Dost was niet op de hoogte van camera bij woede-uitbarsting: ‘Niet blij mee’

Vrijdag, 23 juli 2021 om 13:39Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:14

Bas Dost is fel van leer getrokken naar aanleiding van de beelden die van hem zijn verschenen uit de kleedkamer van Club Brugge. De Belgische club deelde in de serie We Never Walk Alone een uniek inkijkje in de kleedkamer, waarbij te zien was dat onder meer Ruud Vormer en Dost volledig door het lint gingen. In een interview met De Krant van West-Vlaanderen blikt Dost terug op die beelden en de kritiek die hij heeft moeten slikken naar aanleiding daarvan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door football033)

Niks mis mee toch? Ik vind het ook geen schokkende beelden ofzo.

23 juli 2021 om 13:56

Eerder gênant dan schokkend. Ik zou als ploeggenoot vooral bij dat Nederlandse engels van Vormer mijn lach echt niet in kunnen houden.

23 juli 2021 om 13:58

Dan ben je geen topsporter. Dit is gewoon normaal en zo gaat het er aan toe, zelfs bij de u16 was het bij ons zo. Camera’s horen hier niet thuis.

23 juli 2021 om 14:03

Als je de docu over Utrecht bekijkt op Videoland zie je dat er heel vaak Nederlands en Engels door elkaar gepraat wordt.

23 juli 2021 om 14:15

Vind het wel heel, heel erg ouderwets en naief om te denken dat je alleen een topsporter bent als je zo duidelijk zichtbaar baalt van een nederlaag. Denk dat de meeste introverte types, ik noem bijvoorbeeld een Bergkamp of Rijkaard, nooit zo uit hun plaat zijn gegaan. Zijn / waren zij dan geen van allen topsporters? Verder wel met je eens dat camera's niet thuis horen in een kleedkamer.

23 juli 2021 om 14:33

Voetbalvreugd: Daar kun je je best wel eens in vergissen. Stille wateren hebben diepe gronden, zeg maar. Ik ben ook heel rustig, kalm en beheerst van aard, maar o wee als ik mijn dag niet heb en iets of iemand werkt op mijn zenuwen. Dan trekken ze zelfs in de Rotterdamse haven nog wit weg, denk ik, als ik uit mijn slof schiet.

23 juli 2021 om 15:01

Prima, geloof ik meteen. Ben zelf ook een introvert persoon, totdat iemand echt te veel op mijn zenuwen werkt. Echter vind ik de kwalificatie van bpreal totaal niet terecht. Alsof iemand die zich minder fel uit, per definitie geen topsporter is. Slaat helemaal nergens op.

23 juli 2021 om 15:54

@bpreal.. Als je überhaupt al een stemverheffing nodig hebt, is je boodschap gewoon niet zo sterk. Types die dan heel hard cliches als "en nu met z'n allen" of "zijn we eindelijk wakker" gaan roepen werken dan vooral op de lachspieren. Dan liever iemand die daadwerkelijk met oplossingen komt op tactisch gebied. Dat zijn in mijn ogen eerder topsporters dan van die schreeuwlelijken die vooral de leider spelen door hard te roepen.

23 juli 2021 om 15:57

dat zegt bpreal niet, waar het om gaat is dat in een team met topsport er altijd wel een paar extraverte schreeuwers zijn als het niet lukt. Sommige voelen zich aangesproken sommige niet.
Als jij dat gaat giechelen omdat het Engels slecht is van de schreeuwer (waar bpreal op siepie reageert) dan vind ik de conclusie van bpreal helemaal zo gek nog niet.

23 juli 2021 om 16:00

@siepie, ik kan me geen topsport voorstellen waarin er niet af en toe geschreeuwd wordt. zelfs bij Curling schreeuwen ze naar elkaar en zelfs veel damestopsporters zie en hoor ik ook vaak stemverheffingen plegen.

Maar ik vermoed dat je op hoog niveau schaakt, daar wordt inderdaad niet geschreeuwd.

Mooi man, moet je juist waarderen zoiets

Ik zie niet hoe dit negatieve publiciteit is voor Dost; hij geeft er duidelijk om. Voor de camera het doen lijkt me sterk, wat voor reputatie heeft Dost nou als ie gestopt is? Hij zal een beetje een vergeten goaltjesdief worden. Een mooi persoonlijk gemiddelde maar nauwelijks prijzen gewonnen. We zullen het misschien jaren later van een voormalig teamgenoot horen of ie normaal gesproken ook zo is maar dit lijkt me niet gespeeld.

Vind het wel netjes. Begint bij zichzelf en staat open voor kritiek. Die docu’s met kleedkamerbeelden laat toch maar zien dat elke club in essentie gewoon een ‘simpel’ voetbalteam is.

Was daar kritiek op? Hij zei toch niks verkeerds? En die naam van die documentaire.., zucht.. Wat loopt iedereen met dat liedje te leuren. Het hoort bij Liverpool en that’s it. Van Celtic kan ik het nog wel begrijpen maar verder, kom op man..

23 juli 2021 om 14:55

Inderdaad, ik cringe altijd een beetje als ze op Jan Breydel YNWA laten afspelen.

23 juli 2021 om 14:57

Uh Feyenoord en Lee Towers dan ook wel naast Celtic denk ik.

Snap het wel maar vindt het toch wat hebben om te zien, afgelopen dinsdag de docu van Utrecht in première gekomen op Videoland. Als je Hake voor de camera ziet is het een heel rustig en relaxt persoon maar in de kleedkamer ging hij toch een paar keer goed tekeer tegen enkele spelers.

Ik vind het juist prachtig. Dit is zoals het eraan toegaat in het topvoetbal. Natuurlijk, er zijn ook verschillende lagen van je woede uiten, maar als het in een wedstrijd voor geen meter draait is deze 'peptalk' van Bas niet meer dan gebruikelijk.

Gewoon voor bedanken Bas. Lekker makkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger91
C. De KetelaereMiddenvelder94
N. LangAanvaller93
B. MecheleVerdediger80
S. MignoletKeeper80
É. BalantaMiddenvelder81
H. VanakenMiddenvelder83
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

70 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren