Pérez maakt twee nieuwe slachtoffers in uitgelekte tapes: ‘Hoerenjong’

Vrijdag, 16 juli 2021 om 09:20Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:33

Het lijkt maar niet op te houden met de gelekte audiotapes van Florentino Pérez aan het adres van enkele legendes van Real Madrid. Waar de president van de Koninklijke eerder in verlegenheid werd gebracht met keiharde uitspraken richting Iker Casillas en Raúl, moeten nu Luís Figo en Guti het zwaar ontgelden. El Confidencial publiceert vrijdag opnieuw een aantal audiofragmenten, waarop te horen is hoe met name Guti met de grond gelijk wordt gemaakt door Pérez.

Real Madrid wordt al enkele dagen opgeschrikt door een vreemde soap. Het digitale medium El Confidencial onthulde de afgelopen dagen enkele fragmenten uit gesprekken van Pérez, de huidige president van Real Madrid, waarin hij bijzonder beledigende uitingen doet richting spelers en trainers. Guti en Figo zijn de nieuwste slachtoffers van de preses. "Guti is een ezel", stak Pérez van wal in een fragment afkomstig uit 2012. "Hij is zo gek als een geit. Hij is de grootste vijand van zichzelf. Guti wordt goed gebruikt door Cadena SER (een Spaans radiostation, red.), die een idioot wilde inhuren. Sukkel. En bij Cadena COPE (een ander radiostation, red.) hetzelfde verhaal. Hij zal niet vertrekken."

Het was duidelijk dat het Guti niet naar de zin was dat Pérez in 2009 terugkeerde als president van Real Madrid. Pérez kon er op zijn beurt niet mee leven dat zijn voorganger Ramón Calderón het contract van Guti had verlengd. De middenvelder kwam op de bank terecht, speelde in het seizoen 2008/09 aanzienlijk minder en verhuisde een jaar later via de achterdeur naar Besiktas. Guti is zeker niet de eerste legende van de Koninklijke die met de grond gelijk wordt gemaakt. Eerder noemde de preses Casillas en Raul 'oplichters', Cristiano Ronaldo 'een dwaas' en José Mourinho 'een idioot'.

In een ander nieuw opgedoken fragment, afkomstig uit 2006, het jaar waarin Pérez voor de eerste keer afscheid nam van zijn functie als president, valt hij Figo aan. Zinédine Zidane daarentegen is een van de weinige spelers die gespaard blijft. "Figo is un hijo de puta (hoerenjong, red.)", is te horen in het fragment uit september 2006. "Hij heeft de hele kleedkamer ontregeld, samen met Raúl. Die waren veruit het ergst." Real Madrid meldde donderdagochtend in een verklaring dat de Spaanse journalist José Antonio Abellán in 2011 heeft geprobeerd om Eduardo Fernández de Blas, toenmalig vice-voorzitter van Real, om te kopen.

Real Madrid doet boekje open over chantage van tien miljoen euro

Real Madrid meldt donderdagochtend in een verklaring dat de Spaanse journalist José Antonio Abellán in 2011 heeft geprobeerd om Eduardo Fernández de Blas, toenmalig vice-voorzitter van Real, om te kopen.Lees artikel

Pérez kwam dinsdag op de website van Real al met een uitgebreide reactie op de door El Confidencial gepubliceerde geluidsfragmenten. "De zinnen worden uitgesproken in gesprekken die zijn opgenomen door de heer José Antonio Abellán, die de gesprekken al vele jaren zonder succes probeert te verkopen. Het is nu verrassend dat, ondanks de tijd die is verstreken, de krant El Confidencial de uitspraken nu alsnog verzamelt. Het zijn slechts enkele zinnen uit gesprekken met een bredere context. Deze uitspraken komen nu pas boven tafel, zoveel jaar na dat deze gesprekken hebben plaatsgevonden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door blink182)

Deze man is echt compleet geschift. Kan die niet gelijk het bejaardenhuis huis worden gejaagd?

16 juli 2021 om 09:45

Die vorige eikel van Barcelona en deze pinokkio Perez, zijn de grootste idioten die ik ooit heb gezien in het voetbal, hoe kan dit je club vertegenwoordigen? Ik dacht eerder aan Parnassia, wat een ellendeling hey

16 juli 2021 om 10:44

Komt er ook eentje net kijken, hoor. :P

Ik raad je aan om voor de grap eens te kijken naar bv Gil y Gil. De corrupte imbeciel die Ajax, FC Congo noemde vanwege de Surinaamse jongens. Het stikt er in hun landje van. De oud-president van Alaves(dmitry Piterman) maakte er ook een gezellig potje van.

16 juli 2021 om 11:04

Of wat dacht je van oud president van Atletico Madrid. Ben zijn naam even kwijt. Volgensmij heb je wel gelijk. het is Gil y Gil. Deze spoorde ook niet. Kiki Musampa notabene speler van Atlã©tico werd racistisch bejegend door de oud president van de club.

16 juli 2021 om 14:46

Echter zijn dit wel schrijnendere gevallen dan een Perez, die in een privã©omstandigheid is opgenomen tegen zijn weten in en dat verzacht het wat mij betreft genoeg. We weten nou eenmaal niet hoe voorzitters zich normaliter achter de schermen gedragen, ik denk dat een fors percentage hun biezen zou moeten pakken als Perez hierop veroordeelt wordt.

16 juli 2021 om 16:36

Haha Gil y Gil. Een naam die ik dacht nooit meer geassocieerd met voetbal te zien. Heeft denk ik nog steeds het record in handen met 7 ontslagen trainers in 1 seizoen. De Madridistas mogen hem toch wel dankbaar zijn. Door hem is een zekere Raul van jeugdopleiding overgestapt.

16 juli 2021 om 09:59

Spanjaarden schelden doorgaans al heel veel en zeggen dingen die wij 'vertaald' niet normaal vinden. Dus in de context van hoe ik Spanjaarden ken, vind ik dit helemaal niks geks. Heb jij die ervaring niet dan of heb je geen ervaring met Spanjaarden ? Cavani kwam laatst ook alweer in het nieuws door een opmerking die heel normaal is in zijn land, zaten er ook alweer van die gasten die zich niet inleven in een cultuur van een ander te oordelen....

16 juli 2021 om 10:20

Daar heb je helemaal gelijk in Schop1989. Je zag het al bij Messi na het winnen van de Confederations Cup die la concha de tu madre plaatste op zijn IG wat letterlijk vertaald als je moeders *** Ik vraag me eerder af waarom niemand het zich afvraagt waarom dit überhaupt word opgenomen, is totaal onethisch als iemand jou opneemt zonder jou toestemming om het tegen jou te gebruiken in de media.

16 juli 2021 om 10:23

Wat zeg je nu? Cavani zei absoluut niks geks, dat klopt. Maar dat kan je hier niet mee vergelijken. Hoerenjong/zoon is inderdaad een vaak gebruikt scheldwoord in Spanje, maar dat is K**lijer hier in Nederland. Dat maakt zoiets nog niet normaal? Nee, dit zijn absoluut beledigingen aan Guti en Figo. Daar kan je de opmerking van Cavani totaal niet mee vergelijken omdat deze niet beledigend zijn.

16 juli 2021 om 10:24

Is niet alleen onethisch is in de meeste landen gewoon illegaal

16 juli 2021 om 11:48

Wie zegt dat het niet beledigend is? Voor jou is het misschien niet beledigend maar als cavani het tegen mij zou zeggen als een donkere person kon ie gewoon een uithaal verwachten.

16 juli 2021 om 12:08

Mijn mening is dan wel dat je zeer licht ontvlambaar bent. Want hoezo ga je er van uit dat ik blank ben? Wat Cavani zei was niet beledigend. Of moeten de blanken zich ook beledigd voelen als men zegt 'de blanke man' ? Edit: Maar dat is een discussie die hier niet hoort. Het gaat om de vergelijking Cavani en deze uitspraken van Perez. Die zijn totaal niet te vergelijken.

16 juli 2021 om 12:08

Choplife maar dat is het nou, een donkere persoon uit Chile zal het wss als minder ervaren want zwart vertaald letterlijk als negro daar. Ik kan persoonlijk niet tegen ‘neger’ want het leidt teveel af naar het n-woord maar je hoeft geen uithaal van mij te verwachten maar ik snap best dat je die wel van een Afro Amerikaan kan krijgen.

16 juli 2021 om 12:17

@Choplife Het is niet zo dat Cavani die donkere meneer aan het beledigen was. Hij kende hem persoonlijk en die meneer werd vaker op die manier aangesproken door Cavani. Blijkbaar zijn de normen en waarden gewoon anders en kon die donkere meneer daar heel goed mee leven. En zoals Cavani al aangaf, het is in zijn land normaal. Jij kijkt er nu met een Nederlands brilletje naar. Het is simpel om dingen te roepen zonder echt kennis te hebben van een andere cultuur/land. Ik raad je aan om eerst je research te doen voordat je onnozele dingen gaat roepen zoals ‘kon ie gewoon een uithaal verwachten’.

16 juli 2021 om 12:25

@isco ik ben het met je eens dat Cavani niet echt het juiste voorbeeld is omdat het direct nog wat anders teweeg brengt en een diepe zucht. De gelijkenis trek ik alleen wel omdat bij beide zaken meningen uit voort zijn gekomen die vergaten rekening te houden met een cultuur. Nogmaals in dit geval kijk ik er niet van op vanuit mijn eigen ervaring met de Spanjaarden, jij kan natuurlijk andere ervaringen hebben en dit anders ervaren. Allemaal ruis die ervoor zorgen dat oordelen hierover nog minder toepasbaar is. Geen mening is ook een mening

16 juli 2021 om 12:35

Schop. Excuses. Dan heb ik je eerdere reactie verkeerd geïnterpreteerd. En wat betreft jouw en mijn ervaringen. Die kunnen inderdaad anders zijn. Het klopt dat ze het vaak zeggen, maar in deze context is het meer dan enkel een 'gvd' 't**zooi' als je je teen stoot. Dit is namelijk echt op de man beledigen en niet tegen die persoon zelf. Dus je kiest ervoor om zo over iemand te praten zonder een discussie met die persoon te hebben.

Vrees dat zijn dagen langzaam ten einde komen. Qua werk heeft Perez altijd wel prima werk geleverd, maar als persoon zwaar ondermaats. Misschien is het ook wel tijd om te vertrekken en lekker iemand anders aan te stellen.

16 juli 2021 om 09:29

Iijkt er voorlopig niet op dat iemand hier een heel groot probleem van maakt dus ik weet niet waar je het over hebt.

16 juli 2021 om 09:32

Geloof me maar dat het binnenskamer aan het stormen is...

16 juli 2021 om 09:33

Lijkt het voorlopig niet op

16 juli 2021 om 09:39

Het zal nu misschien wel meevallen omdat het voornamelijk over oud-spelers gaat. Maar het zal denk ik niet lang meer duren voordat het over huidige selectiespelers gaat. Perez houdt ervan om na te trappen en dat zal nooit ten goede aflopen. En zoals @petouchi al aangaf zal het binnenskamers vast wel stormen op dit moment, maar wordt dat nog niet naar buiten gebracht. Kan mij niet voorstellen dat de spelers nog positief opkijken naar een voorzitter die zo praat over oude teamgenoten/vrienden van sommige spelers

16 juli 2021 om 09:53

Weet je wat het is, zo kan elk fan, lid wel opstappen en een ander club gaan zoeken. Laten we eens alle pittige uitspraken sinds we fan zijn op een rijtje zetten en uitlekken. Iedereen heeft vast eens met frustratie dingen geroepen, na een zure pot etc. Als je dat allemaal op een rij zet heb je een giga klapper hoor, tjsa. Goed, is dit fout geweest van Perez? Absoluut het is ook gewoon pittig maar de manier waarop en de timing vind ik erg apart. Lijkt wel meer een hetze richting Perez (toevallig de Esl voorloper) voor dingen die jaren terug zijn gebeurd, tsja en context speelt echt wel mee. En daarnaast Perez is geen koekenbakker, als hij nou de club achteruit bracht ja maar de club staat sterk onder zijn bewind, al jarenlang. En als hij zichzelf boven de club had geplaatst, had hij vast deze audio's gewoon opgekocht. Tsja, maar ben wel benieuwd of er wat gaat gebeuren en ben meer benieuwd wat die spelers hier nou vinden. Als een Raul en Iker roepen ja niet best maar dat is verleden tijd, hebben wel meerdere ruzies gehad etc. dan is er niks aan de hand. Gaan zij hier wel tegen in, dan wordt het een lastig verhaal.

16 juli 2021 om 09:56

Ergens snap ik die uitspraken ook wel. Ik weet niet wat bijv Guti privé allemaal deed, maar misschien was het ook wel echt een idioot. Daarnaast, als baas van de grootste club van de wereld, heb je alleen maar te maken met geldwolven. Zaakwaarnemers, spelers etc die de grenzen opzoeken. Als Real zijnde moet je de beste spelers binnen halen, maar tussen die beste spelers zitten vaak de grootste idioten en denken dat ze alles kunnen maken. Perez hoort in zijn functie misschien niet zo te praten, maargoed het was dan ook niet voor de buitenwereld bedoeld. Als we denken dat er niemand meeluisteren zeggen we allemaal weleens iets lelijks.

16 juli 2021 om 11:25

Blijf en wees realistisch. Ik geloof zelf dat hij nog zal opstappen en Mbappe wat zal hij wel niet denken over Real Madrid. Dit is nou wat ik bedoel net als met Bartomeu die veel schade heeft aangericht en iedereen was dagelijks Barcelona aan het kapot maken, wat een verrotte club wat is die club toch ver weggezakt en nu dan? Moet ik nu zeggen Gatverdamme wat is real Madrid toch een smerige club terwijl1 gek mannetje de grootste spelers p aarde een ezel vind of een hijo de P.ta. Je kan dan toch niet gelijk de club aanvallen maar ja zo denk ik dan

16 juli 2021 om 09:31

Qua werk altijd prima werk? Financieel ja, maar als je Ronaldo laat gaan en je zet een 18 jarige megaprutser op zijn plek met alle gevolgen van dien dan ben je ernstig de weg kwijt. 2 snotneuzen als basisspeler puur omdat ze Braziliaans zijn, vrij schokkend. Waarvan 1 ze letterlijk de titel heeft gekost dit jaar met een schokkende niet te missen misser tegen Sevilla. Ze spelen al 3 seizoenen op rij met maar 1 aanvaller van wereldklasse, de rest is te lachwekkend om überhaupt serieus te nemen. Dat mag Perez wel worden aangerekend, en het feit dat hij uber megaprutser Vinicius nog steeds niet op z'n minst verhuurd laat zien waar hij mee bezig is en wat voor waardeloos gepruts ze dit seizoen wéér staat te wachten, alles vanwege Perez z'n zieke obsessie met Braziliaanse spelers. (=Commercieel en marketing technische belangen etc) Haast gênant dat sommige Madrista's na 3 seizoenen op rij nog steeds niet doorhebben wat voor spel Perez speelt ten koste van Real Madrid met die 2 Braziliaanse jochies

16 juli 2021 om 09:39

Financieel is het toch ook allemaal niet zo geweldig? Je club in de schulden steken en vervolgens een competitie willen oprichten die de doodsteek zou zijn voor alle nationale competities om financieel je hachje te redden.

16 juli 2021 om 09:55

Winst gemaakt afgelopen jaar, in het coronajaar. Verder ieder jaar meeste inkomsten. 'In de schulden steken' is vrij normaal in de bedrijfsvoering. Vreemd vermogen aantrekken, om daarmee te investeren en meer winst te kunnen maken. Neemt niet weg dat het in Spanje de spuigaten uitloopt, maar dat komt meer door het gebrek aan controle vanuit de autoriteiten. Als Real zich niet in de schulden zou steken, zouden ze ineens zwaar zakken op de ranglijst. Dat kan je Perez niet aanrekenen.

16 juli 2021 om 10:01

@Verbeteraar dat kun je Perez niet aanrekenen? Hij is toch hoofdverantwoordelijke voor het financieel beleid? Niemand zegt dat hij belachelijk hoge salarissen moet uitdelen aan deze "idioten".

16 juli 2021 om 10:03

Dat zal ook wel, maar dat je het dan probeert te compenseren door een competitie op te richten waarmee je 99,999999% van het internationale voetbal bij voorbaat uitsluit door het gesloten te maken is wat mij betreft te gestoord voor woorden.

Daarnaast vind ik de bedrijfsvoering waarover jij spreekt een klassiek gevalletje van boven je stand leven. Als we Perez mogen geloven hebben ze een glazen plafond bereikt die zonder Super League niet doorbroken kan worden, dus dan pas je je maar aan en ga je een normaal beleid voeren. In plaats van dat speciaal voor jou een ongezonde structuur moet worden opgezet.

16 juli 2021 om 10:08

Als jij geen hoge salarissen uit zou delen, zouden ze sportief niet meer mee doen. En als je dan kijkt naar wat ze gewonnen hebben, heeft hij het zeker niet slecht gedaan.

Daarnaast is de financiële situatie onvergelijkbaar met bijvoorbeeld Barcelona. Real heeft zoals hierboven gezegd winst gemaakt afgelopen jaar, heeft de bouw van het nieuwe stadion voor een groot deel zelf bekostigd en heeft, door het sterke beleid van Perez op dit gebied, de hoogste inkomsten van alle voetbalclubs ter wereld. Real zou zich dan ook in een redelijk tempo uit de schulden kunnen werken, maar maakt de keuze om dit niet te doen, omdat ze dan op sportief gebied moeten afhaken.

Je merkt het ook aan het transferbeleid van vorig jaar. Real heeft gekozen om geen grote aankopen te doen omdat ze eerst het stadion wilden verbouwen.

16 juli 2021 om 10:14

Sportief heeft hij het niet slecht gedaan. Maar nogmaals, dat bereikte hij alleen door (ver) boven zijn stand te leven. Moeten ze dan de rest van hun bestaan deze schulden opbouwen (continueren) om sportief aan te blijven haken?

16 juli 2021 om 10:22

Wel flink wat geld ontvangen voor een oude Ronaldo, waarvan je uiteindelijk ook nooit weet hoelang zo iemand op topniveau blijft presteren. En 18jarigen, welke jij megaprutsers noemt, waarvan wel iedereen dacht dat het zeer grote talenten waren en waarvan je dus ook niet vooraf kan weten dat ze niet naar behoren presteren.

16 juli 2021 om 10:27

Die feitelijk en op basis van zijn cijfers een megaprutser is, dus geen 'mening' maar feiten, en op Barca na zou geen enkele topclub op aarde 50 miljoen betalen voor een 18 jarige met welgeteld enkele goals in Brazilië, was nauwelijks interesse op de transfermarkt, laat staan dat de absolute wereldtop zo'n megaprutser in de basis zouden zetten in hun jacht naar CL/prijzen. Je moet blind zijn om niet te (willen) zien dat hij daar puur speelt vanwege z'n Braziliaanse nationaliteit. En als iemand je nou ook nog moet gaan uitleggen wat het marketing technische en commerciële voordeel is van Braziliaanse spelers dan houdt het feest snel op. Je kon van te voren weten dat een handjevol goals in Brazilië hem niet automatisch Real Madrid waardig maakte, en dus de kans extreem groot was dat hij niet naar behoren zou presteren. Dus nee, niet "iedereen dacht dat het zeer grote talenten waren". Alleen Perez en Barca (met haar waardeloze transfer beleid) waren geïnteresseerd. Voor de rest was de absolute wereldtop totaal niet geïnteresseerd. En als jij Vinicius geen megaprutser vindt dan kan ik je moeilijk serieus nemen. (Zielig voor zo'n knul die zo hard z'n best doet maar niet kan geven wat hij niet heeft, en dat mag Perez zeer kwalijk worden genomen.

16 juli 2021 om 10:33

@verbeteraar daar is Perez mee begonnen. In de jaren voor Corona ging dat allemaal goed maar nu heeft hij zichzelf te pakken. Dan moet Real inderdaad maar een tijdje rustiger aan doen. Volgens hem kan Real Haalland en Mbappe niet halen zonder Super League. Dan doe je dat niet. De voetbalpiramide is flexibel

16 juli 2021 om 11:09

Ja praat onzin, want je volgt niet de complete voetbal en ziet niet wat Real doet. Zij willen deze spelers kopen om te verkomen dat zij in handen komen van City en Psg. Alleen bij Gabriel Jesus is dit niet gelukt en die is bij City gekomen. Verantwoordelijk voor dit beleid is Juni Calafat. https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2020... Hij weet goed hij de Zuid Americaanse markt in elkaar zit. Hij wist goed dat Santos Rodrigo niet zal verkopen aan Barca. Hij had Real geadviseerd om eerst Vinicius te kopen omdat meer clubs in hem zijn geã¯nteresseerd, Psg, City, Juventus, Inter, Barca en Atletico waren geã¯nteresseerd, Daarna gingen ze achter Rodrigo want, Juni Calafat, wist dat Santos niet aan Barca wou verkopen. Perez doet goed beleid en wat hij zegt over de spelers heeft verschillende mensen toentertijd ook gezegd, Raul en Guti zijn door toenmalige bondscoach, Luis Aragones, uit de selectie gehouden en nooit meer opgeroepen voor de nationale elftal. Casillas is door velen in Spanje gezien als een mol die informatie doorstuurden naar de pers. Waarom zegt Perez niks negatief over Zidane en Beckham? Deze spelers hebben nooit het club gegijzeld met hun ego's en acties. Heeft clublegendes als Guti, Raul, Casillas weggegaan zonder hun resterende geld te vragen? Nee, dit betekent dat deze spelers alleen om denken aan hun geld en niet club. Perez ziet direct aan de karakter van de spelers wat voor types die zijn.

16 juli 2021 om 11:19

Wel grappig dat je hem een prutser noemt. Het enige wat die jongen niet kan, is scherp zijn voor het doel. Als hij dit ontwikkelt, is hij per direct een topspeler! Dus heel je verhaal raakt kan noch wal. Je kunt Perez afvallen op beleid maar dat heeft weinig zin want hij heeft alles goed gedaan wat hij goed kon doen.

16 juli 2021 om 11:29

Leuk dat je in je grenzeloze adoratie voor Vinicius je mening als feiten brengt maar je zit er toch echt naast. De feiten tonen dat Vinicius in de lijstjes staat met meeste balverlies, meeste mislukte dribbels, creëert nauwelijks kansen, heeft totaal geen overzicht, nauwelijks assists. Oftewel alles waar een aanvaller op beoordeeld wordt faalt hij hopeloos in en is hij letterlijk minder dan een gemiddelde middenmoter aanvaller. Dus als er iemand z'n verhaaltjes kant nog wal raken zijn het jouw feitenvrije meningen over (blijkbaar) je idool Vinicius. En daarom moet Perez in deze wel degelijk worden afgevallen, simpelweg omdat geen weldenkend mens op aarde 50 miljoen zou betalen voor hem LAAT STAAN hem doodleuk 3 seizoenen basispeler te maken, met alle gevolgen van dien. Dus op snelheid na heeft Vinicius niks wat een topspeler heeft, altijd dat zelfde excuus over afmaken, terwijl ook in elk ander opzicht hij relatief waardeloos presteert.

16 juli 2021 om 11:38

Gordinho--- Nou nou, iemand met een Braziliaanse (Portugese) naam die het nu fel voor die Braziliaanse prutser vinicius opneemt. Suprise! Onzin? Het is onzin om te beweren dat de grote clubs überhaupt interesse hadden in Vinicius. Dát is onzin. Heeft niks te maken met voetbal totaal, heeft te maken met iemand die nauwelijks wat in Brazilië heeft laten zien die doodleuk op Ronaldo positie mag spelen, met als gevolg 3 seizoenen lachwekkend gepruts, wat ik overigens wel hilarisch vond om naar te kijken. Ja, Juni Calafat is Perez mannetje in Brazilië, goh, alsof ik dat niet wist, maar feit is dat Perez het laatste woord heeft en verantwoordelijk is voor een totaal onlogische miskoop als Vinicius. Zowel Vinicius als Rodrygo (die tenminste nog wat potentie heeft) zijn puur gekocht omdat ze Braziliaans zijn. Zijn tig artikelen geschreven over Madrid's obsesie met Braziliaanse spelers. (Wat overigens begrijpelijk is vanuit financieel oogpunt etc)

16 juli 2021 om 12:00

TikkiTakaToch, ik denk dat Jose Angel Sanchez meer verantwoordelijk voor is voor deze aankopen i.c.m. Calafat. Perez is natuurlijk eindverantwoordelijke en moet zijn ja woord geven, maar als deze 2 heren een aankoop adviseren kan ik me niet voorstellen dat Perez nee verkoopt

16 juli 2021 om 12:12

Klopt. Daar heb je een goed punt. Maar eerlijk is eerlijk, 1) Perez heeft wel degelijk de opdracht gegeven om puur voor Braziliaanse talenten te gaan, ipv talenten puur op hun kwaliteiten beoordelen, dit vanwege de gigantische Braziliaanse markt met 250 miljoen potentiële fans, 2) Perez is degene die 3 seizoenen extreem slechte prestaties, zonder enige verbetering, tolereert en niet z'n macht gebruikt om bijvoorbeeld hem te verhuren etc. Dus qua transfer is Perez misschien niet helemaal de schuldige, klopt, maar het feit dat Benzema de afgelopen 2 a 3 seizoenen met deze 2 tieners zit opgescheept is wel degelijk op conto van Perez te schrijven die weigerde een fatsoenlijke aanvaller te kopen en die weigerde te verhuren nadat de gehele voetbalwereld zich kapot lachte om de shitshow voorin, Benzema uitgezonderd.

16 juli 2021 om 09:31

Zolang er geen rumoer is bij de echte Real Madrid mensen is er toch geen probleem?
Met betrekking tot de functie van president van Real is een ander probleem. Het probleem is dat bijna niemand kan wat hij kan en de eisen tot president van Real Madrid maar weinig is gegeven. Enige gegadigde was de laatste keer Riquelme.

16 juli 2021 om 09:35

En die zie ik in niets als een verbetering tov perez. Leek mij meer de zoveelste miljonair playboy die zich laat leiden door emoties

16 juli 2021 om 09:38

Ik snap niet hoe je dit soort gedrag van je voorzitter kan accepteren, maar goed, ik zal dan wel geen echt Real Madrid-mens zijn. Ik zie liever dat mijn voorzitter met respect over spelers en iconen praat, ook binnenskamers.

16 juli 2021 om 09:57

Zolang hij zijn werk goed doet, zorgt dat Real het financieel goed voor elkaar heeft en blijft groeien, zie ik geen probleem. Perez is hard, zegt wat hij denkt, dat is toch algemeen bekend? Dat men daar misbruikt van maakt en gesprekken opneemt vind ik meer kwalijk.

16 juli 2021 om 10:06

Die hele 'echte Real Madrid-mensen'-bende wordt echt een cult. Hoe kan je nou zo laconiek reageren op het feit dat Perez zijn spelers hoerenzonen, idioten en verraders noemt? Het is geen kantinejuffrouw, maar de voorzitter van je club.

Maar goed, all praise Lord Perez. Groter dan God. En blijkbaar ook vele malen groter dan Real Madrid.

16 juli 2021 om 11:20

Binnenkamers zie je dit normaal niet. Ik kan me wel wat gesprekjes tussen Overmars en van der Sar voorstellen over Jonk en Bergkamp. Zal er ook niet positief aan toe zijn gegaan denk ik. Gelukkig komen die normaal niet naar buiten.

16 juli 2021 om 11:23

Niemand ziet hem als iets anders dan een president die harde beslissingen moet maken. Het was fatsoenlijker als hij deze dingen niet had gezegd maar hij maakt deze mensen van dichterbij mee dan wij. Er zullen vast idioten en verraders tussen zitten.

16 juli 2021 om 11:58

Groter dan god zegt ie. Perez moet dit niet zeggen over legendes maar als hij het nodig vind binnenskamers, waarom niet? Raul en Guti werden al niet gezien als echte teamspelers met een groot ego (vooral Guti). Casillas was een mol samen met Granero. Het zijn clublegendes die veel betekent hebben voor de club en daarom zal ik persoonlijk nooit zo over ze praten, maar wie weet wat ze buiten het veld hebben gedaan? Over Zidane praat hij niks anders dan goed in die opnames en ook over Beckham, R. Carlos, Ronaldo Lima, etc. hoor ik niks. Perez mag van mij gewoon blijven en doorgaan met het uitstekende werk dat hij verricht. Zonder hem gaat de club financieel denk ik de afgrond in

16 juli 2021 om 12:03

Wat maakt het uit? Je bent voorzitter van de club, dus je hoort je ten alle tijde zo te gedragen. Maar goed, het fatsoen van Perez is terug te zien bij (een deel van) de fans. Klakkeloos accepteren dat je voorzitter zo praat over mensen die zo belangrijk zijn geweest voor je club. Bijzonder treurig en tekenend voor de macht die Perez uitoefent.

16 juli 2021 om 16:25

Waarom zou ik het belang van oud-spelers zetten boven dat van de club. Ik vind het ook jammer om dit te horen, maar ik wil geen Bartomeu-esque voorzitter bij Real hebben straks die alles verkloot. Hij verricht voortreffelijk werk voor Real. En daarnaast wordt het ook overdreven hoor. Sommige dingen zijn normaal om in Spanje te zeggen, normaler dan in Nederland, bijv. hijo de p*ta. Zelfde geldt voor Zuid-Amerika. Waarom zou Perez anders Raul en Casillas terugnemen bij de club?

Hij praat zich hier wel weer uit, is duidelijk niet op zijn grote mondje gevallen. Wat een bijzonder aparte voorzitter.

Aha nu weten we waarom Guti zijn carrière bij een andere team (Besiktas) heeft afgesloten, Peres is nu wel echt de pineut als dit doorgaat.

Wat bezielt je om dit soort dingen te zeggen?
Hij heeft veel goeds gedaan, maar dit kunnen de socios niet pikken.

16 juli 2021 om 09:32

Ach waarom niet? Maakt het jouw 1 ruk uit wat Perez op persoonlijk niveau van deze mensen vindt? Zolang hij zijn persoonlijke meningen maar opzij kan zetten voor het goed van Madrid. Daar lijkt het wel op toch? Anders zaten vele van deze spelers niet zolang bij de club. Waren al die vedetten van 2006 niet al terug aan de club verbonden in een of andere capaciteit en werd Raul niet stapsgewijs opgeleerd om binnenkort manager van het eerste te worden.

16 juli 2021 om 09:38

@real8madrid

Kom op dit kan je toch niet meer goed praten!! Hij zet de club voor schut, eerst met de SL, dan janken op tv dat RM geen Haaland en Mbappe kan kopen (geen woord over miskopen als Hazard waar 150 mil betaald is voor 1 jaar contract!!!) en nu deze genante vertoningen.

Dit soort taal en achterbaksheid past niet bij een club die koninklijk is.

De man moet de eer aan zichzelf houden en opstappen.

16 juli 2021 om 09:48

Fijn dat jij als anti madridista dat zo graag ziet gebeuren. Helaas zijn het de anti madridistas die dit een groter probleem vinden dan de madridistas zelf. Je hoort hier ook meer over ik de nederlandse voetbalsites dan op de Spaanse media.

16 juli 2021 om 09:52

En wie zie je dan graag instappen? Ik zie Perez echt niet vertrekken, niet voor zijn project af is. Tenzij al deze stress en druk hem vroegtijdig het graf injaagt (wat ik overigens als een reele optie zie, hij ziet er de laatste jaren sowieso niet meer best uit) denk ik dat hij gewoon zijn termijn uit doet. Perez die buitengekeild wordt is exact het doel met deze gelekte audio fragmenten en ik geloof in geen 100 jaar dat dat met de beste bedoelingen is voor de club.

16 juli 2021 om 09:54

Hahahah hou op hoor. Anti-Madridista... Mrkrillin valt daar absoluut niet onder. Al helemaal niet omdat hij toevallig een andere mening heeft over Perez

16 juli 2021 om 10:00

Termijn is dit jaar pas begonnen, dus dat is nog 3,5 jaar.

16 juli 2021 om 11:43

Mooi Guti of Raoul voor hem in de plaats nemen! Haha gaat natuurlijk niet gebeuren, maar wat zou ik dat prachtig vinden!

16 juli 2021 om 12:29

@real8madrid Ik vind dat wel belangrijk ja. Je kan toch niet zo rationeel zijn dat je zo een persoonlijke mening volledig scheidt van je professionele relatie met die spelers? Dat beã¯nvloedt uiteindelijk de selectie, prestaties, en de club. Het is best ongehoord toch hoe onze legendes via de achterdeur zijn weg gegaan telkens? Dat ze nu weer terugkomen is mooi, maar vraag me af in hoeverre dat niet een tactische zet is van Perez om socios voor zich te winnen. Hij weet als geen ander dat wij jongens als Raul en Casillas hoog hebben zitten. Het is een enorm sluwe vos volgens mij.

16 juli 2021 om 12:31

Ik weet niet hoe beide heren zich hebben verbonden aan Real maar je moet aan een behoorlijk eisenpakket voldoen. 2 daarvan is 20 jaar lid zijn van de club en een bepaald % aan vermogen. Beide spelers hebben aardig lang gespeeld maar een eigen vermogen van 100 miljoen?

Sorry dat ik het zeg, maar je kan gewoon aan zn kop zien dat het een eng nek is die over iedereen negatief praat. Ondanks dat Real Barcelona's rivaal is heb ik het altijd zonde gevonden hoe de legendes daar de deur uitgeschopt worden. Daarom was ik ook zo boos op Barcelona's beleid op manier dat ze omgingen met Suarez. Die verdiende net als Xavi en Iniesta een fatsoenlijk afscheid.

Recent leek overigens afscheid van Ramos prima, maar zou me niets verbazen als Perez achter de schermen ook Ramos zwart maakt.

Op gebied van business is Perez een van de beste en je ziet het continue terug in de cijfers, maar als mens lijkt hij echt een trieste figuur.

16 juli 2021 om 09:48

Je noemt één voorbeeld van Suarez tegenover ik weet niet eens hoeveel van Madrid? Zodra er weer supporters in het stadion komen garandeer ik je dat Suarez zijn welverdiende afscheid krijgt in een (vol) stadion. Denk dat iedereen weet dat corona de voornaamste reden is voor het op deze manier afscheid nemen van Suarez, en dan bedoel ik niet bestuurlijk gezien.

16 juli 2021 om 09:51

Je garandeert het ja? Ga je zelf het afscheid feestje geven? Sorry dat ik je terug moet halen naar fe werkelijkheid maar dat gaat natuurlijk nooit meer gebeuren

16 juli 2021 om 14:53

Je denkt serieus dat men een vol jaar nadat Suarez een concurrent hoogstpersoonlijk naar de titel schiet dat ze nog een afscheidsdag met vol stadion gaan organiseren? Tsjongejonge. Durven dromen is mooi, maar dit is eerder hallucineren.

16 juli 2021 om 10:02

Wat betreft Ramos zou ik het ook niet gek vinden. Ik ben altijd zoals je kan zien aan mijn naam fan geweest van Ramos maar hij heeft het toch zelf zo laten lopen voor een paar centen meer? Afspraak is afspraak en als je je daar niet aan houdt, dan is daar de deur. Of je nou Ramos, Ronaldo of Xabi Alonso bent, Real is groter.

Haha schitterend. Manier waarop dit in de publiciteit komt is misschien niet zo fraai, maar ik vind t mooi dat deze slang nu alsnog in de problemen komt met z'n gekonkel

Hij heeft genoeg goede dingen gedaan maar wat een clown is die vent. Hoe kan je zo over je eigen spelers praten en dan gaat het hier nog om echte legendes. Waarschijnlijk boos dat deze personen meer shine pakte dan dat hij deed.

We moeten zijn uitspreken wel in een bredere context plaatsen. Alleen een paar zinsnedes uit gesprekken halen is niet erg opportuun... grootste kulargument van de voorzitter dat ik ooit heb gehoord hahaha!

16 juli 2021 om 09:55

Is dat niet zo dan? Zoals ik in een ander artikel ook al zei: Het zou me verbazen als er mensen in mijn omgeving zijn die ik niet minstens 1x heb vervloekt voor vanalles en nog wat. Ben ik dan zo'n walgelijk persoon of zijn de mensen op vz hier zulke hypocrieten?

16 juli 2021 om 11:07

@real, je gaat er blijkbaar vanuit dat iedereen wel eens op die manier reageert. Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het nogal harde woorden die hij uit richting een keur aan oud-spelers. Vind het wel bijzonder hoe jij er van uitgaat dat iedereen dit doet. Alsof er twee opties zijn, jij walgelijk versus iedereen hypocriet. Eigenlijk noem je mij dus hypocriet, bedankt daarvoor

16 juli 2021 om 11:20

Daar komt het inderdaad op neer. Ik vind het ook hypocriet hoe iedereen over scheldwoorden in een privesituatie uitgesproken valt. Zoals ik zei: doet niet iedereen dat? Mijn woorden wanneer ik iemand vervloek zullen misschien minder hard klinken met dingen als malloot, idioot, klootzak, eikel, debiel etc. Maar het is dan ook zo dat Spanjaarden uitgebreider en kleurrijker schelden.

16 juli 2021 om 14:54

Eh, nee, ik maak mijn vrienden, familieleden of naaste collega's in de privésfeer eigenlijk nooit uit voor iets dergelijks.

Ik snap niet echt waarom er nu verontwaardigd wordt gereageerd, het is toch normaal dat je met sommige mensen niks heb en met anderen wel, ook als president van een club. Ik hoor in de Spaanse media voor alsnog niet zoveel ophef hierover. Ik denk dat die ook wel weten dat deze geluidsfragmenten toevallig naar buiten worden gebracht na het ontstaan van de super league. Cadena SER heeft nu nog steeds ook veel Catalaanse invloeden dus is het niet gek uiteraard zij met dit nieuws komen. Zolang de socio’s het goed vinden heeft Perez niks te vrezen en aangezien je er in Spanje weinig over hoort hoeft Perez zich niet druk te maken, want normaal hoor je altijd wel geluiden van de socio’s zoals met het vertrek van Zidane en Cristiano in 2018.

16 juli 2021 om 11:29

Nu gaan we de Catalanen de schuld geven.

Laat de audiofragmenten maar komen hoor. Dan kan deze respectloze gek eindelijk vertrekken.

Deze zelfde Perez werd altijd alom geprezen door de socios. Maar het is gewoon een engnek eerste klas. Los daarvan hij heeft wel lef om zulke uitspraken te doen vooral wat Figo betreft. Ik denk dat die Perez liever moet oppassen mocht hij degenen tegenkomen die hij zo schijnheilig liep uit te schelden. En dan nog laatst beweren dat bepaalde zinnen uit context werden gehaald hahaha. Je wordt gek exposed en dan probeer je je alsnog eronder uit te lullen. Dan ken je het principe normen en waarden niet. Gewoon een dame is het.

Wel slechte uitspraken over zulke clubmannen, maar real heeft in die periode verrekte weinig gepresteerd, qua CL enz, met al die galatico’s. Zal vast een kern van waarheid in zitten. Ik geloof dat ze alleen in 2007 kampioen werden?

16 juli 2021 om 10:10

2006/2007 en 2007/2008 werden ze kampioen.

Kom mensen... Denk je nou echt dat er geen andere voorzitters zijn die weleens iets over zijn spelers zegt? Als hij dit over een bankzitter had gezegd was er geen heisa overgemaakt. Hiermee laat hij eigenlijk ook zien van he. Ik ben de baas en ik bepaal de regels! En ook al ben je de grote ster, niks staat boven Real/perez. Perez is gewoon een slime kerel, zijn aanpak is misschien niet al te slim maja. Heeft prima zaken verricht! En in de galactico documenteren komt dit ook regelmatig voor! Laten van een mug geen olifant maken! Wie weet heeft hij deze uitspraken gedaan toen het een tijdje slecht ging en dat dit uit emotie er uit is gerold?! Als ik me nu nog druk moest maken over uitspraken van 10 jaar gelden. Die iemand over me heeft gezegd. Helemaal geen zin in!

Nog steeds in afwachting tot VZ het belangrijkste bericht plaatst n.a.v. zijn uitspraken. Beetje matig dat deze er nog niet is, tenzij VZ lekker af wil sluiten met een megaknaller.

In dezelfde opnames, gister of eergister al uitgebracht door El Confidencial (hetzelfde medium waar VZ al een paar dagen berichten van overneemt), komt naar voren hoeveel macht hij heeft. Hoe Perez bij Marca een directeur (die ook graag minister van Propaganda zou willen zijn) heeft geplaatst, hoe hij aangaf de grootste publieke zender te gaan manipuleren en hoe alleen AS nog over zou blijven als "vijand".

16 juli 2021 om 11:04

Dat was inderdaad het meest interessant. Gek genoeg is Marca nu gestopt met het berichten over de uitspraken. In el Chiringuito hebben ze er geen woord aan besteed. Als dit Rosell of iemand anders was geweest dan was het vrij spel geweest.

16 juli 2021 om 21:05

Chiringuito heeft geen woord eraan besteed omdat ze denken dat dit een staartje gaat krijgen. Je kunt iemand niet stiekem opnemen en het gebruiken (blackmailen, wat dus die journalist deed)... ze denken dat het strafbaar is en daarom bemoeien zij zich er niet mee.

Net zoals je in Spanje niet kan vloeken met k***, iets wat in Nederland met overvloed wordt gedaan. Sommige dingen klinken niet meer eens je ze vertaald hebt. En ik durf te wedden dat Figo en Guti hier echt niet van wakker liggen. Ik speel geen advocaatje van meneer Perez nu, maar wat walg ik enorm van deze cancel culture. Kotsmisselijke generatie.

16 juli 2021 om 10:59

Voor iemand die geen advocaatje van Perez speelt ben je toch behoorlijk op dreef. Alleen tokkies schelden met k*** dus dat is echt een vergelijking van niets. Gewoon frappante woorden van een voorzitter die zich groter waant dan de club. Alhoewel ik begin te twijfelen of het wel een waanidee is..

16 juli 2021 om 11:15

Dan zeg ik dat iets niet doe, komt er een tokkie zeggen dat ik het wel doe. Heerlijk toch

16 juli 2021 om 12:21

Ik zeg toch niet dat jij daarmee scheld. Jij hebt het over dat sommige dingen niet klinken in een andere taal en ik wijs je erop dat met k*** schelden in geen enkele taal klinkt. Net zoals de woorden van Perez in geen enkele taal als normaal ervaren worden. Mvg tokkie

16 juli 2021 om 12:43

Ik bedoel dat je zegt dat ik op dreef ben om advocaat te spelen. Dat doe ik namelijk niet. Ik ben gewoon geen voorstander van zulke dingen die jarenlang geleden hebben plaatsgevonden. Ja hij noemde hem een hijo de puta, so be it. Zolang het bij scheldwoorden blijft heb ik er vrede mee.

Dit is nog maar het topje van de ijsberg en de beerput gaat steeds verder open en er zal nog een hele hoop vuiligheid naar buiten komen.
Van deze voorzitter met zijn megalomane ideeën wordt nu genadeloos blootgelegd dat hij zichzelf groter acht dan de club Real Madrid en het voetbal in het algemeen.
Het Spaanse voetbal is al decennialang ziek, waarbij Real Madrid de voornaamste rol speelt met Pérez als grote roerganger.
Er is door justitie in Portugal een onderzoek gestart, zie het artikel: Louche praktijken aan het licht rondom transfer grootverdiener Real Madrid.
Real Madrid lijkt hierbij in eerste instantie niet actief betrokken, maar dit onderzoek zal zich niet blijven beperken tot FC Porto en Portugal alleen.
Het zal zich ook uit gaan breiden naar Spanje en daarna naar vele andere landen en clubs.
We weten allemaal dat er zeer veel dubieuze geldstromen in het voetbal rond gaan, maar velen sluiten bewust hun ogen daarvoor, zeker als het om hun favoriete club gaat.
Dit is nog maar het begin en er zal de komende tijd nog veel meer in de openbaarheid komen.

Voor mensen die Perez bekritiseerd en zegt dat hij 'clublegendes'verkoopt. Hier is een You Tube kanaal die de financieee resutaten van Real Madrid analyseert. https://www.youtube.com/watch?v=gkraqeyn4ti Het begint met Tebas die zegt dat Fiorentino verdwaald is. Typisch taal van mensen in Spanje. Daarna worden de financieen van seizoen 20/21 ge-analyseerd. Tijdens de pandemie is de netto schuld verlaagd van 210 naar 45 miljoen euro. Club heeft winst gemaakt en netto schuld verlaagd in tijd van COVID-19. Presentator antwoord Tebas dat Fiorentino niet verdwaald is.

16 juli 2021 om 11:55

Wat hebben financiën hiermee te maken?

16 juli 2021 om 16:53

Voor jou en veel anderen hier zien het verband niet. Als je het cultuur kent in deze landen dan kun je snel de verbanden leggen. Waarom ga je 14 jaar oude tapes nu publiceren? Wat wil je bereiken? Net in de week dat Real Madrid zijn financiële jaarverslag heeft gepubliceerd en Spanje alleen wordt gepraat over de schulden van Barca en het onmogelijk om Messi in te schrijven.

Wie gaat er nog voor Real Madrid willen voetballen met zo'n Totaal Idioot aan het roer? Wat een afgang.

Als Barca supporter haat ik alles van Madrid dus ook Perez. Echter vind ik niet dat je mensen moet beoordelen op wat ze in privé sfeer zeggen (tenzij je illegale dingen aan bespreken bent of zelfs zeer onzorgvuldig bent geweest). Niet alleen voetballers, ook politici, artiesten etc. Er zijn ook daar wel app berichten onderschept, foto's gemaakt van notulen, gesprekken afgeluisterd, geheime notulen achteraf openbaar gemaakt, emails onderschept etc. Iedereen lucht wel vertrouwelijk zijn hart, en klaagt wel eens over zijn partner, collega, baas, teamgenoot, tegenstander, minister, coalitiegenoot etc. Je ging vanuit dat het een prive/geheim gesprek was en dat vertrouwelijk zou blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4271 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla148
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder70
T. CourtoisKeeper70
K. BenzemaAanvaller78
RodrygoAanvaller70
CasemiroMiddenvelder60
NachoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

109 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren