‘Barcelona onderzocht mogelijkheden voor ruildeal met Van de Beek’

Maandag, 19 juli 2021 om 10:07Chris Meijer • Laatste update: 13:21

Nadat Georginio Wijnaldum Paris Saint-Germain verkoos boven Barcelona, werd Donny van de Beek aangeboden bij de Catalanen. Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona de mogelijkheden heeft onderzocht om Samuel Umtiti in een deal met Manchester United te betrekken. Een eventuele transfer van Umtiti naar Manchester United is inmiddels van de baan, omdat the Red Devils momenteel werken aan de komst van Raphaël Varane.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Donny van de Beek een aanwinst zijn voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door lanjouwer)

Ik zie van de Beek ook niet in de basis starten bij Barca.

Echter denk ik wel dat het systeem beter bij hem past. Ook met Koeman een trainer die vertrouwen kan geven. Win win lijkt me, want nog een jaar Utd gaat voor Donny niet goed zijn.

19 juli 2021 om 10:16

Dat denk ik dus ook. Bovendien kan Pedri ook niet alles spelen en ziet Koeman niks in Puig. Als Moriba al veel minuten kreeg, kan Van de Beek dat ook krijgen. Bovendien brengt Van de Beek is cruciaals in het spel van Barcelona dat het momenteel mist: namelijk diepgang.

19 juli 2021 om 10:57

Ik ben persoonlijk best een fan van Donny, maar je moet er toch niet aan denken dat je zometeen Messi omringd ziet door Depay, Donny en Dembele ofzo... Dat denk je toch aan die generatie met Suarez en Neymar en vraag je je toch af wat er in vredesnaam is gebeurd met Barca.

19 juli 2021 om 11:15

Msn won hoe bewierookt ze ook werden de cl ook 'slechts' 1 keer, dus zo geweldig waren ze nou ook weer niet. Vond het Barca met Xavi er nog bij sowieso sterker en leuker voetbal spelen dan met Msn. Wie weet laat Koeman dit Barca wel weer sprankelen komend seizoen.

19 juli 2021 om 13:10

@Pieterpost
De originele Galactico's hebben uiteindelijk ook niet veel gewonnen maar het spel was vaak om te smullen. Neymar kan dingen aan de bal doen die een Depay of vd Beek niet eens snappen laat staan na kunnen doen. Naast prijzen pakken wil je bij een grote club ook mooi voetbal zien.

19 juli 2021 om 12:14

Is gewoon een over gehypte speler niet meer en minder, leuk voor een middenmotor in Frankrijk of Duitsland

19 juli 2021 om 10:33

Haha die was ik even vergeten, maar die is al wat ouder en kan sowieso niet alles spelen. Daarnaast is Depay een strijder die zal echt niet zomaar genoegen nemen met de bank.

19 juli 2021 om 10:37

PieterPost. Dan moet die wel beter gaan presteren dan tijdens het EK. En een beetje werken aan zijn functionele techniek kan ook geen kwaad. Zijn aannemens resulteren vaak in een onbedoelde kaats. Denk dat Messi daar snel klaar mee zal zijn. Dan kan je nog zo'n 'strijder' zijn, maar dat zorgt er niet voor dat je in het Barcelona voetbal past. Zie hem eerder een speler die het laatste 15 minuten binnen de lijnen wordt gebracht om nog iets te forceren

19 juli 2021 om 10:45

Leuk en aardig dat hij niet genoeg zal nemen maar eigenlijk is elke aanvaller bij Barca dan hij (buiten Braithwaite, mar die gaat weg) Fati en Messi zullen sws standaard op de flanken spelen. Aguero is een betere spits en zal ook niet alles spelen maar dan heb je nog wel Griezman die zo hard werkt voor het team en hier en daar zijn doelpuntje mee pikt. Depay gaat et dus wel zwaar krijgen. Het enige voordeel is dat er een Nederlandse trainer is die hem niet snel zou laten vallen.

19 juli 2021 om 10:47

@pieterpost: Maar Aguerö is wel dikke maatjes met Messi.

19 juli 2021 om 10:49

We gaan het zien. Bij het Nederlands elftal speelde hij wel onder een bondscoach en in een systeem wat gewoon 1 groot mankement was. Bij Koeman was dat wel anders. Daarbij vonden veel mensen het een grote grap dat Barca ooit interesse had in Depay, maar nu zit hij er toch maar.

19 juli 2021 om 10:56

Weet ik, maar bij het Argentijnse elftal hebben ze samen op de copa na ook bijna geen fluit gepresteerd, dus zeker geen garantie voor succes. En denk je nou echt dat Koeman, die mede dankzij Memphis zijn prestaties in het Nederlands elftal bij Barca zit hem geen oprechte kans gaat geven?

19 juli 2021 om 11:02

Zal Fati sowieso standaard spelen? Ja weet je dat zeker? 7 doelpunten en 4 assists vorig jaar. Denk dat Barca toch een stukkie productiever wordt met Messi vanaf rechts en Aguero/depay in de punt.

19 juli 2021 om 11:11

Een wat intelligenter coach zal hem misschien wel duidelijk maken wat zijn taken wél zijn.. We hebben onder Koeman in ieder geval een andere Depay aan het werk gezien.

19 juli 2021 om 11:19

@pieterpost ik verwacht dat fati wel veel gaat spelen maar ze moeten rustig aan met hem doen want heeft bijna 1 jaar niet kunnen spelen door zijn knie blessure

19 juli 2021 om 11:22

hahah Pieterpost ben je serieus? Dit laat toch wel zien dat veel mensen maar wat roepen zonder Barca te kijken. Als Fati fit is dan speelt ie sws alles. Hij was vorig seizoen vanaf eind september/begin oktober geblesseerd geraakt en heeft het hele seizoen niet gespeeld. Volgens Transfermarkt heeft hij in 10 wedstrijden 5 doelpunten gemaakt en 4 assists gegeven.

19 juli 2021 om 11:23

Dat is toch prima dan. Een seizoen duurt lang en hij is jong daar waar een Depay nu waarschijnlijk op zijn top zit.

19 juli 2021 om 12:18

En die top is verreweg niet hetgeen wat men verwacht van een aanvaller bij Barcelona. Maar laten we hopen dat hij ons allemaal positief kan verbazen.

19 juli 2021 om 12:24

Je kunt wel zo uit de hoogte doen, maar dit is een tiener die een jaar niet gespeeld. Kan ie best nu leuke statistiekjes hebben, als Depay en/of Dembele er goed in raakt komend seizoen dan bankt Fati gewoon bij z'n terugkeer.

19 juli 2021 om 12:31

@Bongiorno, dan onderschat jij Fati. Als Fati enigszins op niveau komt speelt hij 100%. Je denkt toch niet dat Barça haar grootste talent, op Pedri na dan misschien, laat banken voor een speler met een 1-jarig contract? Fati is voor zijn leeftijd bizar goed in keuzes maken, en hij is héél doelgericht. Depay is 27 en heeft nog steeds moeite met de juiste keuzes maken.

19 juli 2021 om 16:55

Neem aan van wel. Dat hij vorig jaar niet speelde kwam door de blessure

19 juli 2021 om 10:47

Nou ja, Depay zie ik nog zat minuten maken. Alleen Donny is hier echt veel en veel te zwak voor. Dit had ik heel erg vreemd gevonden

19 juli 2021 om 11:06

Mocht hij idd de bank gaan warm houden kan hij ook zijn Spaanse woordenboek erbij pakken en gesprekken voeren met Puig. Als Koeman echter Depay zo goed weet laten te spelen als in zijn Oranje periode zie ik hen wel in de basis belanden. Toen speelde hij tegen landen als Frankrijk, Duitsland en België toch enorm goed imo

19 juli 2021 om 11:24

Lol Japie wat is dit nou weer voor vage opmerking? Puig is de enige die op de bank zit ofso?

19 juli 2021 om 11:33

Barcalover wil nog effe zeggen dat ik misschien wat chauvinistisch ben, maar jij bent iets meer het omgekeerde, weet niet waar dat vandaan komt. Jij zag het zeker eerst ook niet zitten in Frenkie?

19 juli 2021 om 11:38

@barcalover, Japie heeft het niet zo op Barcelona en Puig. Ihatarren is de nieuwe Messi en Puig heeft 0 rendement dus kan niks… tja. Verder doet hij altijd alsof Barça fans Puig zien als Maradonna terwijl we alleen willen dat hij af en toe invalt/rouleert met Pedri.

19 juli 2021 om 11:41

@Pieterpost, Messi en Dembele gaat niet samen omdat Dembele de bal te vaak verliest. Depay heeft dit probleem ook, die moet wat “zuiniger” gaan spelen, anders word je op een gegeven moment overgeslagen. Over 1 ding ben ik wel vrij zeker; Depay moét zijn speelstijl aanpassen, hij moet diep gaan lopen. Dit doet hij nu zelden, maar zowel Griezmann als Messi zijn beter in het in de bal komen. Aguero is als pure spits weer veel beter. Dus Memphis moet gaan uitblinken in het diepte maken. Ben benieuwd of hij dat nog kan.

19 juli 2021 om 11:48

Dat diepte maken heb ik juist mijn twijfels over dan, want Memphis is snel maar ook weer niet supersnel. En in de bal komen kan hij heus wel, maar dan moet je hem niet met Wout Weghorst en Promes voorin zetten. Zelfs Messi zou dan problemen krijgen in de combinatie.

19 juli 2021 om 11:57

Zeker dat snap ik, Depay kan prima in de bal komen. Messi is denk ik duidelijk, en Griezmann is veel secuurder aan de bal. Memphis is dan wel weer wat onvoorspelbaarder dan Griezmann. Ik hoop uiteraard dat hij het goed gaat doen, een Nederlander bij mijn favo cluppie is altijd leuk. Aguero is een betere pure spits toch? + met Fati hebben ze een wereldtalent op de linkerflank uit eigen jeugd. Die niet alles kan spelen, hierdoor zal Memphis aan de linkerflank imo het meeste kans maken. Dan moet hij wel echt flink diep gaan lopen. Vroeger bij PSV vond ik Memphis best snel, is dit verandert door zijn lichaamsbouw ofzo? Hij is nu wel erg breed natuurlijk.

19 juli 2021 om 12:05

@pieterpost naja eerlijk even het boeit me niet of je Nederlands of Afrikaans bent, speel je goed dan zie ik het in je zitten zo niet dan niet. Frenkie was ik vanaf zijn eerste wedstrijden bij Ajax zitten, en nee dat is niet omdat ik voor Ajax ben. Depay is leuk voor een ploeg als Dormund, Lyon en Arsenal maar ik ben gewoon bang dat hij ons niet verder gaat helpen. Wel zal ik hem natuurlijk vanaf het moment dat ie voor Barca speelt gaan toe juichen en hem zoals elke speler een kans geven. Het ging mij er eigenlijk om dat jij twijfelde aan Fati en zijn statistieken terwijl die gast 10 wedstrijden heeft gespeeld vorig seizoen.

19 juli 2021 om 12:08

Ja dat is inderdaad veranderd door zijn lichaamsbouw. Het is echt een pure spits nu die ook oorlog kan maken in en rondom de 16. Daarom zou ik hem ook nooit meer op links zetten daar voelt hij zich ook niet senang. Aguero is dan qua verleden bij City misschien de betere spits, maar je weet niet wat Memphis kan brengen. Hij is wat onvoorspelbaar en kan zomaar loskomen net als onder Koeman bij het Nederlands elftal.

19 juli 2021 om 12:08

@pieterpost ''dat diepte maken heb ik juist mijn twijfels over dan, want Memphis is snel maar ook weer niet supersnel. En in de bal komen kan hij heus wel, maar dan moet je hem niet met Wout Weghorst en Promes voorin zetten..'' En dit is eigenlijk waarom ik niet zo fan ben van Depay. Hij gaat inderdaad niet vaak diep omdat hij niet super snel is. Maar dat balletje op halen op het middenveld zit ik ook niet op te wachten aangezien Messi dat als beste kan. Depay moet dus echt vooral lekker loop acties gaan maken en diep gaan, als hij telkens gaat terug zakken dan mag hij van mij lekker plekje op de bank nemen.

19 juli 2021 om 12:14

@barcalover my bad van Fati dan. Ik zal op hem gaan letten komend seizoen Maar ik ben in Spanje ook altijd voor Barca geweest, dus heb het beste met ze voor en nu zeker met de enclave. Depay is echter sinds zijn debuut bij PSV 1 van mijn favoriete spelers ooit geweest, dus ik zal hem (bijna) altijd verdedigen haha. Laten we hopen dat zowel Aguero, Fati als Memphis voldoende minuten gaan maken en het een mooi seizoen wordt.

19 juli 2021 om 12:18

Een beetje diepgaan kan hij nog wel hoor. Heb hem nog een keer zien uitblinken met Lyon op die manier uit bij City in de CL. En het balletje ophalen moet hij inderdaad aan Messi overlaten, maar iets inzakken tot tegen de 16 en de combinatie aangaan met Lionel zie ik hem dan weer wel goed doen. Ben heel benieuwd in ieder geval!

19 juli 2021 om 13:10

@pieterpost Depay was bij PSV ook een van mijn favoriete spelers maar ik vind dat hij gewoon zo wisselvallig is. Wel hoop ik net zo mee dat hij gewoon slaagt in Spanje want het liefst zie ik elke oude PSV speler slagen in het buitenland.

19 juli 2021 om 13:19

@Pedri16 Puig is geen slechte voetballer maar zijn rendement moet omhoog en hij moet nu echt een keer het krachthonk in duiken. Hij is 21 jaar maar heeft nog steeds het lichaam van een 15 jarige jeugdspeler

19 juli 2021 om 16:50

juist Donny in het juiste team dan is hij 1 der beste. United is al erg lang een rommelclubje. Zonde dat hij verkeerde keus maakte.

19 juli 2021 om 20:12

Donny is toch zwaaar overschat? Dacht dat hij ook wel iets betere cijfers had maar 1 goal en 2 assists is wel heeel matig. Frenkie moet ook nog maar bewijzen een par stappen te zetten want ben echt nog totaal niet van hem onder de indruk. nog niet veel laten zien bij barca en zijn ek was ook niet best.

Tja. Dan zou ik toch gaan voor die ruildeal met Saul. Van de Beek moet een stap terugdoen, voor Barcelona komt hij op veel vlakken tekort. Al moet ik wel zeggen, een veelscorende middenvelder is iets dat Barcelona misschien wel nodig heeft. Maar met Pedri, De Jong, Busquets etc is het middenveld vrij vol.

Prima. Barca mist diepgang op het middenveld. Van de Beek kan dit uitstekend bieden. Bovendien kan Pedri ook niet alles spelen.

19 juli 2021 om 10:32

Pelle Clement, Guus Til en Dani de WIt hebben ook diepgang vanuit het middenveld, dat zijn iets goedkopere opties. Ik bedoel als je dan toch voor een speler gaat die het niveau totaal niet aankunnen met als enige criteria diepgang dan heb je veel goede opties.

19 juli 2021 om 10:37

Wow, Dani de Wit en Guus Til vergelijken met een Donny dan ben je gewoon af. Hij heeft met Man. U een verkeerde keuze gemaakt maar dat wil niet zeggen dat het geen uitstekende voetballer is. Donny moet echter wel spelen en dan moet je naar een club die echt in je geloofd of een trainer dienaar doet.

19 juli 2021 om 10:52

@thamike: Zijn punt is dat een speler van het kaliber Donny niet moet halen als je iets zou willen als Barca zijnde. Dit punt zet hij kracht bij door spelers met dezelfde kwaliteiten, maar van een lager niveau, aan te kaarten. Donny is niveau Leverkussen, Atalanta, Ajax, Lille. Niet het niveau wat Barca zou moeten nastreven. En dus een onbegrijpelijke poging.

19 juli 2021 om 11:24

Exact! Uiteraard is Donny vd Beek beter dan die andere spelers ik mag hopen dat ik dat niet hoef uit te leggen om mijn punt duidelijk te maken.

19 juli 2021 om 11:40

@lanjouwer het kracht bijzetten in zijn argument is dan volledige faal.. Zo kan je door blijven gaan.

Gaat om niveau vd Beek. In het goede systeem met de juiste spelers om zich heen heeft Donny bewezen op CL niveau te kunnen acteren. Met op 1 minuut na een finaleplek.. Vd Beek speelde in de CL reeks van Ajax een belangrijke zo niet cruciale rol als diepgaande afmaker. Wie zegt dat hij dit niet bij Barca kan?

Niet elke speler van Barca moet de finesse en techniek hebben van Messi.
In het Barca systeem kan de rol van vd Beek erg belangrijk zijn.

Zie ook Frenkie die vorig seizoen als diepgaande middenvelder soms acteerde en daar ook rendement uit haalt. Die rol is voor Vd Beek juist ideaal en ligt hem beter.

19 juli 2021 om 11:44

@ittot Diepgang, spel lezen en nog belangrijker klinisch afmaken. Dat was Donny's rol in zijn Ajax periode.
Bij Utd totaal gefaald, maar ook weinig vertrouwen en in een ander systeem spelend.
Mocht hij zijn niveau van Ajax weer halen, dan kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn voor Barca.

Onthoudt dat ze best wat wedstrijden spelen in een seizoen en een scorende middenvelder altijd handig kan zijn

19 juli 2021 om 11:52

Welgeteld 3 goals in de CL noem je "een cruciale rol"? Als nota bene "klinische afmaker"? Geloof dat je niet het hele 18/19 seizoen van Ajax hebt gevolgd. Gaat inderdaad om het niveau van Donny, klopt, en dat is allesbehalve Barca of de absolute wereldtop. Daar gaan een paar niet te missen intikkers in de CL niks aan veranderen. Lekker naar Wolfsburg, Villareal, Frankfurt, Roma etc. Maar voor de absolute wereldtop moet hij echt meer laten zien. Ik zeg niet dat hij het niveau nooit zal halen, groeien kan altijd, is wel degelijk een talentvolle speler, maar om bij 1 van de grootste clubs op aarde te mogen spelen moet je eigenlijk tot de beste middenvelders ter wereld behoren. Eigen kweek uitgezonderd, aangezien die op piepjonge leeftijd kansen moeten krijgen. (voor prestige van de club)

19 juli 2021 om 12:15

Ik vind 3 goals en 2 assists wel zeker cruciaal:

In totaal heeft Ajax dat jaar 22 goals gescoord in de CL. Als je bij 5 vd 22 een aandeel hebt vindt ik dat cruciaal ja. 22% aandeel in de doelpunten als middenvelder..

Ook nogeens gekeken naar het moment van de goals (uitdoelpunt in Turijn en winnende vs Tottenham uit).

Denk dat jij ook even het seizoen kan nakijken

Voor wereldtop moet hij meer laten zien, ben ik eens. Maar de connectie met frenkie is er en met vertrouwen en het goede systeem kan het een toegevoegde waarde zijn denk ik.

19 juli 2021 om 12:34

Denk dat j́ij het seizoen nog even moet nakijken 'jokkebrok': Ajax scoorde 41 goals in de CL dat jaar vanaf de cruciale voorrondes, en Donny was betrokken bij precies 6 daarvan. Als je bij 6 van de 41 goals betrokken bent, dan is dat natuurlijk niet echt "cruciaal", ook als middenvelder. Zonder Donny maar met iemand anders op zijn plek waren ze ook zo ver gekomen, terwijl zonder Ziyech of Tadic of Mathijs het hele sprookje nooit zou hebben plaatsgevonden. Dát is cruciaal zijn.

19 juli 2021 om 12:58

Zozo 41 goals in de Cl?? Haha, denk dat er een de jokkebrok is..

Dat zou gelijk het record van de CL zijn. (is nu van Real met 36 goals).

Cruciaal staat voor beslissend: In de kwart finale vs Juve was dit het geval net als vs Tottenham uit (halve finale). Dat zijn ook de cruciale wedstrijden.

Ja ook een tadic, ziyech, de jong en de ligt waren cruciaal. Maar donny speelde gewoon een topcompetitie. Het is niet voor niets dat de grote clubs interesse in hem hadden en Man Utd een mega bedrag voor hem betaald.

Je maakt jezelf wel belachelijk me: " Zonder Donny maar met iemand anders op zijn plek waren ze ook zo ver gekomen,"

Dat kun je namelijk niet zeggen. Het is een teamsport, waarbij positionering en samenwerking belangrijk is.

Ik overdreef met klinische afmaker een beetje, maar jij slaat ook door

19 juli 2021 om 13:07

Nou ja zeg, je zit nu gewoon te liegen? En doet alsof je niet weet dat Ajax 41 goals heeft gescoord inclusief voorrondes (hierboven staat expliciet: INCLUSIEF voorrondes) is niet chique en maakt je nóg meer een jokkebrok. Zonder aanhalingstekens dit keer. Doen alsof je niet weet dat het óók voorrondes betreft en daarom een eigen stropop beginnen over RM groepsfase, gespeelde onwetendheid dus. Cruciaal staat niet voor beslissend, cruciaal staat voor onmisbaar, en ook iemand anders op de plek had die niet te missen intikkers op een presenteerblaadje gelegd door Ziyech gescoord tegen Tottenham en Juve. En er was eigenlijk geen enkele topclub geïnteresseerd in Donny aangezien de lachwekkende R Madrid hype achteraf een totale clickbait leugen bleek te zijn. Dat zagen de meeste voetbalfans al van kilometers aankomen. Het is een idd teamsport, waarin je altijd uitblinkers hebt en cruciale onmisbare spelers die hét verschil maken en relatief de grootste impact hebben. Ziyech Tadic en Mathijs waren dat, Donny niet. Deze feiten benoemen is dus niet "jij slaat door" btw.

19 juli 2021 om 13:17

1. Cruciaal betekenis:

1) Bepalend 2) Beslissend 3) Doorslaggevend 4) Elementair 5) Essentieel 6) Fundamenteel 7) Heel belangrijk 8) Kardinaal 9) Kritiek 10) Noodzakelijk 11) Van doorslaggevende betekenis 12) Vereist 13) Voornaamst

2. Ajax goals Cl:

Voorrondes:
5 vs Sturm Graz
5 vs Standard Luik
3 vs Kiev
Totaal 13

Groepsronde
Totaal 11 voor

16e:
5-3 over 2 wedstrijden

kwart:
3-2 over 2 wedstrijden

Halve:
3-3 over 2 wedstrijden

Maakt totaal van 35.... wie is de jokkebrok?

19 juli 2021 om 13:24

De jokkebrok beweerde eerst: "Ajax had 22 goals in de CL dat jaar" maar beweert nu opeens "Ajax had 35 goals". Dus 41 of 35, het was in ieder geval niet 22 wat je eerder beweerde, gelukkig geef je dit zelf nu toe, dus daarom: jokkebrok.😉 Leuk geprobeerd maar ironisch genoeg zijn al die copy paste definities totaal niet van toepassing op (blijkbaar) je idool Donny. "noodzakelijk" en "fundamenteel"? Donny? Nou nee. Leuk dat copy en pasten, maar geloof dat je zelf niet doorhebt dat je nu 2 van je eerdere reacties hiermee onderuit haalt. Begint nu wanhopig en over te komen en ik denk dat verder discussiëren met jou over Donny nutteloos is gezien hoe selectief en vooral feitelijk onjuist je reageert. Kinderachtig begint dit te worden. Nogmaals, Donny was allesbehalve "cruciaal of onmisbaar" "essentieel". Dit waren mijn laatste woorden over de volgens jou letterlijk "onmisbare cruciale bepalende essentiele noodzakelijke kritieke fundamentele elementaire voornaamste en zelfs kardinale" Donny. Veel plezier met het laatste woord. (Reactie aanpassen na typfouten is normaal "je past je reactie aan, zegt genoeg🕵️‍♂️" verdachtmaking slaat nergens op, anders had ik van 41 wel 35 gemaakt)

19 juli 2021 om 13:31

Normaal reageren en met feiten komen blijkt lastig. Woorden in de mond leggen en aannames in discussies is niet bevorderlijk om je punt te maken. Mijn reacties kloppen gewoon. In 1e instantie ben ik uitgegaan van 22 goals in de eindronde (dat betreft de 1e post) en 13 in de voorronde. (die heb jij er terecht ook bijgerekend dus heb ik dat daarna ook gedaan). Kun je teruglezen Ik ben geen Donny fan maar kom met mening gebaseerd op feiten. Kun je de 41 goals benoemen dan? Spijtig pas je je reactie achteraf weer aan. Zegt genoeg lijkt me.. Fijne dag verder! Toevoeging: Iemand van jokkebrok beschuldigen en zelf geen feiten aanleveren klopt niet. 22 goals eindronde Champions League klopt gewoon 35 goals incl voorrondes klopt ook 41 goals is verzonnen, dat geef je zelf toe en dat maakt jezelf de 'jokkebrok'. Maargoed, heeft geen zin om verder in discussie te gaan met iemand die gelijk mensen vals gaat benoemen om vervolgens zelf zonder feiten aan komt zetten.

19 juli 2021 om 15:15

@tikkietakka nu mag jij nog zeggen dat je een jokkebrok bent want jij zit er naast maar zonder plausibele reden. Donny was belangrijk in Ajax haar CL campagne met zijn loopactie’s, positiewisselingen en goals. Zo erg iig dat Manu hem wilde hebben net als Real Madrid. Nu weten we allemaal hoe het werkt en dat dit vaak opertuun gedrag is van grote clubs en Donny ook lekker kon spelen in een team die wel erg goed draaide. Analisten die hem omhoog schreven en internationale pers hem ook zag als een groot talent met al CL ervaring. Dit geeft aan hoe goed hij dat seizoen was, wij zien het geheel wat beter en weten dat hij voornamelijk in een bepaald systeem goed rendeert. Allemaal niet erg maar jij heb dat seizoen kennelijk heel anders beleefd dan het gross.

19 juli 2021 om 15:17

@Lanjouwer hij zet zijn punt kracht bij door mindere spelers als Donny te benoemen die je ook had kunnen halen? Dat is je punt afzwakken. Was toch klaar geweest door te zeggen dat hij Donny niet goed genoeg vind voor Barca, dat hoef je geen kracht bij te zetten 😂

19 juli 2021 om 16:11

@thamike: Jij mist het punt blijkbaar, want ook deze reactie toont aan dat je hem niet helemaal begrijpt. Waar natuurlijk niets mis mee is, dat kan online eens gebeuren. Zijn vergelijking is terecht. Hij trekt het "tot in het belachelijke", om het punt duidelijk te maken. Hiermee insinueert hij zelfs dat Donny beter is dan deze spelers. Alleen de kwaliteiten zijn hetzelfde. Barca moet een niveau hoger (of wel meer dan dat, in alle eerlijkheid) mikken dan Donny. Dit maakt hij begrijpelijk en helder duidelijk naar mijn mening. Jij leest zijn bericht echter anders.

19 juli 2021 om 10:50

missen we diepgang ja? Frenkie en Pedri gaan vaak genoeg diep en Barca speelt sws niet met veel middenvelders die diep gaan. Alba, Dest, Fati en Dembele moeten voor diepgang zorgen. Nee Donny mag ver weg blijven van Barcelona.

19 juli 2021 om 10:58

@barcalover123 eindelijk iemand die het begrijpt vindt van de beek sowieso geen barca speler, geef mij dan maar liever paulinho terug die veel meer heeft en scorend vermogen

19 juli 2021 om 10:59

Zie Barca het liefst in een 4-2-3-1 spelen met Frenkie en Busquets als verdedigende middenvelders, Pedri op 10 en Fati en Messi op de flanken. Agüero rouleren met Depay. Donny zou een goede vervanger van Pedri kunnen zijn. Dembele als vervanger voor Messi of Fati, Griezmann lozen?

19 juli 2021 om 11:05

@olesmit ik verwacht eigenlijk dat barca terugkeert naar 4-3-3 dat wilt laporta graag terug,zien maar daar is het na mijn mening te vroeg voor barca defensie moet eerst goed worden,, dan is het na mijn mening mogelijk om terug te gaan naar 4-3-3, want vindt de jong in een 4-3-3 systeem naast busquets niet al te best dat is onder valverde en setien al bewezen dan speelt ie bijna als 2e spits..

19 juli 2021 om 11:45

4231 werkt absoluut niet, hebben we gezien in de beginperiode onder Koeman. Denk dat het weer 3142/433 gaat worden. Alleen met 433 tegen de kleintjes, in de CL of tegen Real Madrid/Atletico word je denk ik weggespeeld met een verdediging van Alba-Garcia-Araujo-Emerson. (Je kan elke speler wisselen met een andere bv Pique erin, Dest erin dit maakt het er alleen niet veel beter op)

19 juli 2021 om 11:57

Frenkie en Pedri zijn van origine geen diepgaande spelers, maar spelers die combineren en de bal juist willen passen. Dat ze afgelopen seizoen ook een diepgaande rol kregen zegt ook wat over het gebrek aan een speler die die rol als specialiteit heeft.

Barca speelt veel wedstrijden in een seizoen. Vd Beek zal geen basisspeler worden maar kan echt wel wat toevoegen. Daarnaast heb je de connectie met Frenkie, wat toch ook een succes was.

Mocht hij zijn Ajax niveau halen waarbij ook 433 gespeeld werd en een halve finale CL werd gehaald met een belangrijke rol voor Donny, kan hij wat toevoegen.

Er is alleen geen geld, dus het zou met een huurconstructie moeten zijn. Kunnen ze gelijk testen of ze hem definitief willen overnemen. Minder risico lijkt me.

19 juli 2021 om 12:05

@pedri16 idd het beste is gewoon dat barca door blijft gaan met een 3-5-2 systeem

19 juli 2021 om 12:11

@Messi_123, hoe zou je deze opstelling ingevuld zien worden? De verdediging en aanval althans, lijkt me duidelijk dat Alba-Pedri-Busi-Frenkie-Dest het middenveld wordt, Dest vind ik voetballend beter dan Emerson. Ter stegen in goal lijkt me ook duidelijk. Welke 3 centraal en welke 2 voorin?

19 juli 2021 om 12:21

Ik denk dat Barca niet op zoek is naar een speler die “alleen” diepgang heeft. Koeman wil een speler aan zijn selectie toevoegen die ondermeer diepgang biedt, maar ook kracht, loopvermogen en dynamiek. In dat profiel past Donnie van de Beek niet in. Daarom wilde Koeman Wijnaldum hebben liet hij Llaix spelen en hoor je geruchten over Renato Sanches. Dat zijn allemaal spelers die multifunctioneel zijn op t middenveld.

19 juli 2021 om 13:59

@pedri16 ik zou verdedigend met mingueza-garcia-araujo spelen en dan depay en messi voorin of fati want fati zou je echt wel prima in de spits kunnen zetten

Lijkt me een prima transfer. Van de Beek is natuurlijk geen wereldtopper, maar is zeker wel een bruikbare speler mits je hem goed gebruikt. Koeman weet echt wel wat Donny allemaal kan.

Umtiti ruilen voor VD Beek, beide spelers die er bij hun club helemaal niets van bakken. In dat opzicht dus een fantastische ruil. Zou voorderest niet weten wat Barca met VdB moet en Manu met Umtiti

19 juli 2021 om 10:47

Gaat ook zeker niet gebeuren. Wat moet United met Umtiti, nu Varane zo goed als zeker komt. Al mocht Varane niet komen zou United nog steeds geen Umtiti willen.

19 juli 2021 om 12:07

Wat moet je uberhaupt met Umtiti?

Die jongen kan amper nog spelen, die pakt enkel nog zijn resterende salaris en gaat dan op pensioen.

19 juli 2021 om 10:55

Van de Beek heeft nog enige potentie. Umtiti is door zijn knieën gewoon al klaar op topniveau. Kan echt geen sprint meer trekken.

19 juli 2021 om 10:59

@modricmagic inderdaad wat een zonde dat aan zijn carriere zo snel een einde kwam als die nou niet speelde op het wk speelde, en een operatie aanging had ie zeker nog zijn top niveua maar hij heeft wel tenminste een wk op zijn naam

Denk dat van de Beek beter naar een subtopper kan gaan in Spanje, of Duitsland, om daar weer lekker wedstrijden te spelen, en over twee of drie jaar weer een stap proberen te maken. Bij Barcelona gaat die het ook niet waar maken.

19 juli 2021 om 10:26

Als je in de cl in de topwedstrijden kan uitblinken kan je echt wel wat, wie weet leeft hij helemaal op onder Koeman. De premier League is ook maar een competitie op zich waar het heel erg om fysiek en strijd gaat wat veel Nederlandse spelers gewoon niet ligt.

19 juli 2021 om 11:57

Een paar niet te missen intikkers scoren is natuurlijk niet hetzelfde als "uitblinken" in de topwedstrijden. Als Barca gaat beginnen aan spelers als Donny dan kun je stellen dat de club extreem diep is gevallen.

19 juli 2021 om 12:08

Net zoals dat die intikkers van Ronaldo zo makkelijk zijn en lijken.

Zoek eens op hoe die jongens zich vrij weten te lopen en juist positioneren. Het is niet altijd geluk.

19 juli 2021 om 12:18

Ja joh, Ronaldo met z'n 600+ goals waren natuurlijk allemaal intikkers. De schaamteloosheid van sommige Donny verdedigers is stuitend. Altijd beginnen ze weer over "GeNiAlE lOoPliJnEn" hun eeuwige excuus, alsof de 16 instuifen allemaal zo indrukwekkend is qua positioneren. Welgeteld 3x, maar oh wat wist die jongen zich fenomenaal "vrij te lopen en positioneren". Ziyech en Tadic die de ballen op een presenteerblaadje legden waren daadwerkelijk de reden voor Donny's fame in de CL. Heb het hele 18/19 sprookje gevolgd dus hoef niks op te zoeken, mensen die helemaal onder de indruk zijn van intikkers wanneer iemand de 16 is ingedoken. 🤭 Wil niet zeggen dat Donny zat te prutsen ofzo, speelde ook een paar strakke potten, maar sommige overdrijven schromelijk

19 juli 2021 om 12:25

@tikkiTakkaToch, er wordt altijd iets vergeten in mijn ogen. Donny heeft héél veel 100% kansen gemist in de CL, kijk de samenvatting van bijvoorbeeld tegen Bayern terug. Zijn goals tegen Spurs en Juve worden onthouden, maar zijn ontzettende missers niet? Tegen Juve gaat Donny 1 op 1 en scoort hij, de commentator (vgm Sierd) riep voordat hij schoot iets in de trant van “Donny scoort toch nooit!”. Dit omdat donny talloze kansen miste in die CL-run.

19 juli 2021 om 12:35

Alvorens Van de Beek de transfer maakte naar Manchester bestond er al de nodige twijfel of hij wel van het juiste houtje was gesneden. Van de Beek was namelijk nog lang in dat seizoen een bankspeler. Toen speelde hij 3 of 4 wedstrijden een leuke pot en de beste man moest naar Real Madrid. Terwijl hij in het seizoen erna toen het team niet meer hetzelfde was geen pepernoot meer raakte. Ik denk oprecht dat het niet veel te maken heeft met de Engelse competitie, maar met het feit dat Manchester te hoog gegrepen is voor hem. In zijn huidige rol, als invaller, kan ik het begrijpen. Maar als belangrijke speler vrees ik dat dat hem niet gaat worden.

Misschien dat de kuipstoeltjes op de bank in Barcelona lekkerder zitten, maar verder zie ik geen reden om daarheen te gaan. Donny moet zich echt richten op een club in de subtop van Europa en dan nog moet hij heel zorgvuldig een club kiezen waar ze iemand met zijn kwaliteiten specifiek kunnen gebruiken.

Iedereen roept dat Donny totaal niet het niveau heeft voor een club als Barcelona. Maar volgens mij is na Ajax juist Barcelona een club met dezelfde speelwijze waarin Donny perfect in zijn kracht komt. Pas dan heb je ook echt wat aan hem. Geen countervoetbal en geen afbraakvoetbal. Verzorgd voetbal, opbouwend van achteruit. Ik denk dat de club uit Catalonië een goede uitkomst voor hem had geboden.

19 juli 2021 om 10:37

Je vergeet dat Barca wel even een ander niveau is als Ajax. Daarnaast spelen ze helemaal niet hetzelfde voetbal, ja er zijn wel overeenkomsten, maar toch zeker ook verschillen. Met name omdat het hele spel van barca op Messi is afgestemd. Als ze nog iemand zoeken voor in de rondo kan ik het me voorstellen maar hij komt verder natuurlijk op werkelijk elk vlak tekort voor Barcelona. Bij Ajax had hij een aantal spelers die veel gevoel hadden voor zijn typse speler (veel in beweging, diepgang en goed gevoel voor ruimte) zoals Tadic en Ziyech maar zodra hij zelf iets moet creã«ren of hij moet zich bemoeien met de opbouw of voorlaatste fase in de aanval dan heb je er niets aan. ik denk dat hij het beste volgend jaar voor 5 an 10 miljoen terug naar Ajax kan gaan om daar elk jaar rond de 10 doelpunten te maken.

19 juli 2021 om 11:01

Ajax is wel even een ander niveau dan Ajax. Johan Cruijff zou hier jaloers op zijn!

19 juli 2021 om 12:14

Ben ook nog altijd van mening dat hij bij Man United op zijn niveau zit. Heeft gewoon de botte pech dat hij met Bruno Fernandes een vsn de beste middenvelders van de competitie voor zich heeft op zijn positie. En wellicht is dat ook wel meteen de beperking van Donny, hij moet op 10 spelen. Hij is te aanvallend ingesteld om achter Bruno te spelen en verdedigend vind ik hem ook niet heel sterk. Alleen vraag ik mij af of hij wel zoveel speeltijd gaat krijgen bij Barca. Frenkie ga je er niet uithalen, Busquets lijkt ook nog gewoon mee te kunnen en met Pedri hebben ze al een groot talent die aanvallend is ingesteld.

Koeman wil Barca lekker verder de afgrond induwen. Lekker meer Nederlanders halen die niks toevoegen aan het team.

19 juli 2021 om 10:42

Net alsof hij ze de afgrond in heeft geduwd vorig seizoen..dat moet dit seizoen nog maar blijken, want de slecht presterende Griezmanns en Dembeles liepen er al rond. Daarnaast zie ik Suarez ervoor aan om een goed seizoen te draaien bij Atletico uit rancune, dus dat die weg is gegaan en bij Atleti ineens de sterren van de hemel speelt kun je hem ook niet aanrekenen.

19 juli 2021 om 11:42

Nee dat heeft hij niet en dat zeg ik niet, alleen door aankopen als Depay en van de Beek duwt hij ze wel verder erin. Het zijn geen spelers die thuis horen bij een club als Barca.

19 juli 2021 om 11:59

We gaan het zien. Als Depay straks de winnende maakt in de CL finale en ons weer verder helpt bij het Nederlands elftal wil ik iedereen nog weleens horen.

19 juli 2021 om 12:37

En jij denkt dat ze serieus de CL finale halen met dit materiaal? Je komt wel echt met zwakke argumenten vandaag...

Donny heeft niks bij Barcelona te zoeken, tenzij hij ook daar de bank warm wil gaan houden. Zeker met de huidige selectiesamenstelling zijn er op zijn positie voldoende en betere alternatieven. Met zijn specifieke kwaliteiten past hij zeker wel bij het spel van Barca, maar t.o.v. zijn eventuele concurrenten is hij echt wel stukken minder.

snap niet wat barca met van de beek moet vindt hem totaal geen barca speler meer een speler voor real of atletico we hebben al genoeg middenvelders t wordt echt tijd dat barca een goeie talentvolle linker verdediger gaat halen mocht lenglet vertrekken maar k zou hem nog wel 1 seizoen de tijd geven

Ik vond Donny al niet spectaculair bij Ajax en dat bewijst die al een heel jaar bij Man Utd. Het is een nuttige kracht, maar geen sterspeler. Was ook blij dat die voor zoveel geld vertrok.
Het klinkt lullig maar die jongen is gewoon niet de sterspeler die hij zelf denkt te zijn, misschien net zo'n carrière opbouwen als Depay of Renato Sanches heeft gedaan met wat stapjes terug en kijken of hij vooruit kan daarna.
Het is ook geen schande om niet te kunnen functioneren in de top maar er net onder, misschien zou hij functioneren bij een Valencia, Lyon, Leverkussen of Leicester. Ook prachtige clubs

Liever Renato Sanches dan van de Beek heel eerlijk gezegd. Ik zie Donny als echte diepgaande 10 wel renderen in bepaalde elftallen. Maar Barcelona speelt met de punt naar achter. Op de plekken van Pedri en Frenkie zie ik hem niet vlammen eerlijk gezegd.

Geen directe aanwinst maar wel een speler die onder Koeman op zijn oude niveau terug kan komen

Donny is een aanwinst voor iedere club.
Dat ie bij MU op de bank zit zegt niets.
Bruno Fernández zit bij Portugal op de bank, Sane bij Bayern, kunnen die niet voetballen dan?

19 juli 2021 om 12:28

Donny is een aanwinst voor iedere club? Wat? Waarom dan? Een nummer 10 zonder steekbal komt er in het internationale topvoetbal echt niet aan te pas. Müller is de enige 10 die qua speelstijl een (klein) beetje op Donny lijkt, alleen deze is 2 klassen beter. Dat onderschrijven zijn geweldige assistaantallen ook.

Het moet toch allemaal niet gekker worden... vd beek ??? Laat me niet lachen, wat eerst een fantastische club was is het nu toch lekker een puinhoop geworden en met spelers als depay en vd beek nota bene ga je echt de oorlog niet mee winnen, wat een onzin weer allemaal.

Ik verwacht niet dat Donny veel meer minuten gaat maken bij Barca dan bij Man United. Als die (tijdelijk) vertrekt bij Man United moet hij een stapje omlaag doen om gewoon weer wedstrijd ritme op te bouwen.

Ik zou Donny een uitstekende optie vinden voor Barcelona, ze missen een type speler als dat op het middenveld, iemand die ook daadwerkelijk in de 16 te vinden zal zijn zodra er gevaarlijke momenten ontstaan. Ik vind ook dat vele zijn kwaliteiten onderschatten, bij United krijgt die geen kansen en de speelstijl past ook totaal niet bij zijn spel. Ik denk niet dat Donny nog zal komen maar het was wel een hele goede optie geweest.

Donny zou zich het best moeten laten verhuren aan een ploeg als Everton. Volgens mij wil James Rodriguez wel vertrekken en kan hij dat tijdelijk opvullen. Barcelona zou gewoon enkel moeten lozen en spelers voor de breedte uit de jeugd moeten halen zodat ze financieel weer lucht hebben.

Het blijft een raadsel: Real Madrid heeft naar hem gekeken, Manchester United heeft flappen voor hem neergeteld en nu keek Barcelona ook naar hem. Het blijft een raadsel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder60
M. DepayAanvaller63
PiquéVerdediger51
Sergi RobertoVerdediger52
F. de JongMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren