Figo laat als eerst van zich horen na gelekte tapes van Pérez

Woensdag, 21 juli 2021 om 10:13Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:16

Naar aanleiding van de gelekte audiotapes van president Florentino Pérez is Luís Figo de eerste die iets van zich heeft laten horen. De voormalig vleugelaanvaller van Real Madrid was een van de vele slachtoffers van Pérez, die zichzelf en Real Madrid de afgelopen weken in verlegenheid bracht met uitgelekte tapes van El Confidencial. Op het audiobestand, dat afkomstig is uit 2006, is te horen dat Pérez Figo onder meer een hoerenjong noemt. De twee hebben inmiddels contact met elkaar gehad.

Ike Casillas, Raúl, Figo, Vicente del Bosque, José Mourinho, Cristiano Ronaldo. De namen waar Pérez in het geheim over sprak volgden elkaar de afgelopen weken in rap tempo op. Real Madrid voelde zich al snel genoodzaakt om met een statement te komen en schoof de schuld in de schoenen bij journalist José Antonio Abellán, die wordt beticht van chantage. Abellán zou volgens de Spaanse grootmacht een aanzienlijk geldbedrag tegemoet willen zien om de tapes te laten verwijderen. Dat gebeurde niet, waarna alles in het openbaar verscheen. Zowel voormalig spelers als trainers van Real Madrid zijn sindsdien het slachtoffer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In een vijftien jaar oud fragment, toen Pérez voor de eerste keer afscheid nam van zijn functie als president bij de Koninklijke, viel hij Figo hoogstpersoonlijk aan. "Figo is un hijo de puta (hoerenjong, red.)", is te horen in het fragment uit september 2006. Het is niet bekend met wie Pérez op dat moment in gesprek is. "Hij heeft de hele kleedkamer ontregeld, samen met Raúl. Die waren veruit het ergst." Real Madrid meldde in het statement dat Abellán in 2011 heeft geprobeerd om Eduardo Fernández de Blas, toenmalig vice-voorzitter van Real, om te kopen voor tien miljoen euro.

Dinsdagavond, na afloop van el Clásico voor legendes tussen Barça en Real Madrid, werd Figo om een reactie gevraagd omtrent de tapes. Figo maakte in 2000 de gewraakte overstap van Barcelona naar Real. Iets wat hem twintig jaar na dato nog altijd niet in dank is afgenomen, daar hij dinsdag werd uitgefloten. "Ik denk dat in een privégesprek uitspraken worden gedaan die niet in hun verband staan", aldus Figo. "Ik heb de gelegenheid gehad om met Pérez te spreken en hij heeft zich bij mij verontschuldigd. Voor mij is het daarmee een gesloten zaak."

Florentino Pérez wordt in nieuwe gelekte tape in verband gebracht met corruptie

In het audiofragment van 15 september 2009 is er een gesprek te horen tussen Fernando Fernández, de eerste vicepresident van de Koninklijke en rechterhand van Pérez, en een afgevaardigde van Felipe Calderón, toenmalig president van Mexico.Lees artikel

"Heb je met hem gesproken nadat de audio uitkwam?", vraagt de verslaggever. "Ja, maar hé, het is een privégesprek en hij heeft zich verontschuldigd, voor mij is het een gesloten zaak", herhaalde Figo nogmaals. In de nieuwste uitgelekte tape wordt Pérez in verband gebracht met corruptie. Uit onderzoek van El Confidencial blijkt dat de voorzitter van Real Madrid rond 2009 betrokken was bij een Mexicaanse corruptiezaak. Volgens de berichtgeving kreeg het bouwbedrijf van Pérez, ACS, grote overheidsprojecten in Mexico in de schoot geworpen in ruil voor tickets voor wedstrijden van Real Madrid, gratis vluchten en hotelovernachtingen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door fullpresboys)

Slachtoffers nog wel, zoals verwacht gaat niemand hier zwaar aan tillen. Houd er gewoon over op.

21 juli 2021 om 11:26

Niet? Zijn dagen lijken geteld. En terecht. Wat een zelfingenomen narcist. Ik weet hoe dubbel dit is, maar dat is een bewussie. Eerst al huilen om die league want "hoe kopen wij nu Haaland en Mbappé?". Daarna deze tapes waarin hij iedereen idioot behandelt. Wat een bijzonder vervelende man is Perez

21 juli 2021 om 11:36

Iedereen zegt weleens dingen over anderen in privégesprekken. Het is nooit netjes maar het gebeurd. En ook is dit wel heel toevallig nadat UEFA de zaak heeft verloren omtrent het uitsluiten van Real en Barca vanwege de super league dat nu die fragmenten naar buiten komen. Ze proberen Perez te ontregelen, alleen zie ik Perez niet vertrekken aangezien de socio’s achter hem staan en hem niet zullen laten vallen zeker omdat het zoveel jaar na dato is.

21 juli 2021 om 11:54

Als volwassen man zo over mensen praten? Ik doe dat zelf niet en ik vermoed velen met mij niet hoor? Dit is echt hele kinderlijke taal. En bijzonder onnodig. Neem daarbij zijn handelswijze omtrent die Super League en de enige conclusie welke je nog trekken kan, is dat meneer totaal ongeschikt nog is? Totaal geen uithangbord. Ik snap wel dat veel mensen Real Madrid niets (meer) vinden. Ik vind het maar bijzonder dat deze man nog aan het roer staat.

21 juli 2021 om 13:50

Achja we weten ook niet op welk moment het is opgenomen. Misschien zat die "niet goed in zn vel" of voelde die zich belazerd door betreffende spelers. Dat die het zegt is niet netjes, maar in privegesprekken laten mensen zich wel vaker gaan uit boosheid wat ze achteraf niet helemaal zo bedoelen.

Correcte reactie van Figo en wie weet heeft Perez hem nog wat geld meegegeven om het hierbij te laten

21 juli 2021 om 11:11

Denk dat er geen geld mee gemoeid zal zijn. Ik denk dat Figo gewoon een professional is die ook wel inziet dat nu terug te gaan spugen geen zin heeft. Die Perez is natuurlijk een vervelende kerel, om maar termen te gebruiken waardoor ik niet gebanned zal worden, maar die gelekte tapes hebbn totaal geen nut. En het heeft al helemaal geen zin om er dan als speler of trainer op te reageren.

21 juli 2021 om 20:08

@Japie zo is Perez niet 😉

Hoe kan je Pérez nu nog serieus nemen.. In zijn rol heeft hij zichzelf aardig buitenspel gezet als je het mij vraagt.

Om er dan vervolgens elke keer met sorry vanaf te komen lijkt me te makkelijk.

21 juli 2021 om 10:52

Ach, je moet mij eens horen na een vervelende dag op de zaak. Als je dat gaat opnemen dan komt dat ook verschrikkelijk over. Ik denk dat je hier helemaal niet zo zwaar aan moet tillen en dat hij prima zijn werk kan uit blijven voeren. Zeg jij in privégesprekken nooit echt verschrikkelijk lelijke dingen over mensen?

21 juli 2021 om 11:20

Klopt gedeeltelijk maar is niet enige wat gelekt is.

Daarnaast heb ik toch een andere positie dan dat Florentino heeft.

Je zet jezelf hiermee toch aardig voor schut. Na het Super League debacle een tweede smet in korte tijd.

Zijn reputatie is toch wel aardig aangetast nu. Vooral van een man die vooral door zijn reputatie, en mega netwerk groot is geworden (waar ik dan wel respect voor heb).

21 juli 2021 om 11:39

Het is wel heel toevallig dat die fragmenten nu naar buiten komen vlak na de verloren zaak omtrent het bannen van clubs uit de super league. Het zal mij niks verbazen als Ceferin erachter zit.

21 juli 2021 om 10:59

Ik heb 15 jaar geleden ook wel eens wat dingen over mij leraar geroepen waarmee ik vandaag de dag niet zou kunnen aankomen. Moeten ze daarom mijn diploma maar afpakken en mij nu de dag nog voor straffen?

21 juli 2021 om 11:14

@Ramos het uitschelden/belachelijk maken van docenten is toch onderdeel van de hele school/studie ervaring. Je moet je diploma inleveren als je dit nooit hebt gedaan :P

21 juli 2021 om 11:21

@ Sergioramoshm

Ow vreemd dat ik dat niet in de media dan heb meegekregen. Of heb je een minder opvallende en belangrijke rol bij je bedrijf?

21 juli 2021 om 11:30

In de categorie waterdichte vergelijkingen, is dit er geen. En als je zelf niet kunt bedenken waarom dan niet, heeft een verdere discussie weinig zin.

21 juli 2021 om 11:33

Door mij te schaden valt inderdaad weinig winst te behalen. Zal ongetwijfeld de reden zijn dat ik de media niet haal.

21 juli 2021 om 11:38

@ajaxlove waarom? Volgens mij is praten over een ander heel mensenlijk, zowel bij jou als bij mij en ook bij mensen met een hogere macht. Is onze president daar ook niet onlangs flink voor in het nieuws geweest omtrent Pieter Omtzigt? Dat zijn overigens zaken dat vandaag de dag nog van belang is, uitspraken van een president van jaren geleden niet.

21 juli 2021 om 11:49

Komt het misschien omdat je op het moment van je uitspraken nog een scholier was, en niet de president van Real Madrid? Het gaat niet alleen om nu, maar ook op wat je rol was toen je die uitspraken deed. Groot verschik dan tussen jou als scholier en Perez als president.

21 juli 2021 om 12:29

Ja, en was dat toen niet bijna genoeg reden om Rutte toen af te zetten? Daarnaast is je vergelijking natuurlijk zo krom als een cirkel, omdat jij in je positie totaal andere verantwoordelijkheden hebt dan Perez als voorzitter van Madrid. Dat je denkt dat het een goede vergelijking is, is daarom ook vrij stuitend.

21 juli 2021 om 13:21

Dat klopt maar dat ging om een zaak van hetzelfde jaar, niet van uitspraken van 15 jaar geleden waar al lang over is gesproken. Denk jij dat wanneer Rutte, Omloop, Kaag of wie dan ook dan er nog steeds mee geconfronteerd wordt? Dan hebben we wel een hele lange lijst waarop we iedere keer terug blijven komen.

Ik zie niet in waarom het een rare vergelijking is. Er gebeuren meer dingen in het verre verleden. Waarom je uitspraken van 10 jaar en ouder nu nog wilt gebruiken is vreemd.

21 juli 2021 om 13:38

Als jij schooldirecteur bent en je bent 20 jaar lang leraren aan het zwart maken en belachelijk aan het maken en dat lekt uit, ook al werken de meeste van die leraren inmiddels elders, dan zijn je tijden als schooldirecteur toch wel geteld.

21 juli 2021 om 13:45

Als je dat in de pers doet wel ja niet als je in een achterkamer ooet. Iedereen spreekt over een ander.

21 juli 2021 om 17:16

Omdat die uitspraken nog relevant zijn en het nou niet bepaald gebleken of aan te tonen is dat Perez inmiddels met meer respect over zijn spelers praat. Maar goed, het is in dit jaar duidelijk geworden dat Perez groter is dan Madrid. Het maakt niet uit wat hij flikt, zijn fans zullen braaf achter hem aan lopen.

21 juli 2021 om 11:43

Komt je dat niet bekend voor? Sorry zeggen en dan is het goed? Mensen in bepaalde posities komen makkelijk weg.

21 juli 2021 om 12:56

Alles wat deze Pérez zegt, is verkeerd. Het past niet bij het voorzitterschap, het is smaad en bovendien: zelfs al is het in een andere sociale context, wie gaat er nou weer stelselmatig de dragers van een club voor hoerenjong etc uitschelden? Dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Klinkt als een narcist, hoop dat ie valt, en snel ook.

Een voorzitter die zich zo uit laat over spelers van de club en ondertussen zich hier en daar schuldig maakt aan corruptie. Lijkt mij een geweldig persoon om je club te vertegenwoordigen. Laat staan het willen oprichten van een “competitie” als de Super League. Past echt bij het koninklijke van Real Madrid.

21 juli 2021 om 10:26

Het is wel meteen duidelijk waarom bij Real de clubhelden altijd door de achterdeur vertrekken.

21 juli 2021 om 10:55

Los van Perez (wat trouwens totaal niet is bewezen) zien we helaas veel meer discutabele/corrupte eigenaars en voorzitters in het topvoetbal. Wat ik me ook af vraag is bijvoorbeeld of het bedrijf die de verbouwing van Santiago Berbabeu doet en volgens mij ook van Perez is, niet zorgt voor belangenverstrengeling. Terug naar mijn vorige punt, er zijn veel ergere voorbeelden, die ook meer bewezen zijn. Kijk eens naar een El Khalaifa van PSG (corruptiezaken omtrent omkoping WK Atletiek en tennistoernooi), Bartomeu (Barcagate), die voorzitter van benficsa, Luiz Vieira (omkoping en belangenmenging), oud voorzitter Mamic die net weg is bij Zagreb (corruptie, geweldspleging, banden met de maffia). Andere voorbeelden zijn de eigenaars van zowat elke grote russiche ploeg die oliemagnaat zijn en toevallig allemaal ex militair of geheime dienst tot aan Rummiger van Bayern die in de cel zat voor belastingfraude. Hoe sad het ook is, dit gebeurd (helaas te) vaak.

21 juli 2021 om 12:54

Het was niet KH Rummenigge die in de gevangenis zat wegens belastingfraude, maar Uli Hoeness.
Bovendien heeft Hoeness zichzelf aangegeven, en €30 mln naheffing/straf betaald.

21 juli 2021 om 16:17

Thanks voor de correctie, ik twijfelde al of dit klopte. Los van dat hij alsnog het bedrag heeft betaalt plus een boeteheffing van een x aantal procent heeft ie alsnog volgens de Duitse belastingdienst fraude gepleegt (zonder in de case te duiken). Dat blijft een serieus misdrijf.

21 juli 2021 om 11:02

Schuldig maakt aan corruptie? Zit Perez inmiddels al vast? Dit zijn zaken dat jaren geleden is gebeurd en nooit tot een veroordeling voor is geweest? Riooljournalistiek en ik verwacht eerder dat ze bij El Confidencial moeten vrezen voor een rechtzaak dan dat Perez dat moet doen.

21 juli 2021 om 11:11

Zo bedoel ik niet @sergioramos. Ik neem deze tapes ook met een knipoog aangezien er geen ander bewijs is. Toch stel ik me af en toe gewoon vragen over acties. Los daarvan, zijn de voorbeelden die ik noem, vele malen erger. Wat ik dan ook bijzonder vind is dat mensen hier dit gelijk zo serieus nemen en verontwaardigt reageren terwijl er veel ernstigere en duidelijkere zaken zijn. Ik pas mijn bovenste reactie wel even aan zodat dit wat duidelijker is.

21 juli 2021 om 11:15

Klopt inderdaad, hij is weleens opgeroepen als getuige in een witwaszaak, verder geen veroordeling of aanklachten.

Wel knap, Perez toch als mislukte politicus zich via succesvol zakenleven (in bouwindustrie) zich opgewerkt tot een van de machtigste personen in het Spaanse voetbal. Maar je moet het met me eens zijn dat hij echt vaak over het randje gaat en daarmee zichzelf en Real in verlegenheid brengt.

Ik denk dat zijn honger voor macht en verlangen naar succes hem soms zelf te veel word, wat resulteert in niet zo handige acties.

21 juli 2021 om 11:19

Ik reageerde op ajaxlove. In een onderonsje zeg je zelf ook wel eens dingen dat je niet zou zeggen tijdens een formele setting. Hier zal ook het nodige knipwerk zijn verricht en wanneer Perez had geweten dat er opnames werden gemaakt zich anders had geuit. Daarnaast zijn scheldwoorden in Spanje ongeveer vergelijkbaar zoals bij ons de, het een. Slim is het niet om zulke uitspraken te doen, maar als je bij mij gaat graven dan vind je ook genoeg zaken dat het daglicht beter niet kan halen voor mijn baas.

21 juli 2021 om 11:34

Het staat toch in de tekst? Daarnaast, uitspraken die onhandig zijn kunnen wij ook doen. Gelukkig zijn wij geen president van de grootste voetbalclub ter wereld. Als je dat wel bent dien je je daar altijd bewust van te zijn en mag het publiek echt wel meer van je verwachten.

Ik snap even niet wat voor andere reacties men verwacht na een vijftien jaar oud fragment. Goed gereageerd. Contact met elkaar gezocht, verontschuldigd en that's it. Next.

21 juli 2021 om 11:17

Men is bezig met een duidelijke hetze. Het is heel erg opvallend dat dit nu allemaal uitkomt nadat Perez met die Esl de aanval opende op de Uefa en haar monopolie. Is dit juist geweest van Perez destijds? Nee zeker niet maar het is zolang geleden, en in het heetst van een strijdt kan er weleens dingen geroepen worden, tsja. Maar het wordt giga overdreven alsof er karaktermoord op Perez gepleegd moet worden. Belangrijk vond ik zelf wat jongens als Iker, Figo en Raul ervan vinden. Figo heeft gepraat en op een juiste manier. Heel netjes, thats it. Maar ik kan ne nu al zeggen, dit is niet klaar. En dit is mijn vermoeden, maar ik vertrouw die Ceferin totaal niet. Hun macht, de Uefa voelt een gevaarlijke vijand opkomen en dat moet tegen gewerkt worden.

21 juli 2021 om 11:50

Exact. Twee volwassen mannen die zich niet mee laten slepen om iets ouds. Ik vind het stuitend dat die Perez zo over mensen sprak, vooral rond die vrouw van Ozil, maar als deze twee het goed vinden zo, dan is het goed zo.

Het opnemen van die gesprekken is toch veel verwerpelijker. Denk je dat die spelers de voorzitter niet ook eens met vrienden onderling een klootzak hebben genoemd? Ik denk dat mensen van mij ook van alles vinden als ik er niet bij ben. Dat moet toch gewoon kunnen. Nog even los van de context die wss ver te zoeken is.

Bijzondere reactie van Figo, stond bij mij toch nooit echt bekend om zijn genuanceerde uitlatingen. Perez komt hier natuurlijk erg slecht uit, maar het openbaar maken van dit soort gesprekken is m.i. erg kwalijk en weinig toevoegend, zeker jaren na dato.
Voorzitters, directeuren, ook / vooral in de voetbalwereld (bij grote clubs) zijn vaak bepaalde types, enig narcisme is hen vaak niet vreemd. Geef een man macht en hij corrumpeert vanzelf.

Dit is hoe volwassen mensen onnodige ruzies oplossen. De nieuwe generatie zou voor zoiets anti-discriminatie betogingen houden enzo.

21 juli 2021 om 12:32

Ja die vermalende jongeren toch en hun *checks notes* anti-discriminatie betogingen

Artikel nummer zoveel over de voorzitter van Real op deze site!Schrijf eens een stukje over de voorzitter van Barca, vooral over wat hij allemaal geflikt heeft.Toen Joan Laporta FC Barcelona in juni 2010 verliet, liet hij de Catalaanse grootmacht achter met een enorme schuldenberg. Bovendien stonden er in zijn boekhouding talloze dubieuze uitgaven genoteerd……….Daarbij is Perez vergeleken een heilige!

Verstandige man die Figo! 15 jaar geleden. Tijd dat het serieuze voetbal weer gaat beginnen zodat er niet meerdere artikelen per week komen over deze slappe opmerkingen van een aftredende voorzitter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

48 jaar
95 fans

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren