Muslera reageert op horror-optreden tegen PSV: ‘Heel moeilijke dag’

Donderdag, 22 juli 2021 om 12:51Rian Rosendaal

Fernando Muslera trekt het boetekleed aan na de voor Galatasaray dramatisch verlopen wedstrijd tegen PSV (5-1 nederlaag) in de tweede voorronde van de Champions League. De inmiddels 35-jarige doelman ging verloor in de tweede minuut al de bal aan Eran Zahavi, die scoorde en PSV een droomstart bezorgde. Tot overmaat van ramp tikte de ongelukkige Muslera in de slotfase een kopbal van Mario Götze in zijn eigen doel. Mede hierdoor is vroegtijdige uitschakeling in Europa voor Galatasaray heel dichtbij gekomen.

"Gisteren was een heel moeilijke dag voor mij, een dag waarop helemaal niets goed ging", zo opent de schuldbewuste Muslera zijn post van donderdag op Instagram. "Maar zoals altijd blijf ik gewoon elke dag vechten en zorg ik ervoor dat ik op alles voorbereid ben. Ik wil de supporters, onze trainer Fatih Terim, de technische staf, alle medewerkers en de gehele Galatasaray-familie bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Het betekent ontzettend veel voor mij en mijn familie", aldus de ervaren sluitpost uit Uruguay.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Muslera (@muslera)

De in 2011 door Galatasaray aangetrokken Muslera is niet meer weg te denken onder de lat bij de Turkse topclub. De 123-voudig international van Uruguay kwam in ruim tien jaar tijd tot 386 wedstrijden. Zijn prijzenkast werd bij Galatasaray aangevuld met vijf landstitels, vier nationale bekers en viermaal de Turkse Supercup. Muslera staat op woensdag 28 juli wederom tegenover PSV, dat dan een bezoek brengt aan de Türk Telekom Arena.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Het zou mooi zijn als elke komende tegenstander van PSV, zo een keeper als Muslera op de goal heeft staan. in de komende voorrondes, dan gaan we slapend door naar de CL.

22 juli 2021 om 13:24

Muslera is doorgaans een hele betrouwbare keeper, dus ik hoop voor PSV dat er juist geen Muslera in het doel staat. Tenzij die keepers natuurlijk ook foutjes maken. PSV was goed gisteravond, gefeliciteerd allemaal. Maar zullen we de lofzang een beetje achterwege laten? Eerst maar eens kwalificeren voor CL voetbal alsvorens we gaan roepen dat PSV kampioen wordt.

PSV speelde goed, maar Galatasaray was heel erg slecht. Dan is de vraag enkel of PSV zo goed was doordat Galatasaray zo slecht was, of dat Galatasaray zo slecht was doordat PSV zo goed was. Laten we hopen op dat laatste.

22 juli 2021 om 13:31

Nou heel betrouwbaar kwam hij niet over, elke uittrap van Muslera ging naar ons, was echt een feest om te zien.

22 juli 2021 om 13:33

Nou ja het was een beetje een kopie van de oefenwedstrijd tegen PAOK. Alleen kregen die het voor elkaar helemaal niet 1 keer op goal te schieten. Ondanks dat het geen Europese top zijn, zowel Galatasaray en PAOK, zijn het van oudsher gewoon moeilijke en goede tegenstanders. Tuurlijk waren ze gisteren niet best, maar PSV was volgens mij ook gewoon goed. Maar goed je ziet dat deze clubs niet gewend zijn dat ze zo fel worden afgejaagd. Die keeper schrok zich kapot gisteren. Niet 1 maar 2 gasten in minuut 1 in zijn nek.

22 juli 2021 om 13:34

Nou ja het was een beetje een kopie van de oefenwedstrijd tegen PAOK. Alleen kregen die het voor elkaar helemaal niet 1 keer op goal te schieten. Ondanks dat het geen Europese top zijn, zowel Galatasaray en PAOK, zijn het van oudsher gewoon moeilijke en goede tegenstanders. Tuurlijk waren ze gisteren niet best, maar PSV was volgens mij ook gewoon goed. Maar goed je ziet dat deze clubs niet gewend zijn dat ze zo fel worden afgejaagd. Die keeper schrok zich kapot gisteren. Niet 1 maar 2 gasten in minuut 1 in zijn nek.

22 juli 2021 om 13:36

Ik heb gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer eens echt genoten van PSV en dat in een Europese wedstrijd tegen een roemruchte club. Je zult mij niet horen over een kampioenschap, maar ik kan hier na 2 slechte jaren enorm van genieten.

22 juli 2021 om 13:42

@ Lampen, daarom gebruik ik ook het woordje 'doorgaans'. Als je Muslera een beetje kent weet je dat het doorgaans (hey, is ie weer) een fatsoenlijke keeper is die bij Ajax of PSV gewoon zou strijden om een basisplaats.

22 juli 2021 om 13:44

@ Foetballuh, Ik ben het met je eens! Overigens heeft PSV wel vaker leukere dingen laten zien in de laatste 2 jaar, bijv. de eerste helft tegen Ajax afgelopen seizoen. In de Arena. Laten we hopen dat PSV de CL bereikt. Ik probeer iedereen alleen te behoeden om niet te optimistisch te zijn. Gisteren was goed, maar de weg is nog lang.

22 juli 2021 om 13:55

@Rutgerrr klopt, vaak speelde ze vorig seizoen een verdienstelijke eerste helft om het vervolgens uit handen te geven. Ik zat hem nu om die reden na 60 minuten ook weer te knijpen, maar nu wisten ze dat niveau en tempo wel grotendeels vast te houden en dat stemt me hoopvol. Ik denk dat de meest euforische reacties wel achter de rug zijn nu en dat de meeste PSVers beseffen dat dit pas de tweede ronde is, maar het was wel weer eens echt genieten gisteren!

22 juli 2021 om 13:59

Zou nou niet te hard van stapel lopen. Nou zijn Turkse clubs over het algemeen al slecht in de voorbereiding, maar Galatasaray was echt rampzalig. Twee van de doelpunten zijn directe fouten van de keeper, waardoor de eindstand toch wat geflatteerd is. Denk dat PSV de volgende ronde ook wel doorkomt, maar in de play-offs krijg je een tegenstander van niveau Benfica en dan verwacht ik niet dat PSV de CL haalt.

22 juli 2021 om 15:40

Geflatteerd? Ik vond de uitslag de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen hoor. GS werd gewoon echt weggeblazen. Als psv beetje versnelde, zag je gs spelers gewoon helemaal de kluts kwijt raakten.

22 juli 2021 om 17:44

Denk dat een score van 3-0 of 3-1 toch een betere afspiegeling zou zijn. Als je kijkt naar de xG (expected goals) dan zie je dat die ook ongeveer dezelfde score geeft. Twee doelpunten waren directe keepersfouten. Verandert natuurlijk niets aan het spel, maar zou toch een betere afspiegeling zijn.

22 juli 2021 om 14:11

Gisteren ook het Nederlands dames elftal gekeken tijdens de olympische spelen. Gelukkig voor de keepsters komt fouten maken dan ook voort in alle categorieën. Los daarvan was deze man gisteren wel erg slecht bezig, waarbij bij de eerste goal de bal wel heel ongelukkig teruggespeeld werd. Bijna op de achterlijn, en dan ook nog op zijn verkeerde been.

Chique. Kan een keer gebeuren, staat in mijn optiek toch te boek als een zeer degelijke keeper. Hopelijk herstelt die zich in de tweede wedstrijd met mooie reddingen en wint PSV met 1-0

22 juli 2021 om 13:05

Hij is ook een legende bij ons, een van de beste keepers die we gehad hebben na Taffarel en Mondragon, afentoe heeft hij dit soort dingen maar onze liefde voor Muslera gaat nooit over, ik kan iedereen verrot schelden en hopen dat er een bezem doorheen word gehaald maar Muslera is voor mij onmisbaar, ik vergeef het hem iig😘

Als je hem zo zag leek het wel een jonkie van 20 die een van zijn eerste wedstrijden keepte.
Ook qua uiterlijk, je zou niet zeggen dat deze man al halvewege de 30 is..

Ongelukkig optreden voor hem. Wonden likken en door, misschien kan hij zich volgende week wel weer op een andere manier laten zien.

22 juli 2021 om 14:09

Het lot van de keeper. Als je 1x je dag niet hebt, heb je bijna direct een negatief effect. Een spits met een slechte dag wissel je wat gemakkelijker, maar zorgt zelden direct voor een slecht resultaat.

Is gewoon een keeper van wereldklasse en nu beoordelen op 2 fouten is oneerlijk. Hij heeft zovaak GS gered van puntverlies dit kunnen ze hem niet kwalijk nemen!

22 juli 2021 om 13:10

Wereldklasse keepers keepen niet zo lang bij Gala. Muslera is een goede keeper maar Wereldklasse gaat wat ver.

22 juli 2021 om 13:46

Ik vond het wel een keeper van wereldklasse, zowel bij Lazio, Galatasary als bij Uruguay, heeft ook bij alle 3 prijzen gewonnen, dat hij ondanks veel belangstelling van andere en 'grotere' clubs nooit wegging zal ook iets met zijn riante netto salaris en de prettige werkomgeving te maken hebben.

22 juli 2021 om 13:51

Deze man snapt het. Waarom zou hij weggaan als hij elders minder verdient? Is gewoon een wereldklasse keeper en dat betekent niet dat Gala ook geen goede werkomgeving is of iets dergelijks. Hij kwam in de periodes met Sneijder en Drogba en toen was Gala gewoon gevaarlijk. Hij heeft gekozen om te blijven en dat wordt daar gewoon gewaardeerd!

ik vond die laatste helemaal geen eigen doelpunt hoor. ja de bal was raar (met de schouder) geraakt, ja hij tikte 'm in z'n eigen goal. maar iedereen doet alsof een bal bv geen effect kan hebben, of niet net verkeerd geraakt kan worden door de keeper waardoor de bal een andere richting in draait oid. dus een eigen goal vind ik echt onzin...

22 juli 2021 om 13:28

Heb ik het dan als enige verkeerd gezien, of was die bal er ook gewoon in gegaan als Muslera er niet was geweest? Probeert hem over de lat te tikken, luk niet. Ziet er stom uit, geen eigen doelpunt.

22 juli 2021 om 13:41

Ja dat dacht ik dus ook gezien te hebben. Volgens mij ging die bal van Götze er gewoon in eerste instantie al in het netje maar muslera moest zich helemaal ervoor strekken en kon zodoende er niet de kracht achter zetten die nodig was. Zeker geen eigen doelpunt.

22 juli 2021 om 13:43

Dan denk ik dat we er allemaal wat anders naar kijken, ik dacht bij die goal nl. dat hij omgekocht was.

22 juli 2021 om 14:59

Dat gevoel kreeg ik er ook bij. Hele rare beweging. Bij een slap handje zou de bal eerder rechtdoor gegaan zijn, maar hij duwde hem echt een soort opzij de goal in.

Deze man heeft de afgelopen 10 jaar, dat hij bij ons speelt, alles gegeven en is verantwoordelijk geweest voor vele prijzen. Niet alleen bij ons, maar ook door andere clubs uit Turkije wordt hij gerespecteerd. Hij had allang naar een grotere club kunnen gaan, maar toch bleef hij ons trouw. Dit was weliswaar de slechtste wedstrijd die hij in zijn carriere heeft gespeeld, maar je had aan de tranen in zijn ogen kunnen zien dat dit hem veel pijn deed. Er valt voor ons volgende week geen eer meer te halen, maar als hij volgende week weer vanouds keept zoals hij dat ieder jaar heeft gedaan dan kan hij de CL voorronde met opgeheven hoofd verlaten en vooruit kijken.

22 juli 2021 om 14:08

Is een mooi mens en een geweldige keeper. Is zeker verantwoordelijk voor minimaal 2 landstitel van Gala. Heeft voldoende punten gepakt voor Gala. Denk ook niet dat supporters hem iets kwalijk nemen. De andere tien op het veld hebben ook weinig tot niks gedaan.

22 juli 2021 om 14:25

De enige die enigzins iets liet zien aan onze kant is Sekidika (afgezien zijn mislukte ingooi). De beste man kon dribbelen en had goede een-tweetjes met zijn medespelers kunnen crëeren. Dat is het ENIGE positieve wat ik kan vertellen

22 juli 2021 om 16:19

Ik vond gister heel Gala zwak eigenlijk verschrikkelijk om te zien dat zo een mooie grote club als Galatasaray met zo een ondermaats team speelt, vooral al die oudjes moeten ze echt vanaf en hopen dat ze met jeugd weer omhoog kunnen kijken.

Als je de Oranjevrouwen tegen Zambia zag gisteren dan viel het heus wel mee wat Muslera deed .

Het is Türk Telekom stadion Voetbalzone.

Maar Muslera was echt helemaal de weg kwijt gisteren. Normaal gesproken toch wel een zekerheid en uitstekende doelman

Ik ben niet bekend met de selectie van Galatasaray of het Turkse voetbal, ik dacht gisteren serieus "oh, dat zal wel een of andere nerveuze reservekeeper zijn die amper ooit op niveau heeft gespeeld". Best een verrassing om dan even later te horen dat hij al elf jaar eerste keeper van Galatasaray is en 123 interlands gespeeld heeft voor Uruguay...

22 juli 2021 om 13:27

Onder welke steen heb jij gelegen de afgelopen 42 jaar? Muslera is een bekende doelman die je toch wel moet kennen. Hoef je het Turkse voetbal niet eens voor te volgen. Normaal een betrouwbare keeper

22 juli 2021 om 13:40

Veel mensen vinden dat gek, maar ik weet erg veel over Nederlands voetbal en voetbalhistorie, maar nagenoeg niets over het hedendaagse buitenlandse voetbal. Ik zou serieus niet eens vijf spelers van Real Madrid of Manchester City kunnen noemen.

22 juli 2021 om 13:48

Dat lijkt me heel sterk.. niet eens 5 spelers van Real of City.

22 juli 2021 om 13:54

Waarom? Ik volg die competities gewoon totaal niet en ik lees er niet over.

22 juli 2021 om 14:08

Muslera stond zelfs op goal tegen Nederland volgens mij toen NL in de kwart of halve finale tegen Uruguay moest op jet WK. Dat wk dat suarez opzettelijk hands maakte.. Als je Muslera niet kent loop je te slapen.

22 juli 2021 om 14:19

@straatvoetbal:

Ik kan me dat WK prima herinneren hoor. Maar vind je het echt heel gek dat ik niet meer weet wie de keepers waren van de landen waar Nederland toen tegen speelde?

22 juli 2021 om 14:23

Maar hoe dan ook, dat mag je natuurlijk gek vinden. Sommige mensen kunnen de complete selecties opdreunen van alle Europese topclubs. Sommige mensen weten de uitslagen van alle Wk's uit hun hoofd. Ik kan dat niet, maar ik zou nu ter plekke uit m'n blote hoofd een spreekbeurt van een uur kunnen houden over bijvoorbeeld de geschiedenis van PSV, het ontstaan van het betaald voetbal in Nederland of het EK van 1988. Ieder z'n interesses...

22 juli 2021 om 16:24

Je hebt gelijk hoor. Je mist er niks aan om niet naar die clubs te kijken!

22 juli 2021 om 20:54

Ik vind het juist wel verfrissend cabin! Zie je niet vaak, vind het wel mooi.

22 juli 2021 om 13:30

Wil net zeggen, om deze man te kennen hoef je niet het Turkse voetbal te kijken.

Jaren lang ook de eerste keeper van Uruguay geweest en was er de afgelopen Wk's altijd bij. Over het algemeen juist een hele goede keeper zelfs, was gisteren alleen niet terug te zien

22 juli 2021 om 14:00

Hij keepte ook tegen Oranje op het WK 2010 toen Gio met een geweldige uithaal 1-0 maakte.

Natuurlijk kun je geen slechter moment hebben om zo'n blunder te maken. De bedachte tactiek kon na 2 minuten al de prullenbak in. Maar laat ons vaststellen dat de overige spelers gedurende de anderhalf uur na die blunder ook maar heel weinig lieten zien. M.a.w. die 5-1 nederlaag is wel door het gehele team bij elkaar gevoetbald en niet uitsluitend aan het optreden van Muslera op te hangen

Voor mij de beste Süper lig voetballer sinds Alex de Souza. Heeft zoveel voor Galatasaray betekend, echt een fantastische keeper. Ook een van de weinige voetballers die zowel door Fenerbahce als Besiktas wordt gerespecteerd. Alleen jammer dat hij voor de Nederlandse voetbalfans dan alleen wordt herinnerd door zijn twee fouten tegen PSV gisteren, de blunder tegen Frankrijk op het WK 2018 of de pak slagen tijdens de Cl....

Wow hij schrijft gewoon in het Turks. Knap hoor

22 juli 2021 om 13:48

Als je er meer dan 10 jaar woont mag dat ook wel hoor.

Keepers kunnen zulke slechte dagen hebben en voor Muslera was dit een van zijn slechste wedstrijden in de elf jaar dat hij bij ons keept. Geen probleem als het maar geen gewoonte wordt Wat wel een probleem is dat Galatasaray onder Terim al drie jaar zowat systeemloos voetbal speelt. We komen alleen wat verder in onze armoedige competitie met individuele prestaties. In Europa gaan we keer op keer op onze bek, maar meneer lult zich er wel weer uit door te zeggen dat we nog tig transfers gaan doen en dat dit nog niet zijn team is. Of anders begint hij wel over scheidsrechters en over vijanden van binnen en buitenaf. Echt jammer dat we zo'n populist als Elmas hebben als nieuwe president, anders waren we al van deze wannabe-Godfather af en zouden we gisteren niet zo hard afgaan.

22 juli 2021 om 20:57

Hahaaa. Heel goed. Ik volg Galatasaray niet op de voet maar ik weet wel dat Terim nog steeds op de bank zit alsof hij uit de Turkse pulp fiction komt gelopen. Of goodfellas. Of inderdaad, de godfather. Veruit onderuit in zijn stoel, vooruit pratend tegen niemand afgewisseld door geagiteerde handgebaren en wellicht het meeste schrijnende 2 assistenten naast hem die erbij zitten alsof ze inderdaad naast een godfather zitten. Het is geen gezicht.

Als ajacied kon ik gisteren best genieten van PSV. Ik zie ze sowieso in de volgende ronde winnen van Celtic of Midtjylland. Dan kom je in de laatste ronde hoogstwaarschijnlijk tegenover Shaktar of Benfica te staan. Dat zal een dubbeltje op zijn kant worden. Benfica schat ik net iets hoger in, Shaktar gelijkwaardig of net iets minder.

Als ajacied kon ik gisteren best genieten van PSV. Ik zie ze sowieso in de volgende ronde winnen van Celtic of Midtjylland. Dan kom je in de laatste ronde hoogstwaarschijnlijk tegenover Shaktar of Benfica te staan. Dat zal een dubbeltje op zijn kant worden. Benfica schat ik net iets hoger in, Shaktar gelijkwaardig of net iets minder.

Tsja, aan alles komt een einde dus ook aan de periode van Muslera bij Gala. Man man man wat heb ik me geergerd aan de spelers van Gala. Stelletje lamzakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1147 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ŞahinUnknown
İ. ÇipeKeeper
K. ArslanVerdediger
Ö. BayramVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

160 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren