‘Jorge Mendes heeft specifieke Engelse club in gedachte voor Braithwaite’

Maandag, 19 juli 2021 om 14:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:03

Martin Braithwaite is aan zijn laatste dagen bezig als speler van Barcelona, zo verzekerde Sport vorige week donderdag al. De Spaanse grootmacht hoopt de Deense aanvaller zo snel mogelijk te slijten voor vijftien miljoen euro. De eerste aanbiedingen zijn inmiddels binnen. Met name een aantal clubs uit de Premier League is bereid om de gewenste vraagprijs op tafel te leggen voor Braithwaite. De Spaanse krant meldt maandag dat zaakwaarnemer Jorge Mendes er alles aan doet om hem onder te brengen bij Wolverhampton Wanderers.

West Ham United, Brighton and Hove Albion en Norwich City hebben reeds aangegeven serieus geïnteresseerd te zijn in de aanvalsleider. Wolverhampton lijkt nu echter de beste papieren te hebben om zaken te doen met de Catalanen. Barcelona hoopte in eerste instantie de investering van achttien miljoen euro terug te verdienen die het in februari vorig jaar heeft betaald voor Braithwaite, maar lijkt nu genoegen te nemen met vijftien miljoen euro. Naast de Engelse interesse schijnt ook Valencia in de markt te zijn, al lijkt een langer verblijf in LaLiga steeds minder waarschijnlijk te worden.

Braithwaite gold afgelopen seizoen onder trainer Ronald Koeman niet als vaste waarde en moest het voornamelijk doen met korte invalbeurten. Zijn teller staat tot dusver op 53 wedstrijden in het shirt van Barcelona. Daarin wist hij acht keer te scoren en bereidde hij vier keer een treffer voor in anderhalf seizoen. De minuten die hij kreeg onder Koeman had hij met name te danken aan blessures bij zijn collega-aanvallers. Tijdens het EK vervulde Braithwaite een belangrijke rol bij Denemarken en stond hij in alle wedstrijden in de basis. Uiteindelijk werd de ploeg van Kasper Hjulmand in de halve finale uitgeschakeld door verliezend finalist Engeland.

Sport weet dat de rol van Braithwaite komend seizoen verandert bij Barcelona, mocht hij besluiten om te willen blijven. Door de komst van Memphis Depay en Sergio Agüero zal de kans op speeltijd drastisch afnemen. Bovendien kan de Deense aanvalsleider in Engeland een hoger salaris opstrijken. De slechte financiële situatie waarin Barcelona verkeert heeft Braithwaite tot een zeer interessante troef gemaakt om geld te verdienen en de salarislasten te verlichten. Daarnaast is het salaris dat hij kan opstrijken in de Premier League een belangrijke reden om terug te keren in Engeland, zo klinkt het. Braithwaite kan naar verluidt ook voor een lucratieve transfer naar Rusland kiezen, maar in Spanje is de verwachting dat er deze week een akkoord ligt tussen Barcelona en the Wolves.

Wolverhampton deed onlangs ook al zaken met de leiding van Barcelona. De Engelsen wisten begin juli aanvallende middenvelder Francisco Trincão op huurbasis binnen te halen, terwijl er tevens een optie tot koop is bedongen in het akkoord met de Spaanse grootmacht. Hierdoor kan de Portugees medio 2022 definitief de stap naar de Premier League maken. Vorig seizoen maakte rechtsback Nélson Semedo voor dertig miljoen euro de overstap van Barcelona naar Wolverhampton.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door aqua1)

Helaas iets te slecht voor Barca, hoop dat hij een mooie club gaat vinden!

15 juli 2021 om 14:50

Zelfs voor ik het artikel gelezen had dacht ik aan ploegen zoals West Ham. Raar dat Everton er niet bij staat, die Brands kickt toch op dit soort spelers? Ergo: afdankertjes van topclubs.

15 juli 2021 om 15:07

Beetje flauwe reactie toch? Gomes, Digne, James en Allan hebben allemaal echt ontzettend goed gepresteerd bij Everton als afdankertjes. Met Calvert-Lewin heeft Everton al een nummer 1 spits en met King zelfs een tweede spits die redelijk vergelijkbaar is met Braithwaite

15 juli 2021 om 15:53

Niets flauw aan toch? Jongens als Gomes, Mina, Digne... zijn toch gewoon afdankertjes van topclubs? Idem met James. Zelfs Allan was in zijn laatste seizoen Napoli niet meer verzekerd van een basisplaats. Ik wil er maar mee aantonen dat Brands vaak weinig creatief is in het aantrekken van nieuwe spelers. Hij komt vaak niet verder dat de bank van grotere clubs.

15 juli 2021 om 16:37

Ergens heb je wel gelijk, met "afdankertjes" van topclubs, alleen Braithwaite zou ik daar absoluut niet onder scharen. Is nooit als topspeler binnen gehaald, heeft nooit de potentie gehad van een topspeler, en zal nooit een topspeler worden, laat staan afgedankt. 15mln vind ik nog veel geld eigenlijk.

15 juli 2021 om 15:52

Toch elke 13 potjes een goaltje. Niet onderschatten!

15 juli 2021 om 16:55

53 wedstrijden, 8 goals. Slecht in hoofdrekenen?

15 juli 2021 om 17:41

Sorry meester Achmed. Ik bedoelde uiteraard de La Liga wedstrijden. Geen Copa del Rey of een kneuzencompetitie als de CL waar alleen de stoere jongetjes in de klas naar loeren.

19 juli 2021 om 23:08

Gaat er ook wel om dat hij vaak invalt en dus zeker niet altijd de volle 90’ kon spelen.

Hij is geen slechte speler, maar niet voor het niveau van Barcelona. Bij Denemarken vind ik hem altijd een goede indruk maken, en ik denk dat hij beter past bij een gemiddelde subtopper of middenmotor.

15 juli 2021 om 14:52

Mua, dat valt toch ook wel mee. Bij Denemarken op het EK was het veel hard rennen en hij heeft redelijk wat fysiek, maar elke bal sprong van zijn voet af. Op de flanken heeft hij gewoon te weinig laten zien. Vond het ook apart dat hij bleef staan tegen Engeland ten opzichte van Damsgaard en Dolberg. Want hij had echt helemaal niks geforceerd in 120 minuten. Maar buiten Wales om (ook niet heel indrukwekkend, want Wales speelde echt als een natte krant) heeft hij aanvallend niks laten zien.

15 juli 2021 om 15:11

Dat fysieke maakt hem juist geschikt voor een middenmoter inde Bpl. Als spits hoef je daar niet technisch verfijnd te zijn.

De wissel van Damsgaard en Dolberg, ja dat was raar.

15 juli 2021 om 15:23

Hij is zeker niet de speler met de fijnste techniek, maar kan op een soort suarez manier echt voor veel dreiging zorgen. Prima selectie speler voor veel clubs onderaan de subtop.

15 juli 2021 om 15:35

@liefhebber16 - Maar daar blijft het ook bij. Je krijgt er verder niks voor terug. Zijn rendement staat niet gelijk met zijn inzet.

15 juli 2021 om 15:39

@El Barto - Dat valt ook wel mee toch. Ik heb hem niet zien spelen in de Championship, maar hij kon bij Middlesbrough ook niet zijn potten breken. Laat staan de Premier League. En daarnaast hebben een gemiddelde middenmoter in de Premier League wel betere spitsen lopen. Maupey bij Brighton, Watkins met Villa, Everton met Calvert-Lewin, Wilson met Newcastle, en Ings met Southampton. Die zijn technisch wel verfijnder dan Braithwaite.

15 juli 2021 om 17:18

Vond juist dat deze man door de mand viel tijdens het EK. Lijkt wel of hij voetbalt met dozen om zijn schoenen jeetje wat een slechte bal controle heeft deze man

Ideale spits voor West Ham. Types als Haller slagen daar niet omdat ze eerder kapstokken zijn, terwijl Braithwaite een multifunctionele counterspits is. Ideaal voor het voetbal dat Moyes voor ogen heeft. Gaan ook Europa in.

Hij heeft zich nou niet bepaald in de kijker gespeeld dit EK. Sympathieke speler die altijd hard werkt, maar komt tekort voor Barcelona. Met zijn fysiek zou hij op zich wel in de PL passen.

15 juli 2021 om 15:37

Als teamspeler deed hij het gewoon goed. Ook tegen Engeland. Meer dan dat moet je ook niet van hem verwachten.

15 juli 2021 om 16:01

Ik vond het heel mager over het hele toernooi gezien, maar hij mocht maar blijven staan. Dolberg en Poulsen waren veel gevaarlijker, maar hebben (haast) niet samen gespeeld.

Als je nog 15 miljoen voor hem kan krijgen is dat gewoon heel goed gedaan, verder was hij zeker bereid om hard te werken voor het team maar dat was het dan ook wel

Begreep deze aankoop vanaf het begin al niet qua kwaliteit. Financieel was het aantrekkelijk om deze spits erbij te halen omdat ze niet veel te besteden hadden maar komt echt tekort voor het niveau van Barca. Hopelijk vindt hij een mooie club, beter voor alle partijen.

15 juli 2021 om 14:56

Het was meer van dat ze nog een aanvaller mochten aantrekken nadat Dembele zes maanden eruit lag. Uiteindelijk mocht Barcelona van de Spaanse bond een aanvaller aantrekken binnen de competitie. En Abidal, die goed stoned was toen hij de technische zaken moest gaan regelen, kwam uit bij freaking Braithwaite voor 18 miljoen. Van zo'n grote poule aan aanvallers in Laliga die je kon binnenhalen namens Barcelona zijnde, kwamen ze uit bij Braithwaite.

15 miljoen... dat kunnen echt alleen Engelse clubs zijn die zo dom (en rijk) zijn om dit te betalen

Prima back up spits voor de subtop van Europa. Deed het een tijdje opvallend goed bij Barca, maar al met al natuurlijk niet goed genoeg. Mochten ze er nog 15 miljoen voor krijgen, hebben ze goed gehandeld.

15 millies binnenharken voor Braithwaite is toch wel boven de verwachtingen imo. Maar het begint ergens op te lijken. Nu nog Coutinho, Pjanic, Umtiti en Lenglet seren. Dembele gaat niemand helaas doen nu die geblesseerd is. Hopen dat die Griezmann deal ook door gaat (ruil met Saul).

Beter want met hem speelt messi beter. Laat messi maar lekker met depay spelen die zijn ruimte steeds zal inlopen ipv te vergroten.

Prima speler voor een niveau of 2 lager, maar niet voor Barcelona.

Ongelooflijk dat Barcelona hier ooit 18 miljoen voor betaald heeft. 18 miljoen!!! 13 in een dozijn voetballer van heb ik me jou daar. Zo'n voetballer loopt toch op elk amateurveld rond? Ik heb hem werkelijk waar nog nooit iets bijzonders zien doen behalve heel erg zijn best. Dat Barcelona zo'n enorme schuld heeft is niet zo vreemd met dit soort aankopen.

19 juli 2021 om 15:11

Niet als je weet onder welke condities de transfer plaatsvond (buiten de window om). Altijd makkelijk score bord journalistiek. Van alle slechte aankopen is deze misschien nog wel de meest logische .

19 juli 2021 om 15:28

Serieus 18 miljoen ik in de voorstelling dat hij gratis was, nog schrijnder dat je 18 miljoen betaal voor zo ene erge matige voetballer die eigenlijk nooit prof had moeten zijn, hoe kan dat dat deze speler überhaupt prof is, die kan er helemaal niets van.

Als men daar toch 15 miljoen voor vangt, meine gute.
Dit is echt een draak van een speler. Bij Denemarken dit EK snapte ik ook niet dat hij niet vaker werd gewisseld, wat een matige speler. Zeker voor dit niveau.

Snap oprecht ook niet wat een West Ham United met hem zou moeten. Ik denk zelfs dat hij voor dat niveau niet geschikt is.

Norwich en Brighton snap ik dan nog wel, dat is nog wel een gradatie minder en lijkt mij ook meer zijn niveau.

Heb wel respect voor hem. Ondanks alle kritiek die hij te verduren kreeg heeft hij toch zonder gezeik zijn best gedaan om voorin te helpen aan de doelsaldo. Echter, zoals anderen hierboven al hebben uitgelegd komt hij tekort voor Barcelona's niveau.

Las laatst overigens dat hij naast Messi rijkste speler is bij Barcelona. Buiten het veld schijnbaar ook omsingeld door de juiste personen.

Het gaat hem goed en hopelijk past hij elders beter qua niveau. Vond hem bij Denemarken namelijk niet zo slecht tijdens EK.

Als middelmatige voetballer (en dan ben ik nog heel genereus) een anderhalf jaar mogen genieten bij FC Barcelona. Dan lacht het leven je enorm toe. Tijd om andere oorden op te zoeken want hij was totaal niet goed genoeg.

Voor 15 miljoen? Zien die clubs ook wat ik zie?? Dan wil je deze speler niet eens gratis. Althans, wanneer je ambities hebt. Was in het Deense nationale elftal toch ook een stoorzender voor de eigen ploeg.

Speler van 30 jaar die het niveau gewoon echt niet heeft voor 15 miljoen slijten... Veel succes. Vermoed niet dat dit gaat lukken.

Heel jammer, ik had graag gezien dat hij daar wat langere tijd zou blijven. Vooral gezien de manier waarop Barcelona gefaciliteerd werd met zijn overgang daarheen.

Was een pure noodoplossing voor Barca, maar op het EK deed hij het gewoon redelijk. Gewoon lekker verkopen aan een ploeg waar hij wel aan spelen toekomt.

19 juli 2021 om 15:22

Zelfs als noodpoplossing was dit belachelijk, inde jeugd zal Barca toch ook wel zo een draver hebben met ook nog eens meer techniek..

In alle eerlijkheid, deze jongen is toch echt niet goed genoeg voor Barca. Ik snap niet dat ze hem hebben gekocht. Al was de nood in de ogen van sommigen nog zo groot. Gewoon slecht mangement
Als ik zie hoe hij zijn handen tegen zijn gezicht aanhoudt dat is hoe ik me voel bij het overlijden met
Peter R, de Vries
Ik hoop dat zijn familie iets kan vinden waardoor hij niet hoeft te gaan liggen, maar fier recht op mag blijven staan.
Rust zacht Peter en sterkte aan de nabestaanden

Onbegrijpelijk dat er toch nog zo veel interesse in dit blinde renpaard is. Heeft ook al aangetoond helemaal niks te zoeken te hebben in Engeland bij Middlesbrough in het Championship. Dat zou juist de competitie moeten zijn die bij zijn spel past. Namelijk minder verfijning en meer gebaseerd op hard werken en blijven gaan. Zelfs daar wist hij geen indruk te maken. Afgelopen EK ook weinig indrukwekkend. Je wilt ook een beetje rendement zien van een aanvaller. Dat heeft hij niet. Dat zal in de Premier League bij de Wolves niet veranderen. Het zal je toch gebeuren dat je daar Traore en Braithwaite voorin hebt lopen. Die maken er samen 5 gelet op hun recente verleden.

19 juli 2021 om 15:31

Master sterker nog heeft niks te zoeken in het prof voetbal, wat een geluk heeft Braithwaite die gast dikke salaris en er niets van kunnen, moet als Braithwaite lekker zijn, hoe heeft hij nou de scouts en trainer nou in de maling genomen? Stiekem lacht hij zich suf dat mensen hierin trappen. Hoort thuis bij een vierde klasser amateur...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder60
M. DepayAanvaller63
PiquéVerdediger51
Sergi RobertoVerdediger52
F. de JongMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 3 2 0 0
2020/2021 Barcelona 29 2 3 0
2019/2020 Barcelona 11 1 1 0
2019/2020 Leganés 24 6 3 0
2018/2019 Leganés 19 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Geweldig nieuws’ voor Ronald Koeman: ‘Hij speelt maximaal vijftien minuten’

Ansu Fati maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Barcelona voor het thuisduel met Levante van zondag om 16.15 uur. De achttienjarige aanvaller stond sinds november vorig jaar aan de kant...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren