Arjen Robben hakt knoop door en stopt met profvoetbal

Donderdag, 15 juli 2021 om 12:47Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:59

Arjen Robben stopt definitief met profvoetbal, zo maakt de 37-jarige aanvaller van FC Groningen bekend op zijn Twitter-account. "Beste voetbalvrienden, ik heb besloten om te stoppen met mijn actieve voetbalcarrière", aldus Robben. "Een heel moeilijke keuze. Ik wil iedereen bedanken voor alle hartverwarmende steun!"

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door nuanceman)

Voor altijd een held!

15 juli 2021 om 13:11

Wat een geweldenaar was het ook. Je zult voor altijd getekend zijn door de 'teen van Casillas'. Ik gun 'm zo erg een herkansing op een WK finale om zijn carriere af te sluiten als de superheld want minder dan een wereldkampioen zijn verdien je eigenlijk niet. Het ga je goed.

Dude, dat is wel heel kort en krachtig bericht van Robben, verwachtte wel nog een bedankje of terugblik op zijn carrière… Jammer man, ik wou hem nog ff in actie zien, helaas wou zijn lichaam niet meer..

15 juli 2021 om 12:52

Even switchen naar de tweede foto, man. Daar staat een langer statement. 👍🏻

15 juli 2021 om 13:02

Die foto stond er eerst nog niet, nu wel, dank! Was al zo vreemd, zo’n grote carrière en zo’n korte afscheid

15 juli 2021 om 13:12

Meeste is inmiddels ook gewoon in het artikel te vinden. Maar goed. Nuchtere Robben die het gewoon even tussen neus en lippen aankondigt was ergens ook wel toepasselijk geweest, haha. Vooral afsluitend met "Groetjes, Arjen". Als een echte boomer. Blijft natuurlijk zonde voor hem dat het niet geworden is wat hij hoopte, maar ik denk dat iedereen voor hem duimde en in ieder geval respect heeft voor de poging. Sieraad voor de sport, fopduikje hier en daar zien we door de vingers.

Logisch besluit. Toch mooi dat hij het wilde proberen, jammer dat het niet gelukt was.

15 juli 2021 om 13:41

Ik noem dat voortschrijdend inzicht. Hij mag nu genieten van al die prachtige jaren als voetballer.

Zonde! Maar prima keuze. Luisteren naar je lichaam is het beste. Robben denk de beste oranje speler van de afgelopen 10 jaar. Wat een baas, altijd die actie naar binnen en toch verdedigers die erin trappen. Held

Jammer dat zijn laatste periode bij Groningen niet is geworden wat iedereen ervan gehoopt had. Desondanks een van de grootste Nederlandse voetballers ooit. Het ga je goed Arjen, bedankt voor alle mooie momenten!

Dit zat er natuurlijk wel aan te komen. Vorig seizoen zo enorm veel tegenslagen, al heeft hij op het einde toch nog gespeeld. Een held en een van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gekend. Als hij blessurevrij was gebleven, had hij Messi en Ronaldo minstens 1 en waarschijnlijk meer gouden ballen afgesnoept.

Levende legende, terugkomen bij Groningen was nog zo ontzettend prijzenswaardig dat hij echt een standbeeld verdiend

Het ga je goed legend! Jaren lang van je genoten! Wat was je goed. Jammer van het laatste jaar maar je hebt zoveel discipline en karakter getoond door terug te komen! Geweldenaar.

Wat een legende, jammer van alle blessures. Het ga je goed Arjen. Hopelijk blijf je actief in het voetbal!

Jammer dat hij het afgelopen seizoen zo moeilijk had. Had hem graag nog zien schitteren, maar geheel begrijpelijk dat hij stopt. Geniet van je pensioen legend!

Het mocht helaas niet lukken, een voorbeeld voor elke voetballer in Nederland, een icoon!

Zonde! Had hem graag nog jaartje zien vlammen in de eredivisie al is het maar 20/25 wedstrijden een uurtje. Mooie carrière gehad. Man met een stalen mentaliteit en drive. Voor mij is de Robben de allerbeste Nederlander van zijn generatie. Ondanks de vele blessures altijd binnen een poep en een scheet terug op niveau. Chapeau!

Logisch besluit, helaas niet heel veel gezien van hem vorig seizoen.

Jammer, had hem graag nog een keer op bezoek willen zien in een vol Philips stadion. Bewonderingswaardig dat hij het als liefhebber en clubman toch nog geprobeerd heeft. Legendarische speler. Fijn pensioen!

Legende! Een van mijn favoriete spelers van toen ik begon te kijken naar Real!

Jammer dat het zo moet eindigen.
Had hem graag nog een seizoen echt wat minuutjes zien maken, dit was toch (helaas) niet veel voor FC Groningen.

En ook in een corona jaar, zonder publiek, geen Robben hebben kunnen zien spelen.

Jammer, maar aan de andere kant begrijpelijk. Veel blessure's, ouderdom, terugkomst is dan lastiger. En gezien zijn verleden (recente verleden ook), wellicht ook begrijpelijk om lekker van je pensioen te gaan genieten.

Arjen Robben, end of an era. Wat een speler. Bedankt voor alles Arjen!

Mooie carrière gehad, toch had ik hem graag nog mee gezien naar het EK, dan maar voor de kleedkamer maar dan hadden de jongens misschien met meer passie gevoetbald, als van Gaal nou bondscoach wordt kan hij Robben dan gewoon meenemen als een onderdeel van het staf team? (Zal je wel papieren voor nodig hebben) maar ik denk echt dat dat een aanwinst is.

Groot gelijk. Afgelopen seizoen was niet het seizoen van Robben. Groningen stond er financieel niet geweldig voor en heeft hen waarschijnlijk gered.De kaart en shirtverkoop steeg explosief. Respect voor een van Nederlands beste spelers ooit.

Ik denk dat dat de juiste beslissing is.
Heb van je genoten.

Wat een topper. Hij heeft het geprobeerd, maar het is helaas echt over. Thanks voor veel mooie wedstrijden!

Was te verwachten. Zijn lichaam kon het topsport echt niet meer aan. We zagen wel bij vlagen zijn klasse maar helaas te weinig. Geniet van je pensioen legende!

Jammer, maar ook niet onverwacht. Nu meteen door naar Oranje in de staf van LvG?

Hij kon echt niet meer! Heeft er alles uitgehaald met als seizoen afsluiter 2 assists tegen FC Emmen. De Robben van WK 2010 en WK 2014 vergeten we nooit meer wat een held en speler de absolute wereldtop aangetikt qua niveau. Het laatste seizoen Groningen vond ik wel een smet op zo’n mooie carrière.

15 juli 2021 om 13:10

Hoezo is dat een smet? Het maakt het juist af. Absolute clubliefde heeft gemaakt dat hij terugkwam. Jammer van de blessures, maar voor de Groningers is het de grootste ckubman ooit geworden (als hij dat al niet was).

15 juli 2021 om 17:13

Ik vond het voornamelijk onnodig en het werd de robben show ipv FC groningen.

Het blijft ongelofelijk wat deze man voor FC Groningen heeft betekend. Jammer dat het niet meer is gelukt er een jaar aan vast te plakken, maar heel Groningen zal hem eeuwig dankbaar zijn voor wat hij het afgelopen jaar heeft gedaan.

You absolute legend you. Top 5 NL spelers of all time, diep respect.

"robben plakt er toch nog een paar wedstrijden aan vast" .

Ben benieuwd wie er allemaal op zijn afscheidswedstrijd afkomen qua legends. Sowieso Lahm en Ribery. Leuk om die ook eens in de Euroborg te zien. Sneijder zal ook wel van de partij zijn

Arjen! Held! Bedankt voor alles!

Jammer, maar begrijpelijk. Als je met zo’n staat van dienst het hele seizoen aan het vechten bent om fit te worden voor een paar minuten voetballen is het de moeite niet meer waard. Respect dat hij nog een jaar geprobeerd heeft. Nu lekker van je pensioen genieten. Een van onze beste voetballers aller tijden

Respect voor deze held!🧡

Beste Nederlandse voetballer die ik bewust heb meegemaakt. Legende. Bedankt voor alle mooie herinneringen! Een voorbeeld voor velen.

misschien heeft Louis hem gebeld als assistent. zou top zijn

Voor mij is hij het afgelopen jaar alleen nog maar een grotere legende geworden. Wat een doorzettingsvermogen, wat een karakter, wat een liefde voor het spel, zijn club en de regio waar hij vandaan komt. Naarmate ik zelf ouder word worden de mensen waar ik naar opkijk steeds schaarser, maar Arjen Robben is er zo een. Bedankt!

Hartelijk dank voor alles Arjen, heb van je genoten en af en toe me geërgerd aan je valpartijen.... niet erg, gebeurde wel.

Hij was een goede spelers .
Maar sinds zijn terug komst Groningen.
Helaas niet veel gespeeld.
Was wel leuk voor de support van Groningen Groningen.
Maar een goede intreedt en afsluiten.
Helaas niet

Wijze maar moeilijke beslissing.
Als het lichaam niet meer wilt, maar het hoofd/wel dan is het verdomde lastig zo'n keuze.
Hebben genoten van jou kunsten, alleen jammer van de "Spaanse-teen"

"ik kreeg alleen vrij snel te maken met fysieke tegenslagen, waardoor ik heel lang geen wedstrijden kon spelen."

Tja, dat had je ook niet verwacht bij Arjen Robben he. Mooie loopbaan gehad, maar vind dit toch wel een smetje. Zo'n einde hoort niet bij zo'n speler.

Zeer jammer, maar ook zeer begrijpelijk.
Aan een dood paard moet je niet trekken.

Bedankt voor alles wat je hebt betekend voor het Nederlands voetbal meneer Robben!

Wel mooi dat die het geprobeerd heeft, maar blijkbaar was het toch echt op. fc Groningen heeft er natuurlijk maar weinig plezier van kunnen beleven. Een echte liefhebber pur sang, die ongetwijfeld nog wel iets bij Groningen zal gaan doen in de toekomst.

Jammer dat het lichaam niet meer wil, maar knap dat hij er goed over nagedacht heeft, niet meer voor het gevoel maar luisteren naar je lichaam. Straks zit je weer maanden in de lappenmand. Bedankt voor je inzet Arjen! Hopelijk gaat hij nog iets doen bij de club, en anders maar niet ook goed. Dit is nou een echte prof, hopelijk hebben de spelers bij Groningen hier wat van geleerd. Succes verder!

Bedankt dat we hebben kunnen genieten van jou, was een genot om naar te kijken en jammer dat je zo blessure gevoelig was.

Was te verwachten, Robben bedankt voor alle inzet en mooie dingen wat je hebt laten zien! Maar natuurlijk ook wat je voor ons hebt betekend, helaas lukte het niet tegen Casillas. Maar dat zal niemand je kwalijk nemen. 👏🏾

15 juli 2021 om 14:04

Voor mij toch zeker de grootste Nederlandse voetballer van de laatste 25 jaar. Een voorbeeld van een hardwerkend talent en een prettige persoonlijkheid (al zullen de mexicanen daar anders over denken). De schwalbes zijn wat mij betreft voetballend dan ook het enige dat ik op hem aan zou kunnen merken want de rest was weergaloos.

16 juli 2021 om 14:49

Ach die Mexicanen en dat vreselijke meisje toen, alsof die nooit een penalty mee hadden gehad. En bovendien werd Robben gewoon aangetikt, wat een gedoe om niets toen. Helemaal eens met je betoog.

Mag direct assistent worden van van gaal bij oranje wat mij betreft.

Bedankt held! En zo gaat de zon onder bij een geweldige generatie voetballers. Zo een groep gaan we niet weer snel zien in Nederland, daarvoor te veel aan het kloten met onze voetbal- en opleidingsfilosofie. De kleine teen van Casillas heeft van hem de WK titel afgepakt, maar een plek tussen de allergrootste spelers van dit land pakt niemand van hem af.

Nou dat is niet echt een succesvolle terugkeer geweest dan. Dit besluit was te verwachten gezien zijn fysieke gesteldheid.

Man man man wat heb ik genoten van Arjen Robben echt een held is dit voor mij, heb het geluk gehad dat ik heel zijn carrière heb meegemaakt en echt een wereldklasse speler. Legend !!!! Bedankt voor alles.

FC Groningen moet Robben een functie geven

15 juli 2021 om 17:35

Hij heeft natuurlijk nog steeds internationale allure dus ik hoop dat ze het wat breder trekken dan de FC. Zou een geweldige ambassadeur zijn voor stad en ommeland richting zowel Den Haag als ook Duitsland.

Zonde had hem zo graag nog een keer in een volle euroborg gezien. Maar goed dit is wel het beste voor zijn lichaam en dat hebben we te respecteren

Wat een held! En een logische keuze, stel dat je in de eerste maand weer geblesseerd raakt en weer een heel seizoen moet revalideren gaat de lol er al snel van af. Deze man heeft verder wel echt geleefd voor het voetbal zeg, altijd in topconditie!

Beetje voor de bühne. Hij was allang klaar. En deed dit nog een beetje als stunt . Hoeveel heeft hij vorig jaar gespeeld ? En toen er vragen kwamen over ek stond hij er “open voor “ . Niks ten nadele over zijn verdere verloop van zijn carrière dat is natuurlijk geweldig. Alleen de laatste 2 jaar vond ik minder.

Groot gelijk. Heeft het geprobeerd, maar al vrij snel zag denk ik iedereen dat het niet veel meer ging worden. Arjen Robben is toch wel een van de beste voetballers van de afgelopen 10 jaar voor Nederland. Zo niet, dé beste.

Lekker genieten nu en op de achtergrond werken aan wat je leuk vind? Iemand enig idee of hij het trainerschap o.i.d. ambieert?

Dramatische poging om krampachtig vast te houden aan vervlogen tijden. Bedankt voor de mooie en succesvolle jaren!

Mooie herinneringen aan een van de beste 10 voetballers van Nederland. Begrip voor zijn besluit, hij gaat vast nog mooie dingen doen in en voor Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Vitesse6-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder51
M. de LeeuwAanvaller50
M. El HankouriAanvaller50
P. JoostenAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1496 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Groningen 7 0 0 0
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart: ‘Dan was Nederland drie keer wereldkampioen geworden’

Rafael van der Vaart keert terug als voetbalcolumnist bij De Telegraaf. De oud-voetballer is tegenwoordig werkzaam als assistent-trainer van Esbjerg fB in Denemarken, combineert dat met zijn rol als analist op...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren