Valentijn Driessen: ‘KNVB durft het niet aan met Fraser als bondscoach’

Woensdag, 21 juli 2021 om 17:03Rian Rosendaal • Laatste update: 18:43

Valentijn Driessen onthult woensdag dat de KNVB het niet aandurft om Henk Fraser aan te stellen als opvolger van de opgestapte Frank de Boer. De hoofdtrainer van Sparta Rotterdam is wel serieus in beeld als rechterhand van Louis van Gaal, de beoogde nieuwe keuzeheer van het Nederlands elftal. De KNVB moet nog wel tot een definitief akkoord komen met de trainer die in het verleden al tweemaal aan Oranje was verbonden.

"Ik snap ook niet waarom de KNVB zich zo druk maakt om Louis van Gaal", zegt Driessen woensdagmiddag in gesprek met Radio Veronica. "Om alles in het werk te stellen, financieel en sportief en van alles en nog wat om hem als bondscoach aan te stellen. Terwijl je misschien best Henk Fraser kan aanstellen. Henk Fraser heeft inderdaad overal waar hij gezeten heeft het heel goed gedaan. En ik denk ook wel dat hij de autoriteit heeft bij de spelers."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Eerste reactie Henk Fraser: ‘Ik pas in het profiel als gekleurde trainer’

De coach van Sparta Rotterdam vindt het een eer dat Louis van Gaal hem als assistent naar Oranje wil halen.Lees artikel

"Want er wordt natuurlijk gezegd: 'Ja, hij heeft nooit in het buitenland gewerkt'. Maar hij spreekt natuurlijk wel heel goed de taal van de spelers en staat ook nog heel dicht bij spelers. Ik vind het nog niet eens zo'n rare suggestie en weet ook dat die suggestie bij de KNVB leefde. Alleen, zij durfden het niet aan, want je kunt niet zomaar een bondscoach van de straat bij Sparta Rotterdam plukken", aldus Driessen, die verwacht dat de KNVB de aanstelling van Van Gaal als bondscoach op korte termijn wereldkundig maakt.

"Het feit dat ze nu bezig zijn met de assistenten, om die vast te leggen, dat wil zeggen dat ze er met Louis van Gaal zelf helemaal uit zijn. Alleen moeten ze wel eerst aan zijn voorwaarden voldoen, en Fraser is een van de voorwaarden. Ik denk ook wel dat dat komt omdat de KNVB en waarschijnlijk ook Louis graag iemand met een kleurtje wil hebben. Dat is ook weer zo'n afweging voor Fraser of hij het wel moet doen. Want dat gaat nu natuurlijk gezegd worden. Ben je dan een excuus-assistent of niet?", vraagt Driessen zich hardop af.


Poll

Wie zie jij liever als bondscoach van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door stefandefree)

Kan ik enigszins begrijpen, maar Fraser zou wel met Louis mee kunnen lopen zoals Danny Blind toen en na 2 jaar het stokje overnemen. Sparta is toch anders dan het Nederlands elftal, maar met die 2 jaar ervaring met spelers zie ik Fraser wel degelijk als een goede kandidaat.Edit: blijkbaar was het niet helemaal duidelijk, ik wil Danny niet als bondscoach meer maar in 2014 was hij assistent om het daarna over te nemen. Dit zelfde traject zie ik Fraser graag doorlopen. Ik denk dat Fraser ook een geschikte bondscoach zou zijn op de lange termijn.

21 juli 2021 om 17:41

Dus als ik het goed begrijp gaat Danny Blind na Louis voor z'n 2e termijn als bondscoach ? Waarom zit ie er bij dan ?

21 juli 2021 om 18:08

Messibarca, dat begrijp je dan niet goed. Er is overal duidelijk gezegd dat Blind assistent wordt. Daar is hij goed in, en hij heeft zelf ook gezegd nooit meer hoofdtrainer te worden.

21 juli 2021 om 18:15

Nee Danny Blind heeft dit traject de vorige keer doorlopen. Dat bedoelde ik meer. Dit traject zou Fraser van mij door mogen lopen en dan hoofdtrainer worden daarna. Dat Danny niet capabel genoeg was, wist iedereen natuurlijk al. Ik schat Fraser hoger in, maar zie hem wel graag leren van de aanpak van van Gaal en het omgaan met “vedettes”. Daarna acht ik Fraser klaar om een goede bondscoach te zijn.

21 juli 2021 om 18:34

Zou wel leuk zijn voor Fraser idd Bondscoach worden van Oranje. Hoop op vPersie als assistent.

21 juli 2021 om 17:59

Alsjeblieft Danny blind niet meer noemen die man is de slechtste coach ooit van oranje en de spelers gaan niet bepaald door het vuur voor hem, maar ik val in herhaling. Fraser heeft wel potentie gezien materiaal bij Sparta.

21 juli 2021 om 18:05

Hij heeft niet alleen Sparta getraind he. Ook Den Haag en Vitesse. Assistent trainer geweest bij jong oranje, jeugdtrainer bij Feyenoord en PSV geweest. Hij heeft echt het hele plaatje doorlopen. Heb hem bij jong oranje aan het werk gezien onder Cor pot. Deed die echt geweldig! Bracht sfeer met mooie humor, en was duidelijk aanwezig als dat nodig was. Ook nog op een trainersclinic meegemaakt bij Sparta toen hij nog trainer van Vitesse was. Echt een hele relaxte man.

21 juli 2021 om 18:18

Dat klopt maar er spelen bij Nederlands elftal spelers in de absolute top en met die spelers omgaan is niet voor iedereen weggelegd. Hoewel ik denk dat Fraser het zou kunnen wil het nog niet zeggen dat het zou werken. Daarom denk ik dat hij er goed aan zou doen tot het WK assistent en daarna bondscoach.

22 juli 2021 om 07:48

Bij jong oranje bijvoorbeeld al wel te maken gehad met Depay en Wijnaldum o.a. Dus hij kent een aantal spelers wel, en ze kennen hem dus ook van daar. Dat scheelt al wel natuurlijk.

21 juli 2021 om 18:07

Hij heeft niet alleen geen buitenland-ervaring, maar ook geen ervaring bij een Nederlandse topclub. Dus het lijkt me sowieso verstandig om hem niet meteen bondscoach te maken.

21 juli 2021 om 18:30

Vandaar de eerste tijd aan het handje van Louis mee lopen. Overigens, ik heb nog niet het idee dat Fraser de juiste man is om dikbetaalde vedetten te managen, maar ik laat me graag verbazen door hem. En als hij Het stokje overneemt van van Gaal dan hoop ik ook van de raciale discussie af te zijn.

21 juli 2021 om 19:15

Deze topic geeft geen enkel aanleiding om weer over dat raciale discussie te beginnen, toch moet het maar weer benoemt. Als je daadwerkelijk wilt dat het stopt, dan begint het bij jezelf. Het is te bizar voor woorden dat het elke keer over het â€å“kleurtjeã¢â‚¬â moet gaan, laten we gewoon normaal blijven doen. Die Driessen is ook helemaal van god los met zijn kleurtje elke keer.

21 juli 2021 om 19:44

Helemaal mee eens. Ik zelf heb een 'kleurtje' ... (lachwekkend woord)! en heb nog nooit gehoord of gevoeld dat ik een donkere coach wilde hebben. Wordt er kotsmisselijk van. Fraser moet ook gewoon bedanken. Wat zal Frankrijk dan wel niet moeten doen? Een volledig Afrikaanse staff?
Degene die dat willen zijn zelf ermee bezig. Voetbal ontstijgt ras. Als ik op een roodharige spits stond noemde ik hem ook vuurtoren .... en wat dan nog. Vals sentiment in NL ... walgelijk gewoon!

23 juli 2021 om 09:02

Marco van Basten bijvoorbeeld had dat ook allebei niet. Frank de Boer heeft wel ervaring in het buitenland, maar kun je in dat opzicht niet bepaald succesvol noemen. Bert van Marwijk had enkel een avontuur bij Dortmund waar de meningen over verdeeld zijn. Als ervaring bij een Nederlandse topclub en in het buitenland de criteria zijn, dan blijven er naast Van Gaal ook maar weinig opties over.

Ik vind het een goed idee om Fraser als assistent mee te nemen in de staf. Man met een goeie uitstraling, harde mentaliteit, en niet bang om spelers flink de waarheid te vertellen. Omdat hij nog geen topclub heeft getraind vind ik het een goed idee om hem niet direct aan te stellen als bondscoach. Maar ik kan me wel voorstellen dat als de klik tussen Fraser en de spelersgroep goed is, dat hij het op termijn over kan nemen van Louis van Gaal. Dat klikken is wel belangrijk, want hij is in het verleden volgens mij ook wel eens met zijn spelersgroepen in de clinch komen te liggen vanwege zijn harde aanpak.

Alleen al om dat kleurtje discussie zou ik als Fraser zijnde bedanken

21 juli 2021 om 17:40

Ik vind dat Driessen dit ook wel erg makkelijk roept. Die roept dit enkel uit een onderbuikgevoel zonder het überhaupt ergens aan te kunnen staven.fraser wordt gewoon geselecteerd doordat hij een goede aanvulling is op de trainersstaf. Laten we hem gewoon eens op zijn kwaliteiten beoordelen in plaats van zijn kleur.

21 juli 2021 om 18:31

@dr mario: bij fraser heb ik wel hetidee dat hij zich Nederlander voelt, boven het feit dat hij een kleurtje heeft.

21 juli 2021 om 21:14

Het is toch niet te geloven hoe deze man mag blijven praten over andere Nederlanders als kleurtjes? Het is echt niet anders dan Trump deed die Mexicanen illegal aliens noemde. Die man moet geholpen worden tegen zichzelf, zijn retoriek is racistisch en hij beseft het zelf niet eens.

21 juli 2021 om 17:43

Ach. Fraser heeft zelf al gezegd dat hem dat vrij weinig boeit. Hij gaat gewoon uit van zijn eigen kwaliteiten en die zijn zeker goed genoeg om voor een functie binnen de technische staf in aanmerking te komen. Fraser kan onder Van Gaal leren en ervaring opdoen en later het stokje van hem overnemen als hij zich bewezen heeft.

21 juli 2021 om 18:06

Wat een onzin, @KingdomAjax. Het doet er niet toe hoe je op een plek komt, maar wat je er doet. Als iedereen met kleurtje bedankt omdat mensen mss denken dat ze er zitten vanwege hun kleurtje, verandert er in ieder geval helemaal niks.

21 juli 2021 om 18:15

In de basis heb je natuurlijk helemaal gelijk, maar er is de Knvb (lees: de maatschappij) veel aan gelegen om bij te dragen aan diversiteit in hogere functies. Natuurlijk is Fraser geschikt vanwege zijn kunde, maar hij heeft nu een streepje voor vanwege de wens naar diversiteit. En wellicht dat het bondscoachschap het natuurlijke vervolg hiervan wordt.

21 juli 2021 om 18:47

Nou ja, een baan krijgen vanwege je huidskleur is in mijn ogen net zo slecht als een baan niet krijgen vanwege je huidskleur.

Echter denk ik niet dat Fraser daarom gekozen wordt. Bij Ten Cate had ik dat nog willen geloven, maar ik vind Fraser als persoonlijkheid en qua prestaties bij clubs helemaal geen slechte keuze om als assistent van Van Gaal te hebben en misschien zelfs als opvolger.

geef fraser gewoon een kans . .kijk wat hij bij sparta bereikt heeft . is net zo knap als tenga met ajac

21 juli 2021 om 18:03

Mooi dat je even precies het beste seizoen uit zijn loopbaan pakt. Buiten vorig seizoen heeft hij nooit bijzonder gepresteerd.

21 juli 2021 om 18:34

Hij heeft het prima gedaan met Sparta, darnaast met Viresse de beker gewonnen en ADO speelde gewoon goed voetbal. Kijk, dan hadden we Blind nooit moeten aanstellen bij Oranje vanwege het falen als trainer bij Ajax. Hij bewees toen al dat er totaal geen trainer in hem school, en dan toch aanstellen bij het vlaggeschip van de Knvb.

21 juli 2021 om 21:20

Maar je vergeet te benoemen dat het spel bij Vitesse heel matig was. Blind had ook nooit aangesteld mogen worden, staat los van Fraser.

21 juli 2021 om 18:06

Ja, je staat voor de belangrijkste periode voor de kwalificatie en dan wil jij Fraser een kans geven?

21 juli 2021 om 18:09

Hij heeft nooit een topclub getraind, en nooit in het buitenland. Misschien eerst even wat ervaring op het hoogste niveau doen. Als hij het goed doet mag hij van mij prima Van Gaal opvolgen.

Mensen die tegen quota’s zijn zijn degenen die er geen last van hebben.

Zo zie ik het. Vrouwen en minderheidsgroepen komen niet zo snel in aanmerking voor topfuncties. En dan kan je wel zeggen de beste moet naar voren geschoven worden maar hoe doe je dat als je weinig kansen hebt gekregen?
Vind potentie belangrijker dan dat je telkens in dezelfde cirkel kijkt.

Een jonge blanke trainer mag ook maar we kiezen opnieuw voor de derde keer voor Van Gaal. Op een gegeven moment moet je daarmee ophouden want zo komt nooit vers bloed.

21 juli 2021 om 17:43

Ik ben tegen quota's doordat als je aan de ene kant mensen positief '' bevoordeeld '' je aan de andere kant mensen benadeeld. Dat kun je niet voorkomen. Dan krijg je dus dat je blanke mensen / mannen discrimineert puur en alleen om het feit dat ze blank zijn en of man. Dan bestrijd je discriminatie met discriminatie. Want een minderheidsgroepering en/of vrouw komt in aanmerking voor een functie puur omdat ze in het verleden minder kansen hebben gekregen. Dat lijkt mij totaal niet wenselijk. Ik zie meer in een sollicitatieformulier waar je gender, foto's, naam, etc weghaalt en puur je competenties neerplempt. Dan wordt je beoordeeld op je kwaliteiten en niet om hetgeen je bent, hoe je eruit ziet en/of om je naam.

21 juli 2021 om 17:50

Zo sta jij erin omdat het jou kan benadelen. Maar zo zwart wit is het niet. Het speelveld eerlijker maken door quotaã¢â‚¬â„¢s. Werkgevers krijgen subsidies om gehandicapten aan te nemen maar daar hoor je niets over omdat het vaak laaggeschoolde arbeid is wat ze verrichten maar van de topfuncties moet je afblijven. Vind jij dat ook oneerlijk? En dat anoniem solliciteren werkt op een gegeven moment ook niet zo goed als je denkt want uiteindelijk moet je naar een sollicitatie gesprek gaan en dan willen ze je zien.

21 juli 2021 om 17:54

Vervelend he, als een groep die altijd wordt bevoordeeld een keer wordt benadeeld. Weet je gelijk hoe dat voor minderheidsgroepen voelt.

21 juli 2021 om 17:59

Ik ben pertinent tegen alle vormen van discriminatie. Waar Quota's naar mijn mening ook toebehoren. Je maakt het speelveld mijns inziens eerlijker door het '' blanco '' sollicitatieformulier waar ik eerder naar refereerde. Dan kijk je dus puur naar wat iemand kan, in plaats van naar hoe iemand is. Kwaliteiten zouden wat mij betreft altijd het enige uitgangspunt moeten zijn. De rest is irrelevant. En nee, dat vind ik niet oneerlijk. Mijn zus heeft een ooghandicap waardoor ze bijna blind is. Zij doet werk dat een heel stuk lager is dan de hersencapaciteit die ze bezit, puur en alleen om het feit dat ze heel veel andere werkzaamheden simpelweg niet, of niet zo snel als valide mensen kan uitvoeren. Dat geldt voor heel veel gehandicapten. Die kunnen werkzaamheden simpelweg niet net zo goed uitvoeren als validen mensen.

21 juli 2021 om 18:01

@watchdog, Ik snap nooit zo goed waarom wij kwaad, want dat zijn discriminatie en racisme, met kwaad moeten bestrijden. Je bent aan de ene kant tegen discriminatie maar vind blanke / mannen benadelen wel een goed idee? Ik snap nooit zo goed waarom je dan tegen discriminatie bent, aangezien je discriminatie van blanken en mannen blijkbaar wel goedkeurt.

21 juli 2021 om 18:10

Dr.Mario. De realiteit is gewoon, dat de anti-racisten de grootste racisten zijn. Moet je maar eens opletten in de politiek. De partijen die vaak willen benadrukken dat zij tegen racisme zijn of racisme willen bestrijden, zijn altijd de partijen die het vaakst over kleur praten en kleur erbij betrekken. Ironie ten top. Hier heb je ook van die figuren rondlopen die het altijd hebben over 'witte mensen', 'blanke mensen', enz... En dan niet in positieve zin. Maar dan wel het grootste woord hebben over het extreem racistische Nederland. Lachwekkend blijft het.

21 juli 2021 om 18:13

Hoe bedoel je minderheidsgroep, blanken als geheel zijn toch een piepkleine minderheid op aarde laat staat als je het specificeert op blanke nederlanders? Of wacht je bedoelt in Nederland? Zou je dan wellicht kunnen delen hoeveel blanke Nederlanders topfuncties hebben in landen als Marokko, Somalië, Turkije, China, Venezuela etc? Of wil je eigenlijk dat ten voorbeeld Marokkanen de topfuncties in Marokko hebben maar in Nederland zo veel mogelijk niet-Nederlanders?

21 juli 2021 om 18:14

@dr Mario, als discriminatie alleen uitgeroeid kan worden door tijdelijk quota's in te stellen, dan is dat prima. Blanken krijgen ook een kans, alleen op het totale vacaturebestand weet je dan dat je kans wat kleiner is. Maar iedereen krijgt een kans. Het gaat erom dat bepaalde groepen stelselmatig achtergesteld zijn, en daardoor structureel te weinig kans krijgen. Dat is met allochtonen zo en met vrouwen zo, dat is op de arbeidsmarkt gewoon een feit. Zo'n blanco sollicitatieformulier wat jij noemt is een goede start, maar niet genoeg. Discriminatie en kansenongelijkheid zit op meer plekken. Je zal dus ook verder moeten kijken. Ik heb altijd gewerkt in zeer blanke omgevingen. Daar zie je gewoon dat als de eerste allochtoon er komt werken, dat dat cultureel lastig is. Je lacht om andere grappen, hebt een andere sociale omgeving, communiceert anders, etc. Dat is voor zo iemand echt wel lastig. Een quotum kan er voor zorgen dat je in een keer een betere balans krijgt, zodat ook de cultuur binnen zo'n bedrijf mee verandert. Want dat is gewoon nodig om voor iedereen een prettige, veilige omgeving te zijn..

21 juli 2021 om 18:19

@dr.maro, daar zit de denkfout. Laten we vooropstellen dat we het er beiden over eens zijn dat witte mannen over het algemeen bevoorrecht zijn in onze maatschappij, eens?

Is het dan echt discriminerend om bewust (via een wet) dat voorrecht af en toe opzij te schuiven zodat vrouwen en zwarten een betere positie op de arbeidsmarkt krijgen?

Jij noemt het "met kwaad bestrijden", ik noem het positief discrimineren. Uiteindelijk heeft de gemiddelde witte man er zelf ook baat bij als de arbeidsmarkt divers(er) wordt.

21 juli 2021 om 18:27

Dus terwijl de topfuncties in Marokko naar de Marokkanen gaan, in Turkije naar de Turken, in Ghana naar de Ghanezen, in China naar de Chinezen moet in Nederland de diversiteit hoogtij vieren? En moeten dus de blanken zoveel mogelijk plaatsmaken om het migranten maar zoveel mogelijk naar de zin te maken waarnaar Nederland op termijn in een zelfde land wijzigt als de landen waar deze migranten uit weg zijn gemigreerd?

Oké prima hoor maar op welk vlak gaan de Nederlanders er eigenlijk zelf op vooruit dat ze nu om topfuncties moeten concurreren met migranten die nu dus officieel middels quota worden voorgetrokken terwijl ze er zelf überhaupt geen stem in hebben gehad dat diezelfde migranten in Nederland zijn komen wonen?

21 juli 2021 om 18:32

@watchdog Vertel de blanke vakkenvuller of de blanke stratenmaker lekker dat hij zo bevoordeeld is in zijn carriere. Je weet wel die mensen die geen promotie maken, die ook geen huis kunnen kopen of huren. Ondertussen mag hij ook als racist worden weggezet en de as van het kwaad. Het gaat puur om macht en niks meer. Niemand die pleit voor diversiteit van vrouwelijke stratenmakers, want dat is geen machtspositie. Ooit een blanke man zien werken in een Chinees restaurant of bij een Turkse slagerij? Natuurlijk niet. Dat zijn geen machtsposities, dus dan boeit het niet. Discriminatie en racisme bestrijden met racisme is walgelijk. Binnenkort zijn blanke vrouwen aan de beurt want die nemen weer posities in van mannen en vrouwen van kleur. Hoe durven we in een van oorsprong blanke cultuur waar vrouwen helaas vaak in deeltijd werken meer mannen op hogere posities te hebben. Gelukkig dat in Aziatische landen wel andere dan Aziatische culturen op hoge posities zitten. Idem voor Zuid Amerika, Afrika en in het Midden-Oosten.

21 juli 2021 om 18:34

wat is je bewijs dat blanke mannen bevoorrecht zijn in onze maatschappij? blanke jongens vallen juist massaal af van de scholen en universiteiten en ook de depressie en zelfmoordcijfers liggen onder blanke jongens en mannen in het gehele westen veruit het hoogst.

21 juli 2021 om 18:36

@vernon, Ik vind de achterliggende gedachten en die vind ik oprecht mooi. Ik ben ook voor net zoveel kansen voor een ieder. Maar ik kan quota's niet los zien van discriminatie. Hoe graag ik het ook anders zou willen zien. Wellicht een verschil van inzicht, maar ik ben er simpelweg geen voorstander van een bepaalde groepering positief te bevorderen, doordat je daarmee automatisch een andere groep weer buitensluit. Dan ben je wat mij betreft hetgeen aan het doen hetgeen je juist wil bestrijden. Daar schiet niemand iets mee op denk ik. @watchdog, Dat ligt aan je definitie van bevoorrecht zijn. Kom ik door mijn Nederlandse naam makkelijker aan een baan? Absoluut. Legio voorbeelden. Heb ik het idee dat ik bevoorrecht ben doordat ik blank ben geboren? Deels. Ik word niet uitgescholden om mijn huidskleur en ik word niet zomaar overal en nergens staande gehouden, al denk ik niet dat dat altijd met huidskleur te maken heeft. Dus, ja, deel eens. Ik geloof niet zo in witte privileges, maar dat gezegdhebbende het hebben van een blanke huidskleur, hoe belachelijk dat ook klinkt nu ik het zo type, werkt mij ook zeker niet tegen. Kijk, hetgeen ik er op tegen heb is dat je in een hypothetische geval een blanke jongeman die 10 jaar belachelijk hard gestudeerd heeft voor zijn droombaan en er dan uiteindelijk kans toe ziet om die functie te bereiken buitensluit puur en alleen doordat Barbara die baan ook graag wilt en zij toevallig een vrouw is. Discriminatie is in mijn boekje niet wenselijk. Zowel positief als negatief. Ik houd van verbinden, begrijp mij hier niet verkeerd ik weet zeker dat jij dat ook wilt d.m.v de quota's, ik geloof er alleen niet in dat quota's dat bewerkstelligen.

21 juli 2021 om 18:55

Watchdog, dus jij vindt discriminatie op geslacht of huidskleur iets positiefs? Want in mijn ogen is discriminatie op zulke gebieden altijd slecht, ongeacht welke groep er gediscrimineerd wordt. Een baan krijgen vanwege je geslacht of huidskleur is net zo slecht als een baan niet krijgen vanwege je geslacht of huidskleur.

21 juli 2021 om 19:47

Weet je wat het is. Iemand beoordelen op kleur is inderdaad altijd slecht. Echter, door de tijd heen was het speelveld nooit eerlijk en het sollicitatieformulier nooit blanco. Dat heeft zijn weerslag gehad op de sociaal economische status van bepaalde groepen. Dit heeft zijn weerslag op iemands startpunt in de maatschapij en dus op iemands kansen in de samenleving. Daarom zou je kunnen indenken dat, ondanks dat je dan nu zegt, we stellen nooit meer iemand achter op huidskleur (een utopie, maar goed) dit niet betekent dat degene uit een lagere sociale klasse even veel kans hebben op een baan, omdat ze, vaak buiten hun eigen schuld om, minder goed opgeleid / capabel zijn dan hun leeftijdsgenoten die wel al die kansen hebben. Het heeft geen hol te maken met kleur, maar met het compenseren van een door de jaren heen ontstane scheefgroei in de maatschapij. Dat het hier en daar dan lullig is voor iemand die wordt overgeslagen, tja das kudt, maar er is geen 1 size fits all oplossing waar iedereen blij van wordt.

21 juli 2021 om 19:56

De quota is er om verzadiging te voorkomen. De voorbeelden die jij noemt zouden niet werken in de echte wereld. Je ziet dat bepaalde functies gewoon gedomineerd worden door een bepaalde type persoon en het is heel menselijk om je gelijke aan te nemen. Zelden is het zo dat iemand onevenredig naar voren wordt getrokken, maar bijvoorbeeld een vrouw met dezelfde kwaliteiten eerder de baan krijgt dan een man. (blanke) mannen worden niet gediscrimineerd. Ook voor hen zijn er sectoren waar zij toch de kans krijgen om eerder in aanmerking te komen zoals onderwijs/pedagogiek/zorg.

21 juli 2021 om 18:56

Ik vind vooral de mensen die roepen dat "tegenwoordig alles om kleur draait" hilarisch. Het draait al vrijwel de hele wereldgeschiedenis om kleur. Alleen is het nu soms ook die andere kleur. Als je in Nederland als blanke vent geen baan kan krijgen ligt het echt niet aan je kleur of je pik. Dan ben je gewoon ongeschikt.

21 juli 2021 om 19:37

Ik ben tegen quota's omdat je dan mensen niet meer beoordeelt op hun kwaliteit. En bij Fraser vind ik het al helemaal stuitend, omdat die gewoon bewezen heeft een prima trainer te zijn. Los van een quota. Vrouwenquota zijn er op veel plekken al lang en het levert bar weinig op.

21 juli 2021 om 20:03

Van Gaal is de best mogelijke optie. Het WK is er over ruim een jaar al, dus kiezen voor een korte termijn oplossing is een goed idee. Of wil je weer bouwen met een nietsnut zoals De Boer? En als je voor een quota bent, dan heb ik medelijden met je. Quota's zijn er tegenwoordig al in het bedrijfsleven, meer dan je denkt. Ook de politie neemt mensen met een kleurtje sneller aan dan autochtone mensen met een beterr vooropleiding, profiel en iq. Je hebt het met quota's enkel over dat blanke mensen minder kansen zouden moeten hebben en niet vice versa. Verder heb ik nog nooit iemand gehoord dat er minder donkere mensen in de NBA moeten zijn en meer blanke mensen, niemand. Het is algemeen bekend dat mensen met een kleurtje gewoon beter zijn in basketbal en dat zal wellicht ook gelden voor allerlei andere sporten en banen.

Jongens houd toch op over Henk Fraser, wat is zijn internationale ervaring ?. De top moet voor het Nederlands elftal staan. Met bijpassend salaris.
Laar Henk ervaring op doen bij Louis en dan over een paar jaar nr1 worden.

Dus Fraser wordt over 2 jaar de bondscoach

En als Fraser bondscoach wordt is Valentijn de eerste om te roepen dat ze van Gaal hadden aan moeten trekken, maar de KNVB niet de ballen had. Ik hoop dat Fraser zich hier niet voor leent, en van Gaal daardoor geen bondscoach word. Heb geen zin in de one man show. Als er gewonnen word vind Louis zichzelf geweldig als er verloren wordt ligt het aan iedereen behalve van Gaal.

Hij kan toch beginnen als assistent van Louis en later kan hij het overnemen, de ideale scenario volgens mij!

Zou het zin hebben om een petitie te starten tegen deze man? Zo ja, maak ik hem aan. Zouden de meest nuttige minuten van mijn leven zijn, en ik zou mezelf er de rest van mijn leven dankbaar voor zijn

Van mij hadden ze hem best de kans mogen geven. Al die trainers met buitenlandse ervaringen of ervaringen bij een topclub na waren op Koeman na ook geen succes. Waarom dan inderdaad niet een keer de kans geven aan een goede trainer die bij al zijn clubs goed gefunctioneerd heeft. Ook gewoon een welbespraakte trainer die realistisch voetbal speelt. Bij gebrek aan duidelijk betere alternatieven was het verdedigbaar geweest.

Ik kan het mis hebben hoor, maar in vorige nieuwsberichten werd volgens mij toch echt aangegeven dat Van Gaal had voorgesteld om Fraser als assistent aan te stellen. Daarover - en dus ook over de optie tegelijk trainer van Sparta te blijven - zij toch al verkennende gesprekken gevoerd? Waar hééft Driessen het nu dan toch weer over?!

Zo moe van mensen die heletijd dat “Kleurtje” aanhalen. Ik heb geen 1 speler horen zeggen over een trainer met kleurtje en het zijn alleen maar aannames van media bronnen zoals Valentijn Driessen, Voetbal inside etc. Donkere spelers moeten lekker bedanken voor NL elftal en zijn zoals ik het hier ook constant in comments voorbij zie komen constant het mik punt als er iets negatiefs rond NL elftal heerst. Frenkie, Matthijs en Daley hebben ook heel veel invloed in het NL elftal en speelde ook kut dit EK maar daar hoor ik niemand over. Kunnen wel hele tijd Wijnaldum, Depay en van Dijk de schuld geven over van alles en doen alsof ze een coup willen plegen maar dat is echt niet het geval. Knvb heeft een enorme fout gemaakt door trainers als Danny Blind, F. De Boer aan te stellen. Het waren ooit de ideale schoonzonen van Nederland maar Oranje heeft niks aan deze middelmatige trainers/ ex voetballers. Ze kijken op tegen trainers die goed zijn in people management, een staat van dienst hebben en wat van kunnen opsteken. Plaatje Henk ten Cate, Fraser, Seedorf vallen daarin heeft niks met het kleurtje te maken! Van Gaal een geweldige trainer maar af en toe een dorpsgek met ze generale gedrag. Snap dat spelers niet staan te springen om onder hem weer een EK/WK te spelen. Niks voor niks botsingen gehad met grote spelers als Rooney, Rivaldo etc. Meer is het niet mensen heeft niks met kleurtjes te maken. Anders laat die jongens lekker voor Suriname, Marokko, Curacao of Turkije spelen zijn jullie eindelijk van dat gezeik af maar dat wil Derksen en Co ook weer niet.

Een brevet van onvermogen dus voor die knvb poppies… maar dat is al decennialang.

Fraser is een uitstekende trainer en lijk mij een hele geschikte bondscoach.
Prima om anderhalf jaar met van Gaal mee te lopen, kan normaliter nooit kwaad. En daarna kan hij de scepter overnemen van Van Gaal.

Die hele kleurtjes discussie kan zomaar tegen sommige mensen gaan werken. Ik zou prima hebben kunnen leven met Henk ten Cate, Ruud Gullit of Frank Rijkaard als bondscoach. Maar om verschillende redenen willen die dat niet. Ik kan ook prima leven met Henk Fraser als coach van Oranje. Hij heeft zich bij Vitesse en Sparta bewezen. Maar nu is het dus zover dat hem voor de voeten zou kunnen worden geworpen dat hij zou worden aangesteld vanwege die commissie van Humberto Tan. Dan heb je uiteindelijk dus weer een negatieve uitleg van iets dat heel positief zou kunnen zijn. Ik ben voor Henk Fraser. Hij is voor mij gewoon een Nederlandse coach die het al jaren heel goed doet. Dat is meteen ook het enige waarop ik hem beoordeel; op zijn vakmanschap.

Durven???
Wat heeft Fraser ooit gepresteerd als trainer? Hij is een trainer die vooral verdedigend denkt. Dat zal misschien te maken hebben met zijn eigen carrière.
Als we zeker willen zijn dat we het WK niet halen dan moet je Fraser voor de groep zetten
Als je zeker wilt zijn dat de Hollandse school overboord wordt gegooid moet je Fraser voor de groep zetten.
Kom op Valentijn, stop met jezelf belachelijk te maken

Een stage kan geen kwaad. Zo goed staat Nederland er niet voor in stand. Hoewel Frank ook bij een WK assistent is geweest. Tot tevredenheid van de toenmalige internationals!

Wel kiest men voor de oude van gaal en de loopjongen blind
Lafaards.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

18 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Vitesse
2014-2016 ADO Den Haag
2011-2014 ADO Den Haag
1990-1993 Nederland

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren