Wijnaldum noemde andere naam als bondscoach maar is blij met Van Gaal

Donderdag, 22 juli 2021 om 21:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:45

Georginio Wijnaldum kijkt uit naar de samenwerking met Louis van Gaal en Henk Fraser bij het Nederlands elftal. De dertigjarige middenvelder, die deze zomer bij Paris Saint-Germain aan de slag ging, geeft in gesprek met De Telegraaf wel toe een andere naam als bondscoach te hebben voorgesteld. "Maar als je iemand noemt, betekent het niet dat je een ander niet wil", aldus Wijnaldum.

Dat Van Gaal de nieuwe bondscoach van Oranje wordt, juicht Wijnaldum dan ook toe. "Ik heb gelezen dat ik tegen zijn komst zou zijn, maar dat is niet waar", aldus de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal. "Ik heb voor en tijdens het WK van 2014 goed met meneer Van Gaal samengewerkt. En dat hij een goede trainer is, heeft hij bij meerdere topclubs bewezen. Ik denk dat hij het Nederlands elftal verder kan brengen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Wijnaldum bewaart uitstekende herinneringen aan zijn eerdere samenwerking met Van Gaal. "Ik houd ervan hoe hij was. Aan de ene kant heel streng en duidelijk, maar aan de andere kant gaf hij ons ook veel vrijheid. Dat was heerlijk. Zo mocht onze familie af en toe naar het hotel komen. Hij vond naast het presteren dat menselijke heel belangrijk. En het mooie vond ik dat hij op het WK ook een aantal keren aangaf dat hij dingen tijdens de wedstrijd niet goed had gezien. Na het analyseren van de beelden gaf hij ons dan gelijk."

Ook met de aanstelling van Fraser, een van de assistenten van Van Gaal, is Wijnaldum gelukkig. "Henk is een mensenmens en heeft het vermogen om de jongens te raken", aldus de ervaren middenvelder, die niet gelooft dat Frasers Surinaamse afkomst een rol heeft gespeeld. "Ik kijk niet naar zwart of wit, maar naar kwaliteit. Ik heb in de jeugd van Feyenoord met hem mogen werken en dat als bijzonder prettig ervaren. Ik vind Henk een vakman en denk dat zijn werkwijze aanslaat bij het team."

Wijnaldum wordt verder gevraagd terug te blikken op het teleurstellende EK, waarop Tsjechië in de achtste finale te sterk was voor Oranje. "Op het moment dat we de beelden van Tsjechië kregen te zien, wisten we al dat het moeilijker zou worden dan iedereen in Nederland dacht. De hitte was een ding, maar daar hadden de Tsjechen ook last van. Uiteindelijk was het killing dat we met tien man kwamen te staan (na de rode kaart van Matthijs de Ligt, red.). We speelden niet goed, maar hadden wel het gevoel dat er aan het einde van de wedstrijd ruimtes en dus kansen zouden ontstaan, omdat Tsjechië er zo veel energie instopte. De vraag of ze dat zouden volhouden, deed er echter niet meer toe."Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door lewizkid)

Ik kijk niet naar zwart of wit. Kom op man, zeg waar het op staat. Je wilt een vertegenwoordiging van je hele natie en daarom is het prachtig dat de Surinaamse nederlanders in de trainingstaf vertegenwoordigd zijn. 2 jaar geleden was je er ook voor, toen je ten Cate opperde.

Raar vind ik wel dat we ten tijde van het EK 2014 met Kluivert in de staf hier niets over hoorden. Was gewoon vanzelfsprekend.

22 juli 2021 om 21:54

Ik snap dat nooit zo. Wat boeit een vertegenwoordiger van elk type Nederlander nou. Straks heb je een ontzettend diverse staff waar iedereen vertegenwoordigt is maar daardoor laat je de kwalitatief betere opties links liggen.

Gewoon voor de beste opties gaan maar gelukkig zijn Van Gaal + Fraser dat eigenlijk wel deze keer.

22 juli 2021 om 21:55

Dat Wijnaldum een Ten Cate opperde wilt toch niet zeggen dat dit met zijn Surinaamse achtergrond te maken zou hebben? Dit is iets wat jullie er zelf van maken. We moeten ophouden met zo hypocriet doen en overal een reden achter zoeken. Misschien heeft Wijnaldum wel een goede band met Ten Cate net als Van Gaal een goede band heeft met Dany Blind. Daarnaast blijf ik Ten Cate helemaal niet zo,n slechte optie vinden, inplaats van de boer had ook Ten Cate als trainer aangesteld kunnen worden want ik denk dat Ten Cate een beter People Manager zou zijn dan de boer, Ten Cate is daarnaast juist een persoon van de harde hand. Voor nu is van Gaal gewoon de beste keuze van allemaal, hopelijk krijgt een Fraser dan de kans om zich door te ontwikkelen.

22 juli 2021 om 22:14

Het gaat in dit artikel om Henk Fraser, niet Henk ten Cate. Overigens vind ik het vreemd dat Henk ten Cate ooit in de spelersgroep zou zijn gevallen. Niemand heeft met hem samengewerkt volgens mii

22 juli 2021 om 22:23

ik reageer even op Joris die ervan uit gaat dat Wijnaldum waarschijnlijk Ten Cate opperde.

22 juli 2021 om 22:26

Ah, oke. Mijn excuses caribbean. Het verhaal van '2 jaar geleden was je er ook voor, toen je ten Cate opperde' was ontkracht door de Roon. Het was maar een gerucht. Hij zei dat dit niet het geval was.

23 juli 2021 om 09:05

@Carribean, op basis waarvan zou Wijnaldun een goed (werk)band hebben met Ten Cate? Sinds Wijnaldum voetballer is, werkt Ten Cate al in het verre verre buitenland dus kennen ze elkaar hooguit van vluchtige contacten of televisie optreden. Die hele Ten Cate lobby vanuit (bepaalde spelers uit) de groep is sws niet op zijn werkwijze gebasseerd want geen enkele speler heeft met deze man gewerkt

22 juli 2021 om 22:06

Komt denk ik omdat er in 2014 nog niet 1 of andere commissie was die voor meer 'kleur' binnen de organisatie moest gaan zorgen. Dus toen werd er helemaal geen vraagtekens bij gezet of iemand om zijn kwaliteiten werd aangesteld. Net als nu het geval was geweest bij de aanstelling van Fraser als die commissie er niet was geweest. Grappig he, dat in de drang naar 'iets goed te doen' er juist meer vraagtekens worden gezet bij een aanstelling van kleur dan wanneer er niet zo'n commissie was geweest.

22 juli 2021 om 22:10

Het grappige is dat deze commissie zelf in leven is geroepen door het Knvb met alle goede bedoelingen van dien, maar nu blijkt er dus dat er velen het niet kunnen trekken. Volgens mij is de norm nog steeds dat er standaard naar kwaliteit wordt gekeken, ongeacht kleur.

22 juli 2021 om 22:28

Welke goede bedoelingen? Je moet altijd de beste selecteren. Als is die bent paars van kleur. Zou me een worst wezen. Dit soort commissies brengen helemaal niets. Dan krijg je een quota dan je bepaalde percentage moet voldoen. En niet omdat je nou hard gewerkt hebt om een goede trainer te worden.

22 juli 2021 om 22:52

Vraagtekens zet je er zelf bij. Misschien was Fraser helemaal geen optie geweest zonder die commissie.
En toch zijn een heleboel mensen blij met hem.

22 juli 2021 om 22:07

Nou, zo raar is dat niet. De nadruk ligt er gewoon wat meer op nu. Je kunt je afvragen of dat niet wat uitvergroot is allemaal. Elke suggestie dat - nota bene gedaan door Henk ten Cate - Fraser vanwege zijn kleurtje aan Van Gaals staf is toegevoegd vind ik een regelrechte twijfel aan zijn kwaliteiten. Alsof de man daarom, en misschien ook zijn karakater, niet alleen gekozen kan zijn. Bovendien, wanneer is het een keer goed dan? Zijn er te weinig zwarte trainers en stafleden, wordt er een speciale commissie op touw gezet om daar advies over te geven. Wordt er een zwarte trainer aan de staf toegevoegd, dan mag het weer niet om zijn huidskleur zijn. Hoe krijg je daar nou tevredenheid mee dan?

22 juli 2021 om 22:31

Ik vind het sowieso belachelijk dat er over ‘kleur’ gesproken wordt. Als bondscoach en assistent bondscoaches representeer je Nederland, dus alle Nederlanders, ongeacht kleur. Je mag dan toch hopen dat een bondscoach en zijn staf op kwaliteit wordt gekozen, net zoals je mag hopen en verwachten dat de beste voetballers worden gekozen om het land te representeren. Het zou mij geen moer interesseren of het Nederlands elftal volledig blank of volledig gekleurd zou zijn. Ik zou bij elke wedstrijd even goed juichen voor, zoals de naam al zegt, ons Nederlands elftal.

23 juli 2021 om 09:37

Je hebt zoveel donkere spelers in net Nederlands elftal, dus ja een Surinaamse trainer met goede kwaliteiten zou top zijn!
Niets mis mee!

Als de Surinaamse jongens goed spelen voor het Nederlands elftal dan zijn het onze jongens en als ze kut spelen zijn het die Surinamers.

Bah!

23 juli 2021 om 11:20

Is dit een aanname? Misschien dat een paar tokkies die uitspraken doen, maar vrijwel iedereen die ik ken ziet bijvoorbeeld Promes als echte Nederlander, die toevallig een kleurtje heeft. Wel een zeer matige Nederlander.

23 juli 2021 om 13:23

Je onderschat hoeveel xenofoben/racisten er zijn in NL. de pvv is de 3e partij van het land.

Goeie analyse van Tsjechië en verder ook een mooi beargumenteerde mening over onze nieuwe bondscoach en zijn assistent! Dat is voor mij ook makkelijk om te zeggen, want ik ben het grotendeels met hem eens. Logisch dat Van Gaal het is, verdiend dat Fraser ook de kans krijgt.

Hier was ik dus al bang voor, we krijgen nu een heel hoog Sparta gehalte en ik ben er van overtuigd dat er vanaf nu alleen maar spelers worden opgeroepen met een Sparta achtergrond of spelers die bereid zijn de stap naar Sparta te maken.

22 juli 2021 om 21:56

Victor Klos zou het keepersprobleem in ieder geval oplossen binnen het Nederlands elftal...

22 juli 2021 om 22:36

Gaat Tommie Beugelsdijk dan eindelijk zijn langverwachte debuut maken in Oranje? #Rustaaaaggghhh

22 juli 2021 om 22:54

Haha, heerlijke ironie. Met Dumfries, Willems, Depay, Wijnaldum en De Roon zou je dan best nog een geinig elftal hebben. En niet te vergeten Strootman, goed voor in de kleedkamer!

23 juli 2021 om 01:09

En Sparta legende Nathan Rutjes als teammanager om een positieve sfeer erin te brengen.

22 juli 2021 om 22:50

En wie heeft er een samenwerkingsverband met Sparta? Juist, ja.

Ik zou toch wel graag de naam willen weten die deze jongen heeft geopperd.
Ook waarom is er niet naar geluisterd?
Ik denk niet dat er ook maar 1 voetballer is die nu nog durft te zeggen dat gaal en aanhang niet geschikt is. Dan kan je het wel schudden, nietwaar.

22 juli 2021 om 21:58

Ten Cate natuurlijk. Of dat de juiste keuze was geweest lijkt mij persoonlijk niet achja gelukkig is Louis het.

22 juli 2021 om 22:16

Waarom Henk ten Cate? Heeft iemand überhaupt met hem ooit gewerkt?

22 juli 2021 om 23:27

Artikel niet gelezen?

Er gaat iets heel erg fout bij oranje en KNVB waardoor Wijnaldum dekt het recht te hebben om namen te noemen. Presteer eerst maar een meerdere wedstrijden achter elkaar op het veld

22 juli 2021 om 22:07

Als aanvoerder zijnde is hij en Van Dijk mogelijk gevraagd naar hun meningen, jij ziet hier de logica niet van in? Ik snap oprecht niet waar dat zenuwachtig gedoe vandaan komen, iets met onderbuik gevoelens? Als een Ten Hag vertrekt bij Ajax dan zal een Tadic ook zijn mening gevraagd worden bij mogelijke opties. Wijnaldum was onder Koeman grandioos, Frankrijk, Duitsland en Engeland allemaal prima wedstrijden.

23 juli 2021 om 00:02

3 wedstrijden maar en wat stond er in die wedstrijden op het spel? Helemaal niks, nada.

22 juli 2021 om 22:07

Er wordt hem iets gevraagd en geeft daar adequaat en eerlijk antwoord op. Wat is hier zo raar aan?

22 juli 2021 om 22:25

Alleen omdat het Wijnaldum is.... tegenwoordig is hij de nieuwe pispaaltje geworden.

23 juli 2021 om 07:31

Ik snap echt niet wat iedereen inderdaad tegen Wijnaldum heeft tegenwoordig. Heeft misschien een mening die soms wat afwijkt van die van de gemiddelde Nederlander maar hij geeft zijn mening altijd op een nette en onderbouwde manier. Omdat hij opstaat tegen racisme moet hij van heel Nederland ineens de nieuwe Gandhi worden want anders is hij hypocriet. Laatst was er een artikeltje van de daily mirror waarin gesuggereerd werd dat Gini en Virgil tegen de komst van LvG waren. De daily mirror hè, en iedereen ging los als een stel wilde honden. En dat terwijl Virgil het bericht meteen al ontkracht had. Bizar dit.

22 juli 2021 om 22:25

Een (mede) aanvoerder mag toch best met een naam komen. Is helemaal niks geks aan, en gebeurd vaak zat

23 juli 2021 om 13:02

Wijnaldum heeft meer interlandgoals gemaakt dan Marco van Basten en is aanvoerder.

23 juli 2021 om 15:07

Wijnaldum speelt al ruim in de extra tijd vergeleken met de (interland)carrière van San Marco.

Ja hoor er wordt Wijnaldum iets gevraagd en zie boven al paar negatieve reacties. Puur omdat het Wijnaldum is. Verder is van Gaal natuurlijk se beste optie die je kon hebben.

Sneaky Voetbalzone, een citaat uit de tekst 'dat Van Gaal de nieuwe bondscoach van Oranje wordt, juicht Wijnaldum dan ook toe.'

Van Gaal en het werkwoord juichen gebruiken in 1 zin :P

On topic, ik denk dat het ook allemaal wel meevalt. De voetballers zelf weten ook dat het iets anders moet. Je wil tenslotte niet bij een club zitten waar de rest kan grappen over het nationale team waar je deel van uitmaakt.

Wijnaldum is om zijn mening gevraagd en die geeft hij dus ook. Ik wist al dat hij en Depay helemaal geen problemen hebben met Van Gaal omdat hij ze heeft meegenomen naar het WK in Brazilië. Depay had gisteren ook alle lof voor Van Gaal en kijkt ook uit naar de samenwerking. En ook Van Dijk zal professional genoeg zijn om de samenwerking met Van Gaal aan te gaan.

Wat betreft de zwart-wit kwestie...Heb er geen zin meer in om daar nog iets over te zeggen. Het zou geen issue moeten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

259 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Carragher pakt Wijnaldum aan in tweet: ‘Schakel je meldingen uit’

Georginio Wijnaldum voelde zich niet altijd gewaardeerd bij Liverpool, zo heeft hij onthuld in een uitgebreid interview met The Times. De middenvelder tekende vorige week een meerjarig contract bij Paris Saint-Germain,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren