Confrontatie tussen supporters PSV en Galatasaray langs het veld

Woensdag, 21 juli 2021 om 21:56 • Laatste update: 22:02

In de pauze van de wedstrijd tussen PSV en Galatasaray was het onrustig in het Philips Stadion. Het kwam tot een confrontatie tussen supporters van beide clubs, bijkt uit beelden die journalist Milan van Dongen op Twitter plaatst. Op de beelden lijkt het erop dat boze PSV-supporters rennen richting Galatasaray-supporters. Eerder tijdens de wedstrijd moesten ze al worden tegengehouden door de PSV-bank, schrijft Van Dongen.

De stadionspeaker vraagt de fans om op hun plek te blijven zitten, zo is te horen. Bij het duel zijn woensdagavond circa 23.000 supporters aanwezig. Volgens journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad 'lijken de brandjes inmiddels geblust'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door afcad3nnis)

Oh oh oh, mogen we eindelijk weer heb je een paar gekken die het weer gaan verneuken....

21 juli 2021 om 22:21

Als t andersom was geweest, had je dan hetzelfde gezegd? PSV moet keihard gestraft worden hiervoor. Er zitten met mensen met gezinnen en kinderen tussen. Ik ben van mening dat wanneer kinderen in gevaar gebracht worden, er keihard moet worden opgetreden en dan kan t me verrotten wie begint of eindigt!

21 juli 2021 om 22:30

Hoezo zou hij het niet over PSV hebben?

21 juli 2021 om 22:41

@themagistrate. Als je zelf geweld wil gaan gebruiken omdat anderen het doen ben je niet echt beter? Simpele oplossing is, iedereen die ook maar ieys probeert kan direct vertrekken en komende jaar niet meer terug komen. Alle gekken verbannen en probleem opgelost, niemand meer in gevaar.

21 juli 2021 om 22:55

Ik heb het over het algemeen... Ik kies geen eens een kant. Objectief blijven heet zo iets

Triest, waarom gebeurt dit zo vaak bij voetbal. Gelukkig een 21 uur wedstrijd, dan zullen er niet veel kinderen aanwezig zijn

Je verwacht het niet van Turkse fans als ze op bezoek komen. Denk dan ook meteen aan Dortmund uit was volgens mij toen ook Galatasaray.

21 juli 2021 om 22:03

Dit waren PSV supporters die je op de video ziet toch? Lopen gewoon over het speelveld om andere supporters aan te gaan vallen. Mijn hemel wat kansloos.

21 juli 2021 om 22:04

Want onze Nederlandse fans zijn zo netjes... in dit geval de psvfans

21 juli 2021 om 22:10

Om eerlijk te zijn vind ik het ook echt heel dom om tussen thuis supporters zo uitbundig te juichen

21 juli 2021 om 22:12

Mwua dat gebeurd in zoveel landen. Zelfs tijdens Real - Barca heb ik Barca fans tussen real fans zien juichen.

21 juli 2021 om 22:13

Klopt maar is niet heel slim

21 juli 2021 om 22:14

Ik weet zeker als het in Turkije was gebeurd dan was precies hetzelfde gebeurd

21 juli 2021 om 22:35

Het is dus triest dat je hier zegt dat het niet slim is. Ik vind het dus doodnormaal. Het is maar gewoon voetbal hè? Een spelletje waar je alleen maar naar KIJKT, je speelt het niet eens.. Begrijp echt niet waarom er in het publiek zulke ontzettende inferieure types zitten, zo zonde. Die lui die bij een corner van Gala zo tekeergaan tegen Babel, schuimbekkend en schreeuwend. Je begint je bijna ag te vragen of die mensen niet serieus een bepaalde ondersoort van de Homo sapiens vormen, een minder ontwikkelde welteverstaan.

21 juli 2021 om 22:35

En dan zo,n softie stadionspeaker dames en heren jongens en meisjes aub op je plek blijven zitten,hahaha dat helpt nogal

22 juli 2021 om 00:04

Het is toch wat te simpel om hier de Turkse supporters de schuld van te geven. Er zaten in mijn vak ook best wel wat Galatasaray-supporters, maar die gedroegen zich heel rustig en netjes en werden toch volop geprovoceerd.

Tsja er stonden ook heel wat gekken te schreeuwen na Babel, zouden ook niet alleen maar scheldwoorden zijn.

21 juli 2021 om 22:02

En dan zit zoonlief thuis en die zegt: mama, papa is in beeld 🤨

21 juli 2021 om 22:05

Ik hoop niet dat die gasten vader zijn..

21 juli 2021 om 22:16

Nou je zult je erover verbazen hoor. Heb bij NAC op Vak-G zelfs wel eens een vader letterlijk met zijn zoontje (van een jaar of 7-8 ofzo) op zijn schouders een punt zien pakken en gedurende de hele wedstrijd de scheids, tegenstanders en eigen spelers alle ziektes die ik ken horen toewensen. Je weet soms niet wat je ziet in de vakken met harde kern supporters..

21 juli 2021 om 22:54

Haha, had ik ook een keer, een vrouw voor me met klein kind op midden noord bij Den haag. Zo'n kind heeft echt geen enkele kans om normaal te worden.

Wat een dom volk is het toch, eindelijk fans in het stadion en dan weer zoiets. Verpesten het zoals gewoonlijk weer voor de rest. Schaam jullie!

Gaat weer nergens over dit, je komt om een mooi potje voetbal te kijken na maanden. En dan gedraag je je als een idioot, IQ van een appelflap.

Sommige mensen kunnen beter permanent in lockdown.

Wat triest zeg, zij zijn voor een andere club. Boehoe

Tja, er zijn aspecten aan het voetballen met publiek die we absoluut niet gemist hebben. Althans, deze droevige toeters wel, maar da's een genetische afwijking.

Zo fijn weer, wedstrijden met supporters erbij. Eindelijk

Wat is dit nou weer voor iets, mensen zijn echt de weg kwijt.. eindelijk mag je een voetbalwedstrijd live kijken ga je dit doen, maar ze beseffen ook niet dat er ook kinderen bij zijn die voor de wedstrijd komen

21 juli 2021 om 22:26

Dan ga je toch niet naar psv...

Uitlokken? Dan knokken jammer dom dom.

Weer eens de bevestiging dat je debielen hebt bij elke club.

Ongelofelijk trieste reactie. Eerder ook al op West-tribune. Hoe druk mensen zich kunnen maken als iemand voor een andere club is. Zo ver ik heb kunnen zien, zijn alle Turkse supporters uit stadion verwijderd en mogen de PSV-supporters blijven. Weet niet of er provocaties aan vooraf zijn gegaan, maar dan nog; er boven staan!

Wat een trieste vertoning zeg. Ongelooflijk dat ze zulk tuig binnen laten om het vervolgens te verknallen voor “je eigen club”. Dit zijn geen fans, dit zijn opgehitste geweldssadisten die enkel en alleen uit zijn op rottigheid.

Ik hoop dat deze gasten een stadion verbod voor het leven krijgen en PSV een boete krijgt vanwege dit wanbeleid.

21 juli 2021 om 22:07

PSV? Hoezo is dit de fout van PSV?

21 juli 2021 om 22:11

Omdat ze die idioten hun stadion in laten. Deze dwazen horen daar toch niet te zitten of wel?

21 juli 2021 om 22:12

Zijn het dan Roda fans die daar op de tribune zaten?

21 juli 2021 om 22:14

Er mag echt strenger worden gekeken naar dit soort figuren en ze gelijk niet meer toelaten, maar clubs zijn hier soms bang om hun eigen fans te verbannen.

21 juli 2021 om 22:51

Gala en PSV supporters. Niet alleen PSV supporters.

Komen nog optijd voor het seizoen een x aantal seizoenkaarten vrij...

Allemaal stadionverbod

Bij psv is het toch altijd zo’n geweldige familie sfeer?

Gelukkig, er zijn weer toeschouwers... Man man, wat een idioten. Jammer.

Wat ik begreep zaten er Turkse supporters op een vak waar ook gezinnen zitten. Daar waren ze de hele tijd tegen bezig. Waarop een groepje besloot deze gezinnen te helpen. Waardeloos dat Turkse supporters in dit soort wedstrijden steeds weer aan kaarten kunnen komen.

22 juli 2021 om 00:09

"waardeloos dat Turkse supporters in dit soort wedstrijden steeds weer aan kaarten kunnen komen."

Waarom is dat raar? In principe kan iedereen kaarten voor zo'n wedstrijd kopen. Dus ook Nederlanders van Turkse afkomst die Galatasaray-supporter zijn.

22 juli 2021 om 01:22

Wat een onzinverhaal, die hooligans kwamen helemaal van de andere kant van het stadion. Treurig dat mensen zoals jij nog excuses zoeken voor zo’n wangedrag

Allebei de clubs gelijk de Europa Cup uit zetten. Klaar ermee.

Basis-kader tuig, zowel de aanstormende PSV supporters uit andere vakken als de Turkse supporters die liepen te klooien in het gezinsvak met jonge kinderen erbij.

Het viel mij op dat Wesley er niet bij was bij de bespreking in de rust. Waren de hooligans boos omdat die Ajacied in hun stadion was?

Triest dat dit gebeurd, maar het is niet zo dat deze PSV "fans" de Gala-fans aanvielen puur omdat zij voor een andere club zijn. In andere vakken zaten ook Turkse fans, zonder problemen. Ik keur dit zeker niet goed, maar hier ging meer aan vooraf dan dat je op het filmpje kunt zien.

Tja, dit zie je vaker, Nederlanders die voor de bezoekende club zijn en dus een kaartje kopen maar omdat ze uit nederland komen, komen ze dus niet in het uitvak maar gewoon in het vak met toeschouwers van de thuisspelende ploeg, als dit dan een enkeling is dan zal er los van een paar opmerkingen niet veel gebeuren, zit er een wat grotere groep dan is dit al een reden om ze wat meer te gaan provoceren, reageert deze grotere groep daar dan verkeerd op in de ogen van de thuisfans dan heb je dus de poppen aan het dansen, dit valt niet te beveiligen/voorkomen. de uitfans moeten zich afvragen of het slim is om daar te gaan zitten, en de thuisfans moeten zich af vragen waar ze eigenlijk mee bezig zijn om zo los te gaan. maar zoals ik al zei, dit gebeurt vaker en is echt niet te voorkomen.

Supp van de uitclub hebben niets te zoeken op thuistribunes, gaat al jaren fout kijken maar naar Feyenoorders die op de thuisvakken gaan zitten. Denk als PSV supporters in Turkije gaan juichen op de thuistribune dat het dan veel gekker eraan toe gaat. Ik keur het zeker niet goed maar je moet niet gaan provoceren als uit supp bij de thuisvakken

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren