Spartak reageert op nieuws over Quincy Promes: ‘Uit de duim gezogen’

Dinsdag, 13 juli 2021 om 20:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:10

Spartak Moskou is niet onder de indruk van het nieuws dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam Quincy Promes strafrechtelijk wil vervolgen voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij, in juli vorig jaar. De aanvaller zou een neef in diens knie hebben gestoken op een feest in zijn bedrijfspand in Abcoude. Het OM is na de bestudering van het dossier tot de ‘voorgenomen beslissing’ gekomen om tot vervolging over te gaan. Er is nog geen definitieve aanklacht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door sanogo)

Ik vraag me af of Rusland een uitleveringsverdrag heeft met Nederland.
Wat houdt Promes tegen om (voorlopig) gewoon in Rusland te blijven?
Anders misschien een optie om hem alsnog een keer op te roepen voor het Nederlands elftal ;-) ?

13 juli 2021 om 21:14

Ja, wel voor buitenlanders. Russen leveren ze niet uit.

13 juli 2021 om 21:45

Ook niet iedere buitenlander hoor, sommige blijven gewoon in Rusland.

14 juli 2021 om 10:42

Zeer interessant.. Promes heeft lange tijd in Rusland gewoond, komt hij wellicht in aanmerking voor de Russische nationaliteit?

13 juli 2021 om 21:53

Dan ga je ervan uit dat hij bij een veroordeling deze niet na zou komen? Eerst moet er nog maar een veroordeling komen uberhaupt en dan is het ook nog de vraag wat de straf is: taakstraf, boete, voorwaardelijke straf, celstraf. Alleen in het laatste geval zal hij naar Nederland moeten komen (al zijn er natuurlijk ook nog beroepsmogelijkheden).

13 juli 2021 om 21:53

Jullie maken dit nieuws veel groter dan het is en bovendien snappen de meeste weinig van strafrechtelijke gang van zaken en gaan ze af op clickbait. Laat me jou vertellen dat de zaak tegen Promes uiterst zwak is. De steekpartij vond plaats in Abcoude in Juli vorig jaar. Het slachtoffer was een neef van Promes, die na een schermutseling in zijn knie zou zijn gestoken en de politie kreeg pas maanden later te horen over het incident, waarna een onderzoek werd gestart en Promes werd aangehouden. Waarom heeft het slachtoffer maanden gewacht? Er is geen video bewijs, geen forensisch bewijs. Ja, ooggetuigen, maar andere ooggetuigen hebben andere dingen gezien. Waarom wil het slachtoffer constant meer eisen en dingen in beslag gelegd zien krijgen die eigendom zijn van Promes? Als ik jullie was zou ik die onderzoek maar afwachten, Ajax heeft Promes weggedaan vanwege de negatieve pr in de media, niet omdat hij schuldig zou zijn.

13 juli 2021 om 22:00

Waarom hij heeft gewacht heeft zijn advocaat al eerder verklaard.

"Mijn cliënt wilde het eerst in onderling overleg oplossen", zegt advocaat Yehudi Moszkowicz. Erisko: "Ik was altijd trots op mijn neef en wilde zijn carrière niet beschadigen. Maar ik hoorde helemaal niks. Geen telefoontje, geen berichtje, het bleef helemaal stil. Dit terwijl al direct duidelijk was dat de verwondingen zeer ernstig waren en het letsel zeer waarschijnlijk blijvend is. (...) Ik loop, maar de trap op, rennen, bukken, hurken lukt allemaal niet."

13 juli 2021 om 22:05

De zaak is niet zwak. Er is namelijk een bewezen steekwond. Het doet er niet toe dat er pas maanden later actie door OM wordt ondernomen. Die kunnen toch ook niet ruiken dat daar was is gebeurd zonder aangifte? Ik heb het idee dat je zelf niet zo goed begrijpt hoe strafrecht werkt...

13 juli 2021 om 22:11

Genieterr ik begrijp wat je probeert te zeggen maar een steekwond is geen bewijs. Het moet bewezen worden door wie het gedaan is. Ik weet niet of Promes schuldig is of niet maar de zaak tegen hem is zwak want ze kunnen alleen maar rekenen op getuigen en van wat ik hoor spreken die elkaar tegen.

13 juli 2021 om 22:27

De politie was al veel eerder een onderzoek gestart omdat ze vanuit andere hoek signalen hebben ontvangen. Na het starten van het onderzoek hebben ze contact opgenomen met het slachtoffer met de vraag waarom hij geen aangifte heeft gedaan. Toen heeft hij eerst aangegeven of hij nog twijfelde of hij wilde dat zijn neef vervolgd werd, waarop de politie heeft aangeven dat ze hem ook kunnen vervolgen zonder aangifte en dat het er naar uit zag dat dit het geval zou worden. Enige tijd later heeft hij alsnog besloten om aangifte te doen. De politie heeft echt veel meer dan tegensprekende getuigen, anders vervolgen ze niet.

13 juli 2021 om 22:33

Thiesarend bedankt voor de context. We zullen het allemaal wel zien. Er is nu geen aanklacht en dat kan sowieso alleen maar geburen met concreet bewijs dus laten we het gwn afwachten dat is alles.

13 juli 2021 om 22:47

Ik denk dat die aanklacht er ook niet komt, de familie staat achter Promes omdat hij de cashcow is vd familie. Promes dacht het te kunnen afkopen met 7,5K maar daar ging zijn neef niet akkoord mee.

13 juli 2021 om 23:41

Hahaha, jij verwijt VZ-leden van weinig kennis van zaken en schrijft vervolgens een betoog vol aannames …. Niemand weet hoe sterk de partijen staan, ook jij niet. Vooralsnog denkt het OM genoeg bewijs te hebben om over te gaan tot een proces. Verdere opmerkingen zijn, ook al komen ze van jouw juridische brein, prematuur en voorbarig en getuigen van nattevingerwerk

14 juli 2021 om 00:08

@ayCaramba: Lekker betweterig doen dat je het nu iedereen gaat uitleggen en dan aankomen met zo’n slap verhaal. Weet je uberhaupt wat forensisch bewijs betekent? Ga slapen man, dit is te hooggegrepen voor je.

14 juli 2021 om 12:47

Het slachtoffer heeft gewacht omdat hij er vanuit ging dat dit binnen de familie zou worden opgelost. Nadat Promes niet betaalde is er alsnog aangifte gedaan.

14 juli 2021 om 12:48

Voor mij staat vast dat die het heeft gedaan. Zal wel lastig worden met verschillende getuigenverklaringen. Er zitten er een aantal tussen die hem de hand boven het hoofd houden.

13 juli 2021 om 22:03

Dat betekent ook geen Europese uitduels meer voor Promes. En lijkt mij niet dat hij met zijn status een voortvluchtige wilt zijn. Zelfs een Russische club zou dat niet moeten willen....

14 juli 2021 om 08:26

Beetje simpel, stel hij krijgt een straf van 1 jaar. Zou jij dan de rest van je leven onderduiken in Rusland om je straf te ontlopen?

Dus die Rus vindt het fake news? Wat verrassend blijven ze toch. Voor Spartak is het inderdaad gewoon afwachten en genieten van QP11 zolang het nog kan.

13 juli 2021 om 21:29

QP11? Dat we Ronaldo of Messi nog benoemen met CR7 of LM10 is tot daaraan toe, maar moeten we een middelmatige speler als Promes ook op die manier benoemen?

14 juli 2021 om 00:13

Zeker weten. We kennen Avp5 toch allemaal? Topper.

In Rusland zijn ze wel gewend om dingen te ontkennen of te bagatelliseren , als je de serie Chernobyl hebt gezien dan begrijp je wat ik bedoel 🤣

13 juli 2021 om 21:59

Ziyechgoat22. Zoek het maar wat dichterbij als je begrijpt wat ik bedoel bij Rutte en co. En Tsjernobyl ligt in de Oekraine en niet in Rusland als je begrijpt wat ik bedoel.

13 juli 2021 om 22:11

@voetballer 2 Oekraine was toendertijd nog onderdeel van de sovjet unie (rusland).

On: Volgens mij heeft spartak zich niet helemaal goed verdiept in de procedure, als ze met dit standpunt komen

Ik snap dat als ze Promes wegsturen dat dit pijnlijk kapitaalsvernieting is, maar Guy die zo kwalijk in het nieuws komt en gewoon lekker ff een mes in iemand’s been douwt, moet je niet mee geassocieerd willen worden en lekker dumpen bij het vuilnisbelt… natuurlijk is het handig om de definitieve uitslag af te wachten, maar het feit dat OM zegt dat ze tot vervolging overgaan, zegt alles, dat zeg je niet als je geen belastend materiaal hebt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AyrtonVerdediger91
S. GigotVerdediger90
Z. BakaevMiddenvelder90
N. RasskazovVerdediger80
J. LarssonAanvaller80
A. SobolevAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

87 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren