PSV hoopt op vijf miljoen euro en wacht ‘serieuze bieding’ af

Dinsdag, 13 juli 2021 om 09:15Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:27

PSV krijgt een dezer dagen een formeel bod van Besiktas op Bruma, zo meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag. Volgens journalist Rik Elfrink lijkt ‘er schot in de zaak te zitten’ en heeft de Turkse topclub bij zaakwaarnemer Catio Baldé aangegeven de aanvaller te willen kopen. Volgens het regionale dagblad wil PSV een transfersom van vijf miljoen euro ontvangen en overweegt Besiktas ‘een serieuze bieding’ als er een akkoord met de speler is gevonden.

Bruma, 26 jaar, werd medio 2019 door PSV voor circa twaalf miljoen euro overgenomen van RB Leipzig en zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. Hij kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken in Eindhoven. Hij kwam niet verder dan 21 competitieduels en scoorde slechts drie keer. Hij werd vorig seizoen tijdelijk bij Olympiacos gestald, waar hij goed was voor 9 treffers en 3 assists in 33 duels in alle competities.

Olympiacos had een optie tot koop ter waarde van zeven miljoen euro in de huurovereenkomst opgenomen, die niet werd gelicht. De Grieken hoopten tot een lagere transfersom te komen, mede doordat Bruma een jaarsalaris van twee miljoen euro opstrijkt. De toekomst van de aanvaller lijkt echter opnieuw in Turkije te liggen, het land waar hij eerder voor Galatasaray speelde. Ook Adana Demirspor, de kersverse club van Younès Belhanda, Mario Balotelli en Jonas Svensson, werd aan Bruma gelinkt.

Volgens Elfrink twijfelde Besiktas eerst nog over huur of koop, maar is de keuze uiteindelijk toch op een definitieve overname gevallen. De journalist verwacht geen problemen in de onderhandelingen tussen Bruma en de regerend landskampioen van Turkije en geeft aan dat het alleen nog afhangt van de gesprekken over de transfersom. Bruma ging medio 2013 voor tien miljoen euro van Sporting Portugal naar Galatasaray. Vier jaar later, na 15 goals in 85 duels, maakte hij voor minimaal 12,5 miljoen euro de overstap naar RB Leipzig, waar hij tot 10 goals in 67 wedstrijden kwam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door constant kante)

Met 5 miljoen mag je jezelf al in de handjes knijpen, want manmanman wat is hij slecht. Rennen kan die, maar zijn overzicht is echt dramatisch. Een hele grote miskoop, maarja dat heeft elke club wel is!

13 juli 2021 om 12:04

Heeft het in Turkije en Griekenland zeker niet slecht gedaan. Bij psv was het inderdaad niet veel, maar ik denk dat 5M wel redelijk marktconform is.

Ongelooflijk als er een club wil investeren in deze speler. De grootste flop sinds jaren in de Eredivisie

13 juli 2021 om 09:29

Bij ons is hij gewoon helemaal klaar. Voor een andre club uit Turkije of Griekenland kan hij echt wel van waarde zijn, dus ze mogen er best wat voor betalen.

13 juli 2021 om 11:39

Galatasaray heeft eens 13 miljoen voor hem betaald, RB Leipzig 15 miljoen, PSV 12 miljoen en hij heeft 9 interlands gespeeld voor Portugal. Hij zal dus vast wel wat kunnen. Ik heb alleen nog niet echt kunnen ontdekken wat precies.

13 juli 2021 om 14:13

@Jacco89

Er schijnt ergens nog een verdediger uit Argentinië op de loonlijst te staan, genaamd Magallan en een vleugelspeler overgenomen van een Belgische club. Beide voor miljoenenbedragen aangetrokken en beide doen een gooi naar de titel grootste flop sinds jaren in de eredivisie.....

Verlies nemen en doorgaan. Verhuur met koopoptie zou zinloos zijn, dan krijg je wellicht weer aan het einde van de rit een 'nee' te horen. Jammer, maar PSV moet ook door..

13 juli 2021 om 09:51

Inderdaad, en dan 5 miljoen vangen zou me nog alles meevallen. Salariskosten vallen dan ook weg, en dan kan PSV weer doorgaan. Blijft alsnog jammer, na zijn eerste wedstrijd voor PSV (europacup dacht ik), had ik hoge verwachtingen. Het niveau van die eerste wedstrijd heeft hij daarna alleen jammer genoeg nooit meer gehaald.

13 juli 2021 om 13:49

Klopt ja, voorronde CL tegen Basel. Speelde toen een goeie wedstrijd. Ik was er toen ook van overtuigd dat we een goede aankoop hadden gedaan. Daarna inderdaad nooit meer wat laten zien..

Hoe is het mogelijk dat een club als Besiktas alsnog bij zo'n ongelooflijke prutser uitkomt? Hij zou in Nederland enkel nog in de KKD aan de slag kunnen en zelfs dan betwijfel ik of de clubs uit de bovenste regionen het in hem zien zitten..

13 juli 2021 om 09:46

Haha overdrijven is ook een vak. Is met psv een volledige mismatch. Maar heeft in het verleden echt wel goede wedstrijden gespeeld. En als basisspeler toch kampioen van Griekenland geworden. En olympiacos was echt wel tevreden met bruma

13 juli 2021 om 09:47

Misschien lichtelijk overdreven. Bruma zat zelfs in zijn periode bij PSV nog bij de nationale selectie van Portugal. Portugal is niet slechter dan Nederland lijkt me. Het afgelopen seizoen speelde hij in totaal 33 wedstrijden (waaronder 6 europese wedstrijden) voor Olympiakos waarin hij 9 keer scoorde. Olympiakos wilde Bruma ook overnemen, alleen niet voor 7 miljoen.
Ik vind het dan ook vreemd dat PSV Bruma voor 5 miljoen naar Besiktas zou willen laten gaan terwijl ze bij Olympiakos vasthielden aan de transferprijs van 7 miljoen. Als PSV zijnde zou ik in dit geval dan ook vasthouden aan die prijs.
Overigens deed Bruma het eerder ook al redelijk goed in de Turkse competitie.

13 juli 2021 om 11:38

@boca2005 hoezo is het raar van PSV mbt de vraagprijs van 7m bij Olympiakos? Ze zijn een jaar geleden met die optie gekomen in een contract. Maar na een jaar waarin je tevreden bent over een speler wil je er minder voor betalen. Stel jij least nu een gloednieuwe auto waarbij je bij het afsluiten afspreekt je kan hem overnemen voor €2.000 maar naar het jaar gebruiken zeg je ineens nee ik wil hem wel kopen voor €1.5000.(oké het is appels met peren vergelijken)maar dan kom je je afspraak in het contract toch niet na? Wat is dan de afspraak waard geweest?

13 juli 2021 om 11:57

Ik vind het niet raar dat ze aan die 7 miljoen vasthielden.

broodje aap verhaal.
Bruma werd inderdaad veelvuldig genoemd op de websites van Besiktas, maar hier is door onze trainer een streep door gezet. Hij acht Bruma niet goed genoeg.

Verder ging het om een huurvoorstel.

Besiktas gaat never ever 5mio betalen voor Bruma. Turkse clubs hebben te maken met limieten. Wij zijn volop bezig met het kunnen kopen van Rosier en Ghezzal en daarna is het geld wel op.
Tel daarbij op dat wij met Nkoudou een zelfde type speler hebben.

Dus voor de PSV fans, geniet maar van Bruma.

13 juli 2021 om 09:44

Nou zeg, zo'n fijne ochtendgedachte lost na jouw bericht meteen op tot een grijze mist. Helaas wanneer je gelijk hebt

13 juli 2021 om 09:50

Hahah excuus maar dit zijn wel de feiten. Snap ook niet waarom het Eindhovens Dagblad dit publiceert, wellicht een oud bericht? Geloof dat eergisteren bekend werd dat onze trainer Bruma niet wilt.

Maar zoals ik hierboven ook al aangaf hebben de Turkse clubs te maken met limieten. Tijden dat er met geld werd gesmeten is game over. Hoewel sommigen dat nog wel doen.. Wij iig als Besiktas zijnde hebben een hele lage limiet. Afgelopen jaar zijn we kampioen geworden. Onze rechterflank, bestaande uit Valentin Rosier en Rachid Ghezzal waren geweldig maar wel gehuurd. Het bestuur is volop bezig om deze twee te kunnen kopen, lijkt erop dat we in de afrondende fase zitten. Geloof me daarna is er geen budget meer en al is die er wel dat zal never 5mio zijn.

Tot slot: Het bestuur wou Bruma huren en eventueel volgend jaar kopen dus geen idee waar die 5mio vandaan komt.

14 juli 2021 om 08:25

Dank voor de info

13 juli 2021 om 09:48

Daarom vinden er op dit moment ook onderhandelingen plaats haha

13 juli 2021 om 09:53

@luuk, mocht Besiktas Bruma Kopen, dan koop ik een PSV shirt voor je met Van Bommel achterop.

13 juli 2021 om 09:56

Houd ik je aan. Want het schijnt zo goed als rond te zijn

13 juli 2021 om 11:28

Ben zowel voor PSV als voor Besiktas. Voor zijn komt bij PSV riep ik al dat Bruma een overschatte voetballer is en helemaal niks te zoeken had bij PSV. Bij Gala vond ik hem al niet goed en bij Leipzig heeft hij zijn talenten ook niet waar weten te maken. Bij Besiktas zou ik hem echt niet willen zien. Zoals je aangeeft is het om het even met N koudou. Beide blinde paarden die tactisch onwijs slecht zijn en geen goed schot hebben, die ook nog een belabberd balaanname hebben. Onvoorspelbaar dat dit soort gasten nog zo veel mooie clubs hebben gehad.

Laat het alsjeblieft waar zijn. Elke miljoen euro die je ervoor terug zou kunnen krijgen is er 1 extra.

Toch vind ik die cijfers zo slecht nog niet, hij werd altijd als 0 gemarkeerd, maar ik vind dit meer cijfers voor een degelijke 4 of 5. Miljoentje of 5 moet dus prima kunnen, denk alleen dat het salaris tegen zit.

Waarom zou een club 5 miljoen willen betalen, terwijl PSV hem kwijt moet? Ik zou voorstellen om zijn salaris over te nemen en dan zijn ze er vanaf. En dan graag of niet.

13 juli 2021 om 10:14

Omdat PSV geen filantropische instelling is. En PSV moet hem niet kwijt, hij kan ook op de tribune gaan zitten iedere week. Als je een speler wilt hebben is het logisch dat je daar voor moet betalen als die speler niet transfervrij is.

Het is zuur voor Psv, maar die 5 mln moet je denk ik gewoon accepteren en dan je verlies maar nemen in dit geval. Maak je in ieder geval ruimte in de overvolle selectie.

5 miljoen lijkt me een prima prijs voor hem. Bruma heeft bij PSV niet zoveel laten zien maar heeft bij andere clubs laten zien een prima speler te zijn voor een subtop competitie. 5 miljoen is wat dat betreft net niet teveel om een leuk gokje te zijn voor een club als Besiktas. Hopelijk komt het rond want bij PSV is het echt wel over.

Zo op paar jaar tijd 7 miljoen verlies, plus zijn vette salaris. Nu ook ouwe knarren binnengehaald die geen toekomstwaarde hebben. Misschien Gakpo waarde nog na Malen en Dumfries. Daarnaast wordt drama nog groter als CL niet wordt gehaald.

13 juli 2021 om 11:21

Je hebt nog Madueke, Teze, Max, Mo (mits hij het goed doet en zijn contract verlengt)… dus voldoende spelers…

13 juli 2021 om 11:29

Zou zomaar kunnen ja. Dat spookt ook door mijn hoofd. Dat we over 3 maanden alweer 8 punten achterstand op Ajax hebben, Schmidt eruit wordt gewipt omdat die tot die tijd niks anders kon verzinnen dan “we moeten nog wennen aan het systeem, ik heb 45minuten goed spel gezien, maar sommige spelers hebben nog niet de fitheid” en dat we na Mo en Noni, ook nog een ongelukkige Teze hebben, Drommel een grabbelaar blijkt, en dat we in de winterstop nog paniekaankopen gaan doen terwijl we met Bruma, Doan, Guti, Thomas, Mauro en Lukassen al genoeg spelers hebben die geen waarde toevoegen maar wel nog altijd op die loonlijst blijven hangen. Of ben ik dan heel negatief??? 🤣

13 juli 2021 om 17:12

Adriede Bruijn

"daarnaast wordt drama nog groter als CL niet wordt gehaald."

Welk drama? Naast Malen, Dumfries, Gakpo, Madueke en Ihatteren vertegenwoordigen Teze, Max en Boscagi allemaal waarde. Dat gaan niet allemaal toptransfers worden, maar hier kan PSV goed aan verdienen. Daarna komt de lichting met Oppegard, Ledezma, Fofana, Sambo eraan.

En dan naast deze groep jongere spelers een paar ervaren spelers met aantoonbare kwaliteiten neerzetten (van Ginkel, Propper) is volgens mij gewoon heel slim. En ik snap nooit zo goed waarom mensen vinden dat elke speler die je koopt 'restwaarde' moet hebben. Je jongere spelers renderen stukken beter met ervaring om ze heen. Kijk maar wanneer Ajax pas ging draaien. Toen ze Tadic en Blind haalden.

Purrel Fränkel, heb ik net opgezocht, was op zijn hoogtepunt bij De Graafschap 700 duizend euro waard. Nu vind ik hen allebei precies even goed, dus alles boven de 700 duizend is mooi meegenomen. Heb me er al lang bij neergelegd dat dit de allergrootste PSV miskoop ooit is qua prijs kwaliteit verhouding. Gedane zaken nemen geen wederkeer. Dus, helaas pindakaas, snel weg met die vent en door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

31 jaar
132 fans
Middenvelder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren