Arsenal strikt door Kompany bejubeld talent voor 17,5 miljoen euro

Maandag, 19 juli 2021 om 16:24Rian Rosendaal • Laatste update: 16:39

Albert Sambi Lokonga mag zich officieel speler van Arsenal noemen. De Noord-Londense club brengt maandagmiddag officieel naar buiten dat de 21-jarige middenvelder een meerjarig contract heeft ondertekend in het Emirates Stadium. Lokonga is afkomstig van Anderlecht en volgens verschillende Engelse media is met de transfer een basisbedrag van 17,5 miljoen euro gemoeid, een bedrag dat door bonussen nog eens met 4,5 miljoen euro kan oplopen.

"Het is geweldig dat Albert bij ons een contract heeft getekend. Er was namelijk veel interesse voor hem en wij hadden hem al een tijdje bovenaan ons lijstje staan", zegt de opgeluchte technisch directeur Edu in een verklaring op de clubsite. "We volgen Albert al een tijdje en hij vergroot de opties centraal op het middenveld. We hopen van harte dat hij zich bij Arsenal verder kan ontwikkelen." Het enthousiasme van Edu wordt gedeeld door Mikel Arteta, de manager van the Gunners.

"Albert is een erg intelligente speler die tijdens wedstrijden laat zien al erg volwassen te zijn als speler", deelt Arteta een compliment uit aan Lokonga. "Vincent Kompany en zijn staf hebben hem op een goede manier begeleid bij Anderlecht. Ik ken Vincent erg goed en hij is lovend over Albert en de positieve impact die hij in de afgelopen jaren heeft gehad op die club. We zijn ervan overtuigd dat Albert klaar is voor de volgende stap in zijn ontwikkeling en kijken ernaar uit om een speler met zijn kwaliteiten en aanwezigheid te mogen begroeten." Lokonga krijgt bij Arsenal het shirt met rugnummer 23. Op dat shirt zal de naam Sambi te zien zijn, zo voegen de Londenaren daaraan toe.

Arsenal zag Mattéo Guendouzi onlangs op huurbasis naar Olympique Marseille vertrekken, terwijl Granit Xhaka nog steeds een transfertarget lijkt te zijn voor AS Roma. Daarnaast keerden Martin Ödegaard en Dani Ceballos na hun verhuurperiodes in Noord-Londen terug bij Real Madrid. Arsenal werd onlangs ook al in verband gebracht met Houssem Aouar, die Olympique Lyon lijkt te willen verlaten. Men wist eerder al linksback Nuno Tavares voor acht miljoen euro over te nemen van Benfica. Daarnaast is Arsenal druk bezig met de komst van centrumverdediger Ben White, die Brighton & Hove Albion bijna zestig miljoen euro moet opleveren.


Poll

Zie jij Albert Sambi Lokonga slagen bij Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door goonernsumbu)
19 juli 2021 om 17:09

Lees in het stukje ook de naam van Aouar.... die was een paar seizoenen echt top als hele jeugdige speler maar is toch het afgelopen seizoen een beetje teruggevallen dus wellicht wel toe aan een stap. Zeker nu Memphis ook weg is gegaan kan ik me voorstellen dat het bij hem kriebelt, vraag me ook af of hij inhet Lyon spelletje past van Peter Bosz.... hij is niet zo van druk zetten en werk voor anderen opknappen. Wel een begaafde speler dat wel

19 juli 2021 om 17:17

Dit is het beste moment voor een transfer voor Sambi. Als Martinez niet enkel oude knarren wou meenemen, zat hij ook bij de Belgische selectie van het Ek. Dit wordt volgens mij een sterspeler bij Arsenal.

Had Arsenal dit geld nu echt niet naar Lyon kunnen geven voor Aouar? Of die 40 miljoen van Locatelli? Kom op Arsenal, 20-25 miljoen is echt een koopje.

19 juli 2021 om 16:47

Dit is toch juist prima business? Jong talent voor een schappelijke prijs, dit is alles beter dan een Ceballos die gehuurd is of Elneny met te weinig kwaliteit. En denk je daarnaast nou echt dat Arsenal alleen deze middenvelder gaat halen voor 17 mil terwijl Aouar voor hetzelfde bedrag op te halen is. Er lijkt juist eindelijk een idee achter te zitten, jong talent voor diepte op posities waar dit nodig was. Vanaf nu gaan de grote aankopen komen.

19 juli 2021 om 17:02

Geen idee of dit prima business is. Het is een talent maar volgens sommige volgers van de Belgische competitie is hij nog lang niet consistent genoeg. Dat je het gaat vergelijken met ceballos en elneny zegt weinig. Die zijn beide te min. Tuurlijk kan deze jongen wel een goede aankoop worden maar waarom wacht je dan zo lang voor de grote jongens?

19 juli 2021 om 17:19

Hij was niet consistent genoeg voor 20-21, maar dat euvel heeft hij ook weggewerkt in 20-21. Nu is hij echt klaar voor een mooie stap hogerop. Arsenal gaat hier veel plezier aan beleven.

19 juli 2021 om 16:47

Die 40m van Locatelli is nog niet uitgegeven toch? Locatelli zal wrschl naar Juve gaan. Kan maar zo dat we Aouar nog bij Arsenal gaan zien.

19 juli 2021 om 17:04

Dat geld is inderdaad niet uitgegeven maar dat hebben we wel geboden. Oftewel het is aanwezig, waarom zo lang wachten om een keer actie te ondernemen? Onnodig risico dat er andere clubs gaan komen.

19 juli 2021 om 17:08

Zo ver ik weet heeft Arsenal (nadat Odegaard en Buendia niet haal bleken te zijn) een bod van 40 miljoen op Locatelli gedaan. Echter heeft Locatelli niet afgewezen, maar wacht hij liever eerst of Juve er met zijn club uit komt. Wel bizar dat Aouar voor een prikje te halen is en hij alsnog 4e keus is. Ik las wel bij ESPN en bij Ornstein dat de interesse in Aouar niet helemaal weg is, maar dat ze eerst moeten verkopen. Dan lijkt het mij Aouar los gezien wordt van Locatelli aangezien ze daar al gelijk 40 miljoen voor kunnen bieden. Verser wilt Arsenal volgens mij ook afwachten of Odegaard speeltijd krijgt in de pre-season en of ze hem vervolgens niet alsnog kunnen halen.

19 juli 2021 om 17:13

De spelers die je opnoemt hebben niet perse een connectie. Locatelli wordt meer als opvolger van Xhaka gezien en valt in het rijtje met bv Bissouma, Neves en Sanches. Aouar valt dan in het rijtje creatieve spelers met meest genoemde namen Maddison, Aouar en Odegaard. Odegaard denk ik niet haalbaar en Maddison zal lastig worden dan is Aouar denk ik het alternatief.

19 juli 2021 om 19:11

Wel grappig dan, want het zijn allemaal verschillende spelers... Bissouma is een echte cvm. Neves is een spelmaker voor de defensie en Sanches is een box-to-box. Dus wat zoeken we dan? Idem met de creatieve spelers. Aouar is meer een 8, terwijl Maddison en Odegaard echte 10's zijn. Is er dan wel echt een visie van wie we voor welke positie willen en wat voor type we dus zoeken? Partey is ook het beste als box-to-box eigenlijk.

19 juli 2021 om 20:31

Ik snap niet dat ze in de PL nog steeds Italiaanse spelers scouten. Negen van de tien keer mislukt zo een avontuur. Italiaanse voetballers in Engeland zijn zelden echt een succes. En zeker op jonge leeftijd zijn ze nog niet zo rijp.

Ook ik snap niet dat Arsenal niet als de wiedeweer niet naar Lyon reist. Aouar moet je onder alle omstandigheden halen. Een speler die echt heel goed kan voetballen. Ik weet niet wat het is, maar ik had hem op de eerste transferdag al gereserveerd. Wanneer gaat Arsenal eens haar selectie op tijd voor aanvang seizoen rond krijgen en goed voorbereid het seizoen starten. Lokonga is leuk, maar is nog niet rijp voor dezr positie op het middenveld in de PL.

Even over Aouar.. Weet iemand of hij een moeilijoe jongen is? Hoe komt het dat de topclubs niet voor hem in de rij staan? Snap ik echt niet.

19 juli 2021 om 22:34

Doortastendheid ontbreekt het wel vaker aan Diegopeladona.. Ik snap het persoonlijk ook niet zo. Ik laat mij graag verrassen hoor, maar ik ben vrij sceptisch gezien de historie.. Wanneer is de laatste keer geweest dat Arsenal haar zaakjes op tijd op orde had? Ik kan het mij niet meer heugen eigenlijk.. Zo'n Aouar, als hij echt slechts 25 miljoen moet kosten, moet je gewoon vol op inzetten.. Sterker nog, vorig jaar wou je notabene 50 miljoen voor hem neerleggen als club. Nu kun je hem voor de helft van het geld krijgen en dan onderneem je geen actie? Persoonlijk zie ik ons ook graag gaan voor Bissouma. Bissouma, Aouar, Lokonga, Partey, Willock voor de 2 cm posities lijkt mij een goede bezetting.

19 juli 2021 om 16:48

Je weet toch niet precies wat ze nog meer gaan doen. Geld is gewoon aanwezig deze zomer. Lokonga en Locatelli staan ook los van elkaar. Die 40m voor Locatelli willen ze gewoon betalen, het is alleen afwachten wat Juventus gaat doen aangezien dat zijn eerste keuze is. Deze transfer zat er allang aan te komen en Arsenal volgde hem al een tijdje. Ik denk dat Xhaka en Bellerin binnenkort vertrekken. Die 55m van White zegt voor mij al genoeg. Deze zomer gaat Arsenal eindelijk eens de portemonnee trekken voor spelers die ze willen hebben!

19 juli 2021 om 17:06

Tuurlijk kunnen we nog niks zeggen. Maar waarom zo lang treuzelen? De kans wordt alleen maar groter dat er ook andere clubs gaan komen. De verwachting is elk jaar dat er veel geld uitgegeven wordt maar dan valt het altijd weer tegen.

19 juli 2021 om 17:11

Aouar mislopen zou ik niet erg vinden als je een andere goede speler kan halen. Sommige deals moet je ook geduld voor hebben en duren gewoon lang. Bij Arsenal weet je het ook nooit. Het zou me niks verbazen als ze een Maddison nog halen maar het zou me ook niks verbazen als ze geen 10 halen..

19 juli 2021 om 17:12

Er zijn meer spelers dan Locatelli en Aouar hoor. Had je ook Locatelli genoemd voordat het EK begon, want iedereen loopt nu leuk te doen alsof het de enige echte keuze is. Zelfde als Aouar vorig jaar. "Tuurlijk kunnen we niks zeggen" , maar toch heel wat concluderen?

19 juli 2021 om 17:15

Locatelli is zeker niet de enige keuze. Zoals ik hierboven aangaf wordt hij in het rijtje genoemd met Neves, Sanches en Bissouma. Locatelli was bij mij in ieder geval wel bekend voor het EK. Viel positief op in de Serie A!

19 juli 2021 om 17:20

Bissouma moeten ze wat mij betreft sws halen, die staat volledig los van die andere namen wat mij betreft. Dan Aouar en Maddison en je zult mij alleen nog horen als er niet het maximale uit gehaald wordt door Arteta. Het feit dat we nu zulke spelers willen halen en actief er achteraan zitten zegt al genoeg voor mij, trust the process is zo gek nog niet..

19 juli 2021 om 17:23

@Tilburg Ik doel ook op arsenal890 die zowat een breakdown krijgt, omdat Locatelli en Aouar de laatste middenvelders ter wereld zijn.

19 juli 2021 om 17:39

CocoAfc, dan begrijp je mij totaal verkeerd hoor. Er zijn voldoende alternatieven hoor maar het gaat mij meer om dat Arsenal niet door lijkt te pakken. Een speler als Aouar met zijn prijskaartje en kwaliteiten vindt je niet zomaar weer.

19 juli 2021 om 17:44

Je zegt dat ze niet doorpakken, omdat ze niet met die twee bezig zijn. Zo geef je mij de indruk dat je denkt dat dit de enige twee zijn die rondlopen. Wie weet is Arsenal met andere middenvelders bezig. Je weet het niet, ik weet het niet, maar waar jij kiest voor doemdenken ben ik redelijk neutraal. Wanneer de markt dicht is kunnen we conclusies trekken, niet nu.

19 juli 2021 om 17:57

Zoals ik al zei, Aouar is toch wel iemand die je perse moeten halen door de prijs-kwaliteit verhouding. Locatelli is een goede speler, echter heb je voldoende alternatieven. Dus het klopt wel deels.

19 juli 2021 om 20:42

Nee je hoeft hem niet perse te halen, want er lopen vast meer middenvelders rond. Dat hij zo wordt genoemd betekend niet dat hij DE oplossing is.

19 juli 2021 om 21:07

Je moet hem juist wel halen. Ik zeg niet dat hij de oplossing is maar juist een speler met veel kwaliteiten. En welke speler van zijn kwaliteiten kun je ophalen voor 20-25 miljoen?

19 juli 2021 om 17:37

Wellicht heeft Aouar meerdere opties? Wellicht wilt die wel naar een club die CL speelt. En wellicht wil Lyon wel meer geld vangen.

19 juli 2021 om 17:40

Al die opties lijken niet aanwezig volgens de media (oa Romano). Het zit er vooral in dat Arsenal nog weinig tot geen actie heeft ondernomen.

19 juli 2021 om 17:42

Locatelli zou zelf Arsenal hebben afgewezen volgens veel geruchten. Hij zou nu op weg zijn naar de Italiaanse top ploegen waarmee hij meer garantie heeft op jaarlijks Champions League voetbal, wat volgens de geruchten een van zijn wensen zou zijn. Aouar kan nog altijd voor zo'n bedrag en lijkt mij een goede optie voor Arsenal. Heeft de kwaliteiten op er meteen te kunnen staan en is nog jong. Heb die Lokonga een hand vol keren zien spelen en vond hem best aardig. Zal het niveau wat Arsenal wil nastreven niet meteen op de mat kunnen leggen, maar op de lange termijn zou Arsenal best wat plezier uit hem kunnen halen.

19 juli 2021 om 18:24

Locatelli heeft Arsenal nog geen toezegging gedaan omdat hij wacht op Juve. Komt voor hem wel goed, ik heb ook liever spelers die graag voor de club willen spelen.

19 juli 2021 om 21:16

De reden dat ik niet zo rouwig zou zijn om het mislopen van Locatelli zou zijn ligt meer in het aanpassingsrisico bij Italianen. 8 op de 10 halen hun topniveau alleen in de serie A. La liga heeft een paar succesverhalen en er is natuurlijk Veratti , maar ik denk dan een Immobile scenario echt een reeel risico is. Ik zou de gok liever niet nemen.

19 juli 2021 om 22:26

Ja, eens, dat risico zie ik ook bij Locatelli.

Mooie transfer voor een prima speler.
21 jaar, kapitein bij Anderlecht en klopt ook aan de poort van de Rode Duivels.
Qua stijl en elegantie een streling voor het oog.

Ik denk dat hij intrinsiek de kwaliteiten heeft om een meerwaarde te zijn voor Arsenal.
Benieuwd naar het komende seizoen!

19 juli 2021 om 17:08

Maar Anderlecht houd zo wel een heel mager ploegje over. Gaan die Play-off 1 halen?

19 juli 2021 om 17:11

Als ze geen scorende spits uit hun hoge hoed weten te toveren de komende 1,5e maand dan gaat dat heel lastig worden denk ik.

Groot talent, zelf niet super vaak zien spelen maar hoor alleen maar positieve verhalen. Ben blij dat we ook kijken naar jonge spelers met veel potentie zoals we dat vaker doen de laatste jaren. Henry en Kompany waren beide erg positief op deze jongen en dat hij de aanvoerdersband droeg op deze leeftijd is ook altijd een goed teken! Dit is de opvolger van Guendouzi in de selectie en dus niet perse voor de basis gehaald. Verwacht nog meer nieuws de komende weken..

19 juli 2021 om 18:01

Ja goed dat er jong wordt ingekocht, dat is echt positief. Blij met deze jongen. Nu even wachten tot Locatelli voor Juve kiest en wat Arsenal dan gaat doen. Denk Neves of Bissouma, die geruchten lijken t sterkst. Wel ander soort spelers, maar kunnen beiden prima naast Partey in dubbele pivot en geven Partey meer ruimte als echte b2b te spelen. Haal je Bissouma (wat opzich mijn voorkeur heeft), moet je daarna voor Aouar gaan denk ik. Anders heb je rond de Afcon alleen White, Lokonga en ev Chambers voor de cm posities. Tenzij AMN blijft. Willock, Torreira en Xhaka zie ik sowieso eigenlijk wel (al dan niet tijdelijk) vertrekken. En ook van AMN word je niet blij daar.

Los van deze transfer, concludeer ik nu alvast dat dit Arsenal helemaal niks klaar gaat spelen. Ze kunnen niet eens iemand van naam halen, wat een afgang voor zn club.

19 juli 2021 om 16:47

Waarom moet je per se iemand van naam halen? Kante, Vardy en Mahrez hadden allen geen grote naam toen ze naar Leicester kwamen. De hang naar grote namen is eerder een reden waardoor je naar beneden stort dan een reden waardoor je een opgang maakt.

19 juli 2021 om 16:48

Heb jij deze jongen vaak zien spelen Lierse? Goede aankoop voor ons?

19 juli 2021 om 16:53

Hij was eerst nog heel wisselvallig (wat logisch was door zijn leeftijd en de staat van Anderlecht de afgelopen seizoenen). Dit seizoen heeft hij wel echt een stap hogerop gezet, zeker in de tweede seizoenshelft, en hij was zeker een van de beste spelers van Anderlecht. Persoonlijk zou ik hem wel liever nog een jaartje Europees hebben zien spelen bij Anderlecht want Arsenal is toch wel een hele grote stap. Maar bij jongens als Doku, Bornauw en saelemakers dacht ik hetzelfde maar die hebben het allemaal toch goed gedaan. Talent heeft hij zeker, ik ben dan ook benieuwd hoe hij het gaat doen.

19 juli 2021 om 16:53

Een ruwe diamant, vind ik het persoonlijk. Geen Tielemans qua talent maar zeker eens speler die op termijn Arsenal iets kan bijbrengen. En wie weet pikt het het hogere niveau makkelijker dan verwacht op en hebben we er dit seizoen al meer aan dan we nu verwachten.

Ik zie zulke spelers in elk geval graag komen: veel potentieel, niet te duur, jong. Veel beter dan een Ceballos te huren.

19 juli 2021 om 17:15

Weet niet hoeveel dat zegt mbt Tielemans. Op die leeftijd misschien groter/bekender talent, maar die belofte is ook helemaal (nog) niet ingelost.

19 juli 2021 om 17:24

Tielemans is op zijn 24 een van de betere middenvelders van de premier league en verkozen tot speler van het jaar bij Leicester. Er is denk ik geen team in de wereld dat hem niet zou willen hebben.

19 juli 2021 om 20:44

Oke, misschien zie ik het verkeerd. Vind Tiele ook een goede speler hoor, alleen niet zo bijzonder als ooit werd voorspeld ofzoiets.

19 juli 2021 om 16:50

De transferperiode is pas 19 dagen open en je maakt deze conclusie al? Beetje voorbarig vindt je niet? Het gaat nu pas beginnen.

19 juli 2021 om 16:50

Sterk onderbouwd, waarvoor hulde! Het zegt vooral meer over jou dat je een talent als Sambi Lokonga blijkbaar niet kent en dan uit onwetendheid zo maar wat begint te roepen.

Ook sterk dat je nu al weet dat het niets gaat worden met Arsenal... al is dat niet eens een gedurfde voorspelling als je de laatste 2 seizoenen van Arsenal in beschouwing neemt.

19 juli 2021 om 17:18

Laat toch gaan joh. Je kunt ook van een aantal andere leden nog de reacties verwachten dat het wel treurig met Arsenal gesteld is als dit de aankopen zijn of dat we al ons geld verbrassen aan White als dat bekend gemaakt wordt. De comments zijn tegenwoordig vooraf al in te vullen als het Arsenal betreft...bij een paar leden hier althans. Lekker belangrijk, geef ze de aandacht niet dan houdt dat vanzelf een keer op en worden ze uiteindelijk verbannen. Vervolgens komen ze onder een andere naam terug en begint het proces weer opnieuw. Gefrustreerde onzekere jongetjes die niets liever hebben dan dat ze mensen irriteren, schoolpleingedrag.

19 juli 2021 om 17:34

Ze spelen geen Europees voetbal en dat scheelt wel enorm. Dan kunnen ze zich volledig op de competitie richten. Hangt wel een beetje nauw samen met welke aankopen ze nog meer gaan doen en wat Arteta dit seizoen laat zien. Tot nu toe heeft Arteta ondermaats gepresteerd, dat ziet volgens mij iedereen wel.

19 juli 2021 om 18:55

Wat nog frappanter is de miljoenen die ze ervoor betalen. Ene White voor wat is het 50 mil ofso, man man man.

Mooi zo. Een jonge speler met potentieel om zich verder te ontwikkelen tot een (erg) goede middenvelder! Het is geen Tielemans qua talent maar Sambi kan wel eens gaan verbazen. Liever zulke transfers dan 'dead wood' als Ceballos te huren.

Hopelijk de start van wat meer transferactiviteit: White en Aouar zou al een mooi vervolg zijn. Wait and see want het blijft natuurlijk wel Arsenal

Blijft toch jammer dat Anderlecht deze jongens moet verkopen door de financiën. Uiteindelijk hebben ze veel geld gekregen voor Saelemakers, Bornauw, Sambi en Doku maar dat had toch nog meer kunnen zijn en zeker sportief hadden die spelers een meerwaarde kunnen zijn. 17,5 miljoen is voor zowel Arsenal als Anderlecht verder een goede deal.

Mooi. Jonge speler die vooral nog constanter moet worden. Denk dat hij het uiteindelijk wel goed kan gaan doen.

Nu White afronden. Wat sells verrichten met Xhaka, Bellerin, Kolasinac en Nketiah.

Dan Aouar of Maddison binnenhalen en Max Aarons!

Let op ik zie Sambi heel graag spelen. Kind van de club, heerlijke stijl en goeie visie. Moet enkel nog een heel stuk matuurder worden en de nonchalance een stuk uit z'n spel halen. Een Tielemans bv stak kop en schouders boven de rest van de jpl uit. Dat gevoel heb ik nu bij Sambi nog niet. Zelfs Youri is eerst bij Monaco 'mislukt'. Hopelijk lukt het Sambi wel. We gaan je missen 💜🤍

20 juli 2021 om 16:49

Zelf kijk ik niet enorm veel naar de JPL maar kunnen wij Sambi en Tielemans eigenlijk wel vergelijken vraag ik me dan af. Tielemans speelden natuurlijk wel in een veel sterker en stabieler ploeg dan Sambi. Maar ik denk dat jij als Anderlecht supp dit beter kan bevestigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
13.Arsenal6-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder50
B. SakaAanvaller50
A. LokongaMiddenvelder40
P. AubameyangAanvaller41
N. PépéAanvaller40
A. Maitland-NilesMiddenvelder30
G. XhakaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren