Johan Derksen: ‘Het is de meest hypocriete opmerking van het jaar’

Woensdag, 14 juli 2021 om 08:35Dominic Mostert • Laatste update: 10:10

Björn Kuipers houdt de deur voor een vervolg van zijn scheidsrechterscarrière wagenwijd open. De arbiter van de EK-finale was dinsdagavond te gast bij praatprogramma Humberto en wil de tijd nemen om na te denken over zijn loopbaan. "Ik heb ook nooit geroepen dat het mijn laatste wedstrijd is. Ik heb gezegd: het wordt mijn laatste EK. Dat betekent dat er nog allemaal kansen zijn", gaf Kuipers aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door yelle)

Wordt die kerel nou niet eens moe van dat eeuwige negatieve?
Ik zie de ene na de andere (negatieve) superlatief voorbij komen.

13 juli 2021 om 23:20

Is puur een verdienmodel, dat bromsnor-imago. Heeft ie eigenlijk nog best slim gedaan, want dat heeft hem een fors betaalde tv-loopbaan opgeleverd. Alleen jammer dat ie altijd beweert zichzelf te zijn, daar geloof ik geen reet van. Eã©n grote act. Over hypocriet gesproken...

13 juli 2021 om 23:59

Exact dit, puur idd hun tv formule. Best sneu idd, ongeloofwaardig waren ze al lang niet meer en dan heb je nog idd mensen die denken dat die man zogenaamd stoer zegt wat ie echt denkt. Agh, het is een zielig gedoe geworden.

14 juli 2021 om 09:20

Als er iemand het woord hypocriet nooit meer in de mond mag nemen is het Derksen wel!!! Ik kan me ook herinneren dat iemand zei dat hij nooit meer met Genee aan tafel zou zitten….

14 juli 2021 om 10:09

Dat Derkse gewoon een toneelstukje opvoert,en ons bedriegt had ik nooit aan gedacht. Ik dacht dat hij het serieus meende.

13 juli 2021 om 23:21

Ik zou het eerder realistisch willen noemen, en daar zijn er naar mijn idee nog altijd te weinig van op TV

13 juli 2021 om 23:34

Vind je? Ik vind het vooral schreeuwerig. Als je een punt wilt maken over bv. de persco van Kuipers komt het bij mij veel beter binnen dan als je je betoog goed en genuanceerd opbouwt en dan kan ik me wellicht nog in vinden ook. 'de meest hypocriete opmerking van het jaar’... Wat kan ik daar nu mee? Als morgen Kuijt iets zegt of Van Hooijdonk dan is dat twee dagen later weer 'de meest hypocriete opmerking van het jaar’

14 juli 2021 om 00:01

Fair enough. Ik denk dat het dan door de titel van dit artikel komt, want toen hij het live zei associeerde ik het niet met de waarde van de opmerking, meer dat scheidsrechters ook gewoon hun eigen carrière boven alles hebben staan. Boogerd vulde de discussie daarna aan met dat de dopingcontrole gasten ook een slag volk apart is.

Enfin, ben het met je eens maar ging naar mijn idee meer over dat scheidsrechters echt niet onderling elkaar alles gunnen maar ook gewoon topsport bedrijven en de beste willen zijn

14 juli 2021 om 08:11

@thoreman, Precies dit inderdaad. óf je kijkt en he hebt een eerlijke en gedege mening over de opmerkingen, of je kijkt niet, maar dan kun niet goed beoordelen hoe iets gezegd is en kun je dus niet zo'n ongenuanceerde mening hebben over de uitspraken zoals zovelen hier. Het werkt twee kanten op natuurlijk.
Verder gedeeltelijk eens met Njfromvol wat betreft betoog + onderbouwen e.d, maar ja. dan kijken jij en ik en nog 3 mensen, maar al die anderen willen ongenuanceerd gezwets. Ja kunt daarvoor de schuld bij Derksen en co leggen, maar twijfel of dat een juiste conclusie is.

14 juli 2021 om 09:27

Ik vond een persconferentie voor een scheidsrechter wel echt bizar, want voor mij ben je een geweldige scheidsrechter als je onzichtbaar bent. Maar het analyseren van zo'n persconferentie is zelfs nog een paar stappen erger. Dan weet je wel zeker dat je alles hebt besproken en eigenlijk met vakantie moet.

Ik hou van types als Derksen die zich gewoon durven uit te spreken, maar het woord hypocrisie zou hij niet in de mond mogen nemen.

13 juli 2021 om 23:27

Ik hou ook wel van types die hun eerlijke ongezouten mening geven. Helaas is Derksen alleen maar bezig met zo controversieel mogelijk zijn zodat hij alle media aandacht blijft krijgen. Zolang hij in de schijnwerpers komt maakt het dat nare mannetje niet uit of het zijn echte mening is of niet. Ik kan hoop dat hij zelf bewijst niet zo hypocriet te zijn en daadwerkelijk met pensioen gaat, maar volgens mij is hij daar veels te aandachtsgeil voor.

De uitgerangeerde en meningzieke Johan Derksen komt in zijn nadagen hyperbolen te kort om zijn gespeelde verontwaardiging 'geloofwaardig' te maken.

14 juli 2021 om 07:46

Hyperbolen 🤔

Het wordt hypocriet daalt wel steeds meer in waarde. Het wordt zo'n 30 keer gebruikt in 1 aflevering. Tuurlijk gaat Kuipers door. Wie zou dat in zijn geval niet doen. Als dat de hypocrietste opmerking van het jaar is....sjonge jonge.

Geen speld tussen te krijgen. Het lijkt me ook een eng, ijdel en egoistisch clubje, die scheidstrechters bij elkaar. Heb Kuipers eens ontmoet; de man is hartstikke vriendelijk en kan goede lezingen geven, maar tegelijkertijd is-ie wel buitengewoon blij met zichzelf en het lijkt me absoluut geen type dat buiten zijn eigen belang even plaatsmaakt voor Makkelie of wie dan ook 'om die niet in de weg te zitten.' Zo'n opmerking van 'laatste EK, niet laatste toernooi' vind ik ook slapzakkerij: hoeveel denk je dat het mensen boeit wat je als scheidsrechter nog fluit. Je fluit door of je stopt. Of je een laatste EK, WK, Champions League of Johan Fruijtschaal blaast heeft geen enkele attentiewaarde.

13 juli 2021 om 23:23

Belangstelling doet blijkbaar heel veel met mensen. Net als de heren van VI is Kuipers gaan denken dat hij heel belangrijk is en iedereen zich druk maakt om zijn carrière. Dat is een grote misvatting, zoals jij ook al aangeeft. Het zal mij worst wezen wie die potjes fluit.

13 juli 2021 om 23:34

Ga nu niet doen alsof het niet uitmaakt, natuurlijk vindt men het boeiend wie er fluit. We klagen er ook steen en been over. En gelukkig vindt hij zichzelf belangrijk, ik denk dat hij daardoor ook zo professioneel is. En terug komen op een beslissing is alleen aan voetballers besteed? Als dat überhaupt het geval is, maar ik snap werkelijk niet waarom we nu zo negatief moeten doen over Bjorn Kuipers. We zijn altijd zo chauvinistisch, Olympische spelen komen eraan en we juichen opeens voor die onbekende Nederlandse kogelstoter als die hoge ogen gooit, maar we kunnen niet trots zijn op een Nederlandse scheidsrechter die het hoogst haalbare haalt...

13 juli 2021 om 23:44

mij boeit het ook niet wie er fluit, ik snap alleen niet waarom Derksen zich zo enorm druk maakt over wat Kuipers hier zegt. Kuipers wordt er waarschijnlijk naar gevraagd en geeft er gewoon antwoord op

14 juli 2021 om 09:29

@romarky; over vrijwel iedere zin in jouw reactie verschillen we van mening:

Het boeit mij inderdaad niet wie er fluit, die discussie laat ik graag aan anderen over. Ik klaag er dus niet steen en been over.

Jezelf belangrijk vinden heeft een causaal verband met professionaliteit? Dat zie ik niet zo.

Terugkomen op een beslissing is alleen aan voetballers besteed? Nee. Dat beweer ik ook nergens.

We zijn chauvinistisch en juichen voor iedere Nederlandse Olympier? Nee, ik niet. Sterker nog, de OS interesseren mij amper en ik zal er weinig van zien.

Trost op Kuipers? Niet per se, maar ik gun het de man van harte. Dat hij toevallig Nederlands is, vind ik totaal onbelangrijk.

14 juli 2021 om 15:45

Ik zou ook niet weten waarom hij 'buiten zijn eigen belang' plaats zou moeten maken voor Makkelie? Die gasten zien het terecht als topsport. Messi vraagt toch ook niet aan de trainer om Dybala er maar in te zetten? Wat een flauwekul.

Pfff het is zo godsallemachtig vermoeiend dat oude zure mannen het woord 'hypocriet' gebruiken voor alles dat ze niet moreel perfect vinden, terwijl hypocriet iets heel anders betekent. In dit geval bedoelt hij gewoon 'onoprecht'. De meest hypocriete opmerking van het jaar is nog altijd van Johan Derksen die Van Gaal ervan beschuldigde dat hij een bejaarde met een ontzettend grote mond is.

Het lijkt er steeds meer op dat Derksen en co een ander niks gunnen. Altijd maar mensen afbreken , maar blijkbaar betaald dat goed en kijken er mensen graag naar afbreek tv .

14 juli 2021 om 00:03

Ik heb het gevoel dat het een aflopend concept is.

14 juli 2021 om 05:46

Dat denk ik ook , het zijn denk ik de laatste stuiptrekkingen.

Meneer Derksen, ga alsjeblieft met pensioen. Notoire zeiksnor, droeftoeter. Onbegrijpelijk dat ze überhaupt kijkcijfers halen. Tien jaar geleden was het nog leuk. Nu kunnen de heren alleen maar afzeiken.

Heerlijk om te lezen, al die verontwaardigde reacties op de uitspraken van Derksen. Vermoedelijk denken ze allemaal, als ik nou nog eens 1 berichtje extra plaats over hoe oneens ik het ben met hem, dan gaat hij vast eerder met pensioen.

Johan Derksen die de opmerkingâ´het is de meest hypocriete opmerking van het jaarâ´ maakt zonder het over zichzelf te hebben, is per definitie de meest hypocriete opmerking van het jaar.

'die scheidsrechters zijn alleen maar met zichzelf bezig'. Natuurlijk zijn die dat Johan! Net als een voor een voetballer het WK het hoogst haalbare is, is dat voor een scheidsrechter ook het geval. Het is gewoon een topsport-wereld, je reinste flauwekul dat Kuipers dat wie dan ook zou moeten gunnen. Messi vraagt ook niet aan zijn coach of Dybala mag voetballen ipv hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren