Memphis Depay spreekt zich uit over naderende hereniging met Van Gaal

Vrijdag, 23 juli 2021 om 10:27

Memphis Depay heeft zich tegenover de NOS positief uitgesproken over de naderende aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje. De bijna zeventigjarige oefenmeester moet het Nederlands elftal naar succes op het WK van 2022 in Qatar gaan leiden als opvolger van de na het teleurstellend verlopen EK vertrokken Frank de Boer. Van Gaal is voor Depay geen onbekende, want de donderdag door Barcelona gepresenteerde aanvaller werkte eerder met hem samen bij Oranje en werd in 2015 door hem naar Manchester United gehaald.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door ajaxmind)

En dan heeft v Gaal eindelijk z'n droom opstelling,dan nog kan je opeens knock out liggen. Het zit zo dicht bij mekaar. Zag je al in 2014. We hadden toen ook een duik van Robben nodig om verder te komen.

23 juli 2021 om 10:36

Ach zonder de duik van Robben was het ook wel gelukt. De Mexicanen waren rijp voor de sloop.

23 juli 2021 om 10:41

3e plek was een topprestatie. Kan me nog herinneren hoe vGaal reageerde direct nadat Oranje landde in NL. Ben benieuwd wat voor cabaret ie straks weer gaat brengen.nooit saai met die Louis.

23 juli 2021 om 10:37

En jij denkt dat, mocht zo zijn, Depay nou zou zeggen dat hij hem niet zou willen? Dan ben je wel echt naïef ingesteld

23 juli 2021 om 10:49

Dit krijgen we tenminste uit zijn eigen mond te horen en al dat ander was via via, toch ging men helemaal los. Zeg mij maar wat naïef is..

23 juli 2021 om 10:52

Maar geloof ook zeker niet dat van Depay 1 van die gasten was.

Zoals hij zelf zegt, naar Man U gehaald en bij Oranje. Heeft altijd vertrouwen in hem gehad en kansen gegeven. Dat waarderen voetballers echt heel erg, vertrouwen doet ook veel. Zag je met Depay onder Koeman ook nog bij Oranje

23 juli 2021 om 10:55

Nee laten we dingen vooral geloven puur uit de media zonder enige bron (behalve hooguit de telegraaf).

23 juli 2021 om 10:58

Dus je gelooft niet wat iemand zelf zegt maar wanneer iemand zegt ja ik hoorde dat depay en Wijnaldum hem niet willen geloof je wel..?

23 juli 2021 om 11:00

Natuurlijk gaan juist die spelers die tegen hem waren vorig jaar nu ineens helemaal omdraaien. Gewoon te hypocriet voor woorden.

23 juli 2021 om 11:05

Want jij was erbij? Dat jij de media voor lief neemt wanneer het jou uitkomt zegt genoeg. Nooit is er een interview geweest waarin internationals zich negatief uitgelaten. Dit waren allemaal berichten van anonieme bronnen. Maar eens interview met een speler waarin hij zijn verhaal doet past niet in jou straatje. Hoezo hypocriet.

23 juli 2021 om 11:17

Barcalover123. Waar zeg ik precies dat ik hem niet geloof? Ik haak er gewoon op in dat iemand zegt 'hij zegt van niet, dus het is zo'. Dat vind ik gewoon een naïeve gedachte. Los van het feit of het wel of niet zo is

23 juli 2021 om 11:44

Dan ben je dus sws naïef als je iemand op zijn woord gelooft, want er is ook iemand geweest die geroepen heeft dat het niet waar is. Bijzondere gedachtegang.

23 juli 2021 om 12:19

Als er bepaalde belangen afhangen, dan ben ik inderdaad iemand die niet per definitie iemand op zijn woord gelooft. Als je iedereen op zijn woord moet geloven, dan zouden de gevangenissen ook aardig leeg zijn.

23 juli 2021 om 12:32

Virgil wilde geen Van Gaal dat is alom bekend. Die krijgt ook een zware dobber omdat Van Gaal ook geen voorstander is van Virgil. Overigens terecht want De Ligt, De Vrij en binnenkort ook Timber zijn beter al was het alleen maar in bewegelijkheid, het spel dat Van Gaal wil spelen. Virgil is niet goed genoeg aan de bal.

23 juli 2021 om 13:05

Echt even serieus. Onbegonnen werk. Er gaat een gerucht om, zonder enige bronvermelding. Gerucht wordt door meerdere mediums opgepakt en verspreidt. De personen in kwestie reageren erop en geven expliciet een ander antwoord. Toch denkt de lezer: "ja als het niet zo was zouden ze toch niet hebben gezegd". Hoe verdedig je je in godsnaam tegen zulke geruchten? Hierboven ook zo eentje: heeft wat artikelen gelezen, denkt direct dat hij zich in de vertrouwenscirkel bevindt. Dit zijn dus de mannelijke versies van al roddeltantes die RTL boulevard kijken en prive lezen. Schaamteloos.

23 juli 2021 om 13:10

Wat lees ik hier nou allemaal. Memphis zegt toch dat hij graag met Van Gaal weer aan de slag gaat? Dan is dat wat het is. We zijn geen jomanda en kunnen geen gedachte lezen. Dan is het naïef om hem op zijn woord te geloven, maar schijnbaar minder naïef om sensatiejournalistiek voor waar aan te nemen. Als die aantijgingen nou na grondig onderzoek naar boven waren gekomen, maar nee, het was altijd broddeljournalistiek voor tabloids. En als klap op de vuurpijl lees ik nu dat Van Gaal niet met Virgil gaat spelen? Natuurlijk gaat hij dat wel.

23 juli 2021 om 13:15

Preach Regulator. Het gekke is, deze forumleden vinden zichzelf waarschijnlijk heel kritisch, want ze geloven Memphis niet zomaar. Maar vervolgens zijn ze totaal niet kritisch op alles wat hun eigen mening onderbouwt (oftewel de roddelpers en de wandelgangen op VZ). Hele betrouwbare bronnen (Memphis zelf) worden niet geloofd en onbetrouwbare bronnen (het heb op Facebook gestaan) worden wel geloofd. Omgekeerde wereld. En dan geloof ik best dat bijvoorbeeld Wijnaldum ofzo liever Ten Cate had en minder enthousiast werd van Van Gaal, maar als Wijnaldum straks in een interview zijn eigen zegje kan doen, is dat veel belangrijker.

23 juli 2021 om 13:33

Overigens terecht want De Ligt, De Vrij en binnenkort ook Timber zijn beter al was het alleen maar in bewegelijkheid, het spel dat Van Gaal wil spelen. Virgil is niet goed genoeg aan de bal.

Haha, een van de beste (en duurste) verdedigers ter wereld opzij schrijven en aankomen met Timber :D. Je had toch wel gemerkt in het afgelopen toernooi dat we de leider Van Dijk al enorm misten. Laat staan zijn verdedigende kwaliteit.

23 juli 2021 om 14:29

hoe kom je hier op ? van Dijk heeft op zijn twitter aangegeven dat dat verhaal van the mirror lulkoek was. Vind het apart dat VZ daar geen melding over hebt gemaakt.

¨algemeen bekend¨ zo wordt een leugen waarheid. Geloof nou niet alles wat de media zegt jongen..

23 juli 2021 om 15:12

@leidsehood: Als nog de dooddoener "waar rook is, is vuur" erin wordt gebracht, dan ga ik tegen mijn scherm schreeuwen.

@VZ: Als jullie voor betrouwbare informatievoorziening staan, zet in een artikel ook iets als een disclaimer/update in dikgedrukte letters als de informatie vervolgens door de hoofdpersonen wordt ontkend. Jullie hebben, net zoals alle mediums, een verantwoordelijkheid om fake news (of hoe je het wil noemen) zo veel mogelijk te te beperken.

Volwassen reactie van Depay. Ik vind die uitspraak van van Gaal nog steeds tricky want nu moet ie met dezelfde jongens werken en het waarmaken.

23 juli 2021 om 10:46

Ik snap niet waarom iedereen zo zwaar tilt aan die uitspraak. Die was toch gewoon op de dames gericht om ze te motiveren?

Ik denk dat van Gaal dit elftal echt wel op de rails krijgt

23 juli 2021 om 13:18

Het is ook tricky, maar wel een leuke binnenkomer en een potentieel goede manier op het team op scherp te stellen. Daar zal Van Gaal wel even wat moeite voor moeten doen, maar volgens mij kan hij dat wel. Hij heeft meteen al duidelijk gemaakt, ik doe dingen net wat anders en ik eis het beste van de spelers. Gezien de prestaties op het EK (onnodig verlies van Tsjechië waar zoals Frenkie al aangaf de spelers niet vol erop knalden), lijkt me deze aanpak gewenst. Zonder dat je a la Hyballa spelers gaat vernederen (als die roddels kloppen).

Ontzettend positieve en volwassen reactie van Depay, dat mag ook wel eens gezegd worden!

23 juli 2021 om 10:42

Wat kan ie anders zeggen?

23 juli 2021 om 11:04

Ik spreek niet over Van Gaal, ik ga liever met de Schaal, aan de Haal. Coaches komen en gaan, maar Depay gaat altijd met de banaan. Stel nog een vraag en ik ram je voor je kop, zie je mijn hoed? die zet ik op. Peace out. kijk, dat was bijvoorbeeld een onzinnige reactie die hij kon geven. Depay heeft toch wel een verleden van arrogant en foutief reageren in de media. Hij is gewoon een grote jongen geworden. En dat is toch positief.

23 juli 2021 om 11:29

@thenry_228 - ik had ook iets anders kunnen zeggen over Depay, want we hebben allemaal onze mening klaar over hem, over zijn fratsen en zijn praatjes. Maar ik dacht, laat ik het positieve bevestigen, namelijk dat Depay hier heel volwassen en verstandig over komt. Ook wel eens leuk.

23 juli 2021 om 11:50

Wat had je dan verwacht? Dat hij met een slechte rap, zoals Westend hierboven, zou reageren? Hij reageert zoals elk volwassen mens zou reageren. Nou, hulde daarvoor dan zeker op zijn 27ste? 🤷‍♂️

23 juli 2021 om 12:25

Pff wat een zure houding zeg. Nou, hij had bijvoorbeeld kunnen zeggen dat hij kennis heeft genomen van de aanstelling van Van Gaal en dat hij zal moeten zien hoe de samenwerking zal zijn, iets in die trant, een terughoudende opmerking waarmee hij subtiel aangeeft niet zo blij te zijn. Maar dat heeft hij niet gezegd.

23 juli 2021 om 13:21

Hahaha Westend. Maar THenry zo is het glas toch altijd half leeg? Als Depay iets verkeerd doet of zegt, is hij arrogant. Als hij iets beleefds of netjes zegt, dan is het het enige wat hij kan zeggen. Blijkbaar niet, want anders was er nooit ophef. Hij heeft altijd een keuze om een verkeerd antwoord te geven.

23 juli 2021 om 13:31

ACh en ja of dat hypocriet is? Ik kom zelf ook zo vaak op mijn mening terug. Soms reageer je gewoon op een moment in tijd, maar tijden veranderen. Ik heb daar niet zon probleem mee eigenlijk

Maar volgens de menigen zou Depay, Wijnaldum en van Dijk tegen de komst zijn van van Gaal. Dus wat leren we hieruit? Nooit oordelen aan de hand van hypotheses/of dingen die je leest in roddelbladen.

23 juli 2021 om 11:37

Want als van Gaal ook echt bondscoach is geworden, gaan ze daarna in de media roepen dat ze niet onder hem willen werken en hun eigen glazen ingooien?Dit zijn degenen die tegen racisme zijn zolang het hun geen geld kost he (Dubai) Nu beweer ik helemaal niet dát zij degenen waren die van Gaal niet wilden. Maar niemand die voor Oranje wil spelen gaat nu zeggen dat ze de nieuwe bondscoach niet willen.

23 juli 2021 om 11:53

Nou, vorig jaar werd de komst van Van Gaal toch tegengehouden door ‘de spelers’? Althans, dat lees je overal. Als je dan weet dat Depay, Gini en Van Dijl de leiders zijn, dan is het toch best mogelijk dat ze binnenin niet verdeeld gelukkig zijn met de aanstelling van Van Gaal? Dat ze dit gevoel niet openbaar maken lijkt me dan wel weer logisch.

Bereid jullie voor, voor een media oorlog tussen van Gaal en journalisten e.d. Die hebben afgelopen tijd aardig willen doen alsof ze wat te zeggen hebben. Onzin verhalen graag in de rondte zaten te gooien, invloed willen uitoefenen etc. Dat is nu klaar met van Gaal. Fdboer was zwak daarin, maar van Gaal gaat daar tegenin. Zo gaat hij ook voor enig eenheid in het team zorgen door de media ook als vijand neer te zetten. En tsja ergens zijn zij dat ook. Als het goed gaat, zijn ze je beste vrienden. Gaat het slecht dan branden ze je compleet af. Een smerige clubje is het met de TG voorop. Goed dat deze jongens zich uitspreken en met van Gaal gewoon tevreden zijn. En zoals Gini zei, als je een voorkeur hebt betekent dat niet dat je de ander niet wil of mag ofso!

23 juli 2021 om 11:57

Het gaat iig naast het veld leuke tv opleveren! Hopelijk ook op het veld. Ik hecht echter niet teveel waarde aan deze uitspraken van spelers. Ze gaan natuurlijk niet zeggen dat ze het een lul vinden want dan gooien ze hun eigen glazen in.

Ik ben echt benieuwd hoe van Gaal het gaat kneden. Ik ben echt van mening dat er een beter elftal straks zal staan dan in 2014. Uiteraard hadden we toen voorin toppers als Van Persie, Sneijder en Robben maar ik denk dat het collectief van 2022 (mits iedereen fit is) toch echt beter is.

Waar Italië zich niet kwalificeerde voor het WK van 2018 en vervolgens onder Mancini Europees kampioen werd, zo kan het Nederlands elftal een gooi naar de wereldtitel doen in 2022. De kans is aanwezig, niet groot, maar het kan zeker. Alles moet dan kloppen, spelers moeten voor elkaar door het vuur gaan en de tactiek moet staan als een huis.
Ik geloof er in

23 juli 2021 om 10:56

Maar Manchini is een echte people manager, dat is van Gaal nou niet echt. (alles behalve)

Denk dat we best goed voor de dag kunnen komen, indien iedereen fit is! Maar moeten niet hopen op het Italie effect dat als een echte familie daar heen ging en alles voor elkaar gaf.

Hopen dat Bijlow fit blijft want hebben wel een goede keeper nodig.
Maar dan met de Vrij, de ligt van Dijk, de Jong, Wijnaldum en Depay heb je al een goede basis staan.

Misschien is inplaats van de 532 een 343 een sgoed voor Oranje

23 juli 2021 om 11:54

In 2014 ging iedereen ook voor elkaar door het vuur. Ook Huntelaar nam vrede met zijn reserverol. Kuyt accepteerde zijn rol als verdediger. Iedereen deed wat er van hem gevraagd hebt.

Zoals ik al zei: Alles moet kloppen. Als de spelers voor elkaar door het vuur gaan, zoals in 2010 en 2014 dan kan je als ploeg gewoon heel ver komen.
Italië is hetzelfde verhaal. Ook die streden als een ploeg, als een familie zonder dat ze echte wereldtoppers in huis hadden. Je kunt gewoon ver komen op het toernooi als je als passie hebt.

In 2014 hadden we dat ook. Ik vind het onzin om van Gaal geen peoplemanager te noemen. Is hij de beste? Nee, zeker niet, maar spelers die voor hun land uit willen komen weet hij wel degelijk te prikkelen. Zie Sneijder in 2014. Eerst aanvoerder, daarna niet fit genoeg en aanvoerdersband kwijt en tijdens het WK maakte hij onder van Gaal het meeste meters van alle Nederlanders.

23 juli 2021 om 15:08

Ik denk het niet eerlijk gezegd. Het staat nu misschien beter, maar Sneijder, Robben en Van Persie waren, in vorm, zo uitzonderlijk goed. En vooral Robben was gewoon een 1 man wrecking crew soms. Die 5e goal tegen Spanje en nog een paar eerdere acties die pot waar hij gewoon lachend door de verdediging sprint met de bal. Dat hebben we niet meer. Van Persie met die fluweel techniek, of Wes die een bal van 50 meter met z'n buitenkant op iemands stropdas legt. Meh, ik zou Frenkie, Gini en Depay zonder nadenken inruilen voor die drie. En De Ligt en Van Dijk mogen ze er ook bij, want wat boeit ons verdedigers nou.

Veel slechter dan de Boer kan hij het niet doen, ookal zou hij het zelfde systeem hanteren. Van Gaal kiest al bv de juiste assistenten om maar wat te noemen. Daarbij kan van Gaal beter met spelers omgaan dan de Boer. Ook zal van Gaal niet de zelfde fouten maken als de Boer, hij kent zijn spelers bij naam en weet hoeveel minuten een speler heeft gespeeld.
De staf waarmee van Gaal het moet doen is net zo belangrijk als de aanstelling van van Gaal. Ik krijg er meer en meer vertrouwen in.

O o wat slijmen die Wijnaldum en Depay zeg.
Ze wilde toch geen van Gaal, nee ze zijn bang dat ze eindelijk is terecht worden aangepakt en vooral als ze klote spelen

23 juli 2021 om 14:32

hoe kom je erop dat ze hem niet wilden ?

23 juli 2021 om 15:01

De manier waarop zij zich uitte

die spelers gaan het Oranje niet laten winnen, net of ze er geen motivatie / zin in hebben.

"ik heb geweldige momenten met hem beleefd en heb veel van hem geleerd”. Behalve dan de bal vasthouden in omschakelmomenten en überhaupt de bal vasthouden voorin.

Hij mag Memphis er best eens uit halen meteen de eerste wedstrijd. Wat was dat een natte krant zeg de afgelopen wedstrijden. Continu zelf willen gaan en totaal geen actie in huis.
Ben overigens wel fan van zijn 'het kan me geen reet schelen' uitstraling. Daardoor excelleert hij soms op de goede momenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 3 2 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Duitse media hard: ‘Barça is niet langer een tegenstander voor Bayern’

Niet alleen de Spaanse media is men kritisch op Barcelona, ook in de Duitse kranten wordt met verbazing gekeken naar het zwakke optreden van de Catalanen tegen Bayern München. De Duitse...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren