Nieuwe fragmenten gelekt: Pérez noemt Ronaldo ‘idiote, zieke man’

Woensdag, 14 juli 2021 om 08:58Chris Meijer • Laatste update: 10:51

Er zijn woensdag nieuwe audiofragmenten gelekt van Florentino Pérez, waarin te horen is dat de president van Real Madrid Cristiano Ronaldo een ‘idioot’ noemt. El Confidencial kwam dinsdag met audiofragmenten waarin Pérez Iker Casillas en Raúl oplichters noemde, iets dat door de preses van de Koninklijke werd afgedaan als een aanval. De krant heeft nu nieuwe fragmenten gepubliceerd, waarin te horen is hoe Pérez zich uitlaat over onder meer Ronaldo en José Mourinho.

“Hij is gek. Die gozer is een idiote, zieke man. Je denkt dat de man normaal is, maar dat is niet het geval. Als hij wel normaal is, zou hij niet de dingen doen die hij doet. Waarom denk je dat hij zoveel stomme dingen doet?", zo is te horen in een audiofragment waarin Pérez zich uitspreekt over Ronaldo, die tussen 2009 en 2018 voor Real Madrid speelde. Het nieuwe materiaal dat El Confidencial woensdag publiceert komt uit twee verschillende gesprekken, waarvan de laatste dateert van oktober 2012. Pérez liet zich niet alleen snoeihard uit over Ronaldo, maar ook over diens zaakwaarnemer Jorge Mendes en Mourinho.

“Die mannen hebben een verschrikkelijk ego. Ze zijn verwend en realiteit uit het oog verloren. Ergens anders zouden ze enorm veel geld kunnen verdienen. Dat is abnormaal. Dan hebben we het over portretrechten. Zelfs met die uitdagende gezichten, waardoor iedereen een hekel aan ze heeft”, vervolgt Pérez. Ook Fábio Coentrão krijgt ervan langs van de president. “Hij is een speler zonder hersenen, dat zorgt jongens worden opgegeten in Madrid. Op dit moment is hij shit en Mourinho is een idioot, omdat hij hem laat spelen.”

“Hij is een beetje gestoord, hij rijdt zonder rijbewijs. De druk is te hoog opgelopen en dat is vervelend. Maar anderen hebben er geen interesse in of hij er last van heeft. Zij zien gewoon dat hij shit is”, aldus Pérez. Hij liet zich tevens uit over de komst van Pepe in 2007, die dertig miljoen euro kostte. “Ramón Calderón regelde dat met dat Jorge Mendes, die was de afgevaardigde van de president van FC Porto. Met hem is alles raar. Hij zou Mendes betalen, dat is het alibi van de president van FC Porto. Mendes en hij hebben geld gepakt met Mourinho, Ricardo Carvalho en Paulo Ferreira. Dat is doorgesluisd naar Zwitserland.”

Er lekten dinsdag al audiofragmenten uit waarin te horen was dat Pérez Raúl beschuldigde van het vernietigen van de club, terwijl hij Casillas ‘de grootste mislukking die we ooit hebben gehad’ noemde. “Je hebt mensen die hem aanbidden; ik begrijp daar niets van. Mensen verdedigen hem, maar hij is een grote oplichter. Net als Raúl. De twee grootste oplichters uit de geschiedenis van Real Madrid zijn Raúl en Casillas”, zei Pérez, die in 2006 na zes jaar vertrok vertrok en in 2009 weer terugkeerde als president van Real Madrid. “Ze zijn ontzettend egoïstisch en je kunt niet op ze rekenen. Wie wel op ze rekent, heeft ongelijk.”

Op de website van Real kwam Pérez dinsdagmiddag met een reactie op het door El Confidencial gepubliceerde geluidsfragment. “De zinnen worden uitgesproken in gesprekken die zijn opgenomen door de heer José Antonio Abellán, die de gesprekken al vele jaren zonder succes probeert te verkopen. Het is nu verrassend dat, ondanks de tijd die is verstreken, de krant El Confidencial de uitspraken nu alsnog verzamelt. Het zijn slechts enkele zinnen uit gesprekken met een bredere context. Deze uitspraken komen nu pas boven tafel, zoveel jaar na dat deze gesprekken hebben plaatsgevonden.”

Perez dacht te weten waarom de uitspraken van vijftien jaar geleden nu opeens naar voren worden gebracht. ”Dat heeft te maken met mijn rol als een van de voorvechters van de Super League. Ik heb de kwestie in de handen van mijn advocaten gelegd en zij gaan onderzoeken of er eventuele vervolgstappen volgen”, zo besluit de preses van Real.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door almogaver)

Haha, die gast is 100% niet goed. Perez die iemand anders beticht van een verschrikkelijk ego 😂😂. En je merkt aan alles dat het bij hem niet om voetbal draait maar om de centen. Was dan eetrijpe avocado's gaan verkopen oid.

14 juli 2021 om 09:17

Moet zich kapotschamen hoe die spreekt over al die legendes. Meteen eruit gooien lijkt me, dit kan echt niet. Dit is dan de grote man bij de club, walgelijk. Barcelona en Real Madrid, zonde. Gevallen clubs qua statuur voor mij persoonlijk.

14 juli 2021 om 09:23

Gevallen club😂 Als Real zo Mbappe haalt gaan ze weer gewoon de CL winnen. Enige reden dat ze nu even minder zijn is dat ze het stadion voor vele vele miljoenen aan het verbouwen zijn en daarom even besparen op de selectie

14 juli 2021 om 09:33

Gevallen club qua statuur voor mij. De klasse clubs die het vroeger waren, zijn het niet meer. Ik presenteer het niet als feit ook toch? Is gewoon een mening. Geef mij maar een Bayern, Dortmund, Porto,ajax en in kleinere mate AZ, Brugge,salzburg. Die voeren gewoon goed beleid zonder gare leningen of verschuiven van leningen. Te treurig voor woorden dat je transfervrije spelers niet eens kan inschrijven.

14 juli 2021 om 09:39

Als ik het zo lees dan denk ik maar aan 1 woord. Ziek! Dit is toch niet goed dan zit er echt een steekje los. Ik heb altijd al gezegd dat de legendes van Madrid de laatste tijd door de achterdeur vertrekken of je nou terugkomt bij de club zoals Raúl en Casillas dat boeit niet. Zulke namen hoor je te dragen te respecteren op alle vlakken als je ziet wat ze voor real Madrid hebben betekent. Zo zie je maar dat soms 1 iemand alles kan verzieken terwijl ik dit nooit achter perez gezocht zou hebben. Ik vind hem namelijk een sterke president die goede successen heeft behaald maar nu alles verpest heeft door deze uitspraken. Ik vind het aan de andere kant ook heel smerig om die uitspraken nu pas openbaar te maken want dat mag ook gezegd worden. Er is een hard en vies gemeen spel die gespeeld wordt op dit moment met de reden om Perez te beschadigen.

14 juli 2021 om 14:58

Oh ja. Wanneer Mbappe komt, winnen ze "gewoon" weer de CL. Alsof een Mbappe genoeg is om de tekortkomingen op de andere posities op te vangen?

14 juli 2021 om 09:19

Gaat hem volgens mij niet eens om centen maar om macht. Je zou maar de baas zijn van de grootste en meest succesvolle club ter wereld, maar je beste spelers hebben schijt aan je. Als rijke multi miljonaire die gewend is aan ja knikkende werknemers, dan gaan spelers met een eigen wil als Ronaldo, Raul en Casilias je wel heel erg irriteren. Het klinkt en is gewoon zielig maar dat is die Perez ook als ik het allemaal zo lees.

Ik ben echt fan van Real Madrid maar deze man maakt meer kapot dan dat je lief is!!

14 juli 2021 om 09:21

Totaal niet mee eens. Het is een controversieel figuur, maar hij heeft Real ook heel erg veel gebracht. Hij zal nooit het braafste jongetje van de klas zijn, maar dat hoeft van mij ook niet. Ik ben zelf ook zeker niet zijn allergrootste fan, maar dit is wel een simpele vooropgezette haatcampagne tegen hem. Blijkbaar heeft een aantal journalisten maanden zitten wroeten en komen ze niet verder dan een paar geluidsfragmenten van 15-10 jaar geleden. Niet handig van hem om te zeggen, maar ik zeg ook wel eens dingen waarvan ik liever niet heb dat ze opgenomen worden. Perez is gewoon vrij emotioneel en heeft dat blijkbaar op deze manier geuit. Zeker niet goed, maar je kan absoluut niet zeggen dat hij alles kapot maakt.

14 juli 2021 om 09:56

Sinds wanneer is vrij emotioneel zijn een goede reden om al je normen en waarden overboord te gooien?

Hij heeft als president schijnbaar geen greintje respect voor meerdere legendes. Dat er een campagne tegen hem gevoerd word is wel duidelijk idd. Maar dan nog zou je het ze niet zo makkelijk hoeven maken. Geeft wel aan dat Perez zijn (enorme) invloed en macht wellicht iets heeft overschat.

14 juli 2021 om 10:10

Ik zeg nergens dat ik dit goedkeur. Sterker nog, ik vind het ook niet kunnen en omgaan met clubiconen is helaas hét grote zwakke punt van Perez. Blijft een man met grootheidswaanzin die zichzelf altijd boven iedereen plaatst. Het punt van mijn verhaal is echter dat deze man ook heel erg veel goed heeft gedaan en heel veel heeft betekend voor Real, waardoor ik het niet eens ben met verstandvzake

14 juli 2021 om 10:41

In al mijn haast had ik je punt even gemist, dankje. Daar heb je inderdaad gelijk in.

De teams die hij in Madrid opgebouwd heeft zijn de geschiedenisboeken ingegaan.

14 juli 2021 om 10:59

Verbeteraar: "een groot man weet ook wanneer ie klein moet zijn". Perez blijkt uit niks een 'groot man'. Het tegenovergestelde zelfs

14 juli 2021 om 11:35

Newsflash; Hij IS klein. Ik vind het ook apart dat het 13 jaar heeft geduurd voordat ze deze geluidsfragmentjes openbaren. Het heeft waarschijnlijk te maken met het oprichten van de SL en de UEFA wilt hem impopulair maken bij de eigen aanhang maar als ik ga kijken naar het beleid dat hij voert, kan ik niets anders concluderen dan dat hij de club zeker wel goed heeft gerund.

14 juli 2021 om 12:28

Normen en waarden, is dit niet een beetje overdreven? Ik kan enkel over mezelf praten natuurlijk maar er is in mijn omgeving niemand die ik niet eens voor idioot heb vervloekt. Niet mijn ouders, vrienden, business partner, investeerder, romantische partner etc etc. Ik denk dat er ook weinig mensen zijn die mij nog niet vervloekt hebben op bepaalde momenten. Relaties zijn een optelsom van negatieve en positieve momenten. Zou me verbazen als ik hier uniek in ben en jij zelf niet ook iedereen in je omgeving wel eens vervloekt hebt of uitgemaakt voor het een of het ander. Als die momentopnames nu zonder context weer worden afgespeeld zak je ook door de grond neem ik aan? Lijkt me echter niet representatief voor jou als persoon of jouw waarde voor het bedrijf waar jij voor werkt, of zie ik dat verkeerd?

14 juli 2021 om 12:53

@real8madrid,
Kennelijk zijn wij (jij en ik) de enige mensen op aarde die iets negatiefs zouden zeggen over iemand anders.
Iedereen op voetbalzone is perfect.
Laten we het daarbij houden.

14 juli 2021 om 13:20

@Verbeteraar, goede onderbouwd reactie!

14 juli 2021 om 16:02

Real8Madrid, iemand vervloeken voor idioot (om een actie waarschijnlijk) of dit soort uitspraken die veel structureler zijn van aard .... Zit nogal een verschil in.

14 juli 2021 om 23:03

Fijne reactie 👏🏻

14 juli 2021 om 13:14

Hopelijk snel Barca achterna. Failliet met de Super League elite

Lijkt me maar eens tijd worden om de voetballerij vaarwel te zeggen Perez.

14 juli 2021 om 12:19

Hadden ze dat dan niet moeten doen toen deze audio fragmenten werden gemaakt? Om iemand te pakken over fragmenten van 10 jaar geleden gaat natuurlijk niet gebeuren.

Bredere context of niet, dit zijn oprechte beschuldingen en als je ziet hoe al die spelers zijn vertrokken door Perez… Met alle respect Florentino dankjewel voor al je diensten en wat je hebt gedaan in je glorie tijden maar dit kan echt niet misschien maar ontslag nemen want dit is echt walgelijk.

Echt dat ga je toch niet openbaar zeggen? Wat een idioot die perez. Ben ju wel benieuwd zolang hij er zit of er nog wel spelers trek in hebben om naar die club te komen..

14 juli 2021 om 10:26

Is ook helemaal niet openbaar gezegd natuurlijk en zolang Real goed betaald komen de spelers ook met een beetje gekke voorzitter gewoon.

Perez heeft gezegd wat veel vonden en dachten
Veel voetballers , vooral de omhoog gevallen figuren, zijn helemaal gek geworden
Gelukkig is dit aantal klein

14 juli 2021 om 09:21

Wat? Kan je die zin nog een keer proberen?

14 juli 2021 om 09:32

Ik krijg hoofdpijn van deze zin.

Zo. Niet fan van Portugezen deze Perez.

Wat een giftige man voor Real. Perez moet echt heel rap vertrekken uit de voetbalwereld.

14 juli 2021 om 09:44

Niet alleen de voetbalwereld. De pest is dat je met het vertrek van zo'n smeerpijp, er drie andere gelijkwaardige ransapen de kop opsteken.

14 juli 2021 om 12:40

Niet helemaal waar natuurlijk. De functie van voorzitter van Real Madrid is een moeilijk te krijgen functie vanwege de vele eisen. Enrique Riquelme zal een greep doen naar de titel maar waaorm is hij een ransaap? Laat me raden. Omdat het Real Madrid betreft en je haat jegens Real zo groot is dat er niets fatsoenlijks over gezegd kan worden.

14 juli 2021 om 17:17

Omdat het een walgelijke ranslul is die ondanks zijn miljarden op onethische wijze geld pakt van de belastingbetaler, zijn rol in project Castor en onderdeel is van Ibex35. Omdat er geen zweem van corruptie om hem heen hangt, maar hij de definitie ervan is. Dit zijn slechts een greep van de redenen.

Laat het raden maar lekker achterwege, want het gaat je gewoon niet goed af.

Als deze engnek eens snel vertrekt, mag hem met de dag minder.

'die mannen hebben een verschrikkelijk ego. Ze zijn verwend en realiteit uit het oog verloren.' It takes one to know one meneer Perez. Waarom zou jij het alleen recht hebben op het hebben van een verschrikkelijk ego, verwend zijn en het uit het oog verliezen van de realiteit?

Grappig om iemand als Florentino Perez horen zeggen dat iemand anders "een verschrikkelijk ego" heeft. Heel eng mannetje dit, lekker op straat zetten en niet meer terug kijken.

Vind het wel hilarisch dat hij aangeeft dat deze uitspreken in een bredere context geplaatst moeten worden. Zou er voorafgaand aan deze harde woorden dan misschien een lofrede hebben plaatsgevonden? En vindt hij de genoemde mannen eigenlijk topgozers? Haha, wat een belachelijk slecht argument.

14 juli 2021 om 15:19

Misschien in de context van kort na een verloren clasico? Dan zou ik enigszins de frustratie naar een paar spelers begrijpen lol.

"hij is een beetje gestoord, hij rijdt zonder rijbewijs. De druk is te hoog opgelopen en dat is vervelend."

En hier wordt hij niet op aangetikt? Hij riskeert niet alleen zijn leven maar ook andere.

Verder ook opmerkelijke claims van Perez en raar dat iemand ze 15 jaar in bezit had en nu pas besluit om naar voren te komen ermee.

14 juli 2021 om 11:29

@ perspectief , ik neem aan dat het beeldspraak is.

Ah ik ben benieuwd naar de fragmenten met Bale en Ramos. in;sert MJ popcorn gif. Laatst een serie op Netflix gekeken over hoe dictatoren ontstaan en welke eigenschappen daarbij komt kijken. Deze man komt er eng dichtbij in de buurt, gelukkig is het niet meer dan bij een club gebleven.

Na de blunders met de SL, genante interview op tv over niet kunnen halen van topspelers, wegpesten Zidane en deze fragmenten, is zijn positie echt niet meer houdbaar.

Perez bedankt voor alles, maar nu tijd voor nieuwe wind. Geen garantie dat het beter zal gaan, maar het is voor hem ook echt beter nu te verdwijnen uit het voetbal.

Perez komt op mij over als een typische dominante, norsige oude baas. Hij zal heus blij zijn geweest met Ronaldo, maar hem binnenskamers vervloekt hebben. Niet dat dat oke is, maar da gebeurt overal.

''mendes en hij hebben geld gepakt met Mourinho, Ricardo Carvalho en Paulo Ferreira. Dat is doorgesluisd naar Zwitserland.” Doorgesluisd..? Als er maar niet iemand een onderzoek gaat starten anders heeft Perez een aantal figuren zwaar in de problemen gebracht. Ik weet niet hoe al die regels zijn maar mocht het niet volgens de regels zijn geweest dan kan het nog wel een staartje krijgen denk ik.

14 juli 2021 om 09:46

Ach, het koningshuis uit dat bananenrepubliekje heeft laten zien dat het kan en mag. De Zwitsers hebben dat ook al lang en breed aangegeven.

Bartomeu was al schandalig, maar wat deze man allemaal zegt... next level. Ik verschiet er van dat de supporters van Real in Madrid zo rustig blijven. Bij Barca kwamen ze op straat en eisten ze ontslag van Bartomeu...

14 juli 2021 om 09:47

Prijzen. Het enige waar je de supporter mee de mond snoert. De doorsnee supporter boeit weinig tot niets wat voor schandalen plaatsvinden, zolang de prijzen maar gepakt worden. Waarom denk je anders dat Bartomeu was verkozen tot president van Barã§a? Pas toen Barã§a gã©ã©n prijs meer won, werd actief om z'n kop gevraagd. Een of twee seizoenen zonder prijzen bij de madrilenen en Perez ligt er ook gewoon uit.

14 juli 2021 om 10:29

Omdat hij privé wat mensen beledigd heeft? Lekker belangrijk, gewoon een uitstekende voorzitter over het algemeen.

Ik vind het ook allemaal niet oke, zeker niet en zeker als het allemaal waar is. Maar grappig is het, als Derksen dit zou zeggen, dan is het geweldig, dan is het ja hij zegt gewoon wat hij denkt lol. Maar nu is deze man een engnek hoor, en moet ie oprotten. Agh, en daarnaast is het wel allemaal erg opvallend dat dit nu lekt nadat Perez de voorloper is van de Esl. Iemand wil aardig karaktermoord op deze man plegen en dat lukt aardig. Maar ja zo gaat dat in deze wereld he. Maar goed nogmaals, als het waar is, is het zeker schandalig.

14 juli 2021 om 09:58

Derksen en Perez hebben een andere functie dus totaal niet vergelijkbaar. Derksen is geen voorzitter van een van de grootste clubs van de wereld. Het is een analist die over de datum is. Dat Perez zo praat over zijn eigen sterspelers is toch ernstig? Als die oliesjeik dit zou zeggen over Neymar en Mbappe is het net zo erg. Vraag me af Perez hiermee weg komt.

14 juli 2021 om 10:05

Wellicht heeft dat er ook mee te maken dat Derksen een analist is, die geen banden heeft verder met deze spelers. En Perez voorzitter van een club waar deze spelers legendes van zijn. Wat denk jij?

Jammer dit. Zou wel eens het einde van Perez bij Madrid kunnen betekenen. Ik vrees dat de club er niet beter op zal worden zonder hem. Heeft ons 2x terug naar de top gebracht en ik zag hem dat nog een derde keer doen en zelfs overtreffen met de bouw van het nieuwe stadion. Perez is een geniale voorzitter imo. Hij maakt fouten uiteraard maar die verbleken bij zijn successen en in vergelijking met andere voorzitters. Wat ie zelf van mensen vindt of binnenskamers zegt maakt mij eigenlijk geen ruk uit, daar ben ik te pragmatisch voor. Van mij mag ie Ronaldo een idioot vinden, is vast wat voor te zeggen. Zolang ie maar slim genoeg is geweest om het maximale uit de geniale speler te halen. Dat over Mou vind ik lastig te geloven. Het is immers algemeen bekend dat perez idolaat is van Mourinho en al jarenlang een voorvechter van zijn terugkeer in de bestuurskamer.

14 juli 2021 om 10:57

Ik durf gerust te stellen dat Perez zakelijk-wise met afstand de absolute top is in de voetbalwereld. Maar jij kunt als mede real support toch niet ontkennen dat zijn manier van hoe hij met clublegendes om is gegaan not done is? Een voorzitter moet ook met mensen om kunnen gaan en het hart van de club kloppend houden. Onder Perez is Reals hart ijs geworden: apathisch en kei hard.

14 juli 2021 om 12:27

Helemaal mee eens. Zijn machogedrag en status neem ik voor lief. Wanneer hij opstapt komt er een zelfde type persoon voor terug. Een andere zakenman die kei hard is als het om geld gaat. Wellicht alleen iets groter en een beter postuur en een flink aantal jaren jonger. Hij zegt wat velen denken en dat is als baas niet goed maar Perez is Perez en niemand is groter dan de club. Ook de legendes niet. Overigens neem ik ook dit met een korreltje zout. De gesprekken zijn van 15 jaar oud, niets nieuws en Casillas en Raul kwamen gewoon terug.

Adios Perez!!! Hij heeft ons zonder twijfel naar een hoger niveau gebracht. Maar ik heb me altijd enorm geërgerd aan zijn peoples skills; of beter gezegd het gebrek daaraan. Alle clublegendes zijn via de achterdeur naar buiten gewerkt. Als supporter doet dat pijn. Een mooie afscheidswedstrijd is mijns inziens zeker niet te veel gevraagd. Maar deze man is niets meer en niets minder dan een kei harde zakenman. Hij heeft de communicatie skills van een chimpansee en het empathisch vermogen van een koelkast. Het wordt tijd voor een nieuwe voorzitter.

Wat hij roept is niet zo erg, gaat mij mee erom hoe hij legendes behandeld. iedereen scheld wel eens iedereen vloekt wel eens, dat is geen probleem in mijn ogen... Aan de andere kant heb je als voorzitter een verantwoordelijk functie.

Waar zijn alle madridistas nu over beste president ooit voor Madrid? Dit is toch gewoon een enge man over zulke legendes praten niet normaal. Als speler van Madrid zou je toch 2x denken voordat je met deze clown in gesprek gaat.

Die gast is gek. Met dat ego verhaaltje heeft ie wel wat gelijk, maar verder.. wat een gek!

Wat een gek is hij zelf, CR7 heeft real veel gebracht en dan zo iemand aanvallen, is nog niet afvallen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla178
5.Osasuna171
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder80
T. CourtoisKeeper80
K. BenzemaAanvaller89
RodrygoAanvaller80
CasemiroMiddenvelder70
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3886 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 5 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Chiellini: ‘Het was beter geweest als Ronaldo eerder was vertrokken’

Giorgio Chiellini zegt dat het beter was geweest als Cristiano Ronaldo eerder in de transferwindow was vertrokken bij Juventus, zo vertelt de 37-jarige centrumverdediger in gesprek met DAZN. “Als hij eerder...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren