‘Ik denk dat ik nog altijd van waarde had kunnen zijn voor Feyenoord’

Dinsdag, 20 juli 2021 om 15:19Rian Rosendaal

Sven van Beek geeft toe dat het afscheid bij Feyenoord hem pijn heeft gedaan. De centrale verdediger, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan WIllem II, kreeg nog niet zolang geleden te horen dat de Rotterdamse club hem geen nieuw contract zou aanbieden. Van Beek kijkt aan de andere kant met optimisme naar de toekomst, nu de mandekker in sc Heerenveen al snel een nieuwe club heeft gevonden.

"Ik denk dat ik nog altijd van waarde had kunnen zijn voor Feyenoord", verzucht Van Beek dinsdag in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Jammer dat het zo is gelopen. Kijkend naar de belangstelling die er in het verleden was van AS Monaco, was ik er liever op een andere manier vertrokken." De aanwinst van Heerenveen kon in januari 2019 voor acht miljoen euro overstappen naar Monaco. Vanwege zijn dramatische optreden in de uitwedstrijd tegen AZ zette de club uit de Ligue 1 de belangstelling destijds op een laag pitje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

SC Heerenveen presenteert Sven van Beek: ‘Een echte verdediger’

De voormalig Feyenoorder werd maandag officieel gepresenteerd als aanwinst van de Friese club.Lees artikel

De focus ligt vanaf nu echter volledig op zijn avontuur bij Heerenveen, dat Van Beek deze maandag officieel presenteerde als zomeraanwinst. "Natuurlijk streef je als sportman het hoogst haalbare na, dus natuurlijk wil je het allerliefst in de top spelen. Maar ik ben oprecht heel blij met mijn kans bij SC Heerenveen. Dit is een club met heel veel potentie." Van Beek kijkt vooral uit naar de derby met het gepromoveerde SC Cambuur. "Ja, wedstrijden waar heel veel druk op staat zijn de allermooiste om te spelen. Ik heb er zin in, echt waar."

Van Beek hoopt in Friesland langere tijd blessurevrij te blijven, iets wat hem in zijn periode bij Feyenoord nauwelijks lukte. "Of ik mezelf een pechvogel vind? Nee, dat soort termen zal ik niet snel gebruiken", geeft hij antwoord op zijn eigen vraag. "Ik heb het zwaar gehad, dat wel. Steeds weer in de gym, je steeds weer terug moeten knokken. Dat doet pijn. Op een bepaald moment dacht ik echt: ‘Waar doe ik het allemaal voor?’ Er zijn echt momenten geweest dat ik zoiets had van: ‘ik stop ermee’. Gelukkig had ik altijd mensen om me heen die me daarvan afhielden", aldus Van Beek.


Poll

Feyenoord heeft Sven van Beek te snel laten gaan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door rg315)

Het werd tijd dat Feyenoord afscheid van hem nam.
Een echte jongen van de club maar hij was gewoon niet inzetbaar door een hele vervelende blessure.
Als we de middelen hadden gehad had ik hem er bij willen houden als back up maar op een gegeven moment kan dat gewoon niet meer.

Sven het ga je goed en succes bij Heereveen ik hoop voor je dat je weer op je oude niveau komt/

20 juli 2021 om 16:41

Kon gewoonweg het niveau niet aan. Draaicirkel van een vrachtwagen, teveel eigen goals en verdedigde voor zijn eigen goal uit.

20 juli 2021 om 17:31

Kon op begin zeker het niveau zeker wel aan. Alleen na zijn blessures was het klaar

20 juli 2021 om 17:32

Nee joh, hij komt gewoon tekort voor het niveau van de top eredivisie. Ook niet al back-up op de bank. Een hele aardige vent, maar zal het bij Heerenveen nog moeilijk genoeg krijgen. Maar ik wil hem succes wensen!

20 juli 2021 om 22:04

In het begin was hij echt wel niveauwaardig. Met Van Beek dachten we de opvolger van De Vrij al in huis te hebben. Maar veel blessures hebben hem enorm terug geworpen.

Veelbelovend in het begin maar na een aantal blessures nooit meer het niveau aangetikt wat Feyenoord nodig heeft.

Een keer houd het gewoon op. Wel erg jammer. Kon echt topwedstrijden spelen en een hoog niveau halen maar vroeg of laat zit er weer een dramatische wedstrijd tussen met lompe fouten. Ik had nog de hoop dat dat er misschien uit zou gaan maar hij viel in de ene blessure na de andere. Hopelijk blijft hij lang fit nu maar ik ben er toch bang voor. Lijkt net zoals van Ginkel een kwestie van tijd voor dat er weer een heftige blessure uitrolt.

Hij had echt wel een hoog niveau kunnen halen. Vededigers worden ook (meer dan aanvallers) beter met ervaring door situaties te herkennen en doordat ze de rust beter bewaren, Door al het blessureleed heeft hij na een erg goede start die stap niet kunnen maken. En dan heb je ineens ook nog dat record eigen doelpunten in handen. Jammer dat het zo gelopen is.

Feyenoord moet nog minimaal 2 nieuwe Centrumverdedigers halen en de 3e plek misschien opvullen met een Talent uit de jeugd. maar waar gaat Feyenoord het geld vandaan halen om 2 geschikte verdedigers te halen, want nu hebben ze nog 5 miljoen voor 2 verdedigers dan moet je voor transfervrije spelers oude spelers of spelers gaan die bij de subtop spelen maar wel potentie tonen. ben benieuwd of ze nu voor die verdediger van Volendam gaan of heeft hij al een andere club?

20 juli 2021 om 16:36

Die Oostenrijker waar ze mee bezig zijn al en eventueel Bruma?
Als Bruma aanzienlijk wil inleveren kan je die er heel goed bij hebben al is het om te rouleren.

20 juli 2021 om 16:51

maar die Oosterijker moet veel meer opleveren dan wat Feyenoord aanbood ik hoop dat ze die Volendam verdediger erbij nemen

Vincent Janssen is eigenlijk medeverantwoordelijk voor de neerwaarste spiraal waar deze jongen z'n carriere terecht in is gekomen. Kan me die wedstrijd nog heel goed herinneren. Had een mooie carriere tegemoet, maar helaas

Ik denk dat zo'n jongen ook een keer moet beseffen dat Feyenoord niet anders kon. Hij was vaak geblesseerd en als hij speelde, maakte hij zelden indruk en had te vaak last van ongelukkige momenten en concentratieverlies. Dan kun je dat standaard riedeltje ophangen wat voetballers doen en zelfvertrouwen uitdrukken in woorden, maar als je de daad niet bij het woord voegt, is het gewoon tijd voor een stap omlaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

62 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren