Calvin Stengs pakt vliegtuig om transfer af te ronden

Dinsdag, 13 juli 2021 om 22:19Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:54

Calvin Stengs is in Frankrijk aangekomen om een transfer naar OGC Nice af te ronden, zo meldt De Telegraaf dinsdagavond. Volgens het dagblad moeten AZ en de Ligue 1-club nog wel tot een vergelijk over de 22-jarige vleugelaanvaller annex aanvallende middenvelder komen. Stengs is volgens het dagblad in Zuid-Frankrijk om ‘de laatste plooien glad te strijken’ wat betreft een meerjarige verbintenis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Heel eerlijk ben ik hier totaal niet rouwig om, mits we natuurlijk een lekker bedrag krijgen. Stengs heeft soms briljante momenten maar veelal balverlies. Ook zijn rendement is gewoon te laag. Ik twijfel of deze stap voor hem slim is maar ik denk voor AZ goed op te vangen.

13 juli 2021 om 22:28

Hebben jullie Overmars stiekem overgenomen? 25 miljoen voor Stengs en Boadu is gewoon een erg mooi bedrag waar AZ leuke dingen mee kan doen. Misschien is die Suslov van Groningen haalbaar als vervanger? Nu liggen er ook heel wat speelminuten klaar voor Evjen, wat ook een leuk speletje is.

13 juli 2021 om 23:35

Jep, alweer richting 23 jaar en aardig gestagneerd in zijn ontwikkeling. Plus denk dat Nice enkel wat highlights heeft gezien uit een filmpje lol. Nee maar een leuke stap en voor beide best prima. En daar lekker Evjen de kans geven of wie weet een jeugdspeler die opstaat.

14 juli 2021 om 02:26

Dolberg en Stengs bij Nice, Botman bij Lille, Bosz bij Ol.lyon, Wijnaldum, Neymar, Di Maria en Mbappe bij Psg. het wordt wel steeds leuker om die Ligue 1 te volgen

14 juli 2021 om 09:04

@joshua11, nou als het gerucht klopt dat Nunnely als vervanger wordt gehaald zou ik toch liever Stengs willen houden. Je gaat dan van de ene wisselvalige speler naar de andere die ook nog eens een paar niveau lager is. Maar het is een gerucht dus weet niet of het ook waar is, al zou dat de recente aankoop van Svensson bij Willem II wel verklaren. Die hebben met nunnely al 4 buitenspelers dus waarom dan een 5de halen tenzij er een vertrekt....

14 juli 2021 om 12:44

Nunnely, liever niet zeg, die heeft een leuk eerste seizoen gehad, maar is toch vooral een beetje een blind paard... Niet dat Stengs nou zo'n geweldenaar is geweest, maar die heeft toch in ieder geval een bepaald inzicht.

14 juli 2021 om 16:01

Denk je niet dat Gudmunfsson en Aboukhal samen dat gat op kunnen vullen?

Beste voor iedereen. Wat een matige speler. Ben wel benieuwd wat er terecht komt van al die AZ talenten. Heb geen goede hoop

13 juli 2021 om 22:45

Ben geen fan van 'm maar hij kan verrassen. Er zijn meer waar we heel van verwachtten maar zich het toch zeker goed deden. Zie Botman, de Roon en Weghorst om maar een paar voorbeelde aan te halen.

14 juli 2021 om 06:20

Iedereen kan verrassen, vandaar dat het een verrassing heet.

Stengs is een leuke speler maar geen absolute top. Hoop dat hij in Frankrijk, in een nieuwe omgeving, opleeft.

14 juli 2021 om 08:00

Stengs behoort niet eens bij de top van de Eredivisie als je naar z'n cijfers kijkt. Verder vind ik het overigens moeilijk in te schatten waar z'n plafond ligt.

14 juli 2021 om 02:27

hij is misschien niet de beste speler uit de Eredivisie maar ik kijk toch echt liever naar een voetballer met techniek en creativiteit als Stengs dan naar de zoveelste hardwerkende teamplayer met goodwill in de Eredivisie. buiten Ihatarren, Berghuis, Stengs, Gravenberch, Tadic, Tannane en Malen wordt ik niet zo vrolijk van wat ik hier wekelijks zie voetballen. dat zijn zo ongeveer de spelers die nog een beetje leuke dingen met een bal kunnen

Enorm gehypte voetballer. Ben benieuwd hoe hij het in Frankrijk gaat doen.

13 juli 2021 om 22:44

In Nederland als je de bal 3 keer hoog kan houden wordt je enorm gehypet helaas...

Doet ie goed: prachtige stad, geweldig weer en een leuke club voor zijn doen. Ik geloof dat hij goed past bij een club als Nice.

Strik erom en weg ermee. Deze jongen is erg wisselvallig. Vooral als je een mooi bedrag krijgt ben je hem liever kwijt dan rijk. Hij gaat het daar denk ik niet redden.

Mooie stap voor hem. Denk goed voor zijn ontwikkeling om te gaan. Ook voor AZ prima. Zo goed was hij niet dit seizoen. Voor 10 miljoen kun je weer wat leuks kopen als AZ zijnde.

Leuke club voor Stengs. Denk wel goed voor die jongen om in een andere omgeving zichzelf weer even te herpakken. Denk dat dit qua club en trainer een hele goede keus voor hem kan zijn.

Daar is Stengs toch nog lang niet klaar voor? Bij AZ viel er nog volop te verbeteren voor hem, zeker op het gebied van effectiviteit en mentaliteit.. Ik laat me graag verrassen, maar het zou me niet verbazen als we nog weinig van hem gaan horen.

Wat een jaar al niet kan doen. Vorig jaar moest en zou Ajax, volgens de analisten althans, Stengs en Boadu kopen omdat dat een garantie op succes zou zijn. Kijk waar die jongens nu staan, dat zal ze ook tegenvallen.

13 juli 2021 om 22:34

Echt waar? Boadu begrijp ik nog enigszins omdat Ajax gelinkt werd aan een zoektocht naar een spits. Maar Stengs??? Is toch niks voor het tempo dat Ajax wil spelen?

13 juli 2021 om 23:01

Klopt. Het toont het verkeerde oog van veel analisten dan ook aan. Inclusief Derksen, die hen vorig jaar poogde naar Ajax te praten en nu stelt dat AZ snel moet cashen voor hij nog meer waarde verliest.

Nieuwe trainer en club kan hem spirit geven. Hoop voor hem dat het lukt!

Slappe hap aanval met Dolberg en Stengs, beetje zelfde type qua verloop. Allebei talentvol, flegmatiek, magische uitstraling als het lukt maar het helaas 1x in de 7 wedstrijden laten lukken. Ben benieuwd of je er potten mee breekt in Frankrijk..

Goed voor hem om een stap te maken. Bij AZ ontwikkelde hij zich niet verder en leek hij onschendbaar bij de coaches. Hij werd nooit gewisseld, ondanks dat hij op 70% leek te spelen. Dat te vaak leiden van balverlies is dan vooral ook een mentaal iets (gemakzucht) denk ik. De koek was een beetje op en hopelijk herpakt hij zich nu. Bij Nice zal hij harder aan de bak moeten om onbetwist te zijn en dat kan best een goed iets zijn. Hij komt ook bij een absolute succestrainer uit, dus ik ben sowieso benieuwd wat Nice komend jaar gaat doen. Ik hoop dus dat Galtier wat werkethos erin kan krijgen bij hem, want voetballen kan hij echt wel. Hier in Nederland willen we doen alsof hij nog nooit een bal heeft geraakt (zie deze comments bijvoorbeeld), maar het balgevoel van Stengs is iets wat je niet aan kan leren. Als hij er nog hard voor gaat werken denk ik dat hij best wat mensen kan verrassen. Voor AZ is het een mooi bedrag, daar hoef je zeker niet op achteruit te gaan.

13 juli 2021 om 23:28

Ja veel noemen hem gehypt. Maar ben het zeker met je eens dat dit door mentaliteit komt. Vind Frankrijk daarom altijd een goede tussenstap. Spelers worden daar fitter en harder gemaakt. En de competitie is nog niet van het allerhoogste niveau. Heb goede hoop dat hij bij Nice weer een stap gaat maken.

Verrassend dat Stengs toch vrij snel een akkoord heeft bereikt en ik verwacht dat AZ en OGC Nice er zelf ook wel uit zullen komen.

Nice heeft toch wel een redelijk goede selectie met spelers als Benitez, Todibo, Kamara, Atal, Thuram, Dolberg, Claude Maurice en Gouiri. En ze hebben met Galtier een trainer binnengehaald die echt een team kan bouwen, goed met jonge spelers kan werken en ook spelers beter kan maken en heeft het het afgelopen seizoen natuurlijk geweldig gedaan door met Lille kampioen te worden, maar ook in de voorgaande seizoenen bij Lille en daarvoor 8 jaar lang bij Saint Etienne, heeft Galtier het prima gedaan.

Vond het overigens wel opvallend dat Galtier van Lille naar Nice is vertrokken maar puur op sportief gebied. Nice zal vast wel ambitieus zijn met hun eigenaar, maar ik denk dat hij sportief wel een betere club had kunnen krijgen, ook buiten Frankrijk zoals bijvoorbeeld Leipzig of Dortmund die hem wel als opvolger hadden kunnen gebruiken voor respectievelijk Nagelsmann en Terzic.

Maar Nice is natuurlijk wel een heerlijke plek om te wonen en waarschijnlijk zal hij ook wel een lekker salaris krijgen, plus het feit dat Galtier al een vrije goede selectie heeft en waarschijnlijk nog wel wat investeringen zal krijgen om er een leuk en goed team van te maken dus in dat opzicht snap ik zijn keus ook wel.

En dan Jahanbhaks halen voor de neus van Feyenoord weg...

14 juli 2021 om 02:45

Dat zou wat zijn....maar die zal wel wat willen verdienen, dat gaat Az nooit betalen met hun beleid, geef Feyenoord meer kans, die betalen al jaren teveel salaris.

Ik verwacht dat az tussen de 15 en 20 mil gaat vragen voor stengs, tevens wel zonde dat het er nooit echt is uitgekomen na zijn blessure, ik gun hem t beste!

13 juli 2021 om 23:28

10 miljoen is de vraagprijs, lijkt me een prima bedrag.

Lekker dan, die gaat me toch een potje verzuipen in Frankrijk. Totaal niet geschikt voor imo. Hoop dat ie t wel red maar kans lijkt me zo klein..

Ik weet niet wat AZ nog in de jeugd heeft rondlopen, maar ze zouden eigenlijk eens een wat bredere selectie moeten maken. Een paar seizoenen geleden zeiden ze: We hebben bewust de selectie smal gehouden, zodat iedere speler serieuze kans op minuten maakt.' En op zich is daar goed over nagedacht, maar je speelt komend seizoen weer vijftig wedstrijden, zeker nu je ook nog die soort-van-intertoto-cup erbij hebt. En het heeft Stengs iig niet heel erg geholpen dat 'ie standaard in de basis stond. Pak een paar talentjes. Van der Heide van Heerenveen bijvoorbeeld, Buitink van Vitesse en Oosterwolde van Twente. Er is altijd wel iemand die gaat doorbreken. En de echte topclubs durven het nog niet aan om hen te halen.

Bij Stengs is het er toch niet uitgekomen zoals we hoopten. Jammer, want aan de bal is hij even goed als sierlijk. Alleen wat te flegmatiek, te wisselvallig. En op je 23ste moet je als toptalent wel wekelijks de pannen van het dak spelen in de Eredivisie tegenwoordig. Hoop dat-ie bij Nice plotseling een flinke sprong maakt en hij ons nog weet te verrassen.

Wel opmerkelijk hoe AZ, in de schaduw van de topclubs die naar mijn gevoel meer onder een vergrootglas liggen dit transferluik, stilletjes een metamorfose doormaakt. Stengs naar Nice, Boadu naar Monaco, Svensson naar Demirspor en dan ligt het ook nog in de lijn der verwachtingen dat Koopmeinders in de Serie A speelt komend seizoen. En voorlopig alleen nog Pavlidis, Martins Indi (waarom in hemelsnaam?) en Beukema geconctracteerd. Ben benieuwd wat Huiberts nog meer uit de hoge hoed tovert. Zou me niets verbazen als het weer enkele typische AZ-slagen gaat slaan in de Eredivisie. Kandidaten: Kerk, Harroui, Pena, Matusiwa, Vloet, Flemming, Veerman... Lijken me aardige spelers om bij AZ door te zien groeien.

13 juli 2021 om 23:36

Vloet lijkt me inderdaad een goeie speler voor AZ. Heeft zich prima ontwikkeld. Oosterwolde lijkt me een goeie opvolger voor Wijndal. En ik ben zelf erg gecharmeerd van Van der Heide van Heerenveen. Een hele technische speler met een goeie traptechniek. Nog maar 19 jaar. Is nog vol in ontwikkeling.
Kerk vind ik een blind paard. Hij heeft één talent en dat is dat 'ie heel hard kan lopen. Nouja, vooruit, hij kan nog wel een beetje frommelen. Maar overzicht heeft 'ie niet en hij kan ook niet in een kleine ruimte voetballen. En bij AZ moet je wel wat meer techniek hebben.
Harroui zou wel een geweldige aankoop zijn. AZ mist nog wel echt die ene topspeler voor volgend seizoen. Als ze Stengs en Boadu samen voor ruim twintig miljoen verkopen, dan mag je ook wel eens een beetje investeren.

13 juli 2021 om 23:47

@gomes1psv denk niet dat AZ die spelers gaat halen die jij noemt, al ben ik wel eens meeste goede versterkingen. Middenveld krijgen Reijnders en Claisi sws de kans. Midsto is er nog en de Wit. Broertje Koopmeiners gaat defenitief doorgeschoven worden. Dus alle middenvelders kan je afstrepen.

14 juli 2021 om 00:15

Geen van de spelers die jij noemt gaan komen. Of ze hebben het niveau niet of te duur. Daarnaast kan de jeugd nu doorstromen en zal AZ alleen gerichte aankopen eventueel nog doen waar er spelers wegvallen. Misschien nog een buitenkansje.

Aparte keuze van Stengs. Hij wordt af en toe fysiek al weggeblazen, laat staan in de Franse competitie. Nice lijkt verder wel een club te zijn die de ambitie heeft om de top aan te vallen. Zeker nu ik lees dat Ineos erachter zit. Die hebben in navolging van sky een soort manchester city van het wielrennen opgezet.

Stengs is veel meer waard. Afgelopen seizoen was lastig oa door het geschuif met hem als gevolg van trainerswissel, maar de potentie is hoog.
Ik vind hem ten minste het dubbele waard

13 juli 2021 om 23:16

Hoe zo is hij 20 miljoen waard, hij is al 4 jaar een talent en het komt er gewoon niet uit, op een paar wedstrijden na

13 juli 2021 om 23:25

Het laatste volle jaar onder Slot vond ik hem echt heel goed. Voor zijn blessure ook.
Maar ook voor hem geldt dat ook je medespelers goed moeten kunnen ballen.
Boadu is hopeloos in de combinatie.
Niet voor niets ging het tussen hem Ihataren en Berghuis voor de rechterspits positie
Berghuis bleef constant. Schmidt heeft Ihataren de nek omgedraaid en Stengs had pech met de trainerswissel en Boadu

14 juli 2021 om 01:14

Het ging niet tussen die 3.
El ghazi en promes zijn beide boven ihattaren en stengs gekozen in de voorselectie

In tegenstelling tot de meesten zie ik het nog wel zitten in Stengs. Er zit volgens mij nog veel rek in. De Franse competitie is goed voor hem. Fysiek. En het zal niet geaccepteerd worden als hij na 1 goede wedstrijd er 5 slecht speelt. Ben heel benieuwd wat deze nieuwe omgeving met hem doet. De komende 2 jaar worden wel do or die voor zijn carrière.

Mooi zo, mogen ze zich in Frankrijk gaan ergeren aan hem.
Wat een overschatte voetballer is dat zeg, ‘mister balverlies’.
1 goede pass wordt gevolgd door 10x balverlies. Weg ermee, missen we niks aan in Nederland.

Spoort vd Gijp wel met zijn, nog zo een jaar en ze kunnen alleen nog naar Club Brugge. Haha arrogantie!! Is een mooie club, speelt om het kampioenschap, CL en betalen beter dan AZ (of Feyenoord). Waarom brengt hij het alsof het een straf is? Kijk zijn 'concurrent' Lang. Goed seizoen en kan voor veel geld naar de PL.

Hele domme keuze van stengs. Nice speelt niet het voetbal van Stengs. De competitie is veel te fysiek voor hem. Ik voorspel dat hij zware blessures krijgt als hij in Frankrijk gaat spelen. Want hij is niet tactisch slim genoeg om te ontwijken, niet fysiek weerbaar genoeg en speelt te uitdagend waardoor tegenstanders hem willen pakken. Daarbij is
Stengs nog helemaal niet toe aan een
transfer. Hij is veel te wisselvallig. Rendement is veel te laag. Veels te veel balverlies. Gaat niet weg als absolute eredivisiester. Fysiek, mentaal en tactisch komt hij tekort voor basisplaats voor subtop in Franse competitie.

Wel heerlijk dat we van zowel Stengs als Boadu nooit meer iets gaan horen. Hebben 1 à 2 seizoentjes redelijk gespeeld bij AZ maar zullen ten alle tijden middelmatige voetballers blijven.

Technisch goed, maar de fysiek van een puber. Die vreten ze op in de Franse competitie.

Wat een negativiteit, Stengs en Boadu zijn beide niet de wereldtoppers die we ze toeschreven na het eerste jaar. Toch blijven het leuke spelers voor de subtop, nu wordt er gedaan alsof ze er niets van kunnen en 2 jaar terug had Ajax ze beide moeten kopen.
Heb wel vertrouwen dat ze een stap kunnen zetten in een nieuwe omgeving al snap ik best dat ze ook compleet ondergesneeuwd kunnen raken aldaar.

Technisch goed, maar weinig rendement en het fysiek is ook magertjes bij Stengs.

Tevens heb ik het idee dat hij geen ''vaste positie'' heeft.
Ja, hij speelt normaliter op rechtsbuiten hangend, maar voor een topcompetitie komt hij daar (denk ik) snelheid te kort.

En ja, spelers als Mahrez en B. Silva (city) die hebben ook geen gigantische snelheid als rechtsbuitens (B. Silva wel eens speelt, niet altijd, ik weet het), maar die zijn natuurlijk veel beter op alle andere vlakken dan een Stengs waardoor zij het in een topcompetitie wel ''redden''.

Verder weet ik niet wat ik van de stap naar Nice moet vinden. Gaat aardig verdienen, komt in een lekker klimaat te wonen/spelen en zal wel in een sterkere competitie spelen.

Denk persoonlijk dat dit ook het moment is voor AZ om hem te verkopen. Zie hem nu al lange tijd stil staan bij AZ. Wellicht doet een nieuwe omgeving Calvin ook goed!

Lekker naast zijn maatje voetballen. De een gaat naar Monaco en de ander naar Nice. Die zullen daar ook vaak met elkaar optrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-5
18.PEC Zwolle1-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller51
V. PavlidisAanvaller51
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 OGC Nice 5 1 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0
2020/2021 AZ 30 7 1 1
2019/2020 AZ 25 5 0 0
2018/2019 Jong AZ 2 0 0 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren