Eric Botteghin rondt transfer naar Italië af na vertrek bij Feyenoord

Dinsdag, 3 augustus 2021 om 18:28Dominic Mostert • Laatste update: 18:27

Eric Botteghin heeft na zijn vertrek bij Feyenoord definitief een nieuwe club gevonden. Ascoli maakt dinsdag via de officiële kanalen bekend dat de centrumverdediger zijn handtekening zet onder verbintenis tot medio 2023. Eind juli maakte transfermarktexpert Gianluca Di Marzio al een melding van vergaande gesprekken tussen de 33-jarige verdediger en Ascoli, dat vorig seizoen als zestiende eindigde in de Serie B.

Botteghin verlaat Nederland zodoende na 14,5 jaar. De Braziliaan maakte in januari 2007 de overstap van Grêmio Barueri Futebol naar PEC Zwolle. Met 139 competitiewedstrijden is PEC de club waarvoor Botteghin het vaakst uitkwam, al waren het allemaal optredens op het tweede niveau van Nederland. In 2011 tekende hij bij NAC Breda, waarvoor hij twee seizoenen uitkwam in de Eredivisie. Tussen 2013 en 2015 speelde Botteghin voor Groningen, waarmee hij in 2015 de KNVB Beker won. Vervolgens kwam Botteghin zes jaar uit voor Feyenoord. Aan het eind van het dienstverband stonden twee Johan Cruijff Schalen, twee bekers en één landstitel op zijn palmares.

Het aflopende contract van Botteghin werd deze zomer niet verlengd. Hij sprak eerder de ambitie uit om terug te keren naar Brazilië, maar vertelde in mei op een persconferentie dat hij voor meerdere opties openstaat. "Ik weet nog niet wat ik ga doen. Het hoeft niet per se Brazilië te zijn. Ik sta open voor een mooie club", zei Botteghin. Feyenoord is dicht bij het aantrekken van Gernot Trauner als vervanger; zijn huidige club LASK meldt vrijdagochtend via de officiële kanalen dat Trauner op weg is naar Feyenoord en dat hij alleen nog medisch gekeurd dient te worden in Rotterdam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door london calling)

Fijn voor hem dat hij een club heeft.
Was geen top verdediger maar stond er wel altijd. Nooit horen klagen.
Het ga je goed.

23 juli 2021 om 12:45

Geen topverdediger inderdaad, maar wat ga ik hem missen bij aanvallende corners zeg! Hij maakte hoogstpersoonlijk van aanvallende corners een wapen met zijn timing en kopkracht.

23 juli 2021 om 12:55

Daar weet ik als PSV'er alles van. Altijd weer die Botteghin die vanuit een corner scoorde

23 juli 2021 om 12:51

Mwua... Geen top verdediger. Maar in het kampioensjaar wel top. Eigenlijk kon hij een paar dingen extreem goed, en wist ook wat hij niet kon, waardoor zijn zwaktes niet altijd direct zichtbaar waren. Maar buiten dat, gewoon een hele goede jongen, waardoor ik het jammer vind dat hij niet z'n carrière niet bij feyenoord afsluit.

23 juli 2021 om 13:04

Volledig eens.
Ik denk dat er weinig mensen zij die negatief zijn over Botteghin qua persoon.
En wat jij zeg de kracht is als je je zwaktes ken en je sterktes dat bij elkaar maakte hem prima.

Het avontuur is hem van harte gegund, maar het zegt wel iets dat je van een topclub in NL naar een degradatiekandidaat in de serie B gaat. Dat zegt wel iets voor waarom Feyenoord het gewoon zwaar had.

Voordat men weer over de woordkeus topclub valt: mijn definitie is een club die stabiel meedoet voor de bovenste 3 a 4 plekken in NL. Dat doet Feyenoord en dat doen ook PSV, AZ en uiteraard Ajax.

23 juli 2021 om 12:49

Feyenoord is alles behalve een topclub in nederland.

23 juli 2021 om 12:59

Tuurlijk is Feyenoord een topclub. Ajax en Feyenoord is qua historie en achterban, stad de 2 grootste clubs van Nederland. Ook al speelt Feyenoord 2e divisie zoals Hamburg SV of Bremen het blijven grote clubs die veel voor het voetbal van hun land hebben betekend. Ps en de geschiedenis herhaalt zich altijd. Feyenoord komt altijd weer bovendrijven. Tuurlijk gaan wij de komende 15 jaar echt wel weer een x kampioen worden. Je moet soms ook geluk hebben. Voorbeeld: je trekt een type Guidetti aan. Z’n spelers die het hele elftal opzweept en roept wij worden kampioen. Als spelers daarin gaan geloven kun je zomaar op een mooie plek eindigen.

23 juli 2021 om 13:20

Nou... Voor het laatste kampioenschap duurde het toch iets van 20 jaar? AZ is als voorbeeld sinds 2009 geen kampioen geworden en die vind ik toch al een tijd lang beter beleid voeren.

23 juli 2021 om 13:37

Ik ben wel klaar met deze discussie, maar het feit dat Feyenoord consequent keihard wordt afgezeken op VZ illustreert de grootte van de club mooi. Zie je bij PSV (om het over AZ maar niet te hebben) goed. Sportief doet Feyenoord het al jaren erg slecht natuurlijk, maar vergelijk de gewonnen prijzen eens met AZ de afgelopen 5 jaar (terwijl AZ opeens de 'vierde topclub' is). Plus het feit dat vrijwel elke AZer graag naar Feyenoord zou vertrekken, ondanks dat dat sportief nu geen vooruitgang is.

23 juli 2021 om 13:43

Krijgen we deze discussie weer...

Had wel verwacht dat hij iets hoger zou kunnen mikken dan de nummer 16 van de serie B. Maar aan het land en klimaat (plus eten) is er in ieder geval niks te klagen aan Ascoli.

23 juli 2021 om 13:45

Qua achterban is Feyenoord mogelijk de tweede club, maar het zit niet ver van PSV en PSV is bovendien historisch gezien veel succesvoller dan Feyenoord en al veel langer consistent titelkandidaat of winnaar.

Voor Feyenoord blijft het historische aspect veelal hangen in de zeer vroege jaren 70, nogal treurig. Een keer de UEFA Cup in 2002, een enkele titel de afgelopen twintig jaar gevolgd door meer magere jaren. Het is triest.

23 juli 2021 om 13:46

Je eerste argument slaat natuurlijk nergens op. Als ineens alle supporters van, ik zeg maar wat, Willem II gaan zeggen dat ze een topclub zijn zullen die ook worden 'afgezeken' maar dat zegt niks over of de club zelf. Je zegt het zelf al, sportief doet Feyenoord het al jaren zeer slecht en daar kijk je toch naar? Dat zijn toch de resultaten van de club? Zo meet je naar mijn mening inderdaad waar je staat als club zijnde en de resultaten van Feyenoord de afgelopen jaren zijn alles behalve topclub waardig lijkt me. En welke AZers willen graag naar Feyenoord dan? Denk je dat Koopmeijners, Wijndal, Stengs, Boadu, Midstjo en noem het maar op graag naar Feyenoord gaan? Ik denk het niet.

23 juli 2021 om 13:46

@raza

Type Guidetti maar net met hem ben je geen kampioen geworden.

Als je zo lang zo slecht en matig presteert ben je inderdaad gewoon geen topclub. Je moet niet teren op succes uit het verleden of zeggen dat je een topclub bent omdat je zoveel supporters hebt.

Hamburg is ook geen topclub.

23 juli 2021 om 13:59

Kunnen jullie de discussie topclub wel of niet lekker privé voeren.
Wat een zinloze discussie zeg. En heeft totaal niks met botteghin te maken.
Voor de 1 is definitie topclub anders dan voor de ander.

23 juli 2021 om 21:59

Dat is per definitie fout, Feyenoord is niet alles. Het is bijvoorbeeld geen schoonmaakmiddel. Snap oprecht niet dat je dit wilt zeggen en nog meer dan 60 duimpjes krijgt met een one-liner die feitelijk onjuist is.
Over de term topclub kan je prima twisten, maar dit was mijn definitie en in mijn definitie valt die er binnen. Dat jij een andere definitie aanhoudt moet je zelf weten. Maar ik wil je feliciteren met je goedkoop scoren, morgen snel naar de action kan je nog meer goedkoop scoren.

23 juli 2021 om 22:03

Ik snap die haat ook niet zo. Ik ben zelf sinds 1994 Ajax fan. Feyenoord is voor mij gewoon een interessante club, hoe je ze betiteld interesseert mij niet maar dat afzeiken is niet nodig. Als je jaarlijks meedoet voor Europees voetbal cq Europees voetbal haalt ben je toch gewoon 1 van de betere. Echt kansloos dat mensen afgeven op Feyenoord of ze nou wel of niet een topclub zijn. Puur een domme definitie kwestie die ook nog persoonlijk is.
Ik zie het ook wel gebeuren dat Feyenoord (onverwacht) weer kampioen wordt in de komende jaren. Een toevalstreffer met een aankoop kan daar al een enorm verschil in maken of een talent uit de jeugd die ineens als een raket ontwikkelt.
Als ik mijn medefans zo zie denk ik af en toe wel eens, hak onze arrogante kop maar weer eens met 6-2 in de pan

24 juli 2021 om 01:05

@raza Natuurlijk is Feyenoord een top club, maar de 2e club van Nederland zijn ze al lang niet meer. Een top club wordt je inderdaad niet van de ene op de andere dag en die status raak je ook niet zo maar kwijt. Maar PSV is Feyenoord inmiddels 40 of 50 al jaar voorbij. We hebben het niet meer over een club die het een paar jaar iets beter doet of die toevallig tijdelijk een beter team hebben.
Natuurlijk heeft Feyenoord een fantastische historie waar de clubs en de fans terecht trops op mogen-moeten zijn, maar die heeft PSV net zo goed. In die 50 jaar is Feyenoord 5 keer kampioen geworden en PSV 20 keer!
Niet voor niets dat PSV op de eeuwige ranglijst 2e staat met een straatlengte voorsprong op Feyenoord.
Ook het verhaal over de grotere achterban klopt steeds minder. Onder oudere fans zal dit ongetwijfeld nog het geval zijn maar onder jongere fans niet meer.
Op social media is PSV duidelijk de 2e club. Tot een jaar of 5/6 geleden deed de KNVB jaarlijks onderzoek naar het aantal fans per club omdat dat als factor in de verdeel sleutel van de TV gelden zat (inmiddels niet meer en kijken ze meen ik alleen naar de competitie resultaten) en ook daar eindigde PSV altijd als 2e, alleen bij onderzoeken waar fans meerdere club voorkeuren aan mogen geven komt Feyenoord vaak als 2e club naar voren, kennelijk omdat neutrale fans minder met PSV hebben-hadden.
En ook in het buitenland is PSV Feyenoord al lang voorbij. Hier in Engeland noemen ze Feyenoord ook als een van de drie traditionele nederlandse topclubs, maar wel op afstand van Ajax en PSV eerder vergelijkbaar met Sporting in Portugal, "the best of the rest" die ook wel eens kampioen wordt.
Helemaal niet zo gek want zo zien de meeste Nederlanders Sporting ook, leuk dat die in de jaren 60 een europa cup hebben gewonnen, maar de topclubs in Portugal zijn Porto en Benfica en daar achter, op gepaste afstand Sporting. (een club in een hele vergelijkbare situatie met Feyenoord, tot de jaren 70 meer gewonnen dan porto maar dat is iedereen buiten portugal al lang vergeten)
Natuurlijk gaat Feyenoord de komende 15 jaar wel een keer kampioen worden, maar daarmee geef je zelf eigenlijk al aan dat Feyenoord de derde club is. Daarmee komt Feyenoord ongeveer uit op het langjarig gemiddelde wat betreft het aantal kampioenschappen, maar bij PSV is de verwachting echt wel dat ze er van die 15 titels een stuk 6 of 7 winnen.

.

24 juli 2021 om 04:31

Hoezo treurig? Veel topclubs worden niet eens kampioen of zelden. Zie Duitsland, Spanje, Italie... Is er in Duitsland maar één topclub dan? Of is alleen Juve dat.. Sevilla is dus ook geen top?

23 juli 2021 om 12:53

Niet mee eens hoor. die jongen is al op leeftijd en gaat nog voor een mooi avontuur. Een beetje zoals Schone dat deed na Ajax. Die ging ook degradatie voetbal spelen in Italië. Dat zegt niks over Ajax toch? Gewoon voetballers die in het najaar van de carrière voor een avontuur kiezen.

23 juli 2021 om 13:00

Tuurlijk, job zit erop. Hoogtepunt gehad sluit het nu goed af in Nederland. Nu lekker in italie een beetje ballen op je oude dagen en misschien daar settele met het gezin. Komt zo veel meer bij kijken.

23 juli 2021 om 13:31

Er zit toch echt wel een flink verschil tussen het spelen van degradatievoetbal in de serie A of dat je dat in de serie B doet hè

23 juli 2021 om 22:06

Nouja Ascoli won 2x de serie B en Bologna 7x de serie A. Qua naam nogal een verschil. Verder wel begrip voor wat je stelt, afbouwen kan ik begrijpen. Maar het gat tussen Bologna (middenmoter serie A) en Ascoli (middenmotor serie B) is echt wel groot

3 augustus 2021 om 20:28

Schone heeft gelukkig ook nooit voor Bologna gespeeld, wel een leuke statistiek.

3 augustus 2021 om 20:29

Overigens heeft Genoa, waar Schone wel heeft gespeeld 9x de serie A gewonnen, dus je punt gaat nog steeds op.

23 juli 2021 om 13:20

Een degradatiekandidaat in de Serie B zou anders gewoon prima meedoen in de middenmoot van de Eredivisie denk ik. Niveau verschil is waarschijnlijk kleiner dan je denkt

23 juli 2021 om 13:51

Denk dat je hiermee de serie B flink overschat.

23 juli 2021 om 21:54

Ik schat Feyenoord p10-14 in de serie A, deze club is 16e in de serie B. Maar ik kan het mis hebben hoor!

23 juli 2021 om 23:37

Het is precies andersom, het niveau verschil is juist veel groter dan de meeste denken. Serie B stelt echt helemaal niets voor.

23 juli 2021 om 15:40

Ik zie alleen Ajax en PSV als topclub, maar dan kijk ik puur naar het spelersmateriaal en wat ze in europa zouden kunnen brengen.

Qua historie en grootte van de club dan kun je Feyenoord wel als topclub zien.

Gewoon een hele degelijke verdediger, geen top niveau maar gewoon prima.
Hopelijk kan die hier nog een aantal jaartjes slijten en dan terug naar Brazilië wellicht.

Van harte gegund! Heeft het maximale uit zijn carriere gehaald en zijn toppunt beleefd in het kampioenschap wat was het toen een beest. Volwaardige prof en voor mij als buitenstaander een nuchtere, goede kerel! Nooit gezeik, nooit lastig of domme dingen, hij deed zijn ding! Eric, je was niet de verfijnste, technische of wonderbaarlijkste voetballer maar een klasbak in het hart van het centrum, het ga je goed!

Eric Botteghin is een topgozer die door alle Zwollenaren hogelijk gewaardeerd wordt.
Stelt zich altijd bescheiden en respectvol op naar de supporters.
Na het overlijden van Ria Dijk van café De Vrolijkheid zei hij tegen Giovanni van Bronckhorst dat hij hoe dan ook naar de uitvaart van zijn 'nederlandse Moeder' zou gaan.
Ria ving hem op in Zwolle toen hij koud gearriveerd was uit Brazilië en het toenmalige FC Zwolle te armlastig was om hem fatsoenlijk onder te kunnen brengen.
Uiteraard kreeg hij die toestemming, was hij de hele dag aanwezig en als één van de weinigen mocht hij meerijden in de volgstoet.
Nog steeds legt hij zo nu en dan een bezoekje af in Zwolle.
Een dankbaar en integer mens.

Eric, obrigado e boa sorte!

23 juli 2021 om 13:39

Ria wordt nog steeds gemist door velen, ze heeft een hoop mensen opgevangen en Erik kwam vaak in de vrolijkheid. Ik heb zijn wedstrijdshirt gekregen.

23 juli 2021 om 14:34

Prachtig verhaal! Natuurlijk niet dat Ria er niet meer is, maar wel hoe zij was en hoe Eric is. Wat ik er graag aan toe wil voegen is dat ik het schitterend vind dat Eric zich dus buiten en binnen het veld hetzelfde opstelt. Dat is mooi, altijd respectvol, keihard werken, zelfbewust en vaak die mooie glimlach tonend. Het beste is er inmiddels af, maar in het kampioensjaar was hij geweldig. Samen met zijn vriend Jan-Arie. Botteghin was in die tijd Luuk de Jong altijd de baas, vaak ook in de lucht. Dat is toch weinig Eredivisie verdedigers gelukt!

Toch leuk meegedaan bij feyenoord altijd

Heerlijk, voetballen in een fijn klimaat

Het ga je goed Eric, mooie tijd bij Feyenoord gehad. Kampioen geworden en aardig wat prijzen gewonnen. De laatste jaren niet snel genoeg meer om centraal achter in te staan, maar altijd hard gewerkt en nooit een onvertogen woord over Feyenoord.

Het is je gegund held!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ascoli Calcio


5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BüchelMiddenvelder50
M. CollocoloMiddenvelder51
D. FabbriniMiddenvelder50
S. BidaouiAanvaller51
N. LealiKeeper50
F. DionisiAanvaller53
A. AvlonitisVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Ascoli Calcio.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ascoli Calcio.

48 fans
Verdediger, 34 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren