Ajax trok stekker uit komst Sulemana: ‘Geen 16 miljoen voor een twijfelaar’

Donderdag, 15 juli 2021 om 19:09Dominic Mostert • Laatste update: 19:12

De directie van Ajax heeft zelf de stekker getrokken uit de deal omtrent Kamaldeen Sulemana, schrijft De Telegraaf. De linksbuiten van FC Nordsjaelland vroeg opnieuw om extra bedenktijd, waarna Ajax besloot om van zijn komst af te zien. Sulemana is nu op weg naar Stade Rennes en lijkt vrijdag al medisch gekeurd te gaan worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

180 reacties (laatste reactie door robur)

En zo is het 🐐, je kan ook moeilijk 5 buitenspelers opstellen! Graag of niet, en in dit geval dus niet.

15 juli 2021 om 19:23

Ik ging er al vanuit. Dat er een hele eisen pakket was.En ajax niet zo ver mee ging.Voor een 19 jarig speler.En dan weer uitstel vraag.Om te kijken wat Rennes met een belletje weer doet. En zo ook andersom na ajax Zeg genoeg.Die wil niet klaar als een klontje.Anders had die wel eerder.De medische keuring gedaan.

15 juli 2021 om 19:25

@ajaxwatcher: dan hoeft Neres niet per se weg (tenzij het geld nodig is) en moet hij zich richten als stand-in voor Tadic op links.

15 juli 2021 om 19:47

Die jonge wil gewoon basis spelen, wat voor een jongen op zijn leeftijd een must is. Niks mis mee toch? Als het united was geweest en uiteindelijk kwam hij bij ajax terecht om speeltijd etc etc zou je iedereen horen zeggen wat voor verstandige jongen het is en dat er een goede kop op zit. Niet hypocriet worden nu.

15 juli 2021 om 19:56

Wat een onzin..
Als je een basisplaats eist als 19-jarige bij een club, dan is het geen topclub

En dat is Rennes ook niet..

Dus hij speelt liever onder zijn niveau met garantie op speeltijd?

In Engelend hoef je op je 21ste niet eens aan een basisplaats te denken

15 juli 2021 om 20:12

Zijn niveau mag ie nog even laten zien. Die jongen heeft nog niks bewezen. Ik ben nooit dan van deze aankoop geweest en dat kwam puur door de transfersom. Veel te hoog voor een jong talent uit de Deens competitie, en zelfs daar was ie niet indrukwekkend qua statistieken. Prima dat hij Rennes en Ajax tegen elkaar uit wilde spelen voor meer poen, want daar ging het gewoon om. En sterk dat Ajax een grens getrokken heeft en hem vaarwel gezegd heeft. Uitstekend gehandeld.

15 juli 2021 om 20:13

Pranjic, de grap is natuurlijk dat hij bij Rennes ook geen garantie op speeltijd heeft. Dat zeggen ze nu om hem te paaien, maar als hij tegenvalt gaat hij daar ook gewoon banken.

Het is wel verstandig om je kans op speeltijd te maximaliseren. Maar speeltijd eisen slaat nergens op. Ik wens hem veel succes bij Rennes, ben benieuwd of het er daar uit gaat komen.

15 juli 2021 om 20:18

Dit bericht en deze 'verklaring' gaat er wel meteen als zoete koek in hier op VZ bij het merendeel Ajacieden. Dit is slechts 1 kant van het verhaal welverstaan die van Ajax. De motieven van zijn twijfel is feitelijk nog gissen. Men doet aannames dat dit met een basisplaats garantie eis was - dit lijkt me sterk als je uit Denemarken komt. Kwam hij uit de Europese top pak en beet PSG of City had ik deze eis sneller geloofd. Lijkt me sterk dat je van Njordselland komt en bij Ajax basisplekken eist. Bij Rennes zal die die ook niet zomaar krijgen dus deze reden lijkt me sowieso kul. Men onderschat Rennes overigens en het niveau van de Ligue 1 ook. Ik wacht nog even met mijn oordeel totdat ik zijn eigen reactie vernomen heb.

15 juli 2021 om 20:22

Dan moet hij lekker in Denemarken blijven. Als 19 jarige heb je bij geen enkele grotere club recht of de belofte op een basisplaats. Die dwing je af. In topsport heb je geen garanties. Deze jongen is niet uit het juiste hout gesneden blijkt nu. Dus prima dat hij naar Rennes gaat. Je probeert gewoon op jouw manier je afkeer tegen Ajax een zilveren randje te geven. Niet gelukt maat.

15 juli 2021 om 22:27

Bij rennes komt hij doku tegen een super snelle winger. Die toch wel iets verder staat volgens mij.

16 juli 2021 om 00:13

Grappig om te lezen dat iedereen alweer conclusies trok hier na het eerdere bericht. En nu blijkt Ajax zelf de handdoek geworpen te hebben

16 juli 2021 om 12:05

Ja tegen een miljadair van Stade Rennes kun je moeilijk tegen opbieden die geven hem een mega salaris. Dan is het voor zo'n jongen niet moeilijk meer. Ja dat is het nadeel voor Nederlandse clubs alleen afdankertjes willen hier nog voetballen.

16 juli 2021 om 12:35

Je komt ook niet bij Ajax voetballen om financieel onafhankelijk te worden als talent. Je komt daar spelen om je carriã¨re een kick-start te geven omdat ze er in Amsterdam om bekend staan dat ze jonge spelers graag een kans geven. Nu weet ik niet hoe Rennes dat doet met talenten maar ook de League 1 is een prima omgeving om je te ontwikkelen en klaargestoomd te worden voor de absolute topcompetities. Als je dan ook nog meer vangt daar (wat ik nergens kan lezen) dan begrijp ik dat je wellicht toch voor Frankrijk kiest. Garantie op speelminuten kun je bij Ajax ook niet krijgen. Tadic is verder en aanvoerder. Haller is een aankoop van 20 miljoen net als Anthony.

Heel goed gehandeld van Ajax. Het heeft al veel te lang geduurd. Niemand is groter dan de club. Hij moet trots zijn om voor de club te spelen, niet andersom.

Uitstekend. Ook die jongen zijn goed recht, laten we dat niet vergeten. Met Tadic, Neres (die denk ik blijft gezien er 0 geruchten zijn), Antony en Berghuis zijn de flanken uitstekend bezet.

15 juli 2021 om 19:23

Ook meer ruimte voor eigen jeugd zoals van Axel Dongen en Unuvar

15 juli 2021 om 19:27

Axel is er wel klaar voor. univar denk ik niet.
En ben bang dat hij het ook niet gaat reden eerste .axel is een groot talent.

15 juli 2021 om 19:51

Op basis van wat is Van Axel dongen er klaar voor? Die jongen heeft 2 potjes jong ajax in de benen...

15 juli 2021 om 19:58

Axel heeft veel.meer Dat kan je nu al zien.PotentieelVeel meer talent dan unuvar. Die heeft al vaker mee gedaan. Bij het eerste .Kom veel te kort daar.

15 juli 2021 om 20:38

Unuvar heeft wat, 2 potjes meegedaan in Ajax 1? Veel meer zullen het er niet zijn. Belachelijk dat jij denkt dat van axel dongen al klaar is voor ajax 1.

15 juli 2021 om 20:39

@Dilima Unuvar heeft 1 bekerwedstrijd (tegen Spakenburg nota bene) meegedaan en verder alleen oefenpotjes voor Ajax 1..

15 juli 2021 om 23:04

Unuvar is 10 en en axel buitenspeler.. buiten dat heeft unuvar ook zn lichaam niet mee.. wat een vergelijking zeg. Unuvar komt er wel alleen wat later, heeft puur met zn positie en lichaam te maken

15 juli 2021 om 23:33

Dilima1966 Unuvar is net een maandje 18 en heeft (vooral de tweede seizoenshelft) alles gespeeld in de KKD.

“Dat kan je nu al zien” is trouwens geen argument waarom v axel dongen verder zou zijn. Je zegt precies niks.

15 juli 2021 om 23:35

Rayvg Unuvar heeft echt alles op linksbuiten gespeeld dit seizoen

16 juli 2021 om 16:13

Daarnaast gaf Ten Hag na de laatste oefenwedstrijd aan dat ook Danilo vanaf de flanken kan spelen en was hij zeer gecharmeerd van Rasmussen. Wellicht de jeugd dan toch maar kansen geven ?

15 juli 2021 om 19:23

Zeker z’n goed recht, maar 2x op moment supreme om meer tijd te vragen vind ik wel een beetje zwak. Als je teveel twijfelt, gewoon niet doen. Prima gehandeld van Overmars lijkt me!

15 juli 2021 om 19:26

Wellicht dat Overmars nu gaat schakelen naar Julian Alvarez van River Plate. Zijn zaakwaarnemer zou een paar weken geleden al hebben gesproken met Ajax. Aston Villa zou ook concreet voor hem in de markt zijn maar daar heb ik al even niks meer over gehoord. Wellicht een goed plan B aangezien hij zowel op de flanken als in het centrum prima uit de voeten kan. Dan is je bezetting wel echt optimaal voorin. Voor Neres inderdaad 0 geruchten dus lijkt er op dat die blijft.

15 juli 2021 om 19:46

Denk het niet. Dat is ook een rechtsbuiten.

15 juli 2021 om 20:01

Speelt voornamelijk als rechtsbuiten inderdaad (38 van de 70 wedstrijden). Speelde ook 26 van zijn wedstrijden als centrumspits, multi inzetbaar dus.

15 juli 2021 om 20:05

Zelfs als Neres vertrekt is de bezetting ruim. Bedenk dat Kudus ook als buitenspeler kan fungeren. Labyad is nog niet verkocht en is ook een optie.. Daarnaast heb je jeugd lopen die ook aan de deur (gaan) kloppen(Unuvar/Axel). Enige positie waar we “krapper” zitten is de spits, maar ook daar kun je met Haller, Danilo, Tadic, Sontje niet spreken over slechte bezetting..

En zo hoort het. Graag of niet. Goeie instelling wel, bang voor concurrentie..

15 juli 2021 om 19:14

Of gewoon een verstandige jongen. Tadic is onze belangrijkste speler en aanvoerder. Die speel je er gewoon niet uit.

15 juli 2021 om 19:16

De jongen kan ook in de spits of rechtsbuiten spelen, dus dat valt echt wel mee. Verder kan je zo'n jongen natuurlijk geen basisplek beloven, dat lijkt me logisch.

15 juli 2021 om 19:19

Ja dat kan maar in de spits staat de duurste aankoop in de clubgeschiedenis en op de rechterflank staat er voor meer dan 35 miljoen aan transfers.

15 juli 2021 om 19:20

Ja want op rechts maakt hij meer kans momenteel. We kunnen haast een elftal rechtsbuitens opstellen😅.

Ik snap wat je bedoelt maar ik kijk er anders naar. Vanuit die jongen geredeneerd zonder liefde voor Ajax snap ik prima dat hij naar Frankrijk gaat waar hij meer betaald krijgt en minder concurrentie heeft.

15 juli 2021 om 20:22

Ik heb er ook nul moeite mee dat hij voor een andere club kiest. Maar maak een keuze. Wekenlang je keuring opschuiven slaat gewoon nergens op.

15 juli 2021 om 23:24

@vernon, het is niet alsof het een keuze is tussen een colaatje of een fanta he. Dit zijn levensveranderende keuzes en prima als hij hier goed over nadenkt. Daarnaast is een paar weken onderhandelen over miljoenen helemaal niet vreemd. En je weet al helemaal niet tot in detail waarom de onderhandelingen lang duurde.

15 juli 2021 om 23:43

Helemaal mee eens ! Mensen springen gelijk op de meest negatieve uitleg tegenover die jongen. Geen enkel inlevingsvermogen.. Wat we wel kunnen zeggen is dat hij het 2x erg ver liet komen met Ajax voordat hij om uitstel vroeg. Dat is niet heel professioneel. Maar zoals je zegt; supergrote beslissing in zijn leven, logisch dat ie wikt en weegt. Doe mij n colaatje trouwens.

En zo hoort het ook! Je gaat toch niet bijna 20m betalen voor een speler die niet eens de concurrentie aan wil gaan. Bij een club als Ajax kan je geen basisplaats eisen, zelfs Tadic kan dat niet..

Goed zo. Kanon, laat je niet zo bespelen zeg. Als ie nu al zulke trekjes heeft, kan me voorstellen dat ie somewhere along the road ook een pain in the ass kan worden als ie bij ons komt. Goed zo!

Dik terecht wat mij betreft, wie denk je wel niet wie je bent wanneer je al in Amsterdam bent en dan toch de boel nog aan het lijntje probeert te houden. Nee lekker vergeten en door, zulke slangen wil je niet onder contract hebben staan. Krijg je elke transferperiode problemen mee.

Lekker belangrijk wie wat besloten heeft. Streep eronder en doorschakelen naar plan B. Succes in Frankrijk Sulemana.

prima, een jongen die de concurrentie niet durft aan te gaan heb je niets aan. Bovendien hebben we genoeg uitstekende buitenspelers.

15 juli 2021 om 23:29

Dit is enkel zoals Ajax het uitlegt, wellicht heeft hij een hele andere uitleg. Maar zelfs als dat ook zijn uitleg is valt er wat van te zeggen. Kijk even naar hoe het bij Van de Beek is gegaan....die durfde de concurrentie wel aan te gaan en zit vervolgens een jaar op de bank. De weg der geleidelijkheid is vaak beter.

Netjes gedaan Ajax! Doorschakelen naar spelers die wel voor de club willen spelen!

Zuur, gelukkig hebben we een goede bezetting op dit moment. Als Neres nog weg gaat nog wel even kijken of er ergens nog een talentje op te pikken valt.

"de concurrentie wilde Sulemana niet aangaan". Die gaat vast ver komen als hij zo zijn clubs gaat uitkiezen.

Zo is het. Top gehandeld van Ajax. Dit is geen gevalletje Richarlison, Ajax heeft hem een goede aanbieding gedaan die al weken klaarlag. Hij wist wat hij kon halen en schijnbaar was dat niet goed genoeg. Veel succes in Rennes!

Groot gelijk, valt me trouwens op dat de Franse clubs flink aan het kopen zijn oa in Nederland, vond de Franse competitie nooit zoveel maar de Franse league wordt steeds aantrekkelijker zo voor de gemiddelde Nederlandse voetballiefhebber.

15 juli 2021 om 19:47

Klopt, ik ga zeker af en toe wat meepakken uit de Ligue1

15 juli 2021 om 20:00

Waar is de Ligue 1 te zien?? Overigens valt het volgens mij wel mee toch betreft het aantal Nederlanders?

Boadu?
Stengs
Kluivert?
Botman
Bakker is inmiddels weg en hetzelfde geld voor depay. Netto valt het volgens mij reuze mee hoeveel Nederlanders er straks spelen..

15 juli 2021 om 20:01

Zijn die wedstrijdjes uberhaupt ergens te zien? Afgelopen seizoen niet echt op Espn of Ziggo voorbij zien komen, of ik moet blind zijn? Lijkt me ook wel interessant om eens naar te kijken

15 juli 2021 om 20:04

@trobiii Je vergeet natuurlijk Wijnaldum ook nog haha.

15 juli 2021 om 21:07

Wijnaldum wat @aguerooo al zegt. Daarnaast wellicht Koopmeiners. En dit is toch redelijk wat. Het is niet alsof er bij de grote 5 landen honderden Nlse profs zijn.

15 juli 2021 om 22:13

Eerder (+/- 3jaar geleden) was het op Eurosport.

Ik heb gezocht maar ik kan weinig vinden, ik kom alleen uit op Amazon.

Het wordt iig een interessante competitie voor ons, jonge jongens die het 1e buitenlandse avontuur aangaan.
Zou leuk zijn als een Nederlandse zender de rechten kan kopen

15 juli 2021 om 22:16

Ik heb al moeite met PSG te kijken waar allemaal toppers inspelen, laat staan Nice waar Boadu komt te spelen....heel veel succes en kijkplezier 🤢

16 juli 2021 om 00:49

Het is met Kluivert (Nice), oud Eredivisie speler Dolberg (Nice), Botman (nog steeds Lille), Xavi Simons (PSG), Wijnaldum (PSG), Musaba (Monaco), Bosz (Lyon),evt Onana (Lyon), Tom Sierhuis (Reims), Boadu (Monaco), Stengs (Nice) en heel misschien Veerman (Rennes) volgens mij nog nooit voor gekomen dat de Franse Competitie zoveel ex Eredivisie spelers heeft.

16 juli 2021 om 01:36

Tom Sierhuis... dat komt niet eens in de buurt van zijn voornaam. Bovendien mag Kaj volgens mij alweer vertrekken. Gewogen en te licht bevonden.

16 juli 2021 om 07:23

Maar Tom Sier was ook een voetballer, dus daarom zit hij wss even mis

Ja en beter ook. Ajax is inmiddels uitgegroeid tot een Europese subtop club. Als een groot talent nog extra twijfelt, hoeft het niet meer. Zou leuk zijn geweest, maar meer niet. Ga maar lekker in de Ligue 1 voetballen een betere competitie, maar zorg er maar eerst voor dat je aan speeltijd komt daar en weet te imponeren. Ajax had hem denk ik wel een mooier podium kunnen geven dan Rennes, maar zo een jongen bepaalt het natuurlijk zelf. Succes, hier vind Ajax vast wel een betere vervanger voor.

En terecht. Als je 16 miljoen moet kosten en de keuring moet weer worden uitgesteld, dan bekijk hij het maar. Succes in Rennes.

Sterk van Ajax, voor zo'n bedrag moet er ook een echte versterking komen.

Ik zeg het als Feyenoord supporter niet graag, maar we mogen op bestuurlijk niveau wat van die gasten leren, ik vind Arnesen uitstekend op weg met de opbouw van scouts, transfers komen eraan en ik heb flink veel vertrouwen op een top3 aanval, (al helemaal als AZ word leeggekocht) maar toch vind ik dat er lessen zijn, jeugdteam op leuk niveau, goede scouting en ook daadkracht, dit is een absoluut voorbeeld daarvan

Ajax had hier een power move moeten maken. Nu gaan clubs zodra ajax geïnteresseerd is in een speler proberen op te boxen met hen. Beetje een brobbey misser dit.

15 juli 2021 om 19:17

Teveel betalen is een power move? Je het altijd te maken met een maximaal bedrag dat je bereid bent te betalen. Daar moet je gewoon niet van afwijken.

15 juli 2021 om 20:26

Toekomstige concurrenten op de transfermarkt jaag je echt niet weg door ineens met extra miljoenen te gaan smijten. Die proberen het gewoon. Ajax heeft dit prima gedaan, ze doen een serieuze poging, maar laten niet met hun voeten spelen.

15 juli 2021 om 22:35

Juist heel goed gehandeld. Als je hier in mee gaat heb je straks bij elke transfer deze ellende. Want dan gaan ze zeggen; Ajax betaald toch wel. Gewoon goede aanbieding doen, niet goed genoeg? Dan niet. Op naar de volgende.

Zo schenk je wel je eigen glazen vol. Stel je voor hij komt er nu achter bij Stade Rennes dat hij ook niet basis komt te staan (ook al zegt het artikel anders). Dan ben je nog verder van huis. Goed gehandeld van Ajax, zijn voor de breedte nog zat andere opties voor minder geld.

15 juli 2021 om 20:27

Precies, want die ‘garantie’ is natuurlijk ook helemaal geen garantie. Maar goed, misschien heeft hij daar wel meer kans op speeltijd. We gaan het zien.

Prima, lekker van afzien. Een aankoop van 15 miljoen op de bank zetten is natuurlijk klinkklare onzin. Pik dan ergens een goedkoper alternatief op. Met Tadic op links (en evt Neres nog) en Berghuis/antony op rechts zal de back-up voor de linkervleugel toch weinig minuten maken.

Uitstekend gedaan, het is graag of niet. En als je niet wilt, dan moeten we je niet. Hele sterke keuze.

Logisch van die jongen dat hij een basisplek wilt Ajax heeft Tadic , Neres/Anthony als vaste basisspelers daar komen nog elke jaar jeugdspelers bij die mogen aansluiten bij de grote jongens .Die jongen wilt een stap vooruit zetten en niet op de bank zitten denk ik.

15 juli 2021 om 19:17

Ik snap hem inderdaad wel, goede keuze dan eigenlijk wel gaat niet voor het geld of de naam

15 juli 2021 om 19:24

of het moet een grote jongen zijn en er voor gaan, als die zo goed is als men zegt komt die er gewoon in, ik bedoel elke speler van een club wil elke week wel in de basis staan, zo kom je over als een slappe zak

15 juli 2021 om 23:20

Sterker nog: als Ajax (ruim) 15 miljoen voor hem neertelt, dan is dat echt niet om hem als 3e rechtsbuiten erbij te houden, maar is hij gewoon gehaald omdat de verwachting is dat hij echt iets aan de basis toe zal voegen. Het is geen Chelsea of Real Madrid ofzo waar miljoenenaankopen vrolijk mogen toekijken vanaf de tribune...

16 juli 2021 om 00:04

Ho ho, onze miljoenenaankopen mogen dat ook hoor! Coutinho, Umtiti, Dembele bijvoorbeeld. Bevalt ze prima.

Juiste manier van handelen van Ajax. Veel geld voor iemand die op meerdere paarden blijft wedden geeft voor een geïnteresseerde club geen goed gevoel. Dan niet.

Kun je naar zo'n mooie club als Ajax kies je voor Stade Rennes. Als alles waar is wat je over hem leest dan is het zo'n typische journeyman die elk jaar nieuwe club heeft.

15 juli 2021 om 19:19

Speeltijd. Zelfde reden die wij zo vaak geven hier in Nederland "waarom naar Manchester als je ook hier in Amsterdam kan vertoeven".....?! Bovendien issie vanuit Ghana naar Denemarken vertrokken en heeft daar maar bij een ploeg gespeelt, weet niet waarom je bij een speler van 19 sowieso al van een journeyman zou kunnen spreken.

Begrijpelijk van Ajax dat ze verder kijken en ook begrijpelijk van die jongen dat hij geen overhaaste beslissing wilde nemen

15 juli 2021 om 19:22

Overhaaste beslissing is wel een andere uiterste😂. Maar goed, neem hem niets kwalijk. Had wel ietsje sneller gemogen misschien.

15 juli 2021 om 19:38

Ik weet niet wat er bij Rennes rondloopt, maar de concurrentie in A'dam is fors.

15 juli 2021 om 20:54

Onder andere Jeremy Doku en verder kwam alleen Mbaye Niang me bekend voor, dus ik denk dat hij daar meer uitzicht heeft op speeltijd. Op zich is Rennes wel een goede club om je te ontwikkelen, dus dat hij twijfelt is niet zo raar. Goed dat Overmars de keuze voor hem gemaakt heeft vwb Ajax.

15 juli 2021 om 21:29

Speeltijd, de taal, de competitie, toch ook het geld. Die keuze is eigenlijk niet zo raar, want de wereld is groter dan Nederland.
Ajax heeft hem voor het blok gezet toen de kans op hem kleiner en kleiner werd (en ik snap de ergernis); misschien ook wel een keuze uit nood.

16 juli 2021 om 01:39

De taal? Ze spreken doorgaans geen Frans in Ghana.

15 juli 2021 om 19:42

Overhaaste beslissing kom op Japie. Ajax is al een jaar lang bezig met die jongen, die is in Amsterdam en zegt ja, dat hij dan koud voeten heeft is prima, maar dan liever niet.

15 juli 2021 om 21:19

Wat baal ik hier van, maar wel goed besluit Ajax. Jammer dat deze jongen niet komt, heeft blijkbaar de verkeerde mentaliteit. Mijn enige onzekerheid is dat de Telegraaf dit zegt, heb het nog niet van Marc zelf gehoord. Maar als het wel zo is baal ik nogsteeds.

15 juli 2021 om 19:46

Jazeker, en als het toekomstperspectief dat geschetst wordt bij Rennes beter is dan moet hij dat zeker doen. Kan me ook voorstellen dat vanuit Ghanees perspectief de Franse competitie aantrekkelijk wordt gevonden en bekender is.

15 juli 2021 om 21:53

Ik hoop dat Ajax juist een keer weer in hun eigen achtertuin kijkt. Vleugels zijn goed bezet en er is genoeg talent in jong Ajax. Tijd dat er weer eens een aanvaller doorbreekt.

Tja als ie speeltijd wil, dan is Stade Rennes wellicht een club waar ie meer kans maakt. Weten we iig dat er een goede kop opzit en dat ie het niet voor het geld doet.

Tja, ik vind dit altijd van dat nieuws.. komt direct van de clubwatcher en dus direct uit de club. Die zeggen natuurlijk wat hun het beste uitkomt, net zoals toen met Zahavi.

Wel eens dat Ajax niet eens persee een extra buitenspeler nodig heeft.

Ja het houd natuurlijk een keer op. Als Neres gewoon blijft zit Ajax gewoon goed op de flanken.

Zag je natuurlijk al maaaaanden aankomen. Prima toch? Lekker bij Stade Rennes voetbalken ipv de CL

Hier ging ik al eerder van uit.
Dat hij ee hele eisen pakket had.
Ook basis speler.
En Rennes dat wel kon beiden.

Overduidelijk dat de zaakwaarnemer hierin alles bepaald. Ik kan er niet om treuren. Ben meer benieuwd hoe Berghuis het gaat doen in een Ajax shirt.

Groot gelijk. Die jongen komt pas net kijken. Genoeg andere vissen in de vijver. En weer door!

Het leek mij een leuke speler dus in dat opzicht is het jammer. Maar vind het wel goed hoe Ajax zich hier opstelt. Geen speler kan hier gewoon ff een basisplek eisen. Daarnaast maar telkens om uitstel vragen geeft ook aan dat hij zich niet 100% goed voelt bij deze overstap. Dan dreigt het gevaar toch eerder dat hij mislukt en dat is natuurlijk zonde voor 16 miljoen.

Dit geeft toch wel de luxe positie van Ajax in de Eredivisie aan. Je kunt gewoon de stekker uit een transfer van 16 mil halen omdat de speler twijfelt en niet omdat het teveel geld is. Wel een goed besluit, er zijn genoeg spelers die wel willen komen!

Vanavond belt zijn zaakwaarnemer weer op en zegt dat alles op een misverstand berust en bla en bla en bla bla.
Hij had direct in zijn handen moeten wrijven toen Ajax zijn belangstelling kenbaar maakte.
In ieder geval veel succes waar je ook moge ballen volgend jaar

Het leek mij een leuke speler dus in dat opzicht is het jammer. Maar vind het wel goed hoe Ajax zich hier opstelt. Geen speler kan hier gewoon ff een basisplek eisen. Daarnaast maar telkens om uitstel vragen geeft ook aan dat hij zich niet 100% goed voelt bij deze overstap. Dan dreigt het gevaar toch eerder dat hij mislukt en dat is natuurlijk zonde voor 16 miljoen.

Ergens houd het natuurlijk ook op, het schoot al niet op. Dan al dat gedoe met die zaakwaarnemer en nu weer uitstel? Het lijkt me erg jammer, want dit was wel een interessante speler geweest. Tegelijk, voor iedere deal die niet lukt heb je er nog meer die niet lukken. Alleen de tijd zal het leren, en zelfs dat is geen objectieve graadmeter. Je weet nooit hoe het zou gelopen zijn als hij wel was gekomen. Richarlison lijkt achteraf jammer, Lainez mislopen misschien wel gunstig. Volgende doelwit!

Dan komt ie niet, no problem. Serieus, laten we zeggen dat hij wel ons beter had gemaakt dan had je volgende zomer misschien een speler gehad die allemaal trucjes gaat doen om een vertrek te forceren. Het gedrag van Sulemana voorspelt weinig goed. Prima dat Ajax de stekker er uit heeft getrokken.

Terecht, wat Ajax betreft heeft hij zijn hand overspeeld. Ik neem aan dat de scouting een alternatief voor hem heeft en anders Neres is er ook nog!

Goed bezig! Dan gewoon een jonge jongen uit de jeugd meenemen. Wie denkt hij wel niet dat hij is?

Wie o wie zullen we dan moeten binnenhalen? Neres heeft echt een heel slecht seizoen gedraaid en is op links sws minder dan op rechts. Welke talentvolle linksbuiten (met diepgang) kan er aangetrokken worden? Ben benieuwd wie Ajax op de plan B lijst heeft staan

Jeetje wat een reacties. Meeste de trend van, “graag of niet, goed gehandeld Marc, dat zo’n jonge gast de concurrentie niet aan durft te gaan., Neres kan mooi blijven..” je kunt ook zeggen dat Ajax nog niet overtuigend genoeg was en simpelweg de concurrentie verliest, niet dan? En ik durf te wedden dat als deze speler morgen alsnog tekent dat wederom alle credits naar overmars zullen gaan en dat deze jongen een heerlijke aankoop is en dat hij de beste keuze maakt ðÿ˜€ , en dat de vleugels nu helemaal goed bezet zijn. Wat er ook uit komt, Overmars kan niet kapot.

15 juli 2021 om 19:47

Wat een reacties? Logische reacties man. Ajax heeft een jaar lang de interesse duidelijk gemaakt heel vaak hem komen bezoeken, nu weer extra geld er boven op met wat ze in de winter wouden hebben. Als je als zo'n jongen nog steeds geen beslissing kan maken, moet je door schakelen. Iedereen zij als dat de vleugels goed bezet zijn.

15 juli 2021 om 20:11

Prima, maar waarom de indruk wekken dat aan de speler ligt of aan de verkopende partij. Ajax is in deze misschien ook niet overtuigend genoeg geweest. Andere opties blijken even interessant, zo niet interessanter. T is toch niet zo dat hij maar moet toehappen omdat Ajax een jaar geleden al wat heeft geroepen. Maar wanhoop niet, misschien pakt t tochtig goed uit en tekent ie alsnog.

15 juli 2021 om 20:24

Beetje vreemde reactie. Als Ajax niet aantrekkelijk genoeg was had hij dat de afgelopen 12 maanden toch best een keertje kunnen zeggen..

Prima dat hij de clubs uitmelkt maar dan is het toch ook logisch dat Ajax op den duur zelf de stekker eruit trekt.

En dat Overmars niet kapot kan heeft hij helemaal zelf opgebouwd. Het is veruit de beste TD bij Ajax sinds ik Ajax al volg. Dus dan worden foutjes sneller vergeven, lijkt me logisch.

15 juli 2021 om 22:24

Dat is wat ik bedoel. Hij kan niet kapot. Ook niet als transfers niet lukken. T is altijd goed.

15 juli 2021 om 23:37

@Yoda, absoluut niet. Als die jongen morgen alsnog tekend heeft Ajax en met name Overmars zich laten piepelen. De kern van het gros van de reacties komt daar ook gewoon op neer. Ajax moet zich niet laten piepelen. Dat een speler voor een andere club kiest kan altijd. Dat een speler tot 2 keer toe de keuring afblaast na een akkoord is onacceptabel. Dat moet Ajax never nooit accepteren en dan is het echt graag of niet. Heel goed dat de deur is dicht gesmeten.

16 juli 2021 om 13:10

@ninjakai, dat weet je toch nooit of Ajax zich bij een aankoop heeft laten piepelen. Als die zaakjes die jij aangeeft, mbt keuring afblazen, daar zou toch nooit over gesproken werden als het nieuws bericht zou zijn "ajax kaapt Sulemana weg voor de neus van Rennes". Al had hij 100x een medische keuring overgeslagen. Die informatie komt naar buiten nadat Ajax zogezegd de boel heeft afgeblazen en is afkomstig van "bronnen rond de club". Nou tel maar uit. Ik heb intussen Sulema nog nergens anders akkoord zien worden.

heerlijk, eerst roepen dat ze United verslaan die geen interesse meer hadden naar Sancho en dan worden afgetroefd door een 'franse club" die slechter dan Ajax is... sorry maar als dit soort spelers kiezen voor "niet Ajax" zegt genoeg! De ere divisie is niks, noppes, niks

15 juli 2021 om 19:48

Heb je de tekst wel gelezen? Aftroeven? Hij wil garantie op een basisplaats, en waarschijnlijk een hoger salaris. Dan moet je niet hier wezen. Dat deed m twijfelen.

En dan nog iets.. wie is 'ze' waar je naar refereert? Meeste fans van clubs met het geld en kaliber United willen toch alleen maar de grootste (gearriveerde) spelers? Anders is toch te min? Of, doe ik nou hetzelfde als wat jij doet. Namelijk onzin praten.

Hou toch op. De boy Kamaldeen wil garanties die hij bin Ajax niet kan krijgen. Hij durft t niet aan en twijfelt

15 juli 2021 om 19:56

Kwestie van zeer selectief lezen schat ik. Er zullen weinig Ajacieden die hier serieus reageren de illusie koesteren dat wij Sulemana halen als Man United langs komt en concreet gaat worden. Als je daar al een enkele reactie hebt gelezen die iets van de strekking ("hij verkiest Ajax boven Man United" dan ligt het aan je foute inschatting dat dit serieus de tendens is. Sowieso is afgetroefd redelijk overdreven als je zelf weigert garanties op speeltijd/basisplek te geven en je niet nog een keer de medische keuring wilt uitstellen.

15 juli 2021 om 20:11

hier al de eerste op teentjes getrapt, sorry maar nu gewoon texten van het "ajax bestuur" aannemen dat hij meer salaris of basisplaats eiste.. Kom op zeg, buiten Amsterdam en Ajax supporters om is Ajax echt geen 'top club', is en blijft het gewoon een club die er alleen in Nederland bovenuit steekt, niks meer & minder. al zit hij straks in Frankrijk op de bank, invallen tegen een Psg, Lyon etc. klink en is toch beter dan een basisplaats tegen Cambuur, Twente, Psv, Feyenoord etc.

15 juli 2021 om 23:00

Mike Verweij en Freek Jansen zijn journalisten, geen bestuursleden van Ajax. Als je hun berichtgeving niet gelooft prima, kom maar met andere bronnen. Ik geloof ook niet dat we pretenderen momenteel een Europese topclub te zijn, dat zijn we niet. We doen ons best om een beetje aan te haken bij de brede Europese subtop. Wat vrij lastig is als je niet uit een van de grote competitie komt. Maar goed, omgaan met veranderingen en verval van gloryjaren daar kun je als Man United fan natuurlijk over meepraten. Al jaren geen kampioen meer en sportief voorbijgestreefd door je stadsgenoot.

Freek Jansen van voetbal international had van de week in de pak schaal podcast een mooi voorbeeldje die hier nu toepasselijk voor is. Jullie kennen die brugklas relaties wel toch? De één loopt naar de ander en zegt, ik maak het uit. Waarop die ander vervolgens snel zegt, je was mij net voor of dat wilde ik al doen. En dan de ene gaat roepen dat hij het heeft uitgemaakt en de ander dat ik het heb uitgemaakt.

Garantie op een basisplek? Dan moet hij met alle respect maar lekker bij Nords. blijven. Zoals ik eerder al zei.. je moet bij Ajax willen spelen. Vechten voor je plek. Als je dat niet aankan en of durft, zoek dan je heil elders.

Klasse.
19 jaar, daar ga je geen 16 miljoen voor betalen.
Hij heeft nog niets gepresteerd.

15 juli 2021 om 21:32

Wat kostte Anthony ?

15 juli 2021 om 22:36

Touche, die was nog duurder en zit mogelijk ook op de bank als ie terug komt van OS.

Had al veel eerder moeten gebeuren. Het was verspilde energie.

Justin Kluivert terughalen. Even die betweterigheid vergeven en voor 10 terug halen.

15 juli 2021 om 19:49

Alsjeblieft niet zeg, nauwelijks rendement voor die jongen. Hij is ook al onderweg naar Nice.

En het kan nog erger, als deze jongen in het komende seizoen de smaakmaker van de Ligue 1 blijkt te zijn en voor 50 miljoen naar PSG verkast...

Ben er zeer blij mee want 16M voor de stand in van Tadic is natuurlijk belachelijk, er zijn nu genoeg buitenspelers zelfs wanneer Neres vertrekt, schuif dan maar een jeugdspeler door als backup daarmee hebben we het altijd goed gedaan. Ik zie liever dat de portemonnee word getrokken voor een talentvolle speler op de positie van Alvarez zodat we meer voetbal kunnen in brengen wanneer het nodig is. En een 2e spits natuurlijk.

Sulejmani was ook geen succes en dat lijkt hier op. Dat is er eentje die meerdere vriendinnetjes tegelijk wilt en op het eind de best keus dumpt en daarna pas beseft wat ie mist als ie het niet meer heeft. Ajax laat zich niet piepelelen. Hij zou toch weinig gaan spelen vermoed ik met Berghuis. Dat geld ook voor Neres en Antony.

Moet zeggen dat je als club zelf ook lekker stom bezig bent. Je hebt al te maken met een twijfelaar en dan ga je Berghuis ook nog halen. Natuurlijk dat een jongen van 19 zich zorgen maakt over speeltijd als op zijn posities Tadic, Neres, Berghuis en Antony lopen. Als je dan echt bij Rennes een gegarandeerde basisplaats krijgt natuurlijk dat je gaat nadenken. Los van dat hij ook wel eerder een knoop had mogen doorhakken en niet voor een 2e keer om bedenktijd vraagt terwijl hij al in een hotel in Amsterdam zit in afwachting van de medische keuring.

Zeer verstandig besluit. Weet niet of de speler gemanipuleerd wordt door zijn zakenwaarnemer. Maar zo laat je niet als club met je sollen. Lekker anoniem spelen bij de nummer 6 van Frankrijk

Deze jongen (of waarschijnlijk zijn zaakwaarnemer) maakt een keuze voor Rennes. Dat kan altijd. You win some you lose some. Beetje raar hoe Ajax en supporters het dan proberen te spinnen naar dat zij de stekker eruit hebben getrokken.

Tadic staat de komst van dit soort super talenten in de weg. Zonde aangezien Tadic wel een geweldige speler is. Echter heeft Tadic weinig toekomst perspectief. Veel beter dan nu gaat hij niet worden. Sterker nog ik denk dat zijn beste tijd achter hem ligt. Het zal voor Ajax toch stof tot nadenken geven. Hoelang ga je nog met Tadic door? Moet je niet gewoon de gok nemen met een groot talent op de vleugel. Aan het eind van de dag is het spel van Tadic goed maar leveren de jonge spelers financieel veel meer op.

Doorschakelen ihataren halen is veel goedkoper en als hij zijn niveau haald brengt hij naar een paar jaar meer op

15 juli 2021 om 20:32

Want Ihattaren zit liever bij Ajax op de bank dan bij Psv?

Prima zoals ik al zei graag of niet. Als deze jongen om uitstel vraagt is hij of nog niet overtuigd of hij wilt kijken of er ergens nog meer te halen is. Lekker stoppen en hem alle geluk van de wereld wensen en lekker doorgaan als Ajax zijnde.

Terecht actie van Ajax. Graag of niet.
Basisplaats eisen? Die verdien je!!

Gelijk hebben ze, het is graag of niet.
Misschien wordt het een topper en zal je balen maar in principe is het voor hem 10 anderen.

15 juli 2021 om 20:53

10 nog wel, zo doe maar.. Maar zijn die ook zo goed als deze jongen of zijn dat er 10 die geen betere keus dan ajax krijgen/hebben? oprechte vraag, noem er voor ons 10 andere die beter of net zo goed zijn die voor ajax willen komen spelen EN in belangstelling van ander grotere clubs staan? En dan voor ajax zouden kiezen!

Hij kan van Ajax wel naar Stade Rennes maar omgekeerd niet lijkt het me. Met andere worden als je daar door de mand valt zal een club als Ajax of andere clubs die CL spelen niet snel komen. Goed dat Ajax niet mee gaat in dit spellentje. En als je de strijd niet aan wilt gaan met he concurrentie dan ben je in mijn ogen niet goed genoeg! Maar hier spelen makelaar en belanghebbenden ook een rol in 19 jarige jongen die zijn hoofd op hol gaat door al dat geld (niet gek). Geld, geld, geld

15 juli 2021 om 21:49

Denk je nou echt dat dit alleen aan geld ligt. Kom op zeg! Denk jij nou echt dat Stade Rennes zoveel meer betaalt aan salaris dan Ajax? Daar geloof ik eerlijk gezegd vrij weinig van.

Daarnaast kan het ook gewoon dat deze speler zelf graag best naar Ajax wilde maar door de transfer van bijvoorbeeld Berghuis toch twijfelde. Zou helemaal niet zo gek zijn want in principe zou hij 4e buitenspeler zijn lijkt mij. Dat hij dan voor een club gaat waar de kans op speelminuten iets groter lijkt, is dan ook niet zo raar naar mijn mening.

Noa Lang kon bijvoorbeeld de concurrentie strijd ook niet winnen maar hij blijkt ook gewoon goed genoeg voor Ajax te zijn als je hem dit seizoen bij Brugge ziet spelen. Dus kortom het maken van goede keuzes is wel degelijk heel belangrijk of dacht jij dat Lang zo ver was geweest als hij dit seizoen als stand in van Tadic fungeerde.

Yes, geweldige keus van Ajax.
Geen 16 miljoen betalen voor een 19-jarige twijfelkont waar het nog twijfelachtig is of die wel gaat excelleren. We hebben Antony, Neres en Berghuis en er komt vast weer een prachtig talent uit de eigen jeugd aan die we niet verwachten

Weer een Richarlisontje. Ajax pakt weer niet door en zal straks weer balen als deze speler uitgroeit tot een topper.

Goed gehandeld.

Het is graag of helemaal niet , ook nog even een basis plaats eisen (lol)

Ik ben al blij met Berghuis (geen provocatie) dus wat mij betreft houden we nu wel neres erbij om dit op te vangen

Als je garantie wil ga je naar de Mediamarkt (die zit overigens ook naast de Arena dus had net zo goed kunnen komen). Maar wat verwacht je, als een club als Ajax maar liefst 16 miljoen aan je willen uitgeven dan mag je er toch uitgaan dat ze je niet halen om de bank warm te houden. Natuurlijk moet je er voor vechten maar ze zullen er alles aan doen om het kapitaal niet te verwateren.

Terecht van die Deense aanvaller. En ook goed recht dat hij de medische keuring twee keer heeft uitgesteld en ergens anders waar hij denkt minder concurrentie kan aangaan. Op zijn positie is het flink bezet. Ajax zal voor hem net zoals bij Neres bij zijn komst heel seizoen in de Keuken divisie laten spelen. Dat is de weg waar Ajax voor hem heeft uitgestippeld. Daar wordt je niet vrolijk van.

Wat voetbal betreft echt een blind paard deze man. Vinicius 8.0. 19 jaar en een basisplaats eisen? Niet te geloven, denk overigens wel dat hij in Frankrijk beter tot zijn recht komt. Bij Ajax moet hij nog leren voetballen. Waardeloze gast, ruggengraat van een millennial!

Jammer dat ie niet komt, maar om op je 19 e al een basis plaats te eisen, als of je al de grote bent, word steeds gekker met die jonge talenten

En terecht. Schijnt een aardig groot talent te zijn, maar als je al 2(!) keer om uitstel van je medische keuring vraagt en in afwachting bent van Stade Rennais, dan moet je zelf de stekker eruit trekken en de eer aan jezelf houden.

Snap ook niet dat hij Rennais boven Ajax wilt kiezen. Puur en alleen vanwege de concurrentie? Volgens mij speelt dat supertalent van België (doku) toch ook bij Rennais??
Zie hem daar de concurrentie ook niet zomaar van winnen hoor.

Verder: Ajax heeft zich die miljoenen weer bespaard en heeft voorin met Berghuis erbij toch voldoende bezetting wat mij betreft. Hoogstens nog een spits, omdat Brobbey & Traoré weg zijn en dat Danilo wat mij betreft niet het gewenste niveau heeft.

Prima, ik vind het ook veel geld voor onze reserve linksbuiten die dan ook nog twijfelt en niet de topsport instelling van Ajax deelt. Een basisplaats garanderen bestaat niet, zelfs niet voor Tadic, Haller of Blind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren