Hake gooit deur voor Eljero Elia dicht bij FC Utrecht met harde boodschap

Dinsdag, 20 juli 2021 om 23:42Mart van Mourik • Laatste update: 00:14

Eljero Elia lijkt komend seizoen geen rol van betekenis te gaan spelen bij FC Utrecht. De linkervleugelaanvaller ontbrak in de oefenwedstrijden ter voorbereiding op komend seizoen al bij de wedstrijdselectie van de Domstedelingen, en dinsdagavond lijkt trainer René Hake het definitieve vonnis te hebben geveld: Elia gaat niet mee op trainingskamp naar Zeeland.

FC Utrecht is afgereisd naar Zeeland voor het trainingskamp in aanloop naar de competitiestart. De 34-jarige Elia maakte echter geen deel uit van de 29-koppige selectie van Hake. De oefenmeester heeft de aanvaller dinsdag in een persoonlijk gesprek duidelijk gemaakt dat hij niet voorkomt in de plannen voor komend seizoen, zo meldt Voetbal International. Naar verluidt is de keuzeheer van plan om te gaan spelen met Othmane Boussaid of Bart Ramselaar.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hake zou buitenspelers willen opstellen die naar binnen trekken, zodat er meer ruimte ontstaat voor de opkomende linksback, Django Warmerdam. De berichtgeving komt overigens niet uit de lucht vallen, want Elia zal al niet bij de wedstrijdselectie tijdens de oefenduels die tot dusver werden afgewerkt. In een eerder stadium liet Frank Schouten, zaakwaarnemer van Elia, al aan het weekblad weten dat de aanvaller vastbesloten is zich terug te knokken in het eerste elftal.

Via Twitter reageerde Elia zelf op zijn ‘verbanning’ in de oefencampagne. "De leugen is snel, maar de waarheid heeft uithoudingsvermogen", zo luidde de cryptische boodschap van Elia. Het is overigens niet bekend naar wie hij die woorden precies richtte. “Ik heb andere keuzes gemaakt. Hij was niet geblesseerd. Hij is gewoon fit”, gaf Hake na de 2-7 oefenzege op KV Mechelen tegenover De Telegraaf. “Waarom hij niet speelt? Omdat we andere keuzes maken. Op die positie hebben we heel veel jongens lopen en ik heb voor deze jongens gekozen”, vertelde de trainer even later aan Voetbal International.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door nicollevan emm)

Nu kan je de popcorn pakken en wachten op zijn instagram berichten gok ik zo.Wat is deze man onvolwassen en een 100% pro in het slachtoffer rol uitvoeren zeg.Jammer want hij heeft echt talent , had bij utrecht de leider moeten zijn

21 juli 2021 om 02:34

Ik denk dat de tijd van Elia voorbij is, was echt een goede voetballer die veel bereikt heeft, bij Feyenoord hebben we bij vlagen de goede Elia gezien. Daar ben ik hem dankbaar voor, maar wat hij nu allemaal aan het doen is lijkt nergens op, een en al huilie huilie hoor je nog over hem, doet hij zichzelf te kort mee.. En valt me trouwens nog mee dat hij de uitspraken van Hake geen fake news noemt haha

21 juli 2021 om 12:21

Ja, ik wacht ook luidkeels en vol spanning af naar zijn reactie. Elia heeft er zo'n handje van om overal verongelijkt over te doen. Triest maar ook een vermakelijk.

Het is zonde dat hij zo weinig uit z'n carriere heeft gehaald. Groot talent maar niet geheel de juiste mentaliteit. Bij Feyenoord heeft hij het wel goed gedaan, overigens.

21 juli 2021 om 20:07

Nou ik zou hem best in de kuip terug willen zien

21 juli 2021 om 20:06

Kan hij niet bij ons terugkeren

Tja, logisch. Utrecht had nogal neiging om gevallen halve toppers op te rapen en nog een kans te geven. Dat lukt niet altijd zullen we maar zeggen.

21 juli 2021 om 11:45

@gj7300 heeft ook iets moois dat ze dat proberen, maar jammer dat niet iedereen die zo'n kans geboden krijgt er dan ook goed en dankbaar gebruik van maakt. Spelers zoals Bazoer en Tannane die bijv. bij Vitesse zo'n kans gekregen hebben en zich vervolgens goed profileren vind ik ook mooi, echter hoop ik dat ze vervolgens na een goed seizoen niet weer (ondankbaar) terugvallen in hun oude gewoontes.

Elia zou qua kwaliteit een zeer goede speler kunnen zijn voor Fc Utrecht, maar vorig seizoen heeft hij dat veel te weinig laten zien. Dit oogt als een duidelijk signaal vanuit Hake dat Elia gewoon zijn kans niet gepakt heeft.

21 juli 2021 om 12:01

Bij spelers als Maher, Ramselaar, Mahi(?) en Emanuelson was het ook niet zo gek. Maher, Ramselaar en Mahi zijn nog relatief jong en kunnen nog jaren mee (vertegenwoordigen ook nog enige waarde), terwijl Emanuelson op dat moment nog wel iets kon betekenen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het niet geheel onverwachts is dat Elia niet veel voor Utrecht heeft kunnen betekenen, maar zo weinig had ik ook weer niet verwacht. Die is volgens mij gewoon totaal niet meer fit of er moeten andere problemen spelen tussen club en/of coach en Elia.

De teleurstelling was groot toen hij voor Utrecht koos maar met terug werkende kracht ben ik er blij van.

21 juli 2021 om 00:42

Je weet niet waar die nu heen gaat😂 Met de blessure van Lukoki zie ik m nog wel naar Enschede gaan ook.l

21 juli 2021 om 06:52

Die gaat niet naar Enschede.

21 juli 2021 om 12:06

Dat zie ik niet gebeuren. Elia is al 34 jaar en heeft geen moment ook maar enigszins iets laten zien bij FC Utrecht. Dat past niet echt in het profiel speler waar Streuer doorgaans naar zoekt. Ervaring moet direct iets toe kunnen voegen en anders moet de betreffende speler toekomstige waarde vertegenwoordigen. In beide profielen past Elia simpelweg niet (meer).

Op basis van afgelopen seizoen denk ik gewoon een prima keuze. Zonde dat die keuze zo veel geld kost qua salaris

Vind dit wel verstandig van Hake. Je moet de rotte appels uit je groep halen en de jonge jongens wie zich wel willen laten zien de kans geven zoals Boussaid wat ik echt een prima voetballertje vind. Elia is mij vorig seizoen verschrikkelijk tegengevallen en is alleen maar negatief in het nieuws geweest met rare trekjes waarmee je gewoon niks kunt binnen je club, ooit was hij natuurlijk een geweldige voetballer maar dat is wel een beetje geweest, Utrecht heeft betere alternatieven.

Het is wachten tot hij zich dit weer persoonlijk aantrekt en via Instagram of een ander medium zijn gal spuwt. Elia is de rijkste kleuter van Nederland en ik zal blij zijn als hij uit de voetballerij verdwijnt, wat mij betreft is alle vorm van media aandacht voor hem overbodig.

De carrière van Elia gaat als een nachtkaars uit. Overschat zijn eigen kwaliteiten enorm en is simpelweg niet meer de Elia van vroeger. Denkt zelf nog steeds dat hij op het niveau van Ronaldo zit geloof ik.

Hopen dat Feyenoord hem niet contracteert opeens

21 juli 2021 om 00:57

😂😂😂. Dat trauma uit het Van Geel tijdperk is nog niet verwerkt zie ik. Herkenbaar en ik leef met je mee.

Onze nationale Balotelli. Heb eigenlijk nauwelijks spelers waar ik kotsmisselijk van word, maar deze gozer is er zeker 1 van. Was een geweldige voetballer, maar heeft imo nooit zijn volle potentie waargemaakt. Typerend dat dit is hoe zn carrière eindigt

21 juli 2021 om 12:10

Tja, talent had hij genoeg, maar z'n spel is een juiste afspiegeling van z'n karakter: Flamboyant, onvolwassen en te arrogant. Erg jammer eigenlijk, want met zijn talent had hij nog ver kunnen komen. Echter zag je bij Werder Bremen al dat er gewoon niet meer inzat dan dat. Daarna liet hij het in de Eredivisie nog zien bij Feyenoord, maar het verschil tussen de Bundesliga en de Eredivisie verklaart het verschil in rendement en impact wel.

Sommige spelers die behalen iets en denken dat ze in heel Europa op de radar staan.
ik doel op de titel winst met Feyenoord hij was niet degene waardoor Feyenoord de titel won maar hoorde wel bij de uitblinkers van dat team en heeft ook dat seizoen genoeg bijgedragen. Had gewoon lekker daar moeten blijven maar neehoor dat past niet bij zijn 'ambities' blijkbaar en nu heeft die geen club meer binnenkort.

21 juli 2021 om 07:44

Nou ja, hij schoof nooit onder stoelen of banken dat hij na Feyenoord gewoon een financiële stap wilde maken. Ik mag 'm verder ook niet echt, maar dit is ook onzin.

Nieuwe Twitter post Elia zal zoiets zijn:

“Slangen zijn overal, daarom ben ik op mijn hoede. #Dewaarheidkomtnaarboven #Uruspapa #Hardworkdedication #nocap #fckhaters #Uuu4ever

21 juli 2021 om 10:07

Bedankt, Ziyechgoat22. Ik voel me plotseling stokoud, heb werkelijk waar geen idee waar al die tags op slaan. #tevroegafgehaakt.

De tijd van de voetballer Elia is geweest, alleen heeft hij het zelf nog niet door, schiet gelijk in aanval als Robben met een knipoog zegt dat hij bij Groningen meer kans op spelen heeft, heel huilverhaal over Corona bla bla bla, stop met janken en overal wat achter zoeken en ga ballen, kun je dat niet opbrengen stop er dan mee kerel, in het kader van schade beperking.

21 juli 2021 om 08:52

Ik zie hem nog wel onderdak vinden bij Twente of NEC ofzo. Maar het is inderdaad een beetje een treurig figuur, gejammer de hele tijd... Bij Feyenoord vond ik hem wel van toegevoegde waarde, maar kan me niet herinneren dat-ie verder bijzonder veel potten brak in zijn carrière na FC Twente. Ongelooflijk dat die gast ooit naar Juve ging!

21 juli 2021 om 11:35

Hij was wel echt in toptopvorm hoor toen hij van twente naar de Bundesliga ging en hield het daar ook nog eventjes vast.

21 juli 2021 om 12:14

FC Twente gaat bij ervaring voor directe toegevoegde waarde en bij onervarenheid voor kwaliteit, potentie en toekomstige waarde. In beide profielen past Elia niet (meer). Ik denk niet dat Streuer uberhaupt aan 'm denkt als versterking. Daarvoor was z'n avontuur bij Utrecht echt niet goed genoeg. Z'n capriolen op social media zullen 'm ook vast niet helpen. Ik denk (en hoop) dat FC Twente gewoon verder kijkt dan een 34-jarige Elia die nooit een manier heeft weten te vinden om volwassen te worden.

Snap ook niet dat je als Utrecht dit soort jongens haalt. Voor dat geld had je waarschijnlijk ook 2 wat jongere gasten met potentie kunnen halen.

21 juli 2021 om 10:59

Omdat je met alleen jonge jongens het ook niet redt, op Janssen en Urby na heeft Utrecht geen echte enorme ervaring/leiders.het zijn allemaal wat stille, rustige jongens die zich op de vlakte houden. Mahi zou die rol ook wel kunnen hebben...

Elia HAD deze rol op zich kunnen nemen en ook voetballend bij kunnen dragen, maar helaas... niet geworden wat iedereen gehoopt had.

21 juli 2021 om 12:16

Maar Elia is nog geen moment volwassen geweest als voetballer. Hoeveel leiderschap kun je van zo'n jongen verwachten? Nu moet ik zeggen dat het aantrekken van Elia niet raar was, maar dan vooral omdat hij wellicht voetballend nog iets toe zou kunnen voegen. Echter bleek dat ook in het water te vallen. De voetballer verdient meer dan zo'n roemloos einde van z'n carriere, maar de persoon heeft het nachtkaarsje helemaal zelf gedoofd. Overigens wel met de nuance dat Elia geen makkelijk jaar heeft gehad.

Het zou een geschenk zijn als Elia niet meer op de Nederlandse voetbal velden terugkeert. Wat irriteert hij me ontzettend met zijn grote praatjes en gebrek aan zelfreflectie. Lijkt me een enorm naar persoon om in de groep te hebben, zal binnenkort wel weer cryptisch iets roepen om daarna te janken dat men zich zo met hem bezig houdt.

Fijn dat Elia nog steeds in zichzelf gelooft maar wat speelde hij afgelopen seizoen toch teleurstellend slecht. Geen enkele illusie dat dit nog gaat veranderen. Stoppen is het meest reëel als je het mij vraagt.

Ach, een kleine nuancering...

Al ben ik het er compleet mee eens dat Elia niet heeft gebracht wat iedereen hoopte en wat je zou mogen verwachten heeft het hem ook zeker niet meegezeten.

Corona krijgen en met de gevolgen daarvan kampen, zijn dochter in het ziekenhuis met alle hectiek en stress van dien, hamstring blessure en weer x weken eruit. Dat hakt er allemaal ook wel in natuurlijk.

Maar helaas ook de keren dat hij mocht spelen niet kunnen laten zien wat we (en ook hij natuurlijk) willen zien en als je dat combineert met zijn toch wat onvolwassen gedrag en karakter (enrom snel op zijn teentjes getrapt, alle social media posts, etc) krijg je wel heel snel een negatief gevoel.

Erg jammer dat het zo heeft moeten lopen.

Dat heet nou het deksel op je neus krijgen. Maybe nog een jaartje ballen bij oude liefde ADO in de Kkd? T is daar toch al een puinhoop.

Elia zit in de zelfde fase als ooit Sneijder, Kan zich zelf doormiddel van hard trainen zijn talent laten zien.
Door iedereen afgeschreven, nu revache nemen op iederen die kritiek heeft.

Misschien toch niet meer gezien zijn leeftijd passend bij de werkwijze die Hake voor ogen heeft. tja er komt ooit een einde aan voetbal carrières.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. PaesKeeper
B. BenamarVerdediger
W. JanssenVerdediger
C. MamengiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

100 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Utrecht 21 2 3 0
2019/2020 Medipol Basaksehir 23 3 3 0
2018/2019 Medipol Basaksehir 21 1 4 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0
2016/2017 Feyenoord 24 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Elia tweet na uitspraken van Sneijder: ‘Daar heb ik helemaal schijt aan’

Wesley Sneijder reageerde woensdagavond met verbazing op een fragment van Eljero Elia uit de documentaire No Guts, No Glory van Videoland over het afgelopen seizoen van FC Utrecht. Op de beelden...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren