Arne Slot: ‘Ik ben niet bang dat die spelers lastig worden’

Zaterdag, 17 juli 2021 om 08:48

Arne Slot heeft zijn eerste weken als trainer van Feyenoord achter de rug. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vertelt de 42-jarige oefenmeester over de eerste indruk van zijn nieuwe club. “Hoe groot deze club echt is, zal ik vast ondervinden als we straks een keer verliezen en iedereen zegt en schrijft dat het helemaal niks was”, zo geeft Slot te kennen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Heerlijke nuchtere trainer.
Blijft lekker normaal en niet zo zelf ingenomen en vol van zichzelf zoals sommige anderen.
Laat zijn teams ook leuk voetballen.

17 juli 2021 om 09:22

Teams? Volgens mij is Feyenoord zijn tweede klus als hoofdtrainer en daar is nog niks van te zeggen... Voor de rest wel met je eens. Lijkt mij een hele prettige trainer die een duidelijke visie op voetbal heeft. Zag in hem ook een potentiële opvolger van Ten Hag, dus wat dat betreft jammer dat hij de overstap heeft gemaakt naar Feyenoord. Voor Feyenoord zelf denk wel een hele goede zet en hopelijk gaat hij daar echt iets moois opbouwen/neerzetten.

17 juli 2021 om 10:21

Hij heeft voor AZ nog SC Cambuur getraind als ik het niet mis heb.

Nu weet ik nog dat we een keer 2e werden een seizoen nadat we 10e waren geworden en alleen transfervrije- en huurspelers konden halen. Wat dat betreft kan het ook hard gaan in het voetbal. Maar voor dit jaar verwacht ik nog weinig qua resultaat. Ben vooral benieuwd welke talenten de kans gaan krijgen en hoe ze zich ontwikkelen.

17 juli 2021 om 09:16

Binnen de Eredivisie zit een topklassering er gewoon in hoor? Ajax wordt kampioen. Wij waarschijnlijk tweede (mits er geen totale leegloop komt) en dan daarachter heeft Feyenoord in mijn ogen de beste papieren. AZ raakt Stengs, Boadu, Koopmeiners kwijt, dat vang je niet direct even op met wat aankopen. Vitesse, Utrecht etc. hebben geen cent te makken en zullen echt niet met een topteam aantreden. Ik verwacht dat aan het einde van de rit Feyenoord keurig in de top 3 meedraait.

17 juli 2021 om 09:25

Dat is nog even afwachten hoe de selecties eruit komen te zien. Kan nog een hoop veranderen. Maar denk ook wel dat het kan. Alleen verwacht ik wat wisselende resultaten als hij echt wat meer jeugd de kans gaat geven.

17 juli 2021 om 09:50

Als Feyenoord zijnde speel je dit jaar gewoon om de plekken 3-5. Als we op 1 van die plekken komen hebben we het aardig gedaan. Er is een transitie ingezet en die gaat altijd met vallen en opstaan.
Ik hoop dat Slot iig de kans krijgt

17 juli 2021 om 10:00

En niet te vergeten hun keeper volgens mij en hun rechtsback Svenson toch ook belangrijke spelers

Voor de Feyenoorders hier, hoe bevalt Slot tot nu toe? En dan voornamelijk in de oefenwedstrijden, wat voor verschillen zijn er mogelijk te zien tov afgelopen jaren?

17 juli 2021 om 09:38

Voorlopig voelt het echt als een verademing tov het spel van vorig jaar. Collectief en hoog druk zetten staat echt bovenaan slot zijn speelwijze. Ook achterin is er te zien dat er weliswaar meer risico in het spel gelegd word maar wel met een duidelijk plan om goed op te bouwen richting het middenveld. Heb daar veel meer vertrouwen in dan het achteruit lopen van vorig seizoen

Ik zou gelet op de samenstelling van de selectie ook niet weten wie er lastig zou moeten gaan doen als hij er naast staat of weinig speeltijd krijgt. Het is geen ploeg vol vedettes of spelers die in het verleden grote uitspraken hebben gedaan. Er zijn heel weinig spelers met recht van spreken op basis van het verleden als ze er naast zouden staan.

17 juli 2021 om 10:13

Mis nu echt leiderschap in de selectie, maar nu Berghuis, die toch alles naar zich toe trok, weg is, heb je wel kans dat er nieuwe leiders opstaan

17 juli 2021 om 11:01

Wie zou volgen jou moeten opstaan FR010? Hebben jullie nu een speler die zich die rol kan toe-eigenen?

17 juli 2021 om 11:15

Lastig, maar ik denk dat Bijlow en Senesi dat kunnen. Senesi was dat al bij zijn vorige club. Ik hoop een beetje op Kokcu. Was in de jeugd en bij jong oranje ook altijd aanvoerder. En Linssen lijkt het een beetje op zich te nemen, maar zou naar mijn mening geen basismateriaal moeten zijn.

17 juli 2021 om 14:50

Is ook lastig, weet niet hoe
Goed Senesi zijn Engels is en of hij blijft. Linssen lijkt me geen basis en Kokcu moet het nog laten zien. Ik zou het echt niet weten en dat mag Slot nog wel oplossen.

Met een paar lastige spelers in je selectie is weinig mis. Dat zijn vaak de jongens met karakter die je team wat ruggengraat geven. Mits ze kwalitatief niks toevoegen. Dan wordt dat lastige karakter wel een ding maar in het veld kan je dat prima gebruiken. Met alleen ideale schoonzonen win je de oorlog niet

17 juli 2021 om 09:44

Met alleeen ideale schoonzonen win je inderdaad niet, dat kennen we bij Pec. Aan echt rotte appels heb je dan aan eentje weer genoeg om de sfeer te verzieken.

17 juli 2021 om 10:16

Mwah, daar geloof ik niet zo in. Het gaat uiteindelijk gewoon om kwaliteit. Je hoeft geen rotjoch te zijn om te winnen. Je kan ook een ideale schoonzoon zijn en een uitstekende ruggengraat hebben.

17 juli 2021 om 10:35

We hebben het vaak over leiderstypes die nodig zijn. De goede leiders zijn meestal de lastigere jongens zoals een Van Bommel en Ramos bv

17 juli 2021 om 10:54

Van Bommel en Ramos dat vind ik persoonlijk geen leiderstypes. Als leider moet je ook het goede voorbeeld geven, je kan best een statement maken zonder een gemene overtreding. En deze twee die jij noemt maakte genoeg gemene en onnodige overtredingen. Of pakte op een slecht moment een gele kaart ;-)

Het verschil tussen Rotterdam en Alkmaar is natuurlijk levensgroot
In Rotterdam is in het verleden heel veel bereikt in Alkmaar nog niets
Logisch dat de fans in Alkmaar dan ook gauw tevreden zijn

Ben benieuwd hoe het nieuwe Feyenoord eruit gaan zien en spelen. Zullen spelers als Diemers en Linsen nog een basisplaats hebben? Is Antonucci echt zo goed als men Egt? Hoe zal Jahanbaks spelen? Plaatsen we ons voor de CC? We gaan het zien, pas in de voorrondes en de competitie speel je onder druk, resultaten uit oefenpotten zeggen me niks.

17 juli 2021 om 10:18

Denk dat we vanmiddag de "concept" basis zien. Een week voordat het voor het echie begint

Dat zou zomaar eens kunnen. Wel bizar dat enkele spelers gelinkt worden aan buitenlandse clubs, Senesi Malscia Haps, maar dat er geen club doorpakt. Dus die hebben dan een probleem als ze voorronde CC spelen omdat ze dan tot de winterstop niet voor een andere club europees in actie mogen komen.we gaan het zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Toornstra: ‘Hij heeft de plank nog niet misgeslagen, hij raakt een snaar’

De samenwerking met Arne Slot bevalt Jens Toornstra goed. De nieuwe aanvoerder van Feyenoord zit van alle spelers het langst bij de A-selectie en werd ook getraind door Giovanni van Bronckhorst...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren