‘Echte leider’ Dusan Tadic tekent nieuw contract bij Ajax

Vrijdag, 16 juli 2021 om 09:02 • Laatste update: 11:07

Dusan Tadic heeft een nieuw contract bij Ajax ondertekend. De Amsterdamse club meldt vrijdagochtend dat de 32-jarige Servische aanvaller zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis die hem tot minimaal medio 2024 als speler aan de club verbindt. Het betekent dat Tadic een jaar langer komt vast te liggen bij Ajax, want zijn oude contract liep tot medio 2023.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Dusan Tadic zijn carrière afsluiten bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

132 reacties (laatste reactie door juweel)

Geweldig nieuws! Echt een top voorbeeld voor alle jeugd dat bij Ajax rond loopt.

14 juli 2021 om 10:03

Precies! Dit, dames en heren, is clubliefde. Barcelona en AC Milan de deur wijzen en bij Ajax bijtekenen. Hiermee geeft Tadic een mooi signaal af.

14 juli 2021 om 10:23

Snap de euforie AFCA ,maar als Tadic ergens 10 of meer miljoen per jaar kan verdienen is ie weg.

14 juli 2021 om 10:26

Dat waag ik te betwijfelen Sir Paul. Als Barca of AC Milan aankloppen, zou het daar in de buurt kunnen liggen. En denk je echt dat er geen aanbiedingen zijn geweest uit China of de golfstaten met een vergelijkbaar salaris als Barca en Milan ook interesse hebben. Nee, Tadic is heel gelukkig bij Ajax en hij verdient daar meer dan voldoende.

14 juli 2021 om 10:38

AFCA Tadic zou een uitzondering kunnen zijn. Bij Ajax zit ie stabiel,enorm goed salaris..Idd valt er in verre oorden meer te verdienen. Denk wel dat als Barcelona nog in staat was salarissen van 10 miljoen plus kon permitteren ie weg was maar dat blijft koffiedik kijken. Bedankt voor je antwoord.

14 juli 2021 om 10:44

@Sir Paul, ik geloof echt dat Tadic het belangrijk vind dat hij goed kan leven van zijn salaris maar ook dat hij bij een club zit waar hij van houdt. Niet iedereen wil steeds meer en meer geld hebben.

14 juli 2021 om 11:05

Kyle66,gelukkig zijn die mensen er ook. In het voetbal ben ik er nauwelijks 1 tegen gekomen. Als ik aan clubliefde denk schiet de naam Totti mij binnen.

14 juli 2021 om 11:09

Tadic verdient bij Ajax een salaris die maar weinig clubs kunnen en/of willen betalen. Maar in de combi salaris en liefde voor de club hebben in het geval van Tadic denk ik wel gelijk.

14 juli 2021 om 11:34

Ik denk dat hij vorig jaar wel een contract voor 10 miljoen had kunnen tekenen bij Barca...maar hij zit er nog. Denk een van de weinigen die zoiets heeft wat ik ook zou hebben: waarom meer hebben dan je ooit op kunt maken. Tadic heeft zijn schapen al lang op het droge. Of je daar de komende 3 jaren nog 12 of 25 miljoen bij speelt...wat maakt het uit. Hij 9s kennelijke gelukkig in Amsterdam. Wellicht houdt hij wel niet van die constante hecktiek en druk bij een Barcelona.

14 juli 2021 om 11:40

Tadic zou waarschijnlijk gewoon banken bij Barcelona, AC Milan misschien. Ik zou dan ook kiezen voor een basisplek en de aanvoerdersband bij een club die altijd om het kampioenschap meedoet en Europees speelt.

16 juli 2021 om 09:50

het signaal is mooi, maar echt invloed op de jeugd heeft ie/het nog niet, al die jonge talentjes weten niet hoe snel ze weg moeten als ze bij ajax even niet spelen en ergens anders veel meer kunnen verdienen.

16 juli 2021 om 09:55

@sir paul, voor clubliefde hoef je echt niet heel ver over de grens te kijken hoor, in de eredivisie kan ik er zo al 2 opnoemen, en misschien zijn er nog wel meer maar deze 2 komen zo even bij me boven, Bram van Polen bij Pec en Mark vd Maarel bij Utrecht, zitten beide al meer dan 10 jaar bij de club waar ze ooit hun eerste wedstrijd in het betaald voetbal hebben gespeeld

16 juli 2021 om 10:10

Dan noem je er natuurlijk ook wel 2 waar ze niet rijen dik voor aan de poort staan om ze over te nemen van PEC en Utrecht…

16 juli 2021 om 10:37

Grappig, Tadic kon meer verdienen en een sportieve stap maken, maar kiest ervoor om te blijven. Het kan dus wel. Zo logisch als dat iedereen de stap vindt die Berghuis nu maakt is hij dus ook niet. Dezelfde mensen die dit van Tadic nu toejuichen verdedigen Berghuis die zelfs naar een rivaal overstapt.
Overigens viel iedereen over de twijfelende buitenspeler (Sulemane? Of iets dergelijks) heen, terwijl hij met Tadic en Berghuis zijn speelkansen drastisch ziet verkleinen. Verstandige keuze van die jongen.

16 juli 2021 om 14:05

@suc6magnet Oh je moet dus een topspeler zijn om clubliefde te hebben want anders telt het niet, nee duidelijk dat we dat even vastgesteld hebben, laten we dan ook maar gelijk vaststellen dat er in heel de eredivisie geen topspelers zitten want anders speelden ze wel bij een topclub (want voor clubliefde moet je een topspeler zijn maar dan ook bij een topclub spelen)

14 juli 2021 om 10:27

In 149 wedstrijden, 146 goals/assists is wel sterk. Zit prima op zijn plaats bij Ajax. Ook leuk te zien dat er ook nog spelers bestaan voor wie veel, ‘gewoon’ genoeg is. Verdiend bij Ajax al heel goed en gaat niet voor nog meer geld weg maar blijft waar hij zich goed voelt. Mooi zo.

14 juli 2021 om 10:41

Als hij zo door gaat dan gaat hij de geschiedenis boeken in als een van beste transfers ooit

14 juli 2021 om 18:04

Voor mij is dit echt het teken dat Ajax verkeerd beleid aan het voeren is. De meeste van mijnn mede supprters zullen me voor gek verklaren...maar Cruijff zou zch omdraaien in zn graf. Ajax is nu mega salarissen aan het betalen aan spelers zonder restwaarde (blind, Tadic, Berghuis). Ajax geeft veel te veel geld uit aan ingaande transfers (neres, Antony, Haller). Er breken bij Ajax amper aanvallende talenten door uit de befaamde jeugdopleiding. Ajax heeft net iets teveel dure miskopen naar mijn mening (magallan, Marin..) En dit alles gaat volgens mij echt niet leiden tot elk jaar makkelijk kampioen en overwinteren in de CL. Sterker nog, wordt 2 jaar geen kampioen en verkoop een paar jaar geen de licgt en je komt weer in de problemen. Wat ik probeer te zeggen is dat Ajax (en elke nederlse club) niet het achterland heeft om budgetten te hebben om mee te kopen met de grote clubs in de CL. Wat je dan aan de top kan brengen is een geweldige opleiding met supertalenten. Niet los en vast kopen kopen kopen...en teveel geld uitgeven aan salarissen van oude spelers...... ook al zijn ze nog zo leuk lief en geweldig.

14 juli 2021 om 18:45

@Clarkkent klopt niet helemaal. Dure miskoop Marin is voor bijna net zo veel geld alweer doorverkocht. Er breekt idd minder aanvallend talent door, maar daar staat tegenover dat er verdedigend belachelijk veel talent doorbreekt. Salaris Tadic zou Cruijff juist applaudisseren. Aantrekken van Klaiber zou hij doodongelukkig worden. Al met al kan Ajax zoveel geld investeren omdat er verdedigend nauwelijks geïnvesteerd hoeft te worden en het jaarlijks geld oplevert. Ook de verkoop van niet geslaagde talenten levert behoorlijk wat op, dus Ajax kan wel ff zo door.

16 juli 2021 om 09:35

Oprechte vraag; hoeveel talenten moeten er ieder jaar doorbreken om niet te spreken van 'amper'? In mijn optiek is het beleid wat Ajax voert geweldig. Ieder jaar minstens twee nieuwe talenten die zich in de basis vechten en aankopen die de selectie versterken. Natuurlijk zit er dan af en toe een wat mindere God bij, maar ook die verkoop je voor hetzelfde geld. Ajax heeft inmiddels al twee jaar geen De Ligt verkocht en ze zijn financieel nog net zo sterk als voorheen. Vorig jaar hebben we met Timber en Rensch weer grote talenten aan het werk gezien, het jaar daarvoor braken Dest en Gravenberch door.. Ik weet niet hoe veel talenten jij denkt dat realistisch is, maar in mijn mening floreert de jeugdopleiding.

16 juli 2021 om 10:39

Die "oude" spelers brengen je wel naar Europese overwinteringen.
Daardoor harkt je geld binnen waarmee je jarelang hun salarissen kan betalen.

Zie jij liever dat Ajax weer met een salaris plafond gaat werken en we het moeten doen met spelers als; Sikora, Hoessen, Ebicilio, Boerrigter, de Sa, Andersen, Sinkgraven, Cerny en Younes?

Als je groot wilt worden moet je investeren, investeren neemt risico's met zich mee, maar als de risico's de eerste 7-10 jaar omgezet worden in winst, word je een stabiele club. Vanuit daar kun je weer een stap verder in het investeren en misschien wel gaan denken aan aankopen die echt in de top van de wereld horen.

Ik vind hiervan Dortmund een mooi voorbeeld. Zij begonnen salarissen omhoog te gooien en dit te combineren met jeugd.
Nu behoren ze gewoon tot de subtop van de wereld.

16 juli 2021 om 10:52

@Clarkkent2 Wat te denken van Timber, Rensch, Gravenberch, Nous en de terugkeer van Blind en Klaassen? Zou Cruijff daar niet blij van geworden zijn?

16 juli 2021 om 09:40

Inderdaad geweldig nieuws, maar nu Sulemana niet komt maak ik me wel zorgen over het gebrek aan snelheid voorin.. Ajax speelt doorgaans op de helft van de tegenstander, maar met Haller, Tadic, Berghuis en Klaassen zijn de voorste 4 alles behalve snel. Uiteraard is er nog een Antony en momenteel nog Neres, maar dat is wel een puntje van aandacht. Ik hoop dat er dit jaar ook weer een jeugdspeler doorbreekt. Voorspelling: Regeer en Fitz-Jim gaan hun debuut dit jaar maken

16 juli 2021 om 13:23

Ik vind dat er ook genoeg onderdelen van zijn gedrag juist geen goed voorbeeld is. Je moet er toch niet aan denken dat alle jeugdspelers zo gaan zeuren zoals hij dat doet.

Die heeft natuurlijk met de vuist op yafel geslagen nadat Ac Milan kwam

14 juli 2021 om 09:50

En terecht. Presteert gewoon altijd constant.

14 juli 2021 om 10:02

Voor hetzelfde geld is AC Milan gebruikt om dit contract binnen te slepen. Vindt het wel heel toevallig. Eerst interesse van Milan en plots een nieuw contract. Overigens verwacht ik bij een speler als Tadic geen problemen. Fysiek onderhoudt hij zich prima en zit er nog weinig sleet op. Alleen stoor ik me soms aan het gebrek aan startsnelheid wat steeds erger wordt. Als buitenspeler moet je ook de diepte ingestuurd kunnen worden, naarmate de wedstrijd vordert lukt dat steeds minder vaak. Ik zou hem eigenlijk wel eens op 10 willen zien, aan de bal is hij oersterk, technisch is het meer dan prima en overzicht en werklust heeft hij ook.

14 juli 2021 om 10:40

Zelden zo'n goed uitgepakte transfer gezien als het binnenhalen van Tadic. Aantal seizoenen geleden deed hij op het gebied van techniek, balvastheid en rendement niet onder voor andere aanvallers in Europa. Hij zal niet snel in de lappenmand terecht komen, maar zoals je zegt neemt snelheid wel drastisch af, wat ook effect heeft op zijn andere kwaliteiten. Op een gegeven moment is de flankpositie niet meer haalbaar voor hem. Maar we kennen het verhaal van Schone, op een andere positie kunnen spelers nog jaren mee op topniveau. Daarnaast is het plan met hem als trainer een gouden greep. Dat betekent dat verminderde speeltijd niet direct een negatief effect heeft, maar hij zich dan meer kan richten op zijn ontwikkeling als trainer.

16 juli 2021 om 11:38

Nee want hij had niet al een fantastisch contract wat nog 5 jaar liep hè? Misschien wil Ajax hier zelf wel een signaal mee afgeven aan andere clubs.

Prima nieuws, en dat nadat veel leden hier nog zaten te zeuren dat Ajax een transfer tegenhield.. Mike Verweij zit er ook weer naast dat die na dit seizoen weg mag

14 juli 2021 om 10:00

@kokkie snap werkelijk niet dat er mensen zijn die Mike en Driessen volgen. Ongelooflijk! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarom????? Het zijn ook niet leuke personen. Dat iemand Derksen volgt o fvd Gijp snap ik wel. Vaak humor en luchtig.

Maar dit soort stijve oplichters...

14 juli 2021 om 11:06

Volgen doe ik ze zeker niet maar hier op VZ ontkom je niet aan Valentijn en Verweij aangezien alles wat ze zeggen hier gepost wordt

Wist de Telegraaf vorige week niet heel stellig te melden dat Tadic “volgend seizoen een transfer gegund zou worden”? Wat een vreselijke krant is het toch..

14 juli 2021 om 09:55

In theorie kan dat nog steeds. Nu moet er gewoon meer betaald worden door het langere contract. En wanneer er meer betaald gaat worden zal er ook een deel naar Tadic gaan, waardoor het win win is voor zowel ajax als tadic. Maar in de praktijk zal hij inderdaad vermoedelijk blijven. In de voetballerij weet je het echter nooit zeker.

14 juli 2021 om 09:58

Ja ongelooflijk. Wat heb ik een schurft hekel aan Valentijn Driessen en Mike Verweij. Zij gooien geruchten de lucht in, nieuws gebasseerd op vermoedens, zonder bronnen. Dat zij nog een platform krijgen is ongelooflijk..

14 juli 2021 om 09:58

Ach weet je wat het is. Als je als krant alle mogelijke opties een keer noemt, dan zal heus een van deze opties uitkomen. Kijk ook maar naar het verhaal Ihattaren. Hoeveel verhalen hier al over geschreven zijn, er zal er heus wel een van uitkomen. De krant, en dan met name meneer Valentijn Driessen zijn niet serieus te nemen, bewijst ook dit wel weer.

14 juli 2021 om 09:59

Ik vind het niet eens zo erg dat de sportredactie van De Telegraaf er af en toe naast zit, want de clubs geven niet veel prijs en soms is het een beetje gissen. Maar de stelligheid waarmee ze hun nieuwsberichten uitbrengen, vaak in de persoon van Driessen, is inderdaad stuitend.

14 juli 2021 om 10:12

Ik heb vernomen, ik begreep, ik denk, ik vermoed, naar het schijnt etc etc. De hele manier van doen van Driessen riekt gewoon naar zo'n vent op tv die je belt en dan je horoscoop leest ofzo. Bezorgt journalisten een slechte naam omdat je het vak zoals hij het uitvoert amper serieus kunt nemen.

14 juli 2021 om 10:20

Driessen gebruikt ook op TV in bijna iedere zin het woordje ''natuurlijk'', alsof hij zijn eigen verzinsels extra kracht wil bijzetten. Daarnaast heeft hij buiten zijn mening om ook iets in zijn houding/uitstraling wat me echt niet aanstaat. Hele vervelende man inderdaad.

14 juli 2021 om 10:28

Haha ik voelde me een beetje de Telegraaf tijdens het EK. Lekker betweterig tegen mn niet zo voetbal volgende vrienden doen. Precies vertellen wie wie is en hoe goed ze zijn. Vervolgens keihard laatste in de EK poule eindigen.

14 juli 2021 om 10:31

Jaja, dingen kunnen veranderen in het leven, raar he? Als krant meld je het nieuws van de dag, niet een stelling die in der eeuwigheid de 'waarheid' blijft. Kan me makkelijk voorstellen dat ze bij Ajax zeiden na Milan gekomen was dat als hij het echt graag wil hij volgend jaar een transfer mag maken maar dat ze daarna toch zijn gaan nadenken en tegen elkaar hebben gezegd, die man is zo fit, zo'n goed voorbeeld, laten we zijn contract wat opwaarderen en hem voor de club behouden.

14 juli 2021 om 11:05

@piranha: Ding is dat Driessen totaal geen ingang meer heeft bij Ajax. Waar hij vroeger nieuwtjes naar buiten bracht, heeft hij dit al een aantal jaren niet meer kunnen doen. Nu brengt hij zijn persoonlijke aannames als nieuws. Dat is geen journalistiek. Zijn rol kan net zo goed worden vervuld door iemand van ons op VZ.

14 juli 2021 om 11:38

Een transfer wordt hem vast ook gegund maar dan tegen een flink hoger prijskaartje dan zonder deze contractverlenging.

14 juli 2021 om 11:50

Het ligt vaak iets genuanceerder dan dat. Voetbalzone post dingen die Verweij en Driessen als opinie geven als nieuws.
Bij echte nieuwtjes zitten ze vaak wel goed. Alleen geven ze daarnaast tegenwoordig in verschillende video items en podcasts en dergelijke hun mening in plaats van dat ze zich alleen bij de feiten houden.
Daar is op zich niets mis mee, kennelijk hoort dat bij moderne media. Daarin zij Verweij dat het hem niets zou verbazen wanneer Ajax Tadic volgend jaar wel een transfer gunt. Dat werd niet gebracht als nieuws maar als mening.

Alleen komt dat dan op andere media VZ als "ajax gunt Dusan Tadic volgend seizoen mooie transfer naar het buitenland" alsof het een feit is.

14 juli 2021 om 14:36

Hahahaha, ja inderdaad. Zou volgend jaar een transfer gaan maken. En dan nu een nieuw contract.

Dit is nou echt iemand die van de club houdt. Barcelona, Milan en ga zo maar door. Allen wilde ze deze geweldenaar in hun team hebben, maar hij speelt al bij zijn droomclub. Dit betekent dus ook dat hij het echt niet voor de vele miljoenen doet. Niet naar de zandbak, maar gewoon bij de club van zijn hart. Zo heb je echt nog maar enkele spelers in de wereld die zoveel liefde hebben voor een club. En dan daarna ook nog 3 jaar door als jeugdtrainer. Aan jongens die in 2018 hebben zitten juichen toen hij scoorde tegen Real Madrid enz. Training krijgen van je grote idool. Ik ben misschien zelf geen Ajax fan, maar vind dit echt prachtig.

14 juli 2021 om 09:56

Nou nou wat een clubliefde.
Komt wat interesse vanuit Ac Milan en meneer wilt gelijk een nieuw contract ondanks dat hij al de absolute grootverdiener ( terecht natuurlijk ) is bij Ajax.

14 juli 2021 om 09:59

In de tekst staat toch echt dat Ajax Tadic voor zijn loyaliteit wilt belonen? Niet dat meneer een nieuw contract wilt…

14 juli 2021 om 10:00

Hahah precies dit, Tadic heeft die interesse gewoon gebruikt om een nieuw contract uit de zakken van Overmars te kloppen, alhoewel ik me al afvraag of die interesse er wel echt was. Ik ben benieuwd of Tadic over 3 jaar nog zoveel brengt als dat hij nu brengt, anders is het weggegooid geld.

14 juli 2021 om 10:00

Als je met passie zegt dat je al bij je droomclub speelt en ook al Barcelona heb afgewesen. Niet te vergeten dat hij al vaak heeft gezegd dat hij zijn jongensdroom naleeft door bij Ajax te gaan spelen en dit uit zijn hart zei. Dat zou ik wel clubliefde willen noemen hoor.

14 juli 2021 om 10:04

@melvin7 zooo wat een zeikerd........ Waarom vertel je niet dat er al 3 jaar interesse is voor Tadic...begin met zeer lucratief aanbod uit China, daarna Barca en nu Milaan wat concreet was.

Die man is goud waard voor de club, niet alleen zijn prestaties op het veld maar ook zijn instelling. Zoals bovenstaat, jeugd mag straks zeer blij zijn met hem als trainer. Zie Tadic met zijn winnaarsmentaliteit 100x liever dan Heitinga als trainer.
Dus zeeeeeeeeeeeeeeeeer blij dat hij bij de club blijft.

14 juli 2021 om 10:31

Mr Krillin gefeliciteerd met dit mooie nieuws allereerst. Stabiele speler, aanjager, goed voorbeeld voor de jeugd. Persoonlijk denk ik dat deze 'clubliefde' wél te koop is en alles een prijs heeft als een club met een niet te weigeren voorstel komt. Als Barcelona nog salarissen van 10 miljoen plus kon ophoesten denk ik dat ie weg was. Snap de euforie maar moeten ook nuchter blijven.

14 juli 2021 om 10:33

@Melvin aan het trollen? Je had al een contract voor na je carrière dus zijn toekomst wilde hij al bij Ajax neerleggen. Dit is gewoon een speler die bewust kiest voor onze mooie club en als echte leider ook trainer wilt gaan worden. Dat jij daar een verknipt negatief bericht over wil schrijven maakt het nog niet waar. Helaas man.

14 juli 2021 om 11:55

Hij wilde eigenlijk zelf naar Ac Milan, Ajax laat hem niet gaan en dan zegt hij Ajax is me droomclub. En dat is dan belonen voor zijn Loyaliteit, top !

14 juli 2021 om 12:06

Zucht. Nee, hij zegt al jaren dat Ajax zijn droomclub is. Niet pas vanaf Milan. Bevalt het goed om onzin te plaatsen?

14 juli 2021 om 12:10

Klopt, toch wilde hij liever naar Milan ipv bij zijn droomclub blijven.

14 juli 2021 om 12:30

Sir Paul, er speelt nog wat op de achtergrond. Het is geen geheim dat mevrouw Tadic aan het eind van zijn periode in Engeland dolgraag terug wilde naar Nederland, omdat dit volgens haar een goed land was om kinderen groot te brengen. Bij Ajax weten ze dat natuurlijk ook, vandaar dat ze hem de mogelijkheid bieden om na zijn carriere als speler door te gaan bij de club.

14 juli 2021 om 09:57

Ik denk dat de Miljoenen die hij momenteel toucheert bij Ajax ook wel een hoop goed maken hoor. Als Ajax nog steeds een salarisplafond hanteerde van 1 miljoen dan was hij misschien toch sneller overgestapt.

14 juli 2021 om 10:02

Dat is wel zo, maar dat is natuurlijk nooit zoveel als wat er aan hem zou worden gegeven in Qatar oid.

14 juli 2021 om 10:03

Dat zal zeker enige invloed hebben. Maar dat hij niet naar China ging om belachelijk veel geld binnen te harken bewijst wel dat geld niet de belangrijkste drijfveer is voor Tadic.

14 juli 2021 om 11:46

Ik denk dat het ook te maken heeft met het feit dat Tadic een trotse gozer is. Tourlijk je kunt naar China vertrekken en geld gaan harken maar dan ben je verder ook wel klaar. Tadic is een jongen die gewoon graag in de buurt van het vuur zit. Ajax heeft dat vuur momenteel met het project en de daarbij horende championsleague. Dat hij daar een van de belangrijke pionnennetjes is maakt hem trots.

14 juli 2021 om 12:09

Zou kunnen idd. Zelf heeft hij aangegeven dat zijn vrouw en hij het heel belangrijk vinden dat hun kinderen stabiel opgroeien en dat ze Nederland het beste land daarvoor vinden. Dat lijkt me zowieso al belangrijker dan geld (zeker wanneer je al zoveel hebt).

Daarnaast is hij opgegroeid tijdens de succesperiode van de jaren 90. Zelf werd ik als jongetje verliefd tijdens de wedstrijd tegen Gremio in Tokyo. Zou best kunnen dat daar ergens zijn dromen begonnen voor de jonge Tadic.

Dan nog zoals je al zei het hogere salarisplafond en dan heb je alle ingrediënten voor dit droom huwelijk.

14 juli 2021 om 10:35

Nou, ik vind dit wel een beetje naif. Als hij de vrije keus zou hebben gehad om naar Barça te gaan, met het zelfde perspectief, dan had hij waarschijnlijk wel gegaan. Maar goed, is ook maar mijn mening.

14 juli 2021 om 10:54

Ja bij Barca was hij ook alleen in beeld om een half jaar als vervanger op korte termijn te dienen. Uiteindelijk is dat Braitwaite geworden, nou wat een geweldige speler is dat. Om maar ff aan te geven in wat voor categorie Barca aan het zoeken was. Suarez was namelijk geblesseerd geraakt en ze hadden op korte termijn een vervanger nodig. Dan zou ik ook liever bij Ajax de ster blijven dan alleen als korte termijn oplossing gezien worden bij Barca.. volgens mij wilden ze hem eerst ook alleen huren..

14 juli 2021 om 11:50

Tadic kon niet eens als tijdelijke oplossing gehaald worden, aangezien Barca alleen een speler uit de eigen competitie aan mocht trekken.

Absolute sterspeler van Ajax. Mooi signaal naar andere clubs en prachtig voor de fans. Zijn rendement is echt enorm hoog en als valse linksbuiten is hij zowel tussen de linies als aan de zijkant altijd aanspeelbaar en dreigend. Ik vraag me wel af of we hem niet vaker als 10 kunnen gebruiken. Berghuis, Tadic en Sulemana of Antony met Haller ervoor misschien?

Is elke cent meer dan waard! Beste aankoop van de laatste 10, 20 jaar.

mooi voor nu maar zeker later voor de jeugd

Mensen die beweerden dat hij nog wel een ander avontuur aan wilde gaan krijgen zoals verwacht dus ongelijk. Ziet ernaar uit dat onze aanvoerder zich meer dan goed vermaakt op zijn huidige avontuur. Goed nieuws!

Mooi, die blijft dus nog even in Amsterdam. Kunnen Maldini en co ook weer thuis blijven.

Overmars is de laatste tijd echt uitstekend bezig.

Ik dacht dat Tadic al een gigantisch lang contract had ala Saul bij A.madrid?
Maar goed: dan zijn ook alle geruchten (waren ze eigenlijk al) weg.

Tadic blijft bij Ajax tot einde carrière en daarna gaat hij lekker (jeugd)trainer worden.

Toch lijkt mij dit wel fijn zeg. Een club legende worden bij je droomclub. Aanvoerder, ieder jaar eigenlijk wel CL voetbal en bijna ieder jaar ook wel kampioen worden. Volgens mij 4 miljoen verdienen in Nederland, wat ook niet slecht is met best ''weinig druk'', aangezien Ajax zo veel beter is dan de rest in de competitie wat mij betreft.

Tevens ook verzekerd zijn van werk en centen bij je droomclub, na je actieve carrière. Goed geregeld Tadic!

PS: Wellicht gaat club ''legende'' wel wat ver, als je denkt aan echte club ''legendes'' ala Cruyff enzo, maar men snapt vast wat ik bedoel!

14 juli 2021 om 09:57

Prachtig toch. Maar zoals in de tekst staat had hij idd al een contract tot 2026 waarvan de laatste 3 jaar als (jeugd)trainer. Maar je kan gerust legende zeggen. Je hebt legendes in de vorm van grote kwaliteiten, maar ook legendes in de vorm van liefde voor de club. En ik wil niet zeggen dat Cruijff geen liefde had voor Ajax, maar wat Tadic nu laat zien tegenover Ajax is toch nog wel een stapje erboven.

16 juli 2021 om 11:14

Haha wat kunnen sommigen toch lekker overdrijven.

Kijk, goed nieuws. Duidelijke boodschap naar Dusan, maar ook naar de buitenwereld. Persoonlijk gezien een van de beste aankopen ooit voor Ajax, misschien wel de beste..?

14 juli 2021 om 10:16

Samen met het terughalen van Rijkaard zeker 1 van de beste transfers ooit

Geweldig nieuws voor Ajax. Één van de beste aankoop ooit! Kan me niet zo 1 2 3 een betere coor de geest halen. Gelukkig blijft ie behouden in de toekomst als trainer.Wat is ie belangrijk geweest voor Ajax zeg! Geweldige mentaliteit, hou ik van.Verweij en de Telegraaf: reden om artikelen met dit soort bronnen voor altijd over te slaan.

Wat is dit toch een gouden greep geweest deze man naar ajax te halen! Vanaf moment 1 zijn stempel gedrukt binnen de club op positieve zin met echte winnaarsmentaliteit!

Bijzondere move. Mooi voor Ajax en voor Tadic. Kan me ook voorstellen dat je in de herfst van je carriere nog ergens voor de echte dollars wil gaan voetballen (al verdient hij bij Ajax natuurlijk ook geweldig), maar dat is hiermee wel zo goed als uitgesloten. Top!

Hebben Verweij en Driessen al hun biezen gepakt? Man man man wat verkopen die gasten toch een hoop gebakken lucht zeg!

Slecht nieuws moeten wij als tegenstander nog langer naar deze kwal van een goede voetballer kijken die als tegenstander je bloed onder de nagels vandaan haalt.

Voor Ajax natuurlijk super goed nieuws de beste man die altijd fit is blijft voor Ajax behouden. Is zeer belangrijk in het veld en ook zeker voor de jeugd wordt hij van toegevoegde waarde er zullen er een hoop tegen hem op kijken.

14 juli 2021 om 10:03

Zou toch wat zijn als Ajax ook nog Dumfries haalt. Dan hebben ze met Tadic, Berghuis, Tagliafico en Dumfries genoeg in huis om de tegenstanders helemaal gek te maken.

14 juli 2021 om 10:16

Neeej denk niet dat Dumfries echt bij ajax past.
Maar er is nu al genoeg om de tegenstander gek te maken.
Onderschatting wordt de grootste tegenstander.

14 juli 2021 om 10:53

Die past er inderdaad zeker niet. Maar dan heb je wel heel veel irritante mannetjes bij elkaar. Geeft weer brandstof om nog meer gehaat te worden als club

14 juli 2021 om 10:56

haha kan dat nog?

Schitterend nieuws voor Ajax. Maar ik merk wel steeds vaker dat men het normaal begint te vinden wat Tadic presteert bij Ajax. Ik zag de analisten nog roepen dat Berghuis of Bazoer de beste speler was van vorig seizoen wat nergens op sloeg. Of dat Blind en Klaassen het belangrijkst waren voor Ajax, Tadic is wat mijn betreft by far de beste speler van de Eredivisie en Ajax.

14 juli 2021 om 10:35

Dat zegt ook gelijk alles over de huidige staat vd eredivisie. Geen Sneyders, van Nistelrooys, Cocu s ,Zlatans meer.

14 juli 2021 om 10:41

Dat zijn inderdaad spelers van uitzonderlijke klasse, die hebben we nu niet meer in de Eredivisie.

14 juli 2021 om 11:22

Oneens hoor, deze spelers zijn pas echt groot geworden in het buitenland. En we hebben/hadden nu nog steeds (potentiële) toppers rondlopen of liepen in de eredivisie de Jong, ihatarren (ja nog steeds), de Ligt, Ziyech, Gravenberch, timber, van Dijk, Gakpo. En van Persie, Sneijder, van der Vaart en robben hadden in het begin ook lastig in de top bij Chelsea en Real en Arsenal.

Super voor Ajax. Echt, ik ben voor Az maar ik vind het echt geweldig hoe Ajax bezig is de laatste jaren. Wat een werk verrichten Overmars en co. Een absolute voorbeeld voor velen en de concurrentie blijft duidelijk achter. En Tadic tsja, een super speler gewoon. Ja hij kan voetballen maar zijn mentaliteit en karakter is pas van wereldklasse. Datgene wat je nodig hebt in je team en rondom andere jongere spelers. Je ziet hoe die meegaan daarin en begeleidt kunnen worden in het team. Voorheen had Ajax ook jonge toppers maar die gingen al snel zweven en denken dat ze absolute wereldtoppers waren na een paar goede matches en niemand was er die hen op hun vingers kon tikken. Dat is nu wel even anders! Chapeau Ajax. Ga zo door. Ook gewoon top voor het Nederlands voetbal!

14 juli 2021 om 10:02

Ajax doet ook super goed werk helemaal eens, alleen zat van de week wel te kijken naar de restwaardes van de Ajax selectie. Blind, Tadic, Klaassen, Haller, Berghuis, Neres, Tagliafico, Onana vertegenwoordigen niet veel waarde meer door aflopende contracten of gewoon hun leeftijd. Dat is wel een puntje van kritiek wat mij betreft.

14 juli 2021 om 10:10

De balans is nu toch wel in orde. Geld moet ook verdiend worden via de jongere spelers. Maar wie weet, Tegen de tijd dat die contracten aflopen zijn overmars en van der sar al weg en is dat een uitdaging voor de volgende mannen. De standbeelden voor Edwin en Marc zijn bijna klaar.

14 juli 2021 om 12:11

@Armandode,
Met jongens als Gravenberch, Rensch, Timber, en Antony gaat Ajax waarschijnlijk weer goed cashen. Zo heeft de ploeg de balans weten te vinden tussen veteranen en jong talent die voor geld gaan zorgen. Zelfs Botman wist Overmars te verkopen voor acht miljoen. De jonge verdediger is niet eens doorgebroken in het eerste. Deze zomer gaat Traore de deur uit voor tien miljoen. Zoals Yoda zegt is de balans in orde aangezien we ook een mooi bedrag ontvangen door te spelen in de CL.

14 juli 2021 om 10:08

@sociofan

"maar die gingen al snel zweven en denken dat ze absolute wereldtoppers waren na een paar goede matches en niemand was er die hen op hun vingers kon tikken."

Dat zit komende tijd wel goed bij Ajax.
Blind, Nico, Klaassen, Tadic, Martinez en Berghuis
Denk dat Alvarez een stille is die zo iemand tijdens de training dan even door midden schopt

14 juli 2021 om 10:39

Eens, Tadic, Tagliafico maar ook Blind en zeker ook Stekelenburg en recent Huntelaar voegen echt veel toe aan Ajax. Ervaring, mentaliteit en daarnaast ook nog kwaliteit.

Het meest prettige vind ik dat ze ook langer blijven, zeker de oudere spelers zoals Tadic hebben niet perse meer de ambitie om naar een Milan te gaan en zorgen voor continuïteit. Tot voorheen moest Ajax elk jaar opnieuw bouwen omdat steunpilaren verkocht werden, dat is met de komst van deze ervaren spelers minder het geval.

Als Eriksen gezond is, wat het allerbelangrijkste is, zie ik hem ook graag komen, die ligt qua kwaliteit ook nog eens enorm hoog.

Knap dat Ajax die Tadic vaster legt. PSV moet ook die kant op. Ihattaren,schmidt enzovoorts. Zo kan je tenminste bouwen aan je elftal. Wat vind jij daarvan ?

Tadic als jeugdtrainer. Ik probeer me er een voorstelling van te maken, maar afgezien van zijn kwaliteiten als speler want die staan buiten kijf, maar als ik zijn gedrag wel eens zie op het veld en de uitleg daarvan na de wedstrijd, dan zie ik gewoonweg geen jeugdtrainer in deze man. Althans, niet de jongste categorie. Maakt op mij een opvliegende, ongeduldige indruk die weinig ruimte laat voor andere inzichten dan van Tadic zelf.

14 juli 2021 om 10:35

@yoda

Ik zie gewoon een pure winnaar, dat is voor anderen wellicht soms vervelend, maar dat is net de instelling die we in NL vaak missen. Ja hij heeft zeker karakter, maar dat is ook nodig in een team in mijn ogen.

14 juli 2021 om 22:53

Ik zie ook een winnaar. Maar ik zie in hem gewoon geen jeugdtrainer. Maar misschien verrast hij me wel ooit.

Wat een geweldig nieuws! Pak alles!

Wat een onzinnige verlenging van het contract zeg. Die lag nog voor 2 seizoenen vast als speler en daarna nog als jeugdtrainer. Geen enkele reden om te verlengen en hem nog meer geld te geven. Want wie weet of hij over 2 seizoenen nog steeds op dat niveau zit. Had lekker nog een jaartje gewacht en je op de wat urgentere zaken gericht. Een Gravenberch die nog maar een 2 jarig contract heeft bijvoorbeeld. Nee hoor, dan ga je je richten op iemand die nog tot 2026 vast lag.

14 juli 2021 om 10:21

Idd. In het ergste geval, wordt ie snel minder en kan ie een of twee jaar de jeugd trainen voor een topspeler salaris.

Vind dat Ajax hiermee wel een risico neemt. Tadic heeft de afgelopen jaren uitstekend gepresteerd maar dat is geen garantie voor de toekomst. Hij is immers al 32 jaar. Onderandere Tadic, Berghuis en Haller zijn grootverdieners. Ajax betaalt topsalarissen voor Nedrlandse begrippen. Het is het beleid en ik kan niet ontkennen dat ze niet succesvol zijn. Er komt ook veel geld binnen, maar ook dat is geen garantie voor succes. Jaarlijkse plaatsing voor de CL groepsfase is bijna noodzaak, ook gezien de absurde bedragen die aan zaakwaarnemers moeten worden betaald.

14 juli 2021 om 10:34

@master 1

Ze nemen enig risico, maar wel met de wetenschap dat er nog een hoop reserves zijn. Je trekt op deze manier ook weer sponsoren en extra geld aan, topsalarissen ja, maar ook topinkomsten waarvan een deel structureel in de vorm van sponsoring.

Als Ajax slim is betalen ze zijn hogere salaris nu vooral in de vorm van een tekenbonus uit, dat is een eenmalige kostenpost.

Eerlijk gezegd sluit ik niet uit dat Tadic nog jaren mee kan, kijk wat Ronaldo en Chiellini op iets hoger niveau op die leeftijd nog kunnen of neem Huntelaar.

Ik zie Tadic eerlijk gezegd nog minstens 2 seizoenen op dit niveau blijven maar ik zou niet uitsluiten dat hij gewoon nog 5 seizoenen door kan tot zijn 37-38ste, hij is enorm fit en Huntelaar was op die leeftijd ook nog van grote waarde. Zijn kwaliteiten zijn ook op leeftijd nog van waarde, heeft het nooit van zijn snelheid moeten hebben bijvoorbeeld.

Dit is de continuïteit die je nodig hebt als club wil je een beetje stabiel blijven. Ik hoop dat Eriksen ten eerste gezond is en ten tweede het voorbeeld van Blind en Tadic en in mindere mate Huntelaar en Stekelenburg volgt. En dat die ook nog jaren aan Ajax verbonden blijft.

Heerlijk nieuws, de top clubs afwijzen en gewoon bij ajax blijven.Deze man is zo goed afgetraind, die kan zeker nog 3 jaar door.

Normaal gesproken zou ik voorzichtig zijn met het geven van langdurige contracten aan oude spelers, maar bij Tadic kan dat wel. Die is nog gewoon erg fit en zie ik zeker in de Eredivisie nog makkelijk 3 jaar spelen.

Nu ga je je toch afvragen of hij uit liefde voor de club is gebleven of gewoon een beter aanbod van Ajax heeft gekregen?

14 juli 2021 om 11:48

Mijn hemel zeg…. Hij roept al vanaf dag 1 dat Ajax zijn droomclub is. 7 jarig contract getekend 2 jaar geleden. En dan nog dit soort onzin de wereld in willen brengen? Hou aub op

Ajax die AC Milan aan de kant zet en n verbeterd contract aanbiedt, wie had dat ooit kunnen denken 😃

Tadic, held. Die man is zo verschrikkelijk belangrijk voor ons, gelukkig blijft ie Ajax trouw. Een van Ajax' beste aankopen ooit.

Goedzo. De ster en aanvoerder van je team is gewoon de belangrijkste man. Die mag je ook flink pamperen. Super gedaan Ajax.

En dan kunnen al die verzonnen bullsh*t verhalen van ….hij mag volgend jaar wel weg en hij wilde zelf wel maar mocht niet van Ajax …. ook weer de prullenbak in.
Waarom proberen mensen toch altijd dingen te verzinnen? Als het nog niet duidelijk was met dat vorige megacontract, dan hoop ik dat dat nu wel het geval is.

Getuigt van grote ambitie dat je wil afsluiten bij Ajax.. Mooi rijtje clubs: Groningen; Twente; Southampton; Ajax.
Zonder gekheid, voor Ajax natuurlijk mooi dat iemand zo lang aan de club verbonden wil blijven.

14 juli 2021 om 12:52

Dat rijtje is niet echt bijzonder inderdaad. Ik ben wel benieuwd wat echt zijn plafond zou zijn. Ajax? Of iets hoger zoals subtop Europa?

Tadic is goed bezig. Niet alleen bezig met nu, maar ook met wat hij na zijn spelerscarriere wilt doen. Hij heeft duidelijk al met Ajax een heel traject opgezet waarin hij tot trainer opgeleid wordt en als trainer werkzaam kan blijven.

Zat er natuurlijk aan te komen. Kan nooit zo zijn dat Tadic het zelfde salaris als Berghuis blijft ontvangen.

Super gaaf nieuws dit!

Prachtig dat een speler met zo'n winnaarsmentaliteit in de Eredivisie blijft. En ja, hij gaat wel eens wat snel liggen maar dat is het enige minpunt dat ik bij hem zie. Hij is bijvoorbeeld niet iemand die regelmatig zijn tegenstander stiekem ellebogen verkoopt (zoals Huntelaar), gemeen inkomt (zoals Tagliafico) of andere dingen die het spel bederven. Alle plussen en minnen opgeteld vind ik Tadic met afstand de beste speler van de Eredivisie.

Prima beslissing. Tadic is bij Ajax de grote meneer en onbetwiste basisspeler iets wat hij bij Ac Milan of Barcelona nog maar had moeten zien te bereiken. Lekker ballen in de eredivisie en af en toe pieken in de CL. Ik denk ook niet dat de top van een top competitie iets is voor Tadic, bij dat soort clubs lopen betere voetballers met nog grotere ego's dan Tadic, ik weet niet of Tadic dat wel trekt.

Je mag iets van hem vinden, of het is je club niet maar dit is toch een prof hoor. Lekker voor Ajax om zo'n kerel in je team te hebben. Werkt altijd keihard, niet bang om iets te roepen en super belangrijk.

Ik ha verwacht dat hij naar Milan zou gaan, dat is immers toch de club waar oudere spelers nog tot bloei komen en hun carrière verlengen. Maar belangrijk voor ajax dat hij blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger74
E. ÁlvarezMiddenvelder72
R. GravenberchMiddenvelder71
S. BerghuisAanvaller72
S. HallerAanvaller75
D. TadićAanvaller74
J. TimberVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

253 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 7 4 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Theo Janssen: ‘Hij mag met een miljoen euro per jaar al blij zijn bij Ajax’

Ibrahim Afellay is van mening dat Ajax er alles moet doen om Noussair Mazraoui langer aan de club te binden, maar Theo Janssen denkt daar anders over. Afellay is zeer te...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren