‘PSV onderhandelt over eerder aan Ajax gelinkte César Montes’

Zondag, 18 juli 2021 om 09:51Chris Meijer • Laatste update: 14:08

PSV heeft verregaande belangstelling voor César Montes, zo weet Marca Claro te melden. De Eindhovenaren hebben volgens de Mexicaanse krant reeds contact opgenomen met Monterrey om over de 24-jarige centrumverdediger te onderhandelen. In een eerder stadium werd Montes in verband gebracht met Ajax, FC Porto, Valencia en verschillende Belgische clubs.

Montes, die de bijnaam Cachorro (de puppy) draagt, neemt vanaf volgende week met Mexico deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Volgens Marca Claro heeft het er alle schijn van dat de twaalfvoudig international daarna aan PSV zal worden verkocht. Er wordt reeds onderhandeld tussen PSV en Monterrey over de transfersom voor het nog tot december 2022 lopende contract van Montes. De verdediger is op de hoogte gebracht van de concrete belangstelling vanuit Nederland.

In Mexico wordt PSV als een ‘heel interessant team’ voor Montes beschouwd. De door Monterrey opgeleide centrumverdediger is al vijf jaar een onbetwiste basisspeler bij de Mexicaanse werkgever van Vincent Janssen. Montes maakte in de zomer van 2017 zijn debuut in de nationale ploeg van Mexico, maar maakt momenteel geen deel uit van de selectie die op de Gold Cup actief is. In plaats van het kampioenschap voor landen uit de Caraïben en Midden- en Noord-Amerika is hij actief op de Olympische Spelen, waar Mexico het in de groepsfase opneemt tegen gastland Japan, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Montes werd eerder al eens in verband gebracht met PSV, Ajax, FC Porto, Valencia en verschillende Belgische clubs. Een jaar geleden werd er gesproken over een vraagprijs van acht miljoen euro, maar dit bedrag zou weleens gedaald kunnen zijn. Montes weigerde om zijn tot december 2022 lopende contract bij Monterrey te verlengen en ligt daardoor nog maar voor anderhalf jaar vast. Bij PSV moet Montes de concurrentie aan met Jordan Teze, Olivier Boscagli, Nick Viergever, André Ramalho en Armando Obispo, terwijl ook Derrick Luckassen is teruggekeerd na een huurperiode bij Kasimpasa.


Poll

Doet PSV er goed aan om César Montes binnen te halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Als 4gever en/of Obispo vertrekt lijkt mij dit een vooruitgang gezien zn staat van dienst . Kunnen wel wat temperament gebruiken.

18 juli 2021 om 11:22

@sir Paul, Viergever is altijd handig om in je team erbij te hebben. Verzaakt namelijk nooit en kan eventueel ook op de LB positie. Een dubbele bezetting achterin is wel lekker om een keer te hebben.

Max - Boscagli- Teze - Mwene
Viergever - Ramalho - Montes - Sambo

Obispo zou verhuurd kunnen worden of zou je erbij kunnen houden als reserve Cv'er. Wat mij betreft hoeft er alleen een waardige vervanger worden aangetrokken als Dumfries vertrekt, want Mwene en Sambo zijn beide te licht denk ik voor het zware werk op de RB. En zoals vaker aangegeven Teze moet je niet als RB zien, maar gewoon centraal. Daar is hij sterk en nog steeds groeiende.

18 juli 2021 om 11:46

Viergever is idd de ideale stand in. Lukassen had ik moeten noemen.

18 juli 2021 om 18:09

Het is Viergever en geen 4gever. Ik heb altijd al een hekel aan mensen die zo schrijven, maar met een naam is het gewoonweg een teken van geen respect tonen.

Als Luuk de Jong niet lukt kunnen we dan niet een package deal doen met Vincent Janssen die daar toch tegenvalt?

18 juli 2021 om 10:31

Lol Vincent Jansen ? heb ik liever dat PSV Fofana de kans geeft. maar als deze gast in de buurt komt van Moreno zeg ik snel vastleggen

18 juli 2021 om 10:36

Zie je Fofana stappen maken? En Vincent Janssen zou qua salaris moeten inleveren en terugkeren naar PSV of Feyenoord. Denk dat hij dan best van waarde kan zijn. Heeft de eredivisie al aan gort geschoten en kan aardig meevoetballen.

18 juli 2021 om 10:39

Ja Fofana is een van de grootste talenten bij PSV op het moment, die zie ik eerst 1 seizoen regelmatig invallen en dan zelfs basis spelen het seizoen erna.

18 juli 2021 om 10:42

Thanks! Klinkt veelbelovend. Ben benieuwd.

18 juli 2021 om 13:57

Pieter

Fofana is inderdaad een groot talent. Maakt tot nu toe, maar dat is slechts in de oefencampagne dus dat zegt op zichzelf verder niks, een uitstekende indruk.

Maar desalniettemin ben ik het met je eens dat Vincent Janssen echt een perfecte vervanger is voor Malen. Janssen is geen gave pingeldoos, maar wel een garantie voor goals.

18 juli 2021 om 14:43

nee joh aan zowel luuk als vincent moeten we niet beginnen.we moeten een spits hebben die kan voetballen en acties kan maken. een jong talent ophalen 18-23 jaar en over paar jaar weer flink cashen met verkoop.hlozec of kaio jorge zijn leuke opties.

18 juli 2021 om 16:05

@contstant "Janssen echt een perfecte vervanger is voor Malen" Why?? obv wat? Die man trekt het niveau echt niet om hoog. Luuk is toch vele malen beter. Kan je beter hem terug halen. Trouwens is Bruma niets voor jullie? Las transfervrij. Ervaren verdediger om erbij te hebben mocht nodig zijn.

18 juli 2021 om 17:43

Why? Garantie voor goals. That's why. PSV haalde eact om die reden ook Zahavi. Geen gave technicus of fysiek sterk, maar wel een established doelpuntenmaker. Dat heb je afgelopen seizoen kunnen zien. OM diezelfde reden is Janssen nu ook een prima spits voor Psv. Dat hij het niveau niet omhoog haalt dat snap ik niet zo goed. Het niveau is met Gotze, Gakpo, Madueke, Zahavi al heel hoog. Janssen hoeft geen niveau op te krikken, maar louter die ballen erin te rossen. "luuk is toch vele malen beter. Kan je beter hem terug halen. " 'vele malen beter?" Oneens. Luuk heeft bepaalde kwaliteiten, Janssen weer andere. Dat het 'beter' zou zijn Luuk terug te halen, ben ik ook volstrekt oneens met jou. Luuk hebben we gehad. Tijd voor andere spelers. En we hebben Propper en Van Ginkel ook al terug. Dan zie ik niet zo goed waarom ook anderen persã© terug zouden moeten, als je een optie als Janssen hebt. "trouwens is Bruma niets voor jullie? Las transfervrij. Ervaren verdediger om erbij te hebben mocht nodig zijn." En nee, Bruma was tussen 2013 en 2015 al 'niets voor ons'. Ervaren verdediger zeg jij? Sorry, maar Koning Uitglijden heeft in een paar wedstrijden in de CL indruk gemaakt omdat hij dan lekker met vijf verdedigers achterin de voorstopper kon spelen en éã©n speler constant kon dekken. Toen zag dat er imposant uit. maar dan zag ik hem een paar dagen later tegen RKC thuis weer de domste dingen doen en de lachwekkenstde capriolen uithalen. Dus dank voor de tip maar zoals Ajax ook niet Ricardo van Rhijn of Van den Hoorn terug haalt gaat PSV Bruma echt no way terug halen. En dan nogmaals, als je deze Mexicaan kunt ophalen, waarom zou je dan zelfs nog nadenken over Jeffrey Bruma? Ramalho heeft ervaring zat, dank je. Bruma wil ik nooit meer bij PSV zien.

18 juli 2021 om 10:34

Zat net even naar de statistieken van Janssen te kijken sinds hij in Mexico speelt en had eigenlijk gedacht dat hij echt wel betere statistieken had en tot dusver ieder seizoen wel plusminus 20 goals gemaakt zou hebben, want las hier en daar weleens wat positieve verhalen over hem.

Maar dat valt toch tegen. In zijn eerste seizoen alle competities bij elkaar 35 wedstrijden, 12 goals en 2 assists en in zijn tweede seizoen alle competities bij elkaar 28 wedstrijden, 9 goals en 2 assists (en 2 rode kaarten).

Verdiend volgens mij ook best wel een vrij fors salaris daar voor salarisbegrippen in Mexico, want las net dat hij zo'n 2,5 tot 3 miljoen per jaar verdiend. Dan verwacht je denk ik toch wel wat meer goals.

Janssen was toch wel een soort 'half season wonder', want hij deed het alleen de tweede seizoenshelft van het seizoen 15-16 heel goed en dat heeft hem een prachtige transfer (en AZ de jackpot) richting Tottenham (waar Janssen ook wel een lekker salaris heeft gekregen verwacht ik) en daarna een mooi avontuur in Mexico opgeleverd, want Janssen scoorde in het seizoen 15-16 27x in de Eredivisie, waarvan 21 goals na de winterstop terwijl hij voor de winterstop helemaal niet zo denderend was.

Maar goed, Janssen heeft desondanks toch al een paar prachtige avonturen gehad zoals ik al schreef en zal ongetwijfeld een goed gevulde bankrekening hebben die in de toekomst misschien nog wel lekkerder binnen zal lopen.

18 juli 2021 om 10:51

Top analyse. Janssen heeft heel kort gepiekt. Voor de rest nergens uitgeblonken, in tegendeel.

18 juli 2021 om 11:01

Als het hem alleen om die bankrekening te doen is vind ik het wel jammer. Kan me nog herinneren dat hij namens het Nederlands elftal een bal in de kruising joeg in de Kuip, alleen daarom zou ik hem al terughalen naar Nederland. Hij is nog altijd pas 27, wie weet wat hij nog zou bereiken als hij even 1 stapje terug zou doen.

18 juli 2021 om 11:07

Geen gek plan. Wie weet kan Janssen op eergevoel, revanche en rancune een nieuwe start maken bij de Onzen?

18 juli 2021 om 12:35

Luuk de Jong of Vincent Janssen, dat zou wel heel armoedig zijn zeg. 2 dramatische spitsen en een flinke achteruitgang van wat er nu staat.

18 juli 2021 om 12:43

Luuk een dramatische spits noemen?. die legt er zo nog 25 in, in de Eredivisie...

18 juli 2021 om 12:59

In het systeem dat PSV speelt? Absoluut niet. Toen hij dat in het verleden deed was de tactiek volledig op hem afgestemd. Als dat niet gebeurt is de Jong gewoon een ontzettende matige spits, dat bewijst hij eigenlijk keer op keer.

18 juli 2021 om 13:12

Spelen dit seizoen 4-3-2-1 lijkt mij een prima systeem voor Luuk.

18 juli 2021 om 13:27

Een formatie is niet hetzelfde als een systeem. De Jong zal niet renderen in de 4-2-3-1 van Schmidt.

18 juli 2021 om 14:01

De Jong had (ook) in 4-2-2-2 uitstekend kunnen renderen en had gewoon keurig een heleboel goals gemaakt. PSV speelt de overgrote meerderheid van de wedstrijden op de helft van de tegenstander. Dan is een kopsterke spits, in elk systeem, formatie of speelwijze, gewoon een garantie voor goals. Snap totaal niet dat je denkt dat hij niet kan renderen onder Schmidt.

18 juli 2021 om 15:13

Deels, maar benzema doelt op het feit dat toen de Jong veel scoorden voor psv het hele spel op hem werd afgesteld en er continu voorzetten werden gegeven om in te koppen. Schmidt wil juist veel over de grond hebben en dan is de Jong niet in z'n grote kracht en wordt die beperkt.

18 juli 2021 om 17:47

Snap zeker wat hij beodelt, maar ik snap niet zozeer hoe het één met het andere te maken heeft. Schmidt wil toch gewoon winnen? Dus dat die veel over de grond wil hebben, dat volg ik niet helemaal. Schmidt wil dat de combinaties slagen, dat kan over de grond, door de lucht, stuiterend, als ze maar aankomen lijkt mij. Dat Luuk over de grond niets zou kunnen is trouwens ook hele aprate beeldvorming. Men doet alsof hij stenen voeten heeft, maar dat is nonsens. Niet super verfijd nee, maar is Haller dat wél? Bozenik mega technisch? Enfin ga zo maar door.

Top nieuws de verdediging van psv is altijd het probleem geweest. We misten achterin gewoon een leider die de lijnen uit zet. Iemand zoals Hector Moreno wat was dat een beest. Misschien kan deze Mexicaanse Vriend zijn troon opvolger worden. Trouwens wat mis ik die Hector toch die corner tegen Manchester united staat nog steeds op mijn net vlies gebrande. Wat een beest mis hem nog steeds.

Met 2 nieuwe centrale verdedigers erbij moet het wel goed komen al had ik liever een rechtsback zien komen zodat Teze zich kon focussen op centraal achterin. Misschien is deze Montes de troon opvolger van Hector de legend.

Oeh, dit kan nog wel eens een beste worden voor psv en dus een lastige voor de concurrentie. Slimme, kopsterke en uiterst effectieve verdediger die weinig domme dingen doet. Elke verdediger pakt wel eens een gele kaart en deze mexicaan dus ook om de ca. 5 wedstrijden. Onder de 8 miljoen voor elk team een aanwinst.

Oeh, dit is heel mooi nieuws. Hopelijk de missing link achterin. Goed ook om te horen dat er in een andere vijver word gevist dan oud spelers of bekendere Nederlandse spelers. Kan iemand mij meer vertellen over Montes? Is het een leider figuur en wat zijn zijn sterktes en zwaktes?

Ik lees dat hij 1.95 is. Precies wat we nodig hebben een beetje body. Hopelijk heeft hij ook een pitbull mentaliteit en dan hebben we echt de gewenste versterking achterin binnen.

18 juli 2021 om 13:09

Hij is alleen niet super snel. Werd altijd samen met Alvarez als de grootste verdedigende talenten (letterlijk en figuurlijk) gezien van Mexico. Hij moet het hebben van zijn positionering, maar als hij moet spelen met ruimte in zijn rug, zoals hoe Schmidt graag speelt, dan is hij toch iets kwetsbaarder. Want op snelheid zou hij geklopt worden.

19 juli 2021 om 23:10

Bedankt voor de extra informatie. Een extra slot op de deur klinkt niet verkeerd, maar hij moet wel in het syteem passen natuurlijk. Ik ben heel benieuwd en zie graag een Mexicaanse speler komen.

Dat zou betekenen dat Teze sowieso de rechtsback wordt. Ik ken deze speler niet maar als hij beter is dan de rest, waarom niet. Dit zal dan ook einde verhaal voor Obispo betekenen, wat ik wel jammer vind want die heeft echt 0 kansen gekregen.

18 juli 2021 om 14:11

Benzema,

Teze zal zijn kansen krijgen om te laten zien dat hij een betere RCV is en dan pakt hij die plek. Maar los daarvan is het toch gewoon in het belang van PSV om eindelijk weer eens een stevige CV te hebben? PSV mist dat type al jaren. En het is maar de vraag of Ramalho dé oplossing is? Dus het is heel logisch dat PSV achter deze Mexicaan zit. Dat dit het einde is voor Obispo, tja, zo gaan die dingen bij een topclub. Dat Obispo 'echt 0 kansen' heeft gehad is niet zo. Hij heeft diverse keren de kans gehad zich te laten zien (bijna standaard was het echt niet best) en hij heeft een jaar bij Vitesse laten zien dat hij eigenlijk tekort komt voor de top. En als je wel weet dat we Obispo in de top van Nederland, laat staan in Europa, echt niet gaan zien, waarom dan niet gewoon nu al naar Groningen, Utrecht of Zwolle?
Of laat ik het anders zeggen, dat het jammer is voor Obispo is in mijn ogen geen enkele reden om deze versterking voor de PSV selectie dan maar niet te halen.

18 juli 2021 om 16:10

Hij heeft vorig seizoen 158 minuten gespeeld. Dan heb je gewoon 0 kansen gehad wat mij betreft. Dat is echt niet genoeg om je te laten zien.

18 juli 2021 om 17:49

Hij zit al jaren bij Psv. Hoeveel speeltijd kreeg hij om zich te laten in totaal bij PSV en hoezo heb jij niet gekeken dan toen hij bij Vitesse speelde. Dan had jij misschien gezien wat ik en de staf bij PSV zagen. Geen speler voor de top van Nedwelrand. Dus geen basismateraal Psv. Oftewel, gewoon deze speler halen, Obispo door selecteren en zo runnen we een topclub. Next!

18 juli 2021 om 19:16

Tal van voorbeelden van spelers die in een verhuurperiode niets laten zien maar wel degelijk kunnen voetballen. Ik zeg ook nergens dat Obispo basismateriaal is, maar ik vind dat hij wel een kans mag krijgen om te proberen te bewijzen dat hij het wel is.

19 juli 2021 om 00:01

Ik vind Obispo wel wat hebben.. ik ben nog niet overtuigd dat hij geen succes kan gaan worden. Vooral voor centrale verdedigers is ervaring enorm belangrijk.

19 juli 2021 om 10:54

Obispo is voor mij hét grote voorbeeld dat uitblinken in de jong teams nog steeds weinig zegt over de stap naar het volwassen voetbal. Obispo was een redelijke Koning in de jeugd, maar ik moet zeggen dat ik in al die keren dat ik hem heb zien spelen in het eerste, een paar keer live ook, ik echt nooit heb gezien dat hij het niveau PSV aankan. Begon letterlijk bij zijn allereerste actie bij zijn debuut. Speler dreigt door te breken op rechts, Obispo verkleint de ruimte maar als hij dan in moet grijpen struikelt hij ongeveer over zijn eigen benen en verleent volledige doorgang aan de aanvaller. Okay, dat was één actie, maar ik vind hem na hem best vaak gezien te hebben gewoon nooit de indruk achterlaten dat hij ooit het PSV niveau gaat halen. Ervaring doet veel, dat is waar, maar als je er al niet in slaagt om in een seizoen ooit enige indruk te maken bij Vitesse, wat geen topclub is, en ze hem daar niet terug wilden, dan weet ik voldoende.
Obispo is gewoon de volgende Rens van Eijden of Dirk Marcellis. Hij kan best een succes worden, maar niet op het niveau van Psv.

Hoewel ik de indruk krijg dat Ramalho van grotere waarde gaat zijn dan ik op basis van zijn carrière en transferstatus bij RB Salzburg had gedacht, blijf ik erbij dat zijn geringe lengte hem minder complementair maakt aan Boscagli dan je zou willen. Deze Montes lijkt daar wel een perfect profiel voor te hebben. Blij dat PSV deze jongen prioriteert, na de kaalslag achterin de laatste jaren eindelijk weer eens wat concurrentiestrijd in deze linie.

18 juli 2021 om 22:32

Goed punt. Als je met Boscagli achterin speelt (zie hem persoonlijk eigenlijik liever op het middenveld, ik blijf het een liability vinden als CV) dan moet je daar een fysiek sterke 'sloper' naast zetten. Nou begrijp ik wel dat die Montes redelijk traag is, dat is wel een nadeel. Maar voor de rest is het wel de stevige aanwezigheid die je nodig hebt naast een Boscagli en mooi dat PSV weer in deze logische vijver vist. Moreno en Salcido waren uitstekende spelers, Mazza dat was ook niet heel veel. Hoop dat we deze in het PSV shirt te zien krijgen.
Enneh, nu we het toch over Mexico hebben: haal de nieuwe Guardado! Mijn god wat was dat een Koning, als je kijkt naar wat we sinds zijn vertrek allemaal hebben moeten zien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller62
N. MaduekeAanvaller62
Y. VertessenAanvaller61
E. ZahaviAanvaller62
BrumaAanvaller52
J. DrommelKeeper50
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren