Valentijn Driessen komt met nieuwe informatie over contract Dick Advocaat

Dinsdag, 13 juli 2021 om 23:55Dominic Mostert

Dick Advocaat heeft geen sterke zaak tegen Feyenoord, vermoedt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf beweert in de uitzending van De Oranjezomer dat in het contract van Advocaat specifiek wordt gesproken over het behalen van 'Champions League- of Europa League-voetbal', waardoor hij geen recht heeft op een financiële bonus. Advocaat plaatste zich met Feyenoord voor de tweede voorronde van de Europa Conference League en ontving daar tot zijn verbazing geen bonus voor.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door speedyafc)
14 juli 2021 om 00:14

Blijkt Advocaat gelijk te hebben volgens Woerts dan is het een koude club. Blijkt Feyenoord gelijk te hebben volgens Driessen dan is het ook een koude club. Met andere woorden Feyenoord moet gewoon met geld smijten. Worden ze lekker warm van. Wel slim als medewerker van Feyenoord gewoon je contract op eigen manier interpreteren. En als Feyenoord het er niet mee eens is in de media zwart maken en roepen wat voor koude club het is. 👍👍

14 juli 2021 om 08:37

Ik heb al eerder gezegd. Je tekent een contract en daar wordt aan gehouden. Zo gaat dat bij elke club.
Het is heel makkelijk om hiermee te gaan slaan om iets warm of koud te noemen.
Dat iemand zijn contract anders interpreteer zou kunnen. Als ik advocaat was geweest had ik eerst eens uit laten zoeken wat er werkelijk in stond voor ik ermee naar buiten kwam.

We kunnen ook zeggen dat Advocaat een koude man is. Heeft er afgelopen jaar een potje van gemaakt en wil toch zijn bonus hebben.

14 juli 2021 om 09:13

Advocaat heeft het laten uitzoeken. Toen Advocaat aantrad als trainer, bestond de Conference league nog niet en had Nederland meerdere EL plaatsen. Toen besloot de Uefa de EL te splitsen, ze willen in de EL meer de bekerwinnaars en kampioenen van de kleine landen en de rest in de Conference league. Zoals vroeger met de Ec1, EC2 en Ec3.
Verleden jaar ging je EL voetbal spelen als je de na-competitie won. Nu ga je Conference Legue voetbal spelen als je de na-compertitie wint. De prestatie is hetzelfde gebleven, het toernooi heet alleen anders door de splitsing.
De vraag aan de arbitrage commisie is dus of na de splising van de EL in twee toernooien, je deelname aan de Conference league als hetzelfde mag beschouwen.

14 juli 2021 om 10:23

Wellicht is het dan maar ratio mogelijk om een uitkering te doen. Want zo makkelijk als jij het roept is het ook niet. Het is niet alleen maar even een afsplitsing. Er zit ook een veel minder prijskaartje aan vast. En als de beloning gebaseerd is op minimaal EL beloningen dan is het niet fair van Advocaat om 100% te verlangen.

Dit is precies waar het om gaat. Als het waar is wat Driessen zegt, dan zal Feyenoord gelijk krijgen. Echter is nog steeds niet feitelijk vast gesteld wat erin staat, ook al roept Driessen nu iets. Overigens riep Feyenoord al dat conference league er bewust uit gelaten is, terwijl Dick zei dat de conference league nog niet eens bestond (hoe kan deze er dan bewust uit gelaten worden). Wordt tijd dat iemand ff dat contract online zet.

14 juli 2021 om 07:38

"Wordt tijd dat iemand ff dat contract online zet"....nee, wordt tijd dat Advocaat zijn gevechten eens binnenskamers houdt. Vorig jaar al met Arnesen over transfers, over Bozenik, over Jorgensen, over Berghuis en nu weer dit. Blij dat hij weg is, zelfs al zou hij gelijk hebben kan dit prima binnenskamers opgelost worden.Verder wordt het tijd dat iedereen niet zo vroeg conclusies trekt. Zonder de inhoud van het contract te kennen wordt Feyenoord door vrijwel iedereen hier door het slijk gehaald. Evenals bij de situatie van Berghuis....daar bleek het ook even anders te liggen dan dat al de zelf benoemde juristen en insiders dachten..."want als er twee keer in een korte tijd discussie oplevert zal het wel aan Feyenoord liggen"....belachelijke redenatie, maar het is natuurlijk altijd leuk om Feyenoord in kwaad daglicht te zetten.

Neem ook aan dat dick het eerder voor zijn staff probeerde dan voor zichzelf.. maar goed als dit zo is heeft die idd geen poot om op te staan.

14 juli 2021 om 07:40

Dat is gewoon een aanname. Dick is niet vies van geld hoor en hij heeft die staf al jaren bij, daar hoef je geen medelijden mee te hebben.

14 juli 2021 om 08:06

Klopt vandaar begin ik mn zin met ik neem ook aan🤣

14 juli 2021 om 08:32

Daarom zei ik het ook

14 juli 2021 om 09:16

Echt onzin wat je zegt. Het splitsen van de EL in twee competities betekend niet perse dat de nieuwe competitie niet als EL gezien mag worden. Dat is juist het twist punt. Bij aanvang van het contract bestond de Conferenece league nog helemaal niet.

14 juli 2021 om 15:30

@speedy Is er sprake van een splitsing dan? Moet zeggen heb me zelf niet helemaal verdiept in hoe de conference league is opgebouwd, dus mocht de plek die feyenoord heeft gehaald bij het opstellen van het contract toendertijd, wel een plek voor de europa league zou hebben bemachtigd dan zou het een ander geval zijn idd

15 juli 2021 om 11:38

Dat is precies het geval. Twee jaar gelden was de beloning voor het winnen van de na-competie een (voorronde) EL ticket, nu is het een (voorronde) Conference league ticket

'Er staat niet bij het bereiken van de Conference league'... Nee, gek hè Valentijntje dat dit er niet bij staat want dat bestond nog niet... Feyenoord staat dan waarschijnlijk in zijn recht, maar hopelijk vinden ze mekaar alsnog, want dit is niet goed voor je naam.

14 juli 2021 om 00:20

Zou lekker zijn, komt UEFA opeens met een Knabbel en Babbel Europa League. Waar de nummer 15 vd Eredivisie aan mee mag doen. Krijg je als club drie tientjes voor en dan moet je maar even een bonus van misschien een paar ton uitkeren.

14 juli 2021 om 07:13

De plek waarop feyenoord is geëindigd was goed voor de Europa league voordat de nieuwe competitie er kwam

14 juli 2021 om 07:35

Daar zal Advocaat het dan wel op gooien. En hij heeft daar wel een punt. Dat de naam van een toernooi verandert wil niet zeggen dat de prestatie niet is behaald. Als de CL een andere naam krijgt of een andere opzet dan is het toch ook logisch dat hij de bonus kreeg?

14 juli 2021 om 00:21

Waarom niet, als er letterlijk zou staan europa league of champions league voetbal, zou feyenoord wel echt bedrijfsmatig hele slechte zaken doen als ze alsnog gaan uitkeren. Er zullen namelijk ook wel wat spelers zijn met zo'n clausule in t contract, dan blijven ze bezig.

14 juli 2021 om 00:58

Probleem is dat Feyenoord en dan praat ik over mijn cluppie, jaar in jaar uit prut beleid voert en geen cent overhoudt om hier een passende oplossing in te vinden. Dickie had ook zijn middelvinger kunnen opsteken toen Feyenoord om een bijdrage vroeg.

14 juli 2021 om 07:01

Dat mag jij vinden. De vraag wat mij betreft is meer; als de uefa de regels niet had veranderd met de hele conference league, was feyenoord dan geplaatst geweest voor de Europa league?

14 juli 2021 om 07:40

Gerben1978, je hebt volkomen gelijk. Feyenoord is verworden tot een slecht geleide middenmoter, met te grote pretenties. En een kat in het mise maakt rare sprongen, dit is er een van.

14 juli 2021 om 07:55


@gerben als je niet ziet dat het beleid aan het veranderen is dan leef je onder een steen. Onzinnig om geld weg te geven in deze situatie als het niet hoeft.
@Jaakke, ga toch weg met je provocatie en zoek meteen even "middenmotor" op in het woordenboek.

14 juli 2021 om 12:39

@FR010FRDAM Tuurlijk zie ik dat het beter gaat en met mogelijke investeerders, inpassen van meer jeugdige spelers en het meer gericht scouten op Scandinavische markt en hopelijk toevoeging van Jong Feyenoord in een paar jaar zie ik nabije toekomst positief tegemoet, maar je hebt nog altijd last van de oude situatie en ook onder Arnesen is er weer het nodige misgegaan. Het gaat hier om een paar ton en wij kunnen hier in mening over verschillen, maar bedoel enkel met beter beleid van de afgelopen jaren had je dit makkelijk kunnen afschrijven en dit op een goede manier met Dick kunnen afhandelen. Hoe je het ook ziet dit conflict is voor niemand goed en wil je liefst met zo min mogelijk media aandacht oplossen.

@100% Meijer klopt dan was er geen Europees voetbal geweest en wat mij steekt is dat de selectie met Dick ook niet hun contract hadden staan dat ze verplicht waren om een deel af te staan, maar daar is tot ik meen 2 keer toe in mee gedacht, maar andersom dus niet en dat vind ik jammer. Maar goed wij gaan hier niet uitkomen.

14 juli 2021 om 00:25

Het contract is in 2020 getekend. In 2019 was allang bekend dat de Conference League (toen nog Europa League 2) zijn entree ging maken in 2021/2022

14 juli 2021 om 07:43

Dat hij nog niet bestond maakt toch niet uit Iedereen was wel al jaren, en zeker op het momentaan opstellen van het contract,op de hoogte dat hij van het af dit seizoen in zou gaan. Zou wel heel amateuristisch zijn als hier in hetbopstellen van het contract geen rekening mee wordt gehouden. In deze kwestie geloof ik Feyenoord wel dat ze de conference league er bewust buiten gehouden hebben.

Toevallig heb ik voor mijn studie de KNVB-Arbitragecommissie uitspraken bestudeerd. Driessen heeft gelijk, als dit de tekst is dan staat Feyenoord sterk. De uitspraak Bakens/RKC schept daarover duidelijkheid. Bij de uitleg van een arbeidsovereenkomst zal de arbitragecommissie primair kijken naar de tekst in de overeenkomst (niet de precieze bewoordingen). De rechtvaardiging hiervoor is onder meer dat beiden partijen kunnen beschikken over zaakwaarnemers/advocaten en deze dus professioneler te werk gaan dan bij een normale arbeidsovereenkomst.

14 juli 2021 om 02:06

Is het niet zo dat men niet alleen naar de letterlijke tekst kijkt maar ook naar wat partijen beoogd hebben?

Geldwolf Dick Advocaat. Heeft Feyenoord van de regen in de drup geholpen. Een erbarmelijke vijfde plek met Feyenoord en geen enkel vooruitzicht op Europa League of Champions League voetbal. Wat mij betreft krijg hij geen cent. Werken voor je geld net als ieder ander. En als je niet presteert dan vlieg je eruit. Zo simpel is het Dick!

14 juli 2021 om 01:50

waar had hij dan moeten eindigen met deze belabberde selectie?

14 juli 2021 om 02:26

laatste 8 Champions League. Minimaal.

14 juli 2021 om 06:43

Gewoon 4 de. De selectie was misschien niet optimaal maar dickie maakte er zelf ook een zooitje van…

14 juli 2021 om 07:02

Op zijn minst niet kansloos punten verliezen tegen Emmen, ADO, Twente (2x), Groningen, Sparta, RKC, Heracles (2x) en Wolfsberger. Of je miljoenen aankoop elke week emotioneel de grond in trappen. Maar ok verder eindigde Feyenoord wel waar het hoort. Dus waarom ook zeuren eigenlijk. Laat niemand dan ook ooit meer praten over slecht spel. Dat doet er niet meer toe. 👍

14 juli 2021 om 07:45

@japie, dat blijf je roepen, maar kijk het rijtje clubs van Buakaw. Minstens 8 van de 11 wedstrijden die hij noemt hadden gewoon winnend afgesloten kunnen en moeten worden als Dick niet zo laf speelde. De selectie was niet geweldig, maar tegen die clubs moet je gewoon resultaten kunnen halen.

14 juli 2021 om 07:18

Nou voetbalexpert, Feyenoord heeft gewoon een erbarmelijke selectie. Daar viel echt niet veel meer uit te halen. Als iemand altijd hard heeft gewerkt is het Advocaat wel.

14 juli 2021 om 07:51

"Daar viel echt niet meer uit te halen"....hahaha dat blijft men maar zeggen. Jawel dus, spelplezier had gekund bijvoorbeeld en het niet afzeiken van spelers in de media en niet inzakken tegen degradadaten. Tactische ingrijpen tijdens wedstrijden , tijdig wisselen, Spelers beter maken etc etc
Dat kon allemaal beter, dus dan viel er w degelijk meer uit te halen. Al die zaken staan volledig los van de selectie. Onze plaatselijke amateurs spelen leuker voetbal dan Feyenoord onder Dick

14 juli 2021 om 07:59

Is toch vreemd dat al deze aspecten alleen bij Feyenoord niet blijken te lukken door deze trainer. Misschien toch een wisselwerking tussen deze spelersgroep en de trainer. Toch vreemd dat de meeste trainers hierop afgerekend worden en het probleem maar voort blijft duren. Makkelijk zat om speler te zijn van Feyenoord deze dagen. Belabberd spelen en de trainer krijgt de schuld.

14 juli 2021 om 08:09

Spelers heb ik ook genoeg veroordeeld, maar het probleem is dat ik ze er niet uit kon halen als ze slecht spelen en Dicky wel. Maar dat deed hij niet, zijn lievelingetjes mochten constant dezelfde fouten maken en blijven aanmodderen. Daar is hij verantwoordelijk voor. Ook de omgang en communicatie in de media is hij volledig verantwoordelijk voor. Inzakken tegen degradanten ook. De andere punten zijn wellicht een wisselwerking, maar Dick heeft er verre van het maximale uitgehaald. Dat zeggen enkel de mensen die wedstrijden en persconferenties niet gezien hebben of zich enkel baseren op de positie op de ranglijst.

14 juli 2021 om 07:56

Feyenoord zelf, heeft Feyenoord van de regen in de drup geholpen. Niet alleen afgelopen jaar, maar pak 'm beet 20 jaar. Met erbarmelijke posities, erbarmelijke aankopen, erbarmelijke prestaties van de supporters. Van de trainers kun je nog het minst zeggen. Als die over het paard getilde vedettes een keer zouden willen werken voor hun geld, dan zouden ze misschien een keer trots kunnen zijn op hun prestaties. Het is gewoon bras en het blijft gewoon bras met de instelling van die spelers.

Als dit klopt is het echt een trieste actie van Advocaat. Zeker om het dan zo in de media te slingeren. Dick gebruikt zijn vriendjes in de media om Feyenoord onder druk te zetten. Erg triest en waarom? Kon gewoon met opgeheven hoofd Feyenoord verlaten, maar nu heeft iedereen een wrange smaak in de mond.

Stel dat een trainer twee jaar geleden in zijn contract de volgende bepaling heeft gekregen: Bij winst van de KKD wordt er een ton brute als bonus uitgekeerd. Dan wordt een jaar later een nieuwe sponsor gevonden en wordt de KKD hernoemnt naar de Hans Anders Divisie (had).
Van Benthum en Feyenoord zeggen dan na winst van de Had, je hebt geen recht op een bonus, in het cotract staat duidelijk KKD en niet Had. Dat wil dan niet zeggen dat ze gelijk hebben, het is dan aan de arbitrage commisie om te bepalen of die twee hetzelfde zijn of niet.

14 juli 2021 om 10:10

@speedyafc

Een leuke vergelijking, maar die vlieger gaat hier niet op. Dick Advocaat beweert namelijk recht te hebben op een bonus omdat hij Europees voetbal heeft behaald, echter ziet Feyenoord dat anders omdat hij de voorronde heeft behaald. Voor het behalen van de voorrondes wordt namelijk al jaren geen bonus uitgekeerd, simpelweg omdat die vaak meer kosten dan dat ze opleveren.

14 juli 2021 om 10:28

@jjr12 dus als Slot feyenoord door de voorrondes heen laat komen dit jaar maar het seizoen in de competitie zonder prijzen afsluit als 13e zou jij in jouw redenatie wel een bonus moeten krijgen want hij heeft feyenoord wel europees voetbal laten spelen door ze door die voorronde heen te loodsen?

14 juli 2021 om 11:01

@juweel

Als in zijn contract staat dat hij een bonus krijgt indien hij Feyenoord door alle voorrondes loodst en de groepsfase behaald (dit seizoen), dan uiteraard wel. Of dat dan terecht is daar heb ik ook m'n vraagtekens bij, maar het contract is leidend.

Indien hij dit seizoen in de top 5 eindigt en, op wat voor manier dan ook, directe plaatsing voor een Europees toernooi afdwingt, dan verdiend hij ook een bonus. Indien hij voorronde El/cl behaald, dan uiteraard niet (tenzij Feyenoord dat opeens wél in het contract laat opnemen, maar aangezien ze dat de laatste jaren niet doen, ga ik daar niet vanuit).

14 juli 2021 om 11:08

Zo heb ik het niet begrepen, ik dacht dat het er juist om ging dat de EL gesplitst is in twee toernooien en dat de tekst Conference league niet in het contract staat, dat daar alleen gesproken wordt over CL en EL.

Ik vind dat Advocaat nog steeds in zijn recht staat, het winnen van de playoffs gaf bij het opstellen van het contract recht op een plek in het europese toernooi hoe dat toernooi dan toen ook genoemd werd en nu ook mag heten, hij heeft die playoffs gewonnen nu, dus aan die eis is voldaan toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1929
3.Feyenoord1512
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder65
J. ToornstraMiddenvelder62
J. BijlowKeeper60
B. LinssenAanvaller65
L. SinisterraAanvaller63
A. JahanbakhshAanvaller51
C. DessersAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren