Fabrizio Romano: Ajax rondt komende dagen vierde uitgaande transfer af

Woensdag, 21 juli 2021 om 08:20Mart van Mourik • Laatste update: 08:43

Olympique Lyon wil de komende dagen de transfer van André Onana afronden. Fabrizio Romano meldt dat de Fransen vaart willen zetten achter het sluiten van een overeenkomst met Ajax en dat de deal snel definitief beklonken wordt. Alleen een akkoord over de transfersom zou de definitieve transfer nog in de weg staan.

In een eerder stadium meldde L’Équippe al dat Onana een persoonlijk akkoord bereikt had met de club waar trainer Peter Bosz aan het roer staat. De overeenkomst tussen de sluitpost en Lyon mocht dan wel rond zijn, maar van een akkoord tussen Ajax en L’OL was nog geen sprake. De overeen te komen transfersom vormt naar verluidt nog een struikelblok in de onderhandelingen, maar de transfermarktexpert meldt in een livestream op Twitch is het gladstrijken van de laatste plooien slechts een kwestie van tijd is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens de berichtgeving uit Frankrijk verlangt Ajax een transfersom van tien miljoen euro, terwijl Lyon bereid zou zijn vijf miljoen euro te betalen. L’Équipe verwacht dat er een overeenkomst bereikt wordt voor een bedrag van zes miljoen euro, dat kan oplopen met bonussen. De Telegraaf gaf ruim een week geleden al te kennen dat Onana in Frankrijk zijn handtekening gaat zetten onder een vier- of vijfjarig contract.

De Franse krant meldde begin juli dat ‘bronnen rond Onana’ hadden aangegeven dat Lyon gesprekken heeft gevoerd met de sluitpost. Les Gones zouden een langetermijncontract hebben aangeboden. De doelman, die nog tot medio 2022 onder contract staat bij Ajax, wachtte nog met het doorhakken van de knoop, omdat er nog ‘andere Franse ploegen’ geïnteresseerd zouden zijn in zijn diensten. Bosz zou een belangrijke rol gespeeld hebben in de besluitvorming van de 25-jarige Onana, die met een goed gevoel terugkijkt op de eerdere samenwerking met de oefenmeester bij Ajax.

Als de deal definitief beklonken wordt, is Onana de vierde speler die deze zomer vertrekt bij de Amsterdammers. Afgelopen vrijdag werd de transfer van Kjell Scherpen naar Brighton & Hove Albion bevestigd, terwijl in een eerder stadium ook het vertek van Lassina Traoré naar Shakhtar Donetsk en de transfer Carel Eiting naar KRC Genk wereldkundig werden gemaakt. Strikt genomen tellen ook Razvan Marin en Noa Lang als uitgaande transfer voor het seizoen 2021/22, al was hun exit vanwege een verplichte koopoptie al eerder bekend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door vernon)

Blijf vanuit Onanas standpunt deze transfer wel lachwekkend vinden. Waarom nu ineens zo weinig geduld opbrengen en Ajax verlaten voor Lyon? Dan kan je toch vrijwel net zo goed verlengen bij dit Ajax, en na je schorsing kijken of er wel grotere clubs langs komen. Anyway, het ga je goed. Was toch de grootste topper sinds v.d. Sar op goal.

20 juli 2021 om 23:09

Snap het ook niet zo goed maar misschien heeft hij een nieuwe omgeving nodig met nieuwe prikkels.

De manier waarop is smerig. Maar in mijn hypocriete supporters hart voert waardering voor zijn prestaties nog steeds de boventoon.

Lyon maakt een klapper met deze transfer. Het ga je goed Andre!

20 juli 2021 om 23:15

Dit is inderdaad weg gaan om het weg gaan. Alleen de competitie is een stap hogerop maar de Ligue 1 is toch een beetje het buitenbeentje van de top 5 competities en veruit de minste.

Voor de rest op bepaalde vlakken een stap achteruit natuurlijk, zoals geen CL-deelname.

20 juli 2021 om 23:15

@Inke, maar die grote clubs zijn de afgelopen jaren niet voorbij gekomen. Ook niet na het bereiken van de halve finale CL. Waarom zou die topclub dan volgend jaar ineens wel voorbij komen? Ik geloof daar eerlijk gezegd niet meer zo in en begrijp best dat Onana op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

20 juli 2021 om 23:19

Het op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging snap ik zeker. De manier waarop blijft toch zuur. Heel jammer om een periode zo af te sluiten via de achterdeur.

20 juli 2021 om 23:25

Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd was tot er een absolute topclub bij Onana zou uitkomen. Corona en doping hebben een enorme invloed op zijn loopbaan en ik denk dat Lyon momenteel misschien wel de hoogst haalbare is voor hem. Zeker gezien hij schijnbaar een basisplaats eist terwijl hij het begin van de competitie moet missen.

20 juli 2021 om 23:27

@diegelbereds: Keepers worden toch minder gekocht/verkocht dan veldspelers. Zodra het carousel begint te draaien, begint te doorloop ook op gang te komen. Vaste keepers worden een jaartje ouder, gesteggel om contracten etc. Onana is jong en ontzettend goed voor zijn leeftijd. Wellicht iets te duur voor 40 mil, maar zou voor 25/30 easy een topaankoop worden.

20 juli 2021 om 23:33

Nee hoor als je echt zo goed bent niet dat zie je wel met Donnaruma.. blijkbaar is Onana niet zo goed als dat iedereen denkt en roept.. hij is vooral goed in tijdrekken iets waar de meeste mensen een gruwelijke hekel aan hebben.

20 juli 2021 om 23:45

Donnarumma is transfervrij opgehaald.. Ik denk dat het bedtijd voor jou is.

20 juli 2021 om 23:52

@Regulator, klopt hoor. Tegelijkertijd vind ik het wel opvallend dat bijvoorbeeld Chelsea afgelopen seizoen koos voor Mendy van Stade Rennes en niet voor Onana. Wellicht zijn clubs toch niet zo onder de indruk van Onana geweest? Wat de caroussel betreft heb je gelijk, maar het aantal topclubs is eigenlijk sowieso vrij beperkt. Dus een stap opzij van Ajax naar Lyon vind ik ook weer niet heel onlogisch.

21 juli 2021 om 09:52

@diegelbereds: Onana blonk wat dat betreft gewoon op het verkeerde moment uit. Alle grote topclubs hadden net een topkeeper aangetrokken, of hadden er al een in eigen gelederen rondlopen. De Gea deed het nog goed, Lloris was topfit, Chelsea had Courtois nog, Keylor Navas zat bij Madrid etc. De carroussel kwam eigenlijk net te laat op gang voor Onana om mee te profiteren.

21 juli 2021 om 13:13

Nee schöne scoorde die vrijetrap tegen realmadrid, de gea maakte de eene blunder na de ander dat seizoen. Verder wel eens wat navas lloris betreft

21 juli 2021 om 13:17

@Atlenico, geen reactie meer van jou nu Regulator je heeft gecorrigeerd? Of wilde je alleen je gal spuiten over Onana?

21 juli 2021 om 16:18

@origineel; als hij dat denkt, waarom niet bij ajax blijven dan? Dan speel je nog Champions League, en grotere kans op de titel.

Het zal vast zijn dat hij gewoon uitgekeken is hier, of dat hij meer kan verdienen. Ik wens hem ook veel succes, vervelende manier van weg gaan, maar hij heeft veel voor ons betekend.

20 juli 2021 om 23:22

precies dit. Het sportieve is nog altijd beter bij Ajax dan Lyon. Jammer dat ie door de achterdeur weggaat. Ajax wilde door hij heeft het recht om zelf te bepalen of hij wilt bijtekenen of niet. Maar hij doet alsof het een straf is. Je bent een doelman je keept tot je ongeveer 39e en fit bent. Dus tijd zat om later een transfer te pakken. Zoals bekend is de beste doelman sinds v.d. sar. Het ga je goed.

20 juli 2021 om 23:26

@InkeMontana dat is wel heel erg 'glazen bol kijken' kun je dan ook even aangeven welke topclubs verlegen zitten qua doelmannen? Real voorzien, Barca voorzien, United voor zien, PSG voorzien, Milan voorzien, Inter voorzien, City, Chelsea, Liverpool allen voorzien, Bayern voorzien, Juve voorzien ... Moet ik verder gaan? Als Onana kun je je wel blind staren op meteen naar de top willen maar die gelegenheid moet zich dan wel voordoen. Misschien moet even een zijweg in slaan om beter in beeld te geraken ... Je hebt carrière planning niet helemaal in de hand zeker als keeper niet - Lyon nieuwe uitdaging, bekende trainer en filosofie, meer loon, spreekt Frans en zwaardere competitie. Kortom genoeg pluspunten ten opzichte van Ajax. Hij gaat nu misschien minder heldhaftig de deur uit maar hij verdient alsnog wel applaus voor verrichte arbeid en tot 2 maal toe verlengen. Ajax heeft hem doen groeien maar dat is ook wederzijds ... Bedankt André!

21 juli 2021 om 09:31

Arsenal en dortmund zou hij denk ik ook basis staan

21 juli 2021 om 10:58

Chelsea koos toen voor Mendy.
Het is toch opvallend dat toen Onana in vorm was, de topclubs niet voor hem in de rij stonden. Is Onana toch niet zo goed als men denkt?

20 juli 2021 om 23:32

Nieuwe omgeving, nieuwe prikkels, meer salaris en een Franstalige competitie die in Afrika meer bekeken wordt dan de Eredivisie

21 juli 2021 om 10:46

Aan de andere kant wacht ie nu al 4 jaar tevergeefs en zijn alle topclubs voorzien van relatief jonge doelmannen, zeker nu PSg Donna heeft aangetrokken. Misschien is at besef binnengedrongen en denkt hij ‘als ik nog een stap wil maken naar een andere competitie zal ik het met de Lyons van de wereld moeten doen. Daarnaast laat hij nu al 4 jaar een groter contract elders schieten ik de hoop dat een echte topclub aan komt kloppen. Als dat uitblijft dan ga je na een tijdje toch kijken naar die 1-2 miljoen per jaar meer. Zeker wanneer je richting de 30 gaat. Daarnaast is het voor een Franstalige Afrikaan toch wel leuk om in Frankrijk aan de slag te kunnen. Zeker in een stad als Lyon waar vrij veel Afrikaanse immigranten wonen en in sommige buurten ook echt een beetje de midden Afrikaanse cultuur leeft.

Maken ze toch nog winst

20 juli 2021 om 23:20

Tsja het is niet veel. De echte winst is de tijd dat je een solide doelman op doel had staan. Deze man gaf zoveel vertrouwen aan zijn achterhoede. Met Steek en Pasveer zijn we echt vier stappen achteruit gegaan.

20 juli 2021 om 23:27

Onana is individueel een veel betere doelman dan beide, maar sinds Stekelenburg mocht keepen kreeg Ajax in de competitie nog amper tegendoelpunten, ik denk namelijk dat Stekelenburg kwa organisatie sterker is, maar buiten dat is Onana in alles beter

21 juli 2021 om 00:08

Ik denk dat Steek heel veel credits heeft gekregen die eigenlijk Alvarez en Martinez toebehoren.

Toen die twee erin kwamen werd onze lekke achterhoede een bijna onneembare vesting. Stekelenburg deed zijn werk en verdient zeker complimenten maar hij kreeg wel erg weinig schoten tegen.

21 juli 2021 om 09:16

Hij is voor een ton gekocht dus ja, pak je 8 miljoen heb je toch best veel winst. Meer winst dan dat je Alvarez laat gaan voor 20 mil in ieder geval

20 juli 2021 om 23:26

Trek je de salariskosten eraf, dan niet meer. Uiteindelijk heet Onana wel sportief Ajax heel veel gebracht.

21 juli 2021 om 01:20

Kun je ook omdraaien door zijn sportieve prestaties is Ajax ook wel eens een ronde verder gekomen in de CL. Dat levert ook geld op.

21 juli 2021 om 09:18

Als Onana er niet was geweest had er een andere keeper gestaan met een leuk salaris. Transfersom en salaris moet je wel gescheiden zien. Het wil bijvoorbeeld ook wel is voorkomen dat een club wel het salaris kan betalen maar niet de transfersom. Dat zijn verschillende potjes

21 juli 2021 om 09:46

Zo wordt er dus niet gerekend bij een club als Ajax Andres13. Transferinkomsten zijn incidentele inkomsten, het salaris van een speler staat buiten beschouwing. Bij de verkoop van Onana is daarom sprake van pure en een flinke winst. Met alles wat Onana voor de club heeft betekend gun ik hem zijn stap naar een andere club van harte.

21 juli 2021 om 09:58

Tellen we dan ook de omzet mee? Sponsoring, stadion exploitatie, prijzengeld, tv-rechten. Want Onana draagt daar ook aan bij door zijn sportieve successen.
Snap altijd dat 'domme' naar je toe rekenen van heel veel mensen niet. Spelers hebben gewoon een balanswaarde, bij verkoop valt die balanswaarde weg en wordt de transfersom (gedeeltelijk) ontvangen. Het verschil is winst.
Salaris valt ook weg in de begroting, dat is geen winst maar ruimte in de begroting.
Aan de opbrengsten zijde heb je gewoon allerlei soorten opbrengsten die zowel de salarissen als de post afschrijving vergoedingssommen financieren. Als je dus de salarissen en de volledige aankoopprijs wilt tellen (van Onana laag en voor veel spelers al grotendeels afgeschreven) dan moet je ook de opbrengsten zijde meetellen en gedeeltelijk toerekenen aan de spelers. Dus van de ongeveer 200 miljoen aan CL inkomsten in de afgelopen 4 jaar geldt dat we zeker 5 miljoen aan Onana kunnen toerekenen.

Vind het schandalig hoe onana met de club is omgegaan, welke afspraken er ook gemaakt zijn in het verleden, in die afspraken zullen nooit "doping" afspraken zijn gemaakt.Hij geeft gewoon doping (lees: middelen die problemen opleveren) gebruikt en de club hiemee in de problemen gebracht (europa league met een 3e keeper aantreden als voorbeeld)Ajax betaalde zijn salaris netjes door , maar enig dankbaarheid is er dus niet.En dan ga je weg naar Lyon, dat is gewoon een zijwaardse stap (los van de competitie) Had gewoon getekend en dan was de top een jaar later gekomen.Daarnaast : ook een naaistreek van Lyon , een top speler weghalen voor een paar miljoen .... dat zou Ajax nooit doen.

20 juli 2021 om 23:27

Ajax heeft met Berghuis toch ook een topspeler voor een paar miljoen opgehaald? Ajax doet het dus ook

20 juli 2021 om 23:30

@andres, wees reëel over Berghuis, een stap naar de top van NL is voor hem het hoogst haalbare, als je leest dat Torino en dat soort niveau clubs hem wilde hebben dan zegt het genoeg dat het buitenland niet op hem zat te wachten, en eerlijk, Ajax of Psv is ook wel het hoogste kwa niveau voor hem denk ik

21 juli 2021 om 16:55

En welke Europese topclubs hebben zich gemeld voor Onana dan? De Ligue 1 is sowieso een stap omhoog

20 juli 2021 om 23:29

Dat laatste is sarcasme toch? Ajax heeft net voor een schijntje de topspeler van de eeuwige rivaal gehaald. Ik hoop oprecht dat je nu sarcastisch bent..

20 juli 2021 om 23:39

Dat was hoop ik toch wel te merken?

20 juli 2021 om 23:44

Gezien hoe je post best biased is geschreven, vond ik de sarcasme niet echt uitspringen.

21 juli 2021 om 06:32

Die laatste zin druipt het sarcasme er vanaf

21 juli 2021 om 06:51

scheinheilig wat je zegt Kijk eens hoeveel jeugdspelers ajax gratis wegkaapt bij andere clubs zowel in binnenland als buitenland.

21 juli 2021 om 10:10

1) een topclub kwam niet en de vraag is of deze ooit zou komen?
2) misschien faciliteerde Ajax wel de doping, laten we nou niet zeggen dat er in voetbal geen doping wordt gebruikt, en betaalde Ajax daarom de rechtszaken en zijn salaris gewoon door?
3) Onana wilde 1 jaar bijtekenen, Ajax wilde perse minimaal 2 jaar.
4) Waarom Onana Lyon verliest voor 5 seizoenen ipv 2 seizoenen Ajax is mij een raadsel. Zal vast met salaris te maken hebben, maar dan nog?

21 juli 2021 om 13:20

Wat bedoel je precies met "faciliteerde Ajax wel de doping"? Want dat vind ik een heel bijzondere uitspraak.

21 juli 2021 om 14:21

Dat er bij Ajax met doping wordt gebruikt. En niet alleen bij Ajax hoor, kan net zo goed bij NEC gebeuren. Bij de Spaanse en Oostenrijkse dopingartsen stonden naast wielrenners en atleten diverse voetballers en tennissers de initialen op de lijst. Bij de laatste 2 sporten wordt heel veel met medewerking van justitie in de doofpot gestopt. In de jaren ‘70 waren Feyenoord en Ajax de 2 clubs die als eerste doping gebruikte. Later bij het wielrennen waren de NL’s er ook niet vies van. Ik zeg niet dat Ajax doping faciliteert, maar uitsluiten doe ik het ook niet. En zolang jij niet in bepaalde posities van de organisatie betrokken bent, kan ook jij het niet volledig uitsluiten.

21 juli 2021 om 19:12

4fredondo, ik snap je apathie tegen Ajax, maar lekker suggestief lopen roepen dat er bij Ajax doping wordt gebruikt en helemaal dat Ajax daarin faciliteert is wel een beetje sneu. Je zal best gelijk hebben dat dat in het verleden is gebeurd, maar heeft natuurlijk niets met de huidige situatie rondom Onana te maken.

21 juli 2021 om 20:12

Dat heeft niks met apathie te maken, maar niet je ogen dichtknijpen als het om Nederlandse clubs gaat. In ‘95 verloor Ajax de CL en vrijwel iedereen is ervan overtuigd dat de spelers van Juve onder de dope zaten. Veel Spaanse topvoetballers stonden op de dopinglijst van Fuentes, maar alles werd in de doofpot gestopt. Na decennia’s geen rol van betekenis spelen in Europa, terwijl daar het grote geld ligt kan een omslagpunt zijn geweest. Waren het niet vdSar en Overmars die de CL-finale toen verloren. Nogmaals ik zeg niet dat het zo is, ik sluit het alleen niet uit. Per ongeluk een verkeerd pilletje pakken als topsporter gaat er bij niet in. Dat doe ik zelfs niet. Maar kan zijn dat Onana alles op eigen houtje deed. Maar waarom betaal je dan zijn salaris door. Ergens stinkt het ….

21 juli 2021 om 10:49

Aan de andere kant speelt hij al 2-3 jaar ‘te lang’ bij Ajax. Had allang zo’n stap kunnen maken maar liet die keer op keer schieten in de hoop dat er een topclub langskwam. Die mogelijkheid bleef uit dus wellicht is hij het wachten beu of denkt hij dat hij qua competitie een niveautje hoger moet voor de echte grote jongens interesse krijgen.

21 juli 2021 om 13:01

Wellicht zit er wel veel schaamte bij Onana voor zijn stupide actie en wil hij daarom nu echt weg. Zou ik me best kunnen voorstellen

het is toch geen stap vooruit van Ajax naar Lyon ga dan naar een groter club, of wacht tot je transfervrij bent en dan zijn er genoeg mooie clubs die hem willen, plus dan krijgt hij meer tekengeld

20 juli 2021 om 23:50

Onana wil al 3 jaar naar een grotere club en die zijn nooit concreet geworden. Lyon is ook een prima stap toch.

21 juli 2021 om 00:08

prima club maar hij is beter dan de keepers van Arsenal Sevilla Dortmund Leipzig en zou over een paar jaar de eerste keeper van Inter Bayern of Tottenham kunnen zijn, want die keepers zijn op leeftijd en hij doet toch ook niet onder voor de keepers van Atalanta Roma Napoli of Juventus

21 juli 2021 om 11:10

In Dortmund gaat nu Georg Kobel (komt van. VfB Stuttgart) laten zien dat hij dit hoge niveau
aankan. Peter Gulasci is bij RBL al jaren echt beter dan Onana.
Een absolute topper in de BL.

21 juli 2021 om 11:06

De Franse competitie is sportief wel een grote stap vooruit, denk ik toch.

Ik zou bijna denken dat er meer aan de hand is, want het is opmerkelijk hoe snel de 'relatie' tussen Onana en Ajax kapot is gegaan. Vooropgesteld, Lyon is gewoon een mooie club, maar ik heb het gevoel dat Lyon in eerste instantie niet in zijn top 3-5 van vervolg clubs stond. Volgens mij werd er in eerste instantie gespeculeerd over clubs die toch ietwat hoger aangeschreven stonden (toegegeven: alle (absolute) topclubs zijn al voorzien van (minstens) 1 goede keeper...). Anyway: Bedankt voor de mooie jaren en succes bij Lyon!

21 juli 2021 om 00:04

de enige die verantwoordelijk is voor deze vervelende scheiding is Onana zelf.

21 juli 2021 om 11:49

Ik denk eigenlijk dat zaakwaarnemers hierin een rol spelen. Buiten dat is Onana ook gewoon een buitenlandse speler die naar Ajax trok. Dan ben je toch wat sneller geneigd om het op deze manier te doen dan een speler die echt binding met de club heeft, al is dat tegenwoordig ook geen zekerheid.

Pffff toch nog even doorzetten. Ekkelenkamp staat op punt van vertrekken, nu Labyad nog.
Alvarez meteen ook als er idd iemand 15mln plus biedt. Zo snel gaat het ook weer niet

21 juli 2021 om 09:50

Er is al 18 geboden voor Alvarez en dan moet Ajax hem van jou bij 15 laten gaan? Ze hebben nee gezegd, ze komen maar lekker met een beter bod als ze hem willen. Alles is te koop

en Arsenal droomt weer dat Bernd Leno komend seizoen een wereldkeeper word man man man wat zijn wij toch ontzettend laks met bepaalde posities die versterkt moeten worden...
Onana gewoon voor 10 miljoen overnemen 10 miljoen is een koopje en mijlenver beter dan Bernd Leno.
op de eerste plaats hadden we Emiliano Martinez nooit moeten laten gaan want die gaat zich steeds meer onderscheiden en is dacht ik 27 jaar? dus straks komt de grote top en nemen hem voor een leuk bedrag over en is een Europese topploeg weer voor een aantal jaar voorzien van een goede solide doelman daar waar die ook onder de lat had kunnen staan bij Arsenal.
nee backs kopen daar zijn we wel sterk in de ene back naar de andere vraag me alleen af hoe Arsenal denkt te gaan voetballen met al die backs.
Onana zou bij Arsenal ook gewoon een goede keeper zijn geweest maarja Arsenal laat het afweten. zal wel ook geen nummer 10 komen dus kunnen we weer een heel seizoen zien hoe we vanuit de verdedigers een goal moeten creeeren met Rob Holding en Gabriel als aanduwers

21 juli 2021 om 00:02

ja, echt onbegrijpelijk. Hoe Chelsea een aantal jaar geleden ook bij Kepa uitkwam ipv Onana, die de helft kostte, kan ik ook echt met mn hoofd niet bij.

21 juli 2021 om 08:59

Huh? We hebben straks 3 backs over… En als er geen concrete interesse is voor Leno dan kun je geen tweede topkeeper aankopen, tenminste, niet met verstandig beleid. Zeker niet omdat je de eerste maanden alsnog een aantal andere stand-ins nodig hebt aangezien Onana zijn straf nog uitzit en fit moet raken.

ben helemaal klaar met die gozer. Verkoop maar lekker, dan ben je er vanaf. Hoe kun je je nou zo opstellen nadat je nota bene zelf de club gedupeerd hebt. De club die je ondanks je eigen domme fout gewoon is blijven steunen en je salaris is blijven betalen. Lyon is verder ook helemaal geen stap omhoog.

Strik eromheen en opdonderen, als je gepakt bent met doping en Ajax zo behandelt is er geen plek meer in de selectie voor jou, als Ajax zijnde wel even 30% doorverkoop clausule regelen, krijg je toch nog een beetje compensatie

Jammer dat die gaat, maar snap wel dat die aan een andere uitdaging toe is. Lyon is niet perse beter, maar het is weer wat anders. Volgens mij spreekt Onana zelf ook Frans en is Frankrijk wel een land waar Afrikanen zich thuis voelen. Verder onder Peter Bosz lijkt me ook fijn voor hem, dus ik snap het wel.
Jammer dat het met de dopingschorsing zo gelopen is, maar ik ben gewoon blij met wat hij ons daarvoor gegeven heeft.

Snap niet dat Onana naar Lyon wilt.
Ten eerste, daar keept Lopes ook nog, toch? En volgens mij is hij aanvoerder, of in ieder geval één van de aanvoerders.

Die gaat toch niet banken voor Onana, met alle respect? Onana heeft weet ik het hoe lang dadelijk niet gespeeld...

Verder moet Ajax zo snel mogelijk van die gozer af. Belachelijk ondankbaar nadat je zelf een gigantische blunder hebt begaan...

Eigenlijk zou Ajax nog salaris moeten terugvorderen van de afgelopen periode dat ze doorbetaald hebben. Echt beschamend. Ook nog naar Lyon, niet eens de absolute top.

André Onana wilde perse naar een EU topclub in een grote competitie. Door een stommiteitje loopt het nu heel anders dan gedacht. Ook Ajax loopt veel geld mis.

Onana, bedankt voor de mooie jaren, jammer dat het einde wat minder is, het ga je goed, en succes bij Lyon

Tijd om afscheid te nemen van toch een geweldige keeper. Helaas niet het einde wat je hoopt na zo'n succesvolle periode maar het is niet anders. Dus strik er omheen en veel succes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Akkoord over Onana nadert na verbeterde aanbieding van Olympique Lyon’

Ajax en Olympique Lyon naderen elkaar in de onderhandelingen over André Onana, zo weet L’Équipe vrijdagmiddag te melden. De 25-jarige doelman uit Kameroen heeft zelf al een persoonlijk akkoord met de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren