Oranje Leeuwinnen mogen ‘gevangenis’ tóch verlaten na noodkreet

Donderdag, 22 juli 2021 om 09:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:15

De Oranje Leeuwinnen krijgen tóch meer bewegingsvrijheid in het spelershotel Sendai Royal Park Hotel. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de woordvoerders van de Leeuwinnen, het management van het hotel en mensen van Tokyo2020. Bondscoach Sarina Wiegman had na de openingswedstrijd tegen Zambia (3-10 winst) op de Olympische Spelen geklaagd over de omstandigheden waarin ze met haar ploeg moest verblijven. Wiegman nam woensdag zelfs de term ‘gevangenis’ in de mond.

“Wij leven in een hotel waarin we achter in het gebouw zijn weggezet, wat ook écht niet goed is, vind ik”, liet Wiegman na afloop van de monsterzege op Zambia weten in gesprek met De Telegraaf. “We mogen niet in de openbare ruimtes, we gaan door de personeelsingang, moeten door de personeelsgangen lopen, eten ergens in het souterrain. En we mogen niet naar buiten. Het is een gevangenis. Zó kan het niet langer blijven. We moeten gewoon even naar buiten kunnen! Dus praat ik er niet meer over. Het is voor ons echt onmogelijk om Covid op te lopen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Er is inmiddels gehoor gegeven aan het ’eisenpakket’ van Wiegman. “Het is dan ook gelukt om het leven in de bubbel wat te normaliseren en enkele ’versoepelingen’ doorgevoerd te krijgen”, laat persvoorlichter Anja van Ginhoven aan het dagblad weten. “Daar zijn we uiteraard heel blij mee, want dit is in het kader van mentale gezondheid van sporters heel belangrijk.”

De versoepelingen houden onder andere in dat de Oranje Leeuwinnen niet langer door een achteraf gelegen goedereningang en goederenlift het hotel moeten betreden. De speelsters en begeleiders mogen nu ’gewoon’ via de hoofdentree en de lobby, wel met de restrictie dat ze geen gebruik maken van de liften, om het risico op ’mixen met andere gasten’ te voorkomen. De toegang tot de eetzaal en de besprekingsruimte gebeurt niet meer via de keuken en de speelsters mogen weer naar buiten toe. In de ruime tuin is een voor speciaal voor Nederlanders gereserveerd gedeelte, waar ook stoeltjes en tafeltjes worden neergezet.

De speelsters mogen ook in het parkje van en naast het hotel wandelen, mits er geen andere gasten zijn. De teamleiding benadrukt dat de basisregels gewoon van kracht blijven. Dat betekent onder meer het dragen van mondkapjes, afstand houden en handen wassen. De deelnemers aan de Spelen mogen geen openbare gelegenheden bezoeken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Al die zure reacties op het bericht van gisteren, waarin werd aangegeven dat ze niet moesten klagen en zelfs werd gesuggereerd dat ze egoistisch waren. Kijkend naar wat ze nou hebben geeist; was dat nou zo onredelijk? Ze vroegen wat meer bewegingsvrijheid binnen de mogelijkheden van het hotel. En alsnog waren er gisteren enkelen die vonden dat ze zich maar hadden te schikken in het opsluiten van zichzelf en anders maar niet mee hadden moeten doen aan de Spelen.

22 juli 2021 om 09:33

@rero: als Wiegman dit allemaal intern had gehouden en respectvol was geweest, helemaal prima (en dan ook had geschikt als het niet kon). Maar nee, het moest de media in en vond zelfs dat het een gevangenis was! Dat is in mijn ogen uiterst triest en pertinent onwaar wat ze zegt. Ze heeft blijkbaar geen enkel idee waar we in de wereld mee te maken hebben en wat op dit moment de situatie in Japan is (noodtoestand, bevolking staat er niet achter, lage vaccinatiegraad). Het is een voorrecht om op de Spelen actief te zijn, waar ze ook nog eens voor wordt betaald.

22 juli 2021 om 09:38

Hoe weet jij dat ze dit intern niet al aangekaart heeft dan? Voor mij klonk dit meer als een laatste redmiddel, waarbij ze inderdaad de media gebruikt, en wat overdrijft, om te zorgen dat het alsnog gebeurt. Wat, nadat ze dit uitte, ook erg snel geregeld is.

22 juli 2021 om 09:41

Hoe weet jij of ze dat niet heeft gedaan? Gezien de omstandigheden waarin Japan (en de wereld) zit, vind ik dat je dit helemaal niet in de media moet slingeren en al helemaal niet moet overdrijven. Dan kom je over als iemand die totaal los geslagen is van de werkelijkheid. Genoeg stewards/stewardessen in mijn familie/vriendenkring die maandenlang zo hebben gewerkt (op de locatie waar ze heen vlogen mochten ze in bepaalde landen alleen op hun eigen kamer blijven) waar je amper mensen over hoorde, omdat het nu eenmaal een gekke tijd is en iedereen blij was om weer te werken. Maar La Wiegman vindt het een gevangenis en een gospe wat haar is overkomen! Dat vind ik echt schrijnend.

22 juli 2021 om 09:44

@4ever4ajax ze had het al intern aangekaart maar er werd niks mee gedaan, dus snap wel dat ze het op deze manier heeft geuit. Hoewel ik de term gevangenis ook too much vind, had ze gewoon een punt met haar 'eisen'. Deze uitkomst lijkt mij dan ook meer dan prima voor de sporters. Wel typisch, net als bij het aritkel van gister, dat mensen zoals jij dingen gaan invullen voor haar met je ' ze heeft blijkbaar geen enkel idee waar de wereld mee te maken heeft'. Je doet net alsof ze eist dat de dames overal vrij hun gang kunnen gaan.

22 juli 2021 om 09:48

We weten beide niet of ze het wel of niet heeft gedaan. Maar los geslagen van de werkelijkheid slaat nergens op. Ze vraagt om bewegingsvrijheid in het hotel en de hotel tuin. Dat is het enige. Als je via de goedereningang, de goederenlift en de personeelsgangen moet lopen, terwijl de andere gasten wel de normale gangen kunnen gebruiken voel je je wel anders. Ze heeft helemaal niks overdreven, alleen gevraagd om een normaal gebruik van de hotel faciliteiten. Daarnaast zullen ze ook gewoon die anderhalve meter aanhouden, en mondkapjes gebruiken.

22 juli 2021 om 10:38

@wwelover en @flamengobrasil: Ik heb het er niet over of iets redelijk is wat ze vraagt of niet. Natuurlijk kan ik begrijpen dat ze meer bewegingsvrijheid wilde. Maar daar gaat het mij helemaal niet om. Het gaat mij erom hoe zij in de media komt en dat vind ik nog steeds echt te schrijnend. Zoiets moet je in deze tijden waar al veel mensen überhaupt niet achter de Spelen staan (in Japan), altijd intern houden en zeker niet gaan overdrijven.

22 juli 2021 om 12:49

Intern houden had geen zin. Snap dat dan. Dat gezeur ook altijd. Dit was de laatste kans om nog een beetje medewerking te krijgen. Is toch van de zotte dat je niet eens in het olympisch dorp zit en apart in een hotel en niet eens ff een luchtje mag scheppen? Maar je mag wel elkaar in de nek hijgen op een veld. Mijn hemel zeg…..de beste stuurlui staan weer aan wal hoor….

22 juli 2021 om 14:03

@soccerfan: Het heeft niets met snappen te maken. Ik begrijp jouw mening echt wel, maar ben het daar niet mee eens. Jij bent het niet met mij eens, helemaal prima. Maar ga dan niet zo zwak roepen "snap dat dan". Dat komt nogal dom over.

22 juli 2021 om 10:17

Dan regel je dat toch lekker met het hotel zelf in plaats van de media op te zoeken en woorden als gevangenis in de mond te nemen.

22 juli 2021 om 11:18

Denk dat ze dit wel eerst intern zullen aangekaart hebben. Als dat niet werkt en je je niet vrij mag bewegen in het hotel, ondanks dat je ervoor betaald hebt, blijft er niet veel meer over dan in de media je beklag doen. Met succes blijkbaar.

22 juli 2021 om 11:21

Als het intern geen succes had zal daar wel een goede reden voor zijn geweest. Ik zie dit meer als het hotel onder druk zetten door het via de media te spelen.

22 juli 2021 om 12:00

Wat denk je, dat ze dat niet hebben gedaan? Blijkbaar moet de media opgezocht worden voor ze er wat aan doen

Gelukkig maar dat er een einde is gekomen aan dit enorme onrecht dat deze dik betaalde sporters die de wereld mogen rondreizen voor hun hobby is aangedaan.

22 juli 2021 om 09:33

Nou sorry als ik hoor wat voor beperkingen hadden dan snap ik die klachten heel goed. Als hotel zorg je idd maar voor een afgesloten stuk buiten als ze niet met de rest van de gasten mogen zitten. Heeft het hotel zelf voor gekozen en krijgen daar goed geld voor.
Daarnaast krijgen deze sportsters helemaal geen dikke salarissen. De topspeelsters verdienen leuk geld maar meer dan dat is het echt (nog) niet.

22 juli 2021 om 11:03

Zo werkt dat gewoon voor sporters daar. De regels zijn extreem omdat er een noodsituatie gaande is in Tokio en er al verschillende entourages en sporters covid opgelopen hebben. En als je covid hebt dan is er maar 1 oplossing. In quarantaine en niet meedoen aan de spelen. Eens benieuwd wat voor reactie er nu komt als een van de speelsters besmet geraakt.

22 juli 2021 om 12:09

Het is voor de meeste spelers aanzienlijk meer dan de 'gewone Nederlander' die er bovendien geen baan voor heeft waarbij je een teamsport beoefend en de wereld rond reist.

22 juli 2021 om 12:23

Dat is niet relevant, en het is ook niet hun schuld dat ze zoveel talent en doorzettingsvermogen hebben gehad om dit te kunnen doen, en de "gewone nederlander" niet. Het is niet of olympisch sporter worden iets is dat je komt aanwaaien he.

Dat is echt een enorm non-argument.

22 juli 2021 om 12:52

@Dutchgio…..En daar hoeven ze niks voor op te geven? Het wordt ze zo maar in de schoot geworpen? Deze dames verdienen niet veel geld hoor. Doe niet net alsof ze miljonair zijn en alles kunnen vergeleken met ons. Het zijn geen mannen die miljoenen contracten tekenen.

22 juli 2021 om 09:34

Zegt de man die moord en brand schreeuwt bij een twijfelmoment dat de scheidsrechter niet in het voordeel van zijn clubje laat uitvallen. Dan is het land te klein. Doe eens niet zo simpel JK-Ajax, hetgeen de vrouwen vroegen klinkt totaal niet onredelijk en scheelt enorm voor de mentale gesteldheid. Vragen staat vrij en als je het regime hoorde waaraan ze zich dienden te onderwerpen dan klonk dat ook enorm beperkend en overtrokken. verder, wat Sjoerd1987 zegt. Ot Blij dat ze wat meer ruimte krijgen, alleen je hotelkamer zien en de aparte eetkamer, daar ga je niet beter van presteren. Als de regels verder worden nageleefd lijkt me dit ook allemaal prima te doen en het besmettingsgevaar blijft nihil zo.

22 juli 2021 om 11:52

Simpel? Ik vind juist de opmerkingen van de bondscoach erg simpel, iedereen heeft zich aan dezelfde regels te houden met het oog op een pandemie. Niemand dwingt de sporters om mee te doen aan de OS, de bevolking heeft ze zelfs liever überhaupt niet. Maar middels dit soort maatregelen hebben ze het privilege tov anderen in de gehele wereld om hun sportje uit te mogen oefenen. Wat zal het mentaal ontzettend zwaar zijn om in het hotel op je kamer te verblijven zeg voor die paar weken, naast het trainen natuurlijk wat gewoon iedere dag lekker in de buitenlucht is. Ik zal nog even een kaarsje branden voor deze ontzettend zware tijd voor de sporters met hun privilege. Ik vind het echt een ontzettend jankverhaal om weinig.

22 juli 2021 om 12:53

De enige die loopt te janken over dit verhaal ben jij zelf JK-Ajax.
Op het trieste af vind ik persoonlijk.

22 juli 2021 om 13:33

Nuttige inhoudelijke reactie Soccerfan, zoals we van je gewend zijn.

22 juli 2021 om 09:36

Ja daar kun je cynisch over doen, maar feit is wel dat deze dikbetaalde ( al valt dat bij de vrouwen dan overigens nog ergmee) topsporters wel ook gewoon afgerekend worden op hun prestaties he. Dan hoef je dus, terecht zo blijkt nu, niet zomaar alle omstandigheden te accepteren. En, zoals hierboven gesteld werd: ze hadden geen onrealistische eisen ook. Dus zo gek was het allemaal niet.

22 juli 2021 om 09:53

@JK-ajax: dikbetaald? Ik heb zo het idee dat het wel reuze meevalt bij de dames, zeker in vergelijking met de diva’s van de herenploeg. Ze vroegen enkel wat meer bewegingsvrijheid binnen het hotel, zodat ze niet constant op hun eigen kamer moesten blijven. Lijkt me een nogal redelijk verzoek, nee?

22 juli 2021 om 10:36

Los van het gegeven dat de aandacht voor vrouwenvoetbal super is,
Is het niveau (nu nog, kan met de investeringen erin veranderen) max vergelijkbaar met de hogere amateur klasses.
Dus vergeleken met hoe goed ze zijn, krijgen ze inderdaad dik betaald én kunnen ze fulltime met hun hobby bezig zijn (itt betere spelers die het alleen als hobby kunnen doen en er niet of amper voor worden betaald)

22 juli 2021 om 11:01

Maar op vrouwen niveau zijn het allemaal toppers en dus worden ze navenant betaald. Net zoals bij de heren de profs meer verdienen dan de amateurs. Maar in vergelijking met de professionele heren verdienen de dames zeer weinig en is de term ‘dikbetaald’ nogal zwaar uitgedrukt. Maar in vergelijking met iemand die een bureaujob heeft zullen sommige van deze speelsters inderdaad ‘dikbetaald’ zijn. Voorbeeld: Lieke Martens met 250K per jaar. Maar daarnaast zijn er heel wat dames die het met 50K of minder moeten doen, wat overeenkomt met een goede kantoorjob. Ondanks dat ze zogezegd tot de top behoren in hun domein ( vrouwenvoetbal). Dus goed betaald voor een spelletje te doen: absoluut. Allemaal ‘dikbetaald’: niet echt.

22 juli 2021 om 10:26

Dikbetaald??? Not. Had de mannen moeten overkomen. Dan waren de verwende heertjes al bij aankomst in huilen uitgebarsten.

22 juli 2021 om 12:12

Naar verhouding wel, ze spelen op het niveau van mannen amateurs. Die moeten betalen en krijgen daar geen geld voor terug.
Dat is marktwerking uiteraard, maar het vrouwenvoetbal is lang niet zo commercieel als het mannen voetbal. En daar zijn de salarissen dan ook naar.

22 juli 2021 om 14:42

Bijna alle vrouwelijke topsporters opereren op mannen amateur niveau. Serena Williams is ook slechts een amateur mannen tennisser. Bij hun clubs verdienen de mannen 50 keer zo veel. Voor hun activiteiten voor de Knvb, die een mooie som geld en nieuwe leden aan het damesvoetbal overhouden, krijgen de dames een peulenschil.

22 juli 2021 om 10:30

Wat een inlevingsvermogen heb je. Ten eerste verdienen die vrouwen helemaal niet zo dik (wel prima salaris hoor, daar niet van..) en ten tweede kan ik me heel goed voorstellen dat het niet echt goed is voor je mentale gezondheid als je letterlijk gevangen zit in de achterkamers van een hotel, zonder de mogelijkheid om even een frisse neus te halen. Als het nou 1 of 2 dagen zou zijn is het wat anders, maar als het allemaal goed gaat is het 3 weken.

22 juli 2021 om 11:04

Sowieso mogen ze dagelijks gewoon trainen dus dat is meer dan lichtelijk overdreven dat ze niet naar buiten mogen.

22 juli 2021 om 11:20

Het ging erom dat ze in het hotel, in tegenstelling tot andere gasten blijkbaar, niet vrij waren in hun komen en gaan ( binnen het domein van het hotel). Dit ondanks dat ze, net zoals de andere gasten, wel betaald hebben om van het volledige hotel te kunnen genieten. Uiteraard met inachtneming van alle geldende regels. Lijkt me dus een redelijk verzoek. Nee?

22 juli 2021 om 11:22

Er bestaat ook zoiets als 'vrije tijd' toch? Ondanks dat veel mensen het als 'hobby' zien, zijn de dames uiteindelijk natuurlijk gewoon met hun werk bezig als ze trainen. Op het moment dat je dan 'thuis' komt en je wordt vastgezet en mag niet eens naar buiten.. Is het zo raar dat zoiets 3 weken lang niet echt bevorderlijk is voor je mentale gesteldheid?

22 juli 2021 om 11:26

Totaal geen redelijk verzoek want dat zijn gewoon de geldende regels voor alle sporters die meedoen aan de Olympische spelen. Denk jij dat Nina derwael even mag rondlopen in de lobby tussen de andere gasten? Of dat Jonathan Borlee in de eetzaal kan eten met andere gasten? Elise Mertens mag niet eens samen met haar partner slapen (die doet ook mee aan de spelen) omdat er een strikte scheiding is tussen vrouwelijke en mannelijke sporters als het aankomt op kamerverdeling. Dus die andere doodnormale gasten die zijn totaal niet relevant.

22 juli 2021 om 11:28

Ze worden nog steeds niet verplicht mee te doen aan de spelen. Als je je niet aan de regels wil houden dan gaan ze maar naar huis zou ik zeggen.

22 juli 2021 om 12:15

Uiteindelijk dus toch een heel redelijk verzoek, gezien het gemak waarmee er uiteindelijk aan voldaan is.

22 juli 2021 om 12:24

Als je wat druk gaat zetten in de media dan gaan zo een dingen inderdaad makkelijk. Je denkt toch niet dat zo een hotel slechte PR over zich heen wil krijgen?

22 juli 2021 om 12:42

Nogmaals, Ik vermoed ( maar heb daar geen bewijs voor) dat die druk in de media voortkwam uit dat het eerder niet lukte. Als het echt de regels van het land waren, had deze druk van de media ook niet geholpen. Je zei het zelf al: de regels zijn niet voor niets zo streng, en onredelijke verzoeken worden echt niet gehonoreerd. Dus er zat wel echt iets scheef.

22 juli 2021 om 12:50

Waarom heb je het steeds over 'andere gasten' en zelfs slapen met hun partners?? Dat zeg ik toch nergens? Ik had het er helemaal niet over dat ze gezellig met andere hotelgasten in het restaurant moesten kunnen eten? Dat maak je er nu zelf van. Het 'niet aan de regels houden' is dus ook niet gebeurd en dat was ook helemaal niet wat er werd gezegd. Er is alleen dringend verzocht om wat versoepelingen zodat die meiden in die 2 a 3 weken af en toe eens naar buiten mogen in hun vrije tijd, ipv door personeelsingangen en goederen liften rechtstreeks naar hun kamer.

22 juli 2021 om 13:16

Ik heb het over de gasten omdat @THenry daarover begint.

22 juli 2021 om 13:44

maar wel in een hele andere context. Die "even wat rondlopen tussen de andere gasten" gaat natuurlijk sowieso nooit op.

Die scheiding tussen mannelijke en vrouwelijke sporters is ook werkelijk totaal irrelevant hier.

22 juli 2021 om 14:03

Dat is niet irrelevant. Dat is een bewijs dat iedereen zich aan stevige regels moet onderwerpen deze spelen.

22 juli 2021 om 14:29

Voor de zoveelste keer: de voetbaldames houden zich ook nog steeds aan alle geldende regels.... hoe kom jij erbij dat ze dat niet doen dan? Ze klagen ook helemaal niet dat ze zich "aan regels moeten houden". Ze klagen dat waar ze zich aan moesten houden verder ging dan "de algemeen geldende regels". En dat het nu is aangepast, geeft ook aan dat dat gewoon zo was. Dat is nou net het punt.

22 juli 2021 om 15:12

Ik weet het niet Lierse, maar ik heb het gevoel dat begrijpend lezen hem vandaag niet gaat worden. Het punt over 'andere gasten' werd niet gemaakt om aan te geven dat de dames gezellig in het algemene restaurant met andere hotelgasten willen eten en gebruik willen maken van alle publieke ruimtes MET andere gasten van het hotel. Dat punt werd enkel gemaakt om aan te geven dat het leven in een hotel waarvoor je betaalt (net als andere mensen) wel menselijk moet blijven (zoals voor andere mensen). Als je 2 a 3 weken lang door een achterdeur, via een goederenlift naar je kamer moet en vervolgens geen bewegingsvrijheid hebt, dan is er iets voor te zeggen dat het als onprettig werd ervaren. Het is dan ook logisch dat er is gekeken naar een manier om dit wat dragelijker en prettiger te maken. Dat is nu gebeurd. Geeft ook aan dat ze dus blijkbaar wel degelijk een punt hadden.

22 juli 2021 om 11:05

Als dit over de mannen zou gaan zou ik dit kunnen begrijpen, maar het dames voetbal is voor veel speelsters net iets meer dan een goed betaalde hobby. De salarissen in de eredivisie voor vrouwen ligt afhankelijk van de schatting tussen de 8.000 en 25.000 euro per jaar met een enkele uitschieter naar boven (volgens mij verdiende ik dat met een bijbaan als student 20 jaar geleden ook al per jaar), en van de speelsters op het afgelopen WK was het gemiddelde salaris 50.000 euro per jaar. Zo dik betaald is het dus allemaal niet, en datzelfde geld voor de meeste olympische sporters.

22 juli 2021 om 11:53

Wat verdiende je 20 jaar geleden 25k of 8k als bijbaantje? Waren mog guldens zeker?

22 juli 2021 om 12:04

Eerder die 8 helaas, volgens mij was het destijds 700 euro per maand of zo. Misschien maar goed ook, de rest was waarschijnlijk toch vooral op gegaan aan bier e.d. in die tijd..

22 juli 2021 om 11:18

JK-Ajax

Hoe zou je reageren als Ajax dit zou overkomen? Zou je dan ook reageren met dik betaalde sporters en die voor hun "hobby" is aangedaan? Voorlopig moeten ze echt wel voetballen voor hun geld en is het echt wel meer als een "hobby". De dames zijn zoals iemand al eerder vertelde echt niet zo goed betaald als men denkt op uitzonderingen na. Maar als je een sport als "hobby" gaat beschouwen dan moet je nergens meer naar kijken en dus ook niet naar Ajax want dat zijn dus in jou ogen allemaal hobbyisten.

22 juli 2021 om 11:22

Nee joh, dan zouden we pas een onrecht spreken want dan zou het natuurlijk over de ‘Godenzonen’ gaan en die staan boven de maatschappij.

22 juli 2021 om 11:23

Wat Thenry ook zegt, dan heb je het over ons aller Ajax, dat is natuurlijk een compleet andere situatie zoals jij al laat doorschemeren inderdaad!

22 juli 2021 om 11:46

OS en dikbetaalde sporters 😂😂😂. Ik denk dat het meerendeel minder verdiend dan jij en ik. Dat mannelijke voetballers met miljoenensalarissen een ander beeld schetsen. Het zijn deze volgevreten vedetten die de uitzondering zijn en overal schijt aan hebben. Maar je moet niet de overige OS deelnemers over een kam scheren.

22 juli 2021 om 11:54

Ik heb het dan ook niet over de overige OS deelnemers maar het gebral vanuit het Oranje Leeuwinnen kamp. Overigens krijgen ze naar mijn idee nog steeds dik betaald voor het niveau dat ze op de mat leggen, maar dat terzijde.

22 juli 2021 om 12:02

Sorry maar wat is dit voor domme opmerking. Dik betaalde sporters? Die vrouwen krijgen niet zoveel betaald hoor… en als jij in een hotelkamer opgesloten zit en je mag niet eens een luchtje scheppen?? Sorry hoor maar ook jij zou dan klagen. Lekker makkelijk afgeven op mensen vanaf een toetsenbord. Ga het zelf eens doen.

22 juli 2021 om 12:11

Excuses aanvaard.
Veel betaald is vrij subjectief, ik vind dat ze wél veel betaald krijgen voor hetgeen zij leveren qua niveau. Overigens trainen ze gewoon in de buitenlucht hoor, dus ze zitten niet 24/7 opgesloten in hun hotelkamer en dwingt niemand ze om naar de OS te gaan.

Het is vooral te hopen dat Zambia de spelen snel verlaat. Die zijn of omgekocht of zo extreem slecht; in beide gevallen een schande voor de spelen.

22 juli 2021 om 11:05

Ik kan me ooit een zwemmer herinneren die er veel en veel langer over deed een bepaalde afstand te zwemmen, de techniek was niet beter dan dat van een 7 jarige. Het komt dus wel vaker voor op de spelen..

22 juli 2021 om 11:53

Zambia heeft zich geplaatst door wonder boven wonder Kameroen uit te schakelen. En daarvoor trokken de tegenstanders zich terug en gingen ze reglementair door.

22 juli 2021 om 12:13

Wat verwacht je dan van het vrouwenelftal van Zambia, vrouwenspeelsters opleiden zal daar niet de hoogste prioriteit hebben gelukkig.

Lijkt nog steeds een gevangenis, met vaste luchttijden. Ze mogen mij wel inhuren als PIWer.

Ik snap niet dat mensen hier zo giftig op kunnen reageren. De "eisen" die Wiegman had gesteld waren helemaal niet zo onredelijk. Het is toch ook niet te doen daar als je niet even een beetje bewegingsvrijheid hebt voor weken? Misschien had ze dit niet via de media moeten spelen maar geen idee of ze dit al eerder heeft aangekaart intern.

22 juli 2021 om 11:07

De regels die ze moeten volgen zijn echter ook totaal niet zo speciaal. Alle sporters moeten dergelijke draconische maatregelen volgen (niet 1-op-1 want dat zal wel wat verschillen van hotel tot hotel maar toch). En die draconische maatregelen zijn er om de sporters te beschermen tegen besmettingen zodat ze geprivileerd hun sportje mogen gaan uitvoeren op een evenement waar de meerderheid van de Japanners überhaupt niet tevreden mee is dat het doorgaat. Ik vind het vooral een beperkt inlevingsvermogen van mevrouw Wiegman eerlijk gezegd.

22 juli 2021 om 12:18

En precies omdat het niet 1 op 1 is, heeft Wiegman gevraagd om wat bewegingsruimte, netjes binnen alle gestelde coronamaatregelen. Meer is het gewoonweg niet, al moest het uiteindelijk dus via de media voordat het aangepast kon worden.

22 juli 2021 om 12:20

En dat via een zielig verhaaltje in de media. Laten we hopen dat het geen precedent vormt want dan kan letterlijk elke sporter op de spelen beginnen zaniken.

22 juli 2021 om 12:26

Tja. De reden dat het via de media moest weten we niet. Als ze dit intern al geprobeerd had maar geen gehoor kreeg, vind ik het prima te rechtvaardigen. Zo niet, dan kun je daar inderdaad je vraagtekens bij zetten.

22 juli 2021 om 12:33

Mensen beseffen gewoon niet hoe streng de regels daar vanuit de Japanse overheid zelf zijn. Sporters mogen hun familie bijvoorbeeld gewoon niet zien als ze willen deelnemen aan de spelen. Dat houdt in dat enkele jonge kinderen hun moeders een hele periode niet kunnen zien. Verder kennen we de situatie in dat hotel ook niet echt. Zijn het kamers met een balkon of niet? Want je kunt wel makkelijk stellen dat het nu opgelost is maar het gevolg is wel dat een deel van die tuin volledig verboden terrein is voor gewone gasten. En ook daar weten we niet hoe groot die tuin is en hoe groot dat gedeelte dat voorbehouden is voor de leeuwinnen is. Het kan ook allemaal heel redelijk zijn natuurlijk maar dan vraag ik me af waarom ze daar niet eerder een overeenkomst over konden vinden.

22 juli 2021 om 12:40

Precies. Het kan ook allemaal heel redelijk zijn. En dus zijn de reacties eigenlijk net zo ongepast als waar ze Wiegman dan van beschuldigen. We weten het niet precies, maar we oordelen wel.

Als dit niet binnen de regels had gepast, was de aanpassing ( terecht) niet gedaan. Dat hij nu wel kon, geeft in ieder geval aan dat er iets niet klopte.

22 juli 2021 om 12:52

We kunnen wel gewoon stellen dat het statement dat het daar een gevangenis is zwaar overtrokken is en een mooi voorbeeld is van first world problems.

22 juli 2021 om 13:37

First world problem of niet, feit is dat deze vrouwen, om olympische prestaties te kunnen doen, een probleem hadden. Misschien is het wat aangedikt, maar ach, tegenwoordig gaat het nogal veel over de vorm, en niet over de daadwerkelijke problemen he. Dat is wel "in".

22 juli 2021 om 12:04

Ja, zeer verzuurde en typisch Hollandse reacties. Wiegman vraagt echt niet om vrij als een vogel door Tokio te mogen rondrennen. Maar simpelweg iets meer bewegingsruimte.

2-3 weken in een hotel waar je steeds als een soort dief in de nacht naar binnen of buiten moet sluipen om dan haast alleen maar in je kamer te zitten, daar wordt je echt niet vrolijk van. En wat we nu van Covid weten is buitenlucht juist gezond (en het besmettingsgevaar minimaal). Af en toe buiten zitten, zonder omgang met andere gasten moet toch echt kunnen.

Bijzonder dat sommigen het maar normaal vinden dat je heel de dag wordt opgesloten als een hond en dat men vooral niet moet klagen m.b.t. deze idioterie. Geef ze in dit geval groot gelijk dat ze om meer vrijheden hebben gevraagd. Ze zullen het ongetwijfeld eerst intern hebben aangekaart zonder het gewenste succes. Dan maar via de media.

22 juli 2021 om 12:57

Die mensen hebben overal wat op te zeiken. Behalve als het henzelf overkomt. Ze komen ook met onzin als dikbetaald bla bla bla. Wat totaal niet waar is. Ze hebben geen idee wat het is om wekenlang die 4 muren op je af te zien komen. Die dames horen zich goed voor te kunnen bereiden. En dat doe je niet opgesloten in een hotelkamer. Het is prima mogelijk om veilig even ergens buiten een plek te geven waar je naartoe kan. Mentaal is het ontzettend zwaar op zo’n kleine ruimte te moeten zitten voor lange tijd. Maar dat zien mensen niet.

Die figuren die nu lopen te mekkeren over die dames wil ik zelf wel eens horen als ze op vakantie in Spanje langer dan een week in quarantaine worden gestopt op een kleine hotelkamer, zoals nu vaak gebeurt. Moet je dan het gemiep eens horen.

22 juli 2021 om 13:19

Dat is toch even grote onzin? Net zoals bij de dames hier weet je op voorhand dat dat de situatie zal zijn. Dan moet je dus zelf maar de afweging maken of je dat wil ondergaan en niet achteraf zitten miepen naar mijn idee.

22 juli 2021 om 13:39

Lierse, je bent echt een kei in het volhouden van je eigen mening en doen alsof je alles weet, dat is inmiddels al wel een tijdje duidelijk. Maar zoals al tig keer gezegd: ze wisten dus helemaal niet vooraf dat het zo erg zou zijn, en aangezien het nu is aangepast, was het dus ook niet perse nodig/ volgens de regels zoals ze die wel vooraf wisten.

22 juli 2021 om 14:06

Sinds wanneer is slechte voorbereiding een excuus? Verder ben jij schijnbaar ook nogal overtuigd van je gelijk dus die opmerking snap ik niet echt.

22 juli 2021 om 14:28

hahaha . Wat ik probeer te betogen is dat de omstandigheden dus niet waren zoals ze zouden moeten zijn en zoals de voorbereiding vertelde dat ze zouden zijn. En dat blijkt dus ook gewoon uit het feit dat ze , nog altijd binnen de strenge Japanse coronaregels, alsnog aangepast zijn. Maar dat heb ik nou al een aantal keer gezegd, waarna jij er iedere keer niet op in gaat maar nu ineens gaat beweren dat de voorbereiding niet goed was en ze dit "hadden kunnen weten". Ja hoor. Dan ga je er dus steeds andere dingen bij verzinnen, in plaats van te discussieren op feiten. Dan lul je dus lekker in je eigen straatje en doe je alsof het de waarheid is. Vandaar mijn opmerking. Waarmee niet gezegd moet zijn dat overtuigd zijn van jezelf een slecht iets is hoor. Maar in discussies kan het nogal hinderlijk zijn, als je dan niet ingaat op argumenten van anderen.

Gezonde mensen die behandeld worden als zieken vind ik een kwalijke zaak. Maar helaas is dat nu de wereld waar we in leven. Gezond ben je tegenwoordig pas als je het hebt bewezen.

Enfin, leuk dat ze nu ook naar buiten mogen ipv heel de dag binnen te zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger91
M. van DongenVerdediger90
L. BeerensteynMiddenvelder91
D. van de DonkMiddenvelder98
J. RoordMiddenvelder84
V. MiedemaAanvaller89
S. van de SandenAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren