Koopmeiners weegt alle opties af: ‘Ben met meerdere clubs in gesprek’

Woensdag, 21 juli 2021 om 18:28Rian Rosendaal

Het is nog maar de vraag of Teun Koopmeiners komend seizoen het shirt draagt van AZ. De middenvelder wordt sinds vorige week in verband gebracht met Stade Rennes, Napoli, Atalanta en AS Roma. In een interview met Voetbal International houdt de aanvoerder van de Alkmaarse club de kaarten tegen de borst, al wil Koopmeiners wel verklappen dat er gesproken wordt met verschillende clubs over een zomerse transfer.

Koopmeiners laat woensdag weten wat er momenteel speelt op transfergebied. "Dat ik met meerdere clubs in gesprek ben en dat het tot nu toe goed gesprekken zijn. Ik sta er positief in richting die clubs, dat heb ik ook naar AZ uitgesproken. Zij weten om welke clubs het gaat. De onderhandelingen lopen in die zin goed, alleen corona is ook een ding", zo benadrukt de 23-jarige middenvelder, die in Alkmaar vastligt tot medio 2023. Ondertussen is er geregeld contact met Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Telegraaf bevestigt hernieuwde Franse interesse in Koopmeiners

Met name Stade Rennes lijkt serieus in de markt te zijn voor de middenvelder van AZ.Lees artikel

"Ik ben geen speler die blessures gaat faken of rare spelletjes speelt. Ik heb aan de club verteld met wie ik gesprek ben en hoe dat ervoor staat. We hebben continu nauw contact gehad wanneer clubs zich gemeld hebben. We hebben afgesproken dat ik blijf aangeven hoe mijn hoofd erbij staat en dat zij aangeven wat ze van me verwachten. Dat loopt tot nu toe heel prettig." Koopmeiners had AZ al achter zich kunnen laten in de afgelopen periode. "Tja, een aantal dingen hadden al gekund en een aantal dingen gaan nog komen. Cryptisch hè? Ik ben altijd open en eerlijk, maar ik vind het niet netjes naar de club om alles nu in de media te vertellen. Het is het netst als zij uiteindelijk eerst weten waar mij hart ligt."

Koopmeiners snapt dat AZ hem niet zomaar wil laten gaan en aast op een aantrekkelijke transfersom. "het is hun recht om te vragen wat ze willen, dat verdienen ze ook. Ik hoop het, ik gun het ze van harte. Ze hebben me jarenlang, vanaf mijn jeugd alle kansen geboden. Ze hebben me goed geholpen, faciliteiten geboden, ik heb me thuis gevoeld." Of de middenvelder bij AZ aan het nieuwe seizoen begint blijft voorlopig afwachten. "Dat durf ik niet te zeggen, ik weet het oprecht niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door msn10)

Eindelijk iemand die weet wat ze club voor hem gedaan heeft. Hopelijk komt er een mooie club voor hem waarmee alles klopt.

22 juli 2021 om 00:24

Eens. Prima gast. Heel nuchter en realistisch volgens mij. Hij zou mijns inziens het beste in Italië passen. Inzakkende middenvelder die de ballen verdeeld. Atalanta zou wat voor hem kunnen zijn, zeker als vervanger van Freuler. Die club is echt op zijn lijf geschreven. Hoop niet dat ie naar Frankrijk gaat. In Italië kan ie veel leren en kan ie belangrijk zijn.

Duidelijk verhaal en ook erg prettig in de communicatie naar clubs en pers.

Hoop op een mooie club voor hem (en een mooi bedrag voor AZ). Zal wel een aderlating zijn als hij weg valt. Niet alleen als speler, maar ook als aanvoerder.

21 juli 2021 om 21:22

Het is een verademing om iemand zo te horen praten over een transfer. Vertrekken lijkt sowieso te gaan gebeuren, laten we hopen voor hem en AZ dat het een succes gaat worden. Als je ziet welke spelers het de afgelopen jaren hebben gemaakt in Italië, hoop je toch dat hij daar naartoe gaat.

Prima manier van communiceren , had bijna niet anders verwacht van Koopmeiners. Prof op en buiten het veld, Italië past volgens mij het beste bij hem.

Alleen maar respect en een voorbeeld voor velen die blessures faken en ga zo maar door.

Hoeveel wil AZvoor hem hebben eigenlijk?

21 juli 2021 om 19:25

Vermoedelijk 20 miljoen, terwijl de genoemde clubs volgens de geruchten tussen de 15 en 18 miljoen bieden. Ik gun hem van harte zijn stap, maar vind het ook goed dat Huiberts niet toegeeft aan het eerste, beste bod. Denk dat het rond de 18 miljoen zal uitkomen met eventueel nog wat bonussen.

Toch wel echt mijn favoriete AZ-speler van de laatste jaren (in ieder geval buiten het veld). Komt altijd goed naar voren in interviews en is nooit te betrappen op een misplaatste opmerking. De volgende aanvoerder zal een zware kluif krijgen om hem op te volgen.

En zo gaat Az om met transfers.
Openheid en duidelijkheid.
Dit kosten onze spelers....klaar, wil of kan je niet betalen sorry....next.
Daarom ook gaan spelers graag naar Az, niet alleen omdat het sportief goed is, maar vooral omdat er een goede sfeer hangt die door anderen weleens jaloers makend tegengesproken word in alle macht.

zijn er Az fans die verwachten dat Az dit jaar boven in mee gaat doen?
met Stengs Boadu Svensson en Koopmeiners die misschien ook nog gaat blijft er vrij weinig over van de selectie van afgelopen seizoenen.
Jammer dat zo'n Az altijd in een keer meerdere spelers heeft die het niveau van de Eredivisie ontgroeit zijn waardoor de hele selectie meteen bijna uit elkaar valt.
Overigens vind ik het wel echt bijzonder knap hoe een Az telkens weer nieuwe jongens kan laten doorstromen uit de jeugd of scouten die deze huidige jongens weer langzaam doet vergeten.
@Az kenners lopen er op dit moment talentvolle jeugd spelers waarvan jullie denken dat kan wel iets worden!?

22 juli 2021 om 08:58

Ik denk dat AZ gewoon prima dit seizoen voor plek 3 of 4 kan spelen. Dit seizoen zullen PSV en Ajax wel echt te sterk zijn. Voor Stengs heeft AZ bijna 2 jaar geleden Evjen al gehaald (Noors speler van het jaar geworden). Voor Koopmeiners is het contract van Clasie verlengt en zijn broertje doet het ook vrij goed op die positie.

Voorin heb je ook nog een aantal grote talenten met als AMC Taabouni en in de spits Poku. Daarnaast maakt op Linksachter Gullit in de voorbereiding veel minuten. Het enige gat wat ik zie is op Rechts- en Linksachter. Suguwara lijkt nu daar de basisspeler te zijn, en op links lijkt Oosting een goede kans te maken. Al met al prima eredivisie team, maar je levert zeker 5-10% in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. JansenUnknown
M. BakkerKeeper
M. BizotKeeper
B. ReusKeeper
S. BeukemaVerdediger
M. GullitVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren