Steven Berghuis komt met verklaring aan Feyenoord-supporters

Zaterdag, 17 juli 2021 om 08:20Mart van Mourik • Laatste update: 08:32

Steven Berghuis heeft een verklaring gegeven voor zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. Vrijdagmiddag maakten de clubs bekend een principeakkoord te hebben bereikt over de transfer van de vleugelaanvaller, die alleen nog medisch gekeurd moet worden. Via Instagram en de officiële website van Ajax reageert Berghuis voor het eerst op de aanstaande transfer.

“Ik ben 29 jaar en het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken”, vertelt de aanvaller op de website van de Amsterdammers. “Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen. Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt."

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Steven Berghuis (@stevenberghuis)

Ook op Instagram heeft de buitenspeler een bericht gewijd aan zijn veelbesproken vertrek. Hij richt zich met name tot de Feyenoord-fans, aan wie hij zijn dank betuigt. “Feyenoorders, ik wil de club, het team, de staf en ook alle supporters heel erg bedanken voor de afgelopen vijf seizoenen bij Feyenoord. Ik ben trots en ook dankbaar dat ik 199 officiële wedstrijden voor Feyenoord heb mogen spelen. En we hebben samen de landstitel, de TOTO KNVB Beker en tweer keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen, waardoor ik me heb kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Bedankt voor alles”, zo besluit Berghuis zijn bericht.

De Amsterdammers maakten vrijdagmiddag in een persbericht het principeakkoord, dat al even in de lucht hing, officieel bekend. Het akkoord is 'onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring'. Mocht de medische check-up geen problemen opleveren, dan tekent Berghuis bij Ajax een contract tot medio 2025.Gerelateerd

Meer sportnieuws

223 reacties (laatste reactie door odesza)

Prima bericht. Succes daar Steven! Verwacht dat Alireza je (hopelijk) snel doet vergeten.

Verklaring is duidelijk en te begrijpen, ben geen Feyenoordsupporter maar zou het ook kut vinden als de sterspeler van mijn club naar de rivaal zou gaan. Inmiddes 29 is ook niet jong meer btw.

Zeer respectvolle en vooral helemaal mooie woorden van dank aan Feyenoord. Kunnen we alleen maar respecteren.

17 juli 2021 om 09:23

Omdat ie de club even bedankt en opsomt wat voor prijzen ie allemaal heeft gewonnen? Dit was ongeveer het minimale wat ie kon doen. Niet dat er trouwens veel te zeggen viel, het Feyenoord motto is hier vooral van toepassing

17 juli 2021 om 14:30

vind het heel magertjes. totaal geen emotie.

17 juli 2021 om 18:51

Je verwachtte krokodillentranen? Als de man bol stond van de emotie, had hij de stap niet gemaakt.

Ik denk niet dat veel Feyenoord fans dit bedankje van Berghuis enorm waarderen maar goed, laten we de mooie momenten maar van hem herinneren. Het kussen van het logo had die dan niet moeten doen als hij deze overstap maakt, hij zou moeten weten hoe gevoelig dit dan ligt. Succes Steven, ik hoop alleen dat je een offday hebt tegen ons.

17 juli 2021 om 08:49

Dat hij het logo niet zou mogen kussen ben ik het totaal niet mee eens! Waar moet je aan voldoen om het logo wel te mogen kussen dan? Ik ben er namelijk van overtuigd dat hij op dat moment wel degelijk clubliefde had en momenteel nog steeds. Dat hij overstapt is gewoon zakelijk en sportief.

Als je ziet welke clubs hem wilden hebben... Torino en Nice, dan begrijp ik dat je naar Ajax gaat. By far de beste optie. Vind 4 jaar overigens wel een lang contract eerlijk gezegd. Ik had hem 2 jaar met een optie gegeven, maar Overmars weet wat ie doet, dus prima. Voor de Eredivisie een prima speler, kampioenskansen gaan weer omhoog met een paar procent. In Europa verwacht ik niks van hem, dus alles is een bonus voor mij

16 juli 2021 om 20:06

Vind je 4m per jaar ook niet wat aan de hoge kant? Kan me voorstellen dat dat voor scheve gezichten gaat zorgen.

16 juli 2021 om 20:12

Absoluut. Dat hoort te zijn voor spelers die ook in Europa presteren. Ik had gewoon zijn Feyenoord salaris gehandhaafd, als ie toch zo graag voor Ajax wil spelen had ie daar ook wel akkoord mee gegaan. 1.5 miljoen teveel betaald denk ik.

16 juli 2021 om 20:24

Nee hoor, hetzelfde salaris als Tadic krijgt. Berghuis presteert echt vergelijkbaar. Ajax betaald al een paar jaar zeer goed. Zo hou je je spelers vast en groei je als club door naar een plek als Europese subtopper.

Tja, dacht toch een maand geleden dat Steven stiekem een echte-Feyenoorder was geworden. Boy was I wrong. Succes ga ik je daar niet wensen. Hoop dat als je De Kuip binnenkomt het hele stadion je doodstil ontvangt, lijkt me enger dan geschreeuw en gescheld. Toch blij dat ik dit vertrek beter handel dan die van Kyrie Irving.

16 juli 2021 om 19:44

Deze jongen komt uit Apeldoorn en zat in de jeugd bij Twente. Schoonvader heeft een skybox in de Arena, zou niet zo snel denken dat deze jongen een Feyenoorder zal zijn. Heeft los van dat hij er speelt niet echt binding met de club of stad, zou het pas gek vinden als een Geertruida/Malacia/Bijlow naar Ajax zou gaan. Plus je zag dat Berghuis zich irriteerde aan het type voetbal en gebrek aan kwaliteit bij zn medespelers. Die jongen lachte het hele seizoen niet, kwam bij Oranje en je moest de lach bij wijze van zn gezicht trekken haha

16 juli 2021 om 20:01

@elgordito jij begrijpt het niet. Dat iemands geen binding heeft met de club
..prima, maar ga dan ook niet het logo kussen etc.

16 juli 2021 om 20:13

En hoeveel spelers kussen de logo van hun huidige club bij emotie en viering en verkassen daarna zo naar een betere club incl salaris? Kom op niet zo naïef, hij heeft erg plausibele redenen.

16 juli 2021 om 20:27

Thamike, maar die gingen niet naar de grootste rivaal. Kom op zeg, dat moet jij ook gewoon begrijpen

16 juli 2021 om 20:45

Tuurlijk begrijpt hij dat. Maar hij doet alsof zijn neus bloedt zoals velen hier. De verwensingen van Feyenoorders zijn gelukkig zeldzaam maar ik erger me veel meer aan het betuttelen van vele Ajacieden hier.Dat logo kan me gestolen worden. Dingen roepen als 'ik ben voor jullie gebleven' en 'ik maak sowieso geen binnenlandse transfer' zijn veel schadelijker.Het zegt meer over Mike hierboven dat hij dat allemaal niet meeneemt.

16 juli 2021 om 21:35

Zeldzaam? Hier misschien wel ja, maar op andere fora leek het net of het Pieter Baan Centrum hun patiënten met verlof heeft gestuurd. Daar zijn nare verwensingen gedaan niet alleen richting Berghuis, maar ook richting zijn familie. Zelfs de adresgegevens van ik dacht zijn broer werden geplaatst. Dat gaat gewoon nergens over.

16 juli 2021 om 22:08

@Powned ga jij nu ook al alles invullen? Heb in al teveel berichten aangegeven dat ik snap dat dit echt ruk is als supporter maar dan denken dat een logo kussen je verplicht niet naar de concurrent te gaan is naïef. Dat hij geen binnenlandse transfer wilde maken was in de transfer window van 2020 toen er geruchten waren dat hij misschien wel weg zou gaan. Maar ik hoef er helemaal niet van alles bij te halen. En ik reageer echt op het logo kussen powned. Dus wat dat over mij zegt ben erg benieuwd.

16 juli 2021 om 20:03

Agh de overstap van Feyenoord naar Ajax is al lang niet meer wat het was. Ajax ligt momenteel mijlenver voor op Feyenoord. Doen het elk jaar fantastisch europees. Ajax spelers staan ook hoger aangeschreven bij het Nederlands elftal. Als Berghuis namelijk dezelfde statistieken bij Ajax had gehaald afgelopen seizoen, had die waarschijnlijk gewoon in de basis gestaan bij Oranje.

Daarnaast heeft die nog gewacht op andere clubs, maar dat waren er ook niet veel. Dus ik zou zeggen, stop met janken.

Misschien zien ze bij Feyenoord, Ajax nog als 'rivaal', maar andersom is dat al lang niet meer het geval.

16 juli 2021 om 20:08

''misschien zien ze bij Feyenoord, Ajax nog als 'rivaal', maar andersom is dat al lang niet meer het geval.'' Wat een complete onzin.

16 juli 2021 om 20:11

Hoe kan je nog als rivaal worden gezien als je nieteens Europa League haalt? Feyenoord daalt elk jaar verder af

16 juli 2021 om 21:18

MGMW, ik als Ajacied ben zeker niet pro Feyenoord maar ik heb zelf veel meer rivaliteitsgevoelens bij PSV en het zou mij veel meer uit maken als een speler van Ajax naar PSV zou gaan. Doordat Feyenoord niet presteert al heel lang is die rivaliteit gewoon voor een heel groot deel weg en de spanning voor een wedstrijd tegen Feyeneoord is er ook bijna niet meer (jammer genoeg) omdat je op voorhand weet dat ajax bijna altijd wint. Nognaals niet arrogant maar de feiten. Ik zou ook zelf liever hebben dat Feyenoord een meer geduchte concurrent zou zijn op het moment, maar door de huisige status wekt Feyenoord gewoon weinig weerstand op omdat Feyenoord nooit van Ajax wint en ook nooit echt dichtbij ajax komt, nogmaals jammer maar de realiteit op dit moment. Feyenoord had na het kampioenschap de kans om aan te haken maar door wanbeleid is dit er niet van gekomen. Met beter beleid was Berghuis ook nooit naar Ajax gegaan.

16 juli 2021 om 21:34

Wat een onzin. Wanbeleid? Onder Dick was je gewoon 2de geeindigt en wilde ze investeren in bijvoorbeeld Kudus. Corona deed er een stokje voor. Over de laatste jaren zijn er juist veel prijzen gepakt dan de jaren ervoor.

17 juli 2021 om 01:31

Je weet toch zelf ook wel dat na het kampioenschap er geld is geinvesteerd in ontzettend matige spelers. Het zegt veel dat Ajax Larsson te dlecht vond maar Feyenoord hem wel wilde. Feyenoord had toen moeten scouten en voetballers moeten kopen met talent ipv de middenmoot eredivisiespelers. Feyenoord heeft gewoon wanbeleid gehanteerd en dat valt niet te ontkennen.

17 juli 2021 om 10:13

Daarnaast heeft Feyenoord denk ik echt de boot gemist door niet gaan spelen in de KKD met hun belofte ploeg. Hier spelen doet veel goed voor talenten waar ze meer weerstand krijgen en dus beter ontwikkelen en daarnaast zich ook beter in de kijker spelen dan een beloftencompetitietje. Niet elke speler red het maar je ziet bijv. Een Scherpen die voornamelijk bij Jong Ajax heeft gekeept toch voor een mooi bedrag verkocht worden. Dit hadden ze waarschijnlijk niet gehad als hij onder de radar speelt op een maandagavondje op een afgelegen veldje in de beloftencompetitie. Die kleine miljoentjes is nu wat Feyenoord wel mist, om straks goede versterkingen te kunnen halen. Ook exceptionele talenten (die het ook zonder KKD wel zouden hebben gered, maar denk dan wel dat het wat langer duurt) zoals De Jong en De Ligt hebben zich ook goed kunnen ontwikkelen in de KKD competitie.

17 juli 2021 om 12:55

Ik weet niet of dat onzin is maat, ik merk namelijk dat ik veel meer sympathie heb voor Feyenoord dan voor az en psv. Zie Feyenoord meer als het kleine broertje, als ik eerlijk ben.

17 juli 2021 om 18:59

Feyenoord is meer een rivaal uit traditie. Een sportieve rivaal is het al decennia niet meer, los van een uitschieter hier en daar. Ik heb ook helemaal geen hekel aan Feyenoord. Ik vind het wel een mooie club, met mooie supporters die hier en daar wat aandoenlijk over komen. Vooral als het over Ajax gaat.

16 juli 2021 om 20:29

Het was een echte Twente speler, doorliep daaar de jeugdopleiding in de samenwekring met Gae. Daarna werd het een echte AZ-er. Toen Watford, daarna Feyenoord en nu Ajax. Hij was dus nimmer een echte Feyenoorder, die komen uit de eigen opleiding en uit de Rijnmond regio.
Je weet hoe het er aan toe gaat als Ajax op bezoek komt in de Kuip. Heel veel schreeuwen in het begin en als Ajax voor staat, wordt het meestal wat stiller. Wint Feyenoord, dan is het een gekkenhuis. En heel veel bier (laat ik het netjes houden) gooien natuurlijk.
Denk dat dit jaar het krachtsverschil te groot zal zijn en het daarmee wel wat stiller wordt in de Kuip. Feyenoord moet echt gaan opbouwen terwijl Ajax dit jaar een hele sterke en brede selectie heeft.

4 miljoen per jaar en jaarlijks strijden om de titel en meedoen in de CL. Ik baal ervan dat hij vertrekt naar de rivaal maar ik kan het hem moeilijk kwalijk nemen. Die kans komt waarschijnlijk nooit meer voorbij voor hem

16 juli 2021 om 20:07

Tsja beste man hoeft het voor het geld echt niet te doen, met zo'n rijke schoonpa. In principe vergooid hij op deze manier al zijn succesjaren bij Feyenoord. Gaat letterlijk van zijn status als held, naar schlemiel. Mijn respect is hij zeker verloren.

"FeyeNOOrD iS mIjN clUb" aldus Berghuis.

16 juli 2021 om 20:15

@lamertje dat jij hem niet meer ziet als held is echt jouw probleem en een beetje achtergestelde emotie. Zijn jaren en succes en bij Feyenoord zal altijd blijven in elk video bibliotheek aanwezig zijn en vooral het kampioenschap in ieders geheugen dus helaas voor jou ben jij de schlemiel. Hij komt bij een prachtige club met weer nieuwe fans en hopelijk nieuwe successen die hij zal behalen en niet jij.

16 juli 2021 om 20:32

Dank voor je reactie, ik sta weer met beide benen op de grond. Vind je het nou echt nodig om in te wrijven dat ik niets, maar dan ook helemaal niets kan?

Het enige succes dat ik heb behaald, is dat ik zojuist met een mooie meid heb liggen rollebollen. Je krijgt de groetjes van je vriendin trouwens 😊

16 juli 2021 om 21:04

@lamertje stel je niet aan man. Het is niet de einde van de wereld. Jullie krijgen ook een goede speler voor terug. Berghuis wilt graag met meer goede spelers spelen. Bij Feyenoord kan dit niet komende tijd. Bij Ajax komt hij in een ingespeelde team met jongens die graag voetballen zoals Mazzroui, Timber, Martinez, Blind, Gravenberch, Klaassen, Tadic en Haller. Voor die jongen geweldig, hij hoeft niet meer steeds het team te dragen en schuld krijgen als niet loopt. Met veel houthakkers om zich heen zoals Botteghin, Spajic, Toornstra, Linssen mag hij nu ook eens even genieten van mooi voetbal.

16 juli 2021 om 22:24

@lamertje ja ok maar als hij bij Feyenoord blijft vergooit hij zijn kans om een serieuze prijs te winnen en 8 miljoen laten liggen is niet niks, ook al heeft zijn schoonvader geld. als hij ooit bij zijn vriendin weg gaat koop je daar weinig voor

17 juli 2021 om 08:50

@MrKrillin: Puur zonder emotie gekeken boeit het geen reet dat hij naar Ajax gaat ipv een buitenlandse club. Waarschijnlijk is Feyenoord nog geen serieuze concurrent in de jaren dat Berghuis daar voetbalt. Bovendien wordt Ajax er maar marginaal beter van omdat ze al goede spelers hebben op die positie. Ook denk ik dat het in de bouwende fase waar Feyenoord in zit goed is dat Berghuis vertrekt, want hij is geen teamspeler (niet zozeer in de wedstrijden, maar vooral daarbuiten). Maar ik en heel veel Feyenoord supporters bekijken dit niet zonder emotie. En dan is het gewoon een vieze huichelaar die mooie praatjes had en contact zocht met de supporters om vervolgens naar de grote rivaal te gaan. Als jouw vrouw je verlaat voor een knappere en rijkere vent, ben je dan ook zo realistisch dat het een logische stap is?

17 juli 2021 om 09:15

Ajax is misschien rijker dan Feyenoord maar zeker niet knapper 😃

17 juli 2021 om 10:12

@Japie: Daar kunnen we het dan helemaal over eens zijn.

17 juli 2021 om 11:10

@lamertje ja ze is mooi hè?👍. Veel mooier dan toen ze nog een kerel was.

17 juli 2021 om 11:31

Hahaha! 👍Het was me weer een genoegen, fijn weekend heren.

16 juli 2021 om 21:28

De CL winnen ze niet en de titel is geen garantie. Daarnaast zal die waarschijnlijk ook een stuk minder spelen. Zijn schoonvader is rijk zat, geld genoeg.

17 juli 2021 om 08:42

Ik snap er echt geen hol van als je dit probeert recht te lullen als Feyenoorder. Realistisch gezien snap ik prima dat het sportief en financieel (al blijf ik erbij dat het hem daar niet écht om te doen is) op dit moment een stap vooruit is van Feyenoord naar Ajax, maar het blijft gevoelig en ik vind gewoon niet kunnen hoe hij zich eerder heeft opgesteld richting de Feyenoord supporters. Beetje clubliefde veinzen en dan deze overstap maken. Dat is gewoon vies, daar wordt te makkelijk overheen gestapt, zeker door Ajax supporters. Succes wens ik hem natuurlijk nooit bij Ajax, maar nu hoop ik echt dat hij helemaal mislukt en nooit meer iets klaarspeelt in zijn carrière. Dat zijn enige succesperiode als voetballer was bij een club waar hij wordt uitgekotst. Oh, en als iemand dat kleinzerig vindt dan heb ik nog wel een plekje waar ze een kusje kunnen geven.

17 juli 2021 om 09:19

@weef. Ik begrijp je als Ajacied volkomen. Een speler van zijn staat bij Feyenoord hoort niet naar Ajax te gaan. Andersom geldt dat voor sommige Ajacieden eveneens. Dat doe je niet (JC uitgesloten). Ik ben ook niet blij met deze transfer, blijft een speler met een rugzakje. Maar goed, nu hij Ajacied zullen we omarmen, maar echt geliefd zal hij nooit worden....

17 juli 2021 om 09:47

Niet mee eens. Jij zat zeker ook Ziyech naar huis te fluiren toen hij even een mindere periode had? Ik heb zo'n hekel aan die nep-supporters die azijnzeikerds die over alles dn iedereen een oordeel hebben. Of Berghuis het goed of niet goed gaat doen, mijn waardering dat hij deze stap durft te maken en geen lafbak is zal altijd overheersen. Hij is nú AJACIED en échte dupporters accepteren hem en steunen hem door dik en dun. Laat de nep-supporters aub thuisblijven!!!

17 juli 2021 om 10:14

Zeg provinciaal zit niet te dissen. Met je uitfluuten en nep-supporter. Ken je me dan? Kwam Ziyech van Feyenoord dan? Ik heb m'n mening over overstappen van Feyenoord naar Ajax en andersom. Daarmee heb je te dealen ipv over nep supporter te spreken. Natuurlijk steun ik Berghuis in ons rood-wit, maar hij zal never een Ajax icoon worden.

Veel succes daar. Ik denk dat het nog kan tegenvallen, voor hemzelf en voor Ajax. Volgens mij denken Ajaxcieden dat ze een vleugelspeler hebben die een man kan voorbijkomen etc. Berghuis heeft een prima balbehandeling en een prima trap, thats it.

16 juli 2021 om 19:23

Bijna alles wat een goede aanvaller moet hebben dus? Laten we aub niet gaan doen of Berghuis de afgelopen jaren niet gewoon met afstand onze beste speler was en zo ongeveer het enige lichtpuntje tussen alle middelmaat

16 juli 2021 om 21:53

Moet een vleugelspeler niet een keer ze man voorbij komen?

16 juli 2021 om 22:26

ligt eraan. hij heeft genoeg goals en assists achter zijn naam dus hij heeft een enorme waarde gehad als aanvaller. Berghuis is na Tadic geloof ik de meest productieve aanvaller in de Eredivisie de afgelopen jaren

17 juli 2021 om 01:03

Bij Ajax gaat de back erover dus prachtig deze kwaliteiten van Berghuis!

16 juli 2021 om 19:23

Ja want ze zijn achterlijk en hebben geen idee wat voor speler Berghuis is

16 juli 2021 om 19:52

Ben het eens met Coco.
Niet alle ballen gaan meer over Berghuis. Haller gaat niet met de rug naar de goal spelen voor een 1-2 met berghuis.
Berghuis heeft bij Feyenoord echt top
Gedaan maar ik denk dat hij niet meer aan de cijfers kom die hij had.

16 juli 2021 om 20:09

Ik denk ook niet dat hij die cijfers gaat halen. Hij is daar minder belangrijk, dus niet alles gaat meer over hem en dat is alleen als ie een basisplaats pakt. Anthony heeft 20+m gekost. Als die net als Neres het merendeel van het seizoen op de bank zit. Moet je die beide met verlies verkopen.

16 juli 2021 om 21:55

Dat is ook wat ik zeg hoor. Punt is dat we bij Feyenoord zo een speler TE belangrijk hebben gemaakt.

In een normale wereld zouden de supporters er ook zo in staan. Maar goed, ik verwacht eerder een afgehakte varkenskop dan een applausje als ie straks in de Kuip komt. Ik vind het jammer dat ie weg is, enige reden dat we het kijken waard zijn (alsnog nauwelijks). Als we Jahanbaksh binnenhalen kunnen we het vertrek ook wel opvangen. Zeker aangezien de balans in de groep niet helemaal goed meer leek met Steven.

Bedankt voor alles pik, ik hoop dat je tegen ons drie eigen goals maakt.

16 juli 2021 om 19:55

Het was toch geen packagedeal hoop ik? Dat in de kleine lettertjes stond dat we Sven van Beek er ook bij krijgen.

16 juli 2021 om 19:56

Erger nog, Lex Immers heeft intussen zijn contract ingeleverd bij NAC en zal spoedig aansluiten bij jullie selectie.

16 juli 2021 om 20:11

Zolang die maar niet gaat zingen dan....

Aan het gedrag van berghuis kon je wel zien dat het geen echte club man was. Akkefietjes met meerdere personen en op het veld af en toe ook een gigantische etterbak. Hoewel hij hun beste speler was heeft hij de club ook een aantal keer flink benadeeld. Hoewel ik de stap van Berghuis best begrijp, je speelt voor het kampioenschap en je speelt CL waardoor je wellicht mee kan naar het WK, is het wel tekenend dat hij een paar maanden geleden nog aangaf geen overstap te willen maken naar een club in Nederland. Mocht Feyenoord Jahanbakhsh binnen halen dan denk ik niet eens dat ze er echt op achteruit gaan

Mooie reactie voor de buhne maar niet nodig Steven. Had geen verschil gemaakt met als je had gezwegen. Je kan een hoop zeggen over Rotterdammers, maar men houdt van what you see is what you get. Dat gespeelde karakter wordt je nog veel minder in dank afgenomen en is eerder zout in een opengerete wond dan een pleister. Bedreigingen hoop ik dat er niet komen, succes ga ik je niet wensen. Wat mij betreft wordt er op een normale manier een openstaande rekening afgesloten tijdens de klassieker. Moeten minstens een poging wagen om een rode kaart aan te smeren.

Sportief en financieel inderdaad een stap vooruit en de soap is gelukkig voorbij. Hoop voor 'm dat alles wat er bij deze overstap komt kijken het 'm ook waard is, want in tegenstelling tot bij ons heeft hij nu natuurlijk wel concurrentie. Verder bedankt voor je aandeel in ons succes.

Nu op naar de presentatie van Alireza en kunnen we ons weer lekker met Feyenoord bezig houden!

16 juli 2021 om 19:35

De soap is nog lang niet voorbij, die gaat nog 4 jaar duren...

16 juli 2021 om 19:45

Berghuis z'n soap vervolgt inderdaad bij Ajax, maar ik zet 'm nu toch op een ander kanaal

16 juli 2021 om 21:58

Wat een respectvolle woorden! Lekkere nuchtere kijk op deze transfer. Gelukkig kan het ook zo, in tegenstelling tot wat andere berichten.

Respect voor Berghuis dat hij deze stap heeft durven maken.Wens je veel succes bij Ajax en ik denk dat je nog wel eens heel belangrijk voor Ajax gaat worden.

Mooie stap voor Steven. Het is hem gegund.

Woorden van mr berghuis zijn natuurijk helemaal niets waard. Dat is wel gebleken ondertussen. Ga het gewoon nog een keer zeggen; als aanvoerder maak je deze stap niet. Punt

Lekker Champions League voetbal spelen en meedoen om het kampioenschap. Daardoor sneller in beeld bij Oranje. Betere spelers om je heen. Niet meer elke keer het team zelf hoeven dragen en jezelf voor je hoofd slaan als een speler als Pratto of Linssen dingen verprutsen. Ik kan hem wel begrijpen. En dat is nog alleen het sportieve aspect, qua geld nog niet eens over gehad.

Toch een logische keuze van hem, eerder raar dat hij deze stap niet een jaar eerder heeft gemaakt. Bij Feyenoord hebben ze na het behalen van de landstitel er een potje van gemaakt, zodra er meer geld beschikbaar komt gaat de club steeds achteruit ipv aansluiting te zoeken bij PSV en Ajax. De club straalt geen enkele ambitie uit, hopelijk kunnen Arnesen en Slot de boel op orde krijgen.

16 juli 2021 om 20:12

Het is geen logische keuze. Dat zal je ook begrijp...de logische keuze was een club hogerop in het buitenland.

17 juli 2021 om 10:10

Welke club dan hogerop in het buitenland ? Ik lees Nice en Torino. Dat is niet hoger op.

17 juli 2021 om 10:23

Als zijn zaakwaarnemer was gaan lobbyen waren er echt wel meer clubs die hem zouden willen. Vele mindere goden zijn naar betere clubs vertrokken

Netjes. Ik hoop dat de haatzaaiende reacties enzo snel over zijn. Hij heeft toch fantastische dingen voor Feyenoord gedaan. Daar kan je als supporter best dankbaar voor zijn.

16 juli 2021 om 20:00

Waarom zouden we hem dankbaar zijn? Was gewoon een knul die zijn werk deed. De helft van het Legioen kotste hem al jaren uit omdat hij continu in het middelpunt van de belangstelling wilde staan en zijn maniertjes steeds idioter werden. Na de knokpartijen met Van Beek en Kokcu volgden die idiote overtredingen tijdens wedstrijden met als dieptepunt die bewuste rode kaart waardoor hij Ajax-uit zou missen. Later werd nog eens bekend dat hij Pierre's lek in de selectie was.
Het enige waar ik dankbaar voor ben, is dat hij eindelijk weg is.

Sportief en financieel een stap vooruit. Hopelijk kunnen Berghuis en Feyenoord nu allebei door, in plaats van doorgaan met deze maandenlangen soap. Veel plezier in de groepsfase van de CL, Steven!

Berghuis gaat zo spijt krijgen van deze overstap. Ik noem het al een theootje 2.0. Theo jansen dacht namelijk precies hetzelfde. Alleen ook hij kwam er achter, dat ajax, ook rekening houd met spelers verkopen. En als je neres en anthony hebt. Dan gaat berghuis geen basisplaats krijgen.

Dan is dit ook weer voorbij en kunnen we weer verder. Ik denk dat hij prima vervangen is en kunnen we weer gaan bouwen. Wat dat betreft heb ik alweer zin in morgen. Morgen zal denk ik toch een generale repetitie zijn voor donderdag. Ben benieuwd of een Hartjes en Milambo echt bij de selectie komen of dat ze nog afvallen bij aanvang van het seizoen.

Mensen die ongelukkig van deze transfer worden zijn in feite heel gelukkige mensen. Als dit is wat je bezig houdt dan heb je weinig problemen aan je hoofd.

16 juli 2021 om 20:29

Net als mensen die tijd vinden om te reageren op mensen die wat emoties hebben bij deze transfer

16 juli 2021 om 20:48

@fr010frdam ik neem aan dat je verheugd bent met deze transfer?
Een mooi bedrag voor een oude speler met 1 jarig contract en hij gaat niet naar een concurrent.
Mooi t geld gebruiken om te investeren in een betere toekomst.

16 juli 2021 om 21:04

Ik neem aan dat je doelt op mijn reactie van enkele weken geleden? Ik ben sportief gezien blij dat hij naar Ajax gaat en niet naar PSV. En als hij echt zo slecht lag in de groep is het voor het team het beste dat hij gaat. Echter puur emotioneel gezien heb ik er wel moeite mee. De aanvoerder gaat naar de aartsrivaal. Dat doet pijn. Zeker door zijn gedrag, hij deed alsof hij een "echte" was. Een transfer naar een andere club in get buitenland had iedereen hem gegund.... Ik heb ook moeite met de Ajacieden die het nu een beetje bagatelliseren..."het is voor hem toch een stap vooruit" en "bij Vermeer vond ik het ook niet erg". Totaal niet vergelijkbaar en als ze dat niet begrijpen zijn het gewoon domme mensen. Meer kan ik er niet van maken. Na vandaag sluit ik het boek Berghuis en wat hoop ik dat hij goed presteert (anders krijg je de verhalen dat de sterspeler van Feyenoord op de bank zit bij Ajax), maar dat er een wonder geschiedt en Feyenoord de komende jaren boven Ajax eindigt. Zal niet gebeuren...maar zou wel heerlijk zijn. Haha

Ik lees veel reacties van "wat een infantiele reacties van Feyenoorders, hou je met belangrijke zaken bezig!". Ik plaats misschien 5 reacties per jaar op Voetbalzone dus ik voelde me zo geroepen te reageren dat ik speciaal daarvoor ingelogd heb...

Ik beschouw mezelf als een fatsoenlijk mens en een fatsoenlijke supporter. Veel van mijn familie en vrienden zijn voor Ajax. We maken daar constant geintjes over en vinden het heerlijk om elkaar te sarren maar als puntje bij paaltje komt respecteren we elkaar en elkaars club. Ik heb nog nooit de behoefte gevoeld een Ajacied op z'n bek te slaan. Ik zing nooit mee met anti-semitische spreekkoren en bij het klassieke "wie niet springt die is een jood" blijf ik altijd gewoon op m'n stoeltje zitten omdat ik zelfs dat al te ver vind gaan. Ik vind Amsterdam zelfs een leuke stad waar ik graag kom, iets wat ook een taboe schijnt te zijn onder fanatieke Feyenoorders (waar ik mezelf met al vanaf m'n 11e onafgebroken een seizoenkaart toch wel onder mag scharen vind ik...).

Dat gezegd hebbende, zelfs een fatsoenlijke supporter als ik snap helemaal niks van deze stap en neem het hem absoluut niet in dank af. Ik hoef deze woorden niet van hem te horen, ik kan het niet meer over m'n lippen krijgen om hem te bedanken en een compilatiefilmpje met z'n mooiste goals in een Feyenoord-shirt zou ik bij wijze van spreken nooit meer kijken. Tijdens de Klassieker zal hij dus zelfs van een fatsoenlijk iemand als ik een fluitconcert en hier en daar een scheldwoord (zonder ziektes en zonder "jood" erin, dat dan weer niet) lunnen verwachten.

Overigens gun ik hem geen nare ziektes, blessures of nog ergere dingen toe en bedreigingen gaan natuurlijk veel en veel te ver. Het enige wat ik hem nu gun is dat hij faalt en ze een Hallertje doen en hem vergeten in te schrijven voor de Champions League en hij dus niet in z'n zo gewenste competitie kan uitkomen.

Wellicht dat ik wat negatieve reacties krijg wellicht ook niet. Ik hoop in ieder geval duidelijk gemaakt te hebben dat fatsoenlijke mensen met fatsoenlijke banen ook dit sentiment hebben en het dus niet te verwachten is dat hij door iedereen bedankt gaat worden op de 5% idioten na die bij elke club zitten.

Hoe vervelend ik het ook vind als Feyenoorder, Berghuis doet niks illegaals en als er dan toch naar iemand gewezen moet worden dan moet je bij degene zijn die dit contract heeft samengesteld.

Vanuit oogpunt Berghuis zou ik hetzelfde doen. Ook al heeft hij zn embleem gekust en was hij aanvoerder, hij heeft 5 jaar goed gespeeld en is gewoon betaald.
Iedereen met gezonde ambitie pakt deze kans, op dit moment is ajax in mijn ogen geen concurrent maar een aartsrivaal, niks meer en minder.
Het ga je goed gaat me te ver trouwens Steven

We gaan het zien. Ik denk ergens met oog op de Disney+ Docu dat Steven er sowieso niet goed opstond vooral na dat akkefietje met Orkun. Ik volg Feyenoord best van dichtbij en de groep lijkt nu veel meer plezier te hebben. Veel mensen snappen Berghuis, ik echter niet. Hij heeft net in een Docu met zijn vader geroepen dat hij gewoon altijd wilt spelen. Dit perspectief heeft hij bij Ajax niet. Waar de bal altijd naar- hem ging, de vrije trappen etc mag hij nu well ff oppassen voor Dusan etc. Het enigste wat Ajax dan nog heeft is de CL, nou ook dat is geen garantie. Hij wilt voor prijzen spelen maar- heeft tijdens zijn Feyenoord periode gewoon vele prijzen gepakt. Doodzonde, ik denk dat hij de krediet die hij bij Feyenoord had niet zal krijgen bij Ajax. Verder ben ik blij dat Feyenoord Jahanbaksh heeft gehaald, dit helpt Bozenik enorm en die gast spreekt vloeiend Nederlands, is gek op Rotterdam en brengt al die fans uit Iran mee. Steven, bedankt en tot ziens!

Bedankt Berghuis. Normaliter zou ik zeggen, jij ook het beste en bedankt voor je tijd maar bij deze transfer niet. Je had overal naar toe gekund en door je eigen uitspraken heb je jezelf belachelijk gemaakt.
Ik hoop dat Jahanbaksh je snel doet vergeten.

Ben blij dat hij weg is want hij past met zijn kapsones en gedrag volledig in Amsterdam. Ik weet ook niet of hij de 4 miljoen per jaar aan salaris die hij nu gaat krijgen waard is. Wij hebben er 5 jaar een aardige speler aan gehad en krijgen nu nog 6,5 miljoen voor een bijna 30 jarige speler. Vergeten en doorrrr

Laat Berghuis gelukkig worden bij zijn nieuwe club en Feyenoord komend seizoen laten zien dat ze ook zonder Berghuis mee kunnen in de top van de eredivisie.

Hij is zoals meerdere spelers een brood voetballer en daar is niets mis mee maar hij moet niet het embleem van de club kussen want dat is niet geloofwaardig hij ruilt Ajax net zo makkelijk weer in als er iets beters langskomt meestal heb ik met plezier naar je gekeken en wens daarom jou en je dierbare het allerbeste bedankt voor je inzet voor mijn feyenoord

Ik denk dat het voor Feijenoord alleen maar goed is dat hij weg gaat. Alles ging om Berghuis. Zijn statistieken zijn goed. Maar een echte leider zoals Kuijt of van Persie is hij nooit geweest. Nu moet Feijenoord het laten zien zonder sterren. En ik denk dat omdat niemand iets verwacht Feijenoord het best nog wel redelijk gaat doen. Dat het meer een team wordt dit jaar. Mijn gevoel zegt dat Berghuis het moeilijk gaat krijgen bij Ajax. Daar lopen een aantal jongens rond zoals Tadic, Klaassen, Blind waar hij naar moet luisteren. Die hebben gewoon meer status. Daar gaat hij het lastig mee krijgen. Zit niet in zijn karakter.

Eerlijk is eerlijk, ik snap heel goed hoe de Feyenoorders het voelen. Club logo kussen vind ik ook een beetje jammer en dat vonden de meeste mensen ook van Kluivertje ( Ajacieden dan ) want volgens de Feyenoorders moesten de Ajacieden zich toen niet zo aanstellen. Gewoon vergelijkbare reactie bij de harde kernen. Toen Scherpen kwam werd hij ook voor van alles uitgemaakt door zijn teksten als kind. Tja sommige supporters houden daar gewoon niet van. Ik roep een aantal jaren tegen mijn collega's dat ik Berghuis wel is zou willen zien bij Ajax. Vaak kreeg ik dan de opmerking of ik wel helemaal lekker was, die gast spoort niet en zulk soort teksten. Toen Vermeer naar Ajax ging wat een grotere Ajacied was dan dat je Berghuis een Feyenoorder kan noemen, toen vonden namelijk veel Feyenoorders het ook hilarisch dat ze Ajax hadden afgetroefd. Ik zou zeggen volg de wijze woorden van Van Hanegem. Doe gewoon normaal! Ajacieden moeten misschien even wat minder grappig doen en zich inleven in de Feyenoorder want dat het pijn doet dat snapt iedereen wel. Uiteindelijk is Berghuis gewoon een werknemer die van werkgever veranderd wat gewoon mag en wat bijna iedereen zou doen als je je salaris kan verdubbelen.

Gaan ze die jongen lopen afzeiken omdat ie naar Ajax gaat. Ongelofelijk hoe de Feyenoord supporters zich keer op keer gedragen als een stelletje gefrustreerde kleuters. Die jongen wil CL spelen, in beeld blijven bij Oranje. Lijkt me dan ook zeer logisch dat je dan niet bij Feyenoord blijft. Altijd dat calimero gedrag van Feyenoord, hij hoeft niet meer in Rotterdam te komen. Te triest voor woorden. Geeft het niveau van Feyenoord wel goed aan.

Leuk die verklaring maar je stapt wel over naar aartsvijand nr1 daar is geen verklaring ga je geen succes wensen maar bedank je wel voor wat je voor Feyenoord heb gedaan!!

Als je vooruit wil, ga je naar het Buitenland maar dit is misschien een stapje vooruit. We gaan het meemaken. Succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger60
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 2 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden’

Ferdi Vierklau is onder de indruk geraakt van een aantal Ajax-spelers. Na de 9-0 overwinning op SC Cambuur zijn de Amsterdammers hofleverancier in zijn Elftal van de Week van De Telegraaf....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren