L'Équipe: Juventus bereidt sensationele ruildeal voor met Ronaldo

Woensdag, 21 juli 2021 om 13:52Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:01

Juventus overweegt om Cristiano Ronaldo deze zomer aan te bieden bij Paris Saint-Germain, zo meldt L'Équipe woensdag. De Portugese superster moet daarmee aan de basis staan van een sensationele ruildeal, waarbij Mauro Icardi de omgekeerde weg moet bewandelen. Juventus heeft al langer interesse in de Argentijn van PSG, maar slaagde er tot dusver niet in om door te pakken. Door Ronaldo aan te bieden als ruilwaar moet die langverwachte wens nu alsnog worden ingevuld, zo klinkt het.

Ronaldo heeft nog een contract voor een jaar bij Juventus en staat voor een onzekere toekomst, daar de nieuwe trainer Massimiliano Allegri zijn elftal op een aantal plaatsen wil wijzigen. De Portugese aanvaller zou daarbij een belangrijke schakel moeten zijn om ervoor te zorgen dat Icardi een langdurig contract kan ondertekenen. Er wordt rekening gehouden met een clausule in het contract van Icardi, wat betekent dat PSG veertien miljoen euro moet betalen aan Internazionale als ze hem aan een club uit de Serie A verkopen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De afkoopclausule is vermoedelijk ingecalculeerd om een toekomstige transfer naar Juventus af te schrikken. Icardi werd in het seizoen 2019/20 eerst verhuurd door Inter, dat hem later definitief verkocht aan PSG. Bij de huurovereenkomst werd een optie tot koop opgenomen van zeventig miljoen euro. Icardi, die afgelopen seizoen 13 keer wist te scoren in 28 wedstrijden namens PSG, ligt nog tot medio 2024 vast in de Franse hoofdstad. De aanvaller is acht jaar jonger dan Ronaldo en zou beduidend minder salaris eisen.

Het huidige maandsalaris van Ronaldo bij Juventus wordt geschat op 4,3 miljoen euro, waarmee Juventus behoorlijk in de maag zit. De Italiaanse topclub ondervindt financiële problemen als gevolg van het coronavirus en kan zich dergelijke salarissen niet langer veroorloven. Daar komt bij dat Juventus het risico loopt dat Ronaldo volgend jaar zomer transfervrij vertrekt, mocht hij besluiten om zijn tot volgend jaar lopende contract niet te verlengen. De komst van Ronaldo zou de zoveelste grote naam zijn deze transferperiode bij PSG. Eerder kwamen onder meer Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi en Gianluigi Donnarumma al naar Parijs.

La Gazzetta dello Sport meldde onlangs nog dat er niet langer onzekerheid bestond over de toekomst van Ronaldo bij Juventus. De roze sportkrant onderschepte een berichtje waarin Ronaldo zijn toekomst aan de club verbond en aangaf op 25 juli terug te zullen keren naar Continassa, het trainingscomplex van de club. "Ik kom terug en ik blijf", luidde de tekst vanaf het vakantieadres van de Portugees. Er heerste lange tijd onzekerheid over het aanblijven van de 36-jarige aanvaller en die onzekerheid lijkt nu opnieuw te zijn aangewakkerd met de op handen zijnde ruildeal.


Poll

Vind jij dit een logische deal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Lijkt me een broodje aap verhaal. Ronaldo heeft net aangegeven dat hij blijft en Juventus zal hem niet zo maar ruilen voor een spots als Icardi.

21 juli 2021 om 14:01

Tja wie weet, als juventus inderdaad met het salaris in zn maag zit zou het nog kunnen. Zou ik verder wel een leuke transfer vinden, krijgt psg toch wel een bizar team.

21 juli 2021 om 14:13

Het is wel l’equipe die het melden he, toch een van de betrouwbaardere bronnen binnen de voetbaljournalistiek

21 juli 2021 om 14:18

L’equipe gaf ook aan dat Sulemana bij Ajax zou tekenen. Ze hebben niet altijd gelijk dus

21 juli 2021 om 15:14

Valt best mee hoe betrouwbaar L'équipe is, het is een dagelijkse sportkrant dus die moet elke dag met iets gevuld zijn. In Frankrijk is RMC een meer betrouwbare bron.

21 juli 2021 om 15:51

Sulemana zou ook tekenen, alleen kwam hij niet opdagen bij de medische keuringen. Dat is lastig te voorzien.

21 juli 2021 om 16:08

Sulemana is een beetje een non-argument, die zou ook tekenen maar pas na dat bericht maakte rennes weer een move. Je hoeft toch niet altijd gelijk te hebben om een betrouwbaar medium te zijn? Met name in de voetbalwereld kunnen zaken ieder moment weer veranderen. Het was tenslotte ook weer l’equipe die meldde dat ie toch weer naar rennes zou gaan

Ik denk een meer dan logische deal. Je merkt aan alles dat Ronaldo op zijn retour is. Icardi kent de competitie, zal perfecte aanvalsparner zijn voor Dybala. Ronaldo loopt Dybala eigenlijk alleen maar in de weg.

21 juli 2021 om 14:00

Ronaldo is niet meer wie die was, maar zijn statistieken spreken voor zich. Stel je voor, een aanval Di Maria-Ronaldo-Mbappe met Neymar op 10 erachter... En dan nog spelers ale Veratti, Marquinhos, Sergio Ramos, Donnarumma, Hakimi...

21 juli 2021 om 15:11

Ho ho, vergeet onze enige echte eigen Wijnaldum niet hè, haha.

21 juli 2021 om 14:01

Voordat Ronaldo kwam was dybala al geen vaste basisspeler. Nu ook met Ronaldo geen vaste basis speler. Er zijn weinig spelers die niet graag met Ronaldo speelden of totaal niet renderen. Kortom als Dybala wilt spelen zal hij toch constanter moeten worden.

21 juli 2021 om 14:20

Dybala is het eeuwige talent…

21 juli 2021 om 14:51

Dybala is altijd een vaste basisspeler geweest, zeker voor Ronaldo. Maar helaas bestaan er ook blessures in het voetbal.

21 juli 2021 om 14:54

Onwaar maar ok. Dybala zijn zwakste seizoen was het seizoen toen Ronaldo kwam. Juve moet rond Dybala bouwen, een type spits a la icardi zou perfect zijn. Op de flanken Chiesa en Kulusevski, 10 dybala en spits Icardi, top.

21 juli 2021 om 14:16

Ik denk ook dat het zin heeft voor beide partijen. PSG kan zijn galactico team de laatste touch geven en Juventus kan stoppen met het toch wel gefaalde project Ronaldo.

21 juli 2021 om 15:31

De enige reden om Ronaldo te lozen (naast zijn salaris) is dat hij voetballend niets bijdraagt. En dan ga je daar Icardi voor terughalen?! Icardi is net als Ronaldo alleen van waarde met het maken van doelpunten, en dat doet Icardi aantoonbaar minder dan Ronaldo. Dus ik zou het alles behalve een logische deal vinden.

21 juli 2021 om 16:13

Zijn salaris is een aardige motivatie, je bespaard meer dan 30 miljoen op jaarbasis.

21 juli 2021 om 17:00

Dat snap ik. Ik zou hem zelf ook weg doen, maar om dan Icardi ervoor terug te halen.. Ik zou zelf proberen om hem aan United te slijten voor een redelijk schappelijke transfersom en vervolgens Dybala in of om de spits te laten spelen. Dan kan je het bespaarde salaris en/of transfersom gebruiken om het middenveld eindelijk eens te versterken (locatelli en misschien Pessina)

21 juli 2021 om 16:11

Dybala loopt zichzelf in de weg

Mijn vermoeden is dat Cristiano dit niet gaat accepteren vanuit eergevoel. Er moet een transfersom betaald worden, hij is niet inwisselbaar.

21 juli 2021 om 14:19

Dit dus. Ronaldo laat zich echt niet ruilen tegen met alle respect een speler die ook nog eens flink lager staat qua statuur

21 juli 2021 om 14:39

Iedereen staat lager qua statuur. En daarbij levert Ronaldo altijd ondanks dat zijn voetbal niet meer zo geweldig is. Degene die de goals maken blijven het belangrijkste en dat doet hij. Topscorer serie a topscorer Ek. De man is een levende legende, hopelijk gaat hij naar Psg en pakt hij de championsleague nogmaals. Het team van Juventus waar hij in speelde was gewoon dramatisch, niemand kan een team alleen dragen in de huidige tijd. Maar hij zal altijd het verschil maken wanneer je tegen gelijkwaardige teams speelt. En dat op 36-jarige leeftijd

Waarom de F.. zou je Ronaldo weg doen om daarvoor Icardi te halen. Ondanks de matige prestaties van Juve, scoort Ronaldo er alsnog op los. Hij mag dan wat ouder zijn, het blijft de best doelpuntenmachine ter wereld op dit moment. Misschien dat Lewa ietsjes beter is op t moment, maar puur alleen omdat Ronaldo op zijn retour is. Desondanks zou ik hem nooit weg doen, en dat zeg ik als Messi fan. Maar goed, PSG moet dit doen zonder na te denken.

21 juli 2021 om 14:24

Ik denk dat jij het geld in deze deal vergeet…Wie zegt dat Ronaldo nog zo’n seizoen gaat draaien? Word het niet alleen maar minder bij hem, blessures etc?

Als Juventus zijnde, is dit het moment om hem te verkopen, nog 1 jarig contract en zijn stats zijn nog steeds erg goed, oftewel hij heeft nog marktwaarde. Maar wat dacht je van zijn ziekelijke salaris? Icardi kost vele malen minder en misschien gaat daardoor het team wel beter functioneren. Lijkt mij geen slechte deal, eerlijk gezegd.

21 juli 2021 om 16:01

Als Messi fan hoef je nog niet gelijk een Ronaldo hater te zijn. Ik vind je zin "desondanks zou ik hem nooit weg doen, en dat zeg ik als Messi fan." daarom ook weinig toevoegen. Volgens mij wil je alleen maar respect ontvangen door dat te zeggen.

21 juli 2021 om 16:21

Ja man, respect verdienen is zo belangrijk voor mij op deze site dat ik in 12 jaar tijd bijna 70 hele punten heb verdient. Geweldig he? Heb je nog iets inhoudelijks te melden of was dat t?

21 juli 2021 om 16:17

"het blijft de beste doelpuntenmachine ter wereld op dit moment". Gevolgd door "misschien dat Lewa ietsjes beter is op t moment".

You just made my day.

21 juli 2021 om 17:34

Ik zou oprecht niet weten wie van de twee de betere doelpuntenmaker is op het moment. Ronaldo blijft een fenomeen waar hij ook speelt. En Lewa is al jaren in bloedvorm, het afgelopen seizoen al helemaal. Maar zet Ronaldo voorin bij Bayern en die scoort waarschijnlijk net zo veel, al helemaal in de Bundesliga. Dus als ik moest kiezen, dan toch Ronaldo.

21 juli 2021 om 17:50

Ik lees dat Ronaldo 4,3 miljoen verdient. Per maand. Dat lijkt me een hele goede reden om Ronaldo te verkopen of te ruilen.

Zou voor beide partijen het beste zijn. En ook voor Ronaldo. Dat wordt wel een scary cheat team daar in Parijs. Anyway, voor Juve ook prima om verder te gaan. Met Chiesa, Icardi en Dybala kunnen ze hun toekomst voortzetten. Met Ronaldo gaat het niet super meer worden, niet perse door Ronaldo maar het Juve team zit niet goed in elkaar. Middenveld matig, aanval te veel ego's en dat werkt natuurlijk averechts. En hey, wie weet is Psg tevreden dan, zodra Ronaldo erbij komt en laten ze Mbappe deze zomer nog gaan.

21 juli 2021 om 14:17

Ben hier groot voorstander van. Ronaldo rendeert op zijn best als hij juiste team heeft om zich heen. En dat is bij juve niet het geval. En verder moet juve ook weer gaan bouwen aan een hecht team. Wat voor elkaar werkt en strijdt. Ook iets wat met Ronaldo niet kan. Die zet geen druk op de verdediging.

Wat een droomteam zou dat zijn... Donnaruma, Hakimi, Marquinhos, Sergio Ramos, Bernat, Veratti, Wijnaldum, Neymar, Di Maria, Ronaldo en Mbappe in een 4-3-3... Hyperaanvallend, maar met zo een defensie kan dat ook wel

21 juli 2021 om 14:18

Grapjas. Worden compleet onder de voet gelopen. Functioneert totaal niet

21 juli 2021 om 14:36

Ik zou het nog wel eens willen zien hoor die opstelling is om te watertanden en het zou best kunnen werken als ze alleen voor elkaar willen werken en niet te beroerd zijn omdat te doen. Denk dat alleen daar meer het risico in zit met een Neymar en Ronaldo. Maar die verdediging en het middenveld is echt zo geweldig.

21 juli 2021 om 17:52

Ze hebben dan zo'n enorm surplus aan kwaliteit dat ze echt niet onder de voet gelopen worden. Misschien in de eindfase van de CL. Maar alles wat daarvoor komt, heeft gewoon zoveel minder kwaliteit dat ze het echt heel zwaar gaan krijgen.

21 juli 2021 om 15:31

Vervang Wijnaldum mogelijk nog met Pogba en het is helemaal af.

21 juli 2021 om 16:03

Puur voor de naam Marcelo nog in plaats van Bernat als linksback ;-))

Doet Ronaldo nooit. Waarom zou hij wissel gaan staan achter Mbappe en Di Maria?

Kun je het je voorstelen wat een ziek elftal zou het zijn, alleen al om op Fifa mee te spelen, niet normaal

Donnarumma
Kimpembe
Marquinhos
S.Ramos
Hakimi
Wijnaldum
Verrati
Neymar
Mbappe
Di Maria
CR7
21 juli 2021 om 14:17

Worden compleet omver gespeeld door ploegen als Bayern of Liverpool omdat je er voorin een aantal hebt rondlopen die totaal niet genoeg meeverdedigen. Fifa computer elftal dat niet gaat werken in de praktijk

Als dit soort berichten de boventoon gaan voeren weet je dat de komkommertijd echt is aangebroken. Het was uit de lucht dat Ronaldo zou vertrekken, nu gaan ze hem ruilen met Icardi en dan gaan zo ook nog Dybala voor Griezmann ruilen. Morgen Pogba ruilen voor Ramsey + cash en na het weekend zal De Ligt wel geruild worden met Kimmich.

Ik geloof er maar weinig van. Lijkt me echt een verhaal waar de pers maar al te graag over wenst te schrijven. Indien Ronaldo daadwerkelijk vertrekt komt er dan wel meer budget vrij om andere versterkingen in te lijven. Locatelli zal hopelijk al de eerste zijn. Al zal dit nog wel lukken met Ronaldo.Ongeacht dat PSG dan op papier een geschift team wordt, lijkt me dit niet te juiste plek voor Ronaldo. Hij kan beter zijn carrière afsluiten en uitbollen in bv de Portugese competitie dan tussen een hoop haantjes in Parijs (no offence...).

Leuk bericht maar dat gaat PSG toch nooit doen. Ze hebben met Mbappe en Neymar toch al de sterren van vandaag en morgen. Waarom zouden ze dan nog de ster van het verleden halen. Ronaldo wil dan ook de topwedstrijden spelen en niet willen banken... Maar hij is in Parijs niet de vedette die hij bij Juve wel is.

Ik geloof er nog niet zo in, aan de andere kant zou het wel grappig zijn, er bestaat dan een redelijke kans dat hij dan weer landskampioen kan worden in een ander land.

Mocht dit waar zijn dan zou alles behalve een CL slecht zijn. Dit zou betekenen dat Ronaldo het weer zou waarmaken in een andere competitie, en wie neemt de penalty's en vrije trappen? Ik bedoel Neymar zal Ronaldo toch wegsturen en Mbapee zal toch ook zijn aandeel willen hebben in een bepaald aantal penalty's. Het zal zeker geen msn zijn die elkaar alles gunde. Maar als je met zo'n aanval niet minimaal met 20+ punten kampioen wordt en de CL wint heb je het gewoon slecht gedaan. Dan zouden ze ook echt een pure afmaker hebben in hun elftal.

icardi... voor ronaldo.... ondanks dat ronaldo ouder aan het worden is, geloof ik niet dat dit een hele goede deal zou zijn. ja voor PSG wel maar juventus?

21 juli 2021 om 16:19

Wat dacht je van het salarishuis? En zo bijzonder vind ik Ronaldo niet bij Juventus. Het is nog steeds dezelfde egoïst die elke bal wilt hebben. Het elftal moet in zijn dienst spelen terwijl hij niet meer de speler is om dat op zich te nemen. Daarnaast heeft Juventus voldoende spelers die zonder Ronaldo beter zouden presteren.

Ik voorzie de transfer van de zomer aankomen.
Veel van wat er te lezen valt kan zo de prullenbak in vanwege onhaalbaarheid, maar dit verhaal geef ik een aardige kans van slagen.

L Équipe wilt sensationeel veel krantjes verkopen gok ik zo. Ronaldo op zijn retour, laat mij niet lachen!

Ronaldo is veel minder inherent aan het spel van Juventus dan bijvoorbeeld een Messi bij Barcelona is. Juventus kan Ronaldo in principe vervangen voor een andere goalgetter. Dus als ze dit zouden willen doen, dan is dit om de salariskosten te drukken. Icardi is echter wel eentje met een verleden, maar trapt er bij Juventus ook wel 25 in.

"juventus overweegt Ronaldo aan te bieden bij Psg". Ja natuurlijk. En de arme Portugees, die natuurlijk geen enkele inbreng heeft want daar heeft hij het geld niet voor, heeft daar niets in te zeggen.
Wat een flauwekul.

4,3 miljoen maandsalaris. Het gaat allemaal helemaal nergens meer over. Hoe kun je in godsnaam een club serieus nemen die meedoet met de totale verzieking van het voetbal door dat soort salarissen te betalen. Idem dito voor de huidige krankzinnige transfersommen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Lazio00
13.Napoli00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. AllegriUnknown
F. IsraelKeeper
M. PerinKeeper
L. BonucciVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

3875 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Zus Cristiano Ronaldo moest door corona met spoed naar ziekenhuis

Katia Aveiro werd eind vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een longontsteking, zo is duidelijk geworden uit een post op Instagram. De zus van Cristiano Ronaldo benadrukt dat...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren