#ArtetaOut is al in de pauze trending door beschamende seizoensstart Arsenal

Dinsdag, 13 juli 2021 om 21:27Dominic Mostert

Arsenal is niet goed begonnen aan de oefencampagne voor het nieuwe seizoen. The Gunners incasseerden dinsdagavond een verrassende nederlaag tegen Hibernian in Schotland: 2-1. Hoewel spelers ontbraken die deelnamen aan de Copa América en het EK, deden spelers als Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Willian, Nicolas Pépé, Thomas Partey en Héctor Bellerín allemaal een helft mee. Hetzelfde gold voor Omar Rekik, de jongere broer van Karim Rekik, die zijn eerste minuten maakte in het eerste elftal.

Doelman Arthur Okonkwo maakte eveneens zijn debuut. Het werd een vuurdoop om snel te vergeten: de negentienjarige keeper blunderde opzichtig voorafgaand aan het openingsdoelpunt van Hibernian. Hij probeerde een terugspeelbal van Cédric Soares ?onder controle te krijgen, maar trapte volledig mis en bood Martin Boyle daarmee een niet te missen kans op de 1-0. Met zeven nieuwe spelers begon Arsenal vervolgens aan de tweede helft, waardoor onder meer Okwonko, Aubameyang en Willian de ploeg verlieten en spelers als Lacazette, Partey en Pépé binnen de lijnen kwamen.

Arsenal oogde in de tweede helft sterker, maar kon niet op gelijke hoogte komen. De van Inverness overgekomen Daniel Mackay kopte in minuut 69 de 2-0 binnen met zijn eerste balcontact voor zijn nieuwe club, een minuut na zijn invalbeurt. Pépé liet vervolgens na om er 2-1 van te maken uit een penalty die hij zelf had verdiend: doelman Kevin Dabrowski bracht redding. Emile Smith Rowe bracht de spanning kort voor tijd terug met een intikker, maar de nummer drie van het afgelopen seizoen in Schotland hield de voorsprong vast. Hoewel het een oefenwedstrijd betrof, grijpen supporters van Arsenal de gelegenheid aan om zich tegen trainer Mikel Arteta te keren: al in de pauze was #ArtetaOut trending op Twitter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door glennn)

Martinez laten gaan, Onana niet halen, lekker bezig jongens

13 juli 2021 om 21:59

Dat is wel echt een blunder geweest met Martinez. Blijkbaar heeft Arsenal wel geinformeerd naar Onana maar wilt die alleen komen als 1ste doelman. Arsenal wilt iemand die de concurrentie aan zal gaan tegen Leno aangezien die wellicht nog zal gaan verlengen maar daar wilde Onana niet aan beginnen.

14 juli 2021 om 09:43

Leno over Martinez kiezen was een blunder wat mij betreft ja. Qua lijnkeeper ongeveer gelijkwaardig, maar in de lucht heerst Martinez veel meer (ook niet onbelangrijk in Engeland).
En Martinez is veel meer een penaltykiller en had een echt hart voor de club.

Maar Onana niet halen een blunder? Onana is een aardige keeper hoor, maar in de lucht ook vaak genoeg kwetsbaar hoor. Weet niet of die gemaakt is voor het Engels voetbal. Zegt ook genoeg dat er weinig clubs interesse hebben, terwijl hij vrij goedkoop af te halen is (een echte topclub zou dat risico van 10 a 12 miljoen wel nemen, ondanks zijn schorsing).

Verder jammer dat Okowonko die blunder maakt, al werd hij ook niet lekker aangespeeld. Net zijn contract getekend en als jeugdspeler hoop ik dat hij het goed gaat doen!

14 juli 2021 om 10:03

Ik vind Onana best wel goed in de lucht eigenlijk. Komt altijd als baas in eigen strafschopgebied over. De enige opzichtige fout die ik me kan herinneren is die tegen Liverpool (?), maar dat leek echt een volledige black out.

Dit gaat weer een dramatisch seizoen voor Arsenal worden. Nog geen enkele noemenswaardige aankoop gedaan + een matige trainer. Ik zie het alleen maar bergafwaarts gaan met Arsenal totdat die eigenaar een keer vertrekt. Enorm zonde van zo'n prachtige club.

13 juli 2021 om 21:45

Misschien is het mij ontgaan, maar wat voor spectaculairs hebben de concurrenten van Arsenal dan gehaald? Volgens mij hebben clubs als West Ham en Everton zich ook nog niet echt versterkt... En de aansluiting met clubs als Liverpool, Chelsea, City is toch al zoek. Bij Leicester, United en Tottenham klopt het op dit moment/de laatste jaren ook duidelijk beter dan bij Arsenal. Arsenal is vergane glorie, een nachtkaars die langzaam dooft. Het is een aflopend verhaal daar. Hoe snel het afloopt is onbekend, maar de richting is al jarenlang heel erg duidelijk.

13 juli 2021 om 21:50

“Arsenal’s concurrentie…” “Everton en Westham hebben zich ook nog niet echt versterkt…”Ik wordt altijd weer ff stil vind dit feitje/opinie waar iets over te zeggen valt

13 juli 2021 om 23:29

De aansluiting is zoek, en moet hervonden worden. Bij Arsenal doen ze daar niets aan dus vandaar mijn comment.

14 juli 2021 om 09:45

Pure onzin, de transfermarkt is twee weken open en zal nog meerdere weken open zijn. Je kunt niet als een blinde hond alles opkopen wat voor je voeten komt

13 juli 2021 om 21:49

Alsof alle andere clubs wel noemenswaardige aankopen gedaan hebben wou je zeggen? Alleen Liverpool heeft Konate aangetrokken, verder hebben alle grote Engelse clubs nog niets gedaan.

13 juli 2021 om 22:33

United sancho en varane

13 juli 2021 om 22:48

Heeft Varane al getekend?

13 juli 2021 om 23:31

En jij denkt dat Arsenal met de huidige selectie de aansluiting met de top weer gaat vinden? Het is helemaal niet zo relevant hoe goed de topclubs investeren want die staan al mijlenver voor op Arsenal. Het is aan Arsenal om iets te doen waardoor ze weer mee kunnen doen in de top.

14 juli 2021 om 09:43

Zowel Varane als Sancho hebben nog niet getekend.
Er is een akkoord voor Sancho ja, officieel. Maar ook die heeft nog niet getekend

13 juli 2021 om 23:18

Dus jij concludeert op basis van 1 oefenwedstrijd dat het dramatisch wordt. Knappe kijk op de toekomst.
Het is vooral in het ritme komen van wedstrijden. Waar Hibs we nu al 3 van gespeeld heeft. En Arsenal 4(zware) trainingen heeft gehad om fit te worden.

En bijna alle aankopen zullen de clubs in de aankomende weken doen. Veel spelers waren actief op toernooien. Niets raars.

Veel clubs hebben aan het begin van een nieuw seizoen nog niet alles op orde. Veel spelers afwezig en iedereen krijgt de kans om ritme op te doen.

13 juli 2021 om 23:32

Nee, ik geef duidelijk andere argumenten dan deze oefenwedstrijd.

Hahahaha waar maken mensen zich nou weer druk om.

Wat boeit een oefenpotje op een zomeravond tegen een Schotse middenmoter.

Lekker belangrijk die oefenpotjes. Wel grappig om te zien hoe iedereen daar altijd hard op gaat. #ArtetaIn

13 juli 2021 om 21:50

Het is niet altijd natuurlijk, maar als je 8e bent geindigd en geen verpletterende indruk hebt achtergelaten, dan wordt alles aangegrepen om het onderbuikgevoel te laten spreken.

Mocht de competitiestart matig zijn, dan zal de sfeer heel snel toxisch worden. Wat op zich ook niet meer dan logisch is bij een club als Arsenal.

13 juli 2021 om 21:51

Boeit vrij weinig ja maar los daarvan verdient Arteta het niet echt om zoveel krediet te krijgen. Als die het seizoen weer belabberd begint mag die wel weg hoor zo tegen November. Natuurlijk ligt het echte probleem bij Kroenke maar Arteta roept al een jaar dat die de volledige financiële steun krijgt dus dan mogen de consequenties ook voor hem er zijn.

13 juli 2021 om 22:16

Arsenal-Gunner. Top 4 is het minimale dat ik eis anders is het gedaan met Arteta. Tot die tijd steun ik hem.

13 juli 2021 om 22:21

Eens en daarom is deze transferperiode ook zo belangrijk want met deze selectie valt helemaal niks te halen.

14 juli 2021 om 11:16

Niet mee eens. Top 4 is een doelstelling, maar geen minimale vereiste. Als je kijkt naar het geweld van de andere clubs, met voorop City, United, Liverpool en Chelsea, is daar bijna niet tegenop te boksen. Ik wil juist geen focus op korte termijn doelstellingen, maar een structurele verandering in beleid (jeugdopleiding, scoutingprogramma, bestuurlijke posities etc.). Daar hoort vertrouwen in een talentvolle coach bij. Noem mij één trainersnaam die deze ploeg direct naar de top gaat brengen?

14 juli 2021 om 11:48

GunneRo, als Arteta de juiste aankopen doet en krijgt, moeten we in een seizoen zonder Europees voetbal niet minder dan top 4 eisen. Natuurlijk moet er naar de lange termijn gekeken worden, daar zijn ze heel erg druk mee bezig, maar alles minder dan top 4 is imo onvoldoende.

14 juli 2021 om 12:20

Precies Samcro, daar ben ik het volledig mee eens. Ik snap de lange termijn visie absoluut, maar dat moet niet ten koste gaan van de korte termijn. Er moet wel een harmonie zijn. Immers, als je op de korte termijn niks voor elkaar krijgt zul je ook nooit op de lange termijn wat lukken. Zonder CL gelden blijven we steggelen om geld en blijft het groeien moeilijk. De focus op de jeugd is goed en vind ik belangrijk, maar het is niet realistisch om elk jaar 2 Bukayo Saka's te verwachten daaruit. En dat is wel nodig om terug naar de top te komen.

Verder ben ik het met jou eens wat betreft overdrijven m.b.t. een oefenpotje, al bevestigde het voor mij wel weer een paar dingen. Namelijk dat de mentaliteit nog steeds niet in orde is en dat heel veel spelers niets toevoegen. Zo'n Nketiah snap ik bijvoorbeeld niet van dat hij dan in zo'n wedstrijd nog speelt en dat Balogun dan op de bank zit. Kolasinac is een verschrikking. Zo kan ik nog wel ff doorgaan. Daarom hoop ik op wat meer actie vanuit de club, want het gaat allemaal wel tergend langzaam wederom.

14 juli 2021 om 16:37

Jackie, ik begrijp je zorgen over mentaliteit e.d. maar ook dat zou ik niet af laten hangen van dit potje. In deze wedstrijden worden spelers ook in de etalage gezet, dus begrijp ik het dat o.a. Nketiah en Kola spelen. De meeste van de spelers die mee deden zijn hopelijk aan het einde vd window vertrokken. Maar goed, zoals altijd een slag om de arm, want het blijft Arsenal...al zijn de signalen deze window wel beter dan voorheen.

14 juli 2021 om 18:17

Dus als Artets geen top 4 haalt aankomend seizoen heeft hij gefaald in jouw ogen en wordt het tijd voor een nieuwe trainer?

14 juli 2021 om 20:25

In mijn optiek sowieso El Fenomeno. Al had ik persoonlijk Arteta nu al de laan uitgestuurd, maar goed..

14 juli 2021 om 20:27

Deels snap ik dat Samcro, maar in de etalage gezet? Is dat nou echt zo? Want welke club weet nou nog niet wat ie koopt met Kolasinac en in mindere mate Nketiah? Daar doet 1 slechte oefenpot eerder aan af dan dat het eraan bijdraagt.. Dan zie ik liever dat er direct gebouwt wordt aan het elftal voor komend seizoen. Dus geen tijd verspillen aan spelers die toch weg gaan. Dat is in ieder geval mijn mening. Dat geldt overigens voor meerdere spelers die ik niet genoemd heb. Wat betreft de signalen: inderdaad een grote slag om de arm. Ik vind het namelijk nog echt niet denderend.

13 juli 2021 om 22:02

Samcro jij bent de Voetbalzone AFTV Ty met je ArtetaIn. Op basis van wat eigenlijk? Die man is een en al drama. Jij bent net zo ambitieloos als het Arsenal bestuur. We spreken elkaar weer halverwege de nieuwe seizoen wnr Arsenal 10de staat.

Mag hopen dat dit de kans was voor een Willian, AMN, Nelson, Kolasinac, El-neny, Willock, Nketiah en Bellerin om zichzelf te bewijzen om een transfer te verdienen, want als we hiermee aan komen zetten, beloofd het niet veel goeds

Hahahahaha wat maken mensen zich druk om een oefenwedstrijd, serieus?

Wauw, de gezichtsuitdrukking van Arteta zegt alles😅

Arsenal en defensieve blunders, whats new

13 juli 2021 om 22:03

Wel waar maar best opmerkelijk om te zien dat Arsenal op de 3e plaats staat van vorig seizoen met de minste tegendoelpunten. Ze zijn juist ontzettend slecht met scoren nu. Er moet gewoon meer creativiteit komen vanuit het middenveld en meer scorend vermogen. Hiervoor werd dit verborgen door een Aubameyang die enorm veel scoorde maar wanneer dit niet gebeurd staat niemand anders op.

13 juli 2021 om 22:21

Zijn we zo ver gezakt dat we in de data gaan kruipen om te zien wat Arsenal zogenaamd wel goed doet? 3rde met minste tegendoelpunten maar 8ste plaats is gwn dramatisch slecht. De laatste wedstrijden van Arsenal zijn altijd tekenend voor het rest van de seizoen. Vorig jaar wonnen ze de laatste 5 wedstrijden en en zag alles er iets beter uit maar we hadden makkelijk ook 12de kunnen staan.

13 juli 2021 om 22:32

Hiermee bedoel ik dus dat de meeste nadruk op het versterken van het middenveld moet zitten. Als het kan misschien de aanval daarna. Alleen Bellerin moet echt vervangen worden in de verdediging.

Verder zeg je dat ik niet in de data moet gaan kruipen en daarna zeg je zelf dat Arsenal de laatste vijf duels won en daarom het er beter uitziet. Dus weet niet wat ik met deze comment van jou moet eigenlijk

14 juli 2021 om 21:59

slecht met scoren is niet raar ze hebben geen nummer 10?
ieder team voetbalt met een nummer 10
bij Arsenal bestaat die niet meer sinds Ozil ut het team verdwenen is.
je hebt Partey en Xhaka en dan de spits daar tussen in is gewoon niemand daar rennen soms die buitenspelers of de spits zakt helemaal terug naar het middenveld om de bal op te halen of vervolgens naar de buitenkant de spelen en daar komt de voorzet........oehhh helaas geen spits in de 16 die stond notabene nog op de middencirkel

Ja en als we met 8-0 winnen ergens in pre-season worden we zeker wereldkampioen? Het zijn ook altijd dezelfde die bij het geringste op Arsenal willen schijten XD

Oefenpotje tegen Hibs zelf ik kan hier niet eens over los gaan, wat een onzin natuurlijk. Ook al verlies je 5-0 oefenpotje who cares..

Ach, wat maakt het uit. De eerste pot sinds lange tijd weer samen. Met veel wisselingen en ook wat jeugdspelers die de ''kans krijgen''.

Wat mij meer stoort is dat spelers als Nketiah, Willian en Kolasinac nog speeltijd krijgen. Die spelers wilt Arsenal toch, mag ik hopen, van af? Allemaal niet het gewenste niveau (wellicht Kolasinac nog als back-up, maar daar is Tavares al voor gekomen).

Verder wel leuk om een Maitland-Niles eens op het middenveld te zien. Nelson weer eens te zien ballen (heb nog altijd wel beetje hoop voor hem) en mooi dat Soares weer eens een kansje kreeg. Die vond ik het niet onaardig doen vorig jaar, maar verdween opeens naar de bank/tribune...
Ook spelers als Balogun, Okonkwo en Rekik leuk om te zien.

Hein en Clarcke verwacht ik niks van als jeugdspelers, om eerlijk te zijn.

14 juli 2021 om 12:27

Klopt Glennn, al is het natuurlijk weer geen lekker begin. Voor een ploeg die zo fragiel is m.b.t. zelfvertrouwen is dat niet lekker.

Verder compleet met jou eens. Dat stoort mij ook enorm. Zo'n Nketiah bewees direct weer waarom hij een non-talent is met die 1op1 tegen Macey. Cashen voor hem. Daar moet je als club al mee bezig zijn, sterker nog, dat had al moeten gebeuren in mijn optiek. Idem voor bijvoorbeeld Kolasinac. 2,5-5 miljoen en weg ermee. Hoppa.

Wat je zegt over jeugdspelers die de kans krijgen, waarom dan niet gewoon dat nog meer doen als je het toch al doet? Zo'n Kolasinac heeft 0,0 toegevoegde waarde als hij speelt. Waarom niet een linksback uit de jeugd dan de kans geven als het toch al nergens om gaat?

15 juli 2021 om 12:41

Ik heb geen idee of er een linksback uit de jeugd komt bij Arsenal, denk het persoonlijk niet.

Zag wel dat ze in de race zijn met United voor een linksback uit de jeugd van Everton. Schijnt een aardige kast en redelijk groot talent te zijn (transfervrij)(thierry Small)

Verder is Tavares denk ik nog niet fit/compleet gezien alle coronaregels, anders had die vast minuten gemaakt.

Deadwood moet zo snel mogelijk weg. Sommige vindt ik persoonlijk geen deadwood, maar die gaan toch niet meer spelen of willen zelf weg:

Verkopen:
Bellerin, Xhaka, Nketiah, Kolasinac, Torreira, Runarsson, Willian.

Verhuren:
Nelson, Willock (als er niks nieuws komt hem behouden), Saliba (lijkt toch geen kans te krijgen en naar Marseille te gaan voor 1-jaar no option huur) en eventueel Maitland Niles nog, mocht je die toch niet gaan gebruiken als back of Cm

Promoveren (definitief): Azeez & Balogun (als dat niet al gebeurd is).

Kopen:
Matt Ryan of Onana. Concurrentie met Leno aangaan
RB: Max Aarons (rechtsback, Engels, jong, talentvol, BPL proven);
Rcv: Ben White of Tapsoba
Cvm/cm: Bissouma & Aouar of Maddison.
Vleugelspeler of Spits, mocht Laca vertrekken. Zou persoonlijk graag Isak (van Soceidad) zien als spits.

Verlengen: contracten van Lacazette (met minder loon hopelijk) en Smith-Rowe (met meer loon). Indien Laca niet verlengd, ook hem proberen te slijten, anders gaat die transfervrij weg.

Dan heb je een goede kern en degelijke back-ups. Maddison/aouar zijn dan voor de broodnodige creativiteit.

Heb Maddison even niet in de opstelling, maar dat is een prima 10 dan.

Je zit dan wel met overschot aan spelers die op meerdere plekken kunnen (martinelli, Aubameyang, Aouar, Maddison, Pepe, Saka. Smith Rowe).

Leno
Aarons
White/Taps
Gabriel
Tierney
Partey
Bissou/Aouar
Saka/Pepe
Smith/Saka
Auba/Marti
Isak/Auba

ArtetaOut slaat weer nergens op natuurlijk.
hoe kun je Arteta beoordelen op deze wedstrijd.
als je hem kwijt wil had je het moeten doen voor de seizoensstart eigenlijk voor het Ek al.
Nu van coach nog wisselen heeft geen effect meer over 4 weken begint het nieuwe seizoen als je nu een hele nieuwe staff erin gooit hoef je nergens op te rekenen komend seizoen.
Als je iemand Out wil hebben moet het Kroenke zijn die bepaalt waar het geld heen gaat.
waarom Onana niet gehaalt word en Aouar niet is mij een raadsel zal wel weer geen geld in de portemonnee zitten van Kroenke.
Nu moet ik zeggen dat Arsenal in het algemeen transfers altijd beetje in het geheim afrond word nooit veel details over bekend gemaakt.

daarbij het is een oefenwedstrijd laten we er niet te veel aan wegen.Mij is al vaker opgevallen dat clubs wat een perfecte voorbereiding hadden dus alles of bijna alles van oefenwedstrijden wonnen er niet staan zodra het wel ergens voor gaat en meestal ook verliezen.

Weet je wat ik niet begrijp dat ik net die William zie met een pens. Als een speler zo onproffesioneel is mag die van mij wegblijven. Als Arteta dat toe laat mag hij van mij out. Daarbij kan het aan mij liggen, maar toen Arsenal met 3-1 thuis won tegen Chelsea met allemaal jeugdspelers en ook nog leuk optimistisch voetbal (direct spel) op de mat legde hij hier niet aan vasthoudt. Spelers als Saka, Martinelli, Smith Rowe, Tierney en Holding deden het uitstekend. Gaan ze Luiz weer in de basis zetten en halen ze Odegaard terwijl Smith Rowe het talent is. Niets ten nadele van Odegaard. Arsenal doet kennelijk graag aan kapitaal vernietiging en moet echt meer gerichte aankopen gaan doen ipv continue middelmaat halen. Hopen op Aouar dus met Smith Rowe ernaast en Partey als controleur. Als na de eerste vijf wedstrijden het nog zo belabberd is mag hij van mij out. Een oefenwedstrijd zoals deze zal me een worst wezen.

15 juli 2021 om 12:43

Deels eens. Smith-Rowe zag je echter van dat hij op sommige momenten echt rust nodig had. Dus de huur van Odegaard vond ik niet eens zo heel gek.

Saka en Smith-Rowe speelde volgens mij pas hun eerste volledige seizoen bij Arsenal 1.
Met name Martinelli is te weinig gebruikt in mijn ogen. Die is echt goed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal11-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder81
B. SakaAanvaller81
A. LokongaMiddenvelder70
P. AubameyangAanvaller73
M. ØdegaardMiddenvelder61
N. PépéAanvaller60
B. LenoKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren