Saudi-Arabië wil Italië betrekken in primeur op WK van 2030

Vrijdag, 16 juli 2021 om 15:36Rian Rosendaal • Laatste update: 16:01

Saudi-Arabië wil graag de organisatie van het WK in 2030 op zich nemen en volgens The Athletic is Italië de beoogde mede-organisator. Mocht de FIFA akkoord gaan met deze plannen, dan volgt over negen jaar een primeur. Het zou dan namelijk voor het eerst zijn dat een WK wordt afgewerkt op twee verschillende continenten. De wereldvoetbalbond is sowieso voorstander van verdeling van WK-duels over verschillende landen, zoals op het afgelopen EK ook is gebeurd.

The Athletic meldt dat Saudi-Arabië een lijstje heeft opgesteld met mogelijke kandidaten, met Italië dus als meest serieuze optie. De ploeg van Roberto Mancini veroverde zondag de Europese titel door zondag in de finale na strafschoppen af te rekenen met Engeland. De concurrentie voor de organisatie van het WK in 2030 is echter fors. Portugal en Spanje hebben zich ook kandidaat gesteld en Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay willen ook gezamenlijk een gooi doen naar de organisatie. Bulgarije, Griekenland, Roemenië en Servië willen eveneens de handen ineenslaan, terwijl ook Marokko de mogelijkheden onderzoekt om een bid neer te leggen bij de FIFA.

Een gedeelde organisatie van eindtoernooien is wenselijk om het deelnemersveld in de toekomst zal worden uitgebreid. Op het WK van 2018 in Rusland waren er nog 32 deelnemende landen, maar in 2026 zal dat aantal stijgen naar 48 landen. De organisatie van dat WK zal in handen zijn van de Verenigde Staten, Canada en Mexico, zo maakte de FIFA drie jaar geleden al bekend. Het WK van 2022 in Qatar is de laatste eindronde met 32 landen.

Saudi-Arabië was een van de initiatiefnemers van een nieuwe opzet van het WK. Op het FIFA-congres in mei kwam er vanuit het Arabische land een officieel verzoek om het WK voortaan om de twee jaar te organiseren. "Wij geloven dat het voetbal op een belangrijk kruispunt is aangekomen', zo zei bondsvoorzitter Yasser Al-Misehal twee maanden geleden. 'Het is tijd om te herzien hoe de structuur van het voetbal over de hele wereld in elkaar zit, en tijd om te kijken wat het beste is voor de toekomst." FIFA-voorzitter Gianni Infantino gaat de mogelijkheden sowieso onderzoeken. "We moeten altijd onderzoeken wat we kunnen doen om het voetbal nog beter te maken."


Poll

Vind jij dit een goed plan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik denk niet dat ik de enige ben die dit een debiel idee vind. Houd Wks en EKs lekker in landen waar het voetbal leeft. Italië is een land waar het leeft maar Saudi Arabie? Nee daar gaat mijn voetbalhart niet harder van kloppen.

16 juli 2021 om 15:38

Vergeleken met Saoedi-Arabië zijn ze in Qatar dan zelfs nog best braaf. Die zullen het de FIFA kennende dus wel worden.

16 juli 2021 om 15:52

En vergeet niet dat beide landen makke lammetjes zijn in vergelijking met de VS waar het wk in 2026 mede gehouden wordt.

16 juli 2021 om 15:58

Die zijn ook geen lieverdjes, maar ik ga liever naar de VS dan naar Saudi-Arabië of Qatar...

16 juli 2021 om 16:16

@bastarm.. Bij het beoordelen van bids moeten mensenrechten opgenomen worden als onderdeel. Is er doodstraf in dat land (vs)? Geen WK. Wordt er genocide gepleegd (china)? Geen WK. Annexeer je buitenlandse gebieden (israel/rusland)? Geen WK. Worden kritische journalisten in stukken gehakt op een buitenlandse ambassade (S-A)? Geen WK.

Dat laatste is wellicht een iets te specifieke regel om op te nemen, maar bepaalde onderdelen zijn heel makkelijk te toetsen. Of geef een Amnesty International of Human right watch een stem in de beoordeling van een bid.

16 juli 2021 om 16:23

Altijd grappig wanneer mensen de VS naar beneden praten. Vergeten even dat we zonder de Amerikanen nu aan de Bratwurst mit sauerkraut zaten en het hier fussballzone.de zou heten. Natuurlijk gebeuren daar ook walgelijke dingen maar daar kun je tenminste wel in vrijheid leven.

16 juli 2021 om 16:24

Worden ouders zwaar gedupeerd door een regering en komen ze daardoor in diepe problemen? Geen WK. Zo kunnen we wel even doorgaan.

16 juli 2021 om 16:25

Volgens die redenering mogen we ook geen kritiek meer hebben op de Russen.

16 juli 2021 om 16:30

@siepie daar ben ik het volledig mee eens. Elk land zou volgens dezelfde criteria beoordeeld moeten worden. Voldoen ze niet aan een bepaald criterium dan gaat het feestje niet door.

En ik ben het dan ook eens om een onafhankelijke organisatie zoals jij aangaf (of een combinatie van meerdere organisaties) de toetsing te laten doen.

16 juli 2021 om 16:31

Dezelfde Russen die in hun Poolse tochten dezelfde misdaden pleegden als de Nazi's? Haha nee, de Russen waren in die periode net zo erg onder het bewind van massamoordenaar Stalin. Dat waren geen bevrijders maar gewoon weer een nieuwe bezetter.

16 juli 2021 om 16:35

Dezelfde Amerikanen die zowat de grootste oorlogsmisdaden ooit uitgevoerd hebben (Hiroshima en Nagasaki)? En wij hebben geluk gehad dat de Amerikanen hier hun oorlogjes zoals in Indochina niet kwamen uitvechten. Verder interesseert het me allemaal niet zoveel wat er 80 jaar geleden gedaan werd door een overheid. Daar moeten we de huidige niet meer mee verbinden.

16 juli 2021 om 16:45

Ligt allemaal een stuk gecompliceerder dan dat jij hier even makkelijk op tafel gooit. De atoombom een oorlogsmisdaad noemen is opzichzelf al enorm discutabel wetende dat het heel veel meer levens heeft gered tov wat het heeft genomen (hoe erg ook). Misschien moeten we de huidige overheid daar niet meer aan verbinden. Echter doen de meesten dat wel wanneer ze de oorlogsmisdaden van de Amerikanen in Irak erbij halen. Dit om hun gelijk te halen dat de VS zo verschrikkelijk is en dat het te vergelijken is met een land als Saudi-Arabië wat een totale dictatuur hanteert.De volgende stap is de Olympische spelen in Myanmar.

16 juli 2021 om 16:52

Ik vraag mij af waarom iedereen hier over bepaalde misstanden in betreffende landen begint. Ik vind enkel dat je EKs en Wks moet houden in landen waar het voetbal echt leeft. Wat landen verder uitvoeren is daar geheel buiten gehouden. Maar een land moet wel een bepaalde voetbalcultuur bezitten voor zon groot evenement naar mijn mening.

16 juli 2021 om 16:56

@consy Altijd grappig wanneer mensen de rol van Sovjet-Unie in WW2 minimaliseren en die van VS proberen te maximaliseren. Vergeet niet bij te zetten dat VS zich pas halverwege ging moeien omdat Japan hun basis aanviel en Hitler met Mexico wou samenwerken. Het is dankzij Sovjet-Unie, Frankrijk en GB en dan pas Amerikannen .

16 juli 2021 om 17:01

Als twee steden met de grond gelijk maken en daarbij enorm veel burgerslachtoffers maken al geen oorlogsmisdaad is dan bestaan er geen meer.

16 juli 2021 om 17:14

Ik dacht exact hetzelfde. Het WK is tegenwoordig een propaganda-middel. Het beste zou zijn als een WK geen middel was geweest om geld binnen te harken. Dan had zo'n WK ook daadwerkelijk een maatschappelijke betekenis en hadden Afrikaanse landen er ook echt wat aan om zo'n toernooi binnen te hengelen. Het valt me eigenlijk op dat het WK structureel word gebruikt om zieltjes te winnen, maar zelden om iets echt te verbeteren. Er zijn ongetwijfeld verdienmodellen waarbij je het gebied waar het gehouden word een structurele (financiele) boost geeft en waarbij de hoge pieven ook nog wat achterover kunnen drukken. Nu is het gewoonweg graaien over de rug van mensen die al worden uitgebuit.

16 juli 2021 om 17:26

''het is dankzij Sovjet-Unie'' .... De vijand van mijn vijand is mijn vriend. SU was een bondgenoot vanwege andere aspecten. SU heeft miljoenen moorden op haar geweten. Als ik jou was zal ik even naar Oost-Europa gaan en aan hen vertellen hoe goed de SU was

16 juli 2021 om 17:38

@Busby

Om me even hiermee te bemoeien, het is vermoeiend om te zien dat mensen er altijd een wedstrijdje van maken. De VS, GB en de Sovjet-Unie hebben allemaal een gigantisch aandeel gehad in het verslaan van de Duitsers. Zonder een van de drie was het veel lastiger gegaan of wellicht niet gelukt (wie weet?)

Zoek het Lend-Lease program op. Waar de VS al aan het begin van de oorlog tanks, wapens, artillerie en zelfs hele fabrieken heeft verscheept naar de Sovjet-Unie.

Zelfs Stalin en Chroetsjov hebben gezegd dat zonder de steun van de VS men verloren zou hebben.

16 juli 2021 om 17:39

@Busby

Om me even hiermee te bemoeien, het is vermoeiend om te zien dat mensen er altijd een wedstrijdje van maken. De VS, GB en de Sovjet-Unie hebben allemaal een gigantisch aandeel gehad in het verslaan van de Duitsers. Zonder een van de drie was het veel lastiger gegaan of wellicht niet gelukt (wie weet?)

Zoek het Lend-Lease program op. Waar de VS al aan het begin van de oorlog tanks, wapens, artillerie en zelfs hele fabrieken heeft verscheept naar de Sovjet-Unie.

Zelfs Stalin en Chroetsjov hebben gezegd dat zonder de steun van de VS men verloren zou hebben

16 juli 2021 om 17:48

@Nr.11, het waren alle drie gewoon klootzakken tijdens de oorlog die talloze oorlogsmisdaden op hun geweten hadden.

16 juli 2021 om 18:18

@siepie: Zet je andere regeringen af en vermoord je regeringsleiders (alle NAVO landen)? Geen WK. Dan blijft er bar weinig over met voldoende geld en infrastructuur.

16 juli 2021 om 18:19

Alle drie klootzakken? Ga je nou serieus de redding van de vrije westerse wereld betitelen als klootzakken? Als de Amerikanen die bom niet hadden laten vallen waren er miljoenen meer gestorven inclusief Japanners die gedwongen zouden worden door het regime om tot het einde door te vechten op Honshu (grootste eiland van Japan). De Amerikanen hebben met die bom juist ook vele Japanners gered van de vreselijke militaire dictatuur. Het is in en in triest dat de vele mensen in Nagasaki en Hiroshima daar de dupe van werden maar indirect is het de redding geweest van miljoenen mensen.

16 juli 2021 om 18:59

Als die bevrijding ten koste gaat van het oorlogsrecht dan ben je een klootzak ja. Als zulke dingen mogen om een oorlog te winnen dan is er geen goede kant in een oorlog.

16 juli 2021 om 19:16

Oh jawel hoor, we hebben het hier over geïndustrialiseerde genocide. En walgelijke genocide in Mantsoerije en Nanking. Het is een zegen voor ons allen geweest dat die bevrijding ten koste ging van dat zogenaamde oorlogsrecht. Oorlogsrecht wat toen overigens nog niet eens van kracht was maar dat geheel terzijde (1949).

16 juli 2021 om 19:28

Dat hebben we niet aan de Amerikanen te danken, maar aan de Russen...
Daar zijn de Nazi's stuk op gelopen. De Amerikanen hebben ons bevrijdt toen de Nazi's al dood op hun rug lagen.

Ontopic:
Het is die olie landen enkel te doen voor prestige, Saoedi Arabië straalt niks van voetbal uit. Als ze dan toch veel geld willen uitgeven, laat ze daar maar een CO2 neutraal toernooi organiseren...

16 juli 2021 om 19:31

Dan zou ik je geschiedenisboek opnieuw lezen. Het waren de Sovjets die de Bratwursten tegenhielden.. de VS kwam op t eind eventjes langs..

16 juli 2021 om 21:06

Op 't einde eventjes langs, daar moet ik toch wel goed om lachen. Ten eerste waren het de Amerikanen die ervoor zorgden dat de Britten het konden volhouden in de slag om het eiland. Dit doormiddel van enorme wapenleveranties (vliegtuigen o.a.) en de steun op de Atlantische oceaan tegenover de U boot van Donitz die op dat moment (vroeg in de oorlog) de Britten aan het slachten was. Ten tweede zorgden de Amerikanen ervoor dat Rusland in de strijd bleef doormiddel van nogmaals, wapenleveranties via onder andere het noorden en via Iran. Zonder die steun was het allang gedaan, staar je dus niet zo blind op D-day, er ging veel meer aan vooraf.

16 juli 2021 om 21:24

Wapens werden door de Russen binnenlands geproduceerd, als er een gebied viel, stond er in het volgende gebied alweer een munitiefabriek van de Russen te draaien.
Als je zo stellig bent, moet je echt je geschiedenisboeken eens openslaan.
Wel kregen de Britten wapens vanuit de Vs...

17 juli 2021 om 09:11

Tik zelf maar "Moscow conference 1941" in op Google en je weet genoeg Yochem. Niet zo bijdehand doen met je geschiedenisboeken wanneer je zelf blijkbaar geen idee hebt hoe belangrijk de Amerikanen en Britten zijn geweest voor de Soviet Unie om stand te houden.

16 juli 2021 om 15:47

Australië en Nieuw Zeeland zouden ook interesse hebben in het organiseren van het WK van 2030. Daar zou mijn voetbalhart toch best van gaan kloppen ondanks dat get geen enorme voetballanden zijn. Zolang ze een goede infrastuctuur kunnen bieden en het geen politiek en maatschappelijk rotzooitje is zou ik het prima vinden. Football everywhere.

16 juli 2021 om 16:15

Ik ook. Ze organiseren ook het WK vrouwen 2023

16 juli 2021 om 16:28

Nadeel is dan weer wel dat het voor nagenoeg alle deelnemende landen en hun supporters nogal ver reizen is.

16 juli 2021 om 16:55

Borrelhond,

Ik begrijp je punt maar ik vind dat beiden landen wel degelijk een voetballand zijn. Beiden landen hebben leuke voetballers voortgebracht en meerdere malen aan een WK meegedaan. Je mag (zeker Australie) beiden landen tot land met een voetbalachtergrond benoemen. naar mijn mening.

16 juli 2021 om 17:05

Als je deelnames aan een WK als maatstaf neemt is Saudi Arabie net zo goed een voetballand als Australia, hebben even vaak deelgenomen en de deelnames van Saudi Arabie zijn gemiddeld nog recenter ook.

16 juli 2021 om 17:23

London Calling Dat is een beetje selectief reageren vind je niet? Ik Zet een paar dingen uiteen in mijn vorige reactie en dan kies jij er slechts eentje uit om het onderuit te vegen. Overigens heeft Australie gewoon aan de laatste 4 Wks deelgenomen dus wat je hierboven verkondigd is onjuist. Maar om nogmaals mijn punten te verduidelijken. Er zitten in Australie bij voetbalwedstrijden mensen op de tribune. Ik ben daar zelf getuigen van geweest. In Nieuw Zeeland wat minder. Maar beiden landen hebben best wat leuke spelers voortgebracht.

16 juli 2021 om 17:24

Dus maw voetbal is voorbehouden aan blanke landen. Hoe ziek is het dat men dit niet van zichzelf doorheeft? Ik vind dat SA ook een kans moet maken zoals de rest van de landen in de wereld. Het is een WK. Voetbalfans bestaan overal! Wat een idioterie hier ook.

16 juli 2021 om 17:28

Je hebt gelijk, Themagistrat. Ik vind Zuid-Afrika en Brazile ook zeer blanke landen

16 juli 2021 om 17:38

Ik kan het met andere punten best eens zijn toch en op een deel reageren, het lijkt mij heel normaal dat ik ook over een deel van een uiteenzetten een mening kan geven.
Ik zeg alleen dat als je deelnames als criteria gaat gebruiken Saudi Arabie net zo goed een voetballand is.
Beide landen hebben 5 keer mee gedaan, die van SA allemaal in de afgelopen 25 jaar Australie inderdaad de laatste 4 maar de eerste keer was ergens in de jaren 60 of 70 of zo dus onjuist is het sowieso niet.

16 juli 2021 om 17:44

London Calling.

je zegt het volgende:'als je deelnames aan een WK als maatstaf neemt is Saudi Arabie net zo goed een voetballand als Australia''. Dat klopt maar ik noem ook andere beweegredenen om mijn reactie te onderbouwen.

De competitie in Saudi Arabie is gekunsteld en hangt met geld aan elkaar. Zonder dat geld zou het niet bestaan maar omdat er rijke Saudis zijn die het leuk vinden om zon club te hebben is er een competitie. Dat is prima maar dat is naar mijn mening geen voetbalcultuur waar de fans iets mee hebben maar een speeltje waar de rijken elkaar mee de loef proberen af te steken.

16 juli 2021 om 15:50

@elninoo Hoezo waar het voetbal leeft? Is juist ook bedoeling om voetbal in zulke plekken te promoten. Vind SA absoluut geen goede optie, maar geldt ook voor de VS.

16 juli 2021 om 16:56

Mrkrillin.

Amerika is toch zeer zeker wel een voetballand? Ik zou niet weten waarom dat geen voetballand zou zijn? Natuurlijk zijn sporten als Honkbal en Basketball daar vele malen groter. Maar de Amerikanen hebben wel degelijk een voetbalcultuur naar mijn mening. En de competitie wordt ook steeds beter en aantrekkelijker.

16 juli 2021 om 15:54

Ik snap het ook niet. Neem gewoon een normaal land IPV pakweg een Qatar, Saudi Arabië of China waar er weer discutabele dingen gaan plaats vinden. In landen als Frankrijk en Duitsland bv heb je al mooie stadions staan

16 juli 2021 om 16:00

@Japie noem dan ook de VS.

16 juli 2021 om 16:06

Die had ik ook kunnen noemen idd. Ook daar moet het niet gehouden worden. Daarnaast hebben dit soort landen helemaal geen grote vortbalcultuur

16 juli 2021 om 17:12

Ik ben ook geen fan van de VS, maar als we die uit gaan sluiten blijft er toch geen land meer over?
Dan kun je op iedereen wel iets aanmerken, en dan heeft de rest wel iets aan te merken op de landen die wel overblijven.

16 juli 2021 om 17:00

In Saudi Arabië leeft voetbal juist wel, het is allesbehalve een groot voetballand maar in Saudi Arabië zijn er wel een paar clubs met oprechte fans en niet een handjevol hoge piefen op de tribune zoals in Qatar. Clubs als Al Hilal en Al Ittihad trekken geregeld volle stadions van zestig duizend man. Aan de sfeer zal het daar niet liggen. Nog steeds geen reden om er een WK te spelen maar toch.

De andere bids zijn veel interessanter, op zich is het wel een goed idee om Noord-Afrika een WK te geven. Afrika verdient in mijn opzicht best een WK na wat dan twintig jaar zou zijn. Dan is een land in Noord-Afrika denk ik de meest logische optie. Marokko of Egypte moeten dat wel kunnen denk ik. Alhoewel een WK finale in hetzelfde stadion 100 jaar na de eerste ook wel charme heeft. Maar dan moeten ze het stadion in Montevideo wel renoveren ben ik bang.

16 juli 2021 om 17:12

Als iedereen zo dacht als je dan had voetbal niet populair geworden in Azie, Africa en Noord America. Medio jaren 1970 begon Fifa het voetbal te populariseren. Dit gebeurde onder presidentschap van Joao Havalange. Hij keek op een wereldkaart en zag alleen 2 continenten waar voetbal populair was een vele continenten die helemaal wit waren. https://en.wikipedia.org/wiki/joã£o_havelange Havelange became the first (and, to date, only) non-European to hold the post. He lobbied in 86 different countries for the presidency, often accompanied by Pelã©.[10] Sports marketer Patrick Nally said that "havelange had seen the future...he knew that if he became the president of the only federation already running its own high-profile world championship then he would enjoy huge economic power".[11] Appealing to developing nations, Havelange promised an expanded World Cup, and a youth World Cup that they might be able to host.[10] Dus door zware uitbreiding strategy en sponsering is het voetbal een wereldsport geworden. Iets dat andere sporten later ontdekken.

Dit zou toch wel de allergrootste grap zijn die de FIFA ooit heeft uitgehaald. Waar slaat het op om het in twee landen te houden die duizenden kilometers uit elkaar liggen? We weten ondertussen hoe corrupt de Fifa is maar dit zou nog de meest bizarre keuze zijn

16 juli 2021 om 16:15

Ja anders lekker Nederland met Nieuw-Zeeland. Jemig kan deze neporganisatie zichzelf nog serieus nemen?

16 juli 2021 om 16:29

Alsnog minder afstand dan Mexico en Canada over enkele jaren. Dus dat is voor de FIFA duidelijk geen argument gebleken. Ook in Rusland 3 jaar geleden moest België meer dan 1000 km reizen tussen 2 wedstrijden. Helaas is geld het enige argument voor het organiseren en toekennen van een wk. Hopen dat er snel een revolutie ontstaat in het voetbal tegen de UEFA en FIFA. Die lui denken dat ze zomaar alles kunnen maken en wij het slikken als zoete koek

Alsof in meerdere landen nog niet erg genoeg is nu over meerdere continenten. Even serieus, stop je hoofd dan in een koe o.i.d. maar kom niet met deze achterlijke plannen.

Dit moet je niet willen zeker gezien de grote temperatuurverschillen en reisafstanden. Liever gewoon een WK in een land waarbij de infrastructuur ook gewoon goed is en grotendeels van de plekken veilig zijn zodat supporters ook naar verschillende wedstrijden kunnen reizen zoals tijdens het WK 2006 in Duitsland bijvoorbeeld.

Blijkbaar zijn we nog steeds Wk's aan het overwegen op locaties die daar bij lange na niet geschikt voor zijn.

Hou het toernooi toch gewoon in voetbalgekke landen, die in Zuid-Afrika en Brazilië waren geweldig memorabel, omdat het voetbal daar gewoon leeft. Stop hiermee.

Turkije ligt voor de hand als organisator van een WK op twee continenten. Niettemin getuigt de niet voor de hand liggende combi van Saudi Arabie en Italie van gedoseerde durf en non-conformisme. Dat Saudi Arabie geen voetbalcultuur zou kennen is een drogargument. De stadions zullen er net als in Qatar uitpuilen.

16 juli 2021 om 15:55

Maar hoeveel dode slaven gaan er weer vallen voor de bouw van die stadions? Wat er Qatar is gebeurd kan echt niet

16 juli 2021 om 16:47

Er is sprake van voortschrijdend inzicht en geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat op dezelfde schaal sprake zal zijn van 'collateral damage'.

Voetbal is een mondiale breekijzer en draagt vanwege haar exposure bij aan de-escalatie van ongewenste ontwikkelingen. Organiseer het in India en het is afgelopen met jeugdarbeid en levensgevaarlijke wekomstandigheden.

16 juli 2021 om 17:16

Dat is iets wat we mee moeten nemen. Maar het lijkt me niet dat we "het gebeurde in een ander land in de regio in het verleden ook, dus zal het daar in de toekomst ook verkeerd gaan" direct als argument mee mogen nemen.
We willen in Nederland toch ook niet beoordeeld worden op dingen die in Belgie of Duistland verkeerd gaan.

16 juli 2021 om 21:41

dat is zeker waar maar Saudi Arabie is wel wederom een land waar nu ook al hele discutabele dingen plaats vinden

16 juli 2021 om 15:56

Inderdaad. Het is ook frappant dat over het wk in qatar alleen gesproken wordt over mensen rechten schendingen, maar als het over het wk in 2026 in de VS gaat deze zelfde mensen dit onderwerp niet aankaarten. Heel vreemd?

16 juli 2021 om 16:07

Die komen ook nog wel aan de beurt verwacht ik

16 juli 2021 om 16:32

Het schenden van de mensenrechten gebeurt natuurlijk in veel meer landen dan Qatar, maar nooit was de link met de WK-organisatie zo direct als in dit geval. Nota bene bij de bouw van stadions zijn duizenden mensen onder erbarmelijke omstandigheden aan het werk en helaas overleden. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om dat toernooi te gaan consumeren volgend jaar. Ik hoop dat jij volgt, Bastardm.

16 juli 2021 om 16:50

Laat ik voorop stellen dat ik het absoluut niet eens ben met een WK in elk van de landen waar de mensenrechten geschonden worden. Dat deze schendingen dan wel of geen direct verband hebben met het WK, maakt het voor mij dan niet erger of minder erg.
Ik respecteer dan ook je keuzen om het toernooi niet te consumeren, maar ik vraag me dan ook oprecht af of je ook het WK in de VS gaat boycotten?

Lekker voetbal kijken in Saudi met ijskoud biertje erbij lekker toch?

Waardeloos plan wat weinig kans van slagen heeft. Italië kan het toch prima helemaal zelf organiseren?

Had Spanje, Marokko en Portugal wel tof gevonden. Of neem Italie en Marokko of misschien een Turkije alleen. Dat SA nu een kanshebber is, is echt enkel omdat ze daar bij de Fifa oliegeld ruiken zoals Qatar dat ook kreeg. SA is een prima land met hun eigen regels maar gezien het sportieve zou ik zeggen geef eens die andere landen een kans. Maar ja geld regeert helaas vandaag de dag.

16 juli 2021 om 16:10

Marokko zou idd top zijn imo. Een mooi land die ook een voetbalcultuur hebben in tegenstelling tot bv een Qatar

16 juli 2021 om 17:17

Marokko is inderdaad wel een goede optie, maar die kunnen waarschijnlijk niet op tegen de oliedollars. Erg jammer, want Marokko is zo'n land waarbij een WK ook daadwerkelijk iets kan bijdragen zolang het geld maar bij de arme gebieden terechtkomt. Maar goed, ook dat is bij de Fifa altijd maar de vraag. Die zitten er niet om maatschappelijke problemen op te lossen, helaas!

De Fifa is werkelijk zo corrupt, verdorven en slecht. Steeds als je denkt dat het niet erger kan, overtreffen ze zichzelf weer. Een WK in Qatar en straks mogelijk in Saudi-Arabie, alles ten behoeve van de commercie. Ze gaan letterlijk over lijken. Wat een walgelijke organisatie is dat geworden.

16 juli 2021 om 17:19

Dat is het al sinds men erachter kwam dat marktpotentie globaal was. De voetbalinstanties zijn al decennia door en door verrot inmiddels. Het is ook lachwekkend dat zoiets "simpels" als een voetbalinstantie tussen wetten en grondwetten door kan leven. Maar goed, geld maakt macht en daar heeft de Fifa genoeg van. Totdat Europese nationale bonden hun handen er vanaf trekken, zijn ze niet alleen net zo schuldig, dan verandert er ook helemaal niets.

Kan niet wachten op een tripje van Milan naar Mekka.. met alle gekheid zou dit echt niet moeten gebeuren. Dan kan je beter Turkije met Azerbeycan ofzo doen mocht je een leuke 2 continent combo door willen voeren.

Na het echeq van Qatar.... Nu weer in zo'n oliestaat?
Denk niet dat de FIFA er nog eens intrapt.

Ik vind het WK echt het mooiste voetbal evenement wat er is. Dat wordt verpesten door het in landen zoals Rusland Qatar en Saodi Arabie te houden. Zeker met al die statements die er dan weer bij komen. Dus nee, liever niet weer in de zandbak

16 juli 2021 om 17:23

Het WK is rusland verliep toch prima? los van hoe de toewijzing tot stand kwam was er op het toernooi zelf en op rusland als voetballand niet veel aan te merken (sociaal maatschappelijk natuurlijk wel, maar rusland is ook gewoon een groot voetballand).

16 juli 2021 om 17:30

Het WK in Rusland verliep volgens mij inderdaad wel rustig. Al vind ik Rusland niet echt een voetballand. Sociaal maatschappelijk is er inderdaad ook genoeg aan te merken

16 juli 2021 om 17:51

Maar wat is dan wel echt een voetballand?
Ze hebben als land verschillende Europese finales gehaald (zij het dat 88 ook voor hun de laatste EK finale was).
Op club niveau staan ze meestal rond de 5e plaats op de Uefa ranking en hebben ze meerdere Europacups gewonnen. Als je het af gaat zetten tegen de top landen als Italie/engeland/duisland/brazilie e.d. is het misschien niet veel. Landen als Nederland en Portugal komen daar misschien ook nog boven, maar daana kom je voor mijn gevoel toch al snel bij Rusland uit.

Nou gaan we dus al naar het volkomen foute land Qatar (land ? Zandbak!) in 2022 maar gaan we dan ook nog meemaken dat we naar Saudi Arabie gaan, een land waar ook alles mankeert aan mensenrechten ? Gewoon weer net doen of we gek zijn met zijn allen en daarna weer roepen dat het nu eenmaal niet tegen te houden was ? Hou toch op met dat gehuichel. Ik wil er niet meer naar kijken.

Volgens de regels van de Fifa kan het in 2030 niet in azie plaats vinden omdat qatar in 2022 al het wk organiseert. Is weer een storm in eem glas water

Hoop echt dat het wk in Qatar gaat floppen, het is net als Saoudi Arabië geen voetbal land.

Zullen we anders elk toernooi in de zandbak gaan spelen? Het feit dat er in Qatar gevoetbald gaat worden is al een schande, maar laten we daar geen gewoonte van maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. RaspadoriAanvaller10
A. MeretKeeper00
S. SiriguKeeper10
F. AcerbiVerdediger30
A. BastoniVerdediger10
D. CalabriaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren