Bergwijn ziet concurrentie toenemen met komst van ‘Spaanse Neymar’

Maandag, 26 juli 2021 om 14:37Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:01

Tottenham Hotspur zwaait Erik Lamela definitief uit, zo is maandagmiddag officieel naar buiten gebracht door de Londense club. De Argentijnse middenvelder maakt de overstap naar Sevilla, terwijl Bryan Gil de omgekeerde weg richting Noord-Londen bewandelt. Tottenham betaalt daarnaast 25 miljoen euro exclusief bonussen extra. Beide spelers bereikten vorige week al een persoonlijk akkoord met hun nieuwe club. Gil tekent bij the Spurs een contract tot medio 2026, terwijl Lamela bij Sevilla vastligt tot de zomer van 2024.

Sevilla gaat op die manier flink verdienen aan de twintigjarige Gil, die pas 21 officiële wedstrijden in de hoofdmacht speelde. De linksbenige vleugelspits, die op beide flanken uit de voeten kan, maakte afgelopen seizoen een goede indruk op huurbasis bij Eibar. In Baskenland kwam Gil tot 29 officiële wedstrijden, waarin hij zowel 4 doelpunten als assists produceerde. Het leverde hem een plekje op in de olympische selectie van Spanje. Gil, die ook wel de 'Spaanse Neymar' wordt genoemd, meldt zich na de Olympische Spelen op het trainingsveld van Tottenham, zo klinkt het. Door zijn komst is de concurrentie voor Steven Bergwijn weer een stukje groter geworden.

Met de 29-jarige Lamela krijgt Sevilla een ervaren kracht terug. De Argentijn werd door Tottenham in 2013 voor dertig miljoen euro overgenomen van AS Roma. Het verblijf van Lamela in Londen werd mede door enkele zware blessures een wisselend succes. De buitenspeler was in sommige seizoenen verzekerd van een basisplaats, maar moest het afgelopen jaargang vooral doen met invalbeurten. In totaal speelde Lamela 257 officiële duels voor Tottenham, waarin hij 37 keer tot scoren kwam en 47 doelpunten voorbereidde.

Tottenham maakte dit weekeinde de komst van Pierluigi Gollini wereldkundig. De doelman wordt een seizoen gehuurd van Atalanta, waarna the Spurs een optie tot koop van vijftien miljoen euro kunnen lichten. Die optie treedt sowieso in werking als Gollini volgend seizoen minstens twintig wedstrijden speelt voor de club. Gollini wordt door Tottenham gezien als de langetermijnopvolger van Hugo Lloris, die nog maar één jaar vastligt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Oe Bryan Gil, el pequeño Cruyff, ben benieuwd! Hij heeft op mij wel altijd een indruk gemaakt van zo'n spillebeen die perfect is voor een technische competitie als Spanje, dus vraag mij af of hij voor in Engeland nou echt de bouw heeft, maar ik laat me graag positief verrassen

20 juli 2021 om 20:15

Ik vind het veel te vroeg. Hij moet nog veel aan effectiviteit winnen. Zijn statistieken laten dat ook zien. Hij zou nog een seizoen of 3 in Spanje moeten blijven spelen.

Goed werk van Tottenham Gil is een groot talent en Lamela heeft het helaas nooit waar kunnen maken op een paar wedstrijden na. Ook is Gollino een prima keeper om te huren met optie tot koop, las ook dat ze met Atalanta nog in gesprek waren voor Romero wat een zeer goede verdediger is

20 juli 2021 om 20:30

Zoals het er nu uitziet lijken de aanwinsten nu echt te komen en Gil is ook een prima vleugel speler die de nodige creativiteit kan brengen en heel veel potentie heeft. Lamela moest toch verkocht worden gezien hij in zijn laatste jaar zat dus dit is een goede oplossing. Vooral Gollini en Romero zijn de soelers die je snel over de lijn wilt trekken. De verdediging is het grote zorgenkindje en als wij meer deadwood in deals kunnen betrekken GRAAG.De fans zullen pas tevreden zijn als er echte versterkingen komen in de verdediging en als er dus spelers verkocht worden die al jaren weg hadden moeten zijn; Winks, Sanchez, Dier, Aurier, Sissoko en dus Lamela om een paar namen te noemen.

26 juli 2021 om 16:34

De cijfers van Gil zijn nog niet bepaald spetterend. Ik ga er vanuit dat Bergwijn meer aan het engels voetbal gewend is en meer gaat spelen

dat is een mooie aankoop voor Tottenham het is echt een veelbelovende speler, en 26 miljoen+ Lamela is een mooie prijs. Gil Kane en Son zal dus de voorhoede worden, nu nog Mings en Phillips en ze doen mee voor de top 3

20 juli 2021 om 20:21

Vind je dat? Wat is Lamela dan waard volgens jou.. want je zit toch al snel richting een totaalbedrag van 40 voor een nog onbewezen talent. En dan vergeten we nog dat er voor Lamela ook ooit 30 miljoen werd betaald. Eigenlijk een gruwelijke miskoop gebleken

20 juli 2021 om 20:27

hij heeft zijn momenten gehad maar het is er nooit helemaal uit gekomen, nu is hij al 29 dan is 26 miljoen en Lamela een mooie deal. waar zie jij Tottenham eindigen dit seizoen en welke spelers hebben ze nodig om mee te doen om de top 3? ik denk Mings en Phillips betaalbaar jong Engels en Internationals

20 juli 2021 om 20:47

Lamela zou weinig opbrengen en moest sws verkocht worden gezien hij in zijn laatste jaar zat. Werkt keihard en heeft techniek maar is te vaak geblesseerd en brengt te weinig eindproduct.

20 juli 2021 om 20:49

Als je jong, Engels en international bent ben je per definitie niet betaalbaar meer. Zie Ben White, 2 interlands en moet 58 miljoen kosten.. Dus een quick fix is er in die zin niet. Het valt en staat een beetje mee of Kane blijft, maar zelfs dan zie ik ze niet hoger dan 6e eindigen. Heeft Inter zijn budget al op orde, anders is Skriniar misschien een optie..

20 juli 2021 om 23:04

Inter zit volgens mij gebakken na de verkoop van Hakimi. Dus die Skriniar deal kunnen we weer heen fluiten. Zonde, want er heeft zich nu toch twee keer een buitenkansje op een geweldige verdediger voor gedaan waar we niet op hebben ingespeeld.

20 juli 2021 om 21:01

Hou op man. Alsof Gil opeens in de basis staat bij Spurs.is 20 jaar en heeft er 1 degelijk seizoen opzitten zonder echt een uitblinker te zijn in La Liga. Kan Spurs lekker verder afzakken

Bijzondere ruil deal. Bryan Gil heeft zeker talent maar heeft zich absoluut nog niet bewezen. 25 miljoen + Lamela vind ik wel heel veel geld. Lamela heeft het natuurlijk nooit helemaal waar gemaakt, maar is wel altijd een prima backup geweest om wat creativiteit in het elftal te brengen en ik heb hem toch altijd ondergewaardeerd gevonden. Vind het ook een echte Sevilla speler. Ocampos, Nesyri en Lamela is een leuke voorhoede. Al zal Suso de eerste rechtsbuiten worden. Ik denk dat dit nog wel eens beter voor Sevilla kan uitpakken dan andersom. Zal afhangen van hoe Bryan Gil zich ontwikkeld

20 juli 2021 om 20:26

Voor zijn leeftijd en hoeveel hij waard zou zijn is het juist een best laag bedrag. Lamela zit in zijn laatste jaar en heeft over 8 jaar gewoon te weinig gebracht. Is wel een echte vechter en toont altijd inzet maar te vaak blessures en te weinig beslissend geweest Sevilla is misschien nu de juiste stap voor hem. Even een andere competitie en omgeving. Met Gil zou ik zeker blij zijn ook gezien hij op rechts kan spelen en meer creativiteit zou brengen. Ik heb het idee dat hij met zijn techniek en directheid echt een aanwinst kan zijn ondanks zijn kleinere postuur (Modric werd ook een topper bij ons)

21 juli 2021 om 11:16

Ik hoop het zeker! Gun Tottenham wel weer wat leuke creatieve spelers de komende tijd. Zeker als Kane vertrekt ben ik benieuwd hoe het team eruit zal gaan zien komend seizoen.

22 juli 2021 om 17:24

Ik denk dat het wel wat frisser zal ogen maar mijn verwachtingen zijn niet hoog gezien er echt een rebuild in gang gezet word. De verdediging is het belangrijkste en een hoop spelers verkopen of betrekken in deals want er zitten spelers tussen die echt al jaren weg hadden moeten zijn.

Ik ken deze Gil niet, maar Lamela, wat een goede speler is, plus 25 miljoen is echt veel voor een speler die ik niet ken. de toekomst zal uitwijzen of Tottenham gelijk krijgt.

Hahaha zat? Gil is een prima talent hoor maar Lamela plus 25 miljoen? Ze zijn helemaal gestoord in Londen. Dat geld is toch veel beter gespendeerd aan een degelijke verdediger op dit moment

Wow, spectaculair mag je de transfer zeker noemen. Die Gil heb ik een paar keer zien voetballen bij Eibar. Een belofte maar nog allerminst zeker of hij het ook allemaal kan waarmaken. Ik ben geneigd te zeggen dat dit vooral een spectaculaire transfer is voor Sevilla. Die halen een bewezen speler en krijgen nog flink wat miljoenen toe ook.

Denk dat Sevilla hiermee toch de winnaar is betreft de deal. Typische aankoop van Sevilla, Ben er van overtuigd dat Lamela daar belangrijk gaat zijn. Past gewoon beter in Spanje/Italië denk ik.

Denk dat Sevilla hiermee toch de winnaar is betreft de deal. Typische aankoop van Sevilla, Ben er van overtuigd dat Lamela daar belangrijk gaat zijn. Past gewoon beter in Spanje/Italië denk ik.

Engelse voetballers slagen zelden in Spanje, en omgekeerd zie ik zelden, uitzonderingen daargelaten, Spaanse spelers slagen in de Prem. Gezien de totaal verschillende speelstijlen eigenlijk heel logisch. La Liga technisch en tikken, de PL fysiek, snelheid, counteren, set pieces, heavy metal. Lamela maakt de juiste keuze door weer naar huis te keren.

22 juli 2021 om 21:53

Naar huis? Volgens mij is zijn thuis Argentinië.

22 juli 2021 om 22:17

Spaanse naam dus logische verwarring. Zijn huis kon natuurlijk net zo goed Spanje zijn gezien z'n naam.

Ik zie Bergwijn liever terug keren bij PSV dan dat Ajax hem alsnog aantrekt....
Ik zou Bergwijn liever dan Luuk de Jong willen hebben.Bergwijn past 100 % in het PSV profiel en de Psv supporters hebben weer dan om uit te kijken met deze speler.

26 juli 2021 om 15:47

Maar waarom zou Bergwijn uberhaupt nu al terugkeren naar de Eredivisie? Bij Ajax heb je dan op dit moment nog gegarandeerd CL voetbal dit seizoen, maar zelfs daarvoor zou ik het niet doen als ik hem was. Dan beter jezelf proberen te bewijzen bij een club als Everton/wolves/west Ham. Zelfde als een Lingard bijv die bij United ook niet meer uit de verf kwam, maar bij West Ham prima rendeerde.

26 juli 2021 om 16:14

Ajax moet Bergwijn en Ihattaren halen en dan is de selectie compleet in mijn ogen. Bergwijn kan op elke positie voorin en Ihattaren op 10 en rechts of linksbuiten dus prima.

Bergwijn kun je denk ik wel ophalen voor rond 25 Mio dus Alvarez verkopen was al een bod van 20 mio op gekomen terwijl Taylor op de deur klopt en Kuduz, Klaassen en Rensch ook op 6 kunnen en beter aan de bal zijn. Dan haal je Ihattaren voor 6 mio op meer zal niemand er voor gaan betalen en hij wil zelf ook naar Ajax. Moet je nog wel naast Alvarez nog een speler van de hand doen anders wordt het te druk

26 juli 2021 om 16:27

XAJAcfa hebben we niet al genoeg aanvallers, ajax kan beter gaan kijken voor een versterking achterin voor het geval Nico weg gaat ipv weer aanvallers te halen

26 juli 2021 om 18:10

Met jouw redenatie houden we nog Haller, Tadic, Neres, Antony en Berghuis over voor 2 posities.. Taylor heeft nog alles te bewijzen als talent zijnde, daar moet je nu nog niet op gokken om hem heel het seizoen daar neer te zetten. Klaassen staat gewoon goed op 10, moet je daar ook niet weghalen. Rensch op 6 is afgelopen seizoen 1x geprobeerd, dat was niet om aan te gluren. Alvarez gewoon houden, en Bergwijn halen heb je helemaal niks aan. Ihatarren is ook helemaal niet nodig op dit moment, daar haal je wellicht alleen maar problemen mee in huis.

26 juli 2021 om 15:57

Greatest zou dat niet tenkoste gaan van Gakpo? Of zie je hem op 10 en moet hij uitvechten met Gotze?

26 juli 2021 om 17:04

Bergwijn zal vast nog geen oren hebben naar de eredivisie en het nog een seizoen proberen

26 juli 2021 om 21:16

Welk profiel dan? Want bij PSV hebben ze hem helemaal niet nodig. Op links staat Gakpo, tweede aanvoerder en zeker in potentie beter dan Bergwijn, terwijl op rechts het grootste talent van de club dit seizoen op doorbreken zit. Net als Ajax - de geruchten dat de Amsterdammers hem willen zijn volgens mij gewoon een fetisj-verzinsel is van de heren Verweij en Driessen - heeft PSV Bergwijn helemaal niet nodig. En hem vergelijken met Luuk de Jong slaat werkelijk nergens op; ik kan nauwelijks twee spelers bedenken die in termen van kwaliteiten meer van elkaar verschillen.

Overigens slaat de interesse van PSV in Luuk de Jong evenzeer nergens op. De Jong is een centrumspits die van de nek omlaag weinig kan behalve de kapstok uithangen. Alleen is Zahavi onbetwist Psv's eerste spits onder Schmidt, dus waar zou John de Jong gedacht hebben zijn naamgenoot kwijt te kunnen behalve op de bank? Niet alleen is hij daar te duur en dikbetaald voor, maar ook voor de toekomst heeft hij weinig te bieden. Geen enkele restwaarde en na komend seizoen is-ie 32 dus na zo'n twee jaar kun je weer op zoek naar een nieuwe spits. Het zou onbegrijpelijk zijn als PSV niet gewoon een nieuwe, jonge spits met veel talent haalt. Breng die rustig in de luwte achter Zahavi en wanneer de Israelier vertrekt volgende zomer kan-ie er staan. Wie weet heeft PSV dan ongelooflijke mazzel als intussen Maxi Romero nog heel blijft en eindelijk uitbetaald en heb je volgend jaar een jong spitsenkoppel van hoge kwaliteit.

Heb hem weinig zien spelen, maar kom je met zulke statistieken mee in de Premier League? Moet dan nog wel stappen zetten.

Daarnaast: eindelijk weer eens een ruildeal (zij het met betaling erbij). Lekker ouderwets spelers aanbieden bij een transfer. Die Italianen doen dat vaak, maar in Nederland zien we dat helaas nooit.

26 juli 2021 om 18:19

Ik heb elke wedstrijd gezien van hem. Eibar is de meest verschrikkelijke ploeg die ik ooit gezien heb in de primera division. Ze waren in de beker er bijna uitgevlogen tegen derde klasser Las Rozas. De coach moest Bryan Gil er in de verlenging ingooien om uiteindelijk te kunnen winnen. De wedstrijd erop deed hij niet mee wegens kwetsuur en vlogen ze eruit tegen een andere derde klasse team.

Denk dat het niet abnormaal is dat je in zo een snertsteam zulke cijfers hebt. De enige andere goede speler was Kike García. De rest is niveau derde klasse.

Scoren is niet zijn sterkste punt. Weet niet wat dat is met die Spanjaarden maar ze schieten op doel gelijk een 5 jarige. Maar hij is enorm snel en maakt op de flank schitterende acties. Ik zie hem zeker als een heel groot talent. Snap niet dat Sevilla hem verkoopt maar de Spurs doen een goede zaak met hem.

26 juli 2021 om 18:33

Okee, dankjewel. Klinkt als een speler die het zou kunnen redden. Misschien wel wat vroeg deze stap.

Bryan Gil leuke speler voor Spurs. Als hij zich doorontwikkelt en constater word. Lamela heeft het nooit echt waargemaakt, maar bij een clubs als Sevilla kan het zomaar weer eruit komen en kan hij schitteren.

Bergwijn zakt wederom een trede bij de Spurs. Die Bryan Gil is idd een veelbelovende (ouderwetse) vleugelspeler. Slimme aankoop en Bergwijn zal moeten hopen dat hij de 2e of 3e wissel wordt, veel meer zal er niet in zitten !

26 juli 2021 om 18:11

Hoop niet dat ze daar ook hopen op een deal met Ajax. Zo gek zal Overmars toch niet zijn?!

26 juli 2021 om 20:31

Laat die luis in de pels maar in London. Een nieuwe vleugelaanvaller met een hoge transfersom heeft helemaal geen prio. Beter Neres behouden en hopen dat hij een goed seizoen gaat draaien. Een voorhoede met Antony - berghuis - Haller Danilo - Tadic - Neres is vrij compleet en dan hebben we nog talenten als Unuvar - Rasmussen - Hansen achter de hand !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal9-5
12.Watford7-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller50
D. MarkandayAanvaller00
P. GolliniKeeper00
H. LlorisKeeper60
D. ScarlettAanvaller00
B. DaviesVerdediger10
M. DohertyVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

59 fans
Middenvelder, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren