Uitspraken van Fatih Terim na pak slaag van PSV zorgen voor woede

Donderdag, 22 juli 2021 om 06:49Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:12

Galatasaray lijkt na woensdagavond alweer klaar in de Champions League. Het team van trainer Fatih Terim ging met liefst 5-1 onderuit bij PSV, dat zodoende een uitstekende uitgangspositie heeft voor het weerzien van volgende week in Istanbul. Omdat vanaf dit seizoen de uitdoelpuntenregel is afgeschaft, mag PSV met hooguit drie goals verschil verliezen om zeker te zijn van de volgende voorronde. Terim maakte zich met zijn uitspraken op de persconferentie na afloop niet populair(der) onder de achterban van Galatasaray.

Galatasaray won de voorbije twee jaar geen enkele prijs en de start van het nieuwe seizoen op Eindhovense bodem belooft weinig goeds. “PSV heeft gewonnen en ze gaan waarschijnlijk door naar de volgende ronde”, vertelde de Turkse trainer na afloop. “Ze zijn in ieder geval een stap dichterbij gekomen. Ze hebben beter gespeeld en ze hebben comfortabel gewonnen. De fans van Galatasaray zullen na vanavond beter begrijpen waarom ik drie jaar nodig heb om dit Galatasaray op een hoger niveau te krijgen. We zullen ons uiterste best doen om volgende week deze situatie om te draaien.”

De Europese resultaten van Galatasaray in de vierde periode van Terim bij de club zijn ronduit dramatisch: drie overwinningen, vier gelijke spelen en liefst elf nederlagen in achttien ontmoetingen. De uitspraken van Terim over ‘het driejarige plan’ bevallen het merendeel van de supporters van Galatasaray dan ook niet, mede omdat hij al sinds december 2017 voor de selectie van CimBom staat. “Waarom heeft hij drie jaar nodig? Waarom? Waarvoor? Zodat PSV maar met 4-1 kan winnen?!?”, zo is één van de vele duizenden reacties, waarin men duidelijk de woede richting de 67-jarige oefenmeester uit.

Journalist Çetin Cem Yilmaz zet ook vraagtekens bij de uitspraken van Terim. “Hij vraagt de drie komende jaren om geduld, om een nieuw team te bouwen. De selectie is natuurlijk niet perfect, maar deze spelers zouden op zijn minst niet vijf tegendoelpunten moeten incasseren van weliswaar een goede club maar geen topclub. Acht van de elf basiskrachten tegen PSV verloren in mei de landstitel op twee goals verschil”, doelt hij op de strijd om het landskampioenschap in Turkije, waar stadsgenoot Besiktas op basis van doelsaldo de champagne mocht ontkurken.

Op de persconferentie kreeg Terim ook de vraag waarom Galatasaray met Ryan Babel in de punt van de aanval speelde en hij voor drie centrale verdedigers koos. “Wie vraagt zich dat af? Jij?”, antwoordde hij toen een journalist aangaf ‘dat deze vraag speelt’ na de wedstrijd. De journalist repliceerde dat het om ‘algemeen commentaar’ ging. Terim: “Sommige posities moesten anders worden ingevuld omdat we daar nog geen vaste speler hebben. Dit was de best mogelijke opstelling. Radamel Falcao en Mostafa Mohamed zijn er nog niet klaar voor”, verzekerde de voormalig bondscoach van Turkije.

Babel werd na 61 minuten vervangen door Mohamed, terwijl Falcao pas een minuut voor het einde mocht invallen voor Kerem Aktürkoglu. “We vonden het passender om ze langzaam te brengen”, verdedigde Terim zijn beslissing. “Iedereen kan zijn mening hebben na een nederlaag, maar dit was ons spelplan. Als je echter op dit niveau zulke tegendoelpunten weggeeft, dan is er geen houden meer aan en kan het snel oplopen.” PSV of Galatasaray wacht in de volgende ronde een ontmoeting met Celtic of FC Midtjylland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door medellin)

Je kunt natuurlijk altijd a zo'n zeperd vroeg in het seizoen gaan praten over "bouwen". We zijn nog bezig het team op te bouwen. En zo lul je je wel weer door een seizoen heen. Terim is al een aantal jaren aan het bouwen en krijgt er nu gewoon met 5-1 van langs door een team dat pas een seizoen door Schmidt is opgebouwd. Terim heeft wel gelijk als hij zegt dat je kunt bouwen wat je wilt, maar als je zo in de steek wordt gelaten door je doelman kun je bouwen wat je wilt, daar is geen kruid tegen gewassen. Muslera is een beetje de nieuwe Karius.

22 juli 2021 om 07:20

Ik vond die Muslera altijd een uistekende keeper tot gisteren.

22 juli 2021 om 08:41

Ik vind het wat ver gaan om het volledig aan de doelman op te hangen. Als je geen uitgespeelde aanval op de mat kunt leggen en je schiet slechts drie maal op vijandelijk doel is er meer aan de hand. Wat me vooral opviel was een hoeveelheid dommekracht achterin, aangevuld met vergane glorie en een stel anonieme snuiters die in het bijzonder ook niet opvielen. Volgens mij zit er dan in je technische keuzes een probleem.

Op dat vlak heb ik Turkse clubs nooit begrepen. Het is vaak een merkwaardige mix van spelers waarmee die ploegen het veld op komen. Enerzijds koning te rijk uitgerangeerde sterren tegen een hoog salaris halen terwijl de sleet er al lang en breed op zit, zoals in Galatasarays geval Falcao, Turan en Babel - is die laatste trouwens nog voetballer of slechts een vastgoedmakelaar met een lelijke coupe en twee voetbalschoenen? En anderzijds hoef je niet gek staan te kijken als nobody's die niet in het bijzonder opvallen hier in Nederland soms als bij donderslag bij heldere hemel bij zo'n Turkse topclub terecht gekomen. Bayram viel bij NAC nou niet echt op - of eerder echt niet - als toptalent, maar komt - via een andere club weliswaar - daar toch terecht. Deniz Turuc sloeg zelfs eens een directe transfer van Go Ahead Eagles naar Galatasaray af terwijl Ferdi Kadioglu wél van NEC naar Fenerbahce ging. Hoe bestaat zoiets? Laten die lui zich dan alleen maar leiden door de Turkse achtergrond van dit soort spelers? Dit is toch niet het niveau dat je moet willen hebben?

22 juli 2021 om 09:42

De reden dat zoveel matige Turken mooie transfers hebben kunnen maken is door die belachelijke buitenlander-regel. Voorheen moesten er vijf Turken in de basis staan, nu moet je er vgm een x aantal in je selectie hebben. Gevolg daarvan is dat iedereen die een balletje kan trappen en in aanmerking komt voor een Turkse paspoort aantrekkelijk is voor de clubs. Omdat er weinig doorstroom is vanuit de jeugd gaan de clubs die toch al zelden logisch beleid voeren dan vissen in Europa. Op dit moment valt het nog mee, maar er waren tijden dat spelers van het niveau van een Diemers gewoon 2 miljoen per jaar opstreken puur omdat ze Turks zijn.

22 juli 2021 om 12:24

Bizar zeg! Een land met 82 miljoen inwoners, bijna evenveel als Duitsland, en dan is je jeugdopleiding dus zo pover dat je in Nederland een paar middelmatige Turken van een bijveld moet trekken? Ik noem dat maar diep triest, ook al is zelfs dat nog een understatement.

22 juli 2021 om 12:46

Het is inderdaad ook diep triest. Wist je bijvoorbeeld dat Duitsland meer Turkse voetballers met een licentie heeft dan Turkije? Hoe gek is dat. Een land waar denk ik 2.5 mil Turken wonen, heeft meer “echte” Turkse voetballers dan Turkije zelf. Turks voetbal was en is gewoon een amateuristisch puinhoop. Vroeger konden ze dit nog bedekken met sterspelers te lokken voor hoge salarissen of konden ze toch wel 7-8 mil betalen voor een speler van Spanje/Italie. Nu hebben de clubs, door de FFP enzo, helemaal geen geld meer en hebben ze nog oude vedettes zoals een Babel, Feghouli of Falcao die ze nergens kunnen slijten omdat niemand zo dom is om zo hoge salarissen te geven. Er is geen geld voor nieuwe, goede aankopen en er is geen jeugd voetbal in het land. Dus wat gebeurt er? Slechte Turkse voetballers uit Nederland, Duitsland en Frankrijk worden gehaald door de topclubs en worden als sterren behandeld. Ze krijgen bakken met geld, zoals Alex17 al aangeeft is er een regel dat je minimum zoveel Turken in je selectie moet hebben, wonen in een prachtige stad als Istanbul en tekenen meestal een contract van 4-5 jaar, dus bijna helft van de carrière. Oh en dan heb je nog natuurlijk mannen zoals Fatih Terim of Senol Gunes die denken dat ze nogsteeds toptrainers zijn terwijl ze elk jaar van het veld gespeeld worden tijdens de belangrijkste wedstrijden maar met een ego rondlopen die een Guardiola of Mourinho zelfs niet heeft.

22 juli 2021 om 12:52

Goed gezegd!

22 juli 2021 om 11:28

Nou ja, er is geen coach die van de ploeg zoals 'ie gisteren was iets maakt. Dat Galatasaray was echt onthutsend slecht. Overigens niets ten nadele van PSV natuurlijk dat een goede indruk achterliet. Overigens heeft het totale Turkse voetbal het momenteel moeilijk. Die competitie heeft duidelijk een aantal jasjes uitgedaan door de financiele problemen.

Apart dat een club als Gala Ryan Babel en Falcao heeft rondlopen. Waren natuurlijk beide spelers met kwaliteiten, maar harstikke duur en 35+. Dat moet toch beter kunnen. Waarom betalen ze in Turkijke zo graag veel geld voor ‘gevestigde’ namen? Zijn er in Turkije allemaal kleine ‘MilanLabs’ ofzo?Als fan zou ik er behoorlijk chagarijnig van worden in elk geval. En ook geen 3 jaar geduld hebben, want in drie jaar kan je je halve jeugd laten doorstromen. Maar dan moeten de Babel’s en Falcao’s wel weg

22 juli 2021 om 07:22

Nouja toevallig waren de twee sterspelers van PSV gisteren ook gevestigde namen die al redelijk op leeftijd zijn. Het gaat denk ik vooral om de honger en drive die ze nog hebben. Natuurlijk moeten er ook talenten om de ervaren spelers heen staan. PSV heeft een veel betere mix van leeftijden.

22 juli 2021 om 09:16

Weet je wat ik mooi vind, hoe die sfeer gisteren was. Je hebt straks weer de standaard CL poule wedstrijden en daar hangt zo'n sfeer zelfs niet, dat spannende, beladen gevoel.

Daar zou de Fifa/uefa/... allemaal naar moeten streven.

22 juli 2021 om 10:26

Heb je zeker een punt

22 juli 2021 om 10:46

Is ook omdat supporters al tijden geen wedstrijden meer hebben kunnen bezoeken in een beetje normale aantallen. Iedereen vindt het lekker om weer eens een wedstrijdje in het stadion te zien. En dan gaat het ook nog eens ergens om.

22 juli 2021 om 11:30

Het grote verschil is dat spelers als Babel en Falcao 5 miljoen euro per jaar verdienen in Turkije. Da's natuurlijk hopeloos beleid.

22 juli 2021 om 12:29

Ik vraag me af hoe een bond voor de sfeer moet gaan zorgen, daarvoor zijn het toch echt de clubs en hun fans degenen die dat bepalen. Bovendien, los van de sfeer was er - en dat werd vakkundig buiten beeld gehouden - wel degelijk sprake van een mindere kant, zo bleek toen er in het stadion aan de zijde van de dugouts schermutselingen uitbraken tussen fans. Hoe sfeervol de rest van de avond ook was, het was geen pleidooi voor volledige openheid van tribunes als dat je pleidooi was...

22 juli 2021 om 22:55

@gomes

Met sfeer bedoelde ik niet enkel het publiek, ook de gretigheid op het veld.

Ik zou minder teams in Europa willen zien, dan pas krijg je dat gevoel dat het echt ergens om gaat. De 1 en 2 van elk land, ipv 4 uit Engeland/frankrijk/italie/spanje.

En veel van die saaie wedstrijden zijn vaak landen uit het verre koude Oosten. Die mag je schrappen.

22 juli 2021 om 14:13

Het is heeeel frustrerend, geloof me. Vandaag verloor niet alleen Galatasaray met 5-1, maar ook Fenerbahce en Besiktas, want alle 3 de clubs zijn even goed, of beter gezegd even slecht. het doet letterlijk pijn in mijn hart dat een rapper als Babel of patiënt als Falcao nogsteeds 3+ mil krijgen. 4 spelers (de bovenste 2 en Feghouli-Diagne) strijken samen bijna 15 mil op per jaar en geen 1 van deze spelers brengt nog iets, letterlijk niets. Bovenop dit zie je nog dan nog Arda Turan slenteren over het veld omdat hij weet dat hoe slecht hij ook speelt, met een paar mooie woorden krijgt hij de supporters weer achter hem, hetzelfde met Fatih Terim. Hoe kan je als trainer 3 mil per jaar vragen en dan niet eens qua fysiek meekunnen met PSV. Dit is geen Leipzig of L’pool ofzo he. Wat heb je dan de afgelopen 3-4 weken gedaan? Vergeet tactiek even, waarom kan je gewoon niet 11 spelers opstellen die tenminste even veel proberen te lopen als je tegenstander? Na de wedstrijd dan nog zeggen dat ze een 3 jaar plan hebben, lol. Je bent aangesteld ik december 2017. Wat heb je dan de afgelopen 3 jaar gedaan? Heb je 3 jaar nodig om Gala beter te maken of nog 3 jaar nodig om je zakken meer te vullen? En alles wat ik hier heb geschreven komt van een Fenerbahce supporter, de “vijand” van Gala. Ik kan me niet inbeelden hoe Gala-fans zich voelen, dan bedoel ik degene met voetbalverstand.

Ik vond PSV eindelijk een keer volwassen ogen in een voorronde wedstrijd. Normaal gesproken gaan we die voorrondes in met een jong en grillig team zonder aankopen. Eindelijk hebben ze een keer een paar aankopen aan het begin van de transferperiode gedaan die ook nog eens veel ervaring meebrengen.

We moeten ook nog niet te hard van stapel lopen want dit Gala was echt heel matig maar ik heb in ieder geval veel zin gekregen in het nieuwe seizoen door deze wedstrijd!

Sinds december 2017 aan het roer maar sinds Mei 2018 is deze man al afgelopen. Gala supporters hebben teveel sentiment op deze man en daarom mag hij nog aanblijven. Bij ieder ander club lag hij al in Augustus 2018 eruit.

22 juli 2021 om 10:11

Galasaray is de zieke man van Turkije. De supporters zijn doof en blind, geloven nog steeds in mythische verhalen van hun eigen club. En dat is zonde, want een goede Turkse top (fenerbahce, Besiktas, Galasaray) is goed voor het Turkse voetbal. Maar Galasaray is sinds mei 2018 hélemaal nergens..

Beter investeert Gala niet meer in Turkse scheidsrechters. Het levert dan wel penalty's en rode kaarten mee op, maar verder hou je jezelf voor de gek. Wat een wanvertoning van deze club

22 juli 2021 om 10:22

Wat een onzin praat jij sinds gisteren man. Ga lekker feest vieren met de PSV supporters zou ik zeggen Alsof fener zo sprankelend speelt. Zelfde shit, another day.

22 juli 2021 om 10:36

Niemand hier heeft het over Fener en zijn voetbal. Dit is wat hij bedoelt met doof en blind. Jullie willen de realiteit niet onder ogen zien en accepteren dat Fatih tijdperk voorbij is. Als een blinde kip zonder kop blijven volgen en dan zien we jullie wel over pasr jaar

22 juli 2021 om 10:57

De zieke man is altijd al Fener geweest, misschien de volgende keer slimmer omkopen zodat jullie eindelijk de 4e ster kunnen hangen

22 juli 2021 om 11:26

Ik begrijp jullie frustratie. Maar precies wat Diegolugano zegt. Jullie blijven doof en blind, kunnen maar niet zelf kritisch zijn. Zonde voor jullie, zonde voor het Turkse voetbal.

22 juli 2021 om 19:05

Ik heb nooits gezegd dat Gala goed speelt, ze spelen belachelijk slecht en jullie hebben opzich wel gelijk.

Maar hier komen met provocerende woorden na een pak slaag is ook niet netjes. En dan neem ik aan dat je volwassen bent.

22 juli 2021 om 11:36

Maar wie gaat dit beter maken dan? Het totale Turkse voetbal ligt momenteel op z'n gat. De nummer 2 van Nederland met een begroting van net 60 miljoen euro walste gisteren over de nummer 2 van Turkije (met een gelijk aantal punten als de nummer 1) met een begroting van 166 miljoen euro heen. Ik vind het sowieso nogal extreem hoe supporters van Turkse topclubs elkaar lopen op te naaien door hun club moreel te verheffen boven de ander en ze hebben zelf niet eens door dat ze het doen of ze hebben gewoon niet door dat hun club er niet eens zoveel beter voorstaat. Financiele problemen en wanbeleid zijn de doodsteek voor het Turkse voetbal gebleken en het wordt hoogtijd dat men er met de bezem doorgaat, want anders wordt het op den duur alleen maar slechter.

Galatasaray gaat door waar Turkije is mee geëindigd op het EK. Het Turkse voetbal zit wel in een diep dal. PSV was oppermachtig. Ben benieuwd of PSV de lijn kan voortzetten in de volgende ronde.

22 juli 2021 om 12:35

Ik ken de teams niet op detail, maar verwacht wel dat ze met dit niveau dat wel redden. Celtic is doorgaans een knokploeg waar kracht en energie volgens mij eerder de boventoon voeren dan tactisch vernuft en technisch vermogen. En Mydtjylland speelde ook verre van groots tegen Ajax vorig jaar, met een totale waarde die ruim vijf keer zo laag ligt als de selectie van PSV mag je daar ook niet van verliezen.

Dit krijg je er van als je bagger voorzitter naar bagger voorzitter krijgt. Burak Elmas beloofde leuk en aardig een aantal spelers om zo de verkiezingen te winnen maar liep in de paar weken al zien dat hij echt een idioot is. Heeft al zijn tijd verdoen om spelers te halen die hun voorkeur hebben uitgesproken voor Besiktas (Rosier heeft gevraag aan Gala om niet op hem te bieden en Ghezzals manager gebruikt Gala gewoon om meer salaris te eisen bij Besiktas). Ipv te concurreren met Besiktas hadden ze beter fatsoenlijke spelers kunnen halen.

Daarnaast heeft Galatasaray nog steeds spelers zoals Muslera, Babel, Falcao, Feghouli die meer dan 3 miljoen per jaar verdienen. Zelfs met dit soort materiaal moet je niet afgeslacht worden.

En dan ons uitlachen als we 5-0 verliezen van Bayern (nadat Vida rood kreeg).

22 juli 2021 om 10:24

Ik zou het ook zo netjes vinden als besiktas zich terug zou trekken ivm Gedson Fernandes.

Dit soort praktijken deed besiktas ook toentertijd met Mondragon. Mes snijdt aan 2 kanten!

Achja we kennen FT inmiddels allemaal. Uitstekende dingen laten zien maar moet het niet eens een keer tijd zijn om door te selecteren zou je je afvragen. Ja hartstikke leuk hoor de uefa in 2000 de supercup (idd een topprestatie) maar we zijn inmiddels 21 jaar verder en GS heeft daarna nooit meer echt wat betekend in Europa (idem dito voor FB en BJK trouwens, beide een piek moment gehad maar thatsit). PSV heeft GS letterlijk overklast. Alsof ik keek naar Tomenjerry, gewoon keihard op je bek gegaan. Normaal gesproken ben ik als Besiktas fan extra blij als we de volledige CL inkomsten ontvangen, maar dit moet echt het jaar worden waarin Turkse clubs zoveel mogelijk punten weten te verzamelen in Europa. De oorzaken? ja dat is een waslijst een redenen. wellicht heeft iemand anders zin om dat uit te typen. Ik begin alvast met: 30 ers halen voor miljoenen die niks terug doen.

22 juli 2021 om 10:07

Fenerbahce heeft nog meer punten gepakt voor Turkije op de UEFA lijst dan Gala. En dat terwijl Fenerbahce sinds 2017 geen Europees voetbal heeft gespeeld.. Ik snap je frustratie, maar Fenerbahce en Besiktas hebben significant meer punten gepakt dan Galasaray.

Daarnaast; Fenerbahce is in 2008 nog tot de kwartfinale van de CL gekomen. Fatih Terim heeft de afgelopen 17 Europese wedstrijden maar 3 wedstrijden gewonnen.

Conclusie? Galasaray moet hervormen, investeren in (eigen) jeugdspelers en vertrouwen op lange termijn beleid.

22 juli 2021 om 10:28

2001 kwartfinale CL,dat toen nog met 2 groepen werd gespeeld.

2002 de tweede groepsronde gehaald.

2012 kwartfinale CL.

2013 de de tweede ronde gehaald.


Dus die kwartfinale van fener in 2008 stelt dan niet veel voor eigenlijk


22 juli 2021 om 11:27

Ik voeg nog een conclusie toe o.b.v. jouw antwoord:

- Galasaray moet zelf kritisch zijn

22 juli 2021 om 19:08

En jij moet niet doen alsof fener de laatste Turkse club is die resultaat heeft geboekt in de CL. Dat zijn nog steeds Besiktas paar jaar terug en Gala met de kwartfinale in 2013, tegenover de kwartfinale van fener in 2008.

Ahjo schei uit, dat je club vandaag verliest is geen verassing, je speelt met spelers die niet eens super lig waardig zijn, en dan wil je een overwinning pakken voor de kwalificatie van de CL. Plus wie zegt speel met 3 CB. Gaat het weer zoals vorige jaar worden? Toen had hij geen vaste opstelling en veranderde hij elke keer. Maarja het is beter als jullie naar de Europa League gaan, overwinningen binnenhalen gaat al amper

PSV speelde de beste wedstrijd onder Schmidt. Meerdere spelers speelden top (Zahavi, Götze, Ramalho, Sangaré, Madueke, Boscagli en na de wissels : Pröpper en Gakpo). Bij Gala zag je met name de oudere spelers door het ijs zakken. Over Muslera zullen we het maar niet hebben, Babel werkte hard maar bracht niet veel, Arda vraag ik me af of hij wel meedeed en Falcao was nog niet wedstrijdklaar. Gisteren zag je geen balans in dit elftal. Als dit de nr 2 is in Turkije dan hebben we het stokje van de Mickey Mouse competitie overgedragen.

22 juli 2021 om 11:41

Nou ja, in verhouding doet het Nederlandse voetbal het toch nog steeds uitstekend? Kijk eens hoe klein we zijn als land. Dat we niet kunnen concurreren met landen als Engeland, Duitsland, Spanje, Italie en Frankrijk, dat is toch alleen maar logisch? Die landen hebben vanwege het aantal inwoners een veel grotere markt met een veel groter netwerk aan bedrijven en sponsoren en daardoor dus ook een veel groter netwerk over de gehele wereld. Engelse clubs weten bijvoorbeeld vaak niet eens hoe ze om moeten gaan met geld, laat staan zonder.

Goed resultaat van PSV maar je mag toch meer verwachten van Galatasaray. Daar lopen wel jongens rond als Falcao, Feghouli en Arda die voor onze clubs nooit haalbaar zijn. Die zijn natuurlijk ook wel over hun hoogtepunt heen, de Turkse competitie is ook wel een beetje een senioren competitie geworden.

Galasaray is echt de zieke man van Turkije. Ze hebben spelers op de loonlijst die miljoenen opstrijken en vrijwel nooit minuten maken. Waar is Falcao? Waar is Feghouli? Wat moet je met Babel doen?

Kom op man.. Investeer in de jeugd, probeer te denken aan de lange termijn en stop met die miljoenencontracten. Je bent geen Shaktar of Porto. En in Europa krijgen jullie (gelukkig) geen penalty's en rode kaarten mee. Investeer daarom in goed voetbal.

Fenerbahce heeft sinds 2017 geen Europees voetbal meer gespeeld vanwege de hervormingen en investeringen in jonge, talentvolle en lokale spelers. En alsnog heeft Fenerbahce meer punten gepakt voor Turkije op de UEFA lijst dan dat Galasaray heeft gedaan. Schaam je kapot!

22 juli 2021 om 10:31

En al die fener spelers die miljoenen verdienen en niets toevoegen dan?Perotti,Thiam,SAMATTA,Cisse,Valencia,Serdar Aziz,Sosa,Mert Hakan enz enz. Of spelen die gratis?

22 juli 2021 om 11:29

Juist!! Goede reactie van jou. Hier mijn antwoord:

Falcao en Babel strijken meer salaris op dan alle spelers die jij zojuist hebt opgenoemd.
Open je ogen voor de feiten, wees zelf kritisch!

1907

22 juli 2021 om 19:12

Ja dat klopt,heb je helemaal gelijk in. Falcao aantrekken was een grote fout. Als ie nou een blessure vrije speler was ok , maar je wist dat je een speler van glas ging halen.

En nu wilt ie niet weg, 5 miljoen Euro per jaar netto, Feghouli 3.8 miljoen, Babel 2.5 miljoen dat is al 11,3 miljoen per jaar voor spelers die letterlijk niets toevoegen.

Jammer, want de potentie is er.

''acht van de elf basiskrachten tegen PSV verloren in mei de landstitel op twee goals verschil”, doelt hij op de strijd om het landskampioenschap in Turkije, waar stadsgenoot Besiktas op basis van doelsaldo de champagne mocht ontkurken.

We mogen toch concluderen dat de Turkse competitie echt aan kwaliteit heeft ingeleverd de afgelopen jaren? De Turkse topploegen maken er beleidstechnisch een puinhoop van. Uitgerangeerde voetballers op leeftijd kom je veel te veel tegen in Turkije. De vlieger van het missen van het kampioenschap gaat niet op. Dit kampioenschap van Besiktas was het kampioenschap van de armoede. Doodzonde van wat ooit eens een leuke competitie was.

22 juli 2021 om 11:45

Zo gaat het toch al jaren? Het grote verschil is dat de grote clubs daar nu geen geld meer uit kunnen geven wat er niet is. Er is 1 Turkse ploeg die eens indruk op me heeft gemaakt en dat was het Besiktas van een aantal jaren terug. Die speelden oprecht mooi en aantrekkelijk voetbal. De Turkse competitie heeft inderdaad aardig wat jasjes uitgedaan. Daar moet echt een keer de bezem door, want de financiele problemen en het wanbeleid daar begint wel uit de hand te lopen. Als daar niet snel een stop op komt, komen er nog sombere dagen voor het Turkse voetbal aan.

karma!! ik noem 1 naam belhanda

Fatih Terim is groter dan Galatasaray dat is duidelijk mag lekker daar zitten voor elke keer een salaris van 3 miljoen omdat hij 21 jaar terug de Uefa beker heeft gewonnen. Laatst heeft hij er zelfs voor gezorgd dat de oude voorzitter weg moest en de nieuwe voorzitter is een grote fan van Fatih Terim dus Fatih Terim mag lekker alles bepalen en doen voorzitter heeft niks te zeggen. Een tijdje terug zei Fatih Terim in Turkije dat de podium van hem Europa voetbal was en dat er daar gelukkig geen Turkse scheidsrechters zijn wat hilarisch overkwam bij iedereen behalve de Galatasaray supporters. Galatasaray laatste 40 wedstrijden denk ik 4 keer gewonnen in Europa? Als Galatasaray succes wilt boeken moeten ze die man weg doen maar dat gaat niet aangezien de supporters meer van Fatih Terim houden dan van Galatasaray.

Terim heeft gelijk maar in Turkije is er geen geduld. De verwachtingen zijn altijd hoog: je moet kampioen worden en in Europa succesvol. Wij weten wel beter, zeker na die zeperd van gisteravond. Abnormaal slecht wat Gala liet zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1147 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ŞahinUnknown
İ. ÇipeKeeper
K. ArslanVerdediger
Ö. BayramVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

533 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren