Uitblinker Eran Zahavi looft teamgenoot: ‘Een eer om naast hem te spelen’

Donderdag, 22 juli 2021 om 08:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:23

Eran Zahavi was woensdagavond met een hattrick en een heerlijke assist goud waard voor PSV. Het team van trainer Roger Schmidt was in de tweede voorronde van de Champions League met 5-1 te sterk voor Galatasaray. Hoewel hij de grote uitblinker was, wilde Zahavi vooral naar de teamprestatie van de Eindhovenaren kijken. “Elk doelpunt was een speciaal moment, maar het belangrijkste is dat we vandaag een grote stap voorwaarts hebben gezet in onze teamspirit”, benadrukte de Israëliër.

“Het is altijd mooi om doelpunten te maken, maar de goal van Mario was bijvoorbeeld mooi samenspel”, doelde Zahavi op de 3-1, waarbij hij met een fraai hakje op Mario Götze een groot aandeel in had. “Het was een mooie beweging. Het is een eer om naast Mario te spelen, hij maakt het leven een stuk makkelijker. Ik ben blij.” Zijn hattrick had weinig met de wat veranderde speelwijze ten opzichte van vorig seizoen te maken. “Vorig seizoen voelde ik me ook goed in de spits. Het maakt mij niet zoveel uit.”

Zahavi vond het vooral speciaal om voor supporters te spelen. In het Philips Stadion waren immers 23.500 supporters welkom. “Vanaf de warming-up voelden we hier al een speciale sfeer. Ik denk dat we een geweldige teamspirit hebben getoond op het veld. Dit is de manier waarop we willen spelen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Zahavi en Ramalho trots: 'PSV-fans de gekste die ik ooit heb gezien'
Meer videos

Zahavi koos er deze zomer voor om bij PSV te blijven, ondanks dat zijn familie thuis werd overvallen. “Omdat ik blij ben bij de club en denk dat we een goed team hebben. Vorig seizoen was lastig, maar ik weet zeker dat dit seizoen heel anders gaat worden.” PSV ambieert deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. “Ik heb het twee keer gespeeld, ik weet hoe speciaal het is. Maar je moet lijden om er te komen, het wordt niet makkelijk. In Turkije wacht ons ook een pittig gevecht.”

Schmidt was erg tevreden met de prestatie van PSV. “We speelden zoals we wilden en deden dat negentig minuten lang. We stopten nooit met jagen, waren altijd actief en veroverden een hoop ballen. Galatasaray had daardoor weinig kansen. Vanavond was het belangrijk om goed met de kansen om te gaan, want dat was soms een probleem in het vorige seizoen. Nu was het anders. Dit is een goed resultaat.”

Hoewel PSV volgende week met drie doelpunten verschil mag verliezen in de return in Istanbul, wilde Schmidt zich nog niet rijk rekenen. “We moeten een Turkse ploeg nooit onderschatten. We hadden vanavond een thuisvoordeel en iedereen zag hoe fantastisch onze fans waren. We verwachten hetzelfde in Istanboel. We moeten genieten van deze avond en ons daarna voorbereiden op de return.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door sirius)

Ok PSV is gewonnen maar zelfs de bestuur van GS had hier op gerekend, ze kennen een woelig periode , ze hebben net een nieuwe bestuur en hebben eigenlijk geen enkele directe versterking binnengehaald. Uit nood speelde Geen links en rechtsback, geen flankspelers en geen middenveld, daarbij waren beide spitsen niet gereed om de volle 90 minuten te spelen. Ik was verrast dat ze zelf een elftal hebben weten te brengen op het veld. Ik wil maar zeggen dat tegen deze GS winnen wel wel niet een moeilijke klus is.

22 juli 2021 om 08:41

Carsi het klopt wat je zegt alleen je moet het maar wel even doen zo'n wedstrijd op de mat leggen en GS helemaal van de mat vegen. De spelers van GS geven echt wel alles tijdens zo wedstrijd.
Dus nog steeds is het een prima wedstrijd van Psv.

22 juli 2021 om 10:40

Mee eens, zeker als je de persconferantie van Fatih Terim heb gehoord dan geven ze ook aan dat ze net begonnen zijn aan een termijn van 3 jaar om op niveau te komen. Dus ze geven ook aan dat er momenteel geen enkel speler is die momenteel mee kan op CL niveua en dan is mooi meegenomen voor Psv natuurlijk.

22 juli 2021 om 10:54

Ik zie onder de huidige omstandigheden echt geen aanknopingspunten richting de toekomst. Er is weinig transferbudget, Gala heeft veel te weinig jong talent en de oudere vedettes leveren niet meer. Gal moet van voor af aan beginnen. Dan speel je niet binnen drie jaar weer gegarandeerd CL.

22 juli 2021 om 12:27

Over welke oudere veddetten heb je het? Kun je bij buiten Falcao nog een aantal oudere vedetten noemen?

22 juli 2021 om 12:45

Muslera, Babel, Turan om een paar op te noemen.

22 juli 2021 om 09:15

Dit vind ik echt een onzin. Niemand rekent op een pakslaag ongeacht je selectie goed of slecht is. Het zijn gewoon de verdienste van PSV en in zeker Zahavi dit keer.

22 juli 2021 om 09:16

Dit alles wat jij typt zegt mij niks. Psv heeft de overwinning te danken aan het feit dat ze beter waren, niet omdat Galatasay slechter was. Te herkennen aan het feit dat Psv weinig fouten maakten en de goals veelal voortkomen uit mooie, uitgevoerde (dus geen geluk) aanvallen.

22 juli 2021 om 09:30

Als iemand beter is dan de ander, betekent dit dat de ander slechter is. PSV speelde prima; oogde fit en het zag er goed uit, echter was Gala echt heel heel erg zwak. Kun je wel zeggen dat dit komt omdat PSV zo sterk was, maar zo werkt het niet altijd in de voetbalwereld.

22 juli 2021 om 09:50

Check ff mijn uitleg wat in datzelfde bericht staat.

22 juli 2021 om 10:31

Wat wil je nou precies zeggen? Het hele artikel gaat om Zahavi en iemand legt de schuld bij het bestuur neer. En (achteraf) we gaan deze wedstrijd met pakslaag verliezen?

Tenzij het gelijke spel is, is de ene idd beter dan de andere. Het gaat uiteindelijk om het resultaat. Ik ben geen PSV fan, maar vind dat ze goed gepresteerd hebben.

22 juli 2021 om 11:45

Maatje 2 goals kreeg psv cadeau van muslera en een bal kwam via een hele rare stuit en onkunde van gs verdediger bij een psv speler terecht die scoorde. Psv was fris en fruitig maar de polonaise hoeft nog niet gelopen worden. Gala was echt armzalig. Ik denk oprecht onze gehele linker rijtje zou niet onder doen voor hun.

22 juli 2021 om 12:24

Muslera maakte geen zekere indruk, maar de eerste wil ik niet bestempelen als geluk. Daar wordt met inzet en overtuiging druk gezet. Zahavi scoort het doelpunt en krijgt de schouderklopjes, maar ik vind vooral Vertessen zijn aandeel ondergewaardeerd daar. Hij let goed, terwijl de bal niet in zijn beurt is en zet op het juiste moment druk. Dat getuigd van scherpte. Iets dat je mist als je niet goed in vorm bent.
Ik doe niet mee met de polonaise en oordeel slechts op basis van de wedstrijd van gister.

22 juli 2021 om 11:10

Dat mag allemaal waar zijn, maar dan moet hetzelfde bestuur van Gala wel een andere maatstaf aannemen. Want hoezo kun je je als "topclub" met een begroting van twee maal (!!) van PSV veroorloven om in de voorronde CL niet voorbereid te zijn qua aanwezige spelers en nieuwe aankopen nog niet te hebben binnen gehaald?Iemand moet hier toch verantwoordelijk voor zijn?Nu leek het erop dat de nummer 2 van Turkije met 5-1 klop kreeg en daarmee de Turkse competitie deed devalueren naar Mickey Mouse niveau.

22 juli 2021 om 18:24

Maar wat maakt dat uit? Het is de eigen verantwoordelijkheid om een representatief elftal op de been te brengen. Galatasaray heeft een begroting van 166 miljoen euro, PSV heeft een begroting van net 60 miljoen euro. PSV heeft dus de zaakjes gewoon vele malen beter voor elkaar. Ik snap dus ook niet helemaal wat je duidelijk probeert te maken, want wat we gisteren zagen is gewoon het gevolg van jarenlang wanbeleid voeren en nu niet meer terug kunnen vallen op financiele vangnetten. Dat spelers niet fit zijn op het moment dat de CL-voorrondes beginnen, is bovendien amateurisme ten top.

Ik zei voor de 2 de goal tegen een kennis ik vond het tegen Poak eigenlijk beter.
Galatasaray was zo onthutsend zwak dat het voor psv niet uitmaakte.
PSV heeft een een sterke ploeg en Zahavi is dan zeker lekker in de spits.

Zahavi is een spits die kei en keihard werkt. Heeft daarnaast een neusje voor de goal. Voetballend kan het allemaal wat beter, maar ben erg benieuwd naar Eran in een 1 spitsen systeem.

22 juli 2021 om 08:37

Zahavi is een op en top prof en ruikt zijn kans om dit jaar er een mooi (europees) seizoen van te maken. Verder ziet het er allemaal goed uit. Ben benieuwd in hoeverre we het PSG dit jaar lastig kunnen maken

22 juli 2021 om 08:42

Psv gaat het nog lastig zat krijgen tegen betere tegenstanders, vond ze gister wel goed spelen maar Galatasaray leek wel een amateurploeg, die hebben totaal niets te zoeken in Europa, zelfs niet in de Conference League

22 juli 2021 om 08:51

Ach ja het is al stukken beter dan tegen een Osijek in ieder geval, dus het zegt wel iets zon klinkende overwinning. Dat Galatasaray een amateurvoetbal leek is natuurlijk ook de verdienste van Psv. En het seizoen begint pas net met een Gakpo die niet eens vanaf de aftrap meedeed en een paar nieuwe jongens die moeten wennen, dus het kan nog beter.

22 juli 2021 om 09:02

Galatasaray was inderdaad heel erg matig, maar vond PSV ook wel prima spelen. Is lang niet zeker dat PSV de CL gaat halen, maar het begin is zeker lekker!

22 juli 2021 om 10:11

Ik zeg ook dat Psv goed speelde, het is maar 1 wedstrijd maar dit systeem lijkt me alleen al beter dan dat 4222 van vorig seizoen, daar heeft Schmidt toch wel een fout mee gemaakt, daarbij hebben ze zich op bepaalde plekken goed versterkt dus Psv gaat hogere ogen gooien dan vorig seizoen

22 juli 2021 om 11:21

Zahavi heeft mij toch verbaasd eerlijk gezegd. Maar hij lijkt in dit systeem echt heerlijk te renderen. Toch hoop ik op nog een talentvolle exotische spits/aanvaller erbij. Hoopte op Macias maar die is naar Getafe. Misschien De La Vega of Kaio Jorge? Of toch Hlozek. Vind Doan, Romero, Vertessen en Fofana als reserves net niet genoeg. Al heb ik nog hoop dat Mo misschien dit jaar in vorm komt.

22 juli 2021 om 12:12

Die zal niet in vorm komen als schmidt hem niet opstelt…

Blij om Götze weer zo fit te zien fladderen over het veld, blijft toch een van m’n favorieten.

22 juli 2021 om 10:08

Gotze is wereldklasse maar helaas is hij te vaak geblesseerd.hij koos daarom express voor Schmidt in de hoop weer helemaal fit te worden om zo al zijn blessure leed achter zich te laten . Hoop dat het hem lukt. Net zoals van Ginkel, hopelijk blijft ook die weer eens een heel seizoen heel.

Dit 4231 systeem lijkt toch veel beter bij deze spelers te passen. Daarbij komt het nu misschien wel goed uit dat Malen er nu niet is. Hierdoor heb je eigenlijk maar 1 spits (wat wel weer een risico is) maar kun je met Gotze, Madueke en Gakpo (en Vertessen) met meer diepgang en breedte op het middenveld spelen.

22 juli 2021 om 10:42

Vorig seizoen speelden we tijdens afwezigheid Zahavi ook al eens zo met Gotze kort achter de spits. Dat liep toen ook prima. Gotze loopt ook meer dan Malen waardoor het druk zetten ook beter gaat. Je kunt nog even afwachten hoe Fofana het doet en dan mss met Romero en Fofana als extra spitsen gaan werken. Of een andere talentvolle spits halen. De Jong met zijn dure salaris zou ik niet doen.

22 juli 2021 om 11:28

de Jong zou ik zeker ook niet halen. Is toch een speler die moet spelen als je hem haalt. Van Fofana verwacht ik zelf wel wat (wat ik ervan gezien heb) maar voor hem is het denk ik beter veel minuten bij Jong te maken.
Maar wat is de status van Romero ? Kan hij alweer snel wedstrijden spelen ?

22 juli 2021 om 12:00

Eind september is ie als het goed is weer fit, maar na zo’n slepende blessure zal hij er niet gelijk staan, als hij uberhaupt net zo sterk terug komt.

Prima wedstrijd van PSV, meer dan prima wedstrijd van Zahavi, maar laten we eerlijk zijn, dat passje op Götze was behoorlijk veel geluk. Hij kreeg de bal tegen zijn onderbeen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren