Rapper Yes-R verrast met trainersdiploma en verklapt absolute droombaan

Zaterdag, 24 juli 2021 om 09:33Justus Dingemanse • Laatste update: 09:36

Yes-R verraste vriend en vijand met het behalen van zijn UEFA C Youth licentie en gaat aan de slag in de hoofdklasse met de jeugd van SV Diemen. Het is niet voor het eerst dat een rapper zich in de vaderlandse voetballerij mengt: zijn neef Ali Bouali werkte al eens als zaakwaarnemer en Boef sprak recentelijk zijn interesse uit in een overname van AZ. Verslaggever Mounir Boualin zocht Yesser Roshdy op bij zijn club en vroeg de muzikant naar zijn sportieve ambities richting de toekomst en de reden voor zijn carrièreswitch.

Dat de rapscene en voetballerij vaak hand in hand gaan ontgaat ook de 34-jarige nieuwbakken trainer niet: “Het valt mij op dat bijna elke rapper zegt dat ze liever profvoetballers hadden willen worden. Daarnaast ken ik veel voetballers die vroeger ook muziek maakten of graag naar rap luisteren. Zowel ik als mijn neef Ali braken al heel jong door als artiest. Op mijn zeventiende stond ik al in de Top 40, dan is het heel moeilijk om je aandacht te verdelen en ik zag al snel dat ik net wat getalenteerder was in de muziek.”

Ondanks dat zijn droom om profvoetballer te worden verloren ging met zijn muzikale carrière, zet hij nu toch zijn eerste stappen richting zijn andere grote liefde. Met het behalen van zijn licentie kan hij als hoofdcoach met de jeugd aan de slag in de hoofdklasse: “Het begon ermee dat mijn zoontje wilde gaan voetballen. Hij begon bij de mini’s en kon er in het begin niks van. Maar hij werd steeds beter. Ik werd op een gegeven moment assistent-coach en groeide door naar hoofdcoach. Het halen van de papieren voelde ook als een soort verplichting naar het team toe. Dat ze een trainer hebben die naast wat eigen voetbalervaring ook verstand heeft van het coachen en weet waar hij het over heeft.”

Wanneer hij gevraagd wordt om hardop te dromen vertelt Yes-R over zijn lievelingscompetitie Premier League en zijn ultieme ambitie om ooit te coach bij het Egyptische nationale team te worden. Hij begrijpt dat dit nog ver weg is, maar ondanks de vaak sceptische buitenwacht is hij nooit bang geweest om groot te dromen: “Er zijn altijd mensen die je aanmoedigen, maar ook die je onderschatten of neer willen halen. Dat heeft mij altijd getriggerd. Dat was zo toen ik de muziek inging, maar ook toen ik ging coachen. Dan zeiden ze: ‘Ach, dat is weer zo’n BN’er die de trainer wil uithangen.’ Het is prachtig als je door middel van het halen van je papieren en sportieve prestaties het tegendeel kan bewijzen.”


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Poll

Verwacht jij dat Yes-R ooit in het profvoetbal belandt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door xavifcb)

Prachtig, hij haalt de papieren dus hij zal er echt voor willen gaan. Dat hij droomt over bondscoachschap en de premier league is helemaal niet zo raar. Immers genoeg voetballers die dezelfde dromen hebben qua clubs en land.

Is toch leuk, hij heeft er voor geleerd en zn papiertje gehaald, dat is toch prima al geloof ik niet dat hij ooit betaald voetbal gaat halen!

Wat vinden mensen (lees: celebrities) nou zo mooi aan zo'n kunstgebit?
Ziet er totaal niet realistisch uit , lijkt net of je uit een tekenfilm komt.
Als je rotte tanden hebt dan snap ik het nog maar de meeste van hun hebben gewoon al een mooi gebit.
Vind het er echt belachelijk uit zien.
Achja.... voor de rest is het een prima kerel , heb hem ooit mogen ontmoeten een aantal jaar geleden en was hartstikke aardig.
Met zijn status zal hij misschien hier en daar aan wat touwtjes kunnen trekken om over een aantal jaar ergens in de kkd te assisteren of coachen.

22 juli 2021 om 17:43

Maaktoch geen zak uit, echt of kunstgebit ? Die kinderen interesseert maar 1 ding, veel plezier hebben op het veld,en hun trainer die ze na winst trakteert op limonade.

22 juli 2021 om 17:53

Hij haalt een ander onderwerp aan! Op die foto viel mij dat het ook het meest op. Vegitosan geef ik groot gelijk.

22 juli 2021 om 17:55

Net alsof hij impliceert dat die kinderen het niet mooi zouden vinden, hij heeft duidelijk aan dat, dat zijn mening is en die deel ik volledig.

22 juli 2021 om 19:20

Van alles wat er beschreven wordt in dit artikel, valt jou zijn kunstgebit op.
Wesh denk je dit is Sbs6? Dit is nog steeds een voetbalsite hoor, die randzaken kunnen je misschien storen (ik lach om die LED-bekkies, verschrikkelijk) maar VZ staat niet voor Vrouwen Zaken.

Laat gaan, laat gaan...

24 juli 2021 om 00:31

Het is inderdaad veel te recht. Chinese muur is er niets bij

Moest een keer zelf tegen hem voetballen en hij schold iedereen uit met ziektes, word leuk met de jeugd.😂😂

22 juli 2021 om 18:09

Wel grappig dat jij de enige bent die melding daarvan maakt. Ik denk toch dat als zoiets gebeurt, dat het een krant zou halen.

22 juli 2021 om 18:31

Dat denk ik niet, gebeurd wekelijks op een voetbalveld.

22 juli 2021 om 19:05

Jij denkt serieus dat wat er op veld 5 geroepen wordt een krant haalt?

22 juli 2021 om 20:38

Even serieus mensen. Ik ga er vanuit dat jullie begrijpen dat wanneer een 'BNer' het zegt dat het in de krant zou komen. Dat spreekt toch voor zich?!

22 juli 2021 om 21:28

Ik neem daarom aan dat het in de jeugd gebeurde, toen hij nog niet bekend was. Overigens een mooie ambitie van Yes-R, met zo'n papiertje voegt hij in ieder geval (een gedeelte van) de daad bij het woord.

22 juli 2021 om 18:41

Speelde vroeger samen met iemand die buiten het veld en met zijn kinderen de rust zelve was, maar in het veld de gekste dingen uithaalde. Misschien is Yes-R ook volwassener geworden. Dat doe je een paar keer en zo’n amateurclub wiebert je buiten.

22 juli 2021 om 21:59

Grappig. Ik moest toevallig twee jaar geleden ook tegen hem voetballen toen hij bij Sv Ouderkerk speelde. Ik stond linksback, hij rechtsvoor en we wonnen met 8-0 geloof ik. Hij was echter ontzettend aardig en sportief.

Mooi voor die jongen, kan die over een aantal jaar lekker bondscoach worden. Dat komt verschrikkelijk goed uit want onze schaduwspits heeft nog een aantal rap lesjes nodig, en laat Yes R nou een aantal bangers hebben zoals: Uit elkaar is nog steeds een echte traantrekker op familie feestjes. Ik hoop wel dat er nog eens een nieuw seizoen komt van : Gek op jou. Dat was nou echt een kraker op Nederlandse buis. Veel succes Jesse R!

24 juli 2021 om 17:06

Uit elkaar bezorgt me nog iedere keer tranen maar ook Hou me vast zorgt voor een brok in de keel. Mooie vent, die Yes-R. Misschien weet hij straks als bondscoach ook iedereen te ontroeren en zetten ze net dat stapje extra.

Om het verhaal alleen al hoop ik dat ie het redt als proftrainer.

22 juli 2021 om 18:17

Toch fijn om te weten. Ben dol op dit soort nieuwtjes. Voortaan geen story of Panorama kopen. Jammer dat de cijferlijst er niet bijstaat

Wel mooi dat hij dit doet. financieel onafhankelijk, dus dit doet hij omdat het zijn passie is. Maar bondscoach van Egypte? pff! Zo due legt de lat wel heel hoog. Moet hij niet eerst trainer worden van Oranj?. Dat kan hij nu al denk ik. Maar goed, dat zou ik zelf ook wel kunnen, want de enige eis van de KNVB is dat ik beschikbaar ben en van de fan moet ik vooral heel boos kijken en schreeuwen tegen de spelers want dat heeft iets met discipline te maken blijkbaar.

22 juli 2021 om 22:09

Financieel onafhankelijk? Dus nooit meer hoeven werken? Sympathieke kerel, maar ik betwijfel het. Daar moet je als Nederlandse artiest wel heel veel succes voor hebben.

Iedereen die zijn trainersdiplomaatje haalt of überhaupt zijn tijd steekt in trainingen verzorgen, verdient een schouderklopje, ongeacht zijn of haar (on)uitgesproken ambities.

Kort samengevat: een rapper die 10-15 jaar geleden een paar keer mee mocht doen op hitjes van zijn neef Ali B. gaat bij derdeklasse SV Diemen het jeugdteam van zijn zoontje trainen en heeft daar nu een diploma voor. En dat is nieuws?

23 juli 2021 om 08:14

Dan doe je hem toch zwaar te kort. Heeft ook zonder zijn neef vele hits gescoord. Op jonge leeftijd ook. Aan jouw manier van schrijven en samenvatten zie ik ook dat je hoogstwaarschijnlijk een Dumpert reaguurder bent. Vreselijk.

23 juli 2021 om 16:30

"heeft ook zonder zijn neef vele hits gescoord."

Laten we dat even checken.

Als ik kijk naar alle Top 40-hits van Yes-R en alle nummers wegstreep waar Ali-B ook op meedoet, dan hou ik over: Stel Je Voor (nummer 37 in 2005), Mammie (nummer 27 in 2006), 'n Beetje Verliefd (nummer 17 in 2006), Uit Elkaar (nummer 14 in 2007) en tot slot Ben Je Ook Voor Nederland? (nummer 3 in 2012, met Wolter Kroes en Ernst Daniel Smid).

Eindscore: vier niet al te grote hitjes, en een wat grotere hit als onderdeel van een trio. Zijn dat "vele hits"?

Ik kom trouwens nooit op Dumpert, laat staan dat ik er ooit "reaguur".

23 juli 2021 om 16:55

@cabinessence

alle yes-r hits. of gewoon zijn nummers die wellicht geen hit waren, maar waar hij wel mee boerde.

met of zonder andere artiest.

uit elkaar, hey schatje, dubbel o, mijn pad, Hectisch, 'n beetje verliefd, me boy, Shit is gruwelijk, bij je zijn, galini, zo in love, gangsterboys, fissa, el patron, leipe mocro flavour, rosamunde, sletje, hou me vast, bubbels,nu zie je, heimwee,laat mij naar buiten, ben je ook voor nederland, eigen ding, puinhoop, mi amor, tot ik crash, mama, stel je voor, tienermoeders,de helft van de nummers in van hem dus hij heeft wel degelijk goed geboerd.

23 juli 2021 om 17:07

Ah, we hebben dus een nieuwe definitie van het begrip "hit": als je als artiest "goed geboerd" hebt, dan zijn automatisch al je liedjes "hits"?

24 juli 2021 om 14:26

@cabbinessence. Met als verschil dat de Top 40 toen nog bestond uit cijfers over echte fysieke CD verkoop. Dat was toen nogal duur waardoor er nogal veel gedownload werd. Of via Youtube gekeken. Daar was die toch echt immens populair en ik denk dat iedereen die rond die tijd puber was echt wel “hits” kan noemen. Was er in die tijd al Spotify etc waren het gewoon nummer 1 hits aangezien de Spotify streams etc nu allemaal meewegen in de Top 40.

Mooi om te zien dat het hem gelukt is. Hard werken wordt beloond en dat zien we bij Yes-R! Heeft inderdaad meerdere malen aangegeven het liefst profvoetballer te zijn geweest. Alhoewel ik betwijfel of hij ook maar een beetje talent had. Van de aantal stukken die ik heb gezien leek hij geen bal te kunnen raken :P Hopelijk is dat anders als trainer zijnde.

Zoals ze in Amerika zeggen: Rappers want to be ballers and ballers want to be rappers. Of zoals Shaq O'neal laatst rapte na het uitbrengen van 4! rapalbums: why would I wanna be a rapper. Rappers want to be Shaq.

Ben benieuwd hoe ver hij komt, volgens mij is het best zeldzaam dat een onder 13 team in hoofdklasse een trainer met dit diploma heeft

Voetballers gaan steeds vaker rappen. Dus hij zal hebben gedacht, jullie in mijn vaarwater: ik in dat van jullie. They took our jobs! Ach en verder zat Max Verstappen nog voor hij zijn rijbewijs had al in de F1 wagen 'rijden zonder papiertje'. Ik heb nou niet de indruk dat het papiertje hem een betere rijder heeft gemaakt. Voor sommige functies heb je ook gewoon talent nodig en is het papier slechts een document. Leuk voor Yes R. Kan me voorstellen dat het voor sommige jeugdspelers misschien wel een push kan zijn om nu naar Diemen te gaan om te trainen.

23 juli 2021 om 16:48

Tbh, ik denk dat de jeugd hem amper kent dus ik betwijfel het. Hij heeft al bijna 10 jaar geen nummer meer uitgebracht. Als het nou Sevn Alias was of een van jongens van Broederliefde.

Er zijn hier een aantal zure personen dat is echt niet te geloven.
On: Mooi voor hem en ik gun het hem van harte. Waarom zou het niet lukken? Stap 1 is al gezet nu verder naar de volgende diploma’s.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Egypte

FIFA ranking: 49
44 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hany RamzyVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Egypte.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Egypte.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren