Mike Verweij: ‘Is het voor Ajax verantwoord nóg meer geld te weigeren?’

Maandag, 19 juli 2021 om 06:49Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:01

Het kampioenselftal van Ajax is vooralsnog intact gebleven en met Steven Berghuis heeft Erik ten Hag zelfs een kwaliteitsinjectie ontvangen, al is dat mogelijk niet de laatste versterking van de Amsterdamse club. Volgens Mike Verweij kan Ajax op de transfermarkt sowieso nog vijftien miljoen euro besteden aan aankopen. “Mocht directeur voetbalzaken Marc Overmars daadwerkelijk willen doorschakelen naar Steven Bergwijn, dan zal er op de transfermarkt nog meer geld moeten worden verdiend”, stelt de journalist van De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ajax gaat geen Bergwijn halen, alsof hij de bank van Spurs gaat verlaten voor de bank van Ajax.. Tadic speelt nagenoeg alles, Bergwijn is dan veel te duur om als wissel te halen, zou het echt een hele onbegrijpelijke aankoop vinden mocht het wel gebeuren

19 juli 2021 om 07:03

Helemaal mee eens. Het is ook niet echt een speler die wat toevoegt. Sulemana was ontzettend snel, had diepgang zonder bal en echt een heerlijke actie. Bergwijn is toch teveel een type speler die we al hebben rondlopen. Naar binnen komen en schieten. Ik zou er ook niet aan beginnen.

19 juli 2021 om 07:15

Daarom lekker Neres houden, prima om met een voorhoede Neres, Haller, Tadic, Antony, Berghuis te rouleren. Met talenten als Unuvar, Axel, Rasmussen daar achter

19 juli 2021 om 07:53

Ajax heeft wat Sulemana betreft echt gefaald. Ze hadden onhollands moeten handelen en die knaap over de streep dienen te trekken. Dit betreft een speler met de X -factor die Ajax goud had kunnen opleveren.

19 juli 2021 om 08:05

Wat een kolder, de beste man heeft een keuze gemaakt na een half jaar en na in Amsterdam te zijn geweest op basis van geld en wilde vooraf zijn plek claimen. Dat gaat toch niet. Daarbij laat ajax volgens mij al een hele tijd zien dat het onhollands geld uitgeeft dus waar heb je het over met gefaald.

19 juli 2021 om 10:01

Het ging niet perse om geld, maar om het feit dat Sulemana elke wedstrijd wilde spelen. Met de aanval die ajax nu heeft is daar simpelweg geen ruimte voor.

19 juli 2021 om 08:45

Buiten dat, is het wel een NL speler, ook wel met potentie. En als die wordt gehaald, zal het alleen zijn wanneer Neres vertrekt. Als je hem voor een Promes-prijs zou kunnen halen, sta ik er wel positief tegenover. Of hij naar Ajax wil weet ik niet, maar Tadic en Blind zijn ook van een Engels club naar Ajax gekomen. Ik zou er niet gek van opkijken als het gebeurt. Tadic kan sowieso ook spits, wat wellicht regelmatig zal gebeuren zolang ze nog geen vervanger voor Brobbey hebben gehaald.

19 juli 2021 om 10:15

Ik ben sowieso van mening dat er in de voorhoede geen aankopen nodig zijn. Zelfs wanneer Neres vertrekt.
De beoogde basis is in mijn opinie: Tadic - Haller - Berghuis.
Indien er snelheid en diepte gewenst is kun je Antony inbrengen en zelfs Kudus speelde voorheen op de flanken. Labyad is er ook nog steeds en is voor eredivisie begrippen een prima optie. Danillo kan als back up fungeren van Haller. Daarbij is er ook ruimte om jeugd een kans te geven lees: Unuvar, Axel van Dongen, Sontje.

+ 22 miljoen moeten betalen voor Anti- Ajax Bergwijn en dan de 6 miljoen voor Pure Ajacied Lang een meevaller noemen. Welkom in de wondere Wereld van Mike Verweij…..

19 juli 2021 om 07:10

De wondere wereld van Verweij is nog gekker dan dat. Hij verzint nieuws gewoon waar je bij staat. Of althans, nieuws... Hij brengt het als nieuws, maar vaak is het gewoon hun eigen inschatting/opvatting. De ene week vertrekt Tadic, tekent die toch bij en dan ineens vertrekt hij zeker volgend jaar of het jaar erop.... Ja, zo kan ik ook nieuws maken haha...

19 juli 2021 om 07:18

Hoe lang ga jij door met je ode aan lang? Begint een beetje erg overdreven vormen aan te nemen na een leuk jaar bij Brugge

19 juli 2021 om 07:32

Heeft niks met een ode te maken , maar meer met beleid. Maar goed jij kijkt dus liever naar Bergwijn , smaken verschillen.

19 juli 2021 om 09:04

Het is ook beleid om vijf miljoen euro te vangen voor Scherpen. Lang wegdoen voor zes miljoen is achteraf een fout, maar sometimes you win, sometimes you lose. Met Tadic voor hem was hij sowieso geen basisspeler geworden.

19 juli 2021 om 09:16

Lang heeft het toch gewoon heel erg goed gedaan daar? Echt wel beter dan "een leuk jaar". Hij is daar een sensatie. Dat is geen garantie dat hij de echte top haalt, maar dat iemand in zijn allereerste jaar dat hij weg is, zo goed presteert, dat is wel een reden om even goed te kijken of we zelf iets gemist hebben.

19 juli 2021 om 10:31

Lang wilde toch niet nog langer wachten op zijn kans? Dat heeft niets met beleid te maken. Bergwijn voor zo’n hoge transfersom lijkt mij ook belachelijk trouwens. Ik vind Bergwijn geen Ajax speler en ook geen versterking!

19 juli 2021 om 11:17

Bergwijn zou ik ook niet halen. Het rent en het vliegt maar daarmee is alles gezegd imo. Geen finesse, geen bijzondere techniek, geen rust en overzicht in zijn spel, geen indrukwekkend moyenne. Ik vind het geen versterking voor Ajax

19 juli 2021 om 09:54

Snap ook nog steeds niet dat ze Lang hebben laten gaan. Was blijkbaar toch een bijhoorlijke stoorzender in de ogen van Ten Hag iets anders kan ik niet bedenken

19 juli 2021 om 10:20

Ik snap het wel, maar een terugkoop optie of een verhuur was beter geweest in mijn opinie. Het was over duidelijk dat Noa talent had, maar met Tadic voor je is een ding zeker je speelt niet of nauwelijks. Deze jongen liet bij Twente zien wekelijks op niveau te kunnen acteren. Daarbij speelde hij wekelijks bij twente en dan is het moeilijk om daarna achter Tadic plaats te nemen met de kennis dat er ook nog Promes, Antony en Neres loopt die op je positie kunnen spelen. Daarom snap ik ook niet dat Ajax nog steeds met buitenspelers bezig is de posities zijn al meer dan dubbel bezet..

19 juli 2021 om 10:20

Lang wilde veehuurd worden om veel te spelen. En Ten Hag dacht hem tegelmatig nodig te hebben. Dus verhuur was geen optie. Dus wilde Lang zelf weg. En dat is voor Lang een hele goede keuze gebleken. Mooi voor Lang, jammer voor Ajax. Maar als hij bij Ajax gebleven was, dan had hij zich niet zo ontwikkeld als nu. Maar als ze nu praten iver zoveel geld voor Bergwijn, kunnen ze beter dat besrag betalen voor Lang.

Mooi dat het stil is rond Neres en vooral Tagliafico. Beiden uitstekende spelers voor Ajax. Ik zou ze er graag bijhouden.

19 juli 2021 om 07:11

Is ook niet heel verrassend. Neres laat al bijna 2 jaar vrijwel niks zien. Bij welke betere club dan Ajax zou hij moeten spelen? Nico wil al een tijdje, een transfer maken maar komt maar niet weg (wat overigens geen straf is). Als je na afspraken en een geweldig seizoen als 18/19 nog steeds bij Ajax zit dan zal de interesse niet fors zijn. Onana is een bekend verhaal maar ik vind het vreemd dat hij Ajax zo hard naait om naar een club als Lyon te gaan in een matige competitie..

19 juli 2021 om 07:32

Lyon ga je wel op vooruit ,en de Franse competitie is niet echt matig

19 juli 2021 om 07:56

Van Ajax naar Lyon vind ik geen enorme stap vooruit als dat het überhaupt als is. Depay kwijt, Aouar gaat weg. Franse competitie is niet matig als je het vergelijkt met Nederland maar het is toch geen topcompetitie waar je jaren in wilt spelen? Misschien ook wel een gebrek aan interesse. Op een of andere manier durft geen 1 topclub het aan met Onana. Zelfs niet na 18/19..

19 juli 2021 om 08:13

Is ook niet heel raar natuurlijk. Denk ook dat weinig wielerploegen Lance Armstrong nog zouden contracteren.

19 juli 2021 om 09:13

Franse competitie is een stap hogerop, hij kan dan dagelijks in zijn moederstaal spreken en hij kan werken met de coach die hem groot gemaakt heeft en hij een hechte mee heeft.

19 juli 2021 om 09:16

Dit is een half jaar geleden gebeurd. Daardoor is de interesse juist op gang gekomen. Daarvoor was er al helemaal niemand concreet. Dus of het nou daar mee te maken heeft?

19 juli 2021 om 10:29

Eens, maar dit zorgt ook voor problemen, want er gaan mensen op de bank belanden die daar eigenlijk niet horen.. LB hebben we daarbij veel optie met Rensch, Martinez, Blind en Baas/salah.
Daarbij is Nico er ook aan toe gezien zijn leeftijd, want afgelopen jaar zag je al dat hij minder presteerde. Rensch heeft het geluk indien hij gaat banken dat hij op alle 4 de posities achterin kan spelen. Ik verwacht dat Blind LB gaat spelen en naar binnen trekt als extra middenvelder en daar met paasjes kan strooien.

Steek/Pasvee
Nous
Timber
Martinez
Blind/Rensch
Alvarez
Klaassen
Gravenberch
Berghuis
Haller
Tadic
19 juli 2021 om 15:16

Wel bijzonder dat je niks hoort over beoogde linksback. Met afspraken die gemaakt zijn kan transfer Tagliafico wel snel in de maak zijn. Dan heb je een gat, tenzij Ten Hag daar interne oplossing voor ziet.

Nu Sulemana niet gekomen is, Neres lekker behouden. Bergwijn is hopelijk een fabeltje. Tagliafico zal nog wel vertrekken net zoals Onana. En Alvarez bij een bod van 22 miljoen zeker verkopen. Een goede voetballende 6 halen en de vervanger van Nico intern oplossen. Ervan uitgaand dat Nous nog bijtekent.

19 juli 2021 om 07:50

Met het vertrek van Traoré en Brobbey mag er nog wel een spits bijkomen. Ik vrees dat Danilo te licht is voor Ajax 1. Mocht Nico alsnog vertrekken dan zou ik nog wel een linksbenige verdediger halen. Rensch en Nous zijn rechtsbenig terwijl Martinez en Blind op internationaal niveau snelheid te kort komen om op linksback te spelen. Ik zou graag Wijndal of van Aanholt zien komen.

19 juli 2021 om 09:17

Dat dus! Ik vind het vrij bijzonder om steeds geruchten over buitenspelers te horen terwijl Haller de enige spits is en Ajax met Tadic, Berghuis, Antony en Neres vier topbuitenspelers heeft. Tadic kan uiteraard ook spits, maar dan heb je weer veel minder aan berghuis die toch ook op zijn best is als hij de ballen op het hoofd van de spits kan leggen.

19 juli 2021 om 10:56

Ik denk toch dat een van die 2 op links moet gaan spelen. Je moet ze er allebei inzetten en Ten Hag heeft al aangegeven ze allebei niet op het middenveld te gaan zetten. Je kunt Martinez na afgelopen seizoen niet weer op de bank zetten, daar is die veel te goed voor.

19 juli 2021 om 08:19

Goed voetballende 6 halen? We hebben een stofzuiger nodig. Met al die aanvallend ingestelde middenvelders heb je gewoon een simpele stofzuiger nodig. Geen voetballend wonder. Dus nee niet verkopen. Hij past perfect in het spel

19 juli 2021 om 08:39

Het een sluit het ander niet uit toch? Ja, er moet iemand die balans kan brengen bij. Maar als Blind niet fit is (en Mazraoui, wat hij toch vaak is) lever je zo vreselijk veel voetballend vermogen in. Met Klaassen heb je een beperkte maar tactisch sterke speler al op middenveld. Achterin heb je met Tagliafico een matige voetballer (wel fijne back) en wanneer Mazraoui weer eens eruit ligt heb je Klaiber of Rensch die allebei niet uitblinken in de opbouw of het controleren van spel. Alvarez kan dat ook niet eigenlijk maar is tegenhanger van Blind en Gravenberch. Hoop zelf dat door succes van Martinez-Timver dat Ajax hogere lijn gaat spelen en Blind op 6 komt zodat met punt naar achter gespeeld kan worden. Blind en Gravenberch zijn zowat enige spelers in selectie die dominant aan bal kunnen zijn. Kudus kan dat ook maar Ten Hag gaat Klaassen nooit slachtofferen. Hoop zelf op nieuwe linksback die voetballend meer opties geeft en extra rechtsbenige verdedigende middenvelder. Dan nog een speler van jaar of 18 die linksbuiten en spits kan voor achter Tadic en eventueel in Jong Ajax (Braaf bijvoorbeeld, vreselijk egoïstisch maar als Ten Hag dat eruit krijgt wel een type wat we missen).

19 juli 2021 om 09:08

Met Alvarez hebben we al zo'n stofzuiger. Hij kan prima bikkelen, maar niet voetballen, vertraagt het spel en bivakkeert vaak op geel/rood. Daarom liever een type Yaya Toure op die plaats.

19 juli 2021 om 09:11

@wolterx, braaf is een wispelturige speler met al veel clubs achter zijn naam. Moet je dit willen. Daarom Neres behouden en zien of Axel door kan stoten, is een heerlijke voetballer. Wat betreft Rensch, die is lekker 2 benig

19 juli 2021 om 10:42

Alvarez heeft tot deurvergrendeling 218 wedstrijden gespeeld, 25 gele kaarten en 4 rode gepakt (waarvan dus minimaal 1 onterecht). Je overdrijft dus als je zegt dat hij een kaartenpakker is.

Als Ajax Onana verkoopt hebben ze al 4.9 mil winst en ongeveer Berghuis terug verdient. Verder nog Traore voor 8/10 en Scherpen voor 5. Verder gaat er echt nog wel wat gebeuren. Neres en Tagliafico zie ik ook gewoon vertrekken. De telegraaf weet gewoon niets en is aan het gissen.

19 juli 2021 om 08:17

Marin ook voor bijna het aankoopbedrag weg.

19 juli 2021 om 08:37

Maar als je naar de jaarrekeningen van Ajax kijkt, hebben ze meer resultaat op verkopen nodig om een positief resultaat te hebben. En dit zelfs zonder corona. Maar het zou niet alleen over winst moeten gaan, maar ook over een goede selectie. Echter heeft Ajax wel zo'n dure huishouding dat zelfs voor Ajax (met alle miljoenen op de bank) het verkopen van spelers wel belangrijk is. Waarbij ik verwacht dat voor een Onana, Neres, Alvarez en Tagliafico de winsten beperkt zullen zijn. Dit gezien de markt (en de ontbrekende interesse), het feit dat vooral Neres en Tagliafico afgelopen jaar hun beste periode hebben gehad, de aflopende contracten en de toch voor een aantal hoge aankoopsommen.

Echt kunnen Mike en Valentijn niet ergens in een hutje op de hei gaan wonen… samen. Ze spenderen zoveel tijd samen dat ook Mike onzin begint te lullen. Alvarez is ontzettend belangrijk. Die gaan ze niet verkopen en al zeker niet voor een “mager” bedrag. Die heeft al genoeg gekost. Hij is international en heeft het ontzettend goed gedaan het afgelopen seizoen. Hoezo zou die weg mogen. Vind maar een ander die die rol over neemt op die manier.

19 juli 2021 om 08:32

Alvarez koste Ajax volgens mij ook meer dan 10 miljoen. Dus weinig winst.

19 juli 2021 om 08:39

Ondanks dat ik dit een slechte deal vind, kun je je wel afvragen of dit een laag bedrag is. Wel gezien het aankoop bedrag dat Ajax betaald heeft, maar misschien was dit bedrag wel aan de hoge kant.

19 juli 2021 om 09:10

Wat doet het ertoe of je het bedrag hoog of laag vind? Het is een gewaardeerde basisspeler van Ajax met een doorlopend contract. Er is dus geen enkele noodzaak om hem te verkopen. Ajax zal hem dus nu niet laten gaan voor een paar miljoen euro meer dan het aankoop bedrag, zo eenvoudig ligt het.

De argumenten van Mike snijden geen enkel hout. Hij is maar wat aan het freewheelen en vraag zich dingen af. Dat is geen journalistiek, dat is geen inside info van een club watcher, dat is niveau Prive of Shownieuws.

19 juli 2021 om 11:56

het gaat er ook zeker niet om wat ik ervan vind, maar wel wat de "gek" ervoor wil geven. Daarbij vind ik dit bedrag voor een hardwerkende beperkte voetballer meer dan een reëel bedrag. Maar zoals ik al schreef zou ik hem niet verkopen, zeker niet als je een reserve speler daar voor terug gaat halen.
Jouw opmerking dat er geen noodzaak is hoeft natuurlijk niet altijd te kloppen. Zoals je Marc en Edwin ook meerdere keren gezegd hebben heeft ajax het verkopen van spelers nodig om geen verlies te maken. Dit vanwege de grote uitgaven.

Op zich wel een vreemd verhaal. Nu zou je een basisspeler (alvarez) verkopen om een wisselspeler (bergwijn) te kopen. Dit terwijl je al minimaal 6 aanvallers (berghuis, Anthony, Haller, Neres, Danilo en Tadic) hebt voor 3 plekken.

19 juli 2021 om 09:27

Alvarez gaat niet weg. Neres of Tagliafico komen echt wel clubs voor. Misschien niet voor het bedrag wat Ajax eigenlijk had willen hebben maar 15 miljoen voor Tagliafico moet wel kunnen en 20 voor Neres lijkt me ook realistisch. Maar ik sluit niet uit dat Overmars er meer uit weet te persen

19 juli 2021 om 11:48

Ik zie bedragen die jij noemt niet snel gebeuren. Beide spelers hebben zich zowel bij hun land als bij hun club afgelopen jaar echt in de kijker gespeeld. Tagliafico is volgens mij niet eens basis speler meer bij Argentinie, en komt vaker in het nieuws vanwege vreemde tackles dan met positieve punten zoals doelpunten. Neres heeft afgelopen jaar vooral laten zien een zorgenkindje te zijn. Beide komen of kwamen ze best wel eens op een lijstje voor, maar er is niemand die echt interesse had.

19 juli 2021 om 12:14

Want jij zit bij de onderhandelingen? Het kan natuurlijk net zo goed zijn dat er wel clubs zijn geweest maar ze moeten er zelf ook heen willen. Als je van spelers als Scherpen, Eiting, Promes af kan komen dan lijkt me Tagliafico en Neres mij geen enkel probleem. Die jongens spelen nog bij Ajax omdat Ajax de afgelopen jaren achterlijke bedragen vroeg wat de meeste clubs er niet voor over hebben. Bij Ajax verdienen ze tegenwoordig ook een leuk zakcentje dus voor het geld hoeven ze niet perse weg.

Waarom zou je een bankzitter als Bergwijn kopen? Hij heeft op mij al die jaren geen goede indruk achtergelaten. Snelheid heeft hij wel, maar scorend vermogen valt vies tegen!

18 miljoen weigeren voor een totale non-voetballende breker, die je hele opbouw en spel van achteruit verpest, het spel vertraagt, aanvallend niks brengt, onder enige druk alleen maar balletjes breed en terug, etc.

Bizar.

Ik zou Alvarez al voor niks wegdoen, zodat er een veel betere voetballer op 6 komt te staan.

Ook door de angstige strijdwijze van de coach, maar net zo door de flinke verzwakking die Alvarez aan het spel bij balbezit brengt, lig je al twee seizoenen achtereen uit de groepsfase Cl.

Net als met De Roon is je team opbouwend en spelmakend zó makkelijk te neutraliseren. De non-voetballer vrij laten, en de betere middenvelders meer dekken, en je bent tot een matig team gereduceerd.

wat moeten wij met Bergwijn? Die belandt gewoon op de bank hoor. Goede buitenspelers genoeg.

Ik kan de puzzel van Mike Verweij wel oplossen : Ajax laat Bergwijn links liggen. Ik weet dat het vervelend moet zijn voor De Telegraaf, die hem al 2 jaar naar Ajax proberen te schrijven maar werkelijk niemand zit zit te wachten. Die jongen is veel te duur, staat al langere periode stil in zijn ontwikkeling en heeft er weinig van gebakken bij Spurs. En die halen voor een bizar bedrag als back-up? Bekijk het. Het gaat tot op heden prima op de transfermarkt.

19 juli 2021 om 17:48

Adzevedo

"ajax laat Bergwijn links liggen."
Ja precies! Snap echt niet werkelijk waarom Ajax ooit Bergwijn zou gaan halen eigenlijk. Even puur voetbaltechnisch, snelle sterke speler, op zichzelf inzetbaar als vleugelaanvaller én als spits. Maar technisch adequaat, zeker geen topper, scorend vermogen is een vraagteken (ooit 14 bij Psv, maar meestal niet heel veel goals) en vooralsnog hooguit back-up. Voor wat hij ongever zal moeten kosten echt geen goede deal in mijn ogen.

Los daarvan, maar dat is meer een algemeen dingetje, deze jongen komt nota bene uit de eigen opleiding. Hij is daar weggegaan, alsnog via de jeugdopleiding van PSV international geworden en dan wil je een product uit eigen opleiding terughalen voor heel veel geld? Ik zie met de beste wil van de wereld echt niet in dat dit ooit beleidsmatig uit te leggen valt. Ja, als ze hem bij PSV opgepikt hadden, puur om te laten zien dat Ajax dat kan en om daarmee een tik uit te delen, dat had ik dan nog wel begrepen. Maar zakelijk gezien is dit natuurlijk een waanzinnig verhaal.

Ajax moet Bergwijn inderdaad lekker links laten liggen.

Als er 1 persoon is die de internationale markt kent dan is dat Marc wel en die laat zich echt niet adviseren door een journalist van de Telegraaf want dan waren ze al failliet geweest. Voor zijn hoofdredacteur Driessen zou dat weer een feestdag geweest zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren