Rechtbank hoort verschrikkelijke vernederingen van Giggs jegens ex-vriendin

Zaterdag, 24 juli 2021 om 18:53Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:52

Ryan Giggs wordt ervan beschuldigd zijn ex-vriendin Kate Greville in de rug te hebben geschopt en haar vervolgens naakt uit hun hotelkamer te hebben gegooid, zo tekenen Engelse media op uit de rechtbank in Manchester. De claim maakt onderdeel uit van 'een patroon van controlerend en dwingend gedrag' dat de 47-jarige Giggs tussen augustus 2017 en november 2020 zou hebben botgevierd op zijn 36-jarige ex-vriendin.

Aanleiding voor het hotelincident zou zijn geweest dat Greville haar toenmalige vriend Giggs ervan beschuldigde met andere vrouwen te flirten. Nadat Greville naakt de hotelkamer uitgezet was, zou Giggs haar tas erachteraan hebben gegooid. Het incident in de hotelkamer is slechts een van de vele vernederingen waarvan Giggs wordt beschuldigd. De clublegende van Manchester United, die in 2014 stopte als profvoetballer, zou de vrouw op 1 november vorig jaar met een kopstoot lichamelijk letsel hebben toegebracht in zijn huis in Worsley, vlakbij Manchester.

Giggs wordt verder beschuldigd van dreigen om e-mails te sturen naar de vrienden van Greville en haar werkgevers over hun seksuele relatie. Ook zou de Welshman haar spullen uit zijn huis gegooid hebben toen ze hem ondervroeg over relaties met andere vrouwen. Hij zou constant ongewenste berichten sturen en constant ongewenste telefoontjes plegen naar haar en haar vrienden wanneer ze probeerde de relatie te verbreken. Nadat ze had geprobeerd de relatie te verbreken, verscheen hij regelmatig onaangekondigd en onuitgenodigd bij haar thuis, op het werk en in de sportschool.

Vrijdag verscheen Giggs voor een voorlopige hoorzitting voor het Manchester Crown Court om een zogenaamd niet-schuldig pleidooi te houden. De oud-voetballer ontkent alle aantijgingen en zei in de rechtbank ernaar uit te kijken zijn 'naam te zuiveren'. Giggs staat op 24 januari komend jaar voor de rechter in de strafzaak. Op 8 oktober vindt bij dezelfde rechtbank opnieuw een voorlopige hoorzitting plaats.

Giggs is op borgtocht vrij, op voorwaarde dat hij geen contact opneemt met zijn ex-vriendin en haar zus. Die borgtocht werd vrijdag door de rechter verlengd. Giggs is bondscoach van Wales, maar werd eind vorig jaar op non-actief gezet vanwege de beschuldigingen van mishandeling. Giggs miste daardoor het EK en wordt voorlopig vervangen door Rob Page. In 2016 onthulde News of the World overigens dat Giggs acht jaar lang een affaire had gehad met de vrouw van zijn jongere broer. Ook toen kreeg het imago van de oud-middenvelder al een flinke deuk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door droppie)

Geweldige voetballer geweest, walgelijke persoon

23 juli 2021 om 20:18

Zullen we even afwachten wat er allemaal klopt van dat verhaal 🤔

23 juli 2021 om 20:48

Er hoeft geen eens veel te kloppen om hem als walgelijk te beschouwen. Zijn we nu al vergeten dat hij het bed deelde met de toenmalige vrouw van z'n broer?

25 juli 2021 om 10:26

Stel, stel…… dat het toch niet klopt en zij deze zaken roept om hem te beschadigen, wraak te nemen?
Hoe ga je dan reageren vraag ik mij af, walgelijk in het kwadraat?
Ik zeg niet dat het niet klopt, want dat weet ik gewoon niet, maar er lopen heel veel zieke vrouwen rond die over lijken gaan, dus wees terughoudend tot hij is veroordeeld.
En sex met de vrouw van je broer, is van haar minstens zo gek als van Giggs, maar ook daar kennen we de waarheid niet van.

23 juli 2021 om 21:36

Zo'n verhaal komt ook niet uit de lucht vallen. Wat een vieze engnek die Giggs.

En toch na elke vernedering bij hem blijven.

23 juli 2021 om 18:53

Heb je het verhaal überhaupt gelezen?

'hij zou constant ongewenste berichten sturen en constant ongewenste telefoontjes plegen naar haar en haar vrienden wanneer ze probeerde de relatie te verbreken. Nadat ze had geprobeerd de relatie te verbreken, verscheen hij regelmatig onaangekondigd en onuitgenodigd bij haar thuis, op het werk en in de sportschool.'

Er zijn vrouwen die hun relatie wel willen verbreken, maar zich zo onderdruk gezet en bedreigd voelen door hun partner dat ze dat niet durven, of geen enkele uitweg meer zien.

23 juli 2021 om 19:00

Hoe kun je zo lang bij zo iemand blijven? Dat kun jij nooit uitleggen.

23 juli 2021 om 19:08

Gebeurt heel vaak hoor bij geweld binnen een relatie. Iedereen zal zeggen dan ik ben weg, maar blijkt niet zo makkelijk voor velen. Bijvoorbeeld uit angst idd

23 juli 2021 om 19:13

Misschien heb je gelijk. Als ik een kopstoot krijg van mijn vriend, mijn hotelkamer wordt uitgegooid of hij vreemd gaat hoop ik toch dat ik weg ben voor het nog gekker wordt.

23 juli 2021 om 19:25

Omdat Giggs het na de eerste keer beloofd nooit meer te doen. En als het dan weer gebeurt en ze wil weg, begint hij te dreigen en te stalken.

Fijn dat jij denkt dat het soms allemaal zo simpel is, maar zo voelt het vaak niet.

23 juli 2021 om 19:43

@Glory als jouw relatie in de basis goed is, en/of jullie hebben allebei goed op een rijtje wat je wel en niet wil en accepteert in een relatie, dan zal het niet zo lopen. Maar bij sommige mensen is dat anders. Kan een persoonlijkheidskwestie zijn, kan angst zijn, kan afhankelijkheid zijn, van alles. Het is vooral heel triest als mensen daarin terecht komen.

23 juli 2021 om 19:53

Er zijn anders genoeg boeken geschreven die zulke relatiepatronen van toelichting gezien, dus ik denk dat je hier wat te voorbarig bent.

24 juli 2021 om 20:25

Glory gozer dat is toch veel te simpel gedacht van je. Waarom vindt huiselijk geweld in zoveel vormen nog plaats als het zo simpel zou zijn. Kom op. De slachtoffers zijn vaak zelf net als de dader niet psychologisch stabiel, worden enorm gemanipuleerd, schamen zich, zijn bang, etc. Dat is niet 'misschien', dat is bewezen. Maar goed, het blijft wel zoals je zegt verbazingwekkend, heel erg moeilijk voor te stellen. Gelukkig maar denk ik dan!

23 juli 2021 om 19:17

Er is een geldig psychologische verklaring waarom slachtoffers toch bij hun partner blijven. Kan door dwang komen. Psychologische druk. Angst dat het een negatief effect heeft op d'r partner. Schaamte over het stigma. Sommigen gaan de situatie verdraaien in hun hoofd om ermee om te kunnen gaan. Het is eigenlijk een stuk minder raar dan men denkt dat een slachtoffer relatief lang blijft in zo'n relatie.

25 juli 2021 om 08:33

Ik vind het sowieso vrij bekrompen dat iemand hier uitspraken doet over het aanblijven van die persoon. Je weet helemaal niet in wat voor psychische toestand zij verkeert en hoe ze het ervaart. Niet jouw plek om daar iets van te vinden.

23 juli 2021 om 21:28

Geweld tegen vrouwen is iets dat in Nederland (en dan vooral in de media) onderbelicht blijft. In Spanje wordt zoiets bijvoorbeeld altijd heel breed uitgemeten, en krijgt het alle aandacht van de wereld. Er wordt ook nauwkeurig bijgehouden hoeveel vrouwen al door hun echtpaar in een jaar zijn vermoord. Het is echt verschrikkelijk laf, en je moet ook echt gewoon ziek in je hoofd zijn. Daarnaast zegt de tekst al zelf dat Giggs zijn vriendin bleef stalken (reactie op Glory).

24 juli 2021 om 20:27

In macho culturen is femicide ook een groter probleem geloof ik. Ook in Latijns Amerika een belanrgijk issue. Maar in landen met minder machismo zoals NL of Engeland natuurlijk ook gewoon een groot probleem.

Ik snap niet dat je van iemand kan houden en dan die persoon mishandelen, vernederen en zo proberen te controleren. Maar misschien is dat ook maar een goed teken. Je moet toch eigenlijk wel ziek in je hoofd zijn als je je zo gedraagt.

23 juli 2021 om 19:45

Precies, wees blij dat je het niet snapt. Het zou natuurlijk ook al mis kunnen zijn bij dat “houden van”. Je weet gewoon niet hoe het in zijn hoofd zit.

Mijn god he, als dit waar is moet je die vent echt opuiten en dwingen in therapie te gaan. Wat een mafkees.

23 juli 2021 om 19:23

Als dit waar is moeten ze hem een paar jaar de cel in gooien.

Ik heb geen idee wat de situatie precies is maar als het nog niet is bewezen en Giggs zelfs van mening is dat hij ontschuldig is, is het dan niet raar dat hij toen per direct uit zijn functie is gezet? Of was het een publiek geheim over Giggs?

23 juli 2021 om 19:47

Om iemand te schorsen hoeft het nog niet bewezen te zijn. Bewijs is nodig voor een strafrechtelijke veroordeling. Daar gaat de rechter over, niet de werkgever.

24 juli 2021 om 07:11

Niet echt. Giggs was in eerste instantie gearresteerd hiervoor en is op borgtocht vrij. Zo'n strafzaak boven zijn hoofd kan nogal afleidend zijn tijdens een EK, dus zolang het onderzoek loopt, lijkt het mij logisch dat je dan op non-actief wordt gezet. Zo is er niks definitief, maar heb je ook dat gezeik eromheen niet op een EK.

Hadden we eigenlijk ook moeten doen met Promes. Of gewoon puur om sportieve redenen Promes niet selecteren, maar dat is een andere discussie.

Was het niet ook zo dat zijn eigen broer beschuldigingen bij hem neer had gelegd dat hij met de vrouw van zijn broer vreemd zou zijn gegaan? Het opzoeken van problemen in combinatie met het woord Giggs zijn er inmiddels net wat te veel. Goed dat de politie dit heeft opgepakt en er een zaak van heeft gemaakt.

Kan best geloven dat sommige types denken er mee weg te komen vanwege hun status.

Een kopstoot geven is echt onnacceptabel. Zoiets doe je tijdens de finale van een WK, maar zeker niet in huiselijke kringen. Nu serieus, die man moet echt in therapie.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
R. SterlingAanvaller73
G. JonesUnknown
B. SakaAanvaller40
J. PickfordKeeper70
S. JohnstoneKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

186 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren