Braziliaanse politie houdt zes spelers van Boca Juniors vast na veldslag

Donderdag, 22 juli 2021 om 10:40Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:53

De Braziliaanse politie heeft woensdag zes spelers van Boca Juniors enige tijd vastgehouden op het politiebureau naar aanleiding van de ongeregeldheden tegen Atlético Mineiro in de strijd om de Copa Libertadores, zo valt te lezen in een verklaring van de autoriteiten. Twee spelers werden vastgehouden wegens het beschadigen van eigendommen, vier anderen worden beschuldigd van fysiek en verbaal geweld. De spelers zijn inmiddels weer vrijgelaten, onder de voorwaarde dat ze voor de rechter verschijnen. Om welke spelers het gaat is niet bekend.

De wedstrijd tussen Boca en Atlético Mineiro eindigde dinsdag in 0-0, nadat de VAR een ogenschijnlijk geldig doelpunt van de Argentijnen had afgekeurd vanwege buitenspel. In de penaltyserie was Atlético vervolgens met 3-1 te sterk. In de catacomben ging het daarna helemaal mis, toen spelers van Boca slaags raakten met die van de Braziliaanse club. Op beelden is te zien hoe de hekken in de catacomben door Boca-spelers werden ingezet als wapen. De Boca-spelers wilden naar de kleedkamer van de thuisclub, waar ook de arbitrage naartoe was gevlucht. De aanwezige politie wist dat de voorkomen met de inzet van traangas.

In een verklaring van de Braziliaanse politie valt te lezen dat twee spelers een boete hebben gekregen van een slordige vijfhonderd euro in ruil voor hun vrijlating. "Atlético Mineiro herhaalt nadrukkelijk dat het niet verantwoordelijk is voor de incidenten die zich hebben voorgedaan", schrijft de Braziliaanse club op zijn website. "Desalniettemin hebben we alle mogelijke steun verleend aan Boca Juniors, inclusief tussenkomst bij de Braziliaanse politie. De voorzitter van onze club, Sérgio Coelho, heeft persoonlijk deelgenomen aan de onderhandeling en betaalde uit eigen zak de borgsom die Boca verschuldigd was." De Argentijnse opponent zou het geld later hebben terugbetaald.

Bruut gevecht in catacomben: Boca Juniors-spelers vallen tegenstanders aan

In de catacomben na het duel tussen Boca Juniors en Atlético Mineiro ging het helemaal mis, toen spelers van Boca slaags raakten met die van de Braziliaanse club Lees artikel

"Het is niet toegestaan dat er in dergelijke competities op hoog niveau zoals de Copa Libertadores ruimte is voor dit soort gedrag", gaat het statement van Atlético verder. "Daarom eisen wij van de CONMEBOL (voetbalbond van Zuid-Amerika, red.) zware straffen voor de aanrichters. Atlético hoopt dat de incidenten zoals zich die nu hebben voorgedaan op zichzelf staande feiten in de voetbalwereld zullen worden, zodat vrede en respect zullen overheersen." In het statement van Boca Juniors, dat woensdagmiddag verscheen, wordt de schuld vooral in de schoenen geschoven bij de arbitrage. "Opnieuw zijn we geschaad door beslissingen die weinig met sport te maken hebben en veel met het willekeurig besturen van een competitie. Dit verdienen we niet", valt er onder meer te lezen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door pango)

Ik kan me voorstellen als notabene de VAR een geldig doelpunt afkeurt, dat dat verkeerd kan vallen. Maar zo verkeerd?

Er bestaat onder alle omstandigheden nog steeds zoiets als eigen verantwoordelijkheid. Dat wil wat mij betreft zeggen dat je na afloop van een wedstrijd altijd bezwaar kunt maken tegen de wijze waarop de scheidsrechter zijn rol heeft ingevuld, maar dat wil niet zeggen dat je als team de vrijheid hebt om de tegenstander lijfelijk aan te vallen. Ik denk dan ook vooral dat de Argentijnen de scheidsrechter misbruiken om hun eigen slechte gedrag goed te praten. Ik zou ze eens lekker een seizoen schorsen voor de Copa.

Je hebt temperament en je hebt agressie.

Dit lijkt me gevalletjes cursus omgaan met emoties.

Snap zeker de frustratie, maar dit gaat nergens over. Goed voorbeeld ook naar de fans (die al best temperamentvol/agressief zijn).

Hard straffen, voorbeeld stellen.

22 juli 2021 om 11:18

Waarom niet gewoon die delinquenten en foute var tezamen op tv de boel uit laten praten,en daarna gezamenlijk het glas heffen? Als dat niet lukt kan je altijd nog straffen.

22 juli 2021 om 11:34

Volgens mij piepte je wel anders over de Engelse supporters dit EK.

22 juli 2021 om 13:09

Meen je dit serieus?

Op tv uit laten praten en gezamelijk het glas heffen?

Moet ik ook eens voorstellen aan de politie als ik met 150 km per uur geflitst wordt.
Rare vergelijking natuurlijk maar ik bedoel ermee dat men over de grens is gegaan, spelers hebben een voorbeeldfunctie, om je dan als stelletje hooligans te gedragen na een teleurstelling moet gewoon gestraft worden.

Deze beelden zijn de wereld over gegaan en hebben de club in diskrediet gebracht. Denk dat je als club ook de betreffende spelers moet aanpakken (al is dat soms lastig ivm kapitaalvernietiging).

De club Boca Juniors moet zich ook kapotschamen. Zij hebben er gisteren een persbericht uitgegooid waarin met met geen woord repte over het wangedrag van hun spelers maar alleen maar afgaf op de VAR en Atletico Mineiro. Werkelijk schandalig, en dat voor zo'n groot instituut.

Maar is er nou echt een geldig doelpunt door de var afgekeurd? Het gedrag van Boca is volkomen fout, maar corruptie en matchfixing is minstens net zo erg natuurlijk. En hier lees ik helemaal niets over. Ook wel een interessant aspect van deze voorstelling.

22 juli 2021 om 11:56

Sterker nog, er zijn twee doelpunten van Boca onterecht afgekeurd. De eerste vorige week in de thuiswedstrijd en de tweede dus twee dagen geleden. Het optreden van de arbitrage was echt schandalig en volkomen in het nadeel van Boca...

Het geweld valt uiteraard niet goed te praten en zou niet moeten gebeuren. Echter staat deze scheidsrechter bekent als een twijfelachtig figuur als het gaat om beslissingen en gaan er sterke geruchten dat dit ik samenspraak gebeurt met de conembol. Ook moet Mineiro zich niet opstellen als een heilige, want notabene de trainer stond van achter een muur van politie met waterflessen te gooien voordat Rojo besloot de brandblusser te pakken. Het is prima als er schorsingen vallen voor Boca, maar de rol van scheidsrechter, VAR en Atletico Mineiro zou ook goed onderzocht moeten worden

22 juli 2021 om 12:02

Zeker moet je die rollen onderzoeken, echter hoop ik dat ze die debielen van Boca ook flink aanpakken. Schorsen zeker, maar als je je zo gedraagt gaat het ook via de wet verder.

10 jaar uitsluiten van alle competities, lekker voorbeeld voor de doorgaans zo attente aanhang 🙄

Brazilië vs Argentinië is en blijft voor ons een onderschatte rivaliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
21.Sarmiento3-4
25.Platense1-2
Voor de complete stand: Primera Division
SpelersPositieW
S. VillaAanvaller144
E. ZeballosAanvaller20
S. Díaz Keeper00
J. GarcíaKeeper20
R. GarcíaKeeper00
A. LastraKeeper20
A. RossiKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Boca Juniors.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren