SC Heerenveen presenteert Sven van Beek: ‘Een echte verdediger’

Maandag, 19 juli 2021 om 17:05Rian Rosendaal • Laatste update: 17:12

SC Heerenveen heeft Sven van Beek voor twee seizoenen gecontracteerd. De centrumverdediger, die eind juli zijn 27ste verjaardag viert, was transfervrij nadat hij aan het eind van afgelopen seizoen vertrok bij Willem II, dat hem huurde van Feyenoord. Zijn komst werd in het weekend al aangekondigd door Friese media en is nu bevestigd door Heerenveen. Hij sluit meteen aan bij het trainingskamp in Garderen.

"Sven is een echte verdediger met een no-nonsensementaliteit", reageert technisch manager Ferry de Haan op de website van Heerenveen. "Wij denken dat hij met zijn kwaliteit en karakter wat extra's kan toevoegen aan de selectie. We zijn dan ook blij dat hij voor ons heeft gekozen." Van Beek speelde in het seizoen 2020/21 enkele maanden op huurbasis voor Willem II, dat degradatie uit de Eredivisie maar op het nippertje wist af te wenden. De kopsterke mandekker verliet Tilburg uiteindelijk met veertien wedstrijden achter zijn naam.

Bij terugkomst bij Feyenoord kreeg Van Beek al snel te horen dat zijn aflopende contract in De Kuip niet zou worden verlengd. Hierdoor is de door de Rotterdamse club opgeleide verdediger sinds 1 juli transfervrij op te halen. Heerenveen zocht naar centrumverdedigers: op die posities beschikte trainer Johnny Jansen qua Eredivisie-ervaring alleen over Pawel Bochniewicz en Ibrahim Dresevic. Jansen had gehoopt op een voortzetting van de samenwerking met Jan Paul van Hecke, maar de centrale verdediger is inmiddels teruggekeerd bij Brighton & Hove Albion.

Van Beek moet nu die leegte gaan opvullen in het Abe Lenstra Stadion. Daarnaast moet de voormalig Feyenoorder zorgen voor meer opties en concurrentie in de achterste linie van Heerenveen. Van Beek was jarenlang een vaste kracht bij Feyenoord, maar door blessureleed belandde hij op het tweede plan. In Rotterdam-Zuid kwam hij in totaal 153 keer in actie.


Poll

Goede keuze van Sven van Beek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door spelvout)

Ben benieuwd of hij record eigen doelpunten 2 seizoenen op rij kan vebreken. Zet m op Sven!

Los van dat ik het gewoon sneu vind voor Sven van Beek als persoon, want het lijkt mij echt een goeie jongen met veel pech, snap ik niet waarom je hem in je selectie zou nemen. Onzeker, blessuregevoelig en neemt onderaan de streep een plek in van een potentiele jeugdspeler die minstens even sterk is maar wel ervaring kan opdoen.

18 juli 2021 om 15:32

De jeugd van Heerenveen krijgt als je het mij vraagt, maar amper kansen om zich te laten zien in het eerste. Het grootste gedeelte dat speelt zijn allemaal aankopen. En de laatste jaren is na Pierie geen enkele verdediger ook maar doorgebroken bij Heerenveen.

20 juli 2021 om 09:09

Dat gaat altijd een beetje in golven, bij een club als Heerenveen staat er niet generatie na generatie een basiswaardig centraal duo in de jeugd. Voor Pierie had je nog Van Aken en St. Juste, die toch ook beide mooie transfers maakten naar Sheffield Wednesday en Feyenoord.

18 juli 2021 om 15:38

Omdat het, los van z'n blessures en eigen doelpunten, een goede verdediger is. Ter illustratie, bij z'n debuut werd ie hoger aangeschreven dan de Vrij, die toen al in Oranje speelde. Nu is dat er allemaal niet uitgekomen, maar het is onzin dat de gemiddelde jeugdspeler bij Heerenveen beter is dan van Beek.

18 juli 2021 om 16:36

Dat van Beek een groot talent was klopt, maar dat zegt toch niks over zijn huidige niveau? Ik vind hem ontzettend ver afgegleden en zie persoonlijk ook niet wat Heerenveen met hem zou moeten.

18 juli 2021 om 19:13

Los van mijn gebrek aan snelheid, technisch inzicht en gebrek aan balgevoel, ben ik ook een prima aanvaller.

18 juli 2021 om 20:46

Eens met Aad, Van Beek is voor Heerenveen gewoon een directe versterking. Met Van Ewijk, Stevanovic en Mous is Ferry De Haan lekker bezig.

18 juli 2021 om 19:51

Ik vond hem in dat halve seizoen bij Willem II absoluut niet tegenvallen. Mits blessurevrij een nuttige aanwinst voor Heerenveen.

deze jongen hoort bij de lichting die als zeer talentvol werd bestempeld door Van Hanegem. maar geen 1 van hun heeft het gemaakt Clasie Kongolo Biseswar Van Beek. wel mooi voor hem dat hij een club in de Eredivisie heeft gevonden

18 juli 2021 om 15:37

Die zaten allemaal in verschillende lichtingen, maar leuk geprobeerd.

18 juli 2021 om 15:38

klopt niet die hebben samen gespeeld in het eerste van Feyenoord en van Hanegem had zeer hoge verwachtingen van Clasie

18 juli 2021 om 15:43

Talentvol zijn is geen garantie voor een topcarriere... Dat zal Van Hanegem ook niet beweerd hebben. De lichting van Kongolo was buitengewoon goed (met o.a. Vilhena, Rekik, K. Ebecilio en Boetius). Zijn toch ook geen wereldtoppers geworden. Het is soms niet te voorspellen.

18 juli 2021 om 15:47

@Ronaldo, klopt niet? Een lichting is een groep uit dezelfde leetijdsklasse/jaar. Tussen Biseswar en Kongolo zit 6 jaar verschil. Als je bij elkaar in het eerste speelt, ben je niet gelijk één lichting he. Stefandefree heeft dus gelijk

Was bij Willem II niet best. Onbegrijpelijk dat je dan schijnbaar nog gewoon naar Heerenveen kunt. Kunnen die niks beters vinden?

18 juli 2021 om 18:49

"Was bij Willem II niet best" als je dat zegt klets je gewoon uit je nek, heb je Willem II niet gevolgd of ben je zo vooringenomen blind dat je niet meer objectief kan kijken. Zijn komst liet Willem II een stuk beter voetballen en bracht veel rust en organisatie achterin. Is voor iedere subtopper tussen plen 4 en 8 een aanwinst. Gok zit hem alleen in zijn blessure gevoeligheid.

18 juli 2021 om 18:59

Misschien had jij een keer naar Willem II moeten kijken. Oh wat was Sven goed zeg. Debuutwedstrijd 6-0 op de klote krijgen met Willem II. De tweede wedstrijd 5-0 op de klote krijgen. Maar het stond een stuk beter achterin met Sven van Beek en zijn draaicirkel van een Boeing 747. Recordje van meeste eigen doelpunten gepakt ook een topprestatie natuurlijk. Met hem 3x de 0 gehouden en zonder hem ook 3x de 0 gehouden. Wat een progressie. Een aanwinst voor iedereen tussen 4 en 8. Vandaar dat de nummer 5 hem liet gaan, omdat hij een aanwinst is. Ze gaan liever met 1 cv door dan die zak aardappelen van een Sven van Beek te houden. Een parodie op een voetballer na zijn mislukte pogingen om bij AS Monaco te komen.

18 juli 2021 om 19:05

Ik heb denk al een jaar of 25 alle wedstrijden van Willem II van de 1ste tot de 90ste minuut gezien. Maar goed, te veel scorebord reaguurders hier die elkaar napraten. Bij Willem II waren veel supporters sceptisch toen hij kwam. Maar verweg de meeste zijn het er over eens dat hij zeer belangrijk was in de handhaving.

18 juli 2021 om 19:19

Master D, je hebt geen wedstrijd gezien, of wel? Willem II wilde van Beek dolgraag houden, maar kan simpelweg geen 5 a 6 ton voor een speler betalen per jaar. Dan houdt het op helaas.Dat een club als Heerenveen hem wel het gewenste salaris wil bieden, zegt eigenlijk al genoeg.

19 juli 2021 om 08:45

Master D je hebt echt geen enkele wedstrijd gezien en lult maar wat. Van Beek kwam in een elftal waar het verdedigend slecht liep , vandaar ook die grote nederlagen. Na zijn komst ging het steeds beter en de laatse 15 wedstrijden kregen ze nog maar 12 tegendoelpunten, de reden dat ze in de ED bleven ondanks dat ze in de winterstop pas 8 punten hadden. Van Beek vormde met Holmen een solide verdediging. Wil je voortaan wel eerst naar een wedstrijd kijken voordat je zulke boude beweringen doet? Dank je.

19 juli 2021 om 20:35

Dit heet dus scorebord journalistiek zonder zelf ooit een minuut voetbal gekeken te hebben of er überhaupt verstand van te hebben.

18 juli 2021 om 19:47

Dan heb je er inderdaad weinig van begrepen. Ik durf wel te stellen dat Van Beek een van de belangrijkste redenen is dat Willem II nog in de eredivisie speelt. Geen wereldtopper maar gewoon een prima eredivisie verdediger. Hij kan Heerenveen makkelijk aan.

Weet je als Heerenveen zijnde iig al zeker dat hij er minstens twee in eigen goal schiet komend seizoen. Het is verder geen hele verkeerde verdediger, een prima speler eigenlijk voor de middenmoot eredivisie. Alles daarboven, dus ook de subtop, is voor deze jongen te hoog gegrepen. Bij Willem II bewezen toch echt geen stappen de juiste richting op gemaakt te hebben. Vraag me dan ook wel af wat we van Heerenveen mogen verwachten komend seizoen? Weer een anoniem verblijf rond de middenmoot?

18 juli 2021 om 16:09

dan moet Heerenveen een goede spits kopen die er meer dan 2 inlegt dit jaar. Van Beek werd ooit door Monaco begeerd, maar na zijn blessureleed nooit meer op zijn oude/eerste niveau terug gekomen. Triest verhaal een beetje. Dan kunnensommige gasten hier op VZ wel de lolbroek uithangen, maar eigenlijk is het en triest verhaal. Zou een mooie documentaire van kunnen worden gemaakt. "van top tot tob" of zo.

18 juli 2021 om 16:18

Hij is gewoon zeer blessuregevoelig. Dat is in feite niet per se 'triest', maar gewoon een constatering die we wel bij meer spelers kunnen maken. Dat draagt uiteindelijk natuurlijk niet bij aan het maximale uit je carriã¨re halen. Dat is jammer voor vd Beek, maar ook fysieke gesteldheid is een gegeven talent. Dirk Kuyt was nooit geblesseerd, zelfs niet op latere leeftijd. Robben vrijwel jaarlijks. In beide gevallen kunnen ze toch de top bereiken, dus bij vd Beek schort het uiteindelijk ook gewoon aan de nodige dosis kwaliteit.

Lijkt wel alsof Heerenveen een abonnement heeft op mislukte Feyenoorders. Mulder is geen top keeper, Tevrede, Floranus, Kongolo, Woudenberg en nu van Beek. Maar ja, er is geen geld, zo is het overleven en hopen op de grijze middenmoot.

18 juli 2021 om 15:52

Floranus kwam dan weer van Sparta. Maar idd, er zijn speler die het bij Feyenoord niet redden die dan vervolgens een stapje terug doen naar Heerenveen en daar op hun niveau ballen.

Andersom falen de meeste Heerenveen spelers dan weer bij Feyenoord. Larsson, Bilal.

18 juli 2021 om 19:43

Janmaat, St. Juste en in een verder verleden Jon Dahl Tomasson en Korneev hebben het toch niet zo onverdienstelijk gedaan bij Feyenoord?

Heerenveen wil ook meedoen om de onderste plaatsen? Met het vasthouden aan de hoofdtrainer is al aan een belangrijke voorwaarde voldaan. Dus nu de spelers nog. De echte supporters zullen wel eens met weemoed denken aan de tijd dat van der Velde/de Haan/verbeek daar aan de touwtjes trokken. Is bijna niks meer van over...

Zou deze aankoop alleen begrijpen als die gehaald wordt voor de bank , wanneer die daadwerkelijk basis gaat spelen doen we mee voor degradatie

Heeft bij Willem II in zijn 14 wedstrijden laten zien nog altijd een zeer behoorlijk niveau aan te kunne tikken. Mede dankzij zijn komst is het gelukt erin te te blijven. Snap het scepsis van velen hier niet zo. Als hij vertrouwen heeft en een kans krijgt is hij voor iedere subtopper een aanwinst. Hij maakt zeker zijn foute maar daar staan heel wat goede degelijke wedstrijden tegenover. Ik had graag gezien dat hij bij Willem II was gebleven maar qua salaris kan Willem II het (nog) niet winnen van Heerenveen, en Van Beek wil natuurlijk niet te veel inleveren tenopzichte van zijn riante Feyenoord salaris.

Als Heerenveen nog een paar jaar zo doorgaat, kunnen ze echt in de gevarenzone komen. Als NEC en NAC kunnen degraderen, dan kan Heerenveen dat zeker.
Van Beek heeft het bij Willem II al niet laten zien. Onbegrijpelijk dat Heerenveen denkt dat ze aan hem een goeie verdediger hebben.

Van Beek is een doelgerichte verdediger, wel in het verkeerde. Maar hij heeft bij Willem II ook niet bijster veel laten zien. Lijkt me geen versterking voor Heerenveen.

18 juli 2021 om 18:44

Mensen die zeggen dat hij bij Willem II bijster weinig heeft laten zien hebben of Willem II niet gevolgd of zijn zo vooringenomen dat ze niet objectief naar zijn prestaties hebbem kunnen kijken. Hij was een van de belangrijkste steunpilaren waarmee Willem II zich nog net heeft kunnen handhaven. Vanaf zijn komst is het weer een beetje gaan lopen omdat het achterin veel beter stond.

Goede versterking voor Heerenveen. Zat bij Willem II tegen het niveau van Holmen aan, en was voor Willem II duidelijk niet te houden.

Top van Nederland is te hoog gegrepen, maar alles daaronder, meer dan prima verdediger.

Tja was te verwachten clubs als Heerenveen kunnen een keer zoveel aan salaris betalen dan Willem II. Jammer goede verdediger had hem graag zien blijven.

Ik zal wel verguisd worden om deze reactie, maar waarom heeft Feyenoord deze jongen niet gewoon een jaar verlenging gegeven aangezien we maar één erkende verdediger hebben op dit moment (even los van eventuele talentvolle jeugdspelers)... Misschien zie ik iets over het hoofd hier...

Onbegrijpelijk keuze van Heerenveen. Prima gozer, maar als je al naar hem kijkt zakt hij al door zn enkel heen...

Een verdediger met scoliose... oftewel een boggel in de rug en garant voor 4 eigen doelpunten per seizoen.
Op de sprint altijd te kloppen ...

Nee zwakke verdediger die nog even kan teren op zijn komaf van feyenoord en international...

Zou als subtopper hier niet in investeren..
Kijk dan eens beter naar de achterhoede van Volendam

Transfervrij is het magische woord hierbij. Kost niks en als gokje prima te doen. Heerenveen heeft wel vaker spelers die het voetballen verleerd zijn weer wat aan de praat krijgen. Hoop dat het wat wordt en dat hij meer doelpunten voor ons scoort dan voor de tegenstander...

Echte verdedigers? Sorry maar niet in Nederland. Weet je hoe dat gaat in het buitenland met de gemiddelde Nederlandse verdediger? "Wat ben jij aan het doen?" Antwoord "Ik speel mandekking. " "O.k. Zou je de volgende keer dan drie meter dichter bij de spits gaan staan."

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord1210
7.Vitesse9-8
8.NEC8-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper60
I. DresevicVerdediger60
S. van BeekVerdediger60
M. van EwijkVerdediger60
S. de JongMiddenvelder60
T. HalilovićMiddenvelder63
J. VeermanMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

62 fans
Verdediger, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren