‘Jörgensen ruilt Feyenoord in voor tweejarig contract in Turkije’

Woensdag, 21 juli 2021 om 14:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:15

Nicolai Jörgensen is op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De dertigjarige aanvaller staat op het punt om een tweejarig contract te tekenen bij het Turkse Kasimpasa, zo meldt het Deense medium BT woensdagmiddag. Tevens is er de optie op een derde seizoen bedongen in de onderhandelingen. Feyenoord Transfermarkt wist dinsdag al te melden dat er concrete interesse was van de club uit de Süper Lig in de bij Feyenoord op een zijspoor geraakte Jörgensen.

Jörgensen heeft geen toekomst bij Feyenoord en besloot in overleg met trainer Arne Slot zelfs niet mee te trainen met de selectie. De Deen drukt met een salaris van naar verluidt 1,7 miljoen euro per jaar zwaar op de begroting, dus de naderende deal met Kasimpasa komt als geroepen voor Feyenoord. Jörgensen, die na vijf jaar in Rotterdam zelf ook toe is aan een nieuwe uitdaging, mag ondanks een tot medio 2022 lopend contract transfervrij vertrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Opmerkelijk genoeg is Jörgensen door Feyenoord wel ingeschreven voor de Conference League, zo wist Voetbal International dinsdag te onthullen. De centrumspits zou in geval van nood toch in Europees verband in actie komen voor de Rotterdamse club. Feyenoord vliegt woensdagochtend richting Kosovo voor de eerste ontmoeting met FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League van donderdagavond. De returnwedstrijd in De Kuip staat voor donderdag 29 juli op de agenda.

Feyenoord heeft nog geen vervanger voor Jörgensen aangetrokken en lijkt met Róbert Bozeník als eerste spits te gaan starten tegen Drita. Wel trok de club met Alireza Jahanbakhsh een vervanger aan voor Steven Berghuis, maar de Iraanse aanvaller is nog niet speelgerechtigd in de tweede voorronde van de Conference League. "Alireza heeft vier weken vakantie gehad, je kan niet verwachten dat hij over drie dagen al zo'n wedstrijd speelt", zei Slot deze week al.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door pendeco)

Geweldig als je totaal geen deuk meer in een pakje boter trapt, kun je altijd nog naar Turkije…

20 juli 2021 om 19:53

Hebben bandje van het kampioensjaar gekeken. Ze zijn in Turkije dol op uitgerangeerde spelers😉

21 juli 2021 om 14:31

Het is echt niet te geloven he haha, echt absurd en geweldig tegelijk gewoon. Hoe heerlijk is dat zeg. Oke deed het een jaartje (of 2?) goed, daarna echt dramatisch ook door blessures. Maar geen probleem, nog even lekker in Turkije voetballen, heerlijk!

21 juli 2021 om 14:55

Feyenoord had hem in de zomer van 2017 voor 20 miljoen aan Newcastle moesten verkopen

21 juli 2021 om 19:56

En Ajax had Neres, Onana, etc. moeten verkopen. PSV had Ihatarin na 1 seizoen moeten verkopen etc. Als we allemaal een glazen bol zouden hebben, dan is iedereen of schatje rijk of straatarm. Kansloos gelul, alsof je langslepende blessures kan voorspellen.

Mocht Feyenoord hier nog geld voor vangen is het voor alle partijen een prima deal. Heeft het leuk gedaan bij Feyenoord, maar is gewoon echt toe aan een nieuwe uitdaging. Hopelijk dat hij in Turkije weer kan schitteren om vervolgens een transfer af te dwingen. Is toch een grote speler geweest in de afgelopen jaren. In ieder geval bedankt voor alles Nico, wens je alle succes💪

20 juli 2021 om 18:21

‘Schitteren’? ‘Grote speler’? Dit wordt echt nooit meer wat met deze speler. Ooit 1 seizoen leuk geweest (zoals we wel vaker met spitsen in de ED hebben gezien, rijtje Vleminckx, Alfonso Alves), en dat was t

20 juli 2021 om 19:23

Dat ligt niet aan de spitsen, maar aan de slechte verdedigers. Alleen in de eredivisie gebeurd mandekken op drie meter afstand.

21 juli 2021 om 14:17

Deze jongen had gewoon enorm veel potentie, was een geweldig groot talent bij Kopenhagen. Daarna heeft ie het in zn eerste jaar bij Feyenoord direct waargemaakt. Vervolgens is het mede door blessures in het koppie helemaal mis gegaan volgens mij, maar zijn succes was zeker niet puur alleen te wijten aan slechte verdedigers.

21 juli 2021 om 15:46

@mrguide Afonso Alves en Vleminckx vind ik wel twee verschillende niveau's maar goed. Afonso Alves had gewoon geen topsport mentaliteit, maar kon wel degelijk goed ballen.

Jorgensen past voor mij wel in hetzelfde rijtje als Vleminckx en ik verwacht dat Giakoumakis daar ook bij gaat horen.

20 juli 2021 om 18:22

Transfervrij, dus levert niets op, maar scheelt wel een flink salaris.

20 juli 2021 om 19:09

Jorgensen is ook 1 van de spelers die in de weg staat voor de investeerders. Ik vermoed maar weet niet zeker dat hij of de laatste is of 1 van de laatste.
Kan me voorstellen dat Fer ook nog weg moet voor de investeerders

20 juli 2021 om 19:27

Ik snap best dat investeerders niet willen dat er met hun geld 1,7mln per jaar aan Jorgensen wordt uitgekeerd.
Ik dacht dat alleen Troost dergelijke salarissen uitdeelde... Of heeft Troost toevallig zijn contract verlengd?
Wat een absurd salaris zeg pff.

21 juli 2021 om 08:58

Toevallig wel. Sintersjaak was erg royaal die zomer. heeft bakken met geld gekost.

20 juli 2021 om 18:23

Volgens mij staat er toch echt dit. "Jörgensen, die na vijf jaar in Rotterdam zelf ook toe is aan een nieuwe uitdaging, mag transfervrij vertrekken." Je bespaart dus alleen salaris voor geld ga je hem niet kwijtraken op het momen.

21 juli 2021 om 11:56

Alleen al het deel wat vrij komt in het salaris budget gaat een grote opluchting zijn voor Feyenoord. Nic is een grootverdiener bij Feyenoord. Een duur kostenpost voor een speler niet toch niet meer speelt en presteert.

20 juli 2021 om 18:33

We moeten gewoon maar blij zijn dat we van zijn salaris af zijn. Als hij echt 1,7 miljoen per jaar verdient dan scheelt dat enorm. Daar kan je minimaal twee nieuwe spelers (qua salaris) van betalen.

Vaarwel Nico! Na het kampioensjaar is het helaas niet meer geworden wat we gehoopt hadden, maar ik hoop dat je nog een paar mooie jaren tegemoet gaat in Turkije. Je blijft voor altijd in het hart van de club.

20 juli 2021 om 18:36

Zo sta ik er ook in. Natuurlijk was hij de afgelopen jaren waardeloos, maar we moeten niet vergeten dat hij een cruciale schakel was in het kampioensjaar. Dat heeft ons, naast de sportieve vreugde, ook heel veel geld opgeleverd. Uiteindelijk vind ik dan ook wel dat hij die 4 miljoen o.i.d. waard is geweest en hij kan wat mij betreft gewoon via de voordeur weg.

20 juli 2021 om 20:58

Helemaal mee eens. Gun hem het allerbeste. Wilde ook altijd het beste voor Feyenoord maar het kwam er buiten het kampioensjaar gewoon niet meer uit. Gewoon een mooie kans voor hem en wij kunnen weer doorpakken.

Toch heel benieuwd wat Feyenoord gaat doen met het geld wat over blijft na vertrek Berghuis en Jorgensen (transfersom en salaris). Zou investeren in de opleiding iets zijn?

20 juli 2021 om 18:39

Feyenoord investeert al veel in de opleiding. Na het kampioensjaar is Varkenoord volledig vernieuwd, wat een miljoenenproject was. Daarnaast worden er continu jeugdspelers uit het buitenland gescout en toegevoegd aan de academie. Het zal alleen nog even duren denk ik voordat we echt de vruchten gaan plukken.

20 juli 2021 om 18:52

Dezelfde opleiding die inmiddels zowat de helft (meer zelfs) van de huidige selectie vult?

20 juli 2021 om 19:04

Selectie vullen zegt mij niet zoveel, bij mijn clubje zitte ze ook in de selectie, sommige echt alleen als opvulling, je hebt nu eenmaal minimaal 23 spelers nodig.

20 juli 2021 om 19:12

Vullen is dan ook niet echt het goede woord, maar dacht al dat daar direct gretig op ingehaakt zou worden. Beter gezegd dan: de selectie 'bestaat' voor de helft uit jeugdspelers, die daadwerkelijk tegen het eerste aanschurken of waarvan er al een behoorlijk deel al in spelen. En om daar dan maar op verder te borduren: Jeroenb stelt, in mijn ogen vrij cynisch, zou investeren in de opleiding iets zijn? Als er momenteel iets echt aangepakt is of wordt, dan is het de opleiding wel.

20 juli 2021 om 19:59

Was absoluut niet cynisch bedoeld. Bij Ajax zijn we inderdaad wat verwend met het voor veel geld verkopen van eigen talenten, als gevolg van dat enorm inzetten op de jeugd vanaf de 'fluwelen Revolutie'. Maar gezien de grootte van Feyenoord en de regio die belachelijk vol talent zit zou Feyenoord ook zoiets moeten kunnen? Je beste eigen talenten vertegenwoordigen eigenlijk al jaren veel te weinig waarde, hopelijk komt daar nu met vooral Bijlow en Malacia verandering in.

Dat ze al verbouwd hebben bij Varkenoord etc had ik geen weet van, vandaar dat ik over investeren in de opleiding begon.

Feyenoord heeft in ieder geval hard een spits en centrale verdediger nodig!

20 juli 2021 om 18:34

Feyenoord heeft geld en stabiliteit nodig. Met Linssen, Bozenik, Bannis kan je prima overleven in de eredivisie ook al zou je graag een iets betere spits zien. Met Alireza en Sinisterra op de flanken kan je prima voor de dag komen met Linssen die na een matige eerste 6 maanden toch wel een stijgende lijn heeft laten zien. Met Bannis die zich ontwikkeld en Bozenik heb je twee jonge spelers die mogen knokken om de positie als 2de spits. Wat Feyenoord goed lijkt te doen deze transferperiode is niet om maar lukraak in een wanhoops poging een complete selectie neer te zetten maar gericht en geduldig toe slaan op de transfermarkt. En ja we worden geen kampioen dan maar dat word je ook niet als je nu alsnog 2 miljoen aan een spits gaat uitgeven terwijl je al een degelijke optie op die positie hebt met twee talenten achter de hand. Een verdediger is wel welkom op dit moment maar vooral ook met oog op volgend seizoen mocht Geertruida niet gaan verlengen.

Ben wel blij met de huidige ontwikkelingen. Linssen, Texeira, Spajic, Pratto, Diemers plus het verlengen van Fer en Botteghin had niks met beleid te maken maar pure paniek in de hoop dat iets gaat werken. Vooralsnog heeft alleen Linssen nu waarde uit dat rijtje maar zit je nog wel met de gevolgen van die aankopen.

20 juli 2021 om 18:43

Die Bozenik kan er helemaal niks van. Daar maak je een ADO niet eens blij mee. Linssen is geen spits en wat Bannis kan brengen weer ik niet. Ik denk dat Feyenoord een enorme behoefte heeft aan een spits en aan een creatieve middenvelder

20 juli 2021 om 19:57

Bozenik moet snel aanhaken maar zijn eerste 6 maanden waren veel belovend. Ergens denk ik wel dat in het systeem van Slot hij beter tot zijn recht zal komen. Het jaar erop was matig maar vond het ook niet eerlijk hoe hij het jaar keer op keer afgebrand werd in de media door Dick die vervolgens wel zijn aankoop Linssen die met pijn en moeite met een hatrick tegen Heerenveen met 4 goals de winterstop in ging keer op keer buiten schot liet.

20 juli 2021 om 23:53

Linssen in de spits was ook niet best idd en die had een oneindig krediet. Dat ben ik zeker met je eens

21 juli 2021 om 08:11

Bozenik is helemaal niks en moet je zien te lozen, Bannis naar onder 21 en af en toe op de bank bij het eerste. Daar moet wel een nieuwe spits komen. Van mij mag Pelle een jaartje komen. Heb je direct een persoonlijkheid in de kleedkamer. Vente kan naar Roda

20 juli 2021 om 18:58

Er komt toch een CV van Lask Linz?

20 juli 2021 om 19:04

Dat lijkt inderdaad spoedig rond te zijn.

20 juli 2021 om 19:12

Maar vind dat we dan nog een cv nodig hebben. We hebben er dan 3 dat is te weinig.

20 juli 2021 om 19:13

3? Geertruida, Trauner, Senesi en Hendriks? Al moet ik zeggen dat ik Hendriks nog graag verhuurd zou willen zien worden in de Eredivisie, gezien speeltijd met Senesi voor 'm lastig wordt. Dan zou een extra CV niet overbodig zijn, nee.

20 juli 2021 om 20:19

Geertruida geblesseerd tot oktober en nog niet bijgetekend…

Een erg belangrijke speler geweest in zijn eerste twee jaar. Erg jammer dat het er daarna nog maar sporadisch uit is gekomen. Het lijkt erop dat de tegenslagen hem mentaal geknakt hebben en sommige keuzes van de trainer hielpen dan ook niet echt mee. Hopelijk gaat het hem goed maar voor beide partijen is het beter dat de wegen scheiden. Hoop echt dat hij er nog een stuk of 15 in kan schieten per seizoen daar.

20 juli 2021 om 18:25

‘One season wonder’

20 juli 2021 om 18:39

Ik heb even je drie reacties op dit topic gelezen en vind het maar een beetje provocerend en niks toevoegen. Jorgensen heeft een goede periode gekend en een mindere. Met een een nieuw bestuur moeten we voorkomen dat we niet dezelfde fouten maken als in het verleden. Feyenoord heeft zelf de kans laten liggen om te cashen op Jorgensen en hoe teleurstellend zijn laatste 2 a 3 seizoenen ook zijn is dat niet iets wat je dat hem kan aanrekenen.

20 juli 2021 om 18:41

Dat is ook precies hoe ik over hem denk, en ik zeker niet alleen. Een heel goed seizoen, en voor de rest was het matig tot ronduit dramatisch. Zegt toch genoeg welke spelers Advocaat in de spits geprobeerd heeft terwijl hij over Jorgensen kon beschikken?

20 juli 2021 om 19:12

Het jaar daarop was hij niet matig. Wat heel veel mensen lijken te vergeten is dat Jorgensen na het kampioensjaar een compleet anderen rol kreeg maar nog wel als afmaker beoordeelt werd. Niet voor niks dat het in het tweede seizoen was dat Nicolai in de winterstop voor een bedrag tussen de 17 en 19 miljoen naar Newcastle kon.(Ook deels door zijn eerste seizoen maar ook door zijn 2 goals in de CL) paar keer beslissend in de competitie en een goal in de gewonnen beker finale brengen mij tot de conclusie dat zijn tweede seizoen ook gewoon goed was. Feyenoord zat na het kampioensjaar na het vertrek van Kongolo, Karsdorp, Elia en het stoppen van Kuijt in een overgang en toch was Jorgensen als target man bij bijna 1 op de 2 wedstrijden betrokken bij een goal. Erg jammer dat Feyenoord weinig deed met de kansen dat seizoen anders had hij nog betere statistieken. Jorgensen kon ook niet veel doen als Spits omdat je met Larsson en Berghuis buitenspelers had die allebei naar binnen wouden gaan en schieten. (Trechter voetbal waar vooral de laagvliegers blij mee waren.)

De keuzes van Dick zeggen me niet zo veel. Na een geweldig eerste jaar heeft die Feyenoord met een spoor van vernieling achter gelaten in het tweede jaar.

Natuurlijk te laat doorgeselecteerd. Jammer dat 4 van de 5 seizoenen gewoon belabbert zijn geweest met name door blessures. Het was zo hoop gegevend na het eerste seizoen..

Jammer maar logisch gezien het huwelijk met Feyenoord gewoon over is. Verwacht een goed seizoen voor hem in Turkije.

Een slapzak eerste klas, maar transfervrij laten vertrekken is ook onzin. Zo'n Turkse club legt met plezier een paar miljoen voor hem neer, wanbeleid om hem met een doorlopend contract gratis te laten vertrekken...

20 juli 2021 om 18:49

Die man heeft in de afgelopen jaren naast zijn blessureleed ook nog eens een miskraam van zijn vrouw moeten verwerken en jij noemt hem een slapzak. Ga je schamen man.

20 juli 2021 om 19:12

Jij haalt nu die miskraam erbij, daar ik heb niks over gezegd. Ja, het is een slapzak zoals hij zich op het veld en daarbuiten gedraagt (niet op kunstgras willen spelen bijv).

20 juli 2021 om 18:54

Tja, we zijn inmiddels alweer een tijd verder en schijnbaar is de interesse zeer schaars. Het is helaas geen Fifa waar je automatisch een bod krijgt. Houd je 'm dan tegen z'n wil en wellicht demotiverende houding (en met bijbehorende behoorlijk salaris!) hier of kies je toch eieren voor je geld om niet tot de slotdag van de transfermarkt te wachten (en alsnog niks krijgt)?

20 juli 2021 om 19:54

Dat hangt er van af wat de opties zijn. Als je vast blijft houden aan een transfersom loop je het risico dat hij blijft en je nog een jaar vast zit aan dat salaris, dat zou nog meer wanbeleid zijn dan hem nu transfervrij te laten vertrekken.
Veel clubs zijn er niet die 1.7 miljoen salaris betalen, en zeker niet voor een 30 jarige speler uit Nederland die al een paar jaar niet veel heeft laten zien.

Toch bijzonder dat hij, terwijl hij afgelopen seizoen beneden middelmaat was, een nieuwe uitdaging zoekt. 15 of 20 goals voor Feyenoord maken het komende seizoen leek mij een prima uitdaging voor hem eigenlijk.

Goed nieuws! Nu die Bozenik nog lozen

20 juli 2021 om 18:58

Ben jij echt nooit moe van jezelf? elke dag dezelfde reacties. Al jaren lang hetzelfde negatieve gezeik.zoek hulp man. Geloof me, dan durf je eindelijk eens echt uit de kast te komen en je ware gezicht te tonen

20 juli 2021 om 19:07

Wat is er negatiever aan dan aan de mensen die dit dagelijks zeggen over een Diemers? Dan hoor ik je namelijk niet met dit soort teksten

20 juli 2021 om 19:30

Waar heb ik het over diemers gehad?

20 juli 2021 om 19:38

Echt, ik bewonder je voetbalinzicht. Maar trek die pipo foto nou eens weg. Wees jezelf man

20 juli 2021 om 19:41

Ik zeg niet dat jij Diemers hebt genoemd maar bepaalde mensen zitten hem hier dagelijks af te kraken en daar zie ik je dan niet commenten dat ze negatief zijn

20 juli 2021 om 19:47

Dit gaat echt over jou he, mischien dat het niet overkomt bij je. Maar voor mij is het wel duidelijk. Japie is ingehuurd door voetbalzone

20 juli 2021 om 19:50

En daar deed jij niet aan mee?

20 juli 2021 om 23:55

Ik heb niet veel gezegd over Diemers en Linssen omdat ik op voorhand al zei dat Feyenoord ze niet moest halen

21 juli 2021 om 08:12

Nee hoor hij heeft 100% gelijk Bozenik is het gewoonweg niet

zonde,dit was voor mij als niet feyenoord supporter toch altijd en intresant spelletje:zal het hem vandaag wel lukken?
benieuwd nu hoe het gaat doen in een andere omgeving

De grootste financiele blunder van 18 miljoen die Feyenoord heeft gemaakt

Ondanks dat ie nooit meer veel heeft laten zien blijf ik fan en vind ik hem nog steeds 2500 keer zo goed als Bozenik. Helaas kon die het gewoon niet meer opbrengen ma het kampioensjaar.

Zo is het niet, we zullen het nooit weten. er was een vaag bod via via. als er echt een bod lag hadden ze hem gepakt

Oud aan het worden, zeer blessure gevoelig, slecht presterend en duur in de salaris huishouding. Klinkt inderdaad als de ideale speler voor de Turkse competitie!

Fantastisch. Jorgenson afserveren want te oud en dan hengelen naar de 36 jaar oude Pelle. Als je nou de hele club Feyenoord niet meer serieus wil nemen dan moet dit waarheid zijn.

Als je selectie vol troep zit, kun je het altijd nog kwijt bij de stortplaats die de Super Lig heet. Ongelooflijk, waar die Turken blij van worden zeg. Het vertrek van Joergensen moet voor Feyenoord toch voelen al genezen zijn van een hardnekkige Soa... De SOA die ooit 17 miljoen waard was en geweigerd werd. Een van de vele briljante beslissingen van Martin van Geel.

Jammer…..

Juist met een middenveld sowieso bestaande uit Til, Toornstra aangevuld met wie dan ook en aan aanval met toevoer van Alireza, had ik wel verwacht dat hij van waarde kom wezen weer.

Veel succes in Turkije. Ik verwacht er niet al te veel van, fijn voor feyenoord dit.

Bedankt Nico je bent en blijft een echte spits en een goede proffesional, succes daar !

Nicolai bedankt voor het mooie kampioensjaar! Helaas was dit het hoogte punt en is er hierna nooit meer de klik met het elftal en trainer geweest. Nu lekker cashen en op naar het pensioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 25 5 0 0
2019/2020 Feyenoord 13 5 2 0
2018/2019 Feyenoord 24 7 0 1
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord identificeert opvolger van Nicolai Jörgensen in Portugal’

Andraz Sporar is op de radar verschenen van Feyenoord, zo weet Record zondag te melden. De 27-jarige Sloveense aanvaller van Sporting Portugal is in Rotterdam-Zuid de beoogde opvolger van de naar...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren