Bruut gevecht in catacomben: Boca Juniors-spelers vallen tegenstanders aan

Woensdag, 21 juli 2021 om 09:56Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:34

Boca Juniors is dinsdag uitgeschakeld op de Copa Libertadores door Atlético Mineiro. Onderwerp van gesprek in Zuid-Amerika is het enorme gevecht tussen spelers, technische staf, veiligheidsmedewerkers en politie dat na afloop ontstond. De spelers van Boca Juniors waren woedend over een arbitrale beslissing en stormden op de kleedkamer af waar de scheidsrechterstaf zich had verschanst.

De wedstrijd tussen Boca en Atlético Mineiro eindigde dinsdag in 0-0, nadat de VAR een ogenschijnlijk geldig doelpunt van de Argentijnen had afgekeurd vanwege buitenspel. In de penaltyserie was Atlético vervolgens met 3-1 te sterk. In de catacomben ging het daarna helemaal mis, toen spelers van Boca slaags raakten met die van de Braziliaanse club. Op beelden is te zien hoe de hekken in de catacomben door Boca-spelers werden ingezet als wapen.

De Boca-spelers wilden naar de kleedkamer van de thuisclub, waar ook de arbitrage naartoe was gevlucht. De aanwezige politie wist dat de voorkomen met de inzet van traangas. De woedende spelers van de Argentijnse topclub vernielden vervolgens hun eigen kleedkamer. Andere beelden tonen hoe Marcos Rojo, voormalig verdediger van Manchester United, en Carlos Izquierdoz inslaan op veiligheidsmedewerkers van Atlético. Op andere beelden is te zien dat Rojo een brandblusser als wapen gebruikt.

Volgens Argentijnse media heeft de politie meerdere arrestaties verricht. Vijf spelers van Boca Juniors, onder wie Rojo, en drie stafleden werden aangehouden en gaven op het politiebureau een verklaring af. De politie hield de spelersbus van de Argentijnse club lange tijd tegen, omdat men de zaak eerst verder wilde uitzoeken. De Argentijnse ambassadeur in Mineirão probeerde te bemiddelen en de gearresteerde spelers na het betalen van een boete vrij te krijgen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)
21 juli 2021 om 10:16

Dit valt niet goed te praten, ben benieuwd welke straffen er nu worden uitgedeeld. Uitsluiten uit de competitie voor x aantal jaar lijkt me op zijn plaats (jncl boete). Ze nemen de de term 'je wint met zijn allen maar verliest ook met zijn allen' wel erg direct op... Voorbeeld van 2x kunnen verliezen op een avond. Triest dat dit nog gebeurd, begrijp emoties maar cursus omgaan met emoties zou hier wel gepast zijn. Heerlijk ook die beveiliging/politie die als juggenauts met die brandblussers vol pepperspray op einde 1e filmpje aan komen lopen.

21 juli 2021 om 10:16

Volledig schijt aan haantjesgedrag en stoerdoenerij. Kneuzengedrag v volwassen mannen die zich niet kunnen beheersen.

21 juli 2021 om 10:26

Haha ik stel me voor hoe dat met de Oranje spelers zou gaan - Frenkie die met de brandblusser inslaat op een steward, Weghorst en Memphis die de deur intrappen van de scheidsrechter kleedkamer…

21 juli 2021 om 10:42

Stefan de Vrij die samen met de Ligt even met een dranghek gaan gooien. Moet wel zeggen dat we dan meer teamgevoel zien dan afgelopen EK.

21 juli 2021 om 12:34

Is een grapje maken over Promes in dit voorbeeld nu ongepast of voorspelbaar ?

21 juli 2021 om 13:30

Sc12: Ik zou zeggen: gooi 'm in de groep! Merken we het vanzelf wel of het ongepast was

21 juli 2021 om 13:45

Doe maar niet, Sc12, dat is onder de gordel. Op kniehoogte om precies te zijn.

21 juli 2021 om 10:42

Ik zie er gelukkig ook zat spelers en staf tussen lopen die wel gewoon een reactie hebben van "dafuq zijn jullie nou aan het doen". En het ook proberen tegen te houden.. Die Rojo is wel echt een laffe hoor, achter 2 rijen dik beetje met een brandblusser dreigen. Gelukkig is dit lekker gefilmd allemaal, wordt dus voetbaltechnisch gezien enorme schorsing en vanwege het aanvallen van agenten mogelijk ook nog cel. Stoer hoor wel..

Wat een idioten zeg. Nooit meer toelaten op een voetbalveld. Beetje triest met dingen gooien. Je hoeft het er niet mee eens te zijn maar geweld is nooit de oplossing.

21 juli 2021 om 10:14

Inderdaad, dat je boos bent prima. Dat de sfeer wat grimmiger wordt, nog net acceptabel. Maar geweld gebruiken is echt uit den boze. Er is maar 1 straf mogelijk, deze raddraaiers schorsen voor de rest van hun voetballeven, totaal onacceptabel.

21 juli 2021 om 10:25

Idioten is nog een understatement.. Ik mag hopen dat de bond en de Fifa (?) hier keihard ingrijpen. Ze staan allemaal op camera. we kunnen ze zo aanwijzen. Staf en spelers die daadwerkelijk met dingen gooien etc flink schorsen. Club een paar jaar uitsluiten voor de Copa. Weet niet of zulke dingen eerder gebeurd zijn, maar dit kan en mag nooit meer gebeuren. Moet je nagaan dat je als kleine Boca fan dit van je spelers ziet.. Bizar.

21 juli 2021 om 11:47

Ze moeten die keeper op zijn flikker geven. Hoe kan hij die laatste pingel nou niet pakken?

Lijkt wel alsof Gustavo Berghuis een pikante overstap maakt.. Zonder gekheid, dergelijk absurd gedrag verwacht je eventueel nog van supporters, als spelers dit al bezigen wordt het een lastig verhaal. Frustraties, scheldpartijen, een duw, ik snap het allemaal prima, dit is puberale onzin..

Lijken wel hooligans. Schorsen voor het leven.

Vinden we toch allemaal maar mooi als brave Nederlanders, die gepassioneerde Zuid-Amerikanen die met wat rauwe emotie spelen!

21 juli 2021 om 14:14

Dit heeft niks met passie te maken. Dit zijn een paar gekken die een kort lontje hebben.

Hele club voor tig jaar uitsluiten van de Copa Libertadores en alle spelers die hieraan meegedaan hebben een stadionverbod voor alle stadions geven voor de komende 5 jaar. Dan hebben ze tijd om na te denken wat voor idioten het zijn.

21 juli 2021 om 15:05

Gaat niet gebeuren (helaas). Ik denk dat ze straks ook nog bevoordeeld zullen worden, want de scheids zult zich geïntimideerd voelen.

zo zie je maar weer: sport verbroedert

Wat is dat toch met die korte lontjes in die regionen? Dit moet je keihard afstraffen.

21 juli 2021 om 10:49

Ik vind 't wel optimistisch van je om te denken dat deze groep überhaupt een lontje heeft. Da's gewoon een pot buskruit hoor.

Tja, Zuid-Amerikaanse toestanden. Mensen die in het nuchtere Nederland zijn opgegroeid zullen het niet snel begrijpen. Zal wel met een boete en een sisser aflopen denk ik. Zelf houd ik wel van wat passie en vind ik dat het allemaal niet zo soft hoeft.

21 juli 2021 om 10:40

Fijn dat jij vernielingen aanbrengen, met dranghekken en brandblussers smijten en het aanvallen van politie/beveiligingsmedewerkers wel begrijpt en toejuicht.

21 juli 2021 om 11:10

De politie spoot zelf met pepperspray en traangas waardoor iedereen terug het veld op moest rennen. Het ging er van twee kanten hard aan toe.

21 juli 2021 om 11:15

Dit meen je niet echt toch? De politie heeft een mandaat om in te grijpen als de veiligheid van anderen in gevaar komt. Maar die hadden volgens jou dus enkel een vriendelijk verzoek aan die Argentijnen moeten doen om te stoppen? Zelden zo'n domme reactie gezien op een ander medium dan Facebook.

21 juli 2021 om 11:18

Haha als het vanuit de spelers komt sta je te juichen en te genieten van de passie en dat het allemaal niet zo soft hoeft. Hoppa nog een dranghek door de lucht. Echter als de politie en beveiligingsmedewerkers dan reageren omdat ze niet zo graag dranghekken en brandblussers willen terugkoppen zijn de spelers de slachtoffers die terug het veld op moesten rennen. Dan kan het zogenaamd niet soft genoeg zijn. Die pepperspray en traangas is men niet gaan gebruiken omdat de spelers zo rustig in hun kleedkamer in stilte hun verlies aan het verwerken waren.

21 juli 2021 om 10:42

Zullen vast wel een paar schorsingen worden uitgedeeld, maar iet meer dan dat nee. De levenslange schorsingen die hierboven worden benoemd zullen ze ook wel niet krijgen neem ik aan. Vind dit persoonlijk wel wat te ver gaan, maar de passie die bij de gemiddelde Copa Libertadores/Sudamericana wedstrijd op de mat gelegd word is wel echt heerlijk om te zien. Vooral wanneer de tribunes vol gestroomd zijn, heerlijk man.

21 juli 2021 om 11:34

Ik zeg toch dat het van beide kanten komt, en dat Boca zelf begonnen is? Maar het gebruiken van traangas en pepperspray in een gesloten ruimte (catacomben / kleedkamers) brengt ook risico's met zich mee. De politie in Braziliã« maakt dagelijks veel gevaarlijkere dingen mee, dit is voor hun peanuts. Hoef je geen medelijden mee te hebben. En op een continent waar je leven minder waard is dan je telefoon is een incident als dit ook gewoon peanuts.

21 juli 2021 om 16:45

Boca valt de spelers van Mineiro en de scheidsrechter aan met dranghekken, dat brengt ook risico's met zich mee, zoals een beetje traangas in je smoel.
Maar enfin, die twee maten waarmee jij meet laten zich toch niet in een beetje rationaliteit vangen. Je reacties hangen werkelijk van extremen aan elkaar. Retorisch werkt het wel, want ik weet niet eens waar ik moet beginnen (of eindigen).

21 juli 2021 om 15:14

Ik ben Zuid Amerikaans, en ben niet hier opgegroeid. Van mij hoeft dit niet! Dit is geen passie. Dit zijn gewoon criminelen in een voetbal uniform.

Als dit de toekomst van de voetbalsport is dan zullen ze mij in de toekomst wat vaker tegenkomen op de tribune van het hockeyveld of in de hal bij topvolleybal. Om maar als voorbeeld een paar andere sporten te noemen en te roemen.

Voor het leven schorsen , slaat nergens op dat je een hek of blandblusser pakt omdat je een wedstrijdje tegen een bal aan trappen verliest.

In de wedstrijd in buenos aires is vorige week een geldig doelpunt van boca juniors afgekeurd, waardoor de wedstrijd daar in 0-0 is geeindigd. De colombiaanse scheidsrechter die deze wedstrijd leidde is geschorst. afgelopen nacht is wederom een ogenschijnlijk geldig doelpunt van boca juniors afgekeurd en na penalties won de braziliaanse ploeg van mineiro vervolgens. De woede van de argentijnen is te begrijpen. Ga de beelden maar bekijken. Deze braziliaanse ploeg is door een rijke eigenaar overgenomen die alles probeert te bereiken met geld. Omkoping is in deze zeer waarschijnlijk.

21 juli 2021 om 11:02

Als het al omkoping is, dan nog. Boos zijn en met dranghekken gooien of een brandblusser willen gebruiken, voor helder denkenden zit daar echt nog een paar stappen tussen hoor. Het kan nog zo onterecht zijn, dit is gewoon schandalig gedrag van een aantal mannen. Gelukkig waren er ook veel die het ogenschijnlijk probeerden tegen te houden.

21 juli 2021 om 11:21

Los van dat geweld nooit goed te praten is, begon de coach van Mineiro wel vanuit de kleedkamer (veilig achter een rij politie) met flessen water naar Boca spelers te gooien voordat Rojo een brandblusser pakt. Dit maakt het uiteraard niet goed te praten, maar het verhaal moet wel van twee kanten belicht worden

Het kan oneerlijk zijn, en uit ervaring is het al op (vrij laag) niveau onwijs frustrerend als onterechte dingen gebeuren. Zeker op dit niveau zijn de belangen natuurlijk groot. Maar kom op, dit is gênant, die Rojo.. wat een volwassen vent zeg. Dit is geen passie meer, dit is verkeerde agressie.

21 juli 2021 om 14:23

Idd, er zit een verschil tussen passie en agressie. Naar mijn mening is dit achterlijker, IQ en doelloze agressie....

Mensen die dit wegstoppen onder de noemer passie moeten zich denk ik even laten nakijken. Als dit je reactie is, vernielen, mishandelen etc. obv een voetbalwedstrijd ben je echt niet snik als volwassen kerel.

Nooit meer toelaten op een voetbalveld. Wat haal je je in je hoofd als je met brandblussers en hekken gaat lopen gooien/slaan. Wat een trieste vertoning zeg.

21 juli 2021 om 11:31

Dit is Zuid Amerika! Naar brave koele Nederlandse maatstaven is dit zeer ongepast, maar daar gelden andere criteria als de emoties hoog oplopen.

21 juli 2021 om 11:37

Idd maar dat begrijpt Yelle helaas niet want Yelle is lekker in een vinex wijk in Nederland opgegroeid met lieve papa mama opa en oma, goede school, lekker 's avonds fietsen zonder risico, etc. etc.

21 juli 2021 om 12:16

Hispano begrijpt wel alles. Die staat te juichen en te genieten. Die had zelf mee willen doen, want ja als je verliest mag je met alles gooien wat in je bereik ligt. Dat is emotie en daar moet je gewoon gehoor aangeven. Hispano begrijpt dat. Die is niet opgegroeid in een vinex wijk met aardige ouders en opa's en oma's. Die heeft geen goede opleiding gehad en kon in de avond niet fietsen zonder risico's, etc.

21 juli 2021 om 13:40

@hispano: En jij bent opgegroeid in welk ghetto in Nederland? Wat een nonsens zeg. Overigens ben ik zonder ouders opgegroeid en niet in een Vinex-wijk dus ik heb recht van spreken.

21 juli 2021 om 13:52

Ondanks het opgroeien in een vinex wijk kan je nog prima zien dat dit gedrag echt beneden debiel is natuurlijk. Mensen die hun emoties als volwassen niet onder controle kunnen houden, lachwekkend - ongeacht waar je opgegroeid bent. En dan ook nog zo zielig een stukje tikken over dat men het niet begrijpt haha.

21 juli 2021 om 16:41

Ah ja oké. In sommige delen van de wereld is het natuurlijk de normaalste zaak van de wereld om een dranghek naar je kop te krijgen na een potje voetbal. Waar hebben we het in godsnaam over.

Knotsgek! Dit "verwacht" je van supporters, maar toch niet van spelers?

Zuid-Amerikaans voetbal sterft een langzame dood. Het geweld op de tribunes, in de catacomben, het geduik en geschop en de dramatische scheidsrechters ontsieren het voetbal.

21 juli 2021 om 19:49

Sterft een langzame dood? ZO gaat het al jaren, maar het voetbal daar zal nooit sterven.

21 juli 2021 om 19:58

Natuurlijk leeft voetbal daar als nergens anders. De fans verdienen beter.

Wat een trieste vertoning zeg, hier kun je helemaal niks positiefs over zeggen. Gewoon complete kortsluiting in de bovenkamer bij die gasten. Lijkt me dat we een aantal van deze gasten (voorlopig) niet meer terug gaan zien op het voetbalveld.

Dit is overigens een voorbeeld waar het echt helemaal doorslaat, maar ik vind het sowieso altijd bizar hoe 'normaal' het is voor spelers om bijv. verbaal los te mogen gaan op scheidsrechters ook. Wat mij betreft mogen scheidsrechters daar nog harder tegen op treden met kaarten dan nu (al) gebeurd, leer die voetballers eerst maar eens wat zelfbeheersing.

Boca voor een jaar of 10 niet mee laten doen

Ach het loopt wel vaker uit de hand daar, niks nieuws, dus.😀

Lijkt wel amateurvoetbal af en toe daar...

Hansie Hansie kreeg 15 potjes schorsing, ben benieuwd hoe men dit gaat bestraffen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
21.Sarmiento3-4
25.Platense1-2
Voor de complete stand: Primera Division
SpelersPositieW
S. VillaAanvaller144
E. ZeballosAanvaller20
S. Díaz Keeper00
J. GarcíaKeeper20
R. GarcíaKeeper00
A. LastraKeeper20
A. RossiKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Boca Juniors.

13 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren