Dit is de trailer van ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’: ‘Hoe slecht zijn wij?’

Maandag, 19 juli 2021 om 09:05Daniel Cabot Kerkdijk

ESPN heeft maandagochtend de officiële trailer van de speciale Feyenoord-serie, genaamd ‘Dat Ene Woord: Feyenoord’, gepubliceerd. De serie, die is geproduceerd door het Nederlandse Lusus Media in samenwerking met ESPN, bestaat uit negen afleveringen van vijftig minuten, geeft een inkijk in en om de stadionclub en is vanaf vrijdag 27 augustus te streamen op Disney+ Star.

Het is de eerste Nederlandse Star Original van Disney, een merk van Disney+ waarop sinds februari oudere series en films, maar ook veel nieuwe originele producties te zien zijn. Disney heeft volledige toegang tot alle ruimtes in en om De Kuip gekregen, ook in de kleedkamer. Het is de bedoeling dat de club supporters op deze manier een inkijkje geeft in de dagelijkse beslommeringen bij Feyenoord.

In februari maakte Feyenoord melding van van de documentaire. Het belang voor de club werd onderschreven door Joris van Dijk, commercieel directeur van de club: “Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten. Feyenoord wil een open en transparante club zijn en dit is daarvan het ultieme bewijs.”

“Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven. Bovendien zorgt de samenwerking voor een belangrijke financiële injectie, die meer dan welkom is op dit moment”, zei Van Dijk destijds.

In de trailer van maandag komen diverse onderwerpen aan bod. Zo krijgen kijkers unieke beelden uit de kleedkamer van Feyenoord te zien, van een woedende Nick Marsman tot de veelbesproken ruzie tussen Dick Advocaat en Leroy Fer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ikea)
19 juli 2021 om 12:14

Jammer dat de camera's momenteel niet meer draaien. De transfer van Berghuis zou goud zijn geweest voor de producers.

19 juli 2021 om 12:50

Vind het wel mooi dit inkijkje Ben vooral benieuwd naar de negatieve invloeden van Dick en Bergh die we terug gaan zien

Lijkt me toch raar voor voetballers, is toch eigenlijk wel een stukje prive dat ineens allemaal gefilmd wordt. Ben wel erg benieuwd wat eruit is komen rollen

19 juli 2021 om 09:26

Is vooral voor het geld, dat geeft die man ook aan. En daar kunnen de spelers weer een mooie boterham van eten.

19 juli 2021 om 09:39

Ze geven een inkijkje in de dagelijkse beslommeringen daar,zo lees ik. Van Dale zegt hierover :be·sl o m·me·ring (de; v; meervoud: beslommeringen) 1 verplichte bezigheid die je als lastig of vervelend ervaart.

19 juli 2021 om 10:51

Beslommering wordt tegenwoordig ook gewoon gebruikt als “routine” of “gebeurtenissen”. Al sluit ik niet uit dat het meerendeel bij Feyenoord lastig of vervelend is.

(Geintje x)

19 juli 2021 om 11:34

Privé zal wel meevallen, veel is al vooraf besproken en wat je ziet is dus veelal acteerwerk.
Ik kan het ook niet bevatte dat hier nu echt een markt voor is.

Aan de ene kant vind ik het super tof dat we beelden te zien krijgen die je anders nooit zie.
Aan de andere kant vraag ik me wel af hoe word je neergezet.\
Volgens mij zit er weinig censuur in als ik het zo moet geloven.

19 juli 2021 om 09:22

Ik denk dat je juist zo min mogelijk censuur moet hebben. Maakt het alleen maar leuker. En zo krijgen we echt te weten hoe het gaat. Ik heb een voorkeur voor Ajax, maar ga dit wel kijken. Niet uit leedvermaak maar ben echt oprecht benieuwd hoe het eraan toegaat in een kleedkamer! Ben benieuwd.

19 juli 2021 om 09:31

Ik ben echt bang dat je zwaar belachelijk wordt gemaakt of wat jij zeg dat er veel leedvermaak uit komt.
Tuurlijk wil je geen censuur hoe minder hoe meer realiteit.
Je maakt je als club wel kwetsbaar.
Ik neem trouwens wel aan dat ze bij Feyenoord de docu al gezien hebben.

19 juli 2021 om 09:45

Dat laatste lijkt mij ook wel. En in het kader van de privacywetgeving heeft denk ik elke speler wel een krabbeltje moeten zetten. Kan me niet voorstellen dat het zonder toestemming mag tegenwoordig.

19 juli 2021 om 10:06

'ik denk dat je juist zo min mogelijk censuur moet hebben. Maakt het alleen maar leuker. En zo krijgen we echt te weten hoe het gaat. Ik heb een voorkeur voor Ajax, maar ga dit wel kijken. Niet uit leedvermaak maar ben echt oprecht benieuwd hoe het eraan toegaat in een kleedkamer! Ben benieuwd.'

Voor de kijkers thuis is het vermakelijk, maar voor een voetballer, trainer of lid van de technische staf kan dit (heel) vervelend uitpakken. Soms worden er rake dingen in een kleedkamer gezegd, vooral na een nederlaag of voorafgaand aan een wedstrijd.

Ik had een jeugdtrainer / -coach die op bepaalde momenten dingen tegen ons zei, puur om ons scherp te krijgen, die ik, als ik hem was, nooit naar buiten zou willen brengen.
Bovendien zijn de kijkers thuis (en de media) nooit op de hoogte van de volledige context of kennen / snappen zij de dynamiek die je af en toe ziet in een voetbalkleedkamer niet.
Maar dat gaat hen er niet van weerhouden om een bepaald beeld te vormen over iemand.

Daarnaast speelt het m.i. mee hoe de club er op dat moment voor staat... Bij, bijvoorbeeld, Ajax ga je een veel relaxter / mildere sfeer zien dan bij Feyenoord. Als je wint, dan zie je blije koppies. Als het niet loopt, dan staan de gezichten op onweer en sommige spelers zijn dan sneller geneigd om met de botte bijl te hakken.

De kans dat bepaalde spelers belachelijk worden gemaakt, afgebrand of geframed zie ik hierdoor wel toenemen, vooral als het spelers betreft die, om wat voor reden dan ook, terecht of onterecht, niet zo geliefd zijn.

Kennelijk zijn de stuivers echt nodig...

19 juli 2021 om 12:52

Ach Feyenoord wordt sowieso al jaren belachelijk gemaakt dus dit kan er ook nog wel bij.

19 juli 2021 om 10:03

Juist clubs die zich kwetsbaar en transparant durven open te stellen krijgen op termijn veel meer goodwill. Dit is gewoon boeiende televisie, ook voor niet Feyenoord fans. Ik heb ook een soft spot gekregen voor Sunderland na het zien van die briljante documentaire. Juist omdat ze zichzelf in alle kwetsbaarheid durven te tonen.

19 juli 2021 om 10:35

Jij misschien wel maar in Engeland wordt Sunderland nog steeds belachelijk gemaakt door de niet Sunderland fans.

19 juli 2021 om 11:29

Die mensen die je belachelijk blijven maken, dat zijn ook niet de doelgroep voor zo'n docu. Ik kan me prima voorstellen dat Sunderland er een hele schare nieuwe internationale sympathisanten bij heeft gekregen en dat ze dat ook een leuk extra zakcentje oplevert. Als Feyenoord zijnde moet je toch iets proberen om in de top van Nederland genesteld te blijven.

19 juli 2021 om 12:13

Werden ze voorheen ook al. Maar er zijn zoals Shorty zegt wel een stuk meer mensen met een zwak voor Southampton, puur door die serie. Persoonlijk vind ik dat ook wel meer mensen die serie mogen kijken, puur om ook even een besef te krijgen van hoe clubs gerund worden. Zie namelijk nog genoeg mensen transfers op de conto van een manager schrijven, terwijl die daar helemaal niet over gaan.

19 juli 2021 om 11:40

Als ik de trailer zo zie denk ik veel zuur, weinig zen

Mooi om te zien. Vraag mij af of die camera's invloed op de spelers hebben gehad. We gaan nu ook duidelijk zien hoe spelers en staff nu echt zijn achter de schermen.

19 juli 2021 om 09:42

Natuurlijk heeft dat invloed. In de kleedkamer tijdens wedstrijden vooral. Spelers weten dat er camera’s zijn dus of ze houden zich koest of je hebt er een paar die heel overdreven hun momenten pakken en stoer willen overkomen. Je ziet dan dat ze boos gaan spelen. Maar voor de supporter is dit natuurlijk een geweldig kijkje achter de schermen. Maar hoe ze echt zijn… dat is bij velen nooit 100% met camera’s er bij

19 juli 2021 om 09:56

Ik heb beelden gezien van de documentaire over Spurs, en daarbij leek het er niet op dat spelers zich inhielden. (Ruzie tussen Son en Lloris)

19 juli 2021 om 12:29

Ik denk als zo camera ploeg er een heel seizoen bij is dat de spelers hier niet meer opletten. In het begin zal het wat onwennig zijn, maar verder in het seizoen krijg je denk ik wel een goed beeld van de speler in de kleedkamer.

Ik ben benieuwd hoe ze dit hebben ge-edit. Je kunt hiermee mensen wel in een extra goed/kwaad daglicht zetten. Ik ben benieuwd hoe advocaat en berghuis in deze serie weggezet gaan worden.

Ik heb hier dubbele gevoelens over. Enerzijds is de trailer veelbelovend voor de documentairereeks, het ziet er echt naar uit dat werkelijk alles aan bod komt en de boel niet mooier wordt gemaakt dan het is. Ik denk dat het een heel mooi portret van een seizoen bij Feyenoord zal worden dat dicht bij de waarheid komt. Anderzijds zie ik dit soort portretten misschien liever over andere clubs dan de mijne Van Sunderland Till I Die heb ik enorm genoten, maar ik heb niet per se de behoefte dat Feyenoord het nieuwe Sunderland wordt.

19 juli 2021 om 12:21

De kas wordt met zo'n 3 miljoen euro gespekt door deze docu, dus hoe hard de werkelijkheid soms zal zijn, het geld kunnen ze goed gebruiken. Daarnaast krijgen ze ook over de grens extra naamsbekendheid, want dit lijken mij toch populaire docu's om te bekijken ook voor niet Feyenoord supporters. Ik vind dit dan ook commercieel en marketing technisch een geweldige zet van Feyenoord om hieraan mee te werken.

Ik vind het een schande dat mijn club hieraan mee werkt maar ja geld is keihard nodig door wanbeleid. Je kan toch geen spelers in de kleedkamers gaan filmen waar de emoties hoog oplopen en dat als vermaak gebruiken. Er zal genoeg domme dingen geroepen zijn in de kleedkamer waar ze een uur later al anders over denken. Het is wachten op een 'kut keeper' moment en die speler zal er tot vervelens aan toe aan herinnerd worden.

19 juli 2021 om 10:04

Ik vind dit zo'n onzin. Feyenoord is niet de eerste club die dit doet, zo'n serie creeert vaak veel meer goodwill dan je bij voorbaat denkt. Juist als je jezelf open durft te stellen gaan kijkers anders naar je kijken en kweekt het vaak sympathie voor de organisatie die zich van z'n kwetsbaarste kant durft te laten zien.

19 juli 2021 om 10:23

Ik ben benieuwd of we er goed op staan na afgelopen seizoen. Maar buiten dat vind ik het gewoon niet kunnen tegenover spelers. Als ze een keer wat kritisch zeggen in een intervieuw dan krijgen ze de wind van voren dat alles binnenkamers moet blijven, of dat wat er in de kleedkamer gebeurd heilig is. En nu er geld tegenaan word gegooid is de kleedkamer opeens niet heilig meer. De club zelf zal er vast beter van worden maar netjes vind ik het zeker niet. Je weet denk ook zelf wat je er allemaal uitgooit na een zure nederlaag, daar wil je toch helemaal geen camera hebben. Allemaal frustraties die je eruit gooit en dan mag de wereld mee genieten.

Tsja als je de camera's toelaat wanneer het seizoen een complete ramp begint te worden, verandert een interessant inkijkje in de club al snel in een flinke portie leedvermaak. Ik weet niet of de Feyenoorders achteraf zo blij zijn hiermee.

19 juli 2021 om 10:09

Mwah, in de serie die over Sunderland is gemaakt heb ik me niet kapot gelachen door de slechte resultaten, dus ik denk dat het leedvermaak wel meevalt.

Als het een beetje lijkt op de serie Hard Knocks, of All or Nothing, zou ik het fantastisch vinden om te kijken. Benieuwd dus!

N.a.v. dit artikel, heb ik gelijk even de trailer gecheckt. Ziet er heel gaaf uit! Ben echt benieuwd!!

Heb zelf bijzonder weinig met dit soort series. Het is een beetje mosterd na de maaltijd, want het seizoen is al voorbij en we zijn dan al begonnen met een nieuw seizoen, waar bij Feyenoord ook alles anders is geworden, met de meeste hoofdrolspelers die er niet eens meer werken. Zo'n ruzie tussen Advocaat en Fer in de rust van de klassieker in januari, wat maakt dat nog relevant in september? De periode is gewoon afgesloten.

19 juli 2021 om 12:19

Het gaat meer over wat er rondom de club gebeurd, ook in de kleedkamer. Er zijn natuurlijk verhalen uitgeleky over afgelopen jaar en die kun je nu zien. Heb je echt het beeld erbij van de woede. Dat stukje van Marsman wat hij zegt, “ hoe is het mogelijk dat we in 5 wedstrijden slechts 1 keer scoren” is zo’n voorbeeld. Hoe reageren de spitsen, de trainer hierop. Ik ga zeker kijken.

Vooral bijzonder dat Disney, precies, van de films van Bambi en Tarzan en Pocahontas, een documentaire van Feyenoord op hun eigen 'netflix' zetten. Los van de documentaire, het is toch verschrikkelijk hoeveel stream-services er tegenwoordig zijn. Gelukkig zijn Dvd's tegenwoordig nog geen 50 cent in de tweedehands en waren acteurs in de jaren '90 en '00 knapper dan nu.

Voor de rest gun ik iedereen veel kijkplezier die hier wel heel erg warm van wordt. Zo'n Nick Marsman verkoopt hem wel goed in de trailer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
75 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren