, vervolgens geeft Barcelona wel miljoenencontracten aan verschillende transfervrije spelers. Terwijl je in de onderhandelingen zou aandragen dat dat geld er niet zou zijn.

23 juli 2021 om 19:22

Aguero en Memphis zitten op 5 a 6 miljoen. Zij wilden graag naar Barcelona komen.

23 juli 2021 om 19:56

@messibazoer als de financiele situatie zo erg is, waarom Messi iets van 40 a 50 mil per jaar betalen. Bizar veel.

24 juli 2021 om 02:13

Omdat ze aan een Messi nog verdienen door shirt verkoop

24 juli 2021 om 06:33

De omzet wordt met 1/3 verhoogd door Messi. Dat heeft bijlange na niet met shirt verkoop te maken, maar met grote sponsordeals die maar al te graag hun merk willen gelinkt zien met het gezicht van Messi.

23 juli 2021 om 18:58

Dit is zoals Laporta erin zit. Het heeft niks persoonlijks. De tijd van Bartomeu is voorbij. Ik lees net dat hij nu 2 miljoen verdient en 6 miljoen zou eisen. Wat meer is dan waar Memphis genoegen mee nam. De club is bang dat hij telkens meer zal willen. Balde heeft gelukkig wel bijgetekend ondertussen.

23 juli 2021 om 19:02

Gijzelen? Hoe oud is hij? Hij verdient 2 miljoen Ff serieus 2 miljoen. Deze jongen hoort met een big smile te trainen maar wordt door zijn zaakwaarnemers helemaal ziek maakt. Ga voetballen je bent nog zo jong zo een groot talent verdiend al goed en het grote grote geld zal zeker komen. Zijn vader gaf nog aan van we zijn Koeman zo dankbaar en Barcelona en dan ga je nu zo doen zodat je nog meer wilt krijgen. Hij is nog speler van barca B en is nog niet eens ingeschreven voor het eerste elftal en verdiend al zoveel kom op man. Ik vind dit echt jammer

23 juli 2021 om 19:09

Buiten categorie op basis waarvan? Je bent gewoon aan het overdrijven meer niet.. Elke speler is net zoals de club vrij om te kiezen of eisen wat zei willen. Als de wensen niet voor een ieder gunstig zijn dan komt er gewoon geen overeenkomst en gaat een ieder zijn eigen weg.. Het heeft geen zin spelers als geldwolven te beschilderen.. Als Barca hem niet wil geven wat hij vraagt dan gaat ie gewoon weg.. Iedereen weet in wat voor situatie de club zit maar ze willen koste wat kost de grootste verdiener van de club binnenboord houden en de rest moet maat aanhoren hoe penibel de financiele situatie is en accepteren dat ze niet meer kunnen krijgen..

23 juli 2021 om 19:15

Hij verdient inderdaad bijzonder goed. Het zou ook vreemd zijn als hij veel meer zou verdienen als de andere jongeren zoals Riqui. Ik zou alleen voor Fati een uitzondering maken maar die is dan ook een veel groter talent dan Ilaix.

24 juli 2021 om 00:58

Buiten categorie moest zijn … speler van barca b … toen ik het terug las zag ik het staan autocorrectie weet niet hoe dat komt, je ziet dat ik me reactie heb aangepast maar goed buiten categorie is het zeker niet.

24 juli 2021 om 01:03

Ga weg man met je onzin. Die jongen komt net kijken en zijn zaakwaarnemers vragen 6 miljoen. Je moet wel realistisch blijven en niet roepen van ja ze mogen vragen wat ze willen anders gaan ze weg. Hoe oud ben je? Je weet toch wel dat die jongen amper speler is van het eerste dan kan je toch never nooit 6 miljoen gaan vragen. Ff paar minuutjes meegedaan en gelijk uit de hoogte doen. Het is echt een prachtige voetballer maar zulke worden verpest door zaakwaarnemers. Dit is een jongen die echt een grote man worden. Hij heeft veel weg van Pogba en voor alle duidelijkheid praat niet over het niveau.

23 juli 2021 om 19:05

Volgens de Spaanse pers kan hij een contract krijgen van 2 miljoen per jaar en wil hij 6 miljoen per jaar, ook zou de zaakwaarnemer een behoorlijke som geld willen hebben.

23 juli 2021 om 21:31

Barcelona heeft afgelopen jaren teveel uitgegeven aan Messi waardoor de centjes op zijn. Daarom willen ze bezuinigen op de salarissen van de andere spelers. Deze speler zit in zijn laatste contract jaar en kreeg een zeer lage aanbieding. Die wilde hij niet tekenen, dus mag hij niet meer bij het eerste of bij het tweede elftal meedoen.

Moriba wilt niet verlengen en vraagt gewoon zes miljoen per jaar die is gek.

23 juli 2021 om 19:58

@louay hoezo gek? Hij kan dit nu met gemak pakken bij PL clubs. Waarom zou hij als eerste elftal speler maar alles moeten accepteren.

23 juli 2021 om 20:22

Dan gaat hij toch naar de PL, van wat ik begrepen heb staat Barcelona daar ook niet afwijzend tegenover. Wel voor de juiste prijs natuurlijk

Ze zijn in Catalonie de realiteit helemaal kwijt lijkt me zo..30 Miljoen gaat echt niemand betalen voor Ilaix die nog niets veelbelovends heeft laten zien in de hoofdmacht..

23 juli 2021 om 19:05

DN begrijp je er niks van. Kijk niet naar nu maar naar langer termijn. Deze jongen is wereldwijd bekend en elke topclub weer wat hij in huis heeft. Betalen ze blind voor hem

23 juli 2021 om 19:09

Iedereen weet dat Barcelona in een hele slechte onderhandelings positie zit en daarnaast heeft die nog maar een contract voor 1 jaar. Dus denk dat jij er weinig van snapt. Niemand betaald 30 voor hem

23 juli 2021 om 19:14

Jij begrijpt er nog minder dan ik.. Wat heeft Ilaix laten zien dat zo veelbelovend is en de hele wereld hem zou moeten kennen? Onnodig spelers hypen zijn jullie heel goed in heb ik gemerkt. Elk talent dat in de hoofdmacht terecht komt wordt meteen de titel van toekomstige wereldster toebedeeld.. Je kan maar roepen wat je wil maar de realiteit heb jij net zoals vele fans volledig uit het oog verloren..

23 juli 2021 om 19:20

Veel Barcelona fans vinden het niet terecht dat hij zo gehyped werd. In het B team heb je spelers die in mijn optiek en die van andere fans meer talent hebben.

23 juli 2021 om 19:43

@Visca correctie. Veel vinden het niet terecht dat hij zo gehyped wordt vanaf die contractbeslommeringen er zijn. Voordien werd hij belachelijk hard opgehyped. Gebeurt bij elke club hoor, maar zo gaat het altijd.

23 juli 2021 om 19:52

@ Lierse. Kijk de discussies hier erop na toen hij speelde. De meesten vonden dat Puig het meer verdiende om te spelen indertijd. Hij speelde ook niet altijd even goed. Koeman is erg gecharmeerd van hem. llaix kan zich zeker ontwikkelen tot een hele goede speler maar zijn veldspel is er nog niet.

En terecht ook hij of je verlengt of maak dat je weg komt

23 juli 2021 om 19:59

Jouw club had zo stoer moeten doen met die persoon uit jouw nickname. Maar ja dat durven zij niet he. Hij heeft al half miljard gepakt en nu geven zij hem gewoon weer 40 of 50 mil per jaar. Nee ff stoer doen tegen een jonkie die nog lang niet financieel onafhankelijk is. Misselijke club.

23 juli 2021 om 21:57

Die jonkie heeft Barca ook niet zoveel prijzen en geld opgeleverd jaarlijks, vergelijk Messi als Goku en Krillin als Moriba, Goku red (vaak) de wereld Krillin schuilt als een pussyboy achter iedereen 🤭

23 juli 2021 om 21:32

Hij mag niet weg, Barcelona wil een transfersom. Dus kan hij niet weg. Mag nu pas na de kerst elders tekenen

Ja dat krijg je met die scheefgroei. Als je een Roberto jaren laat aanklungelen voor 10 miljoen+ en een falende Fransman 35 miljoen per jaar in de schoot gooit en je goat een half miljard in 4 jaar, dan gaan anderen dat niet 1-2-3 pikken. Dan kun je er op wachten dat er hier en daar mensen moeilijk gaan doen. Alba en Busquets houden ook de poot stijf en Umtiti gaat nergens heen, die laat zich wel uitbetalen tot einde contract. Aan de bank/tribune/ziekenboeg is hij toch al gewend. En ik maar klagen over hoe wij met Gareth Bale in onze maag zitten. Her kan nog veel en veel erger.

23 juli 2021 om 19:16

@RM1334 ben het helemaal met je eens, maar bale is heel belangrijk voor jullie geweest ondanks dat ie blessure gevoelig is kan me nog herinneren tegen spurs die omhaal hij had jullie de ucl toen bezorgd

23 juli 2021 om 21:36

Goede analyse. Deze verhoudingen binnen een club worden vaak onderschat. Daarom hield Arsenal met Wenger ook lang vast aan een salarisplafond. Zodra je die doorbreekt, dan weet je dat het zwaar gaat worden in de onderhandelingen. Wat x jaar geleden een wereldtransfer leek (bv Umtiti), kan later een blok aan je been worden. Daarom is zomaar een smak geld neerleggen voor een speler niet altijd de beste keuze.

Zes miljoen euro per jaar (bij ManC) voor een jeugdspeler van 18 die nog alles te bewijzen heeft is in een keer exact alles dat er mis is met het hedendaagse voetbal. Walgelijk!

23 juli 2021 om 19:48

Helemaal met je eens, hoeveel contractspelers heeft city ( niet alleen city ) nu eigenlijk. Daar zou een maximum aan gesteld moeten worden, bijv Max 25 spelers die meer dan een miljoen per jaar verdienen

Deze jongen wil 6 mil per jaar pakken, nou dacht het ff niet. Laporta gaat hier lekker niet in mee. Zelfs Depay is gekomen voor minder jaarsalaris. Dat deze jongen al 2 mil per jaar aan tikt is al schandalig en lachwekkend.

23 juli 2021 om 21:34

Hij schijnt het elders te kunnen verdienen. Dus wil hij niet verlengen tegen een fractie van dat salaris. Je mag het allemaal schandalig en lachwekkend vinden, maar Barcelona wil zijn contract ook niet ontbinden om hem te laten gaan. Beetje dubbel allemaal.

Iemand persona non grata maken zal hem vast sneller doen bijtekenen. Het lijkt er niet op alsof ze hem echt een nieuw contract willen laten tekenen.

City wil hem 6 miljoen per jaar geven. Tuurlijk weet die jongen het dan niet meer. Denk dat die heel graag naar Engeland wil met al die beloftes

Ik snap dat hele chantage gedoe niet van clubs. Of je tekent een contract op voorwaarde van de vereniging of je wordt tegengewerkt en gestraft.

Denk dat dit niet de juiste manier is om een speler over te halen om alsnog te tekenen.
Naar mij mening moet je elkaar tegemoet komen en er moet wederzijds respect zijn. Misschien dat je er dan uitkomt.

Op deze manier krijg je alleen maar irritatie bij beide kampen en loopt straks een van je pareltjes gratis en voor niks de deur uit.

Sorry hoor maar deze jonge moet blij zijn dat Barcelona hem een kans heb gegeven ik vind het nog niet zo bijzonder hij is jong maar moet nog hoop bewijzen.. er zijn hoop talenten doorgebroken maar die uiteindelijke niet gered hebben, beetje ondenkbaar vind ik, een miljoen jaar salaris de meeste van ons verdienen het hun hele leven niet.

Die jongen speelt met vuur. Kan hem weleens zijn carrière kosten. Nu krijgt ie langzaam steeds meer kansen. Bij een andere club kan dat weleens helemaal anders zijn.

Wel een beetje raar. Moriba zou hetzelfde blijven verdienen als een speler van Barcelona B, maar is tegelijkertijd de duurst betaalde jeugdspeler. Maar hij is 18 geworden afgelopen seizoen, dan mag je toch verwachten dat je als volwassene worden beloond en een salarisverhoging mag eisen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

93 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman verraste Laporta met statement: ‘Ik denk dat het niet nodig was’

Ronald Koeman heeft Barcelona-president Joan Laporta verrast met het statement dat hij woensdag maakte tijdens de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Cádiz. Laporta vertelt aan Spaanse media dat het...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren