‘Als Feyenoord mij toen had gewild, was ik bij NEC gebleven’

Zaterdag, 17 juli 2021 om 17:50 • Laatste update: 23:54

Lasse Schöne keerde deze zomer terug bij NEC, de club waar hij tussen 2008 en 2012 voor speelde en waar hij een transfer naar Ajax verdiende. In gesprek met Voetbalzone gaat de 35-jarige Deense middenvelder in op zijn besluit om terug te keren naar Nijmegen. “Dit is bekend terrein voor mij en er zijn hier veel positieve ontwikkelingen gaande”, aldus Schöne.

Schöne speelde in Nederland voor sc Heerenveen, De Graafschap, NEC en Ajax. In de zomer van 2019 koos hij voor een Italiaans avontuur bij Genoa. Halverwege vorig seizoen keerde hij terug bij Heerenveen. Zijn terugkeer in Friesland bleef beperkt tot een klein halfjaar, want onlangs maakte NEC zijn terugkeer bekend. “NEC heeft ambitie en dat trok me heel erg”, zegt Schöne over de promovendus.

“Het helpt natuurlijk ook als je de club goed kent en hier vier mooie jaren hebt gehad. Vanaf hier ben ik naar Ajax gegaan en als voetballer wil je ook graag spelen op het hoogste niveau en de grootste wedstrijden spelen. Dus ik heb veel gehad aan mijn NEC-tijd en vier mooie seizoen gekend. Ik denk alleen niet dat ik naar NEC was gekomen als ze niet gepromoveerd waren”, zegt hij eerlijk. “Op mijn leeftijd heb ik nog steeds ambitie in het voetbal en ik wil graag op het hoogste podium spelen. Daarom was ik ook extra blij dat zij gepromoveerd waren.”

'Als Feyenoord mij destijds had gewild, was ik gewoon bij NEC gebleven'

Negen jaar geleden maakte Schöne de overstap naar Ajax. “Ik liep vroeger in Denemarken in Ajax-shirtjes rond, toen ik klein was”, aldus de Deen, die geen moment twijfelde toen de recordkampioen hem vroeg om naar Amsterdam te komen. “Toen het telefoontje uit Amsterdam kwam, had ik al een beslissing genomen nadat ik had opgehangen. Het was Tonny Bruin Slot die me belde. Het was eigenlijk niet eens bij het ophangen, maar toen hij vertelde waar hij vandaan kwam... Toen had ik al een beslissing genomen.”

“Ik heb daarna mijn zaakwaarnemer gebeld en gezegd: ‘De toekomst is voorlopig wel duidelijk’. Dat was fantastisch en ik ben daar ook echt heel trots op, maar dat had ik wel te danken aan NEC. Het laatste jaar was erg goed. Als ik een minder jaar had gehad, dan was Ajax ook niet langsgekomen”, aldus Schöne, die niets had gezien in een eventuele overstap naar Feyenoord. Of hij bij interesse van Feyenoord naar Rotterdam had kunnen gaan? “Kunnen wel, maar dan was ik denk ik toch bij NEC gebleven. Toentertijd speelden we bij NEC ook altijd play-offs en tegen Ajax kan je ook geen ‘nee’ zeggen.”

Schöne keerde eerder dit jaar terug naar Nederland om zich in de kijker te spelen voor de nationale ploeg van Denemarken, in de hoop dat hij mee naar het EK kon. Zover kwam het niet. Schöne keek het eindtoernooi thuis op de bank. Hij schrok enorm toen hij zijn vriend Christian Eriksen in de wedstrijd tegen Finland naar de grond zag gaan. “Ik voelde me helemaal niet goed en ik heb er ook niet goed van geslapen. Toen ik hem persoonlijk weer gesproken had vanuit het ziekenhuis, was ik wat meer gerustgesteld. Het klinkt misschien heel erg, maar ik was gewoon blij dat hij nog leefde.”

Schöne als speler van NEC in duel met Eriksen in het seizoen 2011/12.

“Ik ken hem heel goed, het is een maat van me”, vervolgt Schöne, die bij Ajax nog samenspeelde met zijn landgenoot. Ik ken zijn familie en dan ben je gewoon blij, voetbal is bijzaak. Je bent blij dat hij nu weer bij zijn familie is en dat hij weer gezond is. Dat is het belangrijkst, het voetbal kan me dan gestolen worden. Ik heb ook meegemaakt hoe het anders kan lopen (Nouri, red.), dat maakte het nog extra zwaar. Ik was net aangekomen op mijn vakantieadres met het gezin, maar de eerste dagen was ik niet te genieten. Toen ik hem uiteindelijk had gesproken, was ik eindelijk weer een beetje mijzelf.”

Eriksen werd tijdens het duel met Finland snel geholpen nadat hij naar de grond ging met een hartstilstand. Op het veld werd hij gereanimeerd door medisch personeel. Mede door het snelle handelen heeft Eriksen het overleefd. Door de hartstilstand van Eriksen kwam een discussie op gang of voetballers een reanimatiecursus moeten krijgen. Of Schöne vindt dat alle spelers moeten kunnen reanimeren? “Dat vind ik geen domme opmerking, ik heb vroeger ook een reanimatiecursus gehad. Je moet het om het jaar bijhouden, dat vind ik geen slecht idee.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door ruudos)

Dit is toch wel de Dirk Kuyt van Ajax..

altijd een wit voetje halen bij de club en aanhang vooral.. Feyenoord heeft zich nooit gemeld dan is het lekker makkelijk praten weer!

Totaal niet relevant maar is weer leuk scoren bij de aanhang.
Vond het een geweldige en redelijk ondergewaardeerde speler, maar dit vin dik altijd vreselijk geslijm..

16 juli 2021 om 13:36

Achja, het schijnt een redelijk lang interview te zijn geweest en als vervolgens 1 zin daaruit in de titel wordt gezet lijkt het al snel alsof de speler dit zelf ook de kern van zijn verhaal vind. Laten we dus vooral de titel niet als samenvatting van een verhaal interpreteren.

16 juli 2021 om 14:01

@emile:
Nee maar he valt wel op dat beid eheren in ieder media optreden even iets moeten aanhalen ove rhoe fijn de aanhang is, of hij kut die andere club is.

hoor je bij bijv van Persie nooit over een Ajax.. Dus het is ook totaal niet nodig!

16 juli 2021 om 14:11

Ook in dit interview is het zo dat de interviewer er letterlijk naar vraagt: "of hij bij interesse van Feyenoord naar Rotterdam had kunnen gaan?" In dit geval geeft Schone daar gewoon antwoord op. Denk je nu echt dat hij aan de interviewer vraagt of hij aub een vraag kan stellen of hij op een eventueel bod van feyenoord was ingegaan? Toegegeven, Kuyt zie ik dit nog wel doen...

16 juli 2021 om 14:33

@emile:
Zoals ik hier boven zei, waarom hoor je dit dan nooit bij een van Persie in een interview?
Je kan ook antwoorden Feyenoord heeft zich nooit gemeld, dus lijkt mij niet relevant in deze. punt klaar!

Maar ook gasten die een interview afenemen weten maar wat goed dat deze gasten graag er op happen!

16 juli 2021 om 16:55

Ontspan... het is vrijdag!

Feit is dat onze vriend Kuyt er zelf over begon naar aanleiding van de stap naar Ajax dus ja... het is een hot topic op het moment. Kuyt zei het dus uit eigen motivatie en Schöne wordt ernaar gevraagd. Van Persie hoor je er nooit over maar Litmanen, Kluivert hoor je er ook niet over dus dat vind ik verder ook niet zo'n valide punt. Wil je weten wat ik erover vind?

16 juli 2021 om 18:02

@capis blijkbaar krijgt van Persie die vraag niet of is er niet een artikel geplaatst die wat van Persie als antwoord gaf zo verdraaide waardoor het lijkt alsof hij in volle overtuiging zei dat hij nooit naar Ajax zal gaan.

Dat is namelijk wat bij dit artikel ook gebeurd is. Schone zegt zelfs dat het had gekund dat hij bij interesse van Feyenoord erheen was gegaan, maar dat hij denkt toch bij NEC te zijn gebleven, omdat ze daar toen ook voor de play-offs voor Europees voetbal speelde en hij dus blijkbaar ook erg op zijn plek was daar.

17 juli 2021 om 03:15

Zal wel wat te maken hebben met dat Van Persie ook gewoon tijdenlang geweigerd heeft de pers te woord te staan. Zowaar als aanvoerder van Oranje nog.

16 juli 2021 om 13:39

Precies dit dus.
Maar Feyenoord wilde hem niet dus de vraag of de tekst is totaal overbodig en inderdaad om punten te scoren in Amsterdam.

Houdoe en bedankt. Wij van wc eend

16 juli 2021 om 14:26

was tenminste eindelijk een goede transfervrije speler geweest voor Feyenoord.

16 juli 2021 om 16:25

Diezelfde zomer kwam Janmaat. Was toch ook wel een aardige transfervrije aanwinst 😉

18 juli 2021 om 03:11

Eerder om punten te scoren in Nijmegen, denk ik. In Amsterdam is er niemand meer die nog wakker ligt van meneer Schöne.

16 juli 2021 om 13:39

Hij is ook nogal van de (simpele) psychologische spelletjes hè. Hij was het ook die tijdens het seizoen 16/17 toen Feyenoord kampioen werd, regelmatig van die teksten had om te proberen onrust en spanning te creëren. Zo zei hij zeer stellig dat Jorgensön Feyenoord geen kampioen ging maken. Nou, we hebben het gezien.

16 juli 2021 om 13:56

Ja maar dat snapte ik, dat vind ik juist mooi. Druk op de tegenstander leggen dat hoort nog bij sport.. Maar nu na zo veel jaar terwijl je niks meer met dat team doet nog steeds die witte voetjes halen slaat nergens op!

16 juli 2021 om 14:04

Druk op de tegenstanders leggen is toch anders dan elke week verkondigen dat we dan bovenaan staan? Uiteindelijk zijn ze toen 0 speelrondes boven aan gestaan. Ik vind de druk bij de tegenstander leggen prima, maar als je elke week gaat verkondigen dat je dan bovenaan staat is het arrogantie.

16 juli 2021 om 16:33

Het ergste is nog dat ze het na die uitspraken zelf iedere keer verprutsen met wanprestaties. Lasse is de Dries Mertens van Ajax😅

16 juli 2021 om 18:57

@capis en zo vindt de ene het ene mooi, en de ander het andere. Dus laten we ons er niet al te druk om maken. Ik ben zelf Ajacied en zit ook niet op deze uitspraken van Schone te wachten, maar als het gevraagd wordt, waarom zou een voetballer dan altijd maar diplomatiek moeten zijn?

Dit gebeurt ook bij meer spelers van meer clubs. Guidetti had er ook een handje van, bijvoorbeeld. En wat ik zelf irritant vond was bijvoorbeeld Viergever. Die ging naar PSV en vond het toen nodig om telkens hardop te zeggen wat er bij PSV allemaal beter geregeld was dan bij Ajax. En zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

16 juli 2021 om 13:55

Het verschil is dat Schone het op sportieve basis bepaald, en Kuijt vanuit zijn zogenaamde Feyenoord-hart (lees: haat jegens Ajax). Overigens had Feyenoord wel degelijk interesse in hem, maar had geen geld.

16 juli 2021 om 13:58

hahaha.. Mooi hoe je dit weer kan bagataliseren!
Kuyt heeft weer haat tegen Ajax, och och komt dat nou niet eens je strot uit?

Schone doet het om de precies zelfde reden als Kuyt.. Wnat wat heeft hij nu nog sportief met Ajax te bereiken dan? hij gaat naar NEC heh niet Ajax, echt een kul argument.

Is precies en dan ook echt precies het zelfde!

16 juli 2021 om 14:25

Ik heb werkelijk nog nooit gehoord dat Feyenoord interesse in Schone heeft gehad.

Maar dit is inderdaad gewoon hetzelfde maar ja je zou het maar toe moeten geven...

16 juli 2021 om 14:53

Haat jegens Ajax, zucht. Blijkbaar heeft Schone, net als Kuyt, af en toe de behoefte om wat uitspraken te doen die goed vallen bij een groep mensen die toch al van hen gecharmeerd zijn. Verder interesseert dit namelijk niemand en het is ook totaal niet relevant. Als het al waar is.

16 juli 2021 om 16:15

Wat een onzin. Kuyt ik zou nooit naar Feyenoord gaan. Schone, Feyenoord had gekund, maar ik denk dat ik dan bij NEC was gebleven. Schone laat juist merken niets TEGEN Feyenoord te hebben, terwijl Kuyt juist helemaal inspeelt op de sentimenten.......

16 juli 2021 om 16:58

Dirk heeft al een hekel aan Ajax sinds de voetbalkooitjes op straat in Utrecht. Kuijt: ik zou nooit naar Ajax gaan! Mijn kinderen ook niet! Schone: als feyenoord was gekomen dan had ik het wellicht niet gedaan, want we deden met NEC ook in de subtop mee.

Als je hier het verschil niet in ziet...

16 juli 2021 om 18:19

Het is net zo’n zielig mannetje als onze Kuyt. Hij is al jaren bezig tegen Feyenoord, vooral in ons kampioensjaar, met zuigen en steken onder water. En zoveel nacompetspeelden ze niet, dat was in de tijd van Been nog, 1 of 2 keer. Daarnaast, als Feyenoord wel gekomen en zijn salaris enkele keren verhoogde dan was hij als een speer naar Rotterdam gereden om te tekenen. Walgelijke vent. Mag hopen dat NEC aan zijn hand keihard zakt naar de kkd. Is goed voor zijn ego🤮

17 juli 2021 om 00:20

Volgens mij geeft hij helemaal niet aan dat hij niet naar feyenoord zou gaan.

17 juli 2021 om 00:55

En dit is nou zo'n typische reactie wie alleen een fr supporter kan geven
Het blijf natuurlijk moeilijk verkroppen dat fr inmiddels maximaal voor plek 4 strijd
Dat de grote rivaal internationaal een vele malen betere naam heeft waardoor een soort gelijke speler in Rotterdam 5 miljoen oplevert en dezelfde speler in het shirt van de Amsterdammers 20 miljoen waard is
Fr is zelf voorbij gestreefd door AZ

17 juli 2021 om 09:55

Je gaat mij niet geloven, maar ik ken iemand die bij Kuyt in de klas heeft gezeten. Heb een school foto van hem gezien waarin hij stond met een Ajax shirt.

16 juli 2021 om 14:34

@capis: Dat is ook zeker zo. Kan me niet voorstellen dat als Feyenoord wel kwam en Ajax niet, dat hij dan bij NEC was gebleven. Maar ja, dit 'bekt' wel goed richting ons Ajacieden natuurlijk. Schone is inderdaad een held in de ogen van de Ajacieden (ook bij mij). Iemand van wie ik nooit had gedacht toen hij transfervrij overkwam dat hij zo belangrijk voor ons zou worden.

16 juli 2021 om 14:53

Inderdaad, zieltjes winnen bij de Ajax supporters. En zij maar zeiken over Dirk Kuyt😂

16 juli 2021 om 16:28

Haha ja die gaat er voor in een praatprogramma zitten

17 juli 2021 om 07:44

Ondanks dat hij duidelijk aangeef waarom toen niet? Dirk had een hele andere reden, maar goed....is totaal niet vergelijkbaar. De vraag wordt hem overigens gesteld. Maar typisch weer FR, we zien een titel en dat is al een red flag. Lees gewoon de interview en dan begrijp je het wel. Ik weet 100% zeker dat als hij toen naar PSV kon gaan...hij wel was gegaan. Heeft toen met de positie van FR te maken en niet met de club. Wijnaldum ging toen ook naar PSV en Fer naar Twente.

17 juli 2021 om 09:57

Ik heb absoluut bij Schone het gevoel dat het zieltjes winnen in. In de loop der jaren jeeft hij wel vaker sneren richting Feyenoord uitgedeeld en Ik lees hier een absolute sneer in. Ook waren wijnaldum en Fer al weg, die vertrokken namelijk twee jaar eerder al. In die tijd speelde Feyenoord gewoon voorronde CL onder Koeman. Vind het trouwens erg zielig dat je FR moet schrijven voor Feyenoord. Ik heb geen rode waas bij Ajax ( ik kan gewoon hun naam schrijven en uitspreken) en heb het niet over 020, n**zen, j***n of AA (ajax Amsterdam).

17 juli 2021 om 02:55

Exact. Alleen geloof ik wel dat Kuijt oprecht is. Net zoals jongens als Toornstra, Bijlow, RVP, Gio etc...

17 juli 2021 om 07:28

@Capis Weetje wat ik walgelijk vind. Jullie praten over Kuyt alsof hij een sukkel is. Die man is gewoon 1 van de beste spelers ooit die Nederland heeft gehad. Tot 2010 zag ik zijn verscholen talenten niet en begreep nooit waarom hij boven vd vaart en andere technische spelers werd gekozen maar dat jullie zijn grootheid na 2021 nog steeds niet kunnen inzien is gewoon schandalig. Gewoon denigrerend doen over 1 van de beste spelers die Nederland ooit heeft voortgebracht. Een ware kampioen en zwaar fanatieke man ondanks dat zwaar beleefd en bescheiden. Het is de meest voorbeeldige man in de Nederlandse voetbalwereld. Met zijn inzet op het veld en met zijn gedrag zowel buiten als in het veld. Als zo een man 1 woord te veel heeft gezegd dan mogen jullie best respect daarvoor hebben. Dan wil ik niet eens over zijn prestaties beginnen en wat hij heeft betekend maar zie alleen irritanter reacties over Kuyt beetje maar Derksen nalullen als een stel gehersenspoelde schapen.

17 juli 2021 om 08:03

Feyenoord had in die tijd zich wel degelijk gemeld, alleen het geld was er niet op dat moment. Zelfde geld voor Lens toen.

17 juli 2021 om 11:17

Er is wel een Heel groot verschil. Kuit is een minder dan middelmatige spelers geweest, getuige de clubs waar hij heeft gespeeld. Liverpool? het Liverpool van toen en nu is dag en nacht.
Schone hoeft geen witvoetje te halen, omdat hij altijd positief is geweest en de club niet heeft verlaten omdat hij het hogerop wilde zoeken.
Schone is geen trainer geweest die zijn spelers in de steek heeft gelaten.
Kuit zal Heel wat witte voetjes moeten gaan halen wil hij een kansje maken om ooit terug te keren in Rotterdam. Ik adviseer hem heel heel vaak naar RvP te kijken en luisteren

18 juli 2021 om 16:41

Daarom speelde Liverpool toen in de CL-finale, omdat het zo'n middelmatig team was.

17 juli 2021 om 11:39

Volgens mij wordt het ook een beetje uit de context geplaats, dat als er een keuze zou zijn hij zeker niet voor Feyenoord had gekozen. Ach, en verder is het wijsheid achteraf. Stoere praat is dan altijd stuk eenvoudiger.

Ja als. Maar Feyenoord belde niet dus wat boeit het dan?

16 juli 2021 om 13:37

Als feyenoord toen Van Geel met zijn eredivisie samenvattingen scoutingssysteem had gehad was hij waarschijnlijk wél op de feyenoord radar gekomen. Raar hoe zoiets kan lopen

16 juli 2021 om 16:10

van Geel was er toen al en scoutte al in de eredivisie. Toen schone naar ajax vertrok haalde van Geel Goossens en Vormer transfervrij binnen voor het middenveld.

17 juli 2021 om 07:55

Goossens speelde ook nog voor Ajax. Toen inmiddels al spelend voor Den Haag volgens mij.

Als ik me goed kan herinneren wou Feyenoord hem weldegelijk, samen met Lens maar was er geen geld.

16 juli 2021 om 13:37

Dus heeft Feyenoord zich nooit gemeld. En blijft het makkelijk praten voor Schone.

17 juli 2021 om 05:21

Er was wel geld, maar er moesten keuzes gemaakt worden met dat geld.
Die keuzes vielen op Goossens en Vormer.
Achteraf was Vormer geen rare keuze, alleen heel weinig kansen gehad.

Als Dirk Kuijt dit soort teksten debiteert gaat half Voetbalzone in standje schuimbek, 'wat een demagoog', 'zegt alleen wat de achterban wil horen', ben benieuwd of Schone nu net zo'n kritische behandeling krijgt.

16 juli 2021 om 13:38

De vraag stellen is hem beantwoorden ...
Kritisch vermogen is op VZ voor (te) veel mensen gekoppeld aan clubvoorkeur.

16 juli 2021 om 13:39

Dit zijn van die typische uitspraken van spelers die een wit voetje willen halen. Die was gewoon naar Feyenoord vertrokken als dat destijds mogelijk was en Ajax had zich niet gemeld. Daar hoeven we echt niet moeilijk over te doen. Overigens ook wel met je eens. Kuyt heeft er een handje van om supporters naar de mond te praten, maar er zijn genoeg spelers die hetzelfde doen.

16 juli 2021 om 13:45

Gast, alle reacties gaan daar nu over dus aardig prematuur om dit nu te zeggen. Hoeven we verder niet moeilijk voer te doen, daar heeft elke club wel spelers van. Of dat erg is? Nee joh, laat gaan. Uiteindelijk was Schone een hele nuttige speler voor Ajax en daar gaat het om.

16 juli 2021 om 13:46

Van Kuijt kennen we niet anders dan dat hij dit soort uitspraken doet.
Bij Schone is het mij nooit opgevallen, maar ook van hem is het erg gemakkelijk scoren.
Ik weet dus wel zeker dat Schone niet zo'n kritische behandeling krijgt, want die staat veel minder vaak in de belangstelling dan Kuijt.

Wordt altijd een beetje unheimlich van deze teksten, iedereen weet wel je bent Ajax supporter, waarvoor dan? Hoop je op een staande ovatie als die mag spelen in de Arena? Dat van Erikssen begrijp ik dan weer wel. Goede voetballer wil wel heel graag aardig gevonden worden in Amsterdam

16 juli 2021 om 14:01

Die staande ovatie krijgt hij (mits er publiek mag zitten) sowieso wel 14 augustus als hij met NEC in de Cruijff Arena speelt. Daar heeft hij deze uitspraken niet voor nodig. Wat dat betreft heeft hij dit soort teksten niet nodig om aardig te worden gevonden in Amsterdam.

Ach ja. We zullen het nooit weten of Schöne wel of niet naar Feyenoord zou zijn gegaan, als die nooit echt concreet zijn geweest. En teksten dat spelers in een Ajax pyjama of onder een Feyenoord dekbed sliepen neem ik met een korreltje zout. Kuyt stond vroeger immers met een Ajax sjaal toen de thuishaven van Ajax nog de naam Amsterdam Arena droeg, maar is nu clublegende bij Feyenoord.

Wat vind ik dit toch een uitgemolk mens zeg, jezus! Totaal de weg kwijt en alleen maar bezig om bij de aanhang in Amsterdam populair te zijn. Wel leuk dat hij volgend jaar voor NEC speelt, maar ophouden met steeds die uitspraken. Ze mogen je genoeg daar in Amsterdam, Lasse

Fijn Lasse, ga je maar gewoon op NEC richten in plaats van of Feyenoord 10 jaar geleden wel of niet had hoeven aankloppen. Nagenoeg alle Ajacieden hebben al heel veel respect voor wat je voor Ajax gedaan hebt, dus je hoeft niet over Feyenoord te beginnen om nog populairder te worden. Geloof er ook nooit zo veel van, want als Ajax niet komt is Feyenoord nog steeds een hele mooie club in Nederland om naartoe te gaan. Ook jij zou dat dan serieus hebben overwogen en van een 'ja' voorzien.

Ja vast Lasse. Schoon genoeg van dit soort praatjes achteraf.

Hoe goed hij ook is of was, totaal geen Feyenoord speler.
Kan mij ook niet voorstellen dat Feyenoord überhaupt interesse zou hebben gehad.

Deze kan in de categorie mosterd na de maaltijd. Totaal onnodig van Schöne om te vermelden dat hij niet naar Feyenoord zou gaan, want als Feyenoord zich toentertijd gemeld had en Ajax niet, dan was hij gewoon met hangende pootjes naar Rotterdam gekomen.

"toentertijd speelden we bij NEC ook altijd play-offs en tegen Ajax kan je ook geen ‘nee’ zeggen.” ikheb eens even gekeken, in 2008 en 2012 werden ze 8e, dus toen kon het, maar verder was het een 10e plek of lager, dus veel playoffs hebben ze niet gespeeld.
Nee meneer schone als feyenoord zich toen had gemeld, dan was je daar ook gewoon mee in gesprek gegaan.

16 juli 2021 om 15:10

De play-offs voor Europees voetbal zijn er pas sinds 2009, dus dat kan dus niet echt kloppen als je zegt "we speelden ook altijd play-offs" als je er maar 1 hebt gespeeld.

Altijd leuk voor de achterban. Maar als Feyenoord hem echt had willen hebben, en Ajax was niet gekomen, dan weet ik zeker dat die in Rotterdam had gespeeld. Hij heeft niet voor niets bij 4 clubs in Nederland gespeeld. Voetballers stappen vrij makkelijk over van club indien ze een positie verbetering kunnen realiseren. Of wel qua club/prijzen of qua salaris. Logisch ook natuurlijk. Maar dat gebabbel van ik zou nooit voor die club, of nooit voor die club dat is achteraf altijd makkelijk praten als je niet in die situatie bent gekomen.

17 juli 2021 om 00:01

Als Ajax niet was gekomen, dan was Lasse lekker naar Fc Twente gegaan met de bedragen die ze daar destijds uitdeelden 😉

Heb eigenlijk toen altijd gezegd dat toen Bakkal vertrok bij Feyenoord ik echt super graag Schone had gezien als zijn vervanger in plaats van Lex Immers.
Blijkt nu dat zelfs als Feyenoord het geprobeerd het het dus niet had uitgemaakt .
Al is het achteraf makkelijk praten, maar qua salaris zou hij er toch wel echt op vooruit zijn gegaan en in het jaar dat Lasse naar Ajax ging speelde Feyenoord toch voorronde Cl... Wellicht had Feyenoord met Schone in het team dezelfde Europese successen gehad als Ajax het afgelopen decennium haha!

Hahah, Schone, nooit te beroerd om olie op het vuur te gooien en een beetje te stoken tussen clubs en supporters. Deed dit soort truckjes ook altijd tegen het einde van het seizoen als Ajax nog niet zeker was van de titel.
Verder prima speler. Destijds jammer dat hij voor Ajax koos en niet voor Twente

16 juli 2021 om 18:07

Ik vind het heel zielig gedrag van een volwassen man en een ervaren voetballer. Wil heel goedkoop scoren, net zoals onze kinderachtige Dirk Kuyt, bij de Amsterdamse achterban. Heerlijk om er olie op het vuur te gooien, het gaat al zo lekker tussen Ajax en Feyenoord fans. En dan komt deze achterlijke idioot met dit soort teksten op de proppen. Ou, als Amax niet gekomen was en Feyenoord wel en zijn salaris verdubbelde dan had hij direct naar de kuip gereden. Zielig mannetje …

Wat weer een mooi pittig zoetsappig verhaaltje.
De achteraf verhalen van spelers vind ik altijd zo van "hetzelfde".
Er zal er nooit eens eentje zijn die zegt het jammer gevonden te hebben nooit bij die of die club gespeeld te hebben.
Maar goed,...mooi verhaal, lijstje erom, en ophangen in het supporters-home, want daar zijn dit soort glij verhaaltjes voor bedoeld.

Tje, geef je eerlijk antwoord op een vraag, wordt je hier met de grond gelijk gemaakt. De waarheid mag blijkbaar niet gezegd bij jullie in NL

16 juli 2021 om 18:10

Zulke antwoorden, die totaal niet eerlijk zijn, daar houden wij niet van in Nederland. Is gewoon slijmen bij je Ajax achterban die hetzullen slikken als zoete koek. Net zo’n zielig figuur als Kuyt. Schone is ook al jaren aan het zuigen richting Feyenoord, vooral in ons kampioensjaar.

Geloof er niks van, van NEC naar Feyenoord is een droom van elke voetballer al hellemaal toendertijd maar achteraf makkelijk stoer praten natuurlijk!

Ik geef toe dat je in Amsterdam misschien 2a3 goeie seizoenen hebt gedraaid. Ik snap dan ook nog steeds niet dat je in het jaar dat Feyenoord kampioen werd voor elke wedstrijd moest lopen schreeuwen dat ze het niet zouden redden. Dat is jammer want je stond zo ongelooflijk voor lul. De laatste 2 seizoenen alleen nog maar op de bank je mocht naar Italië naar een clubje met alleen maar mindere spelers. Helaas kon je daar niet mee meekomen en kwam je op hangende pootjes terug. Heereveen mocht je af en toe invallen en voor de rest de bank warmhouden. Man wat was je ver afgezakt. Nu mag je blijzijn nog heel even tegen een balletje te kunnen trappen al voorzie ik maar weinig basis plaatsen voor je. Gezien de middenveld bezetting ten tijde van je eerste NEC periode denk ik niet dat je had hoeven vragen in Rotterdam mee te mogen ballen. Daar was je toen niet goed genoeg voor. Skol.

Dit soort Dirk Kuyt uitspraken hoeven voor mij niet zo, daar is eentje al genoeg voor.

In 2012 werd Feyenoord 2e en NEC 8e. In 2013 werd Feyenoord 3e en NEC 15e, wat lult hij nou?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse9-8
8.NEC8-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. TavşanAanvaller50
O. RomenyAanvaller40
R. RoefsKeeper00
I. BronkhorstVerdediger20
S. El KarouaniVerdediger60
Rodrigo GuthVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

285 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 NEC 6 0 1 0
2020/2021 Genoa 0 0 0 0
2020/2021 sc Heerenveen 12 1 0 1
2019/2020 Genoa 32 2 5 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

NEC verrassende nummer drie van Eredivisie na duel met Sparta

De Eredivisie-wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en NEC heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. De confrontatie op Het Kasteel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Door de remise komen de Nijmegenaren op acht punten...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren