Advocaat moet door ‘kleine lettertjes’ in wachtkamer voor bonus van Feyenoord

Donderdag, 22 juli 2021 om 22:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:52

Dick Advocaat is voor de uitbetaling van zijn bonus overgeleverd aan de prestaties van Feyenoord in de voorronde van de Conference League. De trainer, die per 1 juli uit dienst trad in De Kuip, meent recht te hebben op een bonus vanwege het behalen van Europees voetbal. Chris Woerts meldt in De Oranjezomer dat er 'kleine lettertjes' zijn, waardoor Advocaat in de wachtkamer moet.

Woerts meldde eerder dat Advocaat recht had op de bonus, maar nuanceert zijn berichtgeving donderdagavond. "Dick was overtuigd, maar hij twijfelt nu ook een beetje", aldus de sportmarketeer. "In het contract staat dat hij Europees voetbal zou moeten halen. Dat heeft hij gehaald, maar je hebt ook kleine lettertjes in een contract. Er staat een clausule in het contract dat hij zijn bonus pas krijgt als Feyenoord geen verlies lijdt in de Conference League. Dus dat is nog even rekenen, dadelijk." Waarschijnlijk moeten de Rotterdammers daarvoor de groepsfase halen, zo voegt Woerts toe.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik was ervan overtuigd", zegt de sportmarketeer. "Ik heb de clausule gezien: kwalificatie Europees voetbal staat er gewoon in. Maar de kleine lettertjes zijn doorslaggevend in een contract, dat blijkt dan maar weer." De verklaring van Woerts lijkt overeen te komen met het statement dat Feyenoord eerder naar buiten bracht over het geschil met Advocaat.

"Clubs keren bonussen uit op het moment dat je resultaten haalt die ook extra financiën voor de club opleveren", reageerde een woordvoerder van Feyenoord in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat is nu niet aan de orde. De voorrondes Conference League zijn bewust niet in het contract opgenomen, want dit kost Feyenoord eerder geld dan dat het substantieel iets oplevert. Feyenoord betreurt deze gang van zaken, maar ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet.''Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door speedyafc)

En al die insiders en juristen hier hadden Feyenoord alweer veroordeeld....blijkt het toch niet zo gek dat Feyenoord hier voet bij stuk hield

22 juli 2021 om 22:58

Tja, men moet het nou eenmaal doen met de informatie die in een artikel staat. Beetje flauw om achteraf je gelijk te halen, niet?

22 juli 2021 om 23:05

Nee, we moeten hier lering van trekken. Mensen trekken gewoon veel te snel conclusies op basis van beperkte informatie. Altijd is er meteen een uitgesproken mening en worden vaak zat personen of organisaties veroordeeld op basis van mediaberichten.

22 juli 2021 om 23:07

Het is vooral heel flauw om een club af te schieten over een contractsituatie terwijl je die nog nooit hebt ingezien.

22 juli 2021 om 23:57

Nee psvfan700, Feyenoord werd uitgemaakt voor onbetrouwbare club en "dit soort zaken zouden het imago schaden". Toen gaf ik juist aan dat we niet weten wat er in het contract staat en we dus geen conclusies uit kunnen trekken. Dus niks achteraf, ik had direct gelijk.

23 juli 2021 om 07:57

Wat een complete onzin. 90% van de artikelen is puur speculatief. Dan zou je nooit meer een discussie mogen voeren. Wordt het lekker stil hier. Je voert de discussie met de info die op dat moment beschikbaar is. Verandert dat dan heet dat voortschrijdend inzicht.

23 juli 2021 om 09:01

@psvfan700. Nee dat is helemaal niet flauw. Iedereen struikelt hier over elkaar heen om met halve informatie snel even hun kennis van zaken te kunnen etaleren en daarbij voor het gemak allerlei aannames doen. Dan mag daar best achteraf even een kleine opmerking over gemaakt worden, opdat men wellicht 3 seconden langer nadenkt voordat men hun vingers weer een zeer doet aan het toetsenbord. Want als er iets flauw is, is dat het wel.

22 juli 2021 om 23:11

Ja en nee. Belachelijk dat men Feyenoord veroordeeld zonder zelf kennis te hebben van het contract. Echter was Feyenoord stellig dat er "cl en Ul" in stond. Terwijl nu blijkt dat er echt "europees Voetbal" in staat. Dat betekend dus ook de Conference League. Maar goed, het is natuurlijk jammer dat het op deze manier loopt, waarbij Feyenoord in mijn ogen zich toch wel als een 'verliezer' toont door Advocaat op die manier te behandelen. Uiteraard had Advocaat de kleine lettertjes beter moeten lezen... maar goed, laten we hopen dat Feyenoord ver komt, liefst de Conference League gewoon wint, krijgt Advocaat zijn geld, en zijn alle partijen blij.

22 juli 2021 om 23:55

Dat heeft Feyenoord helemaal nergens gezegd, ook dat zijn aannames geweest…

22 juli 2021 om 23:58

Mag jij me wijzen waar ik de uitlatingen van Feyenoord over de inhoud van het contract kan vinden. Ik wens je veel succes.

23 juli 2021 om 01:17

valentijn driessen was degene die dat stellig beweerde, niet feyenoord zelf

23 juli 2021 om 09:56

Het is maar wat je gek vind. Bepalingen opnemen dat je een bonus krijgt bij het behalen van
Europees voetbal maar dan in de kleine lettertjes uitzonderingen maken. Het klinkt als een verzekeringspolis.
Maar goed, dat overkomt men maar een keertje, vanaf nu zal iedere partij die zaken doet met Feyenoord het hele contract uitspitten inclusief alle kleine lettertjes en toevoegingen/bijlages.

Laat lekker lopen joh die bonus. Feyenoord heeft het al enorm zwaar en het bereiken van die Conference League levert dus ook bijna niks op. Snap het principe hoor, maar lijkt me beetje zonde om hier een enorm grote zaak van te maken.

22 juli 2021 om 23:13

Vind ik an sich onzin.... dus omdat Feyenoord weer jaren wanbeleid gevoerd heeft financieel gezien (zonde gezien ze juist eruit geklommen waren ervoor) moet Advocaat zijn geld, waar hij blijkbaar recht op heeft, laten schieten? Wat is dat voor onzin. Als je werkgever aangeeft dat ze het zwaar hebben laat jij ook maar je salaris schieten? Je moet gewoon betaald worden voor het werk dat je geleverd hebt, zo werken contracten.

Nou na het spel van vanavond gezien te hebben kan dick wel fluiten naar zijn bonus...

22 juli 2021 om 23:14

Hopen dat ze er van geschrokken zijn en de volgende wedstrijd veel sterker uit de bus komen. Schrok wel van het spel, maar het zijn an sich geen koekebakkers die er lopen bij Feyenoord. Moeten dit team dadelijk thuis toch wel gewoon oprollen.

Als feyenoord zich kwalificeert. Zouden ze toch iets beter dan vandaag moeten voetballen. Denk dat Dick kan fluiten naar zijn geld!

Dick. Het was voor alle partijen beter geweest wanneer Feyenoord de play offs had verloren. Heb ze net gezien, ergens op een grasmat in Kosovo. Voor het Nederlands voetbal en aanzien niet goed, voor Feyenoord ook gezichtsverlies, hadden we geen rechtzaak en had ik nog even van de sterren kunnen genieten in Italie. Wat een vreselijk elftal bij elkaar.

Krijg toch wel een beetje het gevoel dat het niet helemaal zo de bedoeling is geweest. Zoals ik het begrijp stond er in het contract CL of EL halen voor een bonus wat in principe gewoon Europees voetbal is. De conference league was er op dat moment nog niet, dus ook niet opgenomen in het contract. En doordat het op die manier geformuleerd is is er een slim iemand bij Feyenoord geweest die gezegd heeft dat de Conference League dus niet valt onder het contract zodat ze geld kunnen besparen. Slim natuurlijk, maar ik geloof niet dat dit de bedoeling is geweest in eerste instantie. Het komt ze goed uit. Want normaal gesproken had Advocaat met zijn eindklassering EL gehaald natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren